Frågor

Hej! Har precis börjat läsa din blogg och har några frågor :) Hur många år ska du gå på collage? När blev du och din pojkvän tillsammans? Är det inte "att gå mot reglerna" att bli tillsammans med någon under sitt utbytesstudent år? Älskar din blogg! :)

Jag vet inte hur många år jag ska gå på college - jag ska nog läsa klart för min Associate's Degree vilket är tre terminer till (utbildningen tar då totalt 2,5 år). Jag och CJ blev tillsammans i augusti 2008, så vi har varit tillsammans i fyra år i sommar. Och jo, vi gick emot reglerna genom att vara tillsammans (eftersom vi bodde i samma hus), men vi berättade så klart inte för mina EF representanter och endast våra närmsta vänner visste att vi var tillsamans. Och tack! 
 

Ab Challenge

Så här ser mina progress bilder ut från vår ab challenge. Ibland är det så jävla tråkigt så jag vill spy. Men, snart är vi där! Jag tycker inte jag ser så mycket skillnad - jag insåg också nu att bilderna är omedvetet tagna från olika vinklar så det kan ju påverka hur det ser ut. Jag har ätit som vanligt (försöker äta hälsosamt i veckorna, på helgen brukar jag käka glass eller en munk eller så. Jag har dock ätit mycket vitlöksbröd på senaste tiden..hehe). Jag har även tränat som vanligt, förutom promenader med Ripley varje dag så tränar jag totalt fem ggr i veckan.

HALFWAY THERE

Idag är jag halvvägs igenom ab challenge. Än så länge har det gått bra, men idag var det tufft. Hur går det för er? Har det blivit lättare under tiden? Jag kanske uppdaterar med en progress bild imorgon, dag 1 vs. dag 16 eller så!

I did the world a favor today

Idag gjorde jag världen en tjänst; jag tog på mig rena kläder och lockade håret. Inte för att jag går runt i skitiga kläder, men jag är nästan alltid klädd i träningskläder. CJ ser mig i vanliga kläder när vi går ut och äter, typ... dessutom lockade jag håret för att göra mig extra fin. Och just det! Parfym också! Nu ni...

Frågor

I och med blogg.se:s nya funktion att man kan svara på kommentarer direkt vid kommentaren så är det så jag kommer svara på kommentarer hädan efter. Jag kanske skriver ett inlägg om det är en fråga jag verkligen vill ta upp. Hur son helst: kolla i kommentarsfälet efter svar på era frågor :)

Erat himla midsommarfirande...

När ni uppdaterade hundra bilder av underbara Sverige på facebook och instagram så satt jag och käkade en munk... visserligen på det bästa munkhaket i stan, men ändå. Åh vad jag önskade att jag var i Sverige just då!
 
Jag har tagit lite ledigt från bloggen den här helgen. Jag och CJ har njutit av tid tillsammans, något vi inte haft så mycket av på sista tiden på grund av hans jobb och brottningen. 
 
Nästa vecka väntar ingenting speciellt. Jag älskar lata sommardagar men jag hatar att jag inte kan vara utomhus. På onsdag ska det bli 45 grader varmt. Kul. Nåja, såg denna roliga bild i en tidning jag köpte - känner ni igen er?
 

God Morgon!

God morgon! Klockan är 09.00 och jag sitter och äter frukost och läser bloggar. Jag och Ripley var precis ute på promenad - det är så himla varmt ute på morgonen så jag tror vi får ta våra promenader ännu tidigare framöver. Idag ska jag träna ett pass med PT:n, jag är sugen på ett rygg eller bicep/tricep pass; vi får se vad han hittar på. Ikväll ska jag och CJ ut och äta med hans mamma och mormor då vi firar hennes födelsedag. 

Progress Pictures

Här har ni några bilder på mig - några av er har frågat hur mycket jag gått ner och jag tycker det inte spelar så stor roll. Kolla på siffrorna: 65, 60, 58 och nu 60kg. Jag har gått ner i kroppsfett men lagt på mig muskler - siffran på vågen spelar ingen roll, den talar inte alltid om för dig hur du ser ut! Jag kommer ihåg hur himla fin jag kände mig på bilden längst till vänster, och då såg jag mycket annorlundare ut än vad jag gör nu. Det är känslan, folks!

Low-Fat and Fat-Free

 
Här i USA handlar det om att äta så lite fett som möjligt, så lite socker som möjligt, inte för mycket protein, absolut inte för mycket sodium. Koffein ska man helst hålla sig borta i från. Kolhydrater är döden. Smör är döden gånger två. Så vad ska man äta i det här landet?
 
Många här tycker att jag är galen som inte köper low fat eller fat free produkter. Ja, det är jättebra att din non fat yogurt bara innehåller 100 kcal. Men, vad är i den då? Diverse kemikalier och en hel drös med socker. Hur mätt blir man på att äta 100 kcal socker? Och hur mår blodsockret efter det? Hur många dippar kommer du få under dagen? 
 
Sedan har vi fenomenet frozen yogurt. Gott, det är det allt. Men så hälsosamt? Tjaa... eftersom att de flesta ställena har fat free eller low fat yogurt, så har de istället i en massa substitut och en massa socker för att få konsistensen och smaken de vill ha. Är det sockerfritt så är det oftast en hel del artificielt sötningsmedel så som splenda eller något annat. Det är inte heller kanon för kroppen. 
 
Istället för att äta hela produkter med högre fetthalter så väljer många amerikaner att äta socker och kemikalier istället - oftast ovetande eftersom att "fat free" är nyttigt. Jag blir så himla arg när folk säger till mig att jag kommer gå upp i vikt för att jag inte väljer non fat eller low fat! Jag har alltid valt hela produkter hemma i Sverige, och jag kommer även att göra det här. Jag önskar att resten av USA slutar vara så himla rädda för lite fett. För en nation som äter mycket non fat och low fat så har de en hög procent med fetma, eller? Hur som helst. Självfallet kan man äta socker och frusen yogurt ibland - men med måtta! Ibland känns det som att vad jag än väljer att äta eller dricka i det här landet, så är det fel. Men vad är rätt?

Jag ska skjuta den här dagen i huvudet

Jag vill bara skjuta den här dagen i huvudet så den kan vara över. Jag känner mig fet, ful och otroligt svag idag. Körde ett misslyckat träningspass som inte gjorde saker bättre. Vi har ätit dåligt de senaste veckorna, dessutom är det fel vecka i månaden, så vi vet nog varför hormonerna flödar. Åh vad jag skulle vilja boxas på någon. Skitdag.

Det är varmt här borta

Åh, det är så varmt här borta. Ripley vägrar gå ut mitt på dagen. Jag och CJ började i alla fall dagen med en promenad med Ripley, vi tog honom till ett ödsligt område här i närheten och lät honom springa fritt. Han är så galen! Efter det så stack jag iväg till gymmet. Dag fyra av magövningarna och det var pest och pina idag. Jag har inte träningsvärk, men det går seeeegt. Hur går det för er? Jag körde även ett benpass som fick mig att grina(!) av utmattning. Jaja, nu ska vi snart iväg till Cindy så vi kan bada med Ripley.

Workout and muffins

CJ stack iväg på något brottarjippo med sina brottare idag, han brottades själv sex matcher; de första matcherna han brottats så länge han varit coach. Jag kände mig som en snäll housewife när han kom hem då det väntade chocolate chip muffins på bordet. Jag själv fick in dag tre av magövningarna, sedan körde jag ett rygg och konditionspass på gymmet. Jag fick dessutom prata på facetime med mamma i en timme. Snart ses vi!

Friday!

Dag två av magövningarna. Har inte alls fruktansvärd träningsvärk, men visst kändes det lite i magen när jag började på mina magövningar idag. Jag är passande klädd i sverigetröja och gult hårband idag. Jag ska snart kika på Sverige - England. Jag hade tänkt köra lite kondition idag men jag har fruktansvärt ont i knäet och träningsvärk sedan förrgår, så idag blir det vila utöver ab challenge.

Started!

Jag startade ab challenge idag. Jag hade lite problem med formen på vissa övningar innan jag fick in snitsen. Det brände fint i magen på de sista övningarna; det blir spännande att se hur det känns imorgon. Jag vet själv att kroppen kan bli väldigt trött och slut, så kanske måste jag ta en vilodag en gång i veckan. Hur som helst, feel free to join! Än så länge är vi tre. Jag vill dock tillägga att jag inte vet om kvinnan på bilden i inlägget under följde speciella kostråd eller om hon tränade utöver magövningarna för att få det resultat hon fick.

AB CHALLENGE - YOU UP?

Hittade detta på pinterst, en tjejs resultat av denna ab challenge.

Här har ni en 30 dagars ab challenge. Jag tänkte köra den men det känns jäkligt tufft med tre hundra reps om dagen! Men, är det några som är med så kan vi göra det tillsammans? Jag vet att Linnéa kört liknande challenges, jag har varit med på några men hoppat av halvvägs. Så vad säger ni? Är ni med? Jag tänkte starta imorgon.

The Grand Canyon and Sedona

Idag åkte vi till Grand Canyon och Sedona för att visa CJ:s syster dessa ställen. Det var trevligt, men snart kan vi räkna på två händer hur många gånger jag varit där. Vi har haft trevliga dagar då hon varit här, och hon stannar fram till tisdag morgon. Efter det ser jag fram emot några dagar ensam, då det varit väldigt mycket besök på sista tiden.

All by myself... until 2pm

Idag åkte Malin hem. Vi har haft två underbara veckor, och det är en bit kvar till december då vi ses igen. Jag har nu lägenheten för mig själv fram till klockan två då CJ kommer hem, sedan ska han hämta sin lillasyster på flygplatsen ikväll. CJ har ingen kontakt med sin biologiska pappa, och han har två andra barn i Florida. CJ har haft kontakt med sin halvsyster i två år, och nu har hon fyllt arton så hon får komma hit och hälsa på. Så ikväll träffas dem för första gången! Hon kommer bo hos oss till på tisdag, så det blir spännande!

California

Vår utsikt från balkongen.
Stranden
Stranden
San Clemente
Jag i San Clemente
Utsikten från restaurangen
Misslyckad hoppbild #32
OMG! I did it.
Morgonpromenad längs stranden
Jag i Laguna Beach
Under vår morgonpromenad
Och där åkte skorna av...

Carlsbad, CA

image description
Vi kom till Carlsbad igår och spenderade hela dagen på stranden. Igår kväll åkte vi även till San Clemente för att käka middag på en restaurang vid vattnet. Supermysigt! Idag började jag min dag med en 5km joggingrunda vid vattnet, sedan pannkaksfrukost. Idag ska vi hyra cyklar och trampa runt i Carlsbad, sedan ska vi spendera resten av dagen på stranden. Jag bloggar mer när jag kommer hem för jag har inte datorn med mig här.