who's that chick that's rocking kicks? she's gotta be from out of town!

Hej!

Matteprovet gick nog inte allt för dåligt. Nästa onsdag kommer domen! Hann inte bara mer än hem och vända för att åka in till stan igen för att träna. Nu är jag helt slut och mina ögon ramlar snart ihop.

Jag var så trött att jag tappade ketchupflaskan på vägen till kylskåpet. Tror ni den höll då? Självklart inte. Det var ketchup på golvet och kylskåpet. Bara att torka upp det. Nu luktar till och med jag ketchup. Mysigt.


Den här låten går pinsamt nog på repeat i min iPod. Haha!


bra kväll!

Oj så mycket jag hunnit med idag!

- Skrivit klart samhällsuppsatsen
- Varit på sista teorilektionen
- Övningskört med mamma (hey, det gick rätt bra idag!)
- Skypedejtat Christopher i över en timme, puss på honom!
- Pratat med Zena sen första gången jag kom hem! Vi pratade massa strunt och hade det mysigt =) Om tre veckor och två dagar ses vi!!!
- Haft tre timmar FEKB med äckellärare.

Nu ska jag panikplugga lite matte, sen sova.

fuck itunes!



Jag hatar itunes! Jag satt i döda iPhonen/ipoden för att laddas men då väljer iTunes att ta bort ALLTING! Så 3GB musik måste nu laddas upp igen... vad har jag någonsin gjort mot dig iTunes?

Lycka!

Jag skuttade nyss runt och skrek "det fungerar!" och pappa trodde (tror) jag är dum i huvudet! Det är nämligen så att jag inte haft trådlöst internet hemma hos pappa, jag har en lång nätverkskabel som jag dragit till datorn så jag har varit rätt begränsad med var jag kan sitta, även fast det är en laptop. Men nu, nu har jag fått den gamla routern då mamma och P köpte en ny! Tack så mycket! :) Jag fick det att fungera också! (Läs, koppla in nätverkskabeln i uttaget, sätta i kontakten och skriva in lösenordet) Dagen lycka, helt klart!

Nu mindre roligt. Jag har prov i matte b imorgon (tror ni jag slipper göra det om jag gråter?) Ikväll har jag teorilektion som jag inte läst på inför. Och så måste jag fortsätta skriva på samhällsuppsatsen. Blä.

it's a party in the USA!

Träningsvärk.
Trött.
Noll bloggmotivation.
Skype krånglar = inte prata med älskade C. Fuck it.
Matteprov på onsdag betyder att jag måste plugga. Det har jag förträngt.
Teori imorgon. Sista gången. Stort plus.

Puss på er.

frååååga

Du blev ju tillsammans med C tidigt på året, var det svårare att träffa kompisar på grund av det? Har du några tips för att träffa folk att vara bara vän med?
Jo, vi blev tillsammans väldigt tidigt. Nja, inte direkt. Jag och C umgicks aldrig tillsammans i skolan förrän kring februari ungefär, så jag umgicks med mina kompisar, han med sina. Visst var det lite tråkigt ibland när någon frågade om jag skulle med och göra något på kvällen, och så hade jag bestämt med C innan att vi skulle göra någonting, mina kompisar trodde ju att jag inte ville umgås med dem. Samtidigt kunde jag inte förklara läget för alla heller (dock kunde jag det i slutet). Men jag tyckte inte det hindrade mig från att träffa kompisar.

Var utåtriktad! Var inte rädd för att bjuda in dig själv på olika saker. "Är det okej om jag käkar med er idag?" "Är det okej om jag är med i eran grupp" (när ni arbetar med ngt i skolan) osv... Amerikaner, i alla fall, är oftast väldigt vana med att folk bjuder in sig själva. Så var de jag träffade i alla fall. Och var inte rädd för att testa nya saker. Gå med i en klubb, där kommer du säkert hitta massa roligt folk. Spela någon sport. Ta för dig! :)

hej träningsvärk!

Jag kommer ha grym träningsvärk imorgon efter dagens träning. Skönt.
Orkar inte blogga. Trevlig kväll med tjejerna. Jag har övningskört idag, ojoj.
Ingen skadades dock, och det gick nog över förväntan.

Imorgon: söndagstradition!

uppmuntring på hög nivå


Haha, C skickade ett mail och berättade om sin dag som hade gått allt annat än bra, plus att han blivit sjuk. Här är mitt värdelösa försök till uppmuntran. Jag är en hemsk flickvän.

---
update!
Och det här fick jag tillbaka. So loving.


Kristen Stewart




Kristen Stewart är galet snygg.

another day

Hej.

Jag har blivit dålig på att blogga och that's it. Dagen spenderades i skolan med matteräknande, avtentning av engelska b i läs och hörförståelse. Ugh. Och lite mattegenomgång. Inte det roligaste sättet att spendera en fredag men vad gör man inte för att klara matte b? Haha!

Nu ska jag duscha, sen har jag skype date med Christopher! Och imorgon ska jag övningsköra(!)

Btw, Paramores nya album är so-so. Inte så himla bra,
men här har ni den bästa låten.

oh no she didn't!


Nu är det officiellt. Jag har blivit en av dem. En sådan som crushar på Robert Pattinson.
You know what? Han är värd att crusha på.
Bite me!

Torsdag

Om fyra veckor sitter jag på ett plan på väg till USA!
28 dagar!


uppdat.

Inatt fastställdes det att den andra i bilen också dog. De var bröder, ena en sophomore på NCHS, den andra var junior där förra året (samtidigt som jag), men gick inte på skolan just nu. Jag vet vilka de är. Jag har sett dem gå ner för korridorerna. Det är så himla sorgligt. Ikväll är det i alla fall en minnesceremoni på skolan.
--------

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till skolan. Fyra timmar affärsjuridik, sedan helg!

dödlig krock utanför NCHS.

Jag hade tänkt att skriva om min dag men det känns aningen irrelevant just nu. Jag var inne på facebook och alla från NCHS-nätverket uppdaterade sin status med "RIP" osv... Det känns väldigt opassande att skriva om något annat. Flera av mina vänner har mist två vänner idag, NCHS har ännu en gång mist två studenter, och hela min skola är i sorg.

Två personer, båda studenter på NCHS, var på väg till skolan imorse i ena killens bil. Vid korsningen 12th street & Union Hills skulle en skolbuss svänga vänster, och bilen som körde 90mph körde rakt under bussen och krossades. Föraren dog på plats medan medpassageraren fördes till sjukhuset allvarligt skadad, enligt mina vänner i USA har han nu dödförklarats. Det är så jävla tragiskt.

Jag bodde på 12 street & Union Hills (C bor...), bara sex gator ner på 12th st. Det är så himla obehagligt. Jag åkte i den där korsningen varje dag och nu vet jag att flera av mina kompisars vän har dött där.
Läs allting om händelsen här.


bad day

Jag har idag årets sämsta dag hittils. Jag har ingen aning varför.
Att jag ska räkna matte i tre timmar nu gör inte saken bättre.

Ang. Kristen Stewarts hår så har hon klippt av det och färgat det svart för en inspelning av någon annan film, det ser för jävligt ut och hon har peruk nu när hon spelar in Eclipse. Läskigt hur mycket jag vet om henne, haha!

Kristen Stewart


Kan inte jag bara vakna upp imorgon och ha lika snyggt hår som Kristen Stewart?

this one little thing called your blog

Det här med att blogga har jag nästan glömt bort hur man gör. Jag ber om ursäkt! Jag går i skolan, idag hade jag teori, igår pluggade jag matte med Mickis och ja, jag har helt enkelt inte tid. Förlåt!

Ett stort tack till Mickis som hjälpte mig igår med matten. Jag och matte = inte en bra combo. Imorgon ska jag plugga lite till, annars kommer jag aldrig hinna klar med matteplaneringen för den här veckan.

Nu ska jag snart sova, jag är helt slut. Over and out friends.


(:

Hur höga var intagningspoängen när du sökte till TBS?
Inte alls höga! Eftersom vi var de första eleverna någonsin på TBS Gävle då den var helt nystartad var intagningspoängen jättelåga, iaf på business program. Jag kommer inte ihåg, någon av mina old classmates som läser kanske gör? :)

Söndagstradition och bröllop i USA!

Söndagar brukar vara mina emodepp dagar men nu har de blivit riktigt fina! Idag var jag nere på stan med Malin i några timmar, hon shoppade och sedan fikade vi ett tag. Sedan mötte jag upp Niclas och vi avnjöt en god middag på Mocca! Så mysigt!

Jag har nyss haft skypedate med världens bästa pojkvän. Åh, snart snart snart träffas vi igen! Den 7e mars (Christophers födelsedag!) är jag bjuden på bröllop i USA! Vårt sportlov infaller precis den här veckan så jag skulle kunna tajma in ett besök i Phoenix då! En av Cindys bästa vänner Cristina ska gifta sig och jag och Christopher har fått en parinbjudan. Det är ett kvällsbröllop och det kommer vara på
det här extremt exklusiva stället! (Obama bor här när han är i Phoenix!) Tänk er bara solnedgången och Camelback Mountain i bakgrunden! Åh så vackert! Så bokar jag flygbiljett nu kommer jag i alla fall relativt "billigt" undan, under 6000 kr (vilket inte alls är billigt tycker jag, men flygbiljetter till phx är dyra tråkigt nog...)

Nej, nu är det dax att inta bädden. Jag har spanskaläxa jag inte har gjort... hoppsan! Godnatt, puss!

"Look after my heart, I've left it with you"

Allt detta har jag att se fram emot i höst! :) Eller ja, vissa saker som APU och biopremiärer är väl inte sådär superroliga men det får tiden att gå fortare, right? Om två veckor börjar jag med körlektioner på körskolan så förhoppningsvis kommer tiden till oktober gå lite fortare. Plus träning och massa annat så ska vi se att det är oktober fortare än vad jag någonsin trott! 33 days baby!

25 september: my sister's keeper/allt för min syster premiär (filmen hade premiär i USA dagen efter jag åkte hem. ugh.)
22-31 oktober: PHOENIX!
2-15 november: APU. Åtminstone inte skola...
20 november: new moon premiär
30 november: PARAMORE live i Stockholm :)
11 december: 18 år!!
17 december - 9 januari: CJ kommer till Sverige!! <3


Did anyone say tired?

Jag är fortfarande inte frisk. Imorse(?) vaknade jag klockan 13.00. Klev upp, tog en alvedon, duschade och åt frukost. Somnade om till klockan 16.30, gick upp och pratade med Christopher i en kvart innan han skulle till skolan (stackars kille har lektion i tre timmar på lördagmorgnar). Sedan somnade jag om igen och vaknade nu.

Och det värsta? Jag är fortfarande trött.

Friday

Det är fredag och jag sitter hemma framför datorn och tycker synd om mig själv. Mest för att jag missade den troligtvis supergoda pizzan i skolan idag. Det var meningen att jag skulle dit och plugga matte och tenta av engelska b, men jag vaknade klockan fyra i natt och hade tappat rösten så jag bestämde mig för att stanna hemma.

Efter alvedon, nässpray, hosmedicin, halstabletter och cola light mår jag lite bättre. Jag har spenderat större delen av dagen i sängen tittandes på tv. Det har väl sin charm det med.

Nu ska jag nog kolla på Twilight. Uh. Vad har hänt med mig?

Puss

ang. designen

Jag har ingen aning vad som är fel med min design, dock är det bara i mozilla firefox den är såhär.. Det har blivit så förr, men återställts efter ett tag. Just nu orkar jag inte göra så mycket åt saken. :) Tryck "F5" några gånger så brukar den återställas, jag har då inte rört den iaf :)

I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined.

Twilightsagan är utläst, rätt besviken på sista boken, mest bara ett slut, ett uppenbart sådant. Twilight och Eclipse är mina favoriter, well well.

Nu ska jag prata med C, sen ska jag sova. Imorgon ska jag göra nationella i Engelska B, för avtentningen. Wish me luck.

Godnatt.

Sjuk

Jag kände mig som ett litet barn igår när jag berättade för pappa att han var tvungen att sjukanmäla mig till skolan, bara för jag är under 18. "Pappa, du måste ringa till skolan och sjukanmäla mig..." Bara tre månader kvar nu!

Jag är hemma sjuk, superförkyld. Inte roligt alls. Imorgon ska jag dock till skolan, för jag ska tenta av Engelska B. Dock bara läs och hörförståelsen imorgon. Det är en början, i alla fall.

Jag har spenderat hela morgonen med att ligga i sängen och läsa. Jag kan hålla med att skådespelarna i Twilightfilmen inte gör boken rättvisa, men förhoppningsvis är "new moon"filmen bättre än boken var. Nog om det.

Nu ska jag tillaga lite lunch och sedan dyka ner i sängen och läsa klart "breaking dawn."

”The clouds I can handle but I can't fight an eclipse”

"Haha, vi LÄR ju skaffa en facebookgrupp för det här!!"
Angående inlägget under.
----

 

20 November har "New moon" premiär! :)

Oh, jag är så exalterad så jag nästan sitter och hoppar! Jag vet inte vad som har hänt på sistone. Sen jag började sträcklasa "new moon" "eclipse" och "breaking dawn" har jag fått något twilight-fnatt. "New moon" är den boken jag tycker sämst om än så länge i serien, dock är jag bara halvvägs genom "breaking dawn" än så länge men vi får se. Hur som helst så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Jag är så fast i böckerna när jag väl börjar läsa, men tänker jag efter så är de inte så himla bra som jag tror de är. Svårt det här, lite luddigt förklarat men vi får väl se vad jag tycker efter jag läst ut fjärde boken. Och btw så får Edward bita mig när han vill. Min kompis Allie I USA sade "alla som har läst Twilight har en crush på Edward, så är det bara." Crush? Check!


Jag hatar ordet "lär"

Jag hatar det, nästan lika mycket som jag hatar matte, och nästan lika mycket som när folk använder "vart" istället för "blev."

"Jag lär göra det innan jag går."
"Jag lära göra det igår" (insätt grovt Gävlemål)
"Jag lärde, hon tvingade mig ju"

Det finns så mycket man kan säga istället för "lär". "Jag var tvungen att göra det." "Jag måste göra det." Åh. Det gör mig galen! Jag vet att jag säkert säger det ibland, tro mig. Men jag har börjat tänka på det på sistone, och jag blir snart allergisk mot det.

Tro inte jag är någon nu, som kan alla regler i det svenska språket eller pratar perfekt, det gör jag verkligen inte. Men i Gävle är detta väldigt väldigt väldigt vanligt att säga. Utrota det! Lär kan man nämligen använda när man säger "Jag lär mig något i skolan." "Jag lärde henne det igår, när hon frågade hur man gjorde."

Hur patetiskt är det inte att jag precis bloggat ett helt inlägg om hur mycket jag ogillar när folk säger "lär?"

matte matte matte b.

Jag hatar matte!

Nåja, efter skolan ska jag till apoteket och handla näs-spray, halstabletter och något annat nödvändigt för att inte få influensan!! Kanske handsprit. Skämt. Skadan är redan skedd då jag är förkyld men vi får väl se. Och monster, jag är inte allergisk mot dig!

Förkyld x1000!

Hej!

Jag har åkt på världens förkylning. Jätteont i halsen, täppt i näsan och världens huvudvärk. Jag kan tycka jag skulle känt mig lite piggare efter tio timmars sömn men tydligen inte. Dock har jag en viktig genomgång på matten idag, om jag inte minns fel, så två alvedon är svalda och nu är det bara att vänta på att de ska verka så jag kan ta mitt pick och pack och gå till skolan. Jag börjar inte förrän 13.00 vilket är rätt skönt ändå.

Jag har inga som helst planer för i kväll. Det var tänkt att jag skulle träna men så blir det inte nu. Sängen, mjukisbyxor, en kopp te och "breaking dawn" blir det nog istället. Inte helt fel.

Precis som förra onsdagen kommer jag inte få prata med pojkvän idag. Han jobbar och åker till jobbet innan jag slutat skolan idag, så det finns helt enkelt inte tid. Inte roligt. Men, smällar man får ta!


here we go!

Hej!

Vistelsen i Stockholm över helgen var mycket trevlig! Jag hann inte mer än komma hem i Söndags förrän jag mötte upp Niclas på stan för en god räkmacka, dock med för lite majonäs! (Amerikaniserad, någon? Nejdå...)

Igår var det skola som vanligt, sedan var det dags för tandläkarbesök. Inga hål! Dock har de en idé om att dra ut en mjölktand jag har kvar, och ersätta den med en protestand. Jag är lite tveksam då jag är livrädd för tanken att dra ut en tand! Jag ska i alla fall på rådgivning om detta på sjukhuset inom en snar framtid. Ush.

Nu sitter jag i skolan och väntar på N som har lektion. Jag vägrar äta curry-kycklingen i skolan, så jag tänker äta något på stan. Vi får se vad. Jag ska också inhandla breaking dawn, jag är helt seriöst övertygad om att vampyrer existerar nu! End of story.

Ikväll teorilektion, shoot me. Sen träffa Adam och försöka övertyga honom att titta på idol då de faktiskt är i Gävle.

----
37 dagar! <3

frågor! :)

Hej hej två små frågor :) När du köpte ju en mobil i USA... är det billigare där än de är här i sverige? Och är det sant att alla har sånna tangentbords mobiler, som den mobilen du köpte?
Tack för en Super bra blogg :)
Hej! Tack!! :) Jag fick en mobil gratis genom mitt abonnemang, dock inte den bästa. Men det finns mobilen från 300-4000, men det finns många bra för ett helt okej pris, under 2000. Ja, många har faktiskt tangentbordsmobiler. Men amerikanarnas största sätt att kommunicera är sms, och det underlättar relativt med tangentbordet. Haha! Men jag köpte inte min tangentsbordsmobil i USA, utan i Sverige. I USA hade jag iPhonen som jag köpte på den amerikanska verisonen av blocket :)

Hej! Vet du var flygbiljetterna till USA är billigast?
Hej! Nej, tyvärr inte. Det beror ju alldeles på hur mycket tidigare du bokar biljetten också, så du kan få det billigt på många olika sidor. Jag brukar kolla easyjet.com, expedia.se och seat24.se, men jag bokade genom SAS hemsida när jag köpte min biljett till Phoenix :)

FEK B

Jag sitter på FEK B och lär mig att minus betyder att någonting minskar.
Avancerat.
Man lär sig alltid någonting nytt...

Förlåt!

Lovade uppdatering igår. Höll jag löftet? Nej. Shame on me!

Helt slut, har haft en trevlig kväll men nu måste jag sova innan jag somnar här. Imorgon är det en minst lika busy day med teorilektioner och massa skola. Jag svarar på frågorna som kommit in imorgon, jag har nämligen håltimme på eftermiddagen och lite tid att döda.

Nu ska jag läsa klart eclipse och sen sova, puss på er!

Ps. Du är bäst, tack för du lyssnar på mig och finns när livet är jobbigt. Du vet vem du är, du är guld värd! Ds.

hemma!

Hej!

Hemma i Gävle.
Nu: Räkmacka på söder!
Alldeles nyss: bokade och betalade Paramorebiljetterna! See you there? :)

Uppdaterar ikväll, puss på er!

helg!

Hej!

Gårdagen som spenderades i skolan var riktigt mysigt, tro det eller ej! Jag hoppade på tåget till Stockholm klockan 15.00 och mötte upp Monster inne i stan och sedan begav vi oss hem till henne. Nu sitter jag på uteplatsen och bloggar i solen :)

Vi såg
seven pounds igår. Jag och Monster valde film, både hon och hennes sällskap sov genom halva filmen och tyckte den var värdelös men jag gillade den!

Nu ska vi snart äta lunch och sedan ska vi åka och shoppa, spendera lite pengar som jag inte har råd att spendera! Nejdå. Ikväll B&J's kanske? Och självklart, skypedate! :)

Puss!

fråga (:

Kan du inte fixa ett videoklipp där Christopher hälsar eller nått? Akulle vara roligt att höra en tvättäkta amerikan prata! :D
Jovisst kan jag det. Jag tror dock inte han ställer upp och spelar in och skickar till mig, men jag kan allt fixa en när jag åker dit i oktober om ni orkar vänta :)

Fredag på Thoren Business School

Fredag igen! Så här ser det ut, som vanligt! :)




Fina flickor Emma & Sreinech! :)


Glasögon och matteräknande! Woho.


Jag och älskade Niclas äter polly! :)

date <3


Date på morgonen <3

paramore paramore paramore (update!)


30 November. Arenan Fryshuset!
Woho, jag ska se PARAMORE igen!
Biljetterna släpps imorgon(11 sep) klockan 10.00!
Klicka här för biljetter!

memories will last a lifetime

Jag fick en fråga om jag kunde skriva om ett speciellt minne jag har från USA. Jag ju skrivit litegrann, bland annat om när jag träffade min värdfamilj första gången, eller hur det var att säga hejdå till skolan. Jag har funderat ett tag och något minne som är starkt är skolbalen.

Det kanske inte framgick så mycket i bloggen just då, när jag inte kunde skriva att jag skulle på balen med Christopher, men hur som helst så var det jag och Christopher som gick tillsammans, och innan balen skulle vi ut och äta middag med Zena och Tim.

Jag gjorde mig i ordning för balen och hade varit och fått håret uppsatt på en salong. Jag fullkomligt hatade det och förstod inte hur jag skulle kunna gå till balen när jag såg ut så här? Ni tjejer vet vad jag menar. Hur som helst så kom vi iväg till slut, och vi åkte hem till Zee för att ta bilder och möta dem. Väl på plats kom Tim på att han glömt Zenas corsage (klicka). Han fick panik och ringde till sin pappa som kom över med den. Kaos är tyligen ett måste för prom, enligt amerikanerna. Väl på plats togs det miljoner med foton och utdelades "oh, you're so pretty" och ja, ni vet...

Nästa uppdrag var att hitta till den lilla mysiga italienska restaurangen där vi skulle äta middag. Jag läste inte kartan den här gången, utan det gjorde Tim. Det tog oss ungefär en halvtimme att hitta, men vi kom dit i alla fall. Jag lyckades inte spilla på klänningen (vilket jag gjorde innan homecoming...) och vi blev bjudna på dessert av en herre som tyckte vi var så fint uppklädda! Tack och bock!

Efter middagen tog vi oss till The Venue Of Scottsdale, som låg i precis som ni nog gissade, i Scottsdale. I den lite äldre delen av staden. Hela Scottsdale är väldigt exlusivt och det är de rikas hem om vi säger så. Vi kom efter många om och men fram till lokalen, och möttes av limousin efter limousin efter limousin! Ur klev killarna och efter kom tjejerna i snygga klänningar och höga klackar. Mycket smink, håret uppsatt och perfekta naglar.

Inanför dörrarna möttes vi av en fotograf som tog mingelbilder, och vi gick upp för att ta foton. Balen fortsatte i en klassisk amerikansk balanda. Hög musik, en massa dansande och tjejerna sprang runt med klackarna i händerna. Sedan självklart, balens höjdpunkt. "Prom King and Prom Queen" ropas ut. En av mina vänner var nominerade, och självklart föll min röst på henne. Dock var hon junior så hon blev inte "prom queen" utan, "princess," då det alltid är en "senior" som vinner "prom queen" på NCHS. Späningen var olidlig. De nominerade samlades uppe på balkongen ni kan se på bilden ovan, och resten av alla stod nedanför och skrek ut namnen på de som de ville skulle vinna.

Namnen ropades ut och hela skolan skrek! En av cheerleadersarna vann "prom queen" och en av fotbollsspelarna vann "prom king." Det var ett ganska typiskt "film moment." De kröntes, tjejen med tiara och band, och killen md hatt och band.

Efter balen åkte jag och Christopher till en drive-in bio. Vi låg i flaket på hans truck under stjärnorna och tittade på någon film. Tyvärr somnade jag(!) och vaknade när filmen var slut. Haha! Jag sov hela vägen hem och vaknade morgonen efter med 60 hårspännen i mitt hår och en halvtaskig uppsättning!


yoga

Yogan var ju skitkul! Jag höll på att somna under avslappningen men förutom det är jag så gott som frälst. Jag ska dit nästa onsdag igen!

Annars känner jag mig lite vilsen. Jag har nämligen inte pratat med CJ idag. Jag har blivit väldigt bortskämd med att prata med honom varje dag, åtminstone bara ett litet tag i alla fall. Det har bara gått en dag förut utan att vi pratat. Men som sagt så gick det inte hop med skola, jobb, träningar osv idag med tidsskillnader och allting. Men imorgon klockan 09.00 får jag prata med min snygga amerikan igen!

Nu väntar bädden. Jag börjar inte förrän 12.00 imorgon men som sagt, date klockan 09.00. Något får man ge för att prata med sin pojkvän :) Imorgon har jag för övrigt affärsjuridik i 4,5 timme. Score. Eller inte.

PUSS på er!

jag älskar matte b <3

Hej!

Idag slutade jag 16.30. Vi hade matte-b i tre timmar. Jag frågade min lärare hur ett tal kunde vara logiskt och han sade "det är ju så logiskt det kan bli." Ja, jag får nog plugga lite mer. Så på fredag ska jag in på mattestugan och extragenomgången. Jag och matte är som olja och vatten. Eller hund och katt. Jag gillar att Thorén inte har schemalagda fredagar, utan behöver vi extrahjälp får vi det på fredagar. De är väldigt underskattade dagar!

Nu ska jag snart iväg på yoga! Det blir nog vädigt intressant. I helgen ska jag till Sthlm och hälsa på monster!


Vi hade storm imorse!

fråga om am. fotbollskillar och cheerleaders! :)

Är det verkligen så i USA att "the captain of the football team" alltid är tillsammans med "the head cheerleader" och att dom är populärast och så?
Nej, inte nödvändigtvis. På min skola hade vi fyra fotbollskaptener, alla seniors som spelat varsity i alla år var kaptener, vilket var lite annorlunda. Vi hade ingen head cheerleader heller, de kunde inte komma överrens om vem som skulle vara det och det blev massa drama så vi hade ingen kapten. Haha! Men jag vet inte hur det är på andra skolor, men på NC var det inte så. Men visst, det fanns cheerleaders som var tillsammans med fotbollskillar, men sen fans det fotbollskillar som var tillsammans med helt andra "vanliga" tjejer också. Visst är dom till viss del "lite populärare." (fotbollskillarna) Alla vet deras namn osv.. Och tråkigt nog är vissa jättesjälvsäkra och tror alla älskar dem, men vissa fotbollsspelare är genomtrevliga! Ricky, som var med i brottarlaget, och var en av dem jag åt lunch med varje dag, var varsityfotbollsspelare, och världens mest omtänksamma kille! Men jag tro säkert att på vissa skolor är det som du skrev :)

you are irreplaceable

Hej!

Idag tog vi skolfoto, jag fick sitta i mitten som vanligt. Kortast, men vad gör det? Jag känner inget sug efter att beställa skolkatalogen men vi får allt se.

Jag, Niclas och Jenny avnjöt en god lunch bestående av thai-buffe idag. Mycket mysig! Min klass hade geografi (jag skolkade inte, jag har redan läst kursen) och Niclas och Jennys klass hade spanska, så vi hade en trevlig lång lunch.

Efter skolan var det teorilektion, igen. Jag cyklade som en galning på en cykel med för hög sadel och nu har jag ont i armarna. Hur kan man få ont i armarna av att cykla? Tisdagar kommer vara mördardagar framöver. Jag slutar skolan 16.30, skynda iväg till Söder och ha teori från 16.45-18.30! Min hjärna kommer vara skapligt överarbetad. Men, skolan är oundviklig och körkortet skall tas.

Nu har jag nyss haft skypedate med CJ. Imorgon hinner vi inte prata då han jobbar och jag har skola och träning. Det går inte ihop med tidsskillnaderna ibland. Han går upp när jag sitter på lektion. Han är och jobbar när jag tränar och jag sover när han kommer hem från jobbet. Men det är sådant vi får stå ut med. På torsdag kväll får jag prata med honom igen. Det är höjdpunkten på min dag, när jag loggar in på skype och han ringer och det första jag hör är "Hi baby!"

Imorgon ska jag på yoga. Det blir nog väldigt intressant. Dum fråga, men man har inte skor på sig på friskis och svettis yogapass, eller hur? Jag är helt utmattad så lite avslappning blir nog skönt imorgon efter två timmar matte.

Nu väntar bädden, förlåt för ett långt inlägg! Puss, godnatt!


I gotta whisper cause I can't be too loud


Hinder - Lips of an Angel (live acoustic)

Den mest spelade låten i min iPod!

fråga

Har två små frågor första frågan kanske är lite privat men ... :) Du skrev i något inlägg under att du gått ner 2 storlekar. Hur många storlekar hade du gått upp när du kom tillbaka? Och hur skriver de sina storlekar i kläder och sånt i USA? Är det siffror så som, 5, 6, 7, 8 eller skriver de XS S M L och sånna?
Jag är inte säker på hur många storlekar jag gick upp, men runt tio kilo (!) Okej, utbytesstudenter, få inte panik nu. Vi åt väldigt mycket take out för Cindy sa att hon inte hade "tid" att laga mat varje kväll. Så länge ni inte äter skräpmat typ hela tiden så bör ni inte gå upp så mycket! :)  De skriver på båda sätten, både med siffror sådär och med bokstäver :)

sovmorgon

Hej.

Klockan är halv elva och jag behöver inte vara på skolan förrän tolv.. Och här sitter jag, påklädd och redo, och har TRÅKIGT. Jag kunde sovit en timme längre. Varför gjorde jag inte det? God knows..

Första lektionen är idrott. Inte allt för taggad. Ikväll ska jag träna igen, dock är träningsvärken inte helt borta men what doesn't kill you makes you stronger? Eller.

6 veckor kvar! 6 veckor och 3 dagar!

skype date


Skypedate med världens bästa pojkvän innan jag går och lägger mig. <3

i miss you terribly


I miss you <3

it was a moment of weakness

Hej!

Jag har världens träningsvärk! Det är helt sjukt! Jag och Mickis bestämde oss för att åka och träna igår klockan tre. Big mistake. Vi skulle gått på passet klockan tolv istället. Kvinnan mördade mig, och lite till. Det var styrka och styrka och styrka, sen lite mer styrka. Jag vaknade imorse och kunde knappt komma upp ur sängen för jag har så ont i rumpan. Sen nyste jag och vek mig dubbel för mina "magmuskler" gör så ont. Det är synd om mig idag. Haha!

Imorgon är det ännu en ny vecka. Vi har nytt schema vilket jag då inte är alldeles för ledsen över. Jag har ju läst tre av de kurserna min nuvarande klass läser nu så jag börjar efter elva varje dag förutom på tisdagar. Score!

Gårdagen spenderades med Jessica hemma hos henne. Smält choklad och banan, jordgubbar och apselsiner doppade i det. Så gott det var!

Vet ni vad? Jag gick ju upp i vikt i USA och allt det som hör till ni vet? Jag har gått ner två storlekar sen jag kom hem. Oktober + träffa pojkvän = vara skitsnygg och fit! Sen får vi väl se hur det går ;)

i'm holding on with all I have


46 days until I get to see you.
Kan jag sakna dig mer? Nej.

fråga (:

Hej jag har en liten fråga till dig. Hur gör man for att dölja att man är till sammans på utbytet? Är iväg nu och har träffat en pojk jag gillar och som gillar mig men jag får inte ha något förhållande alls... ska jag försöka att ignorera eller ska jag satsa ända?
Hej! I feel your pain, trust me. Läget suger! För det första, är det din familj som inte tillåter, eller din organisation? Om din värdfamilj tillåter kan ni ju alltid spendera tid tillsammans hos dig/honom osv.. Jag och CJ visade inte på offentliga platser att vi var tillsammans. Inte i skolan, gallerian, bion osv... det var skittråkigt, men det var det enda som funkade. Vi kunde dock spendera mycket tid tillsammans hemma och så. Om killar frågade mig om jag hade pojkvän så sade jag "ja, i Sverige" så den funkar alltid som ett sätt att dölja, haha! Men det enda tipset jag har är att bita i det sura äpplet och agera som "vänner" när ni är bland folk som inte får veta.. Skittråkigt, jag vet. Tycker du verkligen om killen och det känns som ni kommer funka tycker jag du ska satsa på det, men det är det bara du som vet. Men ha i baktanke att du måste åka hem också och det var skitjobbigt för mig. Läget är inte hopplöst, vill ni att det ska funka så funkar det. Önskar dig all lycka!

Hide the scars to fade away the shake up


System Of A Down - Chop Suey

Jag har inte lyssnat på SOAD på två år men nu så fick jag något ryck. Alltingen hatar eller älskar man dem.. Well, ni väljer själva! :)

we are oh so steget före!


Friday at Thorén Business School Gävle.
Som ni kan se: take away kaffe, mobil, FACEBOOK, iPod, och S är aningen ambitiös med matte c. Jag brottades med fekb i några minuter, men facebook är ack så mycket lättare. Obligatioriskt under dagen är självklart lite skvaller á la gossip girl och gå till ICA och handa cola light. Okej, inte alltid så oseriöst men fredagar är de bästa dagarna på Thorén! FUCKFEK har jag numera döpt företagsekonomin till.

it's really good to hear your voice saying my name

Jag har inte gjort en sådan här lista på länge!

Dagens klädsel: mörkblå jeans, svart linne, grå kofta
Dagens skor: svarta höga converse
Dagens frisyr: utsläppt, borstat och plattat! (händer sällan..)
Dagens mat: lunch med bästa Niclas på stan bestående av kinamat, lasagne hemma.
Dagens händelse: att jag inte somnade under utbildningen på bilskolan.
Dagens planer: duscha och inta bädden.
Dagens vill-ha: OKTOBER
Dagens väder:
mestadels soligt tror jag. aningen kyligt.
Dagens saknad: Christopher
Dagens tråkigaste: att jag måste läsa ikapp FEK B imorgon.
Dagens dummaste: --
Dagens finaste: att Christopher kommer hit 17 december och stannar till 9 januari. 24 dagar!!! <3
Dagens köp: torkad frukt och cola light
Dagens mående: helt okej, saknar C jättemycket, annars lite förkyld.
Dagens span: ett armband jag funderar på att köpa imorgon.
Dagens dryck:
cola light!

SEDONA

Jag har alltid velat åka till Sedona, AZ, sedan alla berättade för mig att det är så vackert där. Så, när jag åker till Phoenix i oktober lovade Christopher att vi ska åka dit! Åh!


do you speak svengelska?

Jag och mickis sitter och småpratar i omklädningsrummet efter träningen.

Emilia: Ja, men en hurrikan ska slå till där.
Mickis: Va?
Emilia: En hurrikan ska slå till där, du vet, en sådan som blåser?
Mickis: Vad sa du att det hette? (börjar flina)
Emilia: Hurrikan?! Eller?
Mickis: Du menar en ORKAN? (brister ut i ett gapskratt)
Emilia: Va.. Aaa, joo, det kanske jag gör..
Mickis: HAHAHAHA nu har du varit i USA för länge.
Nu skrattar även en kvinna jag inte känner som tjuvlyssnat på samtalet... anigen pinsamt, men roligt.

Ibland blir det fel!

this beat is sick

Hej!

Efter två timmar matte så var det bara att hugga in på FEK B boken. När jag läst alla sju kapitel så insåg jag att jag visst läst det där, i förra kursen. Dumt. Efter en lång skoldag, som egentligen inte var så lång, så kom jag hem, skickade ett långt mail till Cindy och sen bar det iväg på teorilektion i 1½ timme. Nu är min hjärna officiellt överarbetad (det behövs inte mycket egentligen..)

Jag har nyss haft en timme lång date med pojkvän på andra sidan jorden. Idag är en sådan dag då oktober känns ljusår bort, och jag vill bara träffa honom nu!! 50 dagar kvar. Nyss var det 109, men ändå går det så sakta..

Nu ska jag sova, jag är helt slut. Och förresten, det kommer fortfarande in kommentarer om var ni är ifrån, PUSS på er!

frågor

Är lite nyfiken på en ganska lång fråga. När du va i USA och skulle göra läxor... använde man mycket datorn där också, typ söka information, renskriva uppsattser och så? Eller skrev man allt för hand och tog fakta från böcker? Om du nu använde datorn.. hände det att du "fuskade" med att försöka hitta fakta från svenska sidor?
Jag använde mig till största delen av datorn för att göra läxorna, som du sa, med att söka information och så. Jag använde mig mestadels av engelska sidor, men ibland, speciellt i början, när jag kunde vara lite lost och inte förstå så brukade jag ta hjälp av svenska sidor. Men efter ett tag blir du så inne i språket och att göra arbeten på engelska så det känns konstigt att göra det på svenska.

Har antalet besökare sjunkit sen du kom hem från USA? Ungefär hur många hade du då? :)
Nu ibland har jag fler besökare än vad jag hade i USA. Då låg det runt 150 unika besökare per dag, nu är det runt 130-180 om dagen! Det varierar :) Stora framsteg jämfört med typ 30 som läste innan jag stack till USA.

Fick du betala allting själv när du reste med din värdfamilj?
Till viss del. När vi åkte på kryssningen betalade jag självklart alltihopa själv, när vi åkte till tex. Kalifornien så hjälpte jag till med bensinpengar osv.. När vi bodde på hotell så betalade jag min andel av priset osv. Jag erbjöd mig alltid att betala och tog inte för givet att Cindy skulle göra det, då hon var ensamstående och redan hade CJ att betala för också. Jag behövde dock aldrig betala för maten när vi var ute och åt. Cindy sa att mat skulle hon alltid stå för. Sen så sa hon till mig att hon uppskattade verkligen att jag inte tog för givet att hon skulle betala, och det var en stor lättnad för henne. Så framtida utbytesstudenter, erbjud er att betala! Vill dom bjuda, tacka och ta emot, men det är mycket bättre att erbjuda från början! Det vinner ni på! :)

Är du bättre på engelska nu än vad din klass är, eftersom du varit ett år i USA?
Det vet jag inte! Jag menar, jag är relativt duktig på engelska nu eftersom det var det enda jag pratade i ett år, men det finns folk som är mycket bättre än jag är också. Jag har ingen aning om min klass, de kan ju vara skitbra på engelska även om de inte varit i USA. Så jag har faktiskt inget svar, sorry! :)

för ett år sedan..

För ett år sedan var jag i Puerto Peñasco, Mexico, med världens bästa C med familj och hade det hur bra som helst. Idag sitter jag och goolar bilder på spanskalektionen. Woho.