2009 in pictures.




Phoenix, Ft. Lauderdale, Bahamas, Key West, Las Vegas, The Hoover Dam, The Grand Canyon, Sedona, New York City, Los Angeles, San Diego, Hollywood, newspaper banquet,  Stockholm, Gävle, Tombstone, Christopher's 18, My 18, cruise, snow, road trip, my beautiful friends, friendship at north canyon, graduation, pool party, zena, valentines day, wrestling, höstlov i USA, love, skype date, prom, concert.

2009 var ett år fyllt med nya vänskaper, speciellt i staterna. Jag saknar mina vänner där borta så det gör ont, speciellt tjejerna Niqi, Zee, Mariah, Mara. Jag kom hem från USA och fann mina bästa bästa bästa vänner hemma i Sverige precis lika underbara som förut. Jag firade 18 år och ett år tillsammans med min älskade pojkvän Christopher.

2010 blir förhoppningsvis lika bra. Mammas P ska bli frisk, jag ska spendera nästan hela februari i Phoenix, jag ska ta körkort (förhoppningsvis inte allt för långt kvar!), jag ska bli lite mer fit (lite USA-vikt sitter fortfarande kvar ;), jag ska till Hawaii! Jag ska spendera hela sommaren i USA (juni-augusti!) Och jag ska uppskatta allting jag har.

Gott nytt år alla ni fina där ute!

fråga

Hej, ska du gå på college i USA? Betalar dina föräldrar allt då eller ska du söka stipendium? Tack för en bra blogg! :)
Hej! Tack och bock. Ja, det är tänkt att jag ska gå på college i USA om allting går som planerat. Det är som sagt ganska dyrt, men jag ska söka stipendium och sen blir det väl studielån genom CSN. :)

Vad betyder green card eller vad är det? :)
Det är tillståndet att bo i USA som legal invandrare, vilket också gör att du får arbeta i USA. Det utfärdas om man expempelvis gifter sig med en amerikan, imigrerar eller är diplomat. Man kan inte bara flytta till USA och bo, du måste alltingen ha studentvisum, annat visum, eller green card. Du kan också få green card genom att en familjlemedlem bor i USA. Det är en rätt komplicerad process, som jag förstått det, och det kan ta upp till fem år innan du får ditt green card.

tefat, wiiiie.


Christopher. Snacka om att han hade roligt efter att inte åkt pulka på 12 år.


Jag. Backen var mindre en minst. Men lite läskigt var det allt när jag åkte baklänges. Haha.


Having even more fun.


Röda kinder. Det var sjukt kallt ute. Jag ser superond ut.

giftemål?

OM du nu skulle gifta dig med Christopher, skulle du då kunna flytta till USA och leva där för alltid? Man får ju greencard och sånt när man gifter sig med en amerikan ;) det är rät häftigt faktiskt, för det är jättesvårt att flytta till USA bara sådär liksom.
Bra fråga! Jag vet inte om jag skulle kunna bo i USA föralltid, många stora kulturskillnader, dåligt försäkringssystem, betala för en utbildning och sådant som är så himla annorlunda jämfört med Sverige är nackdelarna. Vi har det så bra utan att vi tänker på det. Hur som helst så gillar jag landet, i alla fall när jag bodde där i tio månader. (Då hade jag allting betalt och var fullt försäkrad, jag kände ju inte av livet som en invånare i landet gjorde) Men man måste ha varit bosatt i USA i minst tre år, om jag är gift med en amerikan, för att få ett green card :) Men vi får se what the future holds. Första steget är college i USA.

insert titel here

Hejhej, såg att du har varit i usa och gått skola. Jag och en kompis ska näligen åka till usa och gå skola. Så jag har lite frågor som jag hoppas du svarar på :)

1. Det kostar ju rätt mycket så jag undrar var går alla pengar, får man lite pengar i månaden?

Det beror lite på vilken organisation du åker med. Jag åkte med EF och själva kursavgiften (62 000) täcker flygresan fram och tillbaka, placering på high school, böcker för obligatoriska ämnen, en jäkla massa förberedelsepapper och handböcker, visumhandlingar (vissa), möten i värdlandet, kontaktperson (de får en summa för varje placerad elev, ialf EF). Det är mycket pengar som man kan säga går till organisationen. Din värdfamilj får inga pengar för att "hosta" dig. (Nu kan jag endast tala för EF, jag har inte så mycket koll på andra organisationer). Sen tillkommer det också kostnader som: resa till ambasaden, vaccinationer, läkarbesök, fickpengar, försäkringar osv... Jag fick inga pengar i månaden, utan min familj fick stå för fickpengarna.

2. Får man dejta andra medans man är där? fick du det?
Det är alldeles upp till familjen, om inte din organisation säger annat. EF sa inte att jag inte fick dejta, men sade att jag helst skulle låta bli då det är lätt att få sitt hjärta krossat och blabla. Min värdmamma lät mig dejta, och jag blev tillsammans med sonen i min värfamilj, vi är fortfarande tillsammans, dock tillåter inte EF detta så det var ingenting som var officiellt när vi var där. Med andra ord höll vi tyst om det hela, förutom att min värdfamilj och mina närmsta kompisar visste om det.

3. Vad får man göra och inte göra?
Det är alldeles beroende på familj, precis som dejtingfrågan. Men din organisation har vissa regler du måste följa, som inget drickande av alkohol, inte röka eller ta droger osv.


Hej! :) Jag läste din blogg lite när du var i USA och nästa år är det dags för mig att åka iväg som utbytesstudent. Jag funderar på att göra delstatsval och har blivit lite intresserad av Arizona. :)


Hur trivdes du där? Är det en stat du skulle rekomendera andra att välja?
Jag älskar Arizona! Det är en otroligt vacker stat, med mycket variation. Öken och superhett, skogar, skidåkning, kaktusar. Ja, helt enkelt mycket. Jag gillar det speciell mycket eftersom det var så långt ifrån det svenska klimatet, i alla fall i Phoenix där jag var. Ingen snö, men däremot kaktusar, öken och berg. Fantastiskt, med andra ord. Jag rekommenderar staten, helt klart. Människorna är trevliga och det är mysigt med lite av den gamla westernkulturen också.
Här är ett inlägg som jag skrev förr, med lite frågor om AZ :)

Är du & CJ lika gamla?
Yes we are. Båda vi är 18, födda 91.

Jag hoppas ni blev nöjda med svaren!


hemma

Vi är hemma efter en dag i huvudstaden. Vi åkte dit igår med min moster som bor en bit utanför stan. Vi spenderade kvällen där, spelade bland annat Wii som jag blivit helt fast i nu! Och vi såg filmen Inglorious Basterds. Skitbra film! Hela dagen idag spenderade vi inne i staden, jag köpte Chanelparfymen som jag inte fick i julklapp och det var väl ungefär allt. Jag letade efter ett rosa ipodskal som jag inte hittade, men beställde ett från internet när jag kom hem istället!

Nu sitter vi båda med våra laptops som små nördar och knapprar på tangenterna. Imorgon ska vi åka pulka, sen ska vi in till stan och kika lite är det tänkt. Men nu ska jag svara på några frågor om USA. Nytt inlägg snart igen!


Jag & snögubben. Min extremt stora jacka är väldigt varm ska ni veta!


Christopher försöker sätta fast min screen protector på ipoden.

stockholm


Så här kallt är det på bussen på väg hem från Stockholm. Jag ser ut som en terrorist. Btw så älskar jag mobilt bredband, hela bussresan har jag läst MLIA och snart är vi hemma. Världens bästa tidsfördriv!

bilder.

Det vanliga. Haha.

Elak katt bits och rivs.

Ledsen Emilia. Både katten och CJ dissade mig :(


Söta kommentarer gör min dag!

Tack för alla söta kommentarer som trillar in. Jag vet att jag sagt det förut, men det är så roligt när nya läsare kommenterar eller när ni bara lämnar något sött. Tack för att ni läser!

Hej, jag undrar vilket program du gick på gymnasiet medans du åkte till USA? ((:
Hej! Jag är lite förvirrad, om du menar vilket program i Sverige eller USA... hur som helst så går jag, och gick innan jag åkte, business-linjen på Thoren Business School. Och i USA gick jag ingen direkt linje, utan läste bara random ämnen, då man har ett eget skräddarsytt schema. :) Om det inte var svaret på din fråga får du gärna fråga igen, jag blev som sagt liten förvirrad :)


Jag bjuder på den bilden, bara för C var så söt. Jag å andra sidan ser ut som en blåsfisk!

god jul!


my love <3


öhum, ja, det är ungefär såhär vi egentligen är.


jag fick en m&m maskin!


och en hårborttagnins-grej! haha. det var ett skämt, men saken är fantastiskt bra!


emilia <3 lindt chokladkulor!

Så jag har haft en bra julafton. Bara tagit det lugnt, ätit, tittat på film, ätit lite mera och nu tittar vi på något brandmansprogram från Phoenix. Jag har fått många fina klappar! Smycken, m&m maskin, världens sötaste pyjamasbyxor med pingviner på, smyckesskrin, en jättefin starbucksmugg, pengar och lite mer saker. Good stuff, helt enkelt.

how did we get here?

Imorgon är det julafton! Även om vi har en massa snö, en bränd bock, och massa minusgrader så känns det ändå inte som det är julafton imorgon. Konstigt.

På min önskelista står
denna fina väska, den här parfymen (som är min absoluta favorit), fina nagellack och pengar. Jag fick ju min fina dator i födelsedagspresent, och en itouch, så jag är mer än nöjd med det jag har!

Nu ska jag surfa runt litegrann, sen sova. Christopher sitter på golvet med sin laptop och försöker konvertera om filmer till ipod format.

Idag har vi inte gjort mycket! Sov till halv ett igen, gick till affären och handlade lite, käkade maxmat, sedan såg vi nyss The Dark Knight. Han fick sin vilja igenom. Filmen är ju bra, hands down, men jag ville se Love Actually. Vi har nu betat av Harry Potter and The Half Blood Prince, The Hangover, 10 things I Hate About You och The Dark Knight sen han kom hit. Haha.

Puss.



lala

Förresten, tack för alla söta kommentarer jag fick på bilden på mig och Christopher :) Och någon frågade hur länge han stannar här, och när jag åker tillbaka till AZ?

Han åker hem 9 januari, och jag åker tillbaka 12 februari och stannar till 8 mars :)

sämsta uppdateringen någonsin!

Jag älskar att dagen som CJ kom hit hade jag 20 fler läsare, och så bloggar jag ingenting! Truth be told så försöker jag att inte sitta vid datorn, utan bara umgås med honom.

Han är inte allt för glad i att vara ute när det är -12 grader, vilket är förståeligt. Till och med jag som ändå bor här tycker det är alldeles för kallt. Fast det är ganska gulligt när han ser ut som en isbit.

Vi har inte direkt gjort så mycket. Kollat på massa filmer, ätit godis, varit ute och övningskört och tittat på bocken. Han var nog rätt skraj när jag körde, för det var så halt ute, att han inte riktigt hann med att titta på bocken! Haha!

Idag har vi ingenting planerat, ligger fortfarande i sängen. Jag var ute och körde med körskolan i morse klockan åtta, sen kom jag hem och kröp ner i sängen och somnade om till klockan tolv. Mysigt.

Julafton ska vi spendera hemma hos min mamma, sen ska vi åka hem till min syster på juldagen och fira jul där, så han får träffa min syskon som han aldrig har träffat. :)

Förlåt för dålig uppdatering, men jag hoppas ni förstår. PUSS

<3


sämst på att blogga

Hej!

Så förlåt för extremt dålig uppdatering men jag har inte riktigt haft tid! No nasty thoughts now, readers! Jag & CJ har varit ute i snön och han har frusit arslet av sig. Väldigt roande!

Igår låg vi och kollade på film hela kvällen, och vi har även ätit massvis med peanut m&m's som han tog med sig. Mums. Dessutom fick jag världens finaste halsband i födelsedagspresent. Ett hjärta i vitt guld täckt med diamanter! Mina julklappar kommer se ut som skit nu! Och av Cindy fick jag en ipod touch! Gissa om jag blev överraskad?!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska vi se Harry Potter. Haha!
Puss på er!

christopher är här!

Han är här! Ah, jag är så glad! Han är dock helt slut för han har inte sovit på ett dygn, sen fick han dålig mat på planet så han spydde typ tre gånger. Inte kul! Det som dock var roligt var när vi gick mot utgången på Arlanda säger han att det inte var så kallt. Klart det inte var, det blåste ju bara lite utifrån. Sen kom vi ut och då sa han "okej, nu är det verkligen kallt!" Han valde ju rätt dag att komma på... -10 grader!

Men nu sitter vi i bilen på väg hem från Arlanda. Vi hörs sen :)

music mends broken hearts

Vet du om det är några bra konserter på gång?
Det är inte så mycket intressant nu tycker jag i alla fall, men Billy Talent spelar i Göteborg i februari, och Mika spelar i Sthlm i mars. Mika är för övrigt
väldigt bra live!

my little chili


Dagens finaste är min lilla älskling Chili. Och mitt nagellack. Haha.

dr. spencer reid


Han är den snyggaste nörden någonsin.

you've got me smiling in my sleep. (btw, ni kommenterar ju förfasen aldrig!)

DAGENS VILL HA: fredag, still!
DAGENS KLÄDSEL: jeans, hollister-tjocktröja, linne, halsduk & stövlar.
DAGENS SMINK: foundation & böjda ögonfransar.
DAGENS FRISYR: just nu nersläpp, oborstat och nytvättat.
DAGENS HÄNDELSE: jag ramlade två gånger idag, en gång på väg till idrotten, en gång på väg hem.
DAGENS LÅT: Demi Lovato - Catch me (Demi är för övrigt sjukt bra pluggmusik. haha!)
DAGENS PLANER: plugga matte hela kvällen lång, sen sova.
DAGENS SAKNAD: Christopher <3
DAGENS DUMMASTE: mina hala stövlar!
DAGENS SJUKA: mitt stora blåmärke!
DAGENS DROG: pepsi max!
DAGENS ROLIGASTE: spökbollen på idotten var rätt kul.
DAGENS FAVORIT: lilla söta chili.
DAGENS KÖP: lasagne och pepsi på ica.
DAGENS GODIS: ICAs vaniljglass med jordgubbsmak.
DAGENS HUMÖR: sjukt jäkla trött! Imorgon kvar, sedan jullov!!!!
DAGENS ORD: hmn, inget speciellt.


jag <3 matteboken

tisdag

Och så var tisdagen slut. Jag spenderade hela kvällen hemma hos Adam samtidigt som jag pluggade geometri. Provet på torsdag känns ändå helt okej, just för att det är det sista provet i b-kursen! Att det sen blir matte C efter jul är en annan femma, och något jag gråter över då.

Nu har jag precis målat mina naglar och jag har blivit kär i mitt nagellack, tack Malin! Men nu är det dags att inta sovande läge, dock har ett stycke katt tagit över min säng! Imorgon är det spanska hela morgonen. Si! Sen har jag körlektion i snön. Det går förhoppningsvis bra.

Godnatt, sleep tight - don't let the bed bugs bite!

snöööö

Vaknade tre minuter innan klockan idag, men det gör ingenting för det var Christopher som ringde och väckte mig så då var det ju helt okej! Haha. "What are you doing sleeping at 8.30?" "I was just getting up" "Sure you were." Haha.

Nu är det ännu mer snö här. Christopher jublade när jag berättade, han är himla exalterad över en vit jul. Well, merry fucking christmas. Nej, inte då :)



En trött Emilia med sin favoritmugg. Haha. Nu ska jag snart iväg på en timmes massage!

det snöar i gävle!

http://www.merjuligavle.se/Bocken/Bockenkamera1/
Vår fina bock är klädd i snö. För det snöar som sjutton här i Gävle ska ni veta!

Nu ska jag läsa dagens MLIA och sedan sova. Imorgon ska jag på massage! Godnatt!

dagens

DAGENS VILL HA: FREDAG!
DAGENS KLÄDSEL: blå jeans (som jag äntligen kommer i efter den amerikanska dieten..) blått linne, svart kofta, halsduk, svarta stövlar.
DAGENS SMINK: foundation, puder, rouge, ögonskugga & böjda mascarafria ögonfransar.
DAGENS FRISYR: just nu uppsatt i en boll på huvudet, tidigare idag var det utsläppt och oborstat.
DAGENS HÄNDELSE: jag är nu klar med alla mina julklappar!
DAGENS LÅT: Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone
DAGENS PLANER: umgås med Malin, plugga lite matte och dricka glögg.
DAGENS SAKNAD: min fina pojkvän (som jag får träffa på fredag!)
DAGENS DUMMASTE: att jag egentligen inte behövde gå till skolan idag.
DAGENS SJUKA: att jag vaknade och hade rejält ont i armen.
DAGENS DROG: ingenting än så länge.
DAGENS ROLIGASTE: christopher var rätt rolig idag på skype.
DAGENS FAVORIT: tindra glögg.
DAGENS KÖP: två julklappar, en till pappa och en till P.
DAGENS GODIS: en ruta marabou vinterchoklad tog jag tillsammans med glöggen :)
DAGENS HUMÖR: lite trött (fast jag sovit femton timmar inatt!) annars bra!
DAGENS ORD: "mostest" jag & Christopher upprepade detta ord på skype ett antal gånger. Vi är mycket väl medvetna om att det inte heter mostest också, för den delen :)

bra helg!

Tack för alla fina gratulationer jag fick i fredags! Någon frågade vad det var för dator jag fått, och det är en röd lenovo s10e ideapad.

Och det där med bowlingen gick ju inte så bra. Jag förlorade inte i alla fall, men det var bra nära att jag gjorde det. Nu ska jag ta igen på all sömn jag missat i helgen. Jag är helt slut, men snart är det jullov. Och på fredag kommer Christopher!


linslus? jag?


Mitt webcameraprogram på datorn är ju lika kul som photo booth! Förvänta er massa bilder som ni säkert inte tycker är det minsta roliga, men som jag desvärre har roligt åt. Haha!


Nu ska jag sticka och bowla med Jessica & Malin. I'm gonna kick their asses!

namnarmband

Någon frågade var Niclas hade köpt armbandet jag fick av honom i födelsedagspresent. Här, kan ni beställa sådana. Det finns massvis att välja på, och de är alla hur fina som helst! Det som jag har är den här modellen :)

18!

Nu är jag äntligen 18 som alla andra mina vänner, haha! Dagen har varit super. Spenderade kvällen med mina underbara tjejer, fick ett superfint chanelnagellack av Malin, och en digital fotoram av Mickis och Jessica, samt en fotografering för mig och CJ av Jessica. TACK TJEJER!

Ett STORT tack till mamma och P som gav mig den finaste lilla röda mini-pc:n jag sett! Min lilla bäbis. Det gör skype så mycket lättare! Inbyggd webcam och mikrofon, thank you! Dessutom har jag fått en gästrikering, presentkort, en massage på en salong här i Gävle, och lite annat smått & gott :)

Justdet, idag ringde CJ mig på mobilen, vilket han inte brukar göra så ofta. Han satt på bussen med alla från brottarlaget, för de skulle på turnering. Han säger "hold on a sec babe" och jag väntar, sen hör jag hur alla skriker "HAPPY BIRTJDAY EMILIA!" Zee skriker "happy birthday svenska" och Mark skriker "I love yooooou!" Så jag saknar dem!

Imorgon tittar moster med sällskap förbi, det ska bli trevligt att träffa dem!


Såhär glad är jag när jag leker med min nya dator! TACK MAMMA & P!


En glad Emilia..


En ännu gladare Emilia. Vinterchokladen är ett lätt beroende, ja ;)


HAHAHA. Malin!


Jessica var nyklippt och fin.


"Hej jag heter Mikaela och kan inte vara seriös på bild"


Min fina bäbis.


Jag blev bjuden på födelsedagsdrink.


Sista ego-bilden. Haha.

Just det! Måste bara skriva ut rimmet som Jessica och Mickis hade hittat på till fotoramen! "När saknaden blir för stor och du känner en tår, kan du titta på den här och minnas ditt utbytesår. Allt som behövs är lite elektricitet och du kan åter se din pojkvän så het, så nu vill vi bara säga hipp hipp hurra på din 18-årsdag! Vi älskar dig. -Mikaela & Jessica!"

11 december :)

GRATTIS TILL MIG FÖR IDAG FYLLER JAG 18!!!! :)

BORED

Listan snodd hos Jess.


10 things you want for Christmas: (listed randomly)
1. mini-pc
2. mulberry bayswater (black)
3. flight ticket
4. money for phoenix & hawaii
5. perfume: chanel - chance
6. chanel nailpolish
7. underwear
8. new ipod
9. my license!
10. ford mustang

9 musicians/bands you love:
(listed randomly)
1. paramore
2. panic at the disco
3. fall out boy
4. erik hassle
5. lady gaga
6. jordin sparks
7. nickelback
8. brad paisley
9. taylor swift



8 things you do everyday:
1. sleep
2. eat
3. listen to music
4. drink water
5. talk
6. go on facebook
7. update my blog
8. walk to the bus.

 

7 things you enjoy:
1. my boyfriend. haha!
2. kissing my boyfriend!
3. hugs
4. kisses
5. laughing
6. going to concerts
7. traveling

6 things that will always win your heart:
1. humor
2. green eyes
3. intelligence
4. self-confidence (not too much though!)
5. good with kids
6. honesty

5 favorites:
1. Movie: never back down & forrest gump
2. Song: at the moment, fall out boy - alpha dog
3. Book: eclipse, 19 minutes.
4. Food: pasta carbonara
5. Season: summer

4 smells you enjoy:
1. Christopher's smell :)
2. rain
3. roses
4. waffles

3 places you want to go:

1. Phx, AZ.
2. Hawaii
3. San Francisco, CA

2 Favorite Holidays
1. Christmas
2. Easter

1 person you’d marry on the spot:
1. --


tack fina vän!

Jag och min fina vän Niclas åt en jättegod middag på Mocca, och jag fick världens finaste armband. Tack vännen! <3


glee :)

Kan inte du länka till sidan du kollar på GLEE? Din förra länk funkar inte:(
Sidan ligger nere nu, det är därför det inte funkar. Annars är det rätt länk. Gissa om jag blev sur när jag inte kunda titta på senaste avsnittet av Glee! Haha. Men annars ska
http://ch131.com/ vara sidan :)

off to school!

Nu: åka till skolan och skriva nationella i matte B.
Senare: middag med Niclas på stan!
Dagens sjuka: jag fyller 18 imorgon! Hur gick det till?


godnatt!

Killerpass på friskis idag, kommer inte riktigt kunna gå som folk imorgon. Appropå imorgon har jag nationella i matte B klockan 08.30. Och efter det är det bara ett prov kvar och sen är kursen slut! Skönt.

Med andra ord ska jag upp tidigt imorgon, så det är dags att sova. Önska mig lycka till på provet, det kan jag behöva!


fullspäckad dag

Hej!

Det här med bloggandet går ju... inte så bra! Idag har det varit fullt upp! Jag började dagen med en intervju hos arbetarbladet, bilden som togs var extremt osmickrande och inte alls rolig. Men intervjun gick bra, journalisten var väldigt trevlig!

Jag åkte till skolan och pluggade matte inför nationella på torsdag (inte taggad!) sen var det oh so lovely företagsekonomi b. Direkt efter skolan åkte vi på lägenhetsvisning. Jag gillade verkligen lägenheten och nu håller alla ni som läser tummarna för att vi får den här!

Direkt efter det stack jag hem till Mickis och pluggade lite mer matte, sen var det hem och skypedejta pojkvän, vilket alltid är lika mysigt. Jag kan inte fatta att han kommer hit nästa vecka!

För övrigt är jag är helt slut i kroppen. Nästa vecka ska jag på massage hos någon massageterapeut i stan, för jag ska nämligen få ett presentkort på en timmes massage av pappa i födelsedagspresent! Det är välbehövligt, kan jag säga.

Nu ska jag titta på nya avsnittet av Gossip Girl och måla naglarna, sen inta min sköna säng. Spanska 8.30 imorgon, tagga tagga!

Puss

BOXNING


Mitt hår växer som ogräs! Jag klippte det för en månad sen och snart är det lika långt igen. Jag funderar på att klippa det axelkort. Ja, nej? Hm. Nu ska jag åka och boxas, puss!

what more could you ask for?

DAGENS PLAYLIST: Shuffle på ipoden.
DAGENS KLÄDSEL: Mörkblå jeans, blått linne, svart kofta, svarta stövlar, tre armband och svart halsduk.
DAGENS DUSCH: Ikväll efter boxningen!
DAGENS FRISYR: Just nu uppsatt, i skolan var det utsläppt.
DAGENS SMINK: Jag är faktiskt sminkad idag! Så foundation, lite beige ögonskugga, mascara och lite rouge. Annars brukar det bli det puder och böjda ögonfransar.
DAGENS PARFYM: DKNY - Be Delicious.
DAGENS HÄNDELSE: Jag fick ett födelsedagskort i posten från USA!
DAGENS PLANER: Äta, boxning med Matilda, Mickis & Christine, sen skypedate med C!
DAGENS VILL HA: Paryfym, min Chanel - Chance är slut och det känns som jag luktar som någon annan när jag tar på mig min andra!
DAGENS SAKNAD: C, som vanligt!
DAGENS DROG: Ingenting, yet.
DAGENS TRÅKIGASTE: Vädret!
DAGENS FINASTE: mitt nagellack! Haha.
DAGENS KÖP: En pepsi max.
DAGENS MAT: Kyckling & ris i skolan.
DAGENS SJUKA: Att det är jul snart!
DAGENS MÅENDE: Trött.

frågor

Kul att du lade upp fler bilder, du har väldigt fint hår måste jag bara säga :D
Hur känns det att titta tillbaka på alla bilder?

Tack, vad snällt! :) Det känns konstigt, det är helt otroligt att året är över. Det gick så sjukt fort!

Gud vad kul det ser ut! Saknar du det inte det verkligen ibland? (;
Jo, jag saknar det typ mest jämt. Hela tiden. Haha.

Kul med bilder! Jag har en fråga, vad använder du dig av för kamera när du var i USA? Och vad använder du dig av för kamera nu? :) Dina bilder är riktigt fina :)
Tack! Både då och nu hade/har jag en
Samsung L830.

Vad underbara bilder! Jag är sugen på att åka ett utbytesår, men har lite frågor som du kanske kan svara på :)
- Kände du någon gång att året inte var värt att åka dit när du var där eller efteråt?
- Är det sant att man inte ska prata om sex öppet i USA för att killarna får fel uppfattning om en?
- Hur klarar man saknaden efter föräldrar och kompisar?
Tack för en toppenblogg :D

Tack tack!! :)

- Nej, så har jag aldrig känt. Visst var det dagar jag tänkte "vad fan har jag gett mig in på? Hur ska det här gå?" Men jag har aldrig känt som att det inte var värt att åka. Det var ju också självfallet jättetråkigt att åka hem, och visst var jag ledsen, men å andra sidan - hade jag aldrig åkt hade jag missat så himla mycket!

- Till viss del, ja. De pratar ju inte om sex så som vi gör i Sverige, direkt. Jag tycker mer att det är tjejerna som dömer en, det är dem som tycker man är en "slampa" osv bara för att man haft sex med fler än en kille. Vissa sprider rykten, och ja.  Men bland de kompisarna jag umgicks mest med diskuterades det ganska öppet, medan folk i andra gäng som jag också umgick med tyckte de att det var helt sjukt att svenska tjejer bli av med oskulden när de är typ 13-14, och att vi har sex före äktenskap. Men det beror alldeles på vilka du umgås med, men jag råder att inte prata så öppet om sex förrän du litar på dina vänner osv :)

- Genom att hålla sig sysselsatt! Har du mycket att göra så tänker du mindre på vad du missar hemma. Sen är det viktigt att du pratar med din värdfamilj eller dina kompisar om det, så du inte går och grubblar på det ensam, då blir det bara värre.


pictures

Så jag har snokat igenom datorn och hittat några bilder jag inte publicerat förut (tror jag). De är i alla fall från mitt utbytesår, och jag skäms nästan när jag ser hur få bilder jag tog. Eller, de flesta är bara plain och tråkiga. Här är några i alla fall. Det är rätt roligt att kolla tillbaka, jag gick ju upp en del i vikt och mitt ansikte var så runt! För att inte tala om resten om mig... men de bilderna lägger jag inte ut. Haha!


Vår julkarusell vi hade på framsidan! Renarna snurrade runt och var väldigt irriterande!


En snögubbe, brevid en kaktus. Inte så mycket julkänsla.


Front yard by night.


På min födesedag tvingade Ms. Santiago mig att ha på mig den här hatten hela dagen during class.


Genna bakade cupcakes till mig för jag fyllde år! Vi hade party på spanskan :)


Meghan gav mig Swedish Fish! :)


Bröderna Mike & Joe under pajkastartävling. :)


Hela Tv-production gänget (förutom Mariah). Det var vi som satt vid samma bänkrad. Jag, Mara, Niqi, Jeremy & Travis.


Inte en av mina bättre stunder. Jag är rätt klantig, här har jag sprungit in i väggen vid framsidan av huset.


Jag & Mara på Hot Topic! :)


Jag på "purple day" i skolan. Halsband, lila t-shirt (som ser blå ut!) och sprayat hår som Joey så snällt fixade när jag inte var medveten om det!


Jag, Mariah & Mara i tv-production. Några dagar innan vi slutade.


Jag lär älskade Zee allt hon behöver veta!


En väldigt trött Emilia innan första dagen i ett amerikanskt high school!


När vi var och campade vid Bartlett Lake sov jag och CJ här. KALLT!!


Jag hittade en missbildad kaktus.


Amerikansk frukost...


Jag var och campade med cowboys, så jag måste ju smälta in jag med.


Jag HATAR sådanahär kaktusar. De dras till dig.


Jag & Joe delade ut godis på halloween. Han var lite läskig.


Jag & Malin med stilla havet i bakgrunden. I San Diego! :)


Jag, Malin & Joe lekte med CJs vatten när han var på toa. Hahaha!


Jag & Zee var och provade balklänningar. Jag skulle köpt den!


Wrestling banquett. Ricky, Mike, Baby Jesus (BJ), Joe & CJ!


Jeff, Josh, Mike, Joe, Eddie, Nick, Chandler, Brandon, Ricky, BJ, Tim & Matt från wrestlinglaget på banquett :)


En typisk "Emiliabild" vid The Grand Canyon.


Mamma, visst är det lockande? ;)


Only in Vegas ;)


Mandalay Bay!


HAHA! Vi skulle spela in en film för Tv-production, och jag spelade "the fat lady." Två kuddar är instoppade under klänningen och jag staplar runt i klackar och dansar med Niqi :'D Vi fick några konstiga blickar, men så roligt det var!

I decorated an ENTIRE house today!


Mitt väldigt fina (kanske inte) pepparkakshus! :)

My night has become a sunny dawn because of you.

Idag såg jag "The Notebook" för första gången i mitt liv! Filmen var fin, precis som alla säger, men lite för långdragen enligt mitt tycke. Självfallet fällde jag lite för många tårar.

Annars har dagen varit bra. Kompletterade provet, vilket jag inte tror gick sådär jättebra. Fick en uppgift inskickad och nu kan jag tänka på allt annat utom skolarbete i helgen! Och vet ni vad? TVÅ VECKOR till min älskade amerikan kommer hit!

Och en rolig MLIA får avsluta inlägget, pusss!


"Today I noticed that the "lol" symbol looks like a drowning guy, and all you see is his head and arms sticking out of the water. I bet he's not laughing out loud anymore. MLIA"

mah baaby

Kommer du ihåg vad du tyckte om Christopher första gången du såg honom? Eller typ första dagarna?
Yes det gör jag! Första gången jag såg honom på flygplatsen tänkte jag "oj, han är mycket kortare än jag trodde!" Haha. Sen tänkte jag väl mest på att han var en schysst kille, lite småsöt och hade lika dålig humor som jag! Det var inte förrän vi åkte till Mexico som jag började se honom på annat sätt, typ :)


När jullovet är här ska jag gråta av lycka

Jag har så mycket att göra. Dygnet har för få timmar. Jag har spenderat hela dagen med att plugga andragradsekvationer. Gotta love it. Imorgon har jag körlektion, sen skola, sen ska jag hem och skriva  historik om Island. Kul va?

Som ni kanske gissar har jag rätt mycket att göra i skolan. Mattekomplettering, nationella nästa vecka, engelskapresentation, något dumt miljöarbete i samhäll, körlektioner och träning.

Någon frågade mig om jag kunde lägga upp fler bilder från mitt utbytesår/usa resan i oktober. Jag har inte bilderna på datorn jag använder, men jag kanske kan lägga upp till helgen eller något. Jag hinner inte innan. :)

Nu ska jag inta min sköna säng och få lite sömn. Idag fick jag prata med älskade pojkvän för första gången på två dagar. Båda vi har haft saker att göra så det har inte gått ihop med tidsskillnader. Men idag så!

Godnatt!

fråga

Hej Emilia.
Jag har sträckläst din blogg flera gånger, du skriver och förklarar så bra under ditt utbytesår att det känns som att man läser en dokumentär. Jag har en liten fråga. Från början var det ju tänkt att du skulle hamna i Colorado, och sen Maryland. Har du funderat något på det, jag vet att du är djupt förälskad i både Arizona och din pojkvän där, och att du inte ångrar att du hamnade i AZ. Men hade du trivts lika bra i Colorado eller MD?
Hej! Tack :) Jag tror jag hade trivts lika bra i båda de staterna, dock hade det nog inte varit samma upplevelse. Arizona har lite av sin egna kultur på något sätt, med westernfeeling & cowboys och kaktusar. Sen är ju klimatet långt från det svenska. Hade jag varit i tex. Colorado hade det ju varit väldigt likt Sverige. Men jag tror att jag hade haft lika kul var jag än varit, det hade väl blivit vad jag gjort det till :)

Appropå det här så funderar jag ibland hur mitt utbytesår varit om jag inte blivit tillsammans med C. I'm glad I'll never know :)

----
Sen var det någon som frågade om det var min video som kommit up på paramore.se, och jovisst var det så! :)

kö, kallt, svettigt, paramore..

Gårdagen var minst sagt intressant! Jag och Jessica kom till Fryshuet klockan 12.00 och åkte därifrån 24.00. Vi satt på våra sittunderlag, inlindade i filtar och åt vår matsäck i väntan på Paramore. Det var kallt, ska ni veta. Efter att ha stått i 6 timmar, varav tre i kö och tre i arenan lyssnandes på förband, så fick vi se Paramore. Det var svettigt.

Konsterten var bra. Inte lika speciellt som det var på Hultsfred, men väldigt mycket bättre låtval. Många nya låtar, vilket var roligt!


KALLT!


Misslyckad bild nummer 4, jag & Jessica.


Jag fick äta min risifrutti med gaffel i brist på plastskedar.


Youmeatsix!


Hayley & Jeremy :)


Jeremy & Taylor.
Här kan ni kolla på "Misguided Ghosts" som jag spelade in. Den enda av dera låtar jag inte gillar, så då tänkte jag att jag lika gärna kunde filma och lägga ut på youtube. :)