Arizona cold and shattered glass

Visserligen bor jag i en öken, men det blir riktigt kallt på nätterna. När jag skulle till skolan i tisdags så fick jag dock skrapa rutorna! Mina vindrutetorkare funkar inte heller, så jag fick ta vantar och torka bort vattnet. Redneck, me? 
 
 
Igår när jag diskade så skulle jag ställa ner locket till pannan på spisen. Av någon anledning så hamnade locket på kanten, och sedan sade det bara klirr och den gick i tusen bitar. Glas överallt! De fortsatte att spricka när det låg på golvet så jag stod superstilla till det slutade. Ripley var ute på baksidan, som tur var, då hela köket var fullt av glas. Jag är så klantig. 
 
 
Igår på morgonpromenaden fick vi besök av den här prärievargen. Jag pratade med en av kvinnorna i området och hon sade att flocken som bor här har mellan 10-12 medlemmar. Kul. De tar små hundar om de får tag på dem, men Ripley är ungefär lika stora som dom själva, så förhoppningsvis lämnar dom Ripley ifred. 
 
 
Nu måste jag åka iväg till skolan igen. Jag har Macroekonomi som sista lektionen för veckan, jag är så trött i skallen. Ikväll ska jag iväg på CrossFit; jag måste även köpa nya skor för CF, men det är så dyyyyyrt.

A Rainy Sunday

Vår bruna baksida kanske blir grön nu när det regnat? Det har regnat hela dagen igår och idag.
 
Det har varit en typisk söndag. Jag har tvättat kläder, kört diskmaskinen, städat, handlat, tagit en tupplur och promenerat Ripley. Nu väntar jag på att köttet i crock-pot:en ska bli klart så vi kan äta middag så småningom. Christopher och Ripley sover på soffan; Christopher tog ledigt från jobbet den här veckan och så åkte han så klart på influensan! Han har varit jättesjuk hela veckan. Tråkigt! Jag sitter med en ansiktsmask och ska snart måla naglarna hade jag tänkt, sedan ska jag mysa framför How I met Your Mother i soffan med mina killar.

Skola skola skola

Vädret i Phoenix är toppen just nu. Det behöver inte vara varmare, inte kallare. Det är så skönt att promenera Ripely på eftermiddagen i shorts och t-shirt. Han kan även vara ute utan att dö av värmeslag! 
 
Som ni ser så har jag inte uppdaterat lika frekvent. Det är bara andra veckan i skolan men de har givit oss jättemycket att göra redan, så klart. Efter skolan pluggar jag och sedan sticker jag till gymmet, sedan är det inte mycket kvar av dagen. Nu väntar jag på att CJ ska komma hem, han är iväg på brottarmatch med sina high schoolers. Jag är vrålhungrig men jag ska snällt vänta att käka middag till han kommer hem. Åh, igår gjorde jag kött i vår crock pot (långsamkokare?) för första gågen. Jag vill aldrig mer laga vanlig mat. Släng i köttet på morgonen, klart på kvällen. Ät! My kind of cooking. 

Going Away Party

Idag styrde jag och CJ kosan till Laveen som ligger 40 minuter från där vi bor. Cindy (CJ:s mamma) har flyttat in med sin man som bor mitt ute i ingenstans. Han har massa land, sex stycken hundar och två hästar. Han har även två söner, varav en som precis gått med i militären. Han shippas iväg för basic training i februari, så idag hade de ett going away party. Det var som ett high school party med skvallrande tjejer; tjejerna är dock 40+ och inte i high school längre. Så här såg jag ut idag i alla fall; väldigt färgglad.
 

Just det! I morse när vi var ute och gick med Ripley så gick vi in i "ökenområdet" bredvid huset. Ripley älskar att springa där, och idag var inget undantag. Helt plöstligt springer en stor yvig prärievarg framför oss. Större än en fullvuxen schäfer (det är ovanligt att de är så stora då de har svårt att hitta mat i urban areas). Jag fick en hjärtattack men Ripley brydde sig inte ett dugg. Sedan kom en mindre och sprang framför oss, och då tyckte jag det var dags att gå hem igen! Hur som helst. Imorgon ska jag iväg och hikea
Squaw Peak med Ashley, en av tjejerna på CrossFiten. Hiken kommer avslutas med en välförtjänt delikat brunch någonstans!

Pain everywhere

Jag har haft en skitbra träningsvecka, till idag. Jag har träningsvärk överallt. Det gör ont att sova, det gör ont att gå, det gör ont att andas. Jaja. Enough complained. Dagens WOD var snatches och wall balls. Jag suger på snatches. Eller, okej, min coach säger att jag är bra på dem - men det är så mycket mentalt för min del. Så fort jag kommer över 63 lbs så tappar jag allt som heter form och mentalitet och kan absolut inte göra en snatch. Mest av allting sitter det i huvudet; jag tror att jag är dålig på dem, därav gör jag inte lika bra ifrån mig under WOD:en. Kom igenom passet på 13:25, vår time cap var 15. Satt mig ner och grinade efteråt. Nothing screams bad ass like crying out of frustration after a workout... Coach kom fram och klappade mig på axeln och sade att jag var bra och annat pep-talk. Ännu mer humiliation. Men han menar så väl och han är världens bästa coach.
 
30 Wall balls
15 Power Snatches
30 Wall balls
12 Power Snatches
30 wall balls
9 Power Snatches
 
On a positive note: våra hoodies kom idag! M:et står för Magna som är namnet på mitt gym! Nu har det ju blivit 24 grader varmt igen, men hoodisarna hade varit väldigt välbehövliga förra veckan när det var -2 grader om morgnarna... Inte okej.
 
 
Jag åkte även förbi Trader Joe's idag och handlade lite mat. Jag letar efter Creme Fraiche men hittar det ingen stans. Har kollat Trader Joe's och Sprouts, har ni svensk-amerikaner någon idé? Kanske Whole Foods? Jaja, jag kom hem med dessa som smakar gudomligt; jag fick dock bara i mig fyra stycken?! Min matlust är borta med vinden och jag har ingen aning varför? Jag har tränat som ett djur den här veckan och givit allt jag har, men ändå är jag inte hungrig när det är dags för middag. Frukost och lunch går kanon, men sedan är jag bara inte hungrig. Har ni några idéer?
 
Men de går nog ner under helgen ändå, tror jag!

Skola

Jag är hemma mellan två lektioner för att käka lite lunch. Jag har en och en halv timme mellan lektionerna, och vi bor fem minuter från skolan så det passar perfekt! Jag gjorde våfflor på mandelmjöl och kokos, så gott! Nu väntar dock Macroeconomics, sedan ska jag iväg till Walgreens för att köpa lite saker så som hårspray och annat tråkigt. Det är även sista dagen den här skolveckan, och vi har långhelg för att på måndag är det MLK-dagen. Score!

Hemmaträning och motivation?

 
Jag brukar få kommentarer då ni frågar om motivationstips. Skall sanningen fram så jag har varit otroligt omotiverad att träna på sistone. Jag tog två veckor ledigt när jag var i Sverige och det var jobbigt att komma in i rutinerna igen när jag kom tillbaka till USA. Det som är så skönt med CrossFit dock, är att träningspasset redan är upplagt när du går in på gymmet. Du behöver inte fundera ut vad och hur du skall träna.
 
Jag är rätt dålig på hemmaträning, men igår när jag var på gymmet gjorde vi Tabata-squats, vilket går alldeles utmärkt att göra hemma! Tabata innebär intervaller: 20 sekunders jobb följt av 10 sekunder vila. Totalt 8 rundor. Så under tjugo sekunder gör du så många squats som du kan, vila sedan i tio sekunder. När tio sekunderna är över gör du än en gång så många squats som du kan i tjugo sekunder, osv.. fortsätt till du gjort 8 rundor. Kom ihåg att det skall vara en intensiv träning - MEN, korrekt form är viktigt, som alltid! Jag fick exempelvis ihop 20, 20, 19, 19, 18, 18, 18, 19 squats. Det är alltså totalt 151 squats. Känns fint i rumpan idag.
 
Efter att jag börjat på CrossFit har jag fattat tycke för snabb träning. Dock så betyder det att hjärtat slår betydligt fortare än hur jag tränat förut. Sätt ihop ett cirkelpass hemma som består av saker du kan göra med din kroppsvikt. Squats, armhävningar, utfall, sit-ups, supermans, pistols. Gör exempelvis 4 rundor så fort som möjligt av 15 armhävningar, 25 squats, 35 sit-ups. Alltså, ingen vila emellan! Det finns många bra övningar att göra, googla at at-home exersises eller om ni vill prova på ett CrossFit-pass ni kan göra hemma utan vikter kan ni kolla den här sidan.
 
Angående motivationen så är det väldigt personligt. Jag vet att jag har sagt det förut men jag tror starkt på att vad som motiverar mig kanske inte kommer motivera dig. Tränar du bara för att se ut som honom/henne så kanske man bör tänka om. Träna för att du vill ditt bästa. Träna för att du vill vara nöjd med vad du ser i spegeln. Träna för att du vill vara hälsomsam och frisk. Träna för att du vill, inte för att du måste. Hitta någonting som du tycker är roligt: dans, tennins, löpning, tyngdlyftning, zumba, crossfit, pilates, yoga. Det finns så mycket! Det jobbigaste är att gå första gången. Jag har provat både Yoga, Bikram Yoga, aerobics, gympa, kick-boxning osv... det är jobbigt att vara nybörjare, men det släpper. Första gången jag gjorde CrossFit var jag så nervös att jag funderade på att vända när jag kom till parkeringen. Jag ville bara spy! Men det visade sig att det var det roligaste jag gjort inom hälsa och fitness.
 
Jag tycker det hälper att sätta små mål på vägen. Ett av mina mål var att stå på händer - nästa mål är att göra en  hand stand push up. Jag jobbar även på att sätta en unassisted pull-up. Är ditt mål att gå ner tio kilo? Sätt delmål, 3 kg, 5 kg osv... fira delmålen och de stora målen är lättare att nå! Orka springa fem km? Orka springa en mil under 55 min? När man har något att se fram emot blir det lättare. Jag hade aldrig velat springa 16km-passen om det inte vore så att jag såg så mycket fram emot att springa över mållinjen efter en halvmara. Ett av mina stora mål i framtiden är att springa en helmara innan jag fyller 30. Jag tänker inte säga "kan jag så kan ni" för det är ungefär det tråkigaste och mest irriterande jag hört. Hitta istället något som inspirerar er, och om jag någonsin kan vara den personen för er så är jag otroligt smickrad. Jobba hårt för att må bra, det är så mycket viktigare att känna sig välmående och snygg än vad siffror på vågen visar. Kom ihåg det.

Back to School

Nu har skolan dragit igång! Det känns skönt att komma igång med rutinerna igen, även om det innebär att kliva upp klockan 07:00 varje morgon. Den här terminen läser jag fyra kurser, varav två är med samma professorer som förra året. Dessa kurser läser jag den här terminen:
 
Accouting 112 - Det här är corporate accouting. Det är en liten klass, 14 elever, och det är tydligen en väldigt tung accouting-kurs. Jag gillar bokföring så det kan nog bli bra. Jag hade samma professor förra terminen, så jag vet att hon är toppen!
 
History 103 - Ancient history-1870 i USA. Läraren verkar okej. Han säger "umm" en hel del, vilket är otroligt tråkigt! Jag orkar inte lyssna efter ett tag. Efter två lektioner har jag inte fått ett så speciellt stort intryck, men vi får se. Han får pluspoäng för han verkar väldigt intresserad av historia.
 
MAT 151 - College Algebra. Funktioner och sådant, antar att det motsvarar matte C på gymnasiet. Jag har samma professor som förra året, men större klass. Vi får se hur det går. Alla läxor lämnas in online vilket jag nog kommer hata.
 
ECN 211 - Macroeconomics. Min professor är väldigt härlig; han skämtar och är väldigt animerad. Han verkar inte undervisa på det "traditionella"sättet, utan han vill att hans elever skall vara minst lika delaktiga i undervisningen.  Uppfriskande! Jag har bara hört bra grejer om honom, då han tydligen är en omtyckt lärare i ekonomi-ämnena. 

Morgonpromenad

Sängen och täcket var så skönt imorse, men Ripley måste ju så klart gå på morgonpromenad så det var bara att masa sig upp och klä på sig. Idag är det riktigt kallt i Phoenix mått - endast 7 plusgrader. Idag när vi gick stötte vi på en pitbull, en hona. Ripley började så klart morra. Hon var då väldigt nyfiken i alla fall, så Ripley fick sitta och hon kom upp och nosade. Då släppte Ripleys nervositet och han började vifta på svansen. Sedan tar han tassen och drämmer till henne för han vill leka. Schysst kille. Hon var dock riktigt avslappnad så det gick bara bra. Ripley har blivit bättre med främlingar så det är skönt.
 
Nu har han somnat på soffan och är så där äckligt söt som bara han kan vara (biased hundägare, much?)

The Bed Frame

Igår åkte vi till IKEA för att inhandla en ny sängstomme (sängram?). Vi kom så klart hem med lite mer saker också. Otippat?
 
Ripley skulle så klart vara med och bygga. Varför inte, liksom? Han klev på instruktionerna och hämtade sina leksaker och placerade dem i vägen för oss!

Och så här ser slutresultatet ut. CJ gjorde det mesta men jag skruvade och höll saker jag också! Nu ska vi bara få upp några tavlor ovanför sängen också. Nästa projekt blir att måla CJ:s gamla byrå svart, samt att sätta på några söta handtag på den. Pintrest har fått mig att tro att jag är the queen of DIY. Sanningen är att CJ får kliva in och rädda dagen när jag inte har en aning om vad jag gör. Som med vårt matbord, ungefär...
 
 
 

Welcome back, träningsvärk

Tog två veckors vila i Sverige. Gick tillbaka till gymmet igår. Var så nära på att grina av utmattning. Om inte en av grabbarna på gymmet hade kommit fram och high fivat mig när jag låg på golvet hade jag nog bara legat kvar och grinat. Pathetic. Gårdagens pass:
 
 
Strength: (så tungt som möjligt)
1 EMOM for 7 minutes.
1 Power Clean
1 Hang Clean
1 Push Jerk
 
Gymnastics:
Strict toes to bar 5x5
 
WOD:
50 Burpees
15-12-9
Push Press
Pull-ups
Pistols
50 Burpees
 
 
Jag har sådan träningsvärk idag. Speciellt efter pistols. Och i axlarna. Jag tror kroppen var rätt trött efter flygresan också, för så här slut brukar jag inte vara även om jag vilat i två veckor. Mina förhårdnader i händerna hade läkt fint i Sverige. Nu är de tillbaka. Sexy.
 
 

Sweden at its best

Det var riktigt roligt att komma hem till Sverige, även om det bara var för tolv dagar. Jag hann med att träffa nästan precis alla som jag ville träffa, och även min familj och släktingar, så klart! Det har konsumerats en hel del godis och det kom med en hel del hem, också! Hehe. Jag köpte också massa kläder så väskan vägde mer än vad den skulle, men kvinnan på SAS var så trevlig så det var inget mer med det. Jag träffade dessutom Stephanie på Arlanda! Stephanie pluggar just nu i Minnesota men hon var utbytesstudent i Phoenix ett år efter mig. Vi har bara pratat via bloggarna/facebook, men hon var precis lika trevlig som jag trodde!
 
Jag frös som ett djur i Chicago. Jag hade sovit en del på planet och när jag var tvungen att krypa ur filten var det riktigt kallt.
 
Jag kom iväg och handlade för ett tag sedan, även om det hade varit skönare att bara sitta på soffan. Ikväll ska vi äta lax. Muuums!

Home Sweet Home

Som jag har mysigt med det här lilla puckot sedan jag kom hem!
 
Nu är jag tillbaka i Phoenix efter en lång resa. Vaknade klockan 07:00 imorse, bara för att CJ hade sett till att tagit sovmorgon nu när jag kom hem. Hoppsan. Jag har packat upp alla mina saker och nu hade jag tänkte åka iväg till affären och handla lite mat inför veckan. Våra julsaker är fortfarande uppe så dem ska vi nog ta ner ikväll också. I eftermiddag ska jag tillbaka till CrossFit. Är lite nervös då jag inte tränat på två veckor, iiih.

Fullt upp

Det har varit full upp här hemma! Vi har haft besök av släktingar och jag har träffat olika vänner nästan varje dag. Stressigt, men kul att träffa alla man inte sett på ett tag!
 
Igår var jag ute och åt med Louise och Viktoria. Vi fick till Allstar och jag åt en redig pasta som var toppen.
 
Det var riktigt trevligt att bara sitta och prata i några timmar. Vi gick senare vidare till Brända Bocken här i Gävle, men det var ganska folktomt. 
 
Idag har jag packat ihop alla saker jag ska ha med mig tillbaka. Folk har önskat choklad, därav den stora högen choklad. Jag har även köpt massa kläder till mig själv, så det är lite mer än jag kom hit med! Imorgon är det sista dagen i Sverige igen innan jag åker tillbaka till USA.

Caramel Brownies

Courtesy of Six Sister's Stuff (original-recept)
 
Nadja på Hawaii kommenterade och frågade om jag kunde lägga ut receptet på kola-brownisarna som jag har bakat några gånger. Så här har ni det!
24 brownies
Ingredients:

For the brownies:
2 sticks (225 gram) butter
12 ounces (3,5 dl) bittersweet or semisweet chocolate, coarsely chopped **
1½ cups (3,5 dl) sugar
4 large eggs
1 tablespoon vanilla extract
1¼ cups (3,3 dl) all-purpose flour
½ teaspoon salt
1 cup (2,3 dl) semisweet chocolate chips

For the caramel filling:
14 ounces (400 gram) caramel candies, unwrapped (jag använde Krogers mjuka kola-karameller)
1/4 (0,5 dl) cup heavy cream

**(Här hade jag mjölkchoklad istället, jag tyckte det smakade bättre. Det blir lite mer "mastigt" med mörkare choklad, men det är ju en smaksak)
 
 
 
Värm ugnen till 350 F. Lägg folie i en 9x13-inch form. Smörj folien och kanterna av formen väl. Blanda chokladen och smöret i en skål. Micra i 30-sekunders intervaller på 50% till chokladen smält. Rör om emellanåt och se till att chokladen inte bränner fast. Blanda sedan i socker, ägg och vanilj i chokladblandningen. Rör i mjöl och salt och blanda försiktigt till smeten är slät. Fyll formen med hälften av chokladblandningen (spara resten) och grädda i ugnen i 18 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt kakan stå i tjugo minuter så den hinner svalna.
 
Blanda karamellerna och grädden i en skål. Micra i 30-sekundersintervaller på 50%. Rör om emellanåt och micra till karamellerna är smälta. Blandningen bränner väldigt lätt, så håll konstant koll på den! Jämna sedan ut karamellblandningen över brownien som svalnat. Var noga med att göra det på en gång så det inte hinner stelna under tiden. Är brownien under fortfarande varm kan det bli lite kladdigt, men det gör inget. Häll sedan på den resterande brownie-blandningen (här blir det ofta rörigt), och toppa med de sista deciliterna av chokladbitarna. Grädda i ugnen i ytterligare 20 minuter. Vänta till brownien är helt sval innan du skär upp den! (Jag brukar ha den stå över natten i kylskåpet innan jag skär den).