Svar på frågorna - del 2

Varför kommer CJ inte kunna arbeta inom Fire science?

CJ är döv på ena örat, och kan därför inte nå upp till nationella standarden för hörselkraven för att få arbeta som brandman. Det tråkiga är att han hörde sig för innan han valde den här utbildningen, och varje brandstation han har gjort praktik på har sagt till honom att det är okej att han är döv på ena örat. Efter två år så ändras det och utbildningen är i princip ”bortkastad”…


När du flyttar till USA ska du då bo hos CJ eller ska du skaffa ett eget ställe?

Jag ska på hemma hos Cindy först i en termin, då varken jag eller CJ har råd att fytta ut på en gång. Men planen är att skaffa egen lägenhet i december/januari.

 

Har du några syskon?

Japp, två stycken. En halvbror och en halvsyster.

 

Har du fortfarande kontakt med dina amerikanska vänner som du fick under ditt High School Year?

Ja, en del av dem. Vi hörs på facebook och så, men vi träffas inte i Phoenix lika mycket som vi sms:ar och facebookar. Många har flyttat till andra städer och stater för att plugga…

 

Hur hittade du träningsmotivationen ? Har du några tips på hur man hittar den ifall man inte har det ? tack för din grymma blogg :)

Jag tycker att det är kul att träna, och när jag märker att jag blir starkare så motiverar det mig! Men köp snygga träningskläder så kanske det motiverar dig till en början?

 

Hur känner CJ mamma sig när du ska flytta till USA?

Hon tycker att det är kul!

 

Finns det några stater som du absolut besöka under dina år när du är I USA? Vilka i såna fall?

Som jag absolut vill besöka antar jag att det ska stå i kommentaren :) Nja, jag har varit till en del häftiga stater, men jag skulle gärna vilja se Colorado, Montana och Texas.

 

Hade du haft drömmen att åka som utbytesstudent länge?

Nej. Hade inte ens funderat på saken förrän jag hittade en blogg om en svensk tjej som var utbytesstudent. Jag tyckte att det lät roligt och frågade mina föräldrar om jag fick åka, och dem sa ja. Sedan anmälde jag mig och på den vägen var det.

 

Läste du några språk när du gick i högstadiet? Alltså mer än engelska och svenska såklart?

Ja, jag har läst spanska både på högstadiet och i gymnasiet, samt året i USA. Så totalt sex år. Sedan är hela mina släkt på mammas sida finländare så jag förstår en del finska också.

 

Den där tavlan du fick på studenten..kan du förklara lite mer om den?

Jag antar att du menar skylten? Det är en bild från min när jag var kanske ett år gammal? Är inte riktigt säker. Det står mitt namn och min klass på den.

 

Ditt drömresmål i världen? och varför vill du åka till det landet/platsen?

Jag skulle vilja åka till Bora Bora, det ser otroligt vackert ut. Jamaica vore också häftigt, likaså Cuba. Sedan även Hong Kong. Varför jag vill åka till de förstnämnda är för avslappning och klarblå vatten. Hong Kong skulle bara vara coolt!

 

Kommer du att sakna Sverige någonting medans du är där borta? Vad i sånna fall, utom familj och vänner?

Jo, det är klar jag kommer sakna Sverige! Jag kommer sakna kollektivtrafiken, friheten att kunna promenera dit man ska. Jag kommer sakna vår sjukvård och min katt!

 

Vad är den bästa amerikanska maten enligt dig?

Oj, USA har ju inte den bästa matkulturen enligt mig. Det är liksom alla världens kök kombinerade på något sätt. Men jag älskar Amerikansk pizza med tjock deg.

 

Hur känns det att lämna Sverige och börja på college i Usa?

Det känns inte som jag lämnar Sverige, då Sverige alltid kommer vara mitt hem. Men det är såklart spännande och roligt, lite nervöst!

 

Beskriv Usa och Sverige med 3 ord? Det kanske låter svårt..men, men

Sverige: modernt, fräscht, lagom.

USA: stort, patriotiskt, mångkulturellt!

 

Ni var ju på Gröna lund på midsommar, vad jag lästa i din blogg.

Jag undrar vad tyckte CJ om Gröna lund då? Vilken karusell tyckte han bäst om?

Jo, det var vi. Han tyckte det var kul tror jag, och berg och dal-banan var väl mest populär skulle jag tro.

 

Har CJ lärt sig någon svenska? Isåfall vad? Och hur gick det för honom att köra bil i sverige? Tack för en bra blogg:)

Han kan säga det simpla så som: hej, hejdå, hur mår du, tack för maten, tack det är bra, ja, nej, håll käften osv… Och det gick bra när han körde bil!

 

vilket är ditt svenska och amerikanska favorit godis? och just kan du skicka ett kilo eller två av skittles till mig så jag kan få njuta av regnbågen igen?

Mitt svenska favoritgodis är nog dubbelnougat, daim, salta fiskar, vaniljfudge och tutti-frutti ringar! Hehe. Amerikanskt favoritgodis är nog Reese’s.

 

hur går det för zee med tvillingarna? :)

Jo, det går bra! De växer fort och är hälsosamma!

 

hej :) kommer du behöva betala något för att gå på college? :)

och är det som i Sverige att man kommer in på betyg eller får alla gå det de vill? :P

Jo, jag kommer få betala för terminsavgift, kurskostnader, böcker och sedan för en försäkring jag måste teckna genom skolan. Så det blir en del. Och det beror på vilka skolor man söker, men man söker på sitt snittbetyg samt lite andra saker – så som intervjuer och uppsatser, samt högskoleprov!

 

om man ska fara till USA på semester vart tycker du att man ska fara? :)

Oj, det finns så många olika ställen. Det beror alldeles på vad man vill göra. Vill du ha solsemster, aktiv semester, storstad? Jag tycker om New York City, Ft. Lauderdale, San Diego, Las Vegas. Men jag är även sugen på en rafting-hiking semester i typ Colorado!

 

vad ska du läsa där borta? :)

Jag ska läsa Business Administration and Management.

 

vilken är din favoritmat i usa?

Amerikansk Pizza.

 

vad har du för förväntningar och förhoppningar inför collage?

Jag har faktiskt ingen aning vad jag ska förvänta mig eller hoppas på. Så klart hoppas jag att det går bra och att det är roligt!


Träningsmotivation? Shopping

Jag hittar träningsmotivationen genom att köpa nya träningskläder. Hehe. Har inte haft tid att blogga idag - jag har hunnit med stan, handla mat, träna, käkat middag hos trevligt sällskap och nu mys med pojkvän. Puss!

Dinner at Viktoria's!

Jag är nyklippt och nyslingad i håret. Det blev väldigt ljust den här gången, men vad gör det? Nu ska vi snart iväg på middag hos Vickan. Dessutom vill jag tala om för er att min mamma idag tog svart bälte i karate! Stolt dotter är jag!

Svar på frågorna - del 1

Rekommenderar du EF som organisation? Eller skulle du hellre åkt med någon annan? (nu förstår ju jag såklart att du inte ångrar något med ditt utbytesår men rent teoretiskt då alltså!)

Nej, jag rekommenderar inte EF. Nu kan det dock bara ha varit mina representanter – men jag hörde inte från dem lika mycket som det lovades. Det var inte mycket information förutom från huvudkontoret i Boston. Dessutom fick jag min placering väldigt sent, och skolan hade redan börjat när jag gick första dagen.

 

Är det mycket plugg i skolan i allmänhet i USA? Är det svårt?

Nej, inte direkt mycket plugg i High School i alla fall. Men det kan vara mycket läxor. Men är man van med svensk gymnasial studietakt så blir det inga problem i USA. Nu läste jag vanliga kurser, inte ”AP” eller ”IB” – så dem kan jag inte svara för.

 

Har det uppstått några kulturkrockar mellan dig och CJ? Vilka i så fall? Alltså, när märker man som tydligast att ni ät uppvuxna på två olika kontinenter?

Ja, när Zee fick sina barn pratade vi en del om barnuppfostran och då ser man rätt fort skillnaderna mellan våra kulturer. USA har en helt annan syn på uppfostran – det skall vara respekt och rädsla på något sätt. Nu säger jag inte att CJ är elak när det gäller det, utan det är bara kulturen i USA som är lite annorlunda. Sedan märker vi enorma skillnader på vår uppväxt, vad jag fick göra vid en viss ålder och vad han inte fick göra vid samma ålder. I USA litar man inte på sina ungdomar lika mycket som svenskar generellt litar på sina.

 

Sen undrar jag om det är lätt att få kompisar i USA? Jag har varit i New York två gånger och tycker att amerikaner verkar vara väldigt öppna och intresserade av nya människor. Jag funderar eventuellt på att plugga på college i USA men vill helst inte umgås med bara svenskar då utan hellre träffa folk från USA och andra länder när man ändå är där. Bra blogg förresten! :)

Det beror alldeles på man är som person! Det stämmer att amerikanarna är mycket mer öppna och utåtriktade – de tar för sig på ett helt annat sätt än vad vi i Sverige gör! Vi svenskar som kommer dit måste inse att det är okej att ”bjuda in sig själv” till saker – det är okej att fråga om man får hänga med på bio. Amerikaner är generellt väldigt öppna och kommer säga ja. Dock kan jag tycka att det är svårt att hitta vänner som man verkligen kommer nära. Några kommer så klart bara vara intresserade av dig för att du är utländsk och det är nytt och spännande (allra helst i high school). Men mitt tips är att umgås med så många som möjligt för att ”hitta” dem du litar på och känner att du har kul med! Och tack!

 

Vad vill du jobba med när du blir "stor"? har du något drömyrke? kram!

Jag vet faktiskt inte än! Jag har inget drömyrke, men jag är intresserad av att plugga juridik av något slag. Kram!

 

Tycker du att det ska bli nervöst att börja på college? Är du mer nervös nu än inför ditt high school-year?

Ja, lite nervös är jag över hur studietakten kommer vara – det är trots allt en eftergymnasial utbildning! Men nervös hade jag varit om jag skulle pluggat på högskola/universitet i Sverige också. Jag var dock mer nervös inför mitt High School år. Nu känner jag till staden jag ska till och jag har vänner där redan – det är en trygghet att kunna falla tillbaka på det. Något jag inte hade när jag åkte som utbytesstudent!

 

Hur skulle en perfekt dag(enligt dig) vara?

Oj, let’s see. Jag vaknar av att solen lyser in genom fönster och jag hör havet utanför. Jag äter en god frukost i sängen med min pojkvän. Sedan gör vi ingenting speciellt under hela dagen – slappar i sängen, umgås, skrattar, äter god mat, dricker gott. Sedan får jag världens bästa massage, pedikyr, manikyr – sedan somnar jag! Haha… nej, jag vet inte. Men den dagen lät väl okej?

 

Kommer du sakna din gamla skola nu när du har tagit studenten?

Kanske inte allt plugg som var – men definitivt mina gamla lärare!

 

Om man ska åka till Arizona, har du nå bra tips på platser man måste besöka, restauranger eller något annat? (kanske en bra fråga för CJ?)

Man kan inte missa the Grand Canyon när man är i krokarna – inte heller vackra Sedona! Jag har ingen koll på lokala restauranger som bara finns i Arizona, men Black Angus Steakhouse, som visserligen är en franchise, är toppen! Sedan är gallerian Scottsdale Fashion Square värt ett besök – fina butiker med dyra priser.

 

Vet du vad du vill jobba med i framtiden eller ska du bara ta det som det kommer?

Jag har inget bestämt, utan tar det lite som det kommer. Men business och juridik intresserar mig.

 

Har du nån förebild som du ser upp till? Tack för en fin blogg, råka halka in här och nu är jag fast!:D

Min mamma och min moster. Min mamma har vänt sitt liv från att vara i ett alkoholberoende till att vara nykter i över tio år – hon har ett bra jobb och ett hälsosamt liv. Hon har varit med om mycket men väljer att sparka livet i arslet när det inte går som hon vill. Hon vet vad hon är värd och hon har fattat tuffa beslut för att komma dit hon är idag. Hon är världens bästa mamma och jag önskar jag kan vara lika inspirerande någon dag.

 

Min moster är också en förebild. Hon har ett bra jobb dit hon jobbat för att komma, och hon är otroligt smart. Hon har balanserat en toppen-karriär med en jättefin familj och hon är väldigt generös. Jag är så stolt över att ha henne i familjen (liksom alla andra i familjen är), och snart blir hon vår familjs första doktorand! Jag önskar att jag en dag lyckas balansera en karriär och ett familjeliv så som hon gjort! My ”ant.” (Medveten felstavning).

 

Hej! ville bara säga att jag har läst din blogg sen innan du åkte till USA och du är väldigt inspirerade som person, något jag ser upp till enormt. Tror du att du fullständigt rent mentalt inte har insett att du ska emigrera och så eller är du väldigt förbered tror du? tänkte det kanske kan bli svårt eftersom det är ens hemland och allt sånt.

Tack för dina fina ord! Jag vet ärligt inte hur förberedd jag är. Men visst är jag lite stressad över det hela. Men jag ser det inte som att fullt flytta iväg för alltid – jag ska ju plugga och en dag så går ju mitt visum ut. Dessutom kommer jag hem till Sverige för att fira jul så det känns inte så illa – Sverige kommer alltid vara femton timmar bort, så det känns inte så farligt (nu i alla fall!)

 

Följer du några tv-serier? :) Och hur mycket reklam är det mellan tv-programmen i USA? :D

Jag följer Bones, Criminal Minds och Glee. Och jag kommer inte riktigt ihåg med reklamen, men det har många korta istället för några långa.

 

Om du fick välja vilket yrke du ville, vad skulle det vara?

Hm, svår fråga. Tror nog jag säger åklagare i riktigt stora rättegångar. Jag vet inte om jag skulle palla trycket, men häftigt skulle det vara om man var bra på det man gjorde!

 

Va tycker din kille om de svenska folket i allmänhet?

Han tycker att vi är trevliga, men att vi kan vara lite tillbakadragna.

 

Om du vann 1 miljon på lotto och var tvungen att spendera dom på 1 månad, vad skulle du göra då?

Jag skulle köpa en 2011 Dodge Charger till CJ, då det är en bil han vill ha. Till mig skulle jag köpa en 2010 Camaro. Sen vet jag inte om jag har så mycket pengar kvar... hehe!


Jag har alltid velat gå på nått amerikanskt supermarket, är de som på film? Att det finns 323 olika sorters flingor tex? Skulle va kul att veta hur utbudet är där? Verkar roligare att handla på sådana ställen än i Sverige som har 4 sorters flingor att välja på.. (kom inte på nått bättre ex)

Jovisst finns det massvis med flingor att välja mellan, speciellt om du går på Walmart eller något av de större kedjorna. De har det mesta i bulk size, och mycket av allting!

 

Hur lange hade du tankt att plugga i USA?

Till min Bachelor’s degree är klar – så jag räknar med fyra år. Men det kan ju ta längre tid också, sen kanske jag inte trivs. Så jag har beslutat mig för att ta det som det kommer och se hur det känns!

 

Och kommer du bosatta dig har i staterna efter skolan?

Jag vet inte än. Vi får se hur det blir, men vi börjar med college och sedan tar vi resten sen! :)

 

 

 

 


Good morning!

God morgon! Nu ska jag ta tag i era frågor från frågestunden. Inte alla, men en del! Idag måste jag städa och fixa, sedan ska jag och CJ iväg på middag hemma hos Viktoria. Och så ska vi hämta världens bästa mamma som kommer hem från Malmö där hon varit på karateläger en vecka! Puss

Frågestund! One, two, three, go.

Eftersom det ramlat in en del nya läsare här tänkte jag att vi kör en frågestund! Nu är jag ingen blondinbella som får hundra frågor så fort hon annonserar frågestund, så snälla ni - fråga en fråga eller två! Och ni som hängt med ett tag, fråga något ändå. Just to humor me! Det behöver inte vara USA-relaterat, okidoki? Men då kör vi då!

Creep

Idag när jag var på stan hände något så himla onödigt. Jag stod nedböjd vid cykeln för att låsa upp den. Jag hade jeansshorts på mig, no big deal. Helt plötsligt kommer det fram en gubbe och slår till mig på rumpan. Jag vänder mig och rent reflexmässigt smäller jag till gubben och knuffar iväg honom. Säger åt honom att han är ett äckel och att han ska gå. Sedan kommer han tillbaka och ber om ursäkt för att han "gjort mig generad". Generad? Snarare förbannad. Jag vet inte riktigt vad jag kläckte ur mig men Mickis i telefonen (som jag pratade med vi tillfället) hörde nog de elaka orden.

Så jävla onödigt. Jag är dock glad att jag åtminstone slog till killen. Så här i efterhand hade jag önskat att det var ansiktet och inte axeln, men jag tyckte mina reflexer var helt okej ändå. Hur som helst så var det en mindre trevlig upplevelse. Vilka idioter det finns alltså?

My nightmare

Mitt hat-älsklingsmoment. Mina armar är inte de starkaste musklerna i min kropp men jag jobbar på det. Jag kan göra riktiga armhävningar utan problem, men inte pull-ups. Så det tränar jag på. Jag hänger i armarna med huvudet över stången så länge jag orkar. Idag blev det 18 sekunder (sist jag gjorde klarade jag tio sek). Och jag är en bra bit på väg med uppdragningarna, snart så kan jag utan någon assistans! Dagens jogging gick förresten skit, något står inte rätt till på vänstra sidan av magmusklerna... väldigt irriterande. Men det är bara att vänta ut.

Question

Thank you ma'am! :) CJ pluggar redan på college, han har pluggat två år men har valt att jobba emellan så han är klar med sin Associate's degree i maj. Hans Associate's är i Fire Science men pga av några tråkiga omständigheter kommer han inte att kunna arbeta inom det området. Han har dock inte bestämt sig för vilken riktning han ska gå mot med sin Bachelor's degree.

America's Most Expensive Colleges

Surfade runt om olika colleges och universitet i USA. Visserligen är det här från 2010, men Sarah Lawrence College snittar den årliga kostnaden på $57, 556. Det är 376 807,62 kronor. Om året. Anta att du studerar i fyra år, då har du studiekostnader på 1,507 228 kronor. En och en halv miljon för en fyraårig utbildning. Vi har det väldigt bra i Sverige som kan komma in på de bästa skolorna i landet, utan att betala skolavgifter som dessa.

När kroppen säger nej

Igår begav jag och CJ oss iväg för en joggingrunda, fem km. Allting gick bra, höll lite snabbare takt än vanligt och gjorde bra ifrån mig med tid. Helt plötsligt högg det till i bröstet och det var slutet på min joggingtur. Vek mig dubbel och kunde inte andas och en väldigt vänlig kille hämtade CJ åt mig som var en bit före. Jag har ingen aning om vad som hände, det var inte alls som håll som jag haft miljontals gånger.

Jag körde ett ganska hårt gympass dagen innan så jag antar att det här var min kropps sätt att säga åt mig att vila. Jag är fortfarande öm på ena sidan av magmuskel-partiet så jag kan mycket väl ha "dragit" till någonting i magmusklerna... tråkigt.

Därför har vi idag spenderat dagen på soffan och tittat på Fast and furious filmer. Nu ska vi snart sätta igång en ny film, men först: middag!

Norge

Det har skrivits många tänkvärda blogginlägg sedan massakern i Norge. Jag tänkte inte ge mig på att skriva någonting, ord spelar liksom ingen roll just nu. Så himla tragiskt.

Work out - innan och efter utbytesåret.


Jag har aldrig haft problem med motivationen - jag har alltid tränat, mer eller mindre. Förutom året då jag var i USA. Jag spelade fotboll i fem år, sedan slutade jag och tog uppehåll något år från träningen då jag gjorde illa foten. Sedan började jag på spinning och gympa på friskis och svettis, sedan har jag joggat till och från i några år. Så i snitt har jag tränat tre gånger i veckan kontinuerligt.

Men när jag var i USA tränade jag ingenting och gick upp en hel del i vikt. Hur mycket? Jag vet ärligt inte, då jag inte vägde mig. Men i april förra året vägde jag 72 kg, och är 162,5 cm lång. Nu väger jag 61 kg, varav 43 kg är muskler. Ni undrar säkert hur jag fick motivationen att gå ner vikten jag gick upp i USA?

Jag har haft turen att ha en otroligt stöttande pojkvän och familj, och jag kände aldrig någonsin att jag inte var tillräcklig, även om jag vägde mer och såg helt annorlunda ut ett tag. Jag hade ingen brådska med att gå ner i vikt, men självklart ville jag må bra med mig själv igen. Jag mådde inte bra med hur jag såg ut, och jag trivdes inte med mig själv. Jag började träna igen - gympa, kickboxning och spinning på friskis och svettis. Även jogging. Ungefär tre gånger i veckan.


Ni måste dock ha i bakhuvudet att det inte har gått på en kvart för mig. Det har tagit två år att komma dit jag är idag. Visserligen har det gått undan nu sedan julas, men det var för att jag ökade träningen.

Förra sommaren (2010) började jag gymma med en tjejkompis. Jag hade aldrig gymmat tidigare, och det gav resultat. Jag blev starkare fort och jag tyckte det var kul att se hur bra det gick. Dessutom testade jag en träningsdvd. "Jillian Michaels 30 day shred." Dvd:n var rolig och gav mig resultat, så det motiverade mig att fortsätta!

Dock så var hösten 2010 väldigt väldigt jobbig. Mammas man var sjuk i cancer och i november så dog han. Jag var mitt i sluttampen av en väldigt tung matte-d kurs och med allt som hände runt om kring mig var jag nära på att gå under. Så jag ökade träningen. Träningen fick mig att orka med skolan och allting annat som hände. Det var mitt sätt att komma i från vardagen, att bara fokusera på mig själv. Träningen gjorde mig mer avslappnad och den fick mig att må bra.

På den vägen var det. Jag började träna ca fem gånger i veckan för det var enda sättet för mig att orka med skolan och livet, helt enkelt. Jag mådde bra av det och det blev en livsstil. Jag gick även ner i vikt av den ökade träningen. Det var inte det som var meningen - utan det hände när jag började öka min träning.

I nuläget tränar jag mellan fem-sex gånger i veckan. Både kondition och styrka kombinerat. Jag mår bra av det och jag älskar att kunna lyfta tungt och springa en mil om jag så behöver. Men det är verkligen en hårfin gräns vid att hitta en hälsosam livsstil och att bli besatt. Jag har många fina vänner vars mening inte var att falla i träningstvång och ätstörningar - men de gjorde det. Det är otroligt lätt, det börjar så oskyldigt.

Angående kosten så undvek jag snabba kolhydrater: vit pasta, ris, potatis, vitt bröd. Men även det kan vara farligt. Jag känner att när jag sätter gränser för vad jag får äta, så mår jag inte bra psykiskt. Jag äter det jag vill äta. Vill jag äta godis, då gör jag det. Vill jag äta rostat vitt bröd till frukost, då gör jag det. Det handlar om att äta det man vill och mår bra av, istället för att förbjuda sig att äta vissa saker. Du kan vara hur snygg som helst i kroppen - men du måste vara även vara lika snygg och välmående psykiskt. Men du vet själv bäst vad du bör äta för att må bra, du vet själv vad din kropp mår bra av. Skit i alla dieter som säger bu eller bä - du vet bäst.

Inför USA - the essentials!

Jag har börjat inhandlingen för USA! Egentligen är det inte mycket jag brukar sakna när jag är i staterna, dock så blir det så klart mer när man varit borta en längre tid. Jag har aldrig varit ett stort fan av Marabou förrän nu på senare månader.  Så, vad mer skall med till USA?

1. Lösgodis. USA har ingen godiskultur what so ever. I alla fall inte om man är van med svenskt godis. Amerikanskt godis smakar bara socker socker socker. Inget annat. Amerikansk choklad ska vi inte tala om, det är i alla fall ingenting jag rekommenderar.

2. Tamponger. Jag vet att det låter konstigt, men vanliga tamponger (ob) är svindyra i USA. Och Tampax tycker jag bara är konstigt och invecklat. Jag köper storpack (100 st) på apoteket i Sverige. Det sparar pengar!

3. Deodorant. Kanske för mycket info - men jag använder apotekets deodoranter och de är de absolut bästa. Det måste inhandlas!

4. Ansiktskräm - min hudkräm från Lumene finns inte att få tag på i USA så minst två bör inhandlas.

Åland in pictures

Eckerölinjen som är otroligt tråkig.
CJ hittade, till sin lycka, en påse Polly i travel bag size.
Jag var glad.
Lilla mysiga badplatsen nedanför stugan.
Första bikinibilden någonsin på bloggen - dem när man solar räknas inte. Känns lite läskigt men äsch, någon gång ska väl den oskulden tas också? Det veckar sig lite här och där och allt är inte superfast - men inte bryr ni er? För det gör inte jag!
Jag och min bästa.
Over and out.

Äventyr på andra sidan jorden

Min bästa vän Mickis har tackat ja till en värdfamilj i Connecticut, USA! Hon ska åka iväg som au pair i ett år. Även om vi är på olika sidor av USA så känns det så bra att vi två kommer befinna oss på samma kontinent. Jag planerar redan nu mitt besökt till Connecticut, hehe. Den 8:e augusti ger jag mig av och Mickis den 26:e september. Woho!

Welcome - please stay a while!

Vi är hemma från Åland! Vi har haft trevliga dagar med sol, bad, bastu, god mat och kortspelande! Även en joggingtur. Jag såg att Nadja länkat min blogg, så en hel del nya läsare trillat in - välkomna! Jag såg också att en hel den nya frågor kommit i kommentarerna, och dem ska jag svara på också. Nu ska jag slappa i soffan en sväng.

Three weeks

Tre veckor på dagen till jag flyttar hemifrån.

Åland

(Bild via google)
I morgon sticker vi till Åland, vi kommer hem igen på torsdag. Min mormor och morfar har stuga där så där ska vi bo. Det blir ingen elektronik över huvud taget, så skönt! Vi ska bada, basta, mysa och äta min mormors goda mat och kanelbullar! Ha det bra, så hörs vi på torsdag!

Questions

Gäller de svenska körkorten i USA och sen tvärt om? :)
Jag kan inte svara på om de amerikanska körkorten gäller i Sverige, sedan varierar det nog från stat till stat vad som gäller med det svenska. Jag vet dock att om jag är bosatt i Arizona så får jag ha mitt svenska körkort i ett halvår, sedan måste jag köra upp och ta amerikanskt körkort. Jag är nästa helt säker på att det går till så i alla fall!

Hoppas att allt går bra nu! Lycka till med allt. En fråga, Vad tycker CJ om maten i Sverige? Är den bättre eller sämre än den amerikanska maten? Har han någon favorit mat då alltså svensk mat ?
Tack! :) Han tycker om den svenska maten, det gör han. Dock är hans favorit stekta köttbullar med potatismos och lingonsylt. Han skulle kunna äta det varje dag. Haha.

De senaste dagarna

Vi har flyttat
Och självfallet käkat flyttmat
Katten har varit överallt. I lådor, porslinskåp, garderober. You name it.
Och idag käkade vi pannkakor till frukost. Mums.

Träning

Dagens träning: fem km jogg, stock-lyftning, hänga i "pull up" läge tre gånger tio sek med hakan över stången och sedan gå upp för backen med CJ på ryggen.

Jag har fått en hel del kommentarer angående min träningsrutin. Just nu varvar jag jogging med styrketräning. Så här har min vecka sett ut så här långt (jag räknar söndag till söndag). Totalt har jag fått in 18 km joggning och två gym-pass.

söndag: fem km jogg, långsammare takt
måndag: gym - mage, ben, bröst, axlar
tisdag: vilodag
onsdag: fem km jogg, snabbare takt
torsdag: tre km jogg, så snabbt jag klarar av, maxat
fredag: gym - mage, armar, rygg
lördag: fem km jogg, långsammare takt + armträning
(söndag): troligtvis vila, annars kanske ett lätt gym-pass

Som ni ser så har det blivit mer löpning den här veckan än styrka. Det varierar lite vad jag känner för. Tränar jag flera dagar i rad ser jag dock till att träna olika muskelgrupper olika dagar, så att de som behöver vila får vila. Repetitionerna jag gör på gymmet beror lite på - dock alltid tre set av varje. Dessutom oftast tre olika övningar för varje muskelgrupp. Ex: tre olika armövningar, tre olika ryggövningar osv... hur många i varje set beror på övningen, men över lag brukar det bli tio eller tolv. Kör jag riktigt tungt så brukar det bli åtta.

När de gäller löpningen så föredrar jag fem km-spåret. Dock så försöker jag att en dag i veckan ta ett annat spår och springa fort. Så att kroppen inte vänjer sig vid att springa samma sträcka på samma tid. Men ibland är det även skönt att bara jogga utan att ta tid eller försöka slå sin förra tid - bara för att rensa skallen.

Ungefär så här är min träning nu den här perioden. Träningen har blivit en stor del av min livsstil och jag tycker det är så kul! Självfallet finns det dagar då jag känner att jag inte vill - och då ska man inte! Man skall känna sig nöjd efter träningspasset och vilja göra det igen. Det ska aldrig vara ett måste att träna. Kom även ihåg att kroppen måste vila emellanåt. Den behöver det.

Studielån!

Idag fick jag beslut från CSN. Jag får studielån och bidrag när jag pluggar. Så himla skönt! Både visumet och beslutet kom idag. Nu är det bara avresa kvar. Äntligen!

Visumet

Titta vad jag hämtade ut idag!!

Sweaty girl

Kick-boxningen blev inställd. Vi tränar med ett gäng Karate-människor, men idag var det ingen som ville dyka upp! Jag och CJ åkte istället iväg till Hemlingby och sprang. Eftersom vi sprang fem km igår så tog vi tre km idag. Jag sprang på 14.09 vilket är en minut och åtta sekunder snabbare än sist! Det är kul att det går framåt. Jag har fått några kommentarer angående träning - jag kan skriva ihop ett inlägg om hur jag tränar under en vecka eller så, så får ni se. :) Nu ska jag in i duschen, sedan ska vi iväg och se Harry Potter!

Oh why

Hejhej, jag älskar verkligen din blogg. Jag blev vän med dig i facebook men sedan så acceptera du. när jag ville skriva ett meddelande till dig att jag läser din blogg dagligen hade du tagit bort mig. jag förstår inte..
Hej! Tack! Jag accepterade för att se vem du var, när jag insåg att vi inte känner varandra irl så tog jag bort dig. Men det var för att du inte skrivit något meddelande som "jag läser din blogg" innan eller så. Det var så klart ingenting personligt utan helt enkelt för jag inte förstod hur vi kände varandra. Men adda igen så accepterar jag!

Träning

Jag tyckte jag såg hård ut igår innan springturen. I spåret där vi springer finns en "armgångs-bana" som jag gör efter varje springtur. Dock så rev jag upp skinnet rätt ordentligt sist, så nu hade jag lite framförhållning och tejpade det.
Fokuserad tjej.
Sen slutade det med att jag rev upp andra handen och det blev blodigt ändå... hehe. Vi sprang i alla fall fem km igår. CJ får börja två minuter innan, vi klarar inte av att jogga tillsammans. Haha! Ikväll blir det kick-boxning!

Fråga

hejhej! Grym blogg, jag undrar om du accep om dina läsare addar eller blir vänn på facebook?
Det beror lite på, är det bara en förfrågning så oftast inte. Skriver man att man läser bloggen eller något annat meddelande så jag förstår att det är "seriöst" så brukar jag acceptera! :) Ibland så accepterar man så är det någon med två vänner och inga wall posts... inte så kul.

The past few weeks

Det har blivit en hel del Bones-tittande. Just nu, säsong fem.
Min säng hos pappa är så smal så här sover vi på golvet, hehe...
Mamma och pojkvän har fightats på träningar, hehe.
Haha, vår humor. Min armträning har äntligen börjat betala av sig...
Jag har blivit besatt av att mixa hallon, blåbär och yoghurt. Och av att äta det, såklart.
CJ, däremot, har blivit besatt av facebook.
Vad gör man när det regnar och man inte har ett paraply? Man köper en regn-poncho.
CJ har kört bil i Sverige för första gången. Skall tilläggas att USA inte har någon form av högerregel. "Vadå, är det mitt fel om han kör på mig då om han kommer från höger?!"
Och igår var jag till ambassaden! Och ambassad-besökare, det är inte hela världen om mobilen är med. Visserligen vill dem inte det, men jag gick ensam dit och google-maps i mobilen fick leda vägen. Hur annars skulle jag hittat? ;) De tog min mobil och lade den i förvaring till jag var klar, de blev inte ens lite sura. Stäng av den bara!

Amabassaden

Idag var jag på ambassaden för att fixa visum. Jag fick vänta utanför byggnaden i typ en timme, sedan fick jag vänta där inne i ca 40 minuter. När jag väl kom till fönstret var det en hel del frågor - varför Phoenix? När var jag utbytesstudent? Vad har jag gjort i Sverige de senaste två åren? Varför vill jag åka tillbaka till Phoenix? Har jag pojkvän i USA? Hur många gånger har jag träffat honom sedan jag kom hem? Vad är era planer? När träffade du honom sist? Har du sökt studielån?

Sedan sade hon att allting såg bra ut och jag frågade hur lång tid det tar innan jag får visumet. Hon svarade ca en vecka, sedan fick jag gå. Ganska svettig tjej kan jag tala om att jag var. Men nu är det gjort och det blev ju godkänt sade hon! Jag träffade dessutom en söt bloggläsare - så hej om du läser! :D

Tionde juli

Grattis på födelsedagen. Vi saknar dig.

Hopplöst

Misslyckad hoppbild i Spanien.

Idag har jag packat ihop mitt rum och uträttat massa andra ärenden. Jag har även tränat och jag har aldrig upplevt en sådan här träningsvärk i mitt liv. Jag var på mitts-träning (tänk boxning) i torsdags med ett gäng karatemänniskor. Känns i kroppen idag efter ett gympass på det. Men, träningen underlättar stressen. Hoppas det är bra med er! Puss

Stress

Hej.
Tänkte bara tala om för er att det troligtvis inte kommer vara mycket uppdatering här på några dagar. Jag är otroligt stressad just nu. Båda mina föräldrar är mitt uppe i flyttar, jag håller på med allting kring USA och allting är bara allmänt stressigt. Jag är på väg att gå sönder känns det som. Jag är otroligt stressad och kan inte sova och har ständigt ont i magen. Men vi hörs lite halvt som halvt, okej? Puss

Sommarkväll

Nu sticker vi ut på stan i Gävle, det är sommarkväll. Puss!

Dust storm in Phoenix

Detta drog in över Phoenix igår. Monsunsäsongen har startat och då händer detta ibland.

Amerikanska ambassaden part two

Idag gick jag in på ambassadens hemsida för att se om det fanns några tidigare datum att få gå på intervjun. Till min stora glädje fanns det en tid. Jag försökte avboka min första tid för att ändra till den tidigare. Allt gick bra... trodde jag ja! Det visade sig att helt plötsligt var min första tid avbokad, och det fungerade inte att boka en ny tid! Paniken som kom krypande, inte okej.

Jag grät som ett litet barn och sade till CJ att allt kommer gå käpprätt åt helvete och jag var typ hysterisk. Men någonstans i mitt hysteriska jag fanns ett lugnt jag som mailade ambassaden och förklarade att någonting gått fel i deras system. En kvart senare fick jag svar att jag fått tid den 12 juli, och intervjun den 27 skulle de avboka åt mig så allting blev rätt.

Så nu håller vi tummarna att allting går bra! Okej? Dessutom har jag idag skickat in min ansökan till CSN om studielån.

Answers

Du ska ju flytta till USA och söka visum och så, men är det ett speciellt visum då så att du får flytta dit och bo där för alltid om man säger så? Eller måste du ta nytt visum varje år? Hoppas du får det hur bra som helst! :D
Tack! Jag ansöker om ett studentvisum som räcker så länge som jag är student i landet. Men högst åtta år. Så länge jag går i skolan så får jag stanna i landet, och lämnar jag USA så måste jag resa in i landet igen inom fem månader, annars går visumet ut. Det är alltså inte samma visum som jag ansökte om när jag var utbytesstudent. Jag behöver inte heller söka nytt visum varje år. Men jag får inte bo där "föralltid" på mitt visum.

Var någonstans i Schweiz var du? :) Och som jag såg att någon kommenterade här över: Söker du till collage i USA genom en organisation eller själv? Funderar på att söka tills nästa år!
Jag var i Saint-Barthélemy som ligger nära Lausanne. Vi spenderade även en dag i Genéve. Nej, jag söker inte till College genom en organisation, utan jag gör allting själv.

Hej! Jag brukar läsa din blogg rätt ofta, älskar den! Om du får tid att svara vore det great... Tror du att det vore lättare att söka till college i USA genom någon "organisation" (typ blueberry, kilroy, språkpunkten osv) om det inte spelar någon roll vilket college man går på? tänkte på allt pappersarbete och så. Och sedan måste jag bara säga att du är grymt fin, och på just de här bilderna påminner du lite om (en ung) Beverly Mitchell xP
Hej! Tack, vad snäll du är! Ska jag vara ärlig har det inte varit svårt att söka till det colleget jag sökt till, det har bara varit brist på tid. Så jag tror inte det hade varit så mycket lättare med en organisation. Men jag tror att söker man till ett större universitet där platserna är få eller antagningsprocessen är mer komplicerad så är det nog lättare om man han hjälp av någon som vet vad de gör, definitivt!

Sedan ett svar från en annan person, angående MasterCard-frågan för några dagar sedan!
"Tjejen som frågade om Mastercard kommer antagligen inte ens se det här, men anyway, jag har ICA Banken Mastercard här borta och det funkar finfint. Har bara stött på en enda bankomat som vägrade ge mig pengar (och den var allmänt knepig in general).


Limön!

Vi hade en jättetrevlig helg på Limön. En av mina bästa vänner har stuga där, så det var hos henne vi spenderade helgen. Årets fisketävling gick dessutom av stapeln, och jag lyckades fånga en fisk! En äcklig mört på 80 g gav mig inte direkt storpriset, men jag tog en Polly-tröja som jag tvingade CJ att ha på sig. Hans favoritgodis i Sverige är nämligen Polly. Hehe. Förutom en massa fiskande hade jag en nära-döden-upplevelse när CJ, killen från öknen, bestämde sig för att ro båten. I motvind. Vi kom ingenstans! Sedan skulle det bytas platser i den instabila båten och det gungade och jag trodde helt ärligt vi alla skulle ramla i och drunkna. Nåja.

Home

CJ misstycker med val av bild, men vad gör det? Nu är vi hemma efter en supermysig helg på Limön. Vi har fiskat, åkt båt och spelat massa kort. Har bilder att visa er i morgon.

Limön!

Nu åker vi ut till Limön, hemma igen imorgon! Det ska fiskas och grillas, mysigt.