Träning, naglar och gallerian

Nu sitter jag och väntar på att Kendal ska komma över. Vi ska iväg på manikyr, sedan ska vi till gallerian. Efter det ska vi nog hem till henne och hänga vid poolen. Så det blir nog en bra fredag! I morse hade jag även PT träning med Frank. Vi körde ben. Jumping sqauts, sqauts med skivstång, hopp, lunges och några ben-maskiner. Benen skakar nu. Det kommer nog kännas imorgon också för den delen. Hehe. Det KANSKE kommer en videblogg ikväll, vi får se. Ha en trevlig helg, Sverige!

That awkward moment

Jag och CJ var på Safeway (en matbutik) idag. Jag har ett membership kort som står i mitt och CJ:s namn, men på kvittot står det Chris Sisson. Hur som helst, när jag betalat ger kassörskan mitt kvitto och säger "Okay, Ms. Sisson, you saved two dollars today."

CJ sätter i halsen och jag säger "thank you" och CJ håller på att dö av skratt. Jag själv tar mitt kvitto lite obekvämt och försöker att se normal ut. Jag må ha en ring på fingret men jag är då inte gift än, och lite läskigt var det att bli kallad för Ms. Sisson. Hur som helst, min reaktion måste ha varit ganska rolig med tanke på hur CJ reagerade. Som tur var blev han inte förolämpad av min reaktion, då han inte heller är riktigt redo för giftemål.... haha.

It gets better: Bruno Mars - Today My Life Begins

It gets better.

Swedenland!

Jag kommer vara i Sverige over jul! 19 december till 8 januari. I can't wait. Saknar er dar hemma sa mycket! Jag ser fram emot en svensk jul med sno, julgodis och familjen. Iiih!

Mesa Community College - what do I know?

Hej! Jag funderar på att ansöka till mesa community college, vet du något om det? är det en bra skola? Hur är phoenix, trivs du bra :)? Är det fler svenskar där eller är du ensam? Förlåt att jag ställer så mycket frågor men det vore jättekul o få svar på. Du har en jättebra blogg förresten :)
Hej! Tyvarr har jag inte sa mycket koll pa Mesa. Jag har varit dar ett antal ganger men det ar inte ett stalle jag hanger pa da det ar ganska langt fran var jag bor i Phoenix. Jag valde Paradise Valley Community College framfor bland annat Scottsdale Community College for att de har en relativt hog standard pa academics jamfort med andra community colleges i omradet. Dessutom har de manga out of state studenter, men inte manga internationella, sa det lockade. Men jag kan tyvarr inte tala for MCC da jag aldrig varit dar eller kanner nagon som gar dar.

Jag trivs jattebra i Phoenix. Jag har inte sprungit pa nagan annan svensk och ska jag vara arlig sa har jag ingen aning om hur manga svenskar det finns har. Men Phoenix och AZ ar betyligt mindre populart for svenska studenter an vad exempelvis Santa Monica ar!

I will follow you wherever

Old pic.

Jag har bloggtorka. Extrem bloggtorka! Idag har jag varit i skolan, pluggat och hängt med Zee. Jag har äcklig träningsvärk i ryggen men det är rätt skönt ändå. Vi har nyss käkat frozen yoghurt med jordgubbar. Tisdagslyx. Nu ska jag duscha och sedan krypa i säng med min nya bok om JFK. Godnatt Sverige!

You make me feel good!

+ Allt jag fått gjort idag. Tvätt, städning, skolarbeten!
+ Min pojkvän. Han får mig alltid att skratta.
+ Supergod middag
- Dammsugarköp. Så tråkigt att lägga pengar på.
+ Dammsugaren. Suger som en dröm! (hehe)
- Affären hade slut på diet coke. Inte ok!

Wherever you are

Så här glad är jag över att det är helg. Jag ligger i soffan och slappar framför NCIS. CJ är på jobbet och kommer snart hem. Vi har inga planer i helgen vilket är så skönt. Han ska jobba imorgon förmiddag, sedan ska vi bara slappa. Good night Sverige!

Right where we should be

Det har varit en himla lång vecka! Det har varit inlämningar och prov hit och dit. Jag är otroligt stressad med allt som händer just nu. Hade en matte-quiz som gick käpprätt åt helvete, och då läser jag ändå skitenkel matte. Men så blir det ibland. Grät en skvätt för jag kände mig så dum, sedan borstade jag av mig och insåg att jag helt enkelt får göra bättre ifrån mig nästa gång. Det är inte hela världen.

Lämnade in min descriptive narrative i måndags och fick tillbaka den idag. Det är alltså för engelskakursen. Halva klassen fick IG, endast två personer fick ett A-. Alltså, inget fick ett starkt A. Jag fick ett B, fjärde högsta poängen i klassen. Skitkul, så klart. Jag var riktigt nervös då jag inte känner mig lika självsäker att uttrycka mig i skrift på engelska. Självfallet hade jag velat ha ett A, men jag får helt enkelt lägga ner lite mer tid och lite mer revising på nästa uppsats. Men jag är ändå rätt nöjd!

Annars då. Jag har så mycket jag skulle vilja berätta för er men vet inte vart jag ska börja. Det händer så himla mycket här borta och jag är så stressad, så stressad. Har ont i magen och huvudvärk konstant, men förhoppningsvis blir det bättre när vi flyttat ut.

Jag har gnällt en del tidigare om familjesituationen här, men det är verkligen som en amerikansk dramafilm. Det är lögner, backstabbing, skapa-skuld-situationer och massa annat. Jag och CJ har valt att ta ett uppenbart avstånd från allt onödigt, och det resulterar tydligen i skitsnack och nu är vi the bad guys. Det är verkligen inte normalt och jag vet inte alls hur jag ska handskas med situationen.

Hur som helst, önskar jag kunde förklara allting i minsta detalj för er, men det finns inte tid eller ork. Jag vet att jag varit frånvarande med bloggandet, men mina dagar går ut på att gå i skolan, plugga, och sedan ta mig i från hushållet så jag håller mig borta från drama. Jag har helt enkelt inte hittat tiden att blogga.

Träningen då? Jodå, jag har tränat två gånger den här veckan så här långt. Jag har fortfarande svårt att hitta en balans och jag försöker att slå bort mat och träningsångesten som kommer krypande ibland. Det är inte helt lätt men jag är på rätt väg hoppas jag. Jag hade en väldigt givande PT session idag, så idag är en bra dag. Att ta en dag i taget är det enda man kan göra. Jaja, för att göra en lång historia kort: det är mycket som händer just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Men jag lär mig på vägen!

This one's for you and me

Jag och CJ har käkat på Peiwei.
Vi har handlat handdukar, täcken och annat trams.
Jag fick paket från Sverige. Tidning, LÖSGODIS, aromat och äggdelare! Woho!
Jag har hängt med Zee och killarna. På bild ser ni Gavin.
Och så har jag joggat.

Trött på onödigt trams

Jag har inte tid att blogga. Jag har så otroligt mycket att göra i skolan och sedan är det mycket som fixas inför flytten. Idag handlade vi lakan, glasformar, stekspadar och massa annat.

Jag kan inte vänta till vill flyttar. Det är så mycket drama i det här hushållet och de vuxna i den här familjen beter sig som de vore fjorton. Jag är så less på allting, så himla less. Jag är så himla stressad för det skapas så mycket onödigt drama här. Orkar inte en sekund till.

Bloggar jag inte på några dagar så är det för jag har fullt upp. Hoppas ni har det bra Sverige.

Frågor

Vad står EMT för?
Emergency Medical Technician. CJ är utbildad ambulanssjukvårdare och har varit nationellt certifierad i USA i två år. Nu omcertifierande han sig för att få ha kvar nationella registreringen. Han är dock inte en paramedic, så han sticker inte nålar eller medicinerar, men han gör allt annat. Han blev nu erbjuden ett jobb där han skulle ha befälet över alla EMT:s, alltså den som bestämmer över enheten, så att säga. Han funderar dock på att vidareutbilda sig till en paramedic.

Vad är det för fel på CJ:s hörsel?
CJ är döv på ena örat vilket gör att han endast har 50 procent hörsel. För att få jobba inom brandkåren ska man enligt nationel standard ha mer hörsel än så. Därav får han inte jobba inom det området.

Supertrött men supernöjd.

Idag joggade jag utomhus för första gången på över en månad. Det var så skönt. Jag behövde verkligen rensa skallen så jag och CJ tog oss ut på en runda. Klockan var ca 20.00 så det var bäcksvart, men skön temperatur (28 C). Det blev 6,7 km så jag är nöjd!

Zee kom över med killarna idag. De har blivit så stora och jag orkar knappt hålla Cole längre. Men de är så fina och mjuka. Tror jag blivit en mjukis.

Nu ska jag sova. I morgon startar en ny kurs, Computer-någonting. Får se hur intressant det är. Dagens lägenhetinköp? Bestick. Tråkigt. Haha.

Världens bästa kille!

CJ hade sin EMT re-certification i helgen. Han missade endast fyra frågor av 150 på sitt teoretiska test, och så fick han full pott på sitt praktiska test. Jag måste bara få skryta lite, men jag är så otroligt stolt över honom! Han har haft så många setbacks i och med hörseln och hela brandkåren (han kan inte jobba med det han utbildat sig till). Ändå fortsätter han och gör klart sin degree, och om-certifierar sig som EMT för det är bra att ha för sitt nuvarande jobb i allmänhet. Jag är så glad att han inte bara gav upp, även om det vore lättare. Idag blev han erbjuden ett jobb som huvud-EMT i ett nytt företag som ska starta i vår. Det kommer något bra ur det dåliga trots allt!

Luke Air Force Base

Idag var jag och CJ hem till hans syster. Hon bor tillsammans med sin man som är med i det amerikanska flygvapnet. Han flyger inte, men är kontrollant. Hur som helst, dom tog oss till Luke Air Force Base för en rundtur. Basen var superstor. Det fanns matbutiker, Starbucks, klädaffärer, väskaffärer. Det mesta. Dessutom en hel del stora hus beroende på vilken rank du har osv... Jag har aldrig varit på något liknande förut så det var spännande! Dock var det inga plan som flög in eftersom det är söndag, men vi ska få följa med och kolla någon annan gång.

Nu sitter vi i sängen och pluggar. Jag orkar knappt hålla ögonen öppna. Vi har desstuom shoppat en hel del inför lägenheten. Handdukar, köksgrejer, täcke, soffbord. Nu ska jag snart ge mig in i djungeln av dammsugare. Helt ny värld.

Frågor

Har du något tips på en bra sportbh för typ löpning och liknande?
Problemet är att jag har ungefär tusen olika sport bh:ar. Alla ser olika ut och är för olika tillfällen. Sedan beror det ju på vad du har för storlek. Men för löpning och hög aktivitet skulle jag rekommendera någonting som verkligen trycker åt och håller allting på plats. Jag är en 75D och när jag väljer sportbh så vill jag att den sitter så tight att jag nästan inte kan andas, speciellt om jag ska ha den till jogging. När jag går på gymmet så har jag inte alls lika tight bh. Alltså, det är låter ganska galet men ställ dig och hoppa i provrummet, hehe! Känns det bra så go for it! För mig funkar Nike inte alls, men Triaction från Triumph är riktigt bra för löpning!

Hej, undrade bara hur många läsare du har i snitt ungefär? :)
Det varierar mellan 350 och 400 :)

Vad har du för mål med livet och förutom att ha möjlighet att träffa C, vad är dina mål med dina college studier?
Oj. Jag är som sagt inte helt säker på karriärmässigt vad jag ska göra. Jag vill så klart plugga klart min Bachelor's i Business, sedan är jag inteserad av att ta en J.D i law. Hur realistiskt det är vet jag inte, och om det kommer vara i USA vet jag inte heller. Det är ju väldigt dyrt att studera här, men vi får se helt enkelt! Men law är någonting som jag skulle vilja fortsätta med.

So. Little. Time.

Jag har fått förfrågningar om att blogga. Men jag har inget att blogga om! Som ni ser ovan så spenderade jag min fredagkväll med att plugga. Jag kommer spendera min lördagkväll med att plugga. Och min söndag kväll. Welcome to College. Det är sjukt mycket som ska vara klart på måndag och jag har inte haft tid till något annat i veckan. Tråkigt, men sant. Ha tålamod!

Indestructible?

Jag var på gymmet igår. Hade session med Frank, min PT (den jag bytte till). När jag värmde upp på löpbandet kom min gamla PT (PT sales managern) och pratade med mig. Frågade varför jag inte varit på gymmet på senaste tiden och där står jag tom på ord. Till slut fick jag ur mig att jag kände så mycket press och klarade inte av att träna utan att få ångest. Vi pratade ett tag och han sade i princip att jag ska träna för min skull, och det är okej att äta cookies och annat då och då, jag kommer inte gå upp i vikt. Han sade även att det är inte bra att jag är nere, för jag är alltid annars så glad och gör alltid dem på gymmet glada (ärlig eller inte, I don't know). Var så nära på att börja gråta och det såg han nog.

På ett sätt var det trevligt att han kom fram. Det kändes bra att bli sedd, att han märkt att jag varit borta i två veckor. Kanske kollade han min inloggningsinfo i systemet, vad vet jag? Men han frågade i alla fall. Han frågade om jag skulle fortsätta med personlig träning och jag sade ja, men jag måste ta mig lite tid att hitta någon sorts balans. Han påminde mig att jag ville träna för två veckor sedan, och jag kommer hitta tillbaka dit men det kommer kanske ta lite tid. En del av mig tyckte det var trevligt att han motiverade mig, men en annan del kände att han endast pushade mig för att tjäna pengar? Jaja, nu är jag kanske lite väl negativ.

Nu till något bättre. Det var skönt att träna igår. Pratade med Frank och kände mig så mycket bättre. Frank är toppen, han lyssnar på mig och pratar med mig om det jag tycker är jobbigt. Vi körde mage, 300 reps. Idag har jag sådan träningsvärk att jag måste rulla ut ur sängen. Men bättre mår jag.

Supersnabb videoblogg

Nu måste jag iväg, vi hörs i helgen sverige!

I'm not wise enough?

Nu låter jag nog som en baby men det struntar jag i. Jag har ont i hela käken och huvudet för en av mina visdomständer har bestämt sig för att komma upp genom tandköttet och växa helt galet mycket den senaste veckan. Knaprar tabletter och gnäller var och varannan sekund. Det gör så ont! Varför, varför, ska dem dyka upp för? Argh. Sedan får jag för mig att den kommer bli infekterad och det kommer bli så dyrt att gå till tandläkaren här. Nu måste jag googla min health insurance för att se om det täcker tandvård. Tror inte det. I'll keep you posted!

Mycket att göra!

Oh jag har fullt upp om dagarna! Jag har pluggat non stop i två dagar, och Zee har ringt och dragit mig från böckerna för en paus i gallerian både idag och igår. Har så mycket som ska göras men det är bara att göra det.

Har även en hel del som ska fixas inför inflytten. Renters insurance, internet, registrera oss på elverket (Phoenix har monopol på el) och en hel del inköp skall göras.

Tack för alla gratulationer och lycka till - vi är så glada! Nu måste jag krypa i säng men jag ska försöka blogga imorgon. Puss!

And it's ours!

Då var det klart! Vi flyttar in i vår lägenhet den 15 oktober. Så himla kul!

Lägenheten!

Idag blev vi finansiellt godkända för att hyra lägenheten jag skrev om tidigare! Vi väntar nu på att vår "criminal background" granskas, och när det går igenom så får vi skriva på kontraktet! Vi har även reserverat lägenheten så ingen kan ta den medan vi väntar på sista granskningen. Så himla spännande och läskigt på samma gång! Varken jag eller CJ har criminal background så förhoppningsvis går det fort. Inflytt är 15 oktober om vi till slut tackar ja, vilket vi kommer göra. Aaah!

Lost in translation?

Alltså, jag är lite skeptiskt angående det här "glömma svenskan" om jag ska vara ärlig. Jag glömde inte bort någon svenska, men visst var det jobbigt att så snabbt byta mellan engelska och svenska. Jag hade ju i stort sätt inte pratat svenska på tio månader. Sedan fanns det ord som jag bara lärt mig på engelska, som jag inte vet vad de heter på svenska. Då är det ju en annan sak! Men det är lika nu, jag är liksom i övergången mellan svenskan och engelskan. När jag pratar engelska vill jag slänga in svenska ord, när jag pratar svenska vill jag slänga in engelska ord. Det blir liksom en lose-lose situation. Det finns svenskar som bott i USA i femtio år och inte glömt svenskan, så jag tror inte riktigt på att man helt plötsligt bara "glömmer." Men jag förstår definitivt att man kan ha svårt att växla på en gång och inte komma ihåg ordet man vill säga på en gång när man pratar svenska efter att man inte har pratat det på ett tag.

9/11/11

www.nytimes.com
Flaggorna flaggas på halvstång och idag ser vi hur stark USA:s patriotism är. Vi kommer många ihåg vad vi gjorde idag för tio år sedan, och för vissa blir livet aldrig sig likt. Today, we honor and remember.

The forgotten question

Hej (gud, vet aldrig hur jag ska börja en kommentar. haha) Iaf, jag undrar bara vad "business" går ut på? Vad exakt är det du utbildar dig till och vad kan du bli efteråt? Är det en "fin" major eller vad man ska säga? Jag har själv planer på att börja på college nästa höst men har så otroligt svårt att veta vad för major jag ska ta, för jag förstår inte riktigt vad alla går ut på. Så jag skulle vara jättetacksam om du orkar svara på vad business innebär lite! Hoppas det går bra med lägenheten, ska hålla tummarna! Kram :)

Först och främst vill jag be om ursäkt! Jag vet att du frågat denna fråga förut, men har glömt bort den så förlåt för det!

Jag vet inte om jag skulle säga att Business är en "fin" major, men det är en bred utbildning! Det finns många möjligheter inom business, det beror på vad du väljer att fokusera på! Du kan välja accounting, business operations (driva företag), international business, PR, business law etc. Det finns mycket! Business kan kännas som en tung major med tanke med att det är mycket ekonomi och matte, men finner man det intressant så är det så klart inte lika jobbigt! Jag är fortfarande lite osäker på vad jag vill göra, men jag tror det lutar mot juridik och business.

Så jag väljer att fokusera på business laws och internationell business, även några accounting kurser som jag måste ta. Ska man senare söka till Law School så måste man ha en Bachelor's i någonting, och jag kände att business kommer vara en bra grund. Jag läste ju även Sam/Ekonomi med inriktining finansiering och kalkylering i gymnaiset, så jag kände att jag ville fortsätta i samma riktning men dock inte finansieringsdelen. Men som sagt är det en bred utbildning och framtida jobb beror såklart vilket fält du väljer att fokusera på - men human resources manger, revisor, sales manager, business owner, kommunikationsansvarig på företag, arbetande med internationalla business relationer osv...

Telefonen

kommer sen att funka i sverige sen? hade du samma telefon som du hade i sverige? vilket abonemang har du? jag är i usa nu och ska köpa en mobil men vet inte om jag kommer kunna använda den i sverige sen.
Nej telefonen kommer inte fungera i Sverige för att den är låst till operatören T-mobile. Jag har en plan med unlimited texting, talking och internet och betalar ca 80 dollar i månaden. Jag använde min svenska olåsta telefon här ett tag (satte bara i det amerikanska simkortet) men den gick sönder. Vill du använda din amerikanska telefon i Sverige så måste du se till att den är olåst.

Lägenheten

Igår var vi på visning av lägenheten. Den var jättefin och vi vill ha den. Vi har dock en hel del finansiella beräkningar att ta tag i innan vi fattar det sista beslutet. Jag vill så gärna, så gärna. Men det är ju inte bara mitt beslut, utan även CJ:s. Den här lägenheten är tydligen väldigt populär, så håll alla era tummar att den finns kvar på måndag. För vi kommer fatta ett beslut i helgen och det lutar mot att vi kommer ansöka om den. Så håll alla tummar och tår!

Frågor


Sensation!

Måste bara visa. Köpte en ny telefon då min desire bara dog. HTC Sensation. Bästa någonsin. Så fin, så fin!!

Good morning

Vaknade i morse och såg att en hel del kommentarer trillat in från igår. Först vill jag säga tack till alla som delade med sig om sina tankar, och tack för alla peppande kommentarer. Sedan kom det också in en del kommentarer (inte godkända) som jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Mycket fingerpekande "det här gör du fel, du måste sluta träna, du mår inte bra av att träna, du måste sluta äta som du gör."

För det första så trivs jag med hur jag äter just nu. Jag följer ingen speciell diet utan äter det jag vill äta. Och appropå träningen. Just nu känner jag att jag behöver ett uppehåll. Träningen har tidigare fått mig att må så himla bra, och det är så jag vill känna efter ett pass! Just nu känns det bara jobbigt när jag känner en press från PT:n. (Jag har även bytt PT, don't worry!) Så jag behöver ta ett steg tillbaka från det just nu och spendera lite mer tid med mig själv istället, och jag kommer så småningom hitta tillbaka till känslan att jag vill träna, för bara min skull. Men jag tycker inte att någon har rätt att säga vad jag gör fel och vad jag måste göra - för helt ärligt så har jag inte delat med mig av så mycket av mig själv så ni kan faktiskt inte ha en aning om hur jag funkar och vad jag behöver göra för att må bättre. Just nu vill jag inte träna, och då kommer jag inte göra det. Och när jag känner att jag vill, då vill jag.

Jag förstår även att ni vill väl, och det uppskattar jag. Det var fint att logga in här idag och se alla era fina ord. Tack för att ni tog er tiden att skriva en rad eller två. Tack!

Puppy love

Efter jag skrev förra inlägget kommer CJ hem från jobbet och berättar att vi kanske blir med hundvalp efter helgen. Det första negativa Emilia säger är att vi har inte råd med hund, den är inte vaccinerad eller kastrerad och bla bla bla. Sedan visar han bilder, säger att jag kommer ha en vän när han jobbar och allt vi kan göra tillsammans. Så där satt jag och fantiserade om mitt liv med min lilla hundvalp.

Saken är att två hundvalpar hittades på hans jobb, övergivna. De har försökt kontakta ägaren genom att besöka adressen som stod på halsbanden. Ingen tycks bo där och det ser helt enkelt ut som att någon blivit av med huset och dumpat hundarna bara sådär. En av dem har ett hem redan, dock inte den andra. De ska försöka hitta ägarna i helgen, men hittas dem inte så måste någon annan ta hand om hunden. Och CJ anmälde sig utan att tänka efter.

Visst skulle det vara jättekul med en hundvalp, men så himla mycket jobb! Och sedan tror jag inte riktigt att vi har ekonomin för det heller (mat, vaccin, vetrinärbesök, kastrering). Men vi får se. Cindy kan inte riktigt säga nej till en hund så kanske tar hon den? Jaja, to be continued... vi får se efter helgen vad som händer!

Why does it hurt so much to fall down?

Jag vet inte hur jag ska börja det här inlägget eller vad jag ska skriva. Men jag känner att jag måste. Om inte för min skull så för någon annans, för jag vet att jag inte är ensam att känna som jag gör.

Jag hade ett möte med en PT som fortfarande ekar i mitt huvud. Han räknade ut min vikt och muskelmassa och säger rakt ut att jag har för mycket kroppsfett. Fine. "Så här och så här ska vi göra för att få ner dig till den här procenten och då kommer du ha en skitsnygg bikini-body." Ja, säger jag.

Där sitter jag och ler. Men jag är så arg, så arg. Jag har slitit så jävla hårt för att komma dit jag är idag, och det känns som ett slag i magen när han säger som han säger. Jag sade till honom att mitt mål var att bli stark och behålla vikten jag är vid nu, jag är inte besatt av att gå ner i vikt.

Jag mådde så himla bra med mig själv men nu mår jag så dåligt. Jag får ångest om jag inte tränar fem dagar i veckan. Det är inte friskt och jag vet det. Idag skulle jag träna och fem minuter in i träningen känner jag hur kroppen värker. Den värker så otroligt mycket och jag orkar inte mer än fem minuter.

Jag känner mig så misslyckad. Hur kom jag till det här, jag som mådde så bra? Men det är den där jävla pressen. "Åh vad du är fin nu när du gått ner i vikt, Emilia." Jaha, tack, jag var inte det innan? "Åh, jag älskar din motivation, hur orkar du?" Uppenbarligen så orkar jag inte. Jag orkar inte. Jag är så jävla rädd för att gå upp i vikt igen nu när jag är i USA. Jag vet vad som hände sist. Jag vill inte hamna där igen. Det tär på mig att tänka på det hela tiden. Jag är trött och utmattad. Jag vill inte ha ångest när jag inte tränar. Jag vill inte känna den känslan när jag tänker "nu har jag inte tränat på två dagar."

Det är också den där jävla vågens fel. Sen jag började med PT så vill han att jag väger mig. Jag tänkte inte efter vad jag ville, utan jag vägde mig varje session. Jag vet så mycket bättre än att titta på siffrorna, det gör jag. Men där tar pressen över. Och jag vet att många av er känner igen er.

CJ är min klippa. Han vet allt om mig och han vet hur jag känner just nu. Han uppmuntrar mig att inte väga mig, att inte träna fem gånger i veckan. Han lyssnar på mig och han kritiserar det jag säger. Han vill mig väl. Men även hans vänner säger "din flickvän ser skitbra ut nu när hon gått ner i vikt." Och även där känner jag pressen. Det är så klart jag vill se ut som jag gör om folk tycker jag är snygg. Jag vet att jag inte måste se ut på något visst sätt för någon annan. Det handlar inte om vad andra tycker, det handlar om hur jag mår. Men fan vad det är jobbigt.

Det har varit jobbigt att skriva det här. Det är alltid jobbigt att dela med sig av saker som är personliga. Jag vill att ni som läser ska veta att det är en hårfin linje mellan sund träning och sedan ångesten som så försiktigt kommer krypande. Vi alla faller någon gång och vi kan inte alltid klara oss själva. Jag ville inte hamna här, men nu är dagen här och det är dags att göra något åt det.

Jag behöver uppenbarligen en paus från träningen för att bara fokusera på vad som får mig att må bra utan den. För jag vet att jag kan må bra. Jag vet att det finns någon som läser som känner igen sig, för det är så vanligt bland oss tjejer (och även killar) att känna såhär. Och det är inte värt det. Det är inte värt det någon stans.

A whole bunch of homework

Jag har suttit hela kvällen med läxor. Har äntligen blivit klar med matteläxan. Jag har jättelite kvar på min descriptive narrative för engelskan, åtminstone the rough draft. Sedan har jag en hel del att läsa i psykologi, men det kan jag göra i morgon. Jag måste även börja på min psykologi-uppsats, och så har vi prov om två veckor på allt vi gjort så här långt. Jag, Kendal och Chad ska dra ihop en study group för psykologin är så himla tung. Så på Starbucks ska vi mötas och plugga! Kan bli mysigt.

Jag har kommit in i rutinerna nu. Jag går verkligen på automatik på morgonen. Värm vatten, koka kaffe, äta yoghurt, fixa håret osv... haha! Mina kurser börjar också komma igång på riktigt nu. Jag hänger mycket med Brittany i skolan. Vi har engelska och matte tillsammans, så det faller sig naturligt. I psykologin har vi grupper som vi alltid sitter med, för så vill läraren ha det, och min grupp är jättetrevlig och vi har kul tillsammans. Så det börjar falla på plats lite mer.

Men självfallet så saknar jag er, alla mina fina svenska vänner. Varje varje dag.

Apartment hunting!

Idag var jag och Zee runt till olika lägenheter. Jag och CJ har tittat på olika men fastnat för den ovan. Monte Viejo heter den och ligger ca fem minuter från där vi bor nu. Nära skolan, nära "the 101" vilket är en av de större motorvägarna och nära gymmet. Här kan ni se några bilder. Hyran ligger på $650 dollar och det verkar vara ett väldigt fint område i sig. De hade bara möjlighet att visa oss en trea (two bedroom) idag (den var jättefin, Zee är nämligen ute efter en trea) - men jag och CJ är ute efter en tvåa (one bedroom). Så på fredag ska vi på visning för tvåan. Den ligger på tredje våningen och har utsikt över en av poolerna. Håll tummarna på att den är fin och att vi har möjlighet att reda ut alla finansiella planer så vi kan skaffa den. Det blir dock väldigt snabba puckar om det skulle gå igenom - det är nämligen inflytt i oktober i sådana fall. Men, vi får se. Helt realistiskt är det lite för kort varsel, men vi får se hur det känns på fredag!

Videotur av huset

Här kommer en rundtur av huset. Cribs á la Emiliastyle. Hope you enjoy!

Today is Tuesday!

DAGENS FRUKOST: yoghurt och kaffe
DAGENS KLÄDSEL: jeansshorts från vila, skjorta från lindex.
DAGENS PARFYM: DKNY - be delicious
DAGENS NAGELLACK: nada!
DAGENS SMINK: läppglans 
DAGENS SMYCKEN: Efva Atling-halsband
DAGENS SKOR: guldiga sandaler
DAGENS FÖRHOPPNING: att det förblir 96F ute.
DAGENS SAKNAD: mina svenska vänner
DAGENS DRYCK: kaffe
DAGENS TRÅKIGASTE: att jag vaknade med magvärk
DAGENS FINASTE: solen? hehe
DAGENS VÄDER: soligt och varmt.
DAGENS PLANER: mattelektion, PT, nap och sedan kanske hänga med Zee. 
DAGENS CITAT: det hinner jag inte med, måste åka till skolan nu!
DAGENS MÅENDE: mysko. Ont i magen och lite halvsvettig. Eheh.

Den bästa jag har

Den allra bästa jag har. Han som alltid är där för att trösta mig när jag känner mig värdelös. Han som är så noga med att tala om för mig varje dag hur mycket jag betyder för honom. Han som uppmuntrar mig att göra vad jag än vill göra. Han som får mig att skratta. Han som aldrig tvivlar på mig. Han som känner mig så väl. Jag är för evigt tacksam för denna kille.

Just for you!!

Här kommer en videoblogg på engelska. Ganska tråkigt och mycket awkward tycker jag. Hehe. Men here you guys go! Jag spelade in den i lördags kväll men orkade inte posta den då. Nu har vi nyss kommit hem från Zee. Vi spenderade kvällen med hennes familj och vänner och hade en mysig BBQ. Nu är jag dock supertrött så jag säger over and out!

Saturday - 18.48

Efter att ha spenderat min lördag med en jävla massa tvätt, städning, fönsterputsning, disk och en himla massa bloggläsande så kommer Zee och räddar mig. Hon kommer förbi kring åtta och sedan drar vi iväg någonstans. Ni ser ju på bilden hur glad jag blev för det. Drog till och med på mig lite smink. Och rakade benen, hehe. Nu blir nog CJ glad också när han kommer hem ikväll! Idag har jag förresten svurit över att jag inte har bil än. Känner mig så isolerad. Fan för den amerikanska bil-kulturen. Och low/no fat-produkter för den delen också. Enda vi har hemma just nu. Morr. Käkade fisk till lunch och middag i brist på annat. Lax till lunch och tonfisk (vem fan köper light tuna? äckligt och onödigt. käkar den bara nyttigt ute i havet och har mindre fett eller?!) till middag. Tror nog jag och Zee måste köpa Frozen Yoghurt på Yogurtini för plåster på såren. Men även där är det low fat yoghurt. Okej, nu ska jag sluta gnälla. Puss!

Labor day, what do you stand for?

Jag fick frågan varför vi är lediga på måndag och vad Labor day har för betydelse. Efter lite wikipediande så gör vi så här:

"The first big Labor Day in the United States was observed on September 5, 1882, by the Central Labor Union of New York.[1] It became a federal holiday in 1894, when, following the deaths of a number of workers at the hands of the U.S. military and U.S. Marshals during thePullman Strike, President Grover Cleveland reconciled with the labor movement." (www.wikipedia.org)

Men vad betyder det för oss? Jo, en hel del saftiga reor på diverse varuhus! NFL och college-fotbollssäsongen börjar även kring den här helgen. Vad som är traditionellt amerikanskt att göra under den här helgen vet jag inte. Skulle tippa på BBQ:s, fester, fotbollstittande, camping och chill. Vad jag ska göra? Jag ska på BBQ och sedan ta det lugnt. Sedan ska jag även spendera kvalitetstid med CJ som vi inte gjort på ett tag - vi har båda skola och träning, dessutom jobbar han en hel del nu.

MAT

hej! jag undrar vad du och CJ lägger på mat varje månad? (ungefär) jag ska på utbytesår snart och jag tänkte försöka lägga upp nån sorts budget, så jag inte spenderar pengar på fel saker :)
Det är olika men jag är inte säker. Eftersom vi fortfarande bor hemma hos hans mamma så köper hon en del mat, men jag köper den maten som jag vill ha (som Cindy vanligtvis inte köper) själv. Det är lite tidigt att säga hur mycket jag lägger ner i månaden då jag knappt varit här en månad. Det jag har gjort nu två veckor i rad är att jag handlar all min frukostmat och "snacks" på söndagen, så jag har till veckan. Sist var det: steel cut oats i lösvikt, grekisk yoghurt, ägg, minimorötter, proteinbarer, frysta blåbär, mandlar, granola, bröd och pasta. Det gick på ca 150 kronor och då var det på Whole Foods Market. Men jag menar, det räcker i kanske två veckor om jag fryser in brödet (yoghurten och äggen räcker bara en vecka). Men mat så som kött och sallad brukar Cindy så för. Så jag vet faktiskt ärligt inte. Kan återkomma med bättre svar när vi flyttat ut (förhoppningsvis snart... som jag vill!). Angående att äta ute så har vi inte gjort det så mycket på sistone. Äter vi lunch ute blir det oftast Subway eller plockmat från Whole Foods eller Sunflower market. Men vi äter inte ute mer än en gång i veckan i alla fall. Vi försöker att inte lägga ut "onödiga" pengar på att äta ute när det är förmånligare att äta hemma.

Labor day weekend!

Nu har vi långhelg! Det är Labor Day på måndag, därför är det ingen skola. Cindy är i Kalifornien över helgen så jag och CJ har huset för oss själva. Det firade vi med pizza-middag! Imorgon jobbar CJ dubbelt, så totalt sexton timmar. Jag har då huset för mig själv fram till klockan 22. Har ingen aning om vad jag ska göra. Få in ett träningspass och kanske bada. Sedan kanske lite tvätt på det. Jag bjöd över Zee och tvillingarna så det kanske kommer över efter Zee slutat jobba imorgon eftermiddag. Kan bli trevlig. Ha en trevlig helg Sverige!

Frågor frågor

Jag funderar på att köpa en sån (vattenfiltrerare) för bor i Cali, kan du säga till om den funkar? för vi funderar på att köpa en sånn :)
Visst funkar den men det smakar såklart lite annorlunda jämfört med svenskt kranvatten eller flaskvatten. Det smakar dock inte klor men lite annorlunda. Men jag har druckit vattnet enda sedan vi köpte den och det är absolut drickbart! Jag tycker det var värt investeringen.

Hej Emilia! Jag bara undrar...Visst köpte du din MacBook Pro i USA? Har du då bytat ut tangentbordet mot ett svenskt eller har du kvar orginalet?
Jag köpte den här i USA och jag har skrivit om tangentbordet i det här inlägget. :)

Jag undrar en sak :) Är maten dyrare vid Whole Foods än i andra matbutiker?
Ja, i stort sätt är det lite dyrare än andra amerikanska matbutiker. Dock tycker jag att det inte är så speciellt dyrt om man jämför med svenska matpriser. Vi handlar dock inte allt på Whole foods. Exempelvis handlar vi: ägg, bröd, grönsaker, bär, protein bars, yoghurt, pasta och granola där. Kött och annat handlar vi på Sunflower market. Men Whole Foods är dyrare överlag för att de har mycket ekologiskt och närproducerat, även en hel del mat för Raw Food, veganer osv. Jag rekommenderar starkt deras salladsbuffe!

Vad är det för fel på kranvattnet? Är det bara så hemma hos er eller är det i hela Phoenix? Eller hela Arizona kanske? :P
Det smakar pyton. Staten påstår dock att vattnet i Arizona är drickbart, men det har funnits spår av klor, zink och andra ämnen i vattnet tidigare. Phoenix har alltid haft låg standard på drickvattnet. Helt enkelt så finns det gifter som kan göra dig sjuk, eller som inte rör dig alls. Det beror på hur du reagerar på vattnet. Hur som helst så både smakar och luktar det otroligt illa. Vattenfiltreraren vi köpte tar bort det mesta av smaken och lukten. Många väljer att installera ett filter direkt på kranen, och även det funkar!

Hej! hur lång tid tog det innan du började umgås med dina vänner från high school på fritiden?
Jag kommer ihåg att den första jag umgicks med hemma utöver CJ:s vänner var Jessica, en cheerleader i min biologiklass. Vi åkte till gallerian och det var i slutet av september. Jag hängde mycket med Mara i oktober/november och sedan började jag umgås väldigt intensivt med Zee i november/december. Det var med Zee som jag verkligen klickade och på den vägen var det!

Det jag aldrig kommer få berätta.

Jag vill så gärna berätta om allting som hänt. Att jag nu äntligen flyttat hit, det jag pratat om så länge. Att jag klarade den där mattekursen. Att jag tog studenten fast du alltid retades och sade att det var så enkelt att ta sig igenom gymnasiet i Sverige. Att jag är förlovad med CJ. Att vi ska skaffa lägenhet. Att jag önskar att allting var annorlunda. Att mamma tog sitt svarta bälte. Att jag lärde mig den hårda vägen vad som händer när man inte stänger av lyset på bilen (haha, jag önskar så gärna att du kunde varit med om det!) Det finns så mycket jag vill berätta, så mycket som jag vill att du ska vara här för. Men du är inte här, för cancern tog ditt liv. Bara sådär. Helt plötsligt existerade du inte. Cancer är ondska i sin renaste form och jag hatar det så. Jag vet att både jag och mamma saknar dig så mycket, så mycket. Även det önskar jag att jag kunde få berätta för dig.

You game?

I kväll spelar the Cardinals (amerikansk fotboll). Det är preseason just nu och Walmart går all in med support. Jag undrar vem det var som fick stå på en stege och stapla upp alla dem där?
Mitt koffeinberoende har tagits till en annan nivå här i staterna. I sverige var det inte så befintligt. Grande iced coffee with a little bit of whole milk är standardfrasen på Starbucks.

Nu ska jag lägga mig på soffan och slappa. Jag sprang 1,1 mil på löpbandet idag, en timme tog det. Det är första september och idag stod temperaturen "endast" på 107 F (ni får googla Celsius själva, jag orkar inte.) Nu får det allt bli kallare ute!

Going green? Hmmm

Jag och CJ inhandlade en vattenfiltrerare idag. Vi dricker minst fyra flaskor vatten var om dagen, och eftersom kranvattnet inte är drickbart här så köper vi vattenflaskor i big-pack. Så vi tänkte nu att vi skulle prova den här. En kanna med filter som filtrerar det äckliga kranvattnet. Jag har inte smakat det än då jag väntar på att det ska bli kallt, men vi får se hur det blir! Blir vattnet drickbart är det väl värt de $29 vi betalade. Någon annan här i USA:t som har något liknande?

To cool for school

Inuti Q-byggnade vilket endast är matte-klassrum.
CJ kollar igenom mitt matteprov.
Ena ingången.
Små söta kaktusar utanför matte-byggnaden.
Psykologi-plugg i biblioteket.
En del av skolans bibliotek.

Tack!

Tack för era kommentarer! Vill även klargöra att jag och CJ så klart pratat om det och vi känner likadant angående det hela! Jag fick känslan av att en del av er trodde att problemet låg i att jag och CJ inte kommunicerat och delat upp sysslorna och så är inte riktigt fallet. Jag vill bara dela med mig om hur hans mamma ser på hur vårt förhållande skall se ut. CJ hjälper till mycket och jag är otroligt tacksam över att jag kan prata med honom om problemen med hans familj, utan att han tar illa upp och stöter bort mig så fort jag säger någonting negativt. Men tack för era svar och att ni tar er tid att faktiskt berätta vad ni tycker. Jag är så glad att ni backar upp mig! Det är en himla omställning att bo med en kvinna som inte bryr sig om jämställdhet och respekt mot andra, jämfört med att bo hemma hos mina föräldrar som har en helt annan syn på livet. Puss på er!

math plus emilia equals tired

Dagens bästa: sallad och matbuffe på Whole Foods till middag. Yum. Plus att Zee kom över och umgicks lite med mig i eftermiddags.
Dagens sämsta: matteläxan. Har precis blivit klar med allting, dessutom har jag matteprov imorgon bitti! Och mitt mobilbatteri har bestämt sig för att sluta fungera. Inte ok. Först kameran, sen batteriet... ARGH.

Pictures!

Fear the golfballs när du promenerar runt campus.
Bästa tröjan.
Frozen yoghurt med blåbär, hallon och jordgubbar.
Jag vet inte om ni ser men bilen är så otroligt högt "lifted" att jag inte ens kunde se flaket om jag stod brevid för jag var för kort! Det bör tilläggas att denna bil självfallet stod parkerad utanför walmart.
Jag blir dessutom på jättebra humör när jag ser dessa palmer utanför fönstret varje dag.
Abs report. Jag har en challenge att skaffa magrutor. Okej, inte magrutor, men synliga magmuskler. Så jag ska dokumentera detta och självfallet får ni följa med. Som ni ser är vi inte riktigt där än. Detta var för två veckor sedan, hehe. Ni är nu min officiella pep-grupp. Okay? Vad tycker ni om mina ubersexiga Victoria's Secret trosor.... not.

När folk tar saker för givet.

Om det finns någonting som jag ogillar så är det när folk tar saker för givet.
Jag bor just nu som sagt hemma hos CJ:s mamma. Jag blir galen. Vi har en deal att jag dammsuger köket, vardagsrummet och hallen varje dag. Ingen big deal alls, det tar bara tio minuter som mest. Hur som helst.

Ingen i det här hushållet plockar ur diskmaskinen, så jag har inoficiellt tagit på mig det. Cindy kör diskmaskinen på kvällen, sedan plockar jag ur den och plockar i den dagen efter. Jag vet inte om det är för att jag kommer från en annan kultur - men ser jag att diskmaskinen behöver plockas ur så gör jag det.

Ser jag att det är dammit så dammar jag. Måste man ta ut soporna så gör jag det. Men i USA är det mer att man har ett jobb. Ditt jobb är att dammsuga, mitt är att ta ut soporna, osv.

Nu till min poäng. Det är aldrig ett "tack för att du plockat ur diskmaskinen" - utan det är ett "har du inte plockat ur diskmaskinen idag?" när jag inte gjort det. För det första: du har aldrig bett mig att göra det.

Nu har hon dessutom valt att jobba sent varje dag. Så hon sade till mig "nu kommer jag jobba sent så jag hinner inte hem till middagen, så ni får klara er själva till middagen." Okej, ingen big deal det heller. Vi är fullt kapabla till att laga mat själva. Men gud förbjude att vi inte sparar mat till henne när hon kommer hem. Så vi ska alltså laga mat till henne så det är klart när hon kommer hem. Men hon har inte sagt det rätt ut. Hon kom hem här om dagen och jag och CJ hade precis ätit klart. Det första hon häver ur sig är "varför har ni inte sparat något till mig?" För att vi inte kan läsa tankar, kära du. Be om det!

Hon har alltid tvättat CJ:s kläder fram till nu då hon bestämde sig för att det är nog. Jag tvättar mina saker själv och då tar hon för givet att jag ska tvätta CJ:s också. "Emilia, från och med nu så är du ansvarig för CJ:s tvätt." Hon kan inte visa honom hur man tvättar, utan tvätta ska jag gör för att jag är den andra tjejen i huset. Jag frågade henne om hon kunde visa CJ hur man använder tvättmaskinen. Hon säger "men han är kille, han kommer ändå inte kunna tvätta." Ja, men varför tar vi inte fram hästen och vagnen eftersom vi uppenbarligen är tillbaka i 1800-talet?

Missförstå mig rätt. Jag är otroligt tacksam för att få bo här med de förmånerna jag har. Jag har absolut ingenting emot att tvätta, plocka ur diskmaskinen, städa och hjälpa till med maten. Absolut inte. Men fråga! Ta inte för givet, och bli för guds skull inte sur om jag inte gör det. Har man inte bett om någonting så ska man inte bli sur när någon inte gör det.

Vad jag vill få ut med det här inlägget är att jag känner mig så utnyttjad när folk tar saker för givet så här. Jag är van att bli frågad och samtalad med på en vuxen nivå, medan jag här helt plötsligt blir behandlat på ett så annorlunda sätt.

Jag ser verkligen fram emot att flytta ut, vara fattig student och leva på nudlar. CJ:s och mitt förhållande kommer ta en rejäl dos stryk om vi bor kvar här i en längre tid då vi båda inte kommer överens med hans mamma för tillfället. De bråkar konstant och på något sätt så hamnar jag mitt emellan i argumentet. Självfallet kommer det inte bli lätt när vi flyttar in tillsammans, men då är det åtminstone våra villkor.