get a little mud on the tires

I close my eyes and the flashback starts.

Hej!
Äntligen fredag. Inget mer jobb på två dagar och imorgon ska jag till Stockholm! Idag på jobbet satt jag på backen och rensade en häck. Vad jag inte visste var att jag rev upp ett myrbo. Klasklättermyra, pissmyra, fick för sig att klättra upp för hela mitt ben. På vägen bet han mig tre jäkla gånger. Det sved som jag vet inte vad och nu har jag tre stora bett på benet..

Resten av dagen gick fort dock. Jag hade ovanligt roligt faktiskt. Nu är det bara en vecka kvar också.. Sedan har jag två veckor sommarlov och sedan börjar skolan. Hur gick det så fort?

C ringde mig imorse. Mark var där och de höll på att packa inför San Diego. De sitter nu i bilen på väg till California och här sitter jag i Gävle. Vad jag hade gett för att få promenera där på stranden med honom i San Diego. Men vi ses ju i Oktober..

Imorgon ska jag som sagt till Stockholm. Det blir nog roligt! Gröna Lund skall intas. Så snart blir det väl läggdax (!) Jag ska upp klockan sju imorgon. Det är ju en timmes sovmorgon, när jag tänker efter.

fler frågor

Hur mycket kostade visumet? Och tillkom flera utgifter?
Jag tror det kostade 850 kronor, är inte helt säker. Sedan tillkommer också resa till Sthlm om du inte bor där. Jag kommer inte ihåg om andra utgifter, tyvärr.

Hade du med dig en dator till USA. Eller lånade du en eller liknande. Samma med internet?
Jag har en laptop som jag lånat av skolan för mina gymnasieår, den fick jag ta med mig till USA. Min värdfamilj hade trådlöst internet.

Vad tyckte C när han var här? Tack för en bra blogg!
Åh, tack! :) Han gillade Sverige! Han tyckte det var väldigt grönt, kyligt och mysigt. Han sa att han väldigt gärna kommer tillbaka, och han fattade inte varför jag gillar Arizona så mycket när jag bor i ett så fint land. Hah!"I Thought, my oh my!"
KEITH URBAN - SWEET THING :)

arizona arizona arizona


Saker folk frågar när du bott i Arizona en längre tid:

"So, I take it you've seen the Grand Canyon by now?"
"Oh, how did you like the Canyon? It was just a big hole, right?"
"Is it hot enough for you yet?"

Saker man lär sig att aldrig göra igen efter man varit i Arizona en längre tid:
Sätta sig i en bil med skinnsäten, som varit i solen, när man har shorts.
Bära runt på ett paraply i väskan. There's no point to it.
Äta glass utomhus i 45 gradig värme.
Gå nära hoppande kaktusar.
Gå barfota utomhus.jogging

Hej!
Jag joggade fem kilometer idag! Första gången på elva månader som jag sprang över tre kilometer. Jag känner mig så duktig! Hälften av alla var sjuka på jobbet idag, gissa om det var mycket jobb? Nu är jag trött, men man kan väl inte sova än?


<3<3<3

stop there and let me correct it!

Welcome back, Panic! At The Disco. Detta är ju skitbra!
http://supjustin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=256:stream-panics-new-perspective

Jobb som vanligt idag och veckan ut. Jag orkar och vill inte en dag till, men vad gör man inte för pengarna? Bara en vecka och några dagar kvar.

Annars är det väl som vanligt. Jag saknar C som en galning. Ni vet när man bara vill prata om något som hänt under dagen, man tar upp telefonen och ringer? Att jag inte kan göra det är det som irriterar mig mest med allt detta. Jag kan inte ens ringa honom när jag vill. Hur som helst så fick jag skype med honom i morse innan jobbet, det är alltid något. 

Jag vill bara sätta mig på första bästa plan och strunta i allt. Helt plötsligt när jag står på jobbet och krattar eller rensar ogräs med ipoden på, så kommer en låt och vips kommer massa minnen upp i huvudet. Alltingen ler jag världens största leende eller så står jag där med gråten i halsen. Oftast det sistnämda. Ingen sa att det här skulle vara lätt... jag vet. Det verkar säkert som jag bara bloggar om positiva saker, men truth be told, att vara tillsammans med någon på andra sidan jorden är sjukt påfrestande och det är verkligen inte alltid en dans på rosor. Igår spenderade vi femton minuter på skype genom att vara irriterade på varandra, över världens minsta sak. Men, vill vi kan vi! Det finns inget som är så mysigt som att svara i telefonen och höra "Hi Baby!!" ... Imorgon har vi varit tillsammans i 11 månader <3

lite ändring och ett riktigt inlägg

Hej!

Det känns som jag inte skrivit ett riktigt inlägg på jättelänge. Så, måndag igen... uppe var jag klockan 06.00 och på jobbet var jag klockan 07.00. Mer än hälften av tiden har gått nu så det är något positivt.

C jobbade inte idag så vi fick en stund på skype när jag kom hem från jobbet. Alltid lika trevligt med en dejt! Idag är det bara 87 dagar till vi ses.. I helgen ska jag boka min flygbiljett! Phoenix, here I come! Jag kan inte vänta till jag får sätta min fot i öknen igen.

Jag har ändrat lite i bloggen också, som ni kanske märker. Ingen drastisk förändring, då jag inte har tålamodet att knapa ihop koder och annat. Men något blev det väl allt. Nu ska jag snart sova, upp tidigt imorgon igen..


FRÅGOR

Måste bara fråga, att det där med att du skrev att du inte ville säga vem Mr A var för att det var så många som inte kände dig som läste din blogg. Var det så eller var det mest för att ingen på EF skulle få reda på att det var Christopher.
Och din blogg är väldigt bra! Funderar själv på att åka på ett High school year :)
Tack! Jag ville inte skriva om honom då jag vet att en ef-representant från Sverige läste min blogg ialla fall i början av året. Så då tänkte jag att det var bäst att inte skriva någonting. Sedan fanns det en och annan svensk i Phoenix som jag inte litade på, som kanske läste min blogg, så jag lät bli :)

Hur långt i förväg började du planera ditt utbytesår? Man måste ha anmält sig minst ett halvår innan man ska åka väl? :/
Jag tror det är olika organisationer emellan hur långt innan du måste anmäla dig, men jag anmälde mig i Juli 2007, blev antagen då, och åkte inte förrän Augusti 08. Så jag var väldigt tidigt ute. Ska du göra delstatsval som tex. Californien bör du vara ute i tid då det är väldigt populärt.

my exchange year

Några bilder från mitt år (:


christopher james sisson


I MISS YOU I MISS YOU I MISS YOU SO MUCH

Q's and A's!

Var du på ett förberedelseläger innan du åkte till Phoenix?
Nej, det var jag inte. EF annordnar sådana men jag var inte på något.

En fråga; följer folk dresscoden även på fritiden eller är det okej att använda tex kortare shorts eller bara axlar då?
Nej, på fritiden följer folk inte dresscoden, om de inte är i kyrkan eller på platser där det behövs, osv... Så på fritiden är det helt okej att klä sig hur man vill. Även i skolan var det många som inte följde den. Inget hände direkt, förutom att lärarna sa "ta på dig en tröja" eller "dra upp tröjan."

Jag har en fråga som jag tror du svarat på men kan inte hitta det nån stans så jag frågar igen :) Varför ville du åka? vad var det som inspirerade dig? Tack för en jätte trevlig blogg, den har fått mig att längta ännu mer efter mitt kommande utbytes år :D
Iih, tack! :) Det hela började med att jag hittade en blogg om en svensk tjej som var utbytesstudent i USA. Jag sträckläste alla inlägg i typ en och en halv timme, och blev grymt intresserad av det hela. Jag böjade kolla upp organisationer och priser och så frågade jag mamma om jag fick åka. Det ena ledde till det andra och sen var jag på väg! Det som jag blev mest inspirerad av var det annorlunda skolsystemet och att leva med en annan familj.

Du skrev i ett av dina "fråge- inlägg" att dina rädslor va att de va långt borta och så men när man går på sån intervju med organisationen innan man åker och jag har hört att de frågar va man har för förväntningar o så... vad svarade du då?
Oj, jag kommer inte ihåg, men jag tror det var något i stil med att jag förväntade mig att få uppleva en helt ny kultur, lära mig behärska språket bättre och att få uppleva något annorlunda.

Du skrev att organisationen ordnar träffar och camps för utbytesstudenterna, vad gör man då och måste man betala något för dom träffarna eller ingår det i programavgiften?
Det finns ett camp (med EF) du kan åka på innan själva året börjar, typ en-två veckors camps, det måste du betala för vet jag (jag var inte på detta.) Men de jag var på var träffar för alla utbytesstudenter genom EF i Arizona. Vi åkte upp norrut och sov på en stor gård och lärde känna varandra och sådant. Det var i början av mitt utbytesår och det jag behövde betala va bensinpengar. I slutet av året hade vi en "get together" då vi pratade om vad som kan hända när man kommer hem, vi fick prata lite om vårt år, och sådant. Det var gratis. Sen vet jag att min IEC hade något halloween party, men det gick jag inte på. EF annordnar också resor, tex. till New York, Californien, Hawaii, Grand Canyon (iaf för oss Arizonare) osv... de kostar pengar, mellan 200-1000 dollar. Jag var inte på någon av dem :) Jag tror att med någon organisation är ett camp i början av året inkluderat i priset, dock vet jag inte vilken organisation. Sedan beror det på din områdesrepresentant också, hur många träffar och sådant du har med andra utbytesstudenter.

ändring :)

Nu har jag suttit och ändrat lite i kategoriena. Ja, ni får väl kika helt enkelt :) Vädret suger så jag sitter och leker med bloggen. Nu ska jag svara på fler frågor. Puss

random frågor :)

Jag undrar vilken linje du går och vilken klass du kommer hamna i nu i Sverige.
Jag går sam/ekonomi (business) på Thoren Business School, och jag kommer börja andra året på gymnasiet nu till hösten tillsammans med 92:orna. Egentligen skulle jag börja tredje året men jag missade ju ett år i och med USA.

Men vart i gävle bor du förresten? :)

Hemligt! ;) 10 minuter till stan, mer säger jag inte :)

Ska du se All Time Low och The Audition när de kommer till Sverige?
Kanske. Jag och S funderar på saken. Men 1. Göteborg är långt ifrån Gävle vilket betyder att vi kommer missa två dagar av skolan. 2. Jag gillar inte All Time Low och det känns dumt att åka så långt när The Audition inte ens är huvudbandet. Men vi får se hur det blir, beror på kostnader och så :

Kostar det pengar att gå på Thoren?
Nope, not a dime.

Vad läser du för program i Sverige?
Business på Thoren Business School. (Sam/ekonomi)

frågor

Du bodde ju i Phoenix, så jag antar att du gick på en stor skola, right?
Om du gjorde det, var det svårt att få vänner p.g.a. skolans storlek?
Jo, skolan var rätt stor, ca 3400 elever. Nja, det var lite svårt att liksom komma in i folks "kompisgäng" när de umgåtts så pass många år tillsamman innan liksom. Men det var inte överdrivet svårt att få vänner :)

Men ja har en fråga, Hadde du förlorat några vänner när du kom tillbaka till sverige, efter att inte ha träffat de på 10 månader. Eller va allt som vanligt när du landade i sverige igen?
Det är inte så att jag märkt än att jag förlorat några vänner, men allting var absolut inte som det var när jag åkte med alla. Vilket var lite tråkigt, men det är sådant som händer.

Träffade man andra utbytesstudenter någon gång?
Ja. Organisationerna ordnar träffar och camps för utbytesstudenterna i området. Jag var på två av dem. Sedan annordnar de resor och sådant också. På min skola gick även fem andra utbytesstudenter också.

Hur mycket kostar dina och Christophers samtal?
Jag betalar ingenting, han köper internationella telefonkort laddat med 80 kronor så får vi prata i ett visst antal minuter. När vi pratar över Skype är det dock gratis :)

a new perspective

I am oh so very excited about this!! :)  Panic! At The Discos nya singel som släpps på onsdag. Låter fantastiskt! Mycket bättre än Pretty. Odd.

http://www.youtube.com/watch?v=kDO0Nep5KfM


my body is sore

Jag är helt slut!
Efter jobbet cyklade jag superfort direkt ner till pappas jobb, det är kanske en två kilometer. Där gymmade vi i en timme. Nu har jag ont i varje liten muskel jag har tror jag. Det kommer bli så kul att kratta och sopa imorgon på jobbet! Ny dag, nya tag.

Känns inte som jag har så mycket att berätta. Jag och C har haft halvmysko samtal mitt i natten. Han ringer runt midnatt vår tid för att säga "hej" bara, sen ringer han 06.30 när jag är på väg till jobbet och han ska gå och lägga sig. Trots tidsskillnaden tycker jag det går rätt bra. Visst saknar jag honom så det är galet. Jag blir lite irriterad när jag hör folk säga "ååh, jag är så ledsen, jag får inte träffa min kille förrän om två veckor." Jag väntar otåligt... i tre månader till. 92 dagar idag. Ni räknar med mig va?

Nu är jag redo för bädden! Godnatt, puss på er!

frågor om USA :)

Hade du svårt att bestämma dig vart du skulle åka eller var USA ett självklart val? Det finns ju Australien, Storbritannien och Nya Zeeland också att välja på bl.a :)
Nej, det var USA som lockade och det var dit jag ville. Jag hade ju sett alla high school filmer och hört om hur skolan är så det var en given att åka till USA :)

Hej :) Jag har en jätte konstig fråga som jag undrat över ett tag... när du nu har varit borta så länge och pratat engelska så mycket, har du då börjat tänka och fundera på engelska när du inte pratar, eller gör du de på svenska?
Jag tänker nog inte så mycket på engelska längre, men här om dagen slog jag armen i handfatet och då tänkte jag "damn that sink" på engelska, sedan kom jag på mig själv. Så det är blandat. I början tänkte jag helt på engelska, men nu har jag varit hemma i några veckor så svenskan kommer tillbaka :) Dock så svär jag fortfarande på engelska och ibland hittar jag inte några enstaka ord. Här om dagen var det fil jag inte hittade, jag sa "lane."

Hur blev det med pengar och så? Var det en självklarhet att du skulle få åka, fastän det kostar en himla massa? Fick du betala en del själv?
Jag hade en del pengar åsidosatta sedan en lång tid tillbaka, som det var meningen att jag skulle få när jag fyllde 18. De betalade en stor del av resan. Mina föräldrar tyckte dock inte att det gjorde någonting att jag använde de pengarna, då det var i ett utbildande syfte och det är något jag kommer ha nytta av hela livet. Men det är jättemycket pengar det handlar om.  I fickpengar så var mina underbara föräldrar och morföräldrar så fantastiska att de satt in pengar på mitt konto varje månad. I och med att man flyttar utanför EU får man inte stuidebidraget.. Sen hade jag sparat pengar över förra sommaren (sålt en moppe tex. haha!) så jag hade rätt mycket fickpengar de första månaderna.

Vad hade du för "förväntningar och rädslor" innan du åkte till AZ?
Wow. Det har jag inte tänkt på! En av rädslan var såklart "långt söderut, fet mat" och att jag skulle gå upp i vikt (vilket jag gjorde!). Jag förväntade mig kanske att det skulle springa runt grabbar med cowboy hattar lite överallt, men det gjorde det inte! :) Sen var jag lite orolig över hur jag som har så känslig hud skulle klara mig i den stekheta solen. Men det gick bara bra och jag blev brun för första gången i mitt liv!

Tror du att man är för ung om man åker efter 9an? Jag menar sen när man kommer till high school och Juniorerna typ "ser ner" på alla som är s.k "freshmen"?
Svår fråga. Jag var för ung när jag hade slutat nian. Jag var inte redo att åka. Men vissa är ju det. Om du åker efter nian blir du en "sophomore" oftast, alltså ett år äldre än "freshmen." Visst är det lite "underclass men är så små" och sådant i skolan, men det är inget allvarligt. Inget man behöver oroa sig för :) Jag var ju tex. "junior" - näst sistaårs elev, och den enda som retade mig för det var C som var "senior." Så det är inget man behöver oroa sig för.

Hej jag ska åka på utbytes år och undrar vilken orginstion åkte du med? Och vilken/vilka rekommenderar du?
Jag åkte med EF för jag tyckte det lät bra och passade mig. Det jag är minst nöjd med är att jag fick min placering så pass sent (sex dagar innan avresa). Men gör research, beställ hem broschyrer från olika organisationer och bestämt utifrån dina krav och vad du vill ha ut av din resa :) (STS, Rotary & Explorica är några organisationer jag kollade på också.)

haha!

Jag och C pratade i telefon här om dagen, han hade läst en lista jag laggt up på myspace. Ser ni vad han hotar med? Haha!

C: You've never seen the wedding singer?
E: No.
C: Are you kidding me?
E: No. I've never seen it.
C: That's it. I'm breaking up with you!
E: I can't believe you!

missing you missing you baby

Hej!

Ännu en vecka med jobb, det går väl som det går.. Jag är mest motiverad för jag vet vad som kommer i slutändan. Phoenix baby! Någon frågade mig om det inte känns konstigt att hälften av alla pengarna är borta direkt efter jag köpt flygbiljett? Nope! Jag måste vara kär, helt enkelt..

Nu bakar jag kockostoppar och ska snart hoppa in i duschen. Igår ringde C mig halv tolv på natten, jag hade tydligen börjat prata om att han skulle gå och klippa av grenarna på det stora trädet i parken. Tydligen hade jag pratat i sömnen om något vi gjort på jobbet! Jag fick mig ett gott skratt imorse när vi pratade och han förklarade hela konversationen.

Tack för alla söta kommentarer som ramlar in än, även fast jag inte är kvar i USA. Jag älskar att ni fortfarande läser min blogg! Jag svarar på frågorna imorgon, jag har inte tid nu, men imorgon efter jag tränat kommer svaren.

Puss på er!! <3

thinking of your 'til it hurts

Ikväll är en sådan kväll då jag bara vill ligga i sängen och gråta. Jag känner mig ensammast i världen.


I miss you so so much

it's all the same

Jag har suttit och läst blivande utbytesstudenters bloggar ett bra tag nu. Jag blir så himla avundsjuk. De ger sig iväg på sitt livs äventyr, och nu sitter jag hemma i tråkiga Sverige och mitt utbytesår är över. Över. Finito. Slut.

Det gick så himla fort. Men ändå har jag glömt bort saker jag gjort, jag läste tex. igenom gamla blogginlägg och läste om saker jag glömt bort. Jag blev alldeles varm och satt här och log för mig själv.

Så, alla ni blivande utbytesstudenter. Ta vara på året, det går så fort och snart sitter ni här hemma igen... Ha så roligt, tänk inte "gud vad mycket jag missar hemma," för det gör du inte! You are up for the time and journey of your lives!


I miss you so much it hurts

Äntligen helg! Det har varit en lång vecka. Igår råkade vi hamna i en liten bilolycka också. Vi körde in i rondellen och en annan bild kom från andra hållet och vattenplanade och körde rakt in i bak på bilen och på släpet. Släpet flög runt och bilen ryckte till som någon lyfte den åt sidan. Släpet är helt förstört men ingen skadades ju :)

Så nu har jag ont i hela kroppen efter en veckas slit med sopen, krattan och rensjärnet. Men jag får ju pengar för det hela, så vad klagar jag på egentligen?

Idag har jag saknat C fruktansvärt mycket. Vi pratade idag innan jag åkte till jobbet så det förgyllde min fredag. Men idag när jag krattade dök småsaker upp i mitt huvud, typ som när vi var i the mall och han klagade på att jag drog in honom i olika affärer, eller när vi var och kampade i Bartlett osv.. Uh, varför är USA så långt borta?

_____
And you're always in my heart, always on my mind...
Keith Urban - Only You Can Love Me This waysvar på frågorna :)

Svar på frågorna :)

Är det bäst att åka före eller efter ettan tror du?

Det beror på alldeles hur du är som person tror jag. Jag var inte redo att åka före ettan, så det var bäst att vänta ett år. Men det är från person till person.

Tänkte höra vad du tycker att man ska packa med sig när man ska till AZ? Något speciellt man ska tänka på att ta med sig, alt. strunta i att ta med sig? Tack för en superbra blogg :)
Åh, tack!! Med tanke på att det är rätt varmt, ta med shorts och kortärmade tröjor, och jeans. Det är väldigt kallt i byggnaderna då allting är extremt luftkonditionerat. Packa också med en tunn vårjacka och några tjocktröjor, då det på vinter blir aningen kallare (runt 12-17 grader varmt). Jag vet att det låter rätt okej ändå, men när du vistats i värmen i AZ ett tag så känns den temperaturen väldigt kall. Flipflop och ballerinaskor är bäst för skor och sådant, då det är så varmt. Men varmare skor för vintern också. Jag hade med mig två par converse som jag kanske använde fem gånger under mitt år! Haha. Så jag vet inte om detta gjorde dig så mycket klockare, men ha så kul i Arizona!! (Jag är avundsjuk!!)

En liten sak jag har gått och funderat på hela dagen. Hur gjorde du första dagen när du skulle äta lunch? Vilka satt du med och så?
Jag satt med C och hans kompisar i ett klassrum och käkade lunch. Dock frågade Zee mig om jag ville äta med henne men jag tackade nej då jag redan lovat bort mig för lunch. Haha. Sedan är det ofta så att dem du sitter med på lunchen är oftast dem du alltid sitter med.

Hur ställer sig amerkanarna till sex före äktenskap, är det lika öppet som i sverige? Tack för en underbar blogg Emilia har följt den sedan i oktober och inte missat ett inlägg!
TACK! :) Sex är absolut inte lika öppet som här i Sverige. Mina kompisar emellan i skolan diskuterades det ganska mycket ändå, men föräldrar och barn emellan är det inget man diskuterar. Vissa ungdomar väljer såklart att vänta till de gifter sig, och det är rätt vanligt ändå. Folk höjer inte ögonbrynet om någon säger att de vill vänta till de gifter sig. Mestadels är det för religiösa orsaker de väljer att vänta. Men det är inget man liksom pratar jätteöppet om.

Hur var din värdfamilj? Var dom typ kristna?
Min värdfamilj ansåg sig vara protestanter, men gick inte i kyrkan. De gick en gång om året, då på julafton, men förra året hann vi inte gå. Jag tyckte min värdfamilj var superbra, vi bråkade ingenting, vi kom överens, de var väldigt öppna och lätta att umgås med och jag kände mig verkligen hemma. Visst fanns det dagar jag var jätteirriterad på Cindy eller C, men det hör ju till, precis som med din vanliga familj. Jag hade egen hemnyckel i USA och när jag skulle lämna tillbaka den sade Cindy "Sweetie, that is your key, to your home, it will always be open for you and you are always welcome here. Because it is your home."

Blandar du in engelska ord i svenskan. Om du inte kommer på ett svensk ord säger du det engelska då?
Haha, ja det gör jag.

Vad saknar du mest från USA? Är det något du uppskattar mer med USA nu än när du var där och är det något du uppskattar mer med sverige nu när du kommit hem än innan? :D
Förutom C så är det väl klimatet i Phoenix, mina underbara vänner och hur trevliga och sociala Amerikaner oftast är. Här i Sverige har folk i butiker och liknande en tendens att vara otrevliga. Jag uppskattar cykelvägar här i Sverige! Sen jag kom hem har jag cyklat överallt. Och jag tycker bättre om möjlighterna att ta sig fram på här (cykel, buss, tåg).

Hade folk på sig fula/konstiga kläder i USA? Vad tyckte de om din "svenska" klädstil?
De tyckte ofta att jag var uppklädd, även om jag kunde ha liksom en tunika och leggins på mig. Amerikarna använder väldigt utsvängda jeans och storta t-shirts i skolan. Och så har de ryggsäckar. Det är en sak jag har väldigt svårt för! Jag går inte runt med en rycksäck i skolan. De tyckte också jag hade väldigt skinny jeans. Haha! Så ja, jag tyckte inte att amerikanrna klädde sig så snyggt. :)

Älskar din blogg och håller tummarna för dig och C :) Jag undrar hur snabbt fick du vänner? Hamnade du i bråk någon gång med dina kompisar eller andra?
Tack!! Jag fick vänner rätt fort, första dagen hade jag fått nåra tjejkompisars telefonnummer och så, vilket var kul! Jag hade vänner i varje klass efter två tre dagar, och jag varierade vilka jag åt lunch med. Det var dock inte förrän vid julen jag blev riktigt tight med Zee och hela det gänget och vi började umgås rätt intensivt. Det tar ett tag innan man vet vilka man kan lita på och vilka man vill umgås med. Jag bråkade aldrig med någon i USA, visst blev jag och Zee lite irriterade på varandra som man blir, men det gick ju över. Jag och C hade även några små fights och blev irriterade på varandra, men det hör ju till :)

Vad gjorde du och C om ni skulle gå ut på en "dejt."
När jag och C gick på dejt gick vi oftast ut och åt (Black Angus Steakhouse eller The Blue Agave Mexican Cantina var våra favoriter, ta er dit om ni hittar en!) eller så gick vi på bio eller något liknande. Vi åkte ofta till ett berg i närheten av huset och kollade på stjärnorna (cheesy, men så mysigt!) på flaket i hans truck.

Var det värt att åka som utbytestudent till USA, eller ångrar du det inte lite när du var tvungen att lämna USA, för det känndes så jobbigt att skiljas från alla där?
Det var verkligen värt att åka. Jag trodde aldrig det skulle vara så jobbigt att åka därifrån som det var, men när jag tänker tillbaka så har jag så många helt fantastiska minnen och jag fick uppleva så mycket. Jag har vänner för livet och jag hade aldrig träffat C om jag inte åkt. Så nej, det är inget jag ångrar alls :)

Hur bra var du på engelska innan du åkte? Förbättrades du mycket när du var där?
Jag hade MVG i slutbetyg i engelska A när jag åkte, så jag var helt okej. Dock blev min engelska mycket mycket bättre under tiden jag var där. Jag lärde mig att uttrycka  mig själv på ett helt annat sätt, i både skrift och tal.

Var du helt ensam första dagen i din skola, hur hittade du till alla lektioner och så?
Nej, jag hade C som var med mig första dagen och gick med mig till lektionerna (vi dejtade inte under den tiden, haha!) Jag hade fått en karta av min studievägledare första dagen och hon hade ringat in alla klassrum jag skulle till, så det var bara att följa kartan. Dock fick jag fråga en lärare om ett klassrum som jag inte hittade, men jag kom aldrig försent! :)

Var det lätt att få bra betyg? Var skolan svår?
Det enda ämnet jag hade problem med i början var biologin (och min engelskalärare, ni som läst sen början). Skolan är väldigt enformig, och proven är uppdelase i "multiple choice" och "matching." Alltså får du olika svarsalternativ som du ska välja rätt osv. Hänger du med på lektionerna så kommer du göra bra ifrån dig på proven också, vilket resulterar i bra betyg. Jag gick ut skolan med A i alla ämnen, tex. Betygssystemet är rätt konstigt, det baseras på procent och bokstavsbetyg. Sedan i slutet av varje termin har du "finals" som betyder att du har prov på allting du gjort under terminen.

[edit!] fler frågor :)

Du säger att du fick A i alla ämnen, kan du inte berätta lite om vilka ämnen det var och hur du fick bra betyg i dem? T ex idrott verkar svårt att få bra betyg i eftersom att alla där är så sjukt sportintresserade efter vad jag har hört!
Jag fick A i alla ämnen genom att hänga med på lektionerna och göra bra ifrån mig på proven, det är det enda betygen baseras på... prov och läxor. Tråkigt, men sant. Jag läste: amerikansk historia, tv production, skrev för skoltidningen, biologi, och engelska. Och så läste jag spanska en termin, men hoppade av. Idrotten på NCHS var inte svår att få ett A i. Det är mer delta på lektionen, gör det dom säger, osv.. Jag tog dock inte idrott då det var endast "freshmen" som hade det på NCHS. (:

Hur funkar betygen?
Du blir tilldelad en uppgift, och sen är den due kanske dagen efter eller så. Då när du lämnar in den, om du gjort den rätt, får du 100%. Om du har några fel kanske du får 80% på uppgiften. Ditt betyg i klassen baseras då på alla uppgifter och läxor du gör.

Har du mellan:
90-100% = A. (har du över 100% som du kan få när ni har "extra credit" har du ett A+)
80-89% = B.
70-79% = C.

60-69% = D. (du har godkänt, men knappt)
0-59% = F (IG)

Så du kan liksom ha 94% i klassen en dag, sen misslyckas du på ett prov, säg att du bara får 55% rätt på provet, då sjunker ditt betyg kanske till ett B eller lägre. Ja, ni får räkna ut det där med procent och så, math ain't my thing. Så betygen kan variera från vecka till vecka.

korfattat

Jag svarar på frågorna imorgon efter jobbet, jag är helt slut nu, men jag tog mig ut och sprang idag! Dessutom krockade vi idag med bilen på jobbet, berättar om det imorgon också. Men, alla välbehållna :) Puss på er.

98 days baby!

frågor :)

Jag svarar på frågorna lite senare, eller imorgon. Jag ska nämligen ut och springa nu, sen har jag skype dejt med C för han jobbar inte idag. Alright? :)

två siffror, två sa jag!

En snabb uppdatering då jag är redo för bädden redan, alldeles för trött för detta. Men... jag fick frågan om några av mina amerikanska vänner har bloggar. Nej, är tyvärr svaret. Blogghypen är inte lika stor i USA. Där är det myspace och facebook som gäller.

Så alltingen kommer jag få den största finnen i världen på näsan, eller så kommer jag få ett stort blåmärke efter att jag råkat dunka skaftet på sopen på näsan idag på jobbet. Jag var mitt uppe i sopandet och PANG sa det så hade jag slagit upp den på näsan. Jag muttrade "son of a bitch" för mig själv och fortsatte sopa, som tur var sång ingen mig för det var rejält klantigt och jag kan tänka mig att det hade varit väldigt roligt att skåda. Blue nose, here I come.

Ikväll får jag inte prata med C! Han jobbar till midnatt våran tid och jag är redo för att slockna vilken sekund som helst. Kanske ringer han mig vid midnatt, är jag vaken så svarar jag men vi får se helt enkelt :)

Nu är det dax att sova, ska skicka iväg ett sött litet e-mail till Cindy och lägga in lite låtar på ipoden då jag har en egen dealer. Score!

Puss på er.
PS. Förresten, har ni inga frågor? Om typ USA eller C? Jag gillar att svara på frågor! I know, I am a geek.
PS x2. Idag är det bara 99 dagar, tvåsiffrigt!!

jobb

Jag är så trött! Rensa ogräs, kratta, sopa och göra allting igen, but I get to see my Christopher in October! När jag står där och krattar så tänker jag "vafan gör jag det här frivilligt för," sedan dyker det upp i huvudet att pengarna skall betala min Phoenix flygbiljett, och då är det ju genast mycket lättare :) (or... that's what I keep telling myself, mina axlar gör fortfarande skitont!)

Nu väntar jag på att S ska komma över. Jag har varit och köpt ett friskis och svettis kort så imorgon drar jag igång med gympan igen.

Igår hade vi bestämt att C skulle ringa mig klockan 22, men han var tvungen att jobba sent så det slutade med att jag hann somna innan han ringde! Oops. Jag studsade upp ur sängen och så råkade jag lägga på! Sweet move. Han ringde dock upp som tur var. Idag är det bara 100 dagar kvar till vi ses igen (imorgon bara TVÅsiffrigt)

Pusss!

första dagen på jobbet

Hejsan!

Idag var det min första dag på sommarjobbet. Jag fick rensa ogräs, kratta gräs och löv och sopa. Från 07.00 till 16.00. Jag har ont i muskler jag inte visste jag hade. Bara fyra veckor kvar, bara fyra veckor.

Efter jobbet åkte jag och mamma till traffikskolan och fyllde i papper och annat, jag fyller arton i december och körkort skall tas så småningom. Herregud, detta kommer bli väldigt intressant.

Nu ligger jag i sängen och dricker iskall pink lemonade som jag hade med mig från USA. Mums. C ska ringa mig i kväll runt 22.00, vår tid, då han kommer hem från jobbet. Vi får se om jag är vaken? Han ringde mig tre minuter i sex i morse (21.00 AZ tid), jag tryckte tröttsamt på ignorera knappen, självklart helt ovetande om vad jag gjorde. Men vem ringer mig INNAN klockan ringt? Sen ringde han dock upp igen och frågade vad jag höll på med..

101 days to go!

frågor om USA

Jag vill gärna åka som utbytesstudent till usa, helst efter sommarlovet nästa år(2010), men då har jag nyss gått ut nian. Jag undrar bara om du vet om det är möjligt för mig att åka då eller måste jag gå ut ettan i gymnasiet först?
Det är möjligt att åka efter du gått ut nian, du måste inte ha gått ut ettan.

Har CJ någon blogg eller typ twitter? Jag tyckte bara att det skulle vara ganska kul att läsa.
Nope, det har han tyvärr inte.

då säger vi så då

Kort uppdatering.. Imorgon börjar jag jobba. Upp klockan 06.00, infinna mig på jobbet 07.00, jobba till 16.00. Efter jobbet blir det träning också, på friskis. Så duktig jag ska bli.

Pusss

questions and answers

Kan inte du göra en videoblogg när du pratar engelska?
Det finns en video i arkivet, från Maj, då jag pratar engelska med Mara och Niqi i skolan.

Tänker och drömmer du fortfarande på engelska? Vilket språk gillar du mest?
Jag tänker fortfarande till viss del på engelska ja, och ibland blir det fel när jag pratar svenska. Tja, det är nog inte så att jag gillar ett mer än det andra, men visst är det alltid kul att få prata engelska.

Har ni funderat över möjligheten att C ska läsa ett utbytesår i Sverige?
Jag och C har pratat om detta, men det finns nämligen ett problem. C skulle aldrig flytta ifrån USA. Kärleken till landet är alldeles för stark och han är alldeles för patriotisk för att flytta. Så visst, det är lite tråkigt att det är jag som måste flytta om det skulle komma på fråga (men nu är jag bara 17 och man vet aldrig vad som händer i framtiden! :) Min söta mamma försökte dock övertala honom att läsa på högskolan i Sverige, men det fungerade inte så bra. Jag förstår inte heller hur det är att vara så pass patriotisk..

it's written all over your face

Mindre roligt just nu:
- jag saknar min pojkvän galet mycket och han är på andra sidan jorden
- jag börjar jobba på måndag
- jag har blivit helt beroende av min mobil
- att M inte svarar på mitt sms
- att jag är helt slut i benen efter att ha joggat idag
- jag har druckit alldeles för mycket diet coke och kissar som en galning
- C är out of town och därför kan jag inte prata med honom idag, dessutom ringde han men 20 sekunder efter dog telefonkortet.. :(

Mer roligt just nu:
- jag börjar jobba på måndag (jobb=lön=flygbiljett till phx baby!)
- jag har massa bra musik på datorn
- att jag faktiskt tog mig ut och sprang idag
- mitt nya fina nagellack ser bra ut (åtminstone just nu..)
- att mina jeans sitter lösare (!) (okej, trodde ni att jag inte gick upp i vikt i USA eller? pss. jag gick upp i vikt ska ni veta)

musik + usa = <3

Soundtracket av mitt utbytesår:

Nickelback - If Today Was Your Last Day
Nickelback - This Afternoon
Paramore - Decode (min & zees låt!)
Fall Out Boy - I Don't Care
Keith Urban - Sweet Thing
Pink - So what
Rise Against - Under the Knife
TV On The Radio - Wolf Like Me
Taylor Swift - You Belong With me
Pepper - Dirty Hot Sex
Lady Gaga - Poker Face
Framing Hanley - Lollipop
Disturbed - Indestructible
Breaking Benjamin - Until the End
Beyoncé - Halo
Breaking Benjamin - Diary of Jane
Angels & Airways - Secret Crowds
The Audition - My Temperature's Rising
The Red Jumpsuit Apparatus - False Pretense

late night skype dejt (one oh three days to go baby!)

Jag fick min late night skype dejt tillslut. Det här med att gå och lägga sig i tid funkade ju inte riktigt, eller hur?

Jag hängde med Jess ikväll, vi hade trevligt. C ringde så sött min mobil, han ringer ibland från anonym, så varje gång ett anonymt nummer ringer mig, så svarar jag "hello." Ibland när det är svenska människor på andra änden måste de ju tro att jag är dum i huvudet. Oh.

Dax att sova. Puss


<3

the best of us can find happiness in misery


Ft. Lauderdale någon? Sweet! Let's go.

Tråkigt väder, need I say more? Idag har jag inte gjort ett jävla dugg. Cyklade hem till mamma och gratulerade P på födelsedagen. Lagade med mat pappa and that's about it. Skulle ut och springa men så blev det ju inte. Imorgon, imorgon ska jag.

Pratade nyss med C som var nyuppstigen. Jag hade världens märkligaste dröm om honom i natt. Jag fick jobb på Subway i Uppsala (av alla ställen?) och typ tre veckor in i jobbet står jag där och helt plötsligt står C i kön. Jag blir såklart glad eftersom han flygit runt halva jorden. Dock var han inte lika glad, utan han blev arg och sa att jag var helt dum i huvudet som jobbade på Subway, för det är ju inte gott enligt honom. Sen gjorde han slut med mig. Öhh... var kommer allt detta ifrån? Underhållade dock.

Nu ska jag fortsätta göra ingenting... lyssna på Ignorance med Paramore, förresten.flera frågor

Jag är på blogghumör och hittade fler frågor att svara på.

Undrar bara hur det är i skolan i usa liksom? går man runt med alla böcker hela dagen... ?
Faktiskt! Nja, du har ju skåp och sådant (jag hade inte det) men oftast har du inga raster, utan bara "passing periods" som det kallas, jag hade tex bara sex minuter att ta mig mellan varje klass. Då blir det lätt så att du inte hinner gå till skåpet utan knallar runt med alla dina anteckningsblock och böcker. De flesta har "
binders," mappar med alla sina papper, som de dekorerar och liknande. Oftast så behöver du inte bära runt på typ textböcker då de finns i klassrummen redan, sen får du egna som du behåller hemma..

Rotary eller EF?
Jag har ingen som helst aning! Jag hade inga problem med EF ialla fall, även om många har haft det. Men det valet är helt upp till dig.

Hur lång tid tog det för dig att komma in i engelskan?
Hmm. Det tog kanske en och en halv vecka innan jag var bekväm att prata utan att tänka "shit, tänk om min accent hörs nu." Efter ca två månader började jag drömma på engelska tror jag.

Om man är junior nästa år, alltså efter sommarlovet, hur gammal är man då ? :)
Du är född 92 eller 93. (:

[EDIT!]
Är Joe latino?
Hans föräldrar är italienare om jag inte har helt fel :)

pretty pictures of good times (:


The famous hollywood bilderna, såklart!


Inte det bästa försöket. Joe på bild.


C somnade under limousine touren och Joe försökte väcka honom genom att stirra bara sådär

.
C gick iväg nånstans och jag och Joe bestämde oss för att dekorera hans vatten :)


Inte Californien, men Zee och jag tvingade Tim och C att ha på sig tjej solglasögon på Charlotte Russe, det visade sig vara väldigt underhållande. "Promise us you wont put this on myspace!!!" Sure guys (;


Zees försök att skriva "happy valentines day tim & CJ!


Jag fick en kompis när jag var och kampade med grabbarna :)


Hello there


Osmickrande bild. Rolig historia dock... Cs lilla kusin, fem år, står och iakttar när C sätter på blomman på min arm. Hon tittar på oss och säger "I don't think they are ready for this yet." Alla brister ut i ett asgarv och därav den hemska bilden på mig.we are better together

"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the number of moments that take our breath away."

Regnet då? Hur mysigt är det på en skala? Idag upptäckte jag att mina fönster har misslyckats med sitt syfte här i livet. De håller nämligen inte för de regn som fallit över Gävle! Hela min fönsterbräda var alldeles blöt, så nu är den dekorerad med fin fina handdukar, i olika färger såklart. Jag får allt ta och ringa och klaga hos Gavlegårdarna.

Jag har redan fått prata med C idag också. Vanligtvis jobbar han till 23.00 vår tid (damn that stupid 9 hour difference!) men idag var han ledig. Som sagt så ställer tidsskillnaden till det. Nästa vecka börjar jag jobba också, så jag kommer väl vara död efter jobb och somna runt tio, då han inte ens kommit hem från jobbet än. Vi får se hur detta ska fungera. När jag var i USA köpte jag internationella telefonkort, laddat med 10 dollar, och så kunde jag ringa till en hemtelefon i ca 260 minuter eller så, till Sverige. Tydligen finns inget lika bra alternativ i Sverige?

Idag har varit en jobbig dag. Jag menar, vanligtvis brukar jag hålla mig sysselsatt med diverse saker under dagarna, men idag har jag bara suttit hemma hela dagen och därav hunnit tänka på hur mycket jag saknar C. Vissa dagar är det "men vadå, det är bara 100 some dagar till vi träffas igen," medan andra dagar känns det "100 dagar är verkligen lång tid." No one said this was gonna be easy. Att han sen säger, det första han gör, när vi pratar är "Hi baby, god I miss you so much today" gör ju det inte bättre. Men ack så gulligt det är :)

Imorgon blir det nog träning igen... jag ska vara fit när jag åker till Phoenix i Oktober (en mexico resa är nämligen i planeringsstadiet.) Vi får väl se hur det går! 

Justja, jag hittade massa söta bilder från Hollywood resan och lite annat också, som jag inte publicerat. Det gör jag nu.

I am in love


Mina fina fina telefon är här. Crappy bild från trasig iphone. Men den är så söt, min andra kärlek.

fler frågor

HEJ! kul att titta på din blogg, mycket spännande!
jag funderar på att, som du, åka iväg på ett high school år mellan 1 och 2an.. nu till hösten ska jag börja 1an. Helst vill jag ju självklart gå med "seniors", men de verkar ha så konstigt system borta i USA, det är väl inte indelat i ålder? jag fyller år i mitten av september, vet du om jag går sista året i high school då?
Det här beror nog vilken skola du hamnar på. Jag var en junior för att jag hade nyss slutat ettan, alltså "tenth grade," därav blev jag automatiskt placerad i "eleventh grade," alltså en junior. Men jag vet att vissa skolor placeras du efter åldern. Tex, är du född 91, mellan Januari och Augusti, så var du en senior på min skola... medan om du var född mellan September och December så var du en junior. Så det är aningen konstigt, ja, men det beror nog vilken skola du går på. Alltingen placeras du efter din klass, och blir en junior, eller efter ålder, då skulle du också varit en junior eftersom du fyller i september (detta är från vad North Canyon HS gjorde, nu kan jag inte tala för övriga skolor). Men om du verkligen vill vara en senior, så åkt efter andra året i gymnasiet! :)

Var det ett problem när du var i USA att du är allergisk mot nötter? För jag själv är allergisk mot mjölk och har funderat fram och tillbaka om det ens är möljigt för mig att åka på ett "high school year" till USA fast jag är allergisk efter som att maten är så annorlunda där?

Det var inget som helst problem för mig. Du fyller bara i under "kost" i dina ansökshandligar att du inte tål vad det nu än är du är allergisk mot, sedan så får familjen helt enkelt anpassa sig.. Jag menar, min värdfamilj åt nötter men när vi bakade eller så så fick jag ett annat alternativ. Du ska se att det går nog att åka även om du är allergisk mot mjök :)

Varför får man inte dejta sin värdbror/syster? :)
Jag har ingen som helst aning! Jag tror det är för att man bor tillsammans och allt sådant.. De sa bara åt mig att jag kunde bli hemskickad..

Har EF sagt något åt dig nu efteråt när dom fått reda på att ni är tillsammans? Eller vet dom inte att ni är tillsammans?
Jag har ingen aning om de vet att vi är tillsammans eller inte, men de har inte sagt ett ord om det :)

Vad tyckte CJ om att du fick mycket uppmärksamhet från killar i skolan?
Han tyckte inte speciellt mycket om att jag hade fler killkompisar än tjejkompisar. Men jag är sådan, jag har lättare för att umgås med killar än tejejer! :)

Vad tyckte CJ om Sverige?
Han älskade Sverige, sa han i alla fall. Mestadels för att det var så grönt och vädret var kyligt och skönt. (Vi kom hit under 20-28 gradig värme.. hahah!) Och så sa han att han aldrig sett så många blondiner i sitt liv förr! Men om allting går som planerat, kostnader och allting inräknat, så komer han tillbaka hit i December :)

bored out of my mind


I am bored out of my mind.

When was the last time you threw up? 7th grade
What's your favorite word or phrase? "the seamonkey has my money" (long story..)
Name 3 people who made you smile today? Christopher, Jessica, My mom
What were you doing at 8 am this morning? Sleeping
What were you doing 30 minutes ago? Reading a blog
What is your favorite holiday? Probably New Year's
Have you ever been to another country? Yes
What is the last thing you said aloud? Hm.. I don't remember
What is the best ice cream flavor? Chocolate
What was the last thing you had to drink? Pepsi Max
What are you wearing right now? Black sweatpants and C's wrestling shirt that I stole (;
What was the last thing you ate? An egg!
Have you bought any new clothing items this week? Yup, a pair of jeans
When was the last time you ran? Two days ago, I went running
What's the last sporting event you watched? Probably tennis the other day
If you could go anywhere in the world, where would you go? Phoenix, hands down
Who is the last person you sent a comment/message on myspace? Niqi or Zee
Ever go camping? Yup
Do you have a tan? Not really
Have you ever lost anything down a toilet? Yes! Stupid nail clippers
What is your guilty pleasure? Listening to Britney Spears
Do you use smiley faces on the computer alot? It happens
Do you drink your soda from a straw? Well yeah, sometimes
What did your last text message say? "varsågod"
Are you someone's best friend? Yeah
What are you doing tomorrow? Going running with my mom
Where is your mom right now? Probably at her friend's house
Look to your left, what do you see? My door and the kitchen
What color is your watch? Silver
What do you think of when you think of Australia? Beaches
Ever ridden on a roller coaster? Of course!
What is your birthstone? Blue topaz
Do you go in at a fast food place or just hit the drive tthru? Depends
Do you have any friends on myspace that you actually hate? I don't think so?
Do you have a dog? No I do not
Last person you talked to on the phone? My mom
Any plans today? Talking to C on skype, go to bed..
Are you happy? Yes
Where are you right now? In my room at my dad's place
Biggest annoyance in your life right now? The Atlantic Ocean
Last song listened to? Until The End by Breaking Benjamin
Last movie you saw? Transformers 2
Are you allergic to anything? Mhm, nuts & almonds
Favorite pair of shoes you wear all the time? My black flats from American Eagle
Are you jealous of anyone? Yes, we all are deep down
Are you married? Nope
Is anyone jealous of you? I don't know?
Do any of your friends have children? No
Do you eat healthy? I guess
What do you usually do during the day? Depends. School?
Do you hate anyone right now? No
Do you use the word 'hello' daily? While in Phoenix, yes. Here? No
How many kids do you want when you're older? two I think... time will tell
How old will you be turning on your next birthday? 18!
Have you ever been to Six Flags? No I have not

oh baby, you're a classic


I miss you <3

det här med country musiken.. (;

Som ni kanske vet gjorde jag en lista med mina fem country favoritlåtar. Well, saken är, att nu är jag hemma och jag lyssnar fortfarande på Keith Urban och Taylor Swift. Det är hemskt! Vanligtvis lyssnar jag på alternativ rock/rock, och här sitter jag och lyssnar på COUNTRY!

Men, country radiostationerna som min värdfamilj alltid lyssande på satt sig i huvudet. Eller när Christopher och jag satt i bilen och "just to see you smile" med Tim McGraw came on, och han började sjunga för full hals! Då är det klart att när jag lyssnar på låten ler jag. Haha! Country musiken har alltså sina bra minnen :)

Mer music, Ryan Ross och Jon Walker lämnar Panic At The Disco! Hmmm, vi får se vad det kommer leda till?

Justja, jag väcktes av ett samtal tre imorse igen! <3

our song is the way you laugh

I was riding shotgun with my hair undone in the front seat of his car
He's got a one-hand feel on the steering wheel, the other on my heart
..

Idag träffade jag S för första gången "på riktigt" sen jag kom hem. En kopp kaffe och häng på en parkbänk i gröna boulognern, där satt vi och pratade i några timmar. Sen tog vi oss en runda på stan och kikade runt. Allting har falligt tillbaka till mitt "vanliga" liv så himla fort. Skönt, och skrämmande. (:

Det är sjukt jobbigt att inte kunna ringa och sms:a C när jag vill. Det är jobbigt att vi måste planera när vi ska prata med varandra. Men det är så det är med 9 timmars tidskillnad. October couldn't come any sooner.

Jag väcktes dock av ett sött samtal imorse, klockan fem på morgonen. Jag kollar på telefonen och ser att det står "christopher." (Han ringde med ett internationellt telefonkort)

E: Hello? (väldigt trött..)
C: Hi baby!
E: Hi!
C: I know you're sleeping, I'm sorry.
E: it's okay.
C: So, what's up? (väldigt lycklig! jag funderar vafan det var nödvändigt att fråga det då han själv nyss sa förlåt för han väckt mig)
E: I'm sleeping.
C: Huh?
E: I'm sleeping. I'm sleepy. That's what you do when you're tired.
C: Well, I wanna talk!

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag upp i hyfsad tid, jag ska hinna med en joggingrunda, träffa Jess, promenera med Malin samt en skypedejt. Puss på er!

historien om mig och christopher (:

Några har frågat om hur jag och Christopher blev oss och när och allt sådant där, så nu ska vi reda ut detta (:

Jag och Christopher träffades första gången 20:e Augusti, vilket säger sig självt då han var min värdbror och det var dagen jag träffade min värdfamilj första gången. Han hade precis avslutat förhållandet med sin fickvän sedan åtta månader tillbaka. De första dagarna var det mer lära känna varandra, värdbror och värdsyster emellan. Efter några dagar började vi flörta fram och tillbaka. Lite oskyldigt, jag trodde aldrig något skulle hända mellan oss. Vi båda trodde aldrig det skulle bli något seriöst.

Efter några dagars flirtande så åkte vi till Mexico, jag, Cindy, Christopher, Joe, Andrew och Big Joe. Efter we got situated så umgicks vi allihopa. Det var tydligen uppenbart att vi flirtat, så Lil' Joe hade krosshörhör med mig i vattnet andra dagen. "Det är så uppenbart att du flirtar med Christopher, eller hur?" osv..

Andra kvällen vi var där så gick jag och Christopher på promenad på stranden under solnedgången. Vi ställde oss och pratade och sen helt plötsligt så kysstes vi. Ja, det var sådär sött som man tänkt sig. Soldnedgång på stranden i vattenbrynet i Meixco. Inte så pjåkigt.

Vi båda kom överens om att vi skulle ta saker och ting lungt, då han nyss gjort slut med sin flickvän och vi var ändå "värdsyskon." Vi skulle bo med varandra i tio månader framöver. Cindy var väldigt okej med det hela, och det enda hon sa var "även om det här bara är något roligt ni har under tio månader, eller om ni vill satsa på det här, så vill jag båda att ni vet att Emilia kommer åka hem i Juni och det är inget som kan undvikas. Jag vill bara inte att någon blir sårad."

Helt plötsligt gick vi från "dating" till "going out" och vi var flick och pojkvän. Dock var det inget vi kunde visa i skolan då några av utbytesstudenterna fick nys om det hela och berättade för min dåvarande IEC, då hon varnade mig och sa "om detta fortsätter blir du omplacerad eller hemskickad."

Det är pretty much historien om hur allting började. Nu har vi dejtat i tio månader, och vi försöker oss på det hela "långdistansförhållandet." Vi är unga och gud vet vad som händer i framtiden? Vi tar en dag i taget och ser var det för oss. Planerat har vi i alla fall att jag kommer och hälsar på under höstlovet i Oktober. 108 days to go!


no one said it would be easy

Fler frågor finns under USA inlägget... Frågor jag inte såg förrän efter jag skrivit inlägget. Alright?

skype dejtFör att vi hade vår första skype-dejt idag <3

USA USA USA USA USA USA USA

Här kommer svar på era frågor!

Är det svårt att liksom bli ''accepterad'' av EF så att man får åka? Liksom är det höga krav, måste man ha jättebra betyg?
Svårt och svårt vet jag inte. Du måste ha minst godkänt i alla ämnen, sedan måste du vara en utåtriktad person och visa att just du är rätt person för utbytesåret.

Vad frågar EF på intervjun?
De frågar varför du vill åka som utbytesstudent, vad du förväntar dig, vad är dina mål under året, hur du tror du kommer klara av hemlängtan, och lite sådant. Jag kommer inte riktigt ihåg. Jag gjorde min intervju för två år sedan. I juli 2007.

När man ska till amerikanska ambassaden och söka visum. Vad frågar de för något då? Pratar man engelska eller svenska?
De frågar var i landet du kommer stanna, varför du ska dit, och vad ska du planerar att göra din under din vistelse. Detta vad va de frågade mig i alla fall. Jag pratade engelska när jag var där, men de förstår svenska.

När du va i Arizona, har du fått samma dialekt som de har där? Jag menar; för jag vill åka till ett varmt ställe som utbytesstudent (som califonia eller arizona eller så) men jag tycker inte om den amerikanska dialekten ;/ haha sicket mini problem att oroa sig for men hur blev det för dig?
Jag pratar som de gör i Arizona, visst gör jag det. Det faller sig naturligt när du vistas kring det 24/7. Arizona och California har inte direkta sydstatsaccenter, om det är de du syftar på? Jag talar inte med en sydstatsaccent i alla fall, men visst skiljer sig dialekten i Arizona från dialekten från östkusten och the midwest.

Är det något speciellt man behöver tänka på? Mobiler, bankkort osv, ordnar det sig?
Jag hade två mobiler när jag var i USA. En med Amerikanskt abonemang, och en med svenskt. Min amerikanska mobil kunde nämligen inte ringa internationella samtal, så min svenska mobil fick agera som internationell telefon när det var situationer då jag verkligen behövde ringa hem på en gång. Men du bör ha en amerikansk mobil också, då sms är det största kommunikationssättet med dina vänner. Bankkortet var också mitt svenska. Hör med din bank innan du åker och se om du kan använda det i ditt värdland. Jag kunde använda mitt kort (VISA ung) i de större affärskedjorna, och i ATMs. Dock tog de ofta en avgift av 2 dollar när jag tog ut pengar. (Jag var mest nöjd med CHASE banken då de tog den lägsta avgiften med mitt kort)

Vilket tror du är bäst: Collegeår, eller High School år? Om man då inte tänker på kostnaden.
Jag kan bara tala med erfarenhet av high school. Jag hade ett underbart år, då allting kretsar runt just skolan. College kan jag tänka mig är mer party, mer självständigt och du bor i ett dorm room. Det är nog två helt olika upplevelser i sig. Tyvärr allt jag kan säga.

Är det mycket muntigt? det är typ det första alla lärare har sagt till mig när jag berättat att jag ska åka.
Det beror nog alleles på vilka klasser du väljer att studera. Jag tog en newspaper class då vi diskuterade rätt mycket, men det var en liten klass, 14 studenter. I min engelska klass tillexempel var det en så stor klass (33 elever) så det var mest lyssna, göra uppgifter, kanske gå igenom muntligt. Visst kunde min lärare fråga "emilia, do you know the answer to this?" någon gång ibland. Men jag skulle nog säga att det inte är så jättemycket muntligt, beroende på klasserna. Vill du ha det kan du tex. ta speech eller debatt klassen.

Hur började allt för dig? Fick du övertala dina föräldrar länge? Eller gick dom med på det direkt?
Jag blev intresserad av att vara utbytesstudent när jag hittade en blogg då en svensk tjej var utbytesstudent i USA och bloggade om det. Det lät otroligt intressant så jag började göra research runt hela saken. Jag frågade min mamma och hon sa "ta hand om dina ansökningar själv och se till att få allting ifyllt och klart själv så får du åka." Det roliga är att hon inte trodde jag skulle göra det. Men det gjorde jag! Men det krävdes inte mycket övertalning alls, båda mina föräldrar tyckte det var en bra ide då det var i ett utbildande syfte.

Hur hade du råd att åka dit? Det är ju galet dyrt. Hur reagerade dina vänner när du berättade att du skulle plugga i usa ett år?

Visst kostar det en mindre förmögenhet att åka, men jag hade underbara föräldrar om morföräldrar som hjälpte till att sponsra min resa. Mina vänner var nyfikna och intresserade, de skämtade om att jag skulle träffa en hot amerikan när jag var där och att jag skulle gå upp i vikt. Listen to your friends, is all I have to say! (;

Hur går det med skolan och hur man blir behandlad av eleverna?
Skolan är en upplevelse i sig. Eleverna på min skola var väldigt intresserade, då jag var foreign som de så sött kallade det. Det beror alldeles på eleverna också, vissa är inte alls intresserade, vissa är det. Jag hade lättare att få killkompisar i början dock.

Vilken stat ville du helst hamna i? Var det inte jobbigt med värmen i Arizona? Typ att man svettades hela tiden?
Jag hade från början tänkt att göra ett delstatsval, jag tänkte på Californien, Florida eller någonstans på östkusten. Men jag funderade ett tag och kom fram till att jag åkte för att få upplevelsen av ett high school, och det skulle jag få vilken stat jag än hamnade i. Så jag valde ingen stat och blev placerad i Arizona bara ändå. I början var det väldigt jobbigt, när det var 45 grader varmt, och det var allmänt jobbigt att vara ute. Men alla byggnader har AC och det är istället väldigt kallt inomhus. Men du vänjer dig efter ett tag. Dessutom kom jag dit i slutet av Augusti då det började bli "kallare" ute.

Har du några råd till framtida utbytesstudenter?
Var dig själv, var uttåtriktad, våga prova nya saker och framför allt, var inte rädd för att använda din engelska!

Vill du flytta tillbaka till USA när du har tagit studenten? Är det drömlandet?
Visst finns drömmen om att flytta till USA allt i mitt huvud. Hur det blir vet jag inte. Det känns onödigt att åka och betala tusentals kronor för att plugga på college när jag får en högskoleutbildning utan kostnader här (minus kostnad för böcker etc.) Jag har redan levt min Amerikanska dröm en gång, men visst kan jag se mig leva där i framtiden.

Hur är det med alkohol och amerikanska ungdomar? Dricker de mkt?
Det beror alldeles på vilket umgänge du hänger med. Det är mycket hänga på skolfotbolls matcher på fredag kvällarna, eller att gå på bio eller hänga hemma hos någon och kika film tex. Jag hade några kompisar som gick på många fester, men många väljer att inte dricka också.

Vad tyckte du var positivt och negativt med EF?
För mig har det varit mycket positivt. Jag vet andra studenter som haft problem med EF men det är inte min historia att berätta. Det negativa var att du utlovas många utflykter tillsammans med din grupp, men vad de inte berättar är att du ofta får betala för detta. Det var inte så många get togethers som jag trodde det skulle vara. Min IEC, områdesrepresentant, ringde mig en gång i månaden för att kolla hur det var också, vilket jag uppskattade. Men allt som allt så gjorde de mig ingen skada. :)

Hur mycket kläder ska man ha med sig, en resväska, två resväskor?
Jag hade med mig en resväska med saker. Jag packade kläder som jag skulle vara borta på semester i två veckor. I Phoenix blir det ju aldrig riktigt kallt, så det var inte så att jag behövde packa vinterskor och vinterjacka. Sedan kommer du vilja köpa nya kläder när du kommer dit också. Modet är annorlunda och liknande. Dock kom jag hem med två resveskor + att jag hade tagit över halva Christophers väska också! (;

Hur kändes det den första tiden att bara prata engelska? Att INGEN annan förstod svenska liksom. Kändes det ensamt?

Den första veckan var det såklart läskigt. Jag var rädd att jag skulle säga fel och att min accent skulle höras jättemycket. Efter ca fyra dagar släppte spärren. Jag var ju trots allt där för att lära mig. Jag pratade på och sa fel, och det var roligt. Jag kände mig inte direkt ensam. Folk förväntar sig att du inte ska kunna uttrycka dig suveränt bra från början. Med tiden försvinner din accent gradvis och din engelska förbättras, du börjar drömma och tänka på engelska till och med.

Jag skulle jättegärna vilja ha lite tips på vad du tycker att man ska passa på att göra under sitt år och lite allmänna tips på vad man kan tänka på.
Jag tycker def. att du ska gå på åtminstone en amerikansk fotbollsmatch, även om du inte fattar sporten (jag tycker det är en idiotisk sport.) The school spirit är helt underbar och det är helt enkelt en speciell upplevelse! Passa på att ha så kul som möjligt och försök att inte längta hem allt för mycket. Ju mer saker du har att göra, desto mindre hemlängtan har du!

När fick du din värdfamilj? Hur var det att komma som "främmande" människa in i deras familj, asså hur var första veckan och intrycken av dem?
Jag fick min värdfamilj sex dagar innan jag åkte. Alltså, en väldigt sen placering. Det var rätt mysko att öppna kylskåpet i början för att jag var hungrig. Men min familj fick mig verkligen att känna mig hemma från början. Men jag vände på det hela också. Det är klart det känns konstigt att komma in till en ny familj, men det känns nog märkligt för dem också, att ha ett annat barn i familjen! Mitt första intryck var att de verkligen försökte göra allt för att jag skulle känna mig hemma, vilket gjorde att jag lättare slappnade av.

Har du förslag på några presenter som man kan ge till sin värdfamilj? Tog du med några typiska sverigegrejer/kort/broshyrer för att visa din familj och vänner?
Jag tog med mig svenskt godis, servetter med dalahästar på, bilder på Gävle och Stockholm. En bok med svenska recept på engelska och lite småsaker. Det uppskattades verkligen!

Hur mkt kontakt hade du med din familj och dina vänner i sverige när du var borta?
Jag ringde hem och pratade med mamma och pappa kanske varranan vecka, ibland en gång i månaden, ibland varje helg. Det berodde på hur upptagen om dagarna jag var. Mina vänner hade jag mer kontakt med på facebook och msn.

Hur mkt fickpengar gick det åt under ditt år?
Jag spenderade runt 3000 kronor i månaden, vilket är mycket pengar. Ibland gick det år mindre, ibland mer. Jag reste dock väldigt mycket med min värdfamilj, vilket kostade pengar, och sedan utkommer utgifter på skolmat och sådant, ibland extra utgifter för klasser och sådant som du måste betala.

Jag ska åka till usa till hösten, måste säga att jag är väldigt nervös och spänd. Är nog mest nervös för skolan, är det svårt i början med all engelska, eller skolan överhuvudtaget?
Skolan är väldigt enformig. Du gör samma saker varje dag känns det som. Jag tycker det var väldigt lätt. Proven är multiple choice eller matching, ibland en fråga som du måste svara på i meningar. Haha! Det är inget att oroa sig för, och dina lärare kommer förstå att du har lite problem med engelskan i början, det är förväntat.

Jag skulle vilja ha tips på ämnen som du tyckte var roliga att läsa?
Mina favoritämnen var newspaper och tv production. Att skriva för skoltidningen var kul, dock låter det nördigt. Det är dock inte lika nördigt som det framtälls i serier osv.. Du träffar jättemycket folk när du gör intervjuer, du bestämmer själv vad och hur du vill skriva (så länge det lämpar sig för tidningen). Dessutom fick vi bra platser på fotbollsmatcherna, då vi skulle ta foton! Haha! Tv prodcution var också kul då det var en väldigt kreativ klass, där vi fick göra egna reklamfilmer, movie trailers osv. Sedan gillade jag biologi också, men det var nog nörden i mig (;

Hur man gör för att lättast få vänner och liksom komma in i skolan och sådär?
Var utåtriktad! Var öppen för nya saker. Jag fick frågan om jag skulle med på en rodeo. Jag tänkte "tjurar, cowboy hattar och accenter?" men det visade sig vara jätteroligt, och du kan komma nämare dina vänner! Amerikaner är väldigt vana med att folk bjuder in sig själva, så att säga. Så många tar liksom för givet att du själv frågar "is it okay if I go with you guys?" I början kommer skolan också vara väldigt annorlunda, det känns konstigt och så, men tro det eller ej så tar det faktiskt tre-fyra månader att komma in i livet och allting känns normalt. Men det är så det är. Men var öppen för nya saker, var utåtrikad, prata mycket och våga bjuda in dig själv till saker så ska du se att det är inga problem att skaffa vänner.

Vad du tyckte du var bäst/sämst med ditt utbytesår?
Wow, jag vet inte om jag kan säga vad som var bäst. Det var så mycket bra. Alla underbar människor jag träffade, resorna vi åkte på, skolan som var väldigt livfull. Det sämsta var att jag och Christopher var tvungna att hålla vårt förhållande hemligt, till en viss del. Vi kunde inte visa öppet i skolan att vi dejtade för vissa utbytesstudenter kunde berätta för min IEC och då hade jag varit i trouble. Haha! Mina och C's närmsta vänner visste att vi var tillsammans och min familj där och här hemma visste, that was it.

Hur blir det med dig nu, vilken klass kommer du gå i?
Jag kommer inte gå med min gamla klass. Eftersom jag åkte efter första året på gymnaiset så kommer jag börja tvåan nu till hösten, tillsammans med 92: orna, medan min andra klass börjar trean och tar studenten (avis!) (:

Vad kommer hända med dig och Christopher nu?
Vi kommer fortfarande vara tillsammans, vi har inte gjort slut eller så. Självklart kommer det vara svårt att vara tillsammans när vi bor så långt ifrån varandra. Vi tar varje dag i taget och ser var det leder oss. Vi är unga och han ska precis börja college och jag har tvåan och trean av gymnasiet kvar. Vi är inte naiva och tror att vi kommer vara tillsammans till vi dör och kommer gifta oss. Vi har inte planerat något mer än att jag kommer att åka till baka och hälsa på i Oktober och han kommer kanske hit i December. Vi får helt enkelt se vad som händer. Men vi kände båda att det inte var rätt beslut att göra slut, då ingen av oss ville det. Jag är galet kär i alla fall, och ikväll har vi msn dejt! ;)

Hur många sidvisningar har du om dagen?
När jag var i USA var det runt 130 om dagen, inte allt för många, men hey, jag uppskattar varenda en av er som följt mitt år!

[EDIT! Kommentarer som jag godkände EFTER jag publicerat inlägget..]

Jag vill gärna veta mer om after school programs, va finns det att välja på, tider osv.
Jag har tyvärr ingen aning om detta, jag vet dock att det varier alldeles från skola till skola. Det enda jag vet inföll på North Canyon efter skolan var book club meetings, och diverse sporter. Sporterna vi hade var "football, soccer, volleyball, badminton, basketball, wrestling, swim & dive, softball, baseball, tennis, track & field, cross country, cheerleading, danceline," jag tror de är alla.

Kan inte du berätta lite mer om dig och christopher? :) när du blev kär/fick känslor och vem som tog första steget och sådär :)
Jovisst kan jag det men det blir ett separat inlägg senare :)

Hur gjorde du med kläder? Hade du meed dig mycket? Handlade du mycket under ditt år? Och hur fick du hem allt?

Jag packade som jag skulle vara på semester i två veckor, allt fick plats i en resväska. Jag handlade dock väldigt mycket kläder under året, men lite kastade jag eller donerade innan jag åkte hem. När jag åkte hem hade jag två väskor på 23 kg, plus ungefär halva Christophers väska full med kläder och diverse saker.

Vad finns det för olika organisationer att åka med?
Det finns många olika, EF, STS, Explorius, YFU. Googla dig fram och gör research innan du bestämmer vilken orgaisation du vill åka med!

Jag hoppas det var någorlunda bra svar (:
TACK till alla som läst min blogg när jag var i USA, och tack till alla som lämnat söta kommentarer. Jag hoppas ni fortsätter läsa, nu kan ni ju följa min och Christophers nätdejting istället! Tack tack tack! Puss på er <3

you know you're my saving grace, you're everything I need and more

Väcktes imorse av ett samtal klocka sex. Christophers försenade flyg hade landat i Philly och vi pratade i tjugo minuter. Det var så skönt att höra hans röst, även om vi hade setts 12 timmar innan! Men det känns som detta kanske kommer gå ändå. :) Sen hittade jag också tre strumpor på min fönsterbräda som tillhör herren! Vi har skämtat om att han alltid lämnar sina strumpor överallt (i phx) och nu hittar jag strumpor i Sverige också!

Nu ska jag sätta ihop inlägget om USA, svara på ALLA frågor och lite sådant. Kika in för uppdatering senare, alright?

PUSS på er som läser fastän jag inte är i USA fortfarande.. Nu kan ni ju följa mitt och Christophers nätdejtande istället! (;

jag älskar dig

Christopher är på väg hem och det är som det är. Oktober är för långt borta just nu.

liten uppdatering

Har ni några slutliga frågor om USA och mitt utbytesstudent år? Tips ni vill ha? Frågor? Fråga nu. Funderar på att skriva ett sista inlägg om USA men jag har inte riktigt bestämt om vad.

Imorgon åker jag och C till Sthlm. Sista dagen tillsammans innan han åker hem. Jag går med gråten i halsen ungefär hela tiden men jag visste ju att detta skulle hända så småningom. Varför blev jag kär i en kille på andra sidan jorden? Andra sidan Atlanten?

Puss