Det här med hundar som skäller...

Jag bloggade igår om hundar som skäller. Vet ni varför? Det bor en katt i CJ:s truck som står på framsidan. CJ upptäckte detta då han promenerade Axel idag och Axel var helt fixerad på något i bilen. Kul. Nu vet jag vad som skrämt livet ur mig på kvällarna. Hon tassar väl på framsidan och retar hundarna.

Vi var på AZ state fair i helgen. Det är en karnival (heter det så?) som åker runt USA. Det var karuseller, massvis med konstig mat, och annat kul. Här har ni en bild från parisehjulet. Not too shabby.
 
 

11.2654 km

Skippade CrossFit idag och stack ut och sprang istället då vädret var toppen (23 grader). Jag hade 7 miles,11.2 km, på schemat. De första 8 km var helt okej, men sedan var det tungt. När jag kom hem så var dock mitt långkok klart så jag hade riktigt god middag som väntade.
 
CJ jobbar lite udda timmar på jobbet, så jag är ofta hemma ensam på kvällen. Vi bor i ett ganska säkert område. Inte superfina hus, inte nedgånget. Det är average amerikan medelklass. Hur som helst så har tjuvar slagit till på dagtid några km ifrån oss. De ser till att ingen är hemma och bryter sig in och stjäl saker. Jag har inte varit speciellt orolig då det alltid är någon hemma här på dagarna. Jag vet också att de flesta inbrotten sker på dagarna, inte kvällarna, då de flesta är hemma. Dock så har hundarna blivit galna på kvällarna. Skällt och morrat och sprungit till framsidan av huset. De vägrar sluta och det är det riktigt djupa skallet för att varna. Jag har tittat ut och ser inget, men drar igång bil-larmet för jag är så jävla paranoid. Vad i hela friden gör man om någon bryter sig in liksom? Jag får panik bara av att höra hundarna skälla så som dom gör. Måste sluta titta på Criminal Minds. Alternativt införskaffa hagelbössa. When in Rome. 

Every time

 Varje gång jag sitter på golvet och gör läxan, vilket är rätt ofta , så kommer den här killen och sitter bredvid mig. Han är så söt så jag smälter.
 
Svettig och röd som en tomat efter 5K row på CrossFit...
 

Barbells For Boobs

Idag så gjorde ett gäng av oss tjejer på gymmet Barbells for Boobs. Det är "Grace" - 30 Clean & Jerks for time. Det är inte direkt en tävling, utan än fundraiser. De som har snabbast tid i RX'd heats får en pokal, men inget cash prize. Rx'd vikt för Grace är 135/95#. Jag gjorde 85#.
 
Ser ni mitt game face? Så himla fokuserad. Kan ha gnällt lite på dommaren som skulle vara så jäkla uppmuntrande med sina "come on" "pick it up" etc... jag blir sjukt irriterad, men jag vet att det bara är för att vara snäll! Det tog mig 3:50 att göra klart passet. Nu bränner det i lungorna som jag hade sprunigt ett intervall-pass i vinterkyla. 
 
Rev dock upp handen på något rep. Det märkliga är att det känns inte alls under passet, men direkt när det är över så svider det som bara den. Jag har också ett fint blåmärke på bröstet efter skivstången. Det var en jätterolig upplevelse och jag är glad att alla pengar går till bröstcancer-forskning. Huvudsaken med sådana här event, och Hero-WODs, är att inse att det som vi tycker är plågsamt under fem-tio-tjugo minuter är ingenting jämfört med vad dessa cancerpatienter, soldater och deras familjer uthärdar.
 

Rack rack rack city

I helgen tävlade några på gymmet i the SICest of the Soutwest. Vårt RX'd team tog sjätte plats! Det är så inspirerande att se allihopa. Jag har dock inte mentaliteten eller motivationen att tävla såhär. Dock så ska jag delta i en fundraiser för bröstcancer på lördag. Det är 30 Clean & Jerks (Grace) for time!
 
Jag har anmält mig till samma halvmara som jag sprang förra året. Mitt mål i år är att komma i mål under 2:10:01, så jag är nöjd med 2:09:59... jag har än så länge bara sprungit ett långpass och några intervallpass på CrossFit. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp träningen men det blir nog CrossFit fyra gånger i veckan och ett långpass löpning.
 
Coach lade upp den här bilden med dagens WOD på hemsidan. 
FOR TIME (20 min cap):
10 thrusters (95/63#)
15 bar facing burpees
20 thrusters
25 bar facing burpees
30 thrusters
35 bar facing burpees
15:08 rx
 
Thrusters är en relativt svår övning då det är en kombination av övningar på en gång. Det är ett front squat och en push-press. Thrusters är ett av mina svagare moment (vilket är konstigt då min cleans och squats är relativt bra), så det var ett skitjobbigt pass. Jag pratade med Laura om hur jag känner mig annorlunda i kroppen. Jag rör mig annorlunda och det känns som CrossFit bara blir jobbigare och jobbigare. Jag springer fortare, jag orkar längre, men det är så mycket jobbigare. Frusterande! Men de säger att med CrossFit så blir det jobbigare ju mer du utvecklas. Du blir tyngre pga av muskler, du rör dig på ett annat sätt, och du tar ut dig ännu mera. Har inte tänkt på det från det perspektivet. Så det är väl positivt. Jag är trött som ett djur men har aldrig varit i bättre form. Jag väger väl lite mer och ser lite annorlundare ut, men det går ju framåt... :)

Universitetsplaner, CrossFit och karriärbesvär

Jag spenderar större delen av min pluggtid sittandes på golvet vid bordet i vardagsrummet. Axel älskar att ligga i mitt knä och mysa. Jag klagar då inte - han är supervarm och gosig!
 
Jag har precis käkat middag. Jag orkade inte laga mat ikväll så jag köpte en färdiggrillad kyckling och gjorde green beans. Vi körde ett skitkul - men jobbigt - pass på CrossFiten idag. 10 Rounds for Time av: 5 power cleans (83#), 5 pull-ups. Igår körde vi sprintintervaller. Himla kul! Jag har även bestämt mig för att registera mig för halvmaran i december, så imorgon skall jag ta tag i det och faktiskt göra det! 
 
På fredag har jag möte med representanten från Northern Arizona University som jobbar på vår skola. NAU har ett program med mitt Community College där man kan stanna kvar på campus och läsa sin BA där. Du undervisas av lärare från NAU, du betalar tuition till NAU, men du behöver inte vara på plats i Flagstaff. Terminsavgiften är även billigare, så det är en fördel. Jag vet inte riktigt hur jag kommer gå till väga nästa höst. Jag tar examen med min AA i maj, och kommer att söka jobb då. Jag vill gärna plugga till hösten men jag tänker inte ta mer studielån - så vi får se om jag har råd att betala en terminsavgift samtidigt som jag då jobbar och betalar på mina studielån (nu räknar vi alltså med att GC blir godkänt - hoppas hoppas!). Jag har redan en hel del i skuld och känner att jag hellre läser färre kurser och betalar mindre per år, samt att jag kan ansöka om stipendium som in-state resident, än att ta ut mer CSN lån... men vi får se. Det är ju en del bitar som skall falla på plats.
 
CJ skriver prov för fullt för olika brandstationer i stan. Det är sådant högt demand för EMT-jobb i Phoenix just nu. För att ge er perspektiv: 4000 personer skrev prov och ansökte om jobb som brandman på Phoenix fire department. De kommer anställa 8 personer. 4 av de platserna är redan tagna av praktikanter. Roliga odds, liksom... han skall dock skriva prov för Apache Junction som ligger en timme österut, där är chanserna lite större att bli anställd. Så snälla ni, håll tummar och tår för att det går vägen för honom! 

The Government Shutdown

Hej! Har läst din och några andra "svenskar i usa:s" bloggar ett tag nu. Jag tycker det är intressant att läsa om skillnaderna mellan Sverige och Usa. Nu på sista tiden har jag funderar lite på krisen i USA när många statsanställda permitteras från jobbet för att republikaner och demokrater inte kommer överens. Tänkte bara höra hur du upplever detta på plats, t.ex. hur märks det konkret och vad tycker "vanliga" amerikaner?

Jag har upplevt att det är en mycket större grej i resten av världen än vad det är här. Jag vet att det låter galet, men många har liksom inte en aning om vad det är som händer just nu. Påverkar det inte dem direkt så spelar det ingen roll, känns det som. Så agerar så klart inte alla. Jag har också upplevt att många tycker det är otroligt pinsamt, och folk är arga. Dem är arga för att politiker får lön medan min tjejkompis på gymmet måste jobba utan att få betalt. Hon är barnläkare och måste gå till jobbet varje dag, men hon får inte lön. Hennes man måste nu alltså täcka alla deras konstnader. 
 
USA talar alltid om hur enade de är, och det är dem mot världen. Men det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Demokraterna och republikanerna kommer ju inte ens överens! De kan inte kompromissa, Obama måste ha sjukförsäkring och Republikanerna vill absolut inte ha det. Hur man står agående den punkten är så klart personligt, men besluten som fattas från båda sidorna har inte befolkningen i åtanke. Bara politik. Bara budget. Det känns som att det är ett gäng clowner som fattar beslut utan att tänka på hur det påverkar oss som faktiskt bor här. Det känns också som att "vanliga" befolkningen smutskastar "de andra." Demokrater skyller så klart på republikaner, och republikaner skyller på demokrater.
 
Jag är inte hemskt insatt i detta, men jag vet att många lider så otroligt av denna nedstängning. Folk som behöver köpa mat till sina barn, folk som har utgifter som skall täckas, men inga pengar som kommer in... och det är ju inte så att de inte är villiga att jobba. Hur som helst. Nedan är en lite rolig video om sjukförsäkring. De visar såklart inte människorna som faktiskt vet skillnaden, men det är lite roligt med tanke på situationen som är.
 
 

Ny design och lite annat

Jag har gjort några små ändringar på bloggen som ni kanske kan se. Jag har dock en fråga! Bloggen är inte gjord så jag kan se den bra i mobilen (vänsterkanten tar liksom "slut", man kan inte se alla kategorier och så) - hur kan jag ändra detta? Jag vet att det var så med förra designen också, men jag har inte riktigt brytt mig om det.

Wednesday, October 9

I söndags bestämde jag mig för att springa en mil. Det lät som en bra idé tidigare i veckan. Sprang långsamt och det tog 1:03 totalt. Jag har inte joggat längre än 5 km på tio månader, så det var väl okej. Jag ska börja löpträna mer nu till hösten men jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska springa en halvmara igen i december. Vi får se hur det känns efter några längre pass.
 
Jag har ju alltid träningskläder på mig, så tänkte visa er hur jag ser ut om ni skulle springa på mig på stan sådär (för den chansen är ju stor när jag tänker efter...) Mina jeans är sjukligt tighta över rumpan och låren. Måste köpa nya... tack, CrossFit.
 
Den här killen var i hundskolan idag. Han har haft lite problem med sin impulskontroll, han har dessutom haft lite problem med främlingar på sista tiden. Så nu har vi några lektioner bokade för att se exakt vad det är som triggar  hans rädsla för främlingar och lite mer träning på emergency recall. Han är väldigt "skittish" generellt, så vi ska jobba lite på det också. Vi hade en incident då han kom ut ur huset (lös) och vi hade en liten konfrontation med en annan hund, så nu är han väldigt orolig när vi träffar på nya hundar. Men, träning, träning, träning och tålamod. 

October 7, 2013

Idag har jag hemlängtan. Det är svårt det här med att ha hem i två länder. När jag är i Sverige så saknar jag Christopher och hundarna; när jag är i USA så saknar jag Sverige, min familj och mina vänner. Jag har inte haft så fruktansvärt mycket hemlängtan på sistone, då det varit fullt upp med bröllop och immigrations-stök, men idag så stack det till i hjärtat och magen. Men så är det.
 
Jag var på synundersökning i fredags. Tydligen så behövde jag dubbelt så mycket styrka än vad mina nuvarande glasögon är. Jag fick nya linser och holy mother! Jag såg allting i hela världen kändes det som! Jag förstår inte hur jag klarat mig tidigare. 
 
Nu ska jag sova. Mitt huvud är fullt av deriveringsregler och formler. Jag har prov imorgon. Wish me luck!
 
 

Green Card Interview Date

 
Loggade in på USCIS hemsida idag och såg detta. Vi har fått datum för vår Green Card intervju!! I november är det dags. Roliga nyheter!