One day in school

På begäran: en dag i skolan. 
 
Jag åker alltid tidigt till skolan för att hitta en parkeringsplats. Jag sitter ofta i bilen i några minuter istället för att gå direkt till klassrummet och sitta där och häcka.
 
Kurserna jag har varierar på dagarna. Idag, onsdag, likasom måndagar, börjar dagen med filosofi. Det är alldeles för tungt ämne att ha som första lektion. Jag är inte ett så stort fan av den kursen, men det går. Jag antecknar mest hela lektionen medan min professor ställer retoriska frågor.
 
Efter filosofin går jag till min bokföringskurs. När vi börjar ett nytt kapitel så spenderar min professor hela lektionen med att gå igenom det nya materialet. Lektionen som följer får vi en uppgift att träna på det som vi precis gjort. Idag var en sådan dag, vi spenderade hela dagen genom att öva på att posta i subsidiary journals. Nästa lektion har vi en quiz på det vi gått igen, och sedan går vi vidare på nästa kapitel. Vi har prov på två kapitel åt gången.
 
 
Efter varje prov får vi ett papper med vårt exakta betyg och klassrank. Jag blev lite stolt när jag såg detta och tänkte att jag skulle dela det med er :)
 
Här sitter jag och väntar på lektion.
 
På tisdagar och torsdagar är min första lektion business law. Det är alltid samma koncept. Lektion med information, diskussion, och sedan är lektionen slut. Våra prov görs online på egen tid, och vi har en timme att göra dem.
 
Efter business law så går jag på matte. Två timmar lektion är oftast en lektion med undervisning, sedan får vi jobba på problem i grupper uppe vid tavlan.
 
Sedan kör jag hem... jag såg detta på parkeringen idag. Skickade skämtsamt en bild till CJ och frågade om han skaffat en ny bil. Han hatar Jacob i Twilight så jag tyckte det var passande.
 

Det amerikanska presidentvalet

 
Här kan ni ta ett test för att se vilken kandidat ni ligger närmast.
 
Det är tio dagar kvar till amerika röstar på sin nästa president. AZ är en väldigt konservativ stat (detta är vår guvenör), och ibland är det jobbigt att vara mer liberal och bo i den här staten. De flesta av mina vänner stöder Romney, och de kan inte förstå hur jag vill ha kvar Obama i office. Dock så verkar det som fler arizonabor kommer rösta demokratiskt i år, vilket är en skillnad från tidigare val. 
 
Arizonaborna är väldigt noga med att ha sina rättigheter enligt konstitutionen. Man får exempelvis bära ett dolt vapen, utan tillstånd, om man är över 21 år. I de flesta stater måste man gå en kurs samt ha tillstånd för att bära dolt. Arizona tar konstitutionen till punkt och pricka, och helst vill folk gå runt med AK47:or. 
 
Jag, å andra sidan, vill hellre ha lite mer strikta vapenlagar (denna punkt ser jag och CJ inte lika på), jag anser också att AZ bör införa rätten för homosexuella att gifta sig (det skulle ju vara toppen med en lag för hela USA, men eftersom att varje stat har egen konstitution så är det upp till staterna att välja detta). Jag tycker att sjukvården i USA behöver förbättring, och jag tycker absolut inte att någon skall ta bort/reformera en kvinnas rätt till abort.
 
Det finns dock några punkter som jag inte håller med Obama på när det gäller immigration. I Arizona har vi många  illegala invandrare, och jag tycker inte de ska ha samma rättigeter som legala immigranter, studenter och medborgare. Skall man vistas i USA skall man göra det lagligt, även om det är en jobbig process, och jag tycker inte man skall ha samma rättigheter när man kom hit genom att begå ett brott. Jag är dock inte säker på hur jag står när det gäller barn till illegala immigranter, då de med stor sannolikhet inte gjorde ett medvetet val att fly till USA - så jag har inte riktigt bestämt mig om jag anser att de skall få stanna efter ett visst antar år i landet osv...
 
Hur som helst, detta är bara några av ståndpunkterna som diskuteras just nu. Självfallet finns det några folk i AZ som delar mina ståndpunkter, och alla är inte vapengalna cowboys. Men ibland känns det så.

Min blogg är tråkig - vad ska vi göra?

Hola Amigos! Jag märker själv hur tråkig mig blogg är. Träning, skola, träning, hund... Vad vill ni att jag bloggar om? Kommentera något som ni vill läsa om. Det kanske blir lite lättare att blogga då också. So, tell me what you'd like to see!
 

There are five men in my life: Christopher, Ripley, Chili, and of course Ben & Jerry.

Jag är så sugen på glass att jag sitter inne på Ben & Jerry's hemsida och kollar på de olika smakerna. Det värsta? Jag är alldeles för slö för att ta bilen till affären. Hur sjukt? Thank you very much, America. Vilken rekommenderar ni, förresten? Mina trogna smaker är: Phish Food, Chocolate Chip Cookie Dough och Karamel Sutra.

Fikadejt, sicest of the Sothwest & accounting

I lördags mötte jag upp Lindsey, Ashley och Kelly från gymmet och vi åkte downtown för att heja på folk från vårt gym som tävlade i både team och individual. En av killarna placerade etta i intermediate, och en annan placerade trea. 
 
Här har ni vårt team. Från vänster: Crystal, Andrea, Brian (Coach) och Manu.
 
Jag kom hem med en ny topp från the convention. Excuse my boobs.
 
I söndags sprang jag 8.14 miles. 13.1 km. Det kändes fantastiskt bra, och jag skulle orkat minst två km till. Åh, gillar när det går bra! Jag joggar visserligen inte fort, utan joggar i den takt jag tänkt springa halvmaran på. Tiden i hörnet är för min sista mile och split, inte min average pace.
 
Jag ville verkligen inte sticka iväg på en runda, jag somnade till och med på soffan innan. Men som CJ sade: du kommer ångra dig om du inte springer din långa runda, och du kommer må bättre efteråt. Så, jag tvingade ut mig själv... så här nöjd var jag efteråt!
 
I söndags fick jag även facetimea med min mamma, pappa och min pappas flickvän (mina föräldrar är skilda, pappa har inte två respektive...hehe). Det var så trevligt! De fikade och det kändes som jag var där. Jag har inte sett min pappa sedan december, då vi inte skypear, utan pratar i telefon. Så det var definitivt roligt!
 
Idag har jag varit i skolan, sedan pluggat som ett djur. Jag har prov i bokföring på onsdag. Jag hann även med ett träningspass som var döden på airdynes och deadlifts. Nu ska jag rulla ut mina onda muskler på min foam roller, sedan sova. 
 
 
 
 

The Prowler

Image via Rise Above.
 
I Had my first encounter with the prowler today. And let me tell you this: It was not pretty by any means. Oh lord, säger jag bara. Första rundorna var lätta, men sedan blev det mer och mer vikt. Vi gjorde 10 x 25 meter, och det låter kanske inte så mycket, men sist rundan pushade jag 245 pounds. Det är 111 kg. Det är nästan två stycken av mig (jag väger kring 130 lbs/59-60 kg). Sista vändan tog mig ett tag, alla stod och skrek på mig och jag ville bara gråta. Men fan den som ger sig!
 
Imorgon ska några av oss på gymmet iväg och heja på våra athletes som tävlar i Sicest of the Southwest. Jag har aldrig varit på en crossfit competition men jag antar att det blir roligt. Det är i downtown Phoenix, så en bit från där vi bor. Hur som helst, ha en bra helg!

All the right moves

 
Jag känner mig fortfarande nyvaken efter min nap för två timmar sedan. Nu ska jag snart köra iväg till gymmet. Jag har grym träningsvärk i axlarna. Det gör ont att sova! Jag har beställt en foam roller som jag kan ha hemma, Crossfit ger mig träningsvärk på sällen jag inte ens visste det fanns muskler... Allra helst i min axlarna som är alldeles för svaga. Nej, nu måste jag åka... 

Nuvarande kurser

 
Vi är halvvägs igenom terminen och jag skrev en liten guide i början av terminen hur jag gillade mina kurser. Det har ändrats en del så nu får ni guide två.
 
Philosophy 101.
Jag är förvirrad. Min professor är otroligt kunnig, han har en Masters i filosofi och han har passion för ämnet, och det märks när han undervisar. Syftet med kursen är att undersöka sina ståndpunkter och tankar kring olika ämnen. Jag är nu mer förrvirrad än vad jag var innan - jag har fått tänka om i vissa delar som jag trodde var glasklara för mig. Det är jobbigt! Men, intressant. Jag kommer inte läsa en uppföljningskurs, dock.
 
Accounting 111.
Jag är bland topp tre i klassen och jag tror jag har en fördel eftersom min inriktning i gymnasiet var finansiering och kalkylering. En del är lika från bokföring i Sverige, men en del är också väldigt annorlunda. Jag gillar bokföring och det är relativt lätt för mig att förstå - dock är det mycket jobb. Läxorna tar mycket tid att slutföra och vi har prov varannan vecka. Min professor är jättebra. Hon undervisar lättsamt och går igenom det du behöver kunna till du kan det. Hon har dock ingen hänsyn för folk som är lata. Hon har inte den bästa attityden om du inte vill lära dig.
 
 
Legal, Ethical and Regulatory issues in Business
Jag skrev i början av terminen att jag inte gillade min professor. Well, det har ändrats. Han är otroligt kunnigt i området. Kursen handlar i det stora hela om olika sorters juridik och han är jurist, så han kan sina saker. Han ser till att du är obekväm och att du verkligen tänker efter när du svarar på en fråga - det kanske låter hemskt, men det är trots allt effektivt. Jag har lärt mig oerhört mycket om det amerikanska rättssystem på en halv termin, och det säger en hel del.
 
 
Pre-Algebra
Matte. Vad ska jag säga? De verkar fokusera på saker som vi inte alls fokuserade speciellt mycket på i Sverige. Men, min professor är toppen. Hon är den bästa läraren jag någonsin haft i matte. Hon går igenom någonting till du verkligen förstår det, hon struntar i att hon ligger en dag efter i sitt schema - hon vill att du förstår! Vi får boka möten med henne för privata hjälp-timmar, om vi vill. Jag tror det är en av fördelarna att gå på ett community college. Färre elever gör det möjligt för professorerna att vara mer tillgängliga för sina elever. 
 
 
Jag tycker att det är en givande termin med intressanta kurser. Jag gillar verkligen min major - jag gillar ekonomi, juridik, bokföring... Åh, jag hör hur torr jag låter. Men jag tror ändå jag valde rätt major. Jag märker nu när jag börjar ta fler kurser som riktar in sig på min major att det funkar för mig. Visserligen är det svårt ibland, men det är ändå alltid intressant. Och bra professorer gör otrolig skillnad.
 

I'm so sorry I've been gone. Long entry.

Jag har inte glömt bort att bloggen existerar; jag har däremot haft fullt upp! Vi är mitt i terminen i skolan och det är så otroligt mycket jobb. Idag valde jag även mina kurser för nästa termin, och den kommer bli ännu tuffare med lite tyngre kurser. Jag ska läsa corporate accounting, macroeconomics, U.S history pre 1865 och college algebra. Min nuvarande accounting-professor sade att man inte klarar corporate accounting om man får ett B- eller lägre i vår nuvarande kurs. Kul att höra. Jag ska även skriva ett inlägg om mina nuvarande kurser så ni får se vad jag läser nu.
 
So, where do we start? I söndags hade jag min long run. 7 miles, som är 11 km, stod på schemat. Nästa vecka blir det 8 miles. Gårdagens WOD var självfallet 5x400 meter runs bland annat. Dog lite. Jag fick också för mig att jag skulle baka paleo banana bread igår. Sagt, och gjort. Det smakade skit. Jag har gått runt och trott att jag gillar banana bread, men det visar sig att det gör jag då inte. Men det luktade gott i huset hela kvällen.
 
 
Ripley är fortfarande lite skraj för främlingar så i helgen har vi socialiserat för hela slanten. Vi tog honom till större folkmassor, vi tog honom till en uteservering, vi har haft play dates med andra hundar... Han har, tack vare detta, sovit som en stock! Det går bättre för honom, men det gäller att ha tålamod.
 
Me and my number one.
 
Jag lekte med Ripley och vi hoppade. Han hoppade mot mig samtidigt som jag hoppade mot honom. Hans tass skrapade mitt ben (jag hade shorts på mig). Jag har nu tre blåmärken som ser ut som bilden nedan. 
 
Last but not least. Jag får äckliga skavsår av min sport-bh när jag springer mina längre rundor. Jag har ett stort rött märke som börjat vara (mysigt, eller hur?) Jag förstår att min bh gnider mot kroppen när jag springer, och jag har blivit tipsad om att smörja vaselin på ställena där det händer. Händer det för er också? Har ni några tips? Har ni kanske några tips på en bra sport-bh för löpning som håller hårt men inte dödar andningsförmågan totalt? (Jag är en 75D)

Fredag

Denna dag började med städning. Jag klev upp 06:30 för att börja städa lägenheten. Vi ska lämna in nycklarna på söndag så vi måste städa ut allting. Så tråkigt. Jag mötte sedan upp CJ för lunch, sedan stack jag iväg för en study session med Cody och Andrew från min business law-kurs.
 
Dagen avslutades med ett träningspass. Jag gjorde back squats och kom äntligen över 100lbs, och det gick lätt! Vi har tagit det lugnt med mina back squats, men det känns skönt att åtminstone få lägga på lite tyngre vikter. Dagens WOD var 3000 m row och lateral jump burpees med partner. Droppade svett som en karl. Mysigt.
 
Kvällen spenderades i Norterra där det var en car show. Jag köpte frozen yogurt och nu mår jag så illa så jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag åt nog lite för mycket... Nu ska jag sova på soffan, ha en bra helg Sverige!
 

Campus Saftey is Advertising

 
Jag hade lite tid att döda innan lektionen idag, så jag kollade stället där alla flygblad sitter. Snubblade över denna - får man göra så här i Sverige? Sätta upp en lapp där en pedofils ansikte sitter och ber kvinnor på campus att akta sig för denne. Jaja, lite läskigt att karln letar reda på college-tjejer på våra sister campuses, för att sedan antasta dem. Jag har i alla fall pepparspray på mina nycklar. 

Housewarming number two and surprise birthday party

Trötta hundar efter en lång dag av lek.
 
Det har varit en fartfylld helg. Igår hade vi en överraskningsfest för Lisa. Hennes kille Craig hade hyrt ett rum åt oss på en jättemysig italiensk restaurang här i Phoenix. En av våra vänner som också var med känner ägaren, så vi fick massvis med god mat och superbra service! Lisa hade ingen aning att vi alla väntade där, så det var roligt!
 
Idag så hade vi en housewarming för CJ:s familj. Cindy var här med sin fästman (de har nu förlovat sig), CJ:s styvsyster med man, CJ:s mormor, kusin med hela familjen, och familjevänner. Det var fullt hus och vi grillade och käkade gott. När de sista gästerna åkt så stack jag och CJ iväg på en joggingrunda på fem km, och nu ligger vi utslagna i soffan. 

Handstand!

Mitt nya träningslinne med mitt gym:s namn på!
 
Och här har ni baksidan... hehehe.
 
Detta, mina vänner, är min första gång stående på händer! CJ fick visserligen hjälpa mig lite, men jag har alltid varit för rädd för att våga stå på händer. Iih, läskigt!

The table is finally done

Before...
 
After... ljuset är konstigt, men skillnaden mellan bordsbenen och själva delen direkt under bordet är inte så stor. Färgerna går mycket bättre ihop när man ser det i dagsljuset.

Because I love that you are my best friend


Run run run

Igår stack jag ut på en joggingrunda. Långsamt tempo, men jag kom igenom 6.22 miles som är 10 km! Jag väntade till solen gått ner innan jag stack iväg, men det var ändå över trettio grader, så jag var väldigt svettig! Nu ska jag iväg till skolan; håll tummarna att jag har tillräckligt med bensin för jag hinner inte tanka... hehe. 

Chocolate Chip Cookies

Jag undrar om du kan ange det svenska receptet för dem cookies du gör. Har sett att du ofta gör dem och de ser rätt så saftiga ut. Innehåller dem mkt fett dsv är dem nyttiga eller mycket onyttiga.?
 
Vad du anser är onyttigt vet jag inte. Dessa kakor innehåller fett kombinerat med socker, så ja, onyttiga kallar jag dem. Jag har bakat dessa kakor till CJ:s jobbmöten och lite annat, de har alltid varit en succe. Här har ni originalreceptet på engelska med amerikanska mått (jag utersluter nötterna), och här har ni ett översatt recept:
 
ca 48 kakor:
226 gram smör
2,3 dl socker
2,3 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vanilla extract (vanilj-extrakt? flytande vanilj iaf.)
7 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk hett vatten
1/2 tsk salt
4,5 dl hackad choklad el. chocolate chips
 
1. Sätt på ugnen, 175 C.
2. Blanda smör, socker och farinsocker till det är mjukt (smöret ska inte vara smält, utan blanda det till slät mix ungefär).
3.Tillsätt äggen, en åt gången, och rör noga emellanåt. 
4. Rör in vaniljen.
5. Lös upp bikarbonaten i det heta vattnet. 
6. Rör i bikarbonaten och tillsätt saltet.
7. Rör i mjölet och tillsätt sedan chokladen. 
8. Skopa upp ungefär en matsked per kaka på en plåt, platta till, och grädda i ugnen i ca 10 minuter eller till kanterna blivit bruna.