The 30 day Ab Challenge

 
Bättre sent än aldrig. Här kommer mina bilder från the ab challenge. Det var en hemsk utmaning och jag tyckte inte det var speciellt roligt att göra samma övningar varje dag... men, då vet jag till nästa gång :)

Las Vegas and the Hoover Dam


Roadtrip frukost.

I kön till Stratosphere-tornet.
 
Utsikten från the Stratosphere.
 

Haha, min och CJ:s humor...


Las Vegas or New York?

Me and my love.
 

Shopping!


Ceasar's Palace Forum Shops.
 

Min och CJ:s humor igen...


The Hoover Dam och en bro

En arm i Arizona, en arm i Nevada.
 

Vegas!

Vi är i Vegas! Mina fötter är helt slut efter allt promenerande. Vem har på sig flipflop när man ska gå nedför The Strip? Så himla korkad är jag. Imorgon åker vi tillbaka till Phoenix. Vi ska även stanna vid The Hoover Dam och turista den.


Personlig träning och middagsbjudning

Min söta knäppis som ska iväg till sin hudvakt imorgon. 
 
Idag har jag och mamma tränat med min PT. Han tyckte att det var en bra idé att filma oss när vi låg på golvet och gjorde magövningar. Sedan postade han det på Facebook. Kul kille, liksom.
 
Ikväll kom mamma och morbror över för att äta middag. Vi bjöd på kyckling och pasta. Nu har de åkt hem och vi sitter och tittar på What Happens in Vegas - väldigt passande eftersom vi åker till Las Vegas imorgon! Woho!
 

The family

 
 
Jag har det jättebra här borta. Jag njuter fullt ut av att min mamma och morbror är här. Idag har vi badat, tränat, varit till Target en sväng, och även till Sprouts för matköp. Mamma lagade god mat, och sedan slappade vi i soffan. I morgon har jag synundersökning för linser - jag har inte ett amerikanskt recept på det, och mitt svenska recept är över ett år gammalt och då gills det inte... Sedan har vi även tid för massage i morgon, alla tre. Så skönt! Jag ska våga mig på en deep tissue den här gången. Iih! 

Sandstorm

Min mamma och morbrors flyg var försenat två och en halv timme igår. Vi hade sandstorm och inga plan fick landa. De fick åka till Albuquerque, där fick de vänta och tanka och sedan åka tillbaka till Phoenix. Nu är de äntligen här och nu ska vi hem till mig och CJ för att visa dem lägenheten.


Saturday

Det var jätteroligt att vara patient! Jag fick spela död på golvet, eller tja, medvetslös pga narkotikaöverdos. Sjukvårdarna vände och vred på mig - kollade blodtryck, puls, satt på syrgasmasken, och massa annat - till och med ett stick i fingret för blodsockertest. Mitt blodsocker var tydligen ganska lågt, där ser man! Efter mötet stack vi iväg till Buffalo Wild Wings och käkade. De stack sedan iväg och såg senaste Batman - jag åkte dock hem för att fixa lite. Jag hann även med ett stopp på VS; jag hade två kuponger för gratis trosor, man tackar! Bath and Bodyworks hade även givit mig en kupong så jag passade på att hämta ut gratis bubbelbad. 

Patient, wings och flygplats!

Nu ska jag snart åka iväg till CJ:s jobb. Jag ska vara patient i deras träningsscenario. Kan bli spännande. Hehe. Sedan ska vi, hans jobbarkompisar och deras respektive, iväg och käka chicken wings på någon bar... hello hjärtattack! Och sedan ikväll ska vi hämta min mamma och morbror på flygplatsen! So so so excited!

Reseguide - Arizona!

Skyscanner har, med lite hjälp av mig, satt ihop en toppenguide om Arizona! Här har ni den!

 

Turistmål i Arizona

Arizona är en av Amerikas yngsta stater, så sent som 1912 blev Arizona delstat i USA. Då var delstaten rena vilda västern och än idag finns många guldgrävarstäder och spökstäder kvar. En av de mest kända spökstäderna är Jerome, en stad som är byggd på ena sidan av ett berg och som har gått från 15 000 invånare till endast 400 invånare idag. Det finns gott om sevärdheter och turistmål i Arizona. Många tror nog att delstatens enda sevärdhet är Grand Canyon, men då kan man inte ha mer fel. Arizona har mycket att se och uppleva – där finns såväl shopping och nattliv som spännande historia, trevliga restauranger och mysiga hotell, allt i en härlig westernmiljö. Arizona ett bra val då det är ett härligt klimat där under den största delen av året. En bra utgångspunkt för att upptäcka delstaten är till exempel staden Phoenix som det är lätt att ta sig till med flyg.

 

 

 

Naturupplevelser

Arizona är berömt för sina naturupplevelser. Det är få stater som kan erbjuda en så fantastisk natur och samtidigt så omväxlande natur som Arizona. Stora delar av Arizona är indianreservat och det är flera indianstammar som fortfarande bor där. Södra delen av Arizona har ett ökenliknande landskap med stora kaktusar. Ett turistmål i Arizona som är väl värt att besöka är Sonora Desert Museum, en djurpark med djur som lever helt fritt. Barringerkratern i norra Arizona är en av de mest välbevarade meteoritkratrar i världen. Hooverdammen tar emot 700 000 turister per år. Det är en 215 meter hög damm, byggd för att reglera vattnet från Coloradofloden. Monument Valley får inte missas. Det spektakulära landskapet med de märkliga bergsformationerna är en del landets kulturarv.

 

 

 

Vilda Västern

Arizona är hemtrakten för flera Vilda Västern filmer. Det är omkring 300 filmer som spelats in bara i Old Tucson området. I Old Tucson studio kan man titta på stuntmän, hästuppvisningar och mycket annat intressant. De olika spökstäderna i Arizona är spännande att besöka, liksom Montezuma´s Castle, vilket är en tusen år gammal byggnad med ett tjugotal rum som man tror har bebotts av Sinagua indianerna. Tombstone är en riktig vilda västern stad som än idag inte alls är särskilt olik hur den såg ut under 1800-talets mitt.

 

Grand Canyon

Grand Canyon är förstås ett måste vid ett besök i Arizona. Grand Canyon är en kanjon, det vill säga en mycket djup dalgång som slingrar sig fram mellan de höga klippväggarna. Grand Canyon är 446 kilometer lång, 24 kilometer bred på det bredaste stället och 1,6 kilometer djup på det djupaste stället. Förutom denna berömda kanjon, så är också Anteloupe Canyon väl värd ett besök.

 

 

Sedona

Sedona är känt för sina märkliga formationer. Där rinner till exempel Oak Creek nedför en flera hundra meter lång bergshäll genom naturliga bassänger och rännor. Många människor roar med att glida med i vattnet och därav kommer namnet Slide Rock State Park.

 

Billiga flyg till Arizona kan du söka efter på Skyscanner.

 


Vad jobbar CJ med?

Vad jobbar CJ med? (Jag har fått många frågor angående hans jobb och jag känner att folk bara blir förvirrade när jag försöker förklara - så nu kommer det en ordentlig förklaring.)
 
CJ jobbar på ett säkerhetsvakts-företag som är uthyrt till ett kreditkortsföretag. Förvirrande, jag vet. Det finns folk som jobbar 24/7 på kreditkortsföretaget; de sitter i telefoner och hjälper folk på resande fot med sina kreditproblem och massvis med annat. Byggnaden är stor och det jobbar ca 3000 pers där. Därför så har de säkerhetsvakter på området som checkar in anställda, runtinkollar byggnaden och parkeringen osv... de har även utbildad medicinsk personal om någon far illa på jobbet.
 
Så, CJ:s roll i det hela? Han började som en säkerhetsvakt och EMT - Emergency Medical Technician - vilket i prinicp är en person utbildad i akutsjukvård (tänk ambulanssjukvårdare minus att han inte sticker nålar). Nu har han dock blivit befodrad till Lead EMT, vilket betyder att han är högsta hönset bland alla andra EMT:s på jobbet. Detta innebär att han sätter upp träningsscenarion för kollegorna, för att fräscha upp deras kunskaper och öva på olika scenarios. Han är även den som går igenom alla medicinska rapporter som måste skrivas när de får larm på jobbet. Som lead EMT har han också ansvar över de andra EMT:s, att de utför sitt jobb rätt och har de kunskaper som behövs. 
 
Nu i juli fick han ännu en befodran; han är nu Training Officer för alla nya vakter och EMT:s. När en ny vakt blir anställd så måste de ha tre fulla dagar (24 timmar) träning på alla moment som ingår i jobbet. CJ är då den personen som tränar vakterna och går igenom alla scenarion och principer. Han räknas nu till samma rank som supervisors, viket innebar högre lön och mer semesterdagar. Jag är så stolt över honom! Dock så kommer den här nya positionen med lite krav; han måste jobba minst tolv timmar i månaden på varje skift, detta betyder att han måste jobba natt ibland vilket är tråkigt. Vi ses inte lika mycket nu, men eftersom det bara gått tre veckor in i nya jobbet så kommer det bli bättre framöver. Han får dessutom skriva sitt egna schema, viket hjäpter mycket!
 
Under hösten, vintern och våren är han även anställd som brottartränare för en gymnasieskola och en högstadieskola. Nu på sommaren tränar han off-season med några brottare också, men det är frivilligt och utan lön.

Another house post

Eftersom jag numera gått och blivit hemmafru kommer det uppdateringar om organisering... och städning! Idag tog jag mig i kragen, efter att Ripley spytt på mattan, och tvättade heltäckningsmattorna. Om jag fick som jag ville, och om vi hade råd med hutlös hyra, hade vi hyrt någonting som inte har heltäckningmattor. Men, när man lever på CSN:s studiebidrag finns det inte rum för att vara kräsen. Istället investerar man i en dammsugare som även tvättar mattorna. Here we go.
 
Så här glad var jag när jag städade. Dammsugaren är så högljudd så jag pluggade i hörlurarna och sjöng för fulla muggar. Tur att CJ inte var hemma... hehe
 
Städa, städa, städa.
 
Ripley tyckte dock det var bäst att ligga på soffan. He's got it down.
 
Det här är äckligt! Det är det smutsiga vattnet jag dammsög upp efter jag tvättat mattorna. Tänk att vi gått barfota på det där. Gross. 

I AM DONE

The Ab Challenge är över! Det har aldrig varit så sköööönt. Aldrig mer magövningar. Jämförelsebilder kommer kanske imorgon... jag känner mig som en vandrande potatis just nu, och att ta fram kameran känns sådär... fel vecka i månaden; men, bilder kommer upp i veckan. Jag skulle dock varit klar med min ab challenge den 14:e, jag tog tre dagar ledigt under månaden, så det blev varannan dag i två dagar då jag kände mig krasslig. Men huvudsaken är att vi gjorde det! Hur gick det för er?

Come on?

Jag antar att personen inte hittade en större parkeringsplats. Denne lyckades hitta den minsta parkeringsplatsen i området, men jag antar att denne löste det med att parkera sin stora truck halvt på the curb...
 
Jag gjorde våfflor i morse, igen... 
 
Jag fick ännu en organization spree och organiserade i vår garderob.
 
Jag köpte organiserare som man kan hänga i garderoben och fyllde dem med våra träningskläder. CJ har en på sin sida, och jag har en på min sida.

Fem dagar!

På lördag kommer mamma och min morbror!! Som jag längtar! Vi har ju inte sets sedan januari. Iiih! Bild på oss från förra sommaren.

The Weekend

Jag har varit ensam hemma hela helgen. CJ:s "nya" jobb har ändrat hans schema - nu tränar han alla nyanställda vakter, så han måste ändra sitt schema i och med hur de nya vakterna jobbar. Hur som hest! Jag har passat på att organisera och rensat nu när han inte varit hemma, hehe.
 
Under handfatet i badrummet. Ripley:s medicin, shampoo, borste och annat ligger i en egen låda. Mediciner, plåster och annat i en låda. Sedan så klart alla hudkrämer, solskydd, hårspray och shampoo i en annan låda. Sådan ordning!
 
Dålig bild, men det är vår garderob precis innanför dörren. Jag köpte en sko-organiserare. Jag måste dock köpa en till då jag insåg att nästan bara mina skor fick plats... oops!
 
Och min bleka våffla. Vi jagade runt halva stan på ett våffeljärn här om dagen. Jag köpte någon ekologisk halvnytting fullkornsmix att göra våfflor på. Det var flaxseed, whole wheat, quinoa och massa frön alla kolhydratsogillare ogillar. Våfflan smakade mest sand, och blek var den. Gör min egen smet from now on...

The Dog and the Cat

 
Igår tog vi Ripley hem till Joe - Joe har en katt och det gillade inte Ripley. Jag hade katten i famnen och Ripley fick syn på mig och började skälla. Katten studsade iväg och mitt finger är nu mera upprivet och plåstrat, hehe. Nu sitter jag dock hemma och han sover. Det är molnligt och 30 grader, helt underbart! Förhoppningsvis så regnar det senare. Det har varit fuktigt nu under senaste dagarna då vi är i monsoon säsong. Fuktig luft och 45 grader är outhärdligt, men det är bara under några veckor i juli. Jaja, nu ska jag städa och tvätta - hela området hade nyss strömavbrott men nu är allting tillbaka. Ha en trevlig helg, Sverige!

Amerikanskt körkort

Idag körde jag upp och tog amerikanskt körkort. Man bokar inte tid, utan går till trafikverket och gör det när man vill. Man måste dock komma dit innan klockan 15.00 för uppkörningar. 14.56 ramlade jag in genom dörren efter att ha speedat från att skjutsat Cindy till flygplatsen. 
 
Kan inte du skriva ett inlägg om hur man man tar körkort i USA när du har tagit det? Och om det finns några skillander mot det svenska körkorts systemt? Vad var svårast att skaffa; det amerikanska körkortet eller det svenska körkortet? Varför var det svårast? Det skulle vara kul och veta hur det går till:)

Oh wow, skillnader. Det amerikanska körkortet var lekande lätt jämfört med det svenska. Teoriprovet här var väldigt lätt - läser du boken en gång klarar du det. Uppkörningen var simpel: jag började med en
three point turn (klicka för random video, inte jag) mellan koner. Sedan körde vi iväg. En vänstersväng, en till vänstersväng, fyravägsstopp, högersväng, högersväng vid lyse, stoppskylt, högersväng tillbaka till trafikverket, parkera - done! Tog totalt ca sju minuter. Det svenska körkortet är garanteat svårare då de testar dig på alla moment - motorväg, stadskörning, högerregeln, osv... här vill de mest bara se att du kan hantera bilen verkar det som. Dessutom kostade mitt amerikanska körkort mig endast 17 dollar. Helt okej för mig.

Saturday

Jag och CJ åkte till Westgate idag, ett ställe som ligger ca tjugo minuter från där vi bor. De har massa restauranger, affärer och bio. Vi mötte upp Mike, en av CJ:s jobbarkompisar, och hans flickvän. Vi gick och såg den nya Spiderman-filmen som var bättre än jag förväntat mig! Efter det så körde jag ett träningspass och CJ är nu ute med sina jobbarkompisar. De firar en av killarna som precis tagit sitt paramedic-cert. Imorgon ska jag träffa en svenska som bor här i Phoenix, det ska bli spännande! Vi träffades på gymmet för ett tag sedan då min PT introducerade oss. Hur som helst, det ska bli kul att träffa en svensk!

Ab Challenge - How is it going?

Hur går det för er med the Ab Challenge? Är ni med än? Känner ni resultat? Ser ni resultat? Jag är på dag 23 idag men har bestämt mig för att vila. Har gjort övningarna varje dag men idag har jag väldigt ont i magen, så jag skippar dem idag och fortsätter i morgon i stället! Kom ihåg att ingenting är viktigare än att lyssna på din kropp; lär dig att känna efter när det blir för mycket! Jag har haft ont i kroppen ett tag så jag tog fem dagars träningsvila (förutom ab challenge). Kroppen behöver vila, så låt den! Kom ihåg att kroppen läker och återhämtar sig när du vilar, så det är absolut inget fel med att inte träna sju dagar i veckan. Okej?

Fiesta Bowl Half Marathon 2012

Igår så registrerade jag mig, och betalade för, ett halvmarathon i Scottsdale i december! Fick för mig att jag ville springa en halvmara så nu anmälde jag mig så det inte rinner ut i sanden. Jag och CJ skulle ju träna för ett marathon förra året, men efter att ha joggat i AZ utan att vara van så fanns det inte en chans i världen att jag skulle kunna träna för något liknande. Men nu är jag mer van med AZ, och en halvmara känns mer realistisk! Så, den andra december går det av staplen!

Independence Day - Happy 4th!

Ah, så trevlig amerikansk nationaldag vi haft! Dagen började med frukost/brunch hemma hos Cindy med hela amerikanska släkten. Det var brunch med allting du kunde tänka dig! Alla inbjudna tog med sig sina hundar så det var fullt hus!
 
Så klart hade vi amerikanska tallrikar!
 
Efter brunchen åkte jag och CJ hem för att svida om för BBQ med grannarna! Vi grillade nere vid poolen, jag tror vi var ca femton stycken. Jag stod för dessert och bjöd på egengjorda kola-brownies! Det var även hambugare, korv, pastasallader, frukt, chips och salsa, hemmagjorda dipper och massa annat amerikanskt! Vi hamnade alla i poolen och sedan blev det drinking games för de som ville delta! En av hundarna som var med hoppade i poolen, så himla roligt. 
 

Flaggan flögs, så klart!


BBQ!


Food and beer.

Here we go.
 

Chillin' in the jacuzzi.
 

Sleepy dog!
 
 
 

Amerikanskt teoriprov

Idag gjorde jag det amerikanska teoriprovet. 30 frågor och sedan var det klart - det tog totalt sju minuter. Jag missade två frågor men fick ändå ett A på provet. Jag glömde dock min i-20 form för passet, så vi fick åka hem och hämta det efter vi väntat en timme. Kvinnan var i alla fall så snäll att vi inte behövde stå i kö när vi kom tillbaka. Jaja, jag har Cindys bil nästan hela nästa vecka så då blir det troligtvis uppkörning. Man behöver inte boka något, utan det är bara att åka dit och göra det. Vi måste dock passa in en dag då CJ inte jobbar - jag får nämligen inte köra själv nu när jag har mitt permit (övningskörningstillstånd). Polisen kan kolla det om jag bli stoppad, så då gäller inte mitt svenska körkort till jag kört upp här. AZ är så knepigt att de inte bara kan konvertera över mitt svenska körkort. Tråkigt. Förresten, teoriprovet kostade $7 - rena rånet!

Some things to lighten up your day

 
 
 
 
 
 
 
 

Magic Mike

Ah, i morgon ska jag och Caitlyn gå och se Magic Mike! Jag vet inte om den visas i Sverige än, om inte, kolla in trailern! Jag struntar i om filmen inte har någon handling, kolla bara på männen ovan...

Sunday

Ah, söndag! Älskar slöa helgdagar. Vaknade vid 07:00 då CJ vaknade för att gå till jobbet. Han har fått befodran och börjar sin nya position idag; jag är så stolt över honom!
 
Jag gjorde iordning frukost och läste igenom nyheterna. Lekte med Ripley, borstade hans tänder och gick ut en sväng. Jag har hunnit med en del tvätt, och facetime med min moster! Nu ska jag äta lite rester från gårdagens middag och titta på em-finalen. Hoppas ni haft en trevlig helg!