going shopping


Mitt hår är helt galet idag. Somnade med det i en knut och så försökte jag jämna ut det med locktången, men ja, det gick inte så bra.

Förresten, jag fick en gammal diamondbacks spelartröja av CJ igår. Han bodde granne med en som spelade för dem, och han fick en tröja av honom för några år sedan. CJ ville inte ha den, så jag snodde den!


videon

Hej sötnosar! Videon från tv production som ligger i arkivet från är från maj eller april, så det var ju i slutet. Dock hade jag videor från oktober på datorn, men de har försvunnit. Så det enda som finns är den som ni redan hittade. Här är den. HAHAHA. Mitt ansikte var så runt och kolla in finnen på hakan. Jesus. Men vad fan, vad gör det om hundra år? Den sitter ju inte kvar nu precis! 

Det blev inte hikeande idag, regnet öste ner inatt och imorse. Dessutom vaknade jag av världens åskväder, hela huset skakade! Det var ett sådant åskväder jag skulle väckt mamma för (ja, jag är fortfarande rädd för åska...)

Så idag ska jag och Cindy ner till Saks 5th Avenue och leta efter klänningar till bröllopet. Fast nu ska jag avnjuta amerikansk frukost bestående av french toast, bacon och kaffe.

frågor

Hur mycket kostar det att köpa underkläder på VS ? :D
Det beror litegrann på vad för sort, men det brukar vara typ tre trosor för 30 dollar, eller tre par trosor för 25 dollar. BH:arna går för runt 50 dollar. Bara ett par trosor brukar ligga runt 12 dollar ungefär.

Hur mycket kostar typ en manikyr i USA?
Det beror självklart på var någostans du går. Där jag går så kostar en vanlig manikyr där de lackar dina egna naglar 20 dollar, vill du ha fransk manikyr kostar det 25. Ska du ha fake eller akrylnaglar så kostar det för ett nytt sett runt 30-40 dollar. Sedan måste du betala "tip" också, åtminstone 5 dollar bör man ge.

Är kläder billigare än i Sverige?

Ja och nej. Beror som sagt på var du handlar. Men generellt är kläder billigare. Speciellt jeans och skor. Smink är också mycket billgare, speciellt amerikanska märken som Clinique, då det är amerikanskt. Men tittar du på typ Chanel så går det för ungefär samma priser som i Sverige med tanke på att det är inte ett amerikanskt märke.

Hej, Vad kul med blider och video!! =D Du och Christopher är så söta tillsammans! Är så glad för din skull! Om jag har förstått det rätt ska du läsa vidare i Usa sen... Vad och vart?
Tack så mycket! :) Ja, det är planen. Vi får se hur det blir med tuition och scholarships och så, men mitt förstahandsval är Arizona State University. Dock är det rätt dyrt så blir det inte det så blir det nog Paradise Valley Community College. :)

Jag gillar dina videos :) Har du ingen från din första tid i USA när du pratar engelska? Hade varit kul att höra skillnaden och hur man utvecklas i språket under ett år :) fin blogg :D

Tack :) Imorgon ska vi hikea så då kanske det kommer en till video! :) Nej, tyvärr har jag inte det. Jag hade massa sparade från när vi gjorde journals i tv production, men de är borta. Tyvärr.

------
Nu ska jag hjälpa Christopher att plugga. Han har sitt national test för EMT om någon vecka, så nu är det pluggdax! Puss

video


Jag och Christopher. För att göra en lång historia kort så ser han ut som en hamster när han blåser bubblor med tuggummit. Vi var lite trötta och ja, såhär roligt har vi då...

hejsan!

Jag ar pa praktiken och min laptops batteri ar dott sa jag far blogga harifran :) Nu sitter jag och avnjuter en diet coke, och jag har ett eget kontor! Det har jag i och for sig haft hela den har veckan, men glomt bort att beratta.

Ikvall ska jag nog svara pa fragorna som har ramlat in. Imorgon ska vi pa dress hunting igen, brollpet kommer narmare och narmare och jag har nothing to wear! Som tur ar sa ar det ingen dresscode, forutom fancy, sa jag far ha vilken farg jag vill! Sweet.

HAWAII 2010!

Det är bokat och klart! Den 18-28 juni ska vi till Hawaii!
Någon som varit där och kan ge oss tips? Vi ska till den stora ön, och till Oahu. Vad bör vi göra förutom att hikea diamond head och se Pearl Harbor?

I AM SO EXCITED!

good morning to you!

Åh vad det var roligt att gå in på bloggen imorse och se alla söta kommentarer som trillat in under natten. Ni är bäst!

Idag får jag sluta tidigare för de flesta ska till rätten och det finns inte direkt mycket att göra då. Så Christopher hämtar upp mig och så åker vi till Arrowhead mall för att kika in lite saker. Jag ska handla nagellack till min fina Jessica, och även en ASU tröja till mig själv. Jag måste dessutom köpa en klänning till bröllopet nästa vecka.

Jag har en söt liten video på Christopher som jag vill lägga upp här, men jag har inte frågat än, och jag tänker inte lägga upp den utan tillstånd så vi får se om den kommer upp snart :)

Förresten, igår höll jag i en riktig pistol för försa gången i mitt liv! Det är läskigt hur vanligt det är med vapen här i Arizona. Du kan liksom gå in i en mataffär (om inte annat indikeras) med en pistol på höften om du är 21. Så länge den inte är övertäck av en jacka, i ditt byxben osv... alltså, att du inte försöker "dölja" den så är det okej. We are in the wild wild west baby.

Så i helgen ska jag kanske följa med Christopher och hans kusin och skjuta. Hörde ni? Avfyra ett vapen för skojs skull?! Nej, men finns det vapen i huset så måste jag veta hur man handskas med dem, antar jag.

Fast ska jag vara ärlig så är jag lite skraj för dem. Ganska mycket, to be honest.


Brody är lika trött som jag är.

photos


På besök i wrestlingrummet.


CJ och Mike tränar. CJ i svart, Mike i gult.


Diet coke from QT!


QT har världens bästa kycklingtaquitos.


Min älskade Christopher på Denny's

come on peeps


På praktiken här om dagen... det regnade ute, därav jackan.

Ni säger att ni vill ha videor, men sedan får jag ingen respons när jag väl lägger upp! Come on guys :)

en dag med grabbarna



En film från när grabbarna kom över. Joe och Jeff stod för det mesta av filmningen. Haha.

träningsvärk!

Hej!

Igår var en superbusy dag. Jag hade praktik hela dagen, och sen efter det åkte jag med Cindy till hennes gym där hon har en personlig tränare. Det var roligt, dock är inte hela gym-saken min grej, men det är ju träning! Så idag är mina ben lite ömma.

När vi kom hem så åt vi middag och sen somnade jag. Jag hade världens huvudvärk hela dagen. CJ:s syster Alisha kom över igårkväll också, och då är det aldrig tyst i huset.

Nu ska jag forsätta med min rostbiffmacka och sedan göra lite nytta! Förlåt för lack of pictures lately, men det finns inte så mycket roligt att dokumentera på praktiken.

It's raining

Det regnar fortfarande i the valley. Trakigt, men det gor ingenting da jag ar pa praktik och sitter inne pa ett kontor.

Jag har nyss fatt gora lite filing. Basically arkivera fardiga konkurser. I USA kan man ju som privatperson ga i konkurs och ta bort alla lan, skulder, osv... dock betyder det ibland att du masta salja alla bilar utom en, ditt hus, husvagnar, baten, jetskin och ja, saker som kostar pengar. Ibland blir det sa illa sa det blir foreclosure pa huset. Att file for bankruptcy med det har foretaget kostar runt 3500 USD, och da hjalper de dig med allt, och de hjalper dig att ga till ratten. Men jag har en fraga, hur fungerar det med konkurser for privatpersoner i Sverige och sa? Vad hander om man inte kan betala sina lan pa huset och sa? Call me stupid men jag vet faktiskt inte.

Nu sitter jag och pluggar lite, jag har prov i datorkunskap nar jag kommer hem sa det ar bara att plugga. Puss!  

pedikyr och bowling

Hejsan!

Vädret suger. Det är blåsigt och kallt, men det ska bli bättre till slutet av nästa vecka. Det gör inte mig någonting om det är dåligt väder då jag är på praktiken.

Idag var jag och Cindy och fick pedikyr som hon bjöd mig på. Så mina tånaglar är nu ljuslila. Jag tog en bild men jag orkar inte gå in i köket och hämta kameran. Sorry.

Ikväll ska jag åka och bowla med wrestlinglaget. Det kan bli väldigt intressant då jag inte är den bästa på att bowla. Haha!

trött

Jag är så jävla trött på människor som tror att de är bättre än andra och människor som talar ner på en som man vore dum i huvudet. Snart orkar jag inte mer. Väx upp.

naglar

Främling som ville se mina naglar. Here you go! I och för sig gick jag inte till salong nu, men så här ser de ut efter lite fix.




washing the truck


Shorts och bikini hade jag på mig.


<3<3<3


Tvätta tvätta.


Joe, Mike, Jeff, Chandler, Casey och Eddie kom förbi.


Jeff, Casey & Chandler.

några bilder

Okej, några bilder från huset. Många har frågat, så här är de jag hann ta innan kameran dog. Mitt rum har jag visat bilder på förut. Just nu är det stökigt för jag har allting på golvet, så vi skippar de bilderna.


Ser inte köket typiskt amerikanskt ut?


Köket.


Direkt till höger när man kommer in genom dörren. Mörk bild.


En del av vardagsrummet.


Vardagsrum. Ingen blixt och skakig bild. Ber om ursäkt.


EMILIA <3 DIET COKE


Diet coke smakar mycket bättre i staterna. Så är det bara.

regn regn regn

Hej!
Tack för era söta kommentarer igår! Nu ligger jag nysduschad och fräsh nerbäddad i sängen. Det regnar nämligen i Phoenix idag. Inte okej!

CJ ska ner på någon get together med brandmännen idag (mums!) så jag ska hänga med Zena. Kolla förresten på hur söt hon är i videon nedan. Vi får se vad vi hittar på, förhoppningsvis involverar det mat för jag är hungrig!

Puss

lost at ASU


Lost as ASU! Haha. Det är något fel på inspelningen, det ser konstigt ut på min dator iaf.. men men!

bored

Jag har sa trakigt och jag har last alla bloggar tio ganger om. Kan ni inte lamna en sot kommentar? PUSSSS


at the office

Hej!

Nu sitter jag inne pa kontoret och gor inte sa mycket for dagen har officiellt inte borjat an. Dagen borjade med att Cindy klamde fingret i bildorren. AJ! Pa vagen till Mesa sa stannade vi pa Starbucks, som varje morgon, for att fa varan dagliga dos av kaffe. Jag slog till pa en Skinny Vanilla Latte idag, eftersom det ar fredag. Annars brukar det bli regular black coffee med en splenda i, eller shaken passion ice tea lemonade. Men det var lite for tidigt for en kall dryck.

Facebook ar blockat har sa det kan jag ju glomma, och ni far sta ut med att jag inte har alla bokstaver, men men. Idag ska jag val fa gora det vanliga. Arkivera, kopiera, scanna. Vi ska ut och kaka lunch med Jess, en av Cindys jobbarkompisar och basta vanner. Det ar hennes sista dag idag, sa det ar lite trakigt.


Dessutom ar det tankt att vi ska boka flygbiljetterna till Hawaii idag. Boendet ar redan fixat, och vi ska spendera fem dagar i
Kona, och fem dagar i Waikiki. Sa det blir tva oar. Ah, I can't wait! Talking about that, sa kanske kanske, vi aker till Kalifornien nasta helg. Ingenting ar sakert alls, men forhoppningsvis.

Nu ska jag gora lite nytta. Puss


hello!

God morgon! Klockan är 6.30 AM och snart ska vi åka iväg till the office i Mesa. Jag somnade runt klockan åtta igår kväll så jag är inte så trött!

Igår kom några av wrestlinggrabbarna över. Joe, Mike, Chandler, Jeff, Eddie och Casey. Ingenting är lugnt när de är i farten. De snodde min kamera och spelade in över tjugo minuter långa filmer. Jag kanske kortar ner litegrann och lägger upp det här senare.

Nu ska jag göra min bagel och sedan ska vi åka iväg. Jag uppdaterar bättre ikväll. Imorgon ska jag hänga med Zee, det blir mysigt.

Puss

sjuk

Igår åt vi Panda Express och jag åt någonting som inte var speciellt bra, jag blev nämligen så sjukt illamående så det inte var sant. Jag låg blixtstilla i sängen och var nära på att spy några gånger, vilket jag inte gjorde som tur var. Sen så började jag frysa och skaka, så jag fick inte så mycket sömn under natten.

Cindy sa åt mig att stanna hemma och bli bättre, så jag har legat i sängen hela dagen. Sedan kom Christopher hem med dunkin' donuts. Så för första gången i mitt liv har jag ätit donuts till frukost. Ah!


<3<3

state wrestling at ASU

Lång dag! Idag fick jag sluta tidigare så jag åkte som sagt ner till ASU och tittade på brottning. Jag, Zena, Chandler och Angel hängde mest hela dagen, medan brottarna som gått vidare till state flängde runt. CJ coachade så honom såg jag inte så mycket. Hur som helst så kom Matt femma i sin viktklass, och Mark kom trea i sin! Helt otroligt att de är tredje och femte bäst i hela Arizona!

Jag älskar ASU campuset och jag hoppas verkligen att jag kan gå på college där. Under väntan på Marks sista match så skulle Chandler, som är mormon, visa oss till the religiösa institutet på skolan, för det fanns massa mormonhistoria han ville visa oss. Well, inte riktigt my cup of tea men jag följde med för att få se lite av campus. Det fick jag också, för vi gick nämligen vilse! Haha. Nåja, några bilder från dagen... jag filmade också men jag orkar inte lägga upp den idag.


The sun devils


Angel and Chandler walking


Jag & Zee, min bästa bästa Zee <3


The palmwalk.


Failed picture. Jag, Zee och Chandler.


Mattor


I väntan på matchen var vi såhär roade.


Joe gör pull-up:s vid the marine stand för att vinna en t-shirt. Han gjorde 21 och fick en t-shirt.

mobil

För att svara lite på mobilfrågan så är 80 dollar runt 640 kronor. T-mobile som jag hade, har inte som de motsvarande svenska operatörerna, gratis sms till alla som har lika som du själv har. Och i USA betalar man även för sms och samtal som man tar emot. Därav blir det väldigt dyrt om man inte har unlimited. Så det var därför det var lite pricy.

hey folks!

God morgon!

Mina svenska köttbullar igår blev en succe! Nu har jag nyss vaknat och duschat och all that good stuff. Idag kommer jag få sluta tidigt, då det inte finns så mycket att göra. Så i eftermiddag ska jag åka ner till Tempe där state wrestling turneringen är, och titta på när mina grabbar brottas. Zee kommer vara där, så det blir roligt!

Nu ska jag slänga i mig en bagel och sen dra iväg. Puss!

frågor

Är det varmt i Phoenix nu?
Inte för dem, men för oss är det väl skapligt behagligt. Runt 26 grader var det idag.

 

Hur övertalade du dina föräldrar?
Truth be told så behövdes det inte så mycket övertalning. De gillade ideén och de sade väl mest att jag skulle sköta alla förberedelser och papper och sådant själv. ”Tyvärr” behövde jag inte göra någon övertalning.

 

Sommarjobbade du för att få ihop pengar?
Nej, jag jobbade faktiskt inte sommaren innan jag åkte. Dock så sålde vi en moppe som jag fick pengar för och sparade. Sen försökte jag spara så mycket som möjligt av studiebidraget.

 

Har du några bra tips på sommarjob?
Det beror ju alldeles på var man bor och sådant, men fastighetsbolag brukar ju erbjuda massa sommarjobb – de gör de i Gävle i alla fall.

 

Vilket bolag reser du med till USA?
Om du menar flygbolag när jag flyger över och hälsar på så är det SAS och U.S Airways.

 

Hej, jag ska åka till USA som utbytesstudent i höst och har fått permanent placering i AZ=) Har kollat igenom ditt arkiv och det verkar superbra, vore kul om du kunde lägga upp lite bilder och så från när du är där nu! =)
Gud vad roligt, congrats! Staten är super!

 

Måste bara säga att din blogg är riktig bra, har suttit och kollat igenom massa inlägg nu, och gud vad man har lust att åka till usa som utbytesstudent nu, men jag undrar åkte du med ef? Och hur mkt kostar de :)?
Javisst, jag åkte med EF och det kostade allt som allt runt 100 000 kronor.


Du snackade om att det är extra säkerhet till USA, hur mycket mer är det då? :O
Utöver den vanliga security checken så var det en till kontroll innan man fick komma in till gaten. Fick ta av mig skorna, slå på laptopen, de kände efter byxbenen och allt sådant, samt gick igen mina handbagage, plånbok, och allt annat jag hade i väskan.

När du åkte till USA inför ditt utbytesår, fixade du svenskt till en telefon och ett amerikanskt simkort till en annan eller? Vad har det fördelar isf?

Jag hade min svenska telefon med mitt svenska simkort (telefonsvararen avstängd dock) som jag smsade och ringde min svenska familj med om det behövdes. I USA så var jag på samma abonnemang som resten av min värdfamilj, och när jag gick med i den fick jag en gratis telefon (jag köpte senare en iphone som jag använde här). Jag betalade 80 dollar i månaden och då var det obegränsade sms, mms, ringa. Ja, allt. Jag rekommenderar det då amerikanarna sms:ar extremt mycket.

 

Gud, hur har du råd att åka till usa så ofta?? :O Lyckos dig iaf!!
Jag har sparat varenda öre jag fick när jag jobbade i somras, och så sparar jag så mycket jag kan av studiebidraget och min älskade familj hjälper till <3 TACK!

 

 

 

 

 


praktik

It's been a beautiful day. Jättefint väder, relativt varmt... och jag har varit i ett kontor hela dagen!

Jag hade första dagen på praktiken idag, därav inget bloggande. Jag får arkivera, kopiera, skanna, hämta saker... ja, tråkigt, men bättre än Kina restaurangen jag var på sist.

Nu har vi nyss kommit hem. Jag ska laga svenska köttbullar. CJ är i Tempe på state wrestlingturnering och coachar, så han kommer väl inte hem förrän om två timmar eller så.


Ser ni alla papper jag får arkivera?


Utsikten från fönstret.


Mitt nya fina armband jag fyndade på Macy's igår på rea!


Nu ska jag laga mat... puss!

red lobster


Ser ni hur röd jag blivit på bröstet och i ansiktet? Kanske inte världens bästa bild... men det gör oooont!

hey you

Hej!

Jag har fått några frågor på sistone, jag har varit väldigt upptagen nu så jag har inte hunnit svara, men jag ska försöka så fort jag har tid! :) Puss på er!

good morning to you!

Idag vaknade jag 06.30! Fast jag somnade klockan 09.00 igår så det kan nog vara därför. Jag och CJ åkte till Einstein's och köpte bagels, och sedan till Starbucks.

Nu sitter vi alla tre med våra laptops. Idag ska vi åka till T-mobile och köpa ett nytt batteri till telefonen, eftersom det blev toast igår. Så nu ska jag använda en
Blackberry Pearl istället. Haha, visst är det intressant att veta vilken mobil jag ska använda? Nej, inte precis. Safe to say har jag inte mycket att blogga om såhär tidigt på morgonen.

Jaja, nu ska jag slänga mig på soffan och slappa ett tag, sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.

February 14th

Jag och Christopher har nyss kommit hem från middag. Han bjöd mig på mexican food på The Blue Agave i Scottsdale. Det är en av mina favoritrestauranger här, så det var mysigt. Jag åt traditional shredded pork burrito med bönor och ris till det. Mums.

Nu har han somnat i sängen och jag försöker stå emot tröttheten. Dock känns det att klockan är halv fyra på morgonen i Sverige.

Vi ska väl inte göra mycket mer ikväll. Imorgon är det President's day, så det är ingen praktik. Jag och Christopher ska nog till Einstein's och köpa färska bagels till frukost. Sen tror jag att jag ska bjuda honom på Panda Express till lunch, för det är hans absoluta favoriträtt.

Jag och Cindy kanske åker och får pedikyr och manikyr imorgon, det beror lite på hur hon ska jobba hemifrån. Om vi inte åker så ska jag nog lägga mig vid poolen och läsa klart min bok. Och jobba på att få en jämnare solbränna. Märkena från linnet är inte så smickrande.

Just det! Jag har äntligen fått en telefon igen. Sist jag var här i oktober så hade jag ingen telefon, och kände mig lite hjälplös när jag inte kunde ringa CJ eller smsa mina vänner, men nu har jag fått Christophers avdankade
Blackberry Curve. Så nu kan jag joina amerikanarna i deras galna smsande igen.

Nu ska jag ta och irritera Christopher lite.

Hiking & IKEA

Idag så åkte vi till South Mountain, i Ahwatukee, och promenerade. Eller ja, vad hiking nu översätts till. Det var superskönt att promenera upp för berget, och vilken utsikt det var! Dessutom fick jag mig en solbränna när jag promenerade i linne(!) upp för berget. Ah! Den är nu väldigt röd och bränns.


South Mountain


Cacti. Vi hörde massa coyotes yla uppe på toppen. Läskigt. Dessutom var man tvungen att vara speciellt noga  med var man satte fötterna nu, för det är vid den här tiden skallerormarna tar sig ut för att para sig.


Efter hikingen åkte vi till Starbucks. Amerikaner stavar alltid mitt namn fel. Det är förresten en passion shaken iced tea lemonade. Mums.


På väg till IKEA i Tempe.


IKEA. Vi köpte svenska köttbullar, bröd och kanelbullar.





I have the most amazing boyfriend in the entire world


Dålig bild, men jag fick tolv vita rosor av honom i morse. Det slutade med att han var tvungen att fråga damen i affären vad vitt symboliserade så det inte var vänskap! Men enligt henne så var det true love. Så söt han är!

Phoenix baby.


Jag köpte Ozzy:s självbiografi på arlanda. Inte för han är någon jag lyssnar på, men boken verkade intressant :)


Long flight.


Jag handlade cosmo och diet coke på Newark.


Jetlags new face. Så så trött. Somnade med håret blött också, för den delen.


Bleka fötter, men det gör inget... för jag har inte vinterstövlar på mig!


Vårjackan jag köpte men inte är riktigt hundra på om jag ska behålla.


Mascara, Bath & Bodywork's bodybutter, lösnaglar, undies från VS <3 face cleanser. Sedan köpte jag några tidningar, rakhyvlar och annat tråkigt.


Efter en heldag i gallerian åkte jag och Cindy till IHOP där jag åt amerikanska pannkakor med jordgubbar och banan. Jag skulle kunna leva på det.

flowers

Ah CJ kom hem med ett dussin rosor. Iiiih! <3

valentine's day!

Hi guys!

Så jag har fått upp internet på laptopen. Klockan är halv nio och jag är vaken. Jetlag. Igår var vi och shoppade hela dagen, jag handlade lite saker. Jag tänkte visa allting sen. Jag köpte blandannat en vårjacka.

Nu har jag nyss vaknat, CJ är på affären någonstans, och jag dricker raspberry coffee. Idag är det valentine's day, och jag har ingen aning om vi ska göra någonting. Jag har köpt en film och ett kort till CJ, som jag hoppas han uppskattar.

Snart ska jag och Cindy åka och hikea (hike... svenska ordet?) South Mountain med hennes kompis Jess. Det blir nog roligt. Jag ska ta lite bilder då också. Nu hinner jag dock inte lägga upp bilderna från igår och resan hit, men jag gör det när vi kommit hem.

Hur som helst har jag det toppen här i staterna. Puss

jetlag is kicking my ass

Jag ar pigg som en larka och klockan ar atta pa morgonen. Hurra.

CJ har akt ivag pa wrestling sectionals med laget, sa idag ska jag och Cindy ha girls day. Vi ska till gallerian och lite mer mysigt. Nu sitter jag och vantar pa att hon ska komma hem med starbucks <3

Det ar sa skont att vara tillbaka! Att fa somna brevid Christopher och vakna brevid honom. Det finns ingen sno, det ar palmer pa framsidan och det ar solsken! Dock ar det aningen kallt ute fortfarande, men det ar ju sa tidigt. Dock ska det bara bli 23 grader, men det ar ju mycket battre an sno. Eller?

Jag har inte fatt upp internet pa min laptop an, jag kan inte losenordet och jag ar hemma sjalv nu sa ni far sta ut med blogg utan alla bokstaver for now. Har nagra bilder som jag tankte lagga upp, men det far vi ta sen da?

Flygresorna gick bra. Nio timmar till Newark gick relativt fort, jag satt brevid en trevlig kvinna som jag pratade med mest hela resan. Ingen turbulens alls. Sa det var skont! Dock sa var det en jakla massa turbulens fran Newark till Phoenix, och den resan tog sa jakla lang tid. Samanlagt var det bara fem och en halv timme, men jag madde illa for jag var hungrig och sa hade jag bara fatt tva timmar somn pa trettioatta timmar. Sa ja, ni kan ju gissa hur jag madde.

Hur som helst. Pa mandag ar det President's day, sa det ar ingen praktik for mig da, eftersom the court ar stangd, och da har aven alla advokatfirmor och juristbyraer stangt. Sa det blir langhelg.

Men nu kom Cindy med kaffe, puss pa er!


PHOENIX

Jag ar framme, allting gick bra. Skriver imorgon, ar helt slut... har varit vaken over ett dygn. SO GOOD TO BE BACK! Puss

nu åker vi

Nu åker vi till Arlanda! Jag är alldeles trött och fortfarande förkyld, dessutom nervös! Men men. Puss på er!

thank you guys!

Hej!

Det har ramlat in jättemånga (!) söta kommentarer på sistone, jag uppskattar er så mycket. Och hej alla ni nya som hittat hit!

Jessica och Malin kom över ikväll, vi tittade på The Hangover som jag sett sjukt många gånger, men den är fortfarande lika rolig! Jag önskar mina tjejer kunde följa med till USA, så kul vi skulle ha.

Nu panikpackar jag det sista, samt laddar ipoden med lite nya låtar. Jag ska upp 04.45 imorgon bitti. Måste vara på Arlanda tre timmar innan flyget går, eftersom det är extra säkerhet till USA.

Hur som helst så har jag en tre timmar mellanlandning i Newark, och sen tar flyget från Newark till Phoenix fem och en halv timme. Tur att jag har matteboken med mig då... (you gotta do what you gotta do)

Nu ska jag fixa det sista, uppdaterar imorgon innan vi åker till Arlanda. Puss och godnatt!

dagens!

DAGENS FRUKOST: en mandarin... men jag ska snart äta lunch!
DAGENS KLÄDSEL: mörkblå jeans & svart lite längre och lite grövre stickad t-shirt
DAGENS PARFYM: chanel - chance
DAGENS NAGELLACK: ljuslila från depend.
DAGENS SMINK: ögonskugga och mascara
DAGENS SMYCKEN: c:s dogtag, MBMJ arbmand, thomas sabo armband & snö of sweden armband
DAGENS SKOR: svarta converse
DAGENS FÖRHOPPNING: att förkylningen släpper
DAGENS SAKNAD: Christopher <3
DAGENS DRYCK: vatten
DAGENS TRÅKIGASTE: min förkylning
DAGENS FINASTE: mina vänner!
DAGENS VÄDER: kallt och snö, som vanligt...
DAGENS PLANER: ska in till skolan och hämta redovisning & beskattnings boken, sen äta lunch med Niclas. Efter det ska jag uträttade några ärenden i stan, ha skype date med C, åka hem till mamma och säga hejdå, sedan kommer Jess & Malin hit medan jag packar (sällan jag packar i sista minuten!!)
DAGENS CITAT: "Don't go where the path may lead, go instead where there is no path, and leave a trail"
DAGENS MÅENDE: trött och förkyld.

Jag har världens bästa vänner!

Ni vet hur jag skrev i måndags att jag var så sur på min förkylning för jag inte kunde komma hem till Mickis och fika? Idag kom hon hit för att hämta sin födelsedagspresent, och hon hade med sig hembakta kakor, maränger och chokladbullar! Jag har verkligen superfina vänner. Stort tack, Mickis!

Nu ska jag måla tånaglarna och titta på fimen Role Models. Imorgon väntar en fullspäckad dag. Jag ska luncha med älskade Niclas, sedan ska jag hem till mamma för att hämta lite nödvändigheter. Jag ska också växla pengar och handla nödvändigheter inför resan. Och sist men inte minst kommer Jessica och Malin över för lite tjej-häng medan jag packar.


My handsome Christopher som jag nyss hade supermysig skypedate med.

sunshine


Det här är kyligt för Phoenix, men 24 grader C tar jag då garanterat jämfört med -3 och snö!

Ska man göra delstatsval eller inte?

Läser din blogg varje dag, skitbra verkligen!
Ska åka som utbytesstudent till USA 11/12 och funderar lite på om jag ska välja stat eller inte. Har blivit väldigt sugen på Arizona och ev. Tennessee Vad tycker du, kan det vara värt att välja AZ/TN som delstatsval eller ska man skita i det och bara hamna någonstans?
Hej! Tack :) Det är en bra fråga. Jag menar, vill du verkligen hamna i någon av de staterna så ska du ju välja dem, men det finns ju tyvärr ingen garanti att de hittar en passande värdfamilj där. Jag funderade innan jag åkte om jag skulle göra delstatsval, jag ville hamna i Cali, Florida, Oregon, New York... ja, det fanns så många stater jag ville till! Så jag valde att inte göra ett delstatsval, för jag kom på att det var själva erfarenheten jag var ut efter - den med high school, kulturen och allt det. Och jag tänkte att jag kommer få det var jag än hamnar, så jag valde att inte göra. Men är du beredd att betala mer och göra valen för du verkligen vill hamna där, så go for it! :) Tyvärr kan jag inte säga ja eller nej, utan det är ju precis upp till dig hur du vill göra. Men jag kan garantera att du får en upplevelse var du än hamnar :)

______________

Många har frågat om min placering. För att reda ut lite så gjorde jag inte ett delstatsval. Jag fick min preliminära placering i september 07 (jag åkte aug. 08). Då var det Colorado de placerade mig i. EF letade alltså familjer i Colorado, och jag trodde det var där jag skule hamna.

Dock så blev det ju inte så! Jag fick mitt preliminära avresedatum i början av juli, och de sade att jag skulle åka mellan 1-25 augusti. Jag hade vid det laget fortfarande inte fått en värdfamilj. Andra veckan i augusti ringde EF och sade att de inte hade hittat någon familj i Colorado än, utan de letade även i andra stater. De hade hittat en familj i Baltimore, Maryland, som var intresserade. De var inte helt säkra dock, så de skulle återkomma.

Det blev inte den familjen (obviously). EF ringde igen, den 14 augusti, och sade att de hittat en familj i Phx, AZ. Hon berättade lite om familjen, men ingenting var klart än, sade hon. Den 16 augusti, en lördag, blev det klart att det var in fact min värdfamilj - men jag hade inte fått avresedatum än. Dagen efter, fick jag flygtiderna skickade. Det var då söndag, och jag skulle åka på onsdagen! Så det var ganska kort varsel, kan man säga.

Det roliga var att Cindy hade suttit och tittat på min ansökan, och hon fastnade för mitt namn. Hon tyckte det var så fint, dessutom så sade hon att jag log och var så söt på bilden, så hon valde mig. Hon ringde till EF och sade "jag vill ha Emilia" - men då hade en familj i Colorado redan ringt och sagt att de ville ha mig. Haha! Då kände jag mig speciell - två familjer ville ha mig! Men det slutade, som alla vet, att Cindy vann kampen och jag hamnade i AZ!

Så bli inte oroliga om er placering inte kommit än, och ni inte vet var in hamnar. Visst var det jobbigt att inte veta. Det positiva var dock att jag inte hann förvänta mig så mycket eftersom det blev så kort varsel. Jag hann maila med Cindy litegrann, men det mesta var helt okänt när jag kom dit. Bra tycker vissa, dåligt tycker andra. Hur som helst så blir det ju vad man gör det till!


cuties

Jag är fortfarande sjuk, och imorgon ska jag in till skolan och hämta mer skolarbete. Hrpmh. Imorgon skall det tvättas och donas inför avresan på fredag. Fattar ni? Jag åker på fredag! Om jag lovar bilder så lovar ni kommentarer, alright?

Nejdå, kommentera om ni vill, visst är det roligt när ni gör men jag ska inte bli som vissa desperata bloggerskor och kräva kommetnarer för uppdateringar. Någon måtta får det vara!

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Godnatt med er!

jag kan om jag vill!

Ni vet kompletteringen i matten som jag tjatade om förra veckan? Jag fixade ett VG! :)

I take that back

Finns inte en chans att jag går till affären, det spösnöar ute! Allvarligt talat, nu räcker det med snö.

Fortfarande sjuk

Jag är fortfarande superförkyld, så nu har jag hällt i mig massa te med honung och käkat halstabletter. Jag måste bli frisk till på fredag, så är det bara. Det finns ingenting värre än att flyga när man har huvudvärk och är täppt i näsan, dessutom är stolarna så grymt obekväma att sova i.

Hur som helst. Jag har räknat matte och skrivit klart min spanskauppsats. Nu är det bara samhäll kvar, och jag antar att fröken företagsekonomi kommer ge mig någon momskontering. Lovely!

Nu ska jag knalla ner till affären och köpa nödvändigheter för att bli av med förkyningen (läs pepsi max och en skvallerblaska). Sedan ska jag lägga mig i sängen och titta på det nya One Tree Hill avsnittet.


frågor :)

Vad är det sämsta med Phoenix?
Alla djur. Jag är inte rädd för kryp och så, men att så fort man ser en svart spindel, se till att det inte är en svarta änkan. Eller se upp för skorpioner. Visst måste man inte ha koll på sådant i skolan eller gallerian eller så, men det tycker jag är det jobbigaste. Sen att det blir så fruktansvärt varmt på sommaren. Visst, jag upplevde "bara" 47 grader, men det räckte för mig. Och sen är deras lokaltrafik nästan obefintlig. Dåliga stadsbussar osv.

Vad finns det för skillnader mellan Sverige och Arizona/Phoenix?
Oh, wow. Det finns så mycket! Kan du inte specificera vad du vill veta? Haha. Förlåt - men jag vet inte riktigt var jag ska börja!

Vad är det sämsta med CJ och det bästa?
Det bästa är att han är väldigt omtänksam, ödmjuk, ärlig, underbar, snygg, rolig, trevlig. Haha! Listan kan göras lång. Det sämst är att han alltid ska vara så "grabbig." Om jag bär någonting tungt ska han alltid fråga om jag ska ha hjälp och så, det stör mig lite, för jag kanske är tjej men jag orkar! Haha. Sen att han är envis. Jag är också jävligt envis, och ibland är vi inte den bästa kombinationen :)

I wanna live my life from a new perspective

Många av er har frågat efter fler bilder i mina inlägg. Jag vet att det är brist på bilder, men saken är - vad vill ni se? Dagens outfit är bannlyst i bloggen. Dels för att jag klär mig så vardagligt att det är galet.

Men jag är inte riktigt bekväm att bara dra upp kameran heller, men okej. Imorgon ska jag äta middag med Niclas, då kommer det kanske några bilder. Okej? Jag ska försöka bli bättre, jag lovar! :)

still sick

Jag är fortfarande sjuk så det blev ingen skola för mig idag. Det gjorde inte så mycket, med tanke på att hela min klass är ute på praktik nu så egentligen pluggar jag bara ikapp det jag missar. Så jag stannade hemma - men jag fick massor gjort ändå. Två sidor matte, jag började på min debattartikel om rusdrycksförbudet samt min spanskauppsats. Spanska 4 kan ju gå och skjuta sig, typ.

Nu orkar jag inte plugga mer. Huvudvärken är borta (tack ipren!) men inte tröttheten, det halsonda och snuvigheten. Nu väntar jag på att pappa ska komma och hämta mig så jag kan spendera resten av veckan där.

Så ikväll blir det nog att kika på film. Det lutar mot The Hangover, Twilight eller någon Pirates of the Caribbean. Vi får se. Jag måste också ringa SAS och kolla upp hur det blir med bagaget. Någon av er kanske vet? Jag måste ju tulla ut bagaget i Newark, men på min biljett står det att jag får med SAS ha två väskor, men med U.S Airways får jag bara ha en. Det har aldrig sått så förut när jag flygit med dem, och då har det inte varit några problem. Så jag måste veta, får jag checka in två väskor efter jag tullat ut bagaget i Newark? Hm.

Dessutom hoppas jag att dollarkursen går ner lite grann så jag kan växla pengar innan jag åker på fredag. Den ligger ju på 7,78 (eller något liknande) just nu! Det gillar jag inte.

Oj, långt inlägg. Ikväll ska jag också svara på några frågor som ramlat in. Puss på er!

tack :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. Det är så jäkla tråkigt att vara sjuk. Men tack för alla söta kommenterar som ramlat in under dagen - ni är så söta! Och ett grattis till Malin som fyller 19 idag! :)

Godnatt!

Sunday



Det här med att vakna upp och må bättre idag gick ju inte så bra. Så nu ligger jag nerbäddad i soffan och tycker synd om mig själv. Men visst är mina pingvin-pyjamasbyxor söta? Haha.

sjuk :(

Jag är sjuk! Jag som skulle hem till Mickis och fika idag, men mamma har totalförbjudit mig att gå ut. (Så mycket föra att vara 18 år)  "Du måste vara frisk till på fredag, Emilia! Nu ställer du in din körlektion imorgon bitti, du åker inte hem till pappa, och du ligger i sängen hela dagen."

Jag som verkligen ville ha fika!

lördag


Risig bild på en halvsjuk risig tjej. Mår inte toppen, är mest trött hela tiden, så nu tänker jag hoppa in i duschen, sen gå och lägga mig och må bättre imorgon.

Men ett stort grattis till min fina Mickis som fyller 19 idag!

a walk down memory lane

Jag har inte lyssnat på Fall Out Boy och Panic! At The Disco på läskigt länge nu. Jag har bara växt ifrån allting i all hast. Hur som helst hittade jag några gamla favoriter när jag lyssnade igenom några skivor här om veckan. A walk down memory lane, helt enkelt!

Fall Out Boy - The Carpal Tunnel Of Love
Panic! At The Disco - Build God, Then We'll Talk (live)
Fall Out Boy - Of All The Gin Joints In The World
Fall Out Boy - I Slept With Someone In Fall Out Boy And All I Got Was This Stupid Song Written About Me
Panic! At The Disco - But It's Better If You Do

Panic! At The Disco har jag sett live tre hela gånger! Och Fall Och Boy två gånger. Jag är medveten om att Brendon låter lite halvtaskig i live-verisonen jag lade up, men hur som helst är själva framträdandet värt att kika på i alla fall. Fall Out Boy låtarna jag lade upp är tre av deras bästa, och jag är inte så himla förtjust i deras nya lite poppigare self, men hur som helst så har ni tre av deras bästa här! :)

Enjoy.

hello seattle, I am the crescent moon

It's been one hell of a week!

Jag är helt slut - dessutom är jag sjuk! Eller ja, jag mår pyton och är så slut så det inte är roligt. Så kvällen ska spenderas hemma, jag kanske tittar på någon film eller läser någonting. Dessutom har jag skype date med älskade Christopher!

Vet ni? En vecka kvar till jag sitter på ett plan på väg till USA!
I miss my beautiful Phoenix.


Jag ska försöka ta många fler bilder den här gången, okej? Sist var jag bara så himla glad att vara tillbaka med Christopher att jag glömde bort allt annat. Men den här gången stannar jag i 25 dagar, så vi har lite mer tid. Dessutom har jag ju praktik också.

tell me what to do?!

Jag fick frågan hur jag orkar plugga hela tiden. Truth be told? Jag orkar inte mer! Haha. Nej, men jag vet inte vad som sporrar mig. Jag är en sådan person som inte nöjer mig med ett G. Som nu när jag fick G på matteprovet så pluggar jag för att komplettera upp det till ett VG.

Nu har jag dock kommit till slutsatsen att jag kanske kan nöja mig med ett G i matte-c, och i stället sikta på högre betyg i ekonomi-ämnena och språk. Jag menar, jag måste inte ha VG och MVG i alla ämnen, och visst vore det roligt att gå ut gymnasiet utan G i något ämne - men jag menar, jag orkar inte lägga ner all min fritid på att plugga matte som en dåre.

Så nu, för ungefär en kvart sedan, lade jag matteboken åt sidan och tänkte att det kanske går vägen på kompletteringen imorgon, om det inte gör det så försökte jag ju i all fall. Jag menar, jag fick ju godkänt på provet.

Men tillbaka till början av inlägget. Jag har tyvärr ingen aning hur jag orkar fortsätta plugga.

om ni funderar

Om ni funderar vad jag gör om dagarna så ska jag tala om för er att jag går i skolan, och när jag kommer hem så pluggar jag. Nejdå, men den här veckan har det varit minst lika mycket matteplugg som förra. Jag fick godkänt på matte-c provet jag gjorde i fredags, men jag ska försöka komplettera upp betyget till ett VG på fredag. Därav inget bloggande! :)

Så idag efter skolan gick jag och Viktoria och köpte massa godis, sen satte vi oss i köket och pluggade matte. Nu, efter lite procrastination (svenska ordet?) måste jag ta tag i pluggandet igen.


gitemål!

Imorse när jag vaknde (okej, när jag låg och drog mig in sängen) så gick jag in på facebook från iPoden. Jag kikade halvsovande igenom några statusuppdateringar till jag såg en som fick mig att nästan rulla ur sängen! En av mina bästa kompisar i USA, Mara, har GIFT SIG!

Hon fyllde sjutton i december, och hennes pojkvän (förlåt, MAN) är tjugotre tror jag. De har varit tillsammans i ett år den fjortonde februari. Hennes man är i alla fall marisoldat och ska i maj bli deployed (svenska ordet?) till Afghanistan. Så för att "säkra" att hans namn förs vidare, så gifter de sig tidigt. (Bara för att man vet faktiskt inte om de kommer komma hem igen...)

Jag fick en smärre chock ska ni veta! Så nu är min vän Mara Patterson istället för Chelton. Men whatever makes her happy, antar jag! Jag vill inte vara elak, utan jag önskar dem all lycka i världen, men jag undrar när bäbisen kommer. Marionsoldater brukar vilja vara snabba med det också.

Hur som helst så är jag glad att hon är lycklig och jag hoppas allting går bra, jag menar - jag tycker att mitt distansförhållande är jobbigt, men han ska ut i krig.

frågor

helluu :D din blogg e helt underbar ;D men när du läser en bok på engelska .. är det lika enkelt för dig nu som om du skulle läst boken på svenska?
Hej! Åh, vad söt du är! :) Ja, ungefär. Visst förstår jag inte varenda ord, och det beror ju lite på boken. Twilightserien tyckte jag var jättelätt att läsa, då språket inte är speciellt avancerat, men To Kill A Mockingbird är lite svårare. Mycket fler konstiga beskrivningar och så pratar de med sydstatsförkortningar, så det är lite jobbigare. Men i det stora hela så är det som att läsa på svenska. :)

Hej, läser din blogg varje dag och älskar den!! jag undrar bara odu tycker det är värt att tenta av engelskan eller är det mycket jobb och så? för jag har hört att engelska b ska vara så mycket svårare?
Hej! Ah vad kul :) Jo, jag tycker det var värt det. Jag har fått göra ett nationellt prov, alla delarna. Läsa några böcker, utdrag i noveller, jag ska se en film och så ska jag skriva en final essay. Dessutom har jag gjort en muntlig presentation också, för att få med så mycket av kriterierna som möjligt. Jag tycker inte alls det varit svårt så här långt, utan det har lätt varit värt allting! :)