Internship

Mitt internship tar mig över hela stan. Förra veckan var jag i Gilbert, och det var då en upplevelse då jag bara varit där en gång. Jag skulle åka och besöka mäklare; google maps var min trogna vän till mobilen dog. Nu har jag investerat i en laddare för bilen.
 
Vårt kontor är i downtown Phoenix och det är en bit pendlande varje dag; inget katastofalt, men det är alltid mycket trafik. Dessutom följer gatorna i downtown ingen som helst logik, och var och varannan gata är enkelriktad (ganska ovanligt ändå i Phoenix). Det har blivit mycket åka-runt-kvarteret för att hitta rätt.
 
Idag var jag i Scottsdale hela dagen! Det var fruktansvärt varmt, men jag besökte alla mäklare som jag skulle hinna med och fick se en hel del fancy-smancy kontor. Jag marknadsför en produkt just nu, och delar ut exemplar av dem. En av kontoren svarade helt kallt "we only do luuuuxury client gifts." Tack för din tid och hej då! Åh, vad det är tråkigt att le och vara glad när man inte riktigt vill... men men, man lär sig alltid!
 
Nu ska jag ta en snabb tupplur, sedan ska jag iväg till gymmet. Jag har en del tråkiga ärenden att uträtta ikväll, för imorgon åker vi till Kalifornien!! Som jag längtar. Vädret i helgen i Phoenix förväntas vara sol och mellan +47-49 grader. Dodging a bullet there!

Monday

 
Jag har inte glömt er! Promise! Jaja, jag satte 133# på 5x5 back squats förra veckan. Fin-fint! Vi har Oly-lyftning på morgnarna på tisdagar och torsdagar, så jag var dit förra veckan och jobbade på snatches och lite annat.
 
I lördags var jag iväg till Chandler för att heja på Laura och Alexa som tävlade i tyngdlyftning (snatches och clean & jerks). Jag blev väldigt inspirerad att jobba på mina Snatches så jag kan tävla någon gång i framtiden också! 
 
Annars då? Idag var jag och CJ till Kohl's för att kolla på kläder. Helt plötsligt hör vi hur massa saker faller vid dörren och någon skriker. CJ går upp och ser vad som händer, men han kommer springandes tillbaka, tar min hand och drar ut mig ur butiken. Där ute möts vi av åtta polisbilar och en polishelikopter... tydligen så jagade dem en kille som sprang in i klädbutiken för att gömma sig. Polisen hade sprungit in med dragna vapen och skrikit "you're going to get shot!" Då tyckte CJ att det var dags att gå. 
 
Imorgon ska jag ha training på mitt intership, och sedan är jag ledig onsdag men jobbar på torsdag. På fredag har jag biometrics för immigration, sedan åker vi till Kalifornien efter det. Vi kommer hem igen på onsdag, sedan har vi ett 4th of July party på torsdagen. Busy busy!

California

Photo via this page.
 
Nästa fredag åker jag och Christopher till Kalifornien för semester i fem dagar. Åh, vad jag längtar! Hundvakt är skaffat, hotellet är bokat och det som är kvar är att vänta till nästa vecka och tanka bilen. Det ska bli så skönt att bara njuta av hav, god mat och det bästa sällskapet.

Internship

Jag har fått ett internship! Ett internship som kommer bli ett jobb när jag får mitt arbetstillstånd om allting går vägen! Vår bröllopsfotograf har ett annat företag på sidan som hon behöver hjälp med. Jag kommer att få hantera hennes kunders social media; hon har ett företag som hjälper företagare att marknadsföra sig på social media sidor (facebook, twitter, bloggar); mitt jobb kommer att vara att möta nya kunder, sätta upp en plan för deras visioner, samt att hjälpa dem implementera planerna. Så en del administra saker så som att uppdatera kundernas bloggar/facebook/twitter, men även kundmöten.
 
Vi hade möte/intervju idag då vi gick igenom allting hon vill ha hjälp med. Jag kommer att börja imorgon(!) och följa med på ett networking event; knyta kontakter och presentera mig och lite sådant. Jag får ju inte jobba ännu eftersom jag inte har mitt arbetstillstånd, så det kommer just nu vara ett internship/praktik då jag lär mig datorsystemet, knyter kontakter och blir tränad i försäljning/marknadsföring (chefen har varit VP för ett stort säljarföretag, så jag är i goda händer!). 
 
Jag är så himla glad! Marknadsföring var delen jag spenderade minst tid på under min gymnasieutbilning och det jag valt att inte lägga fokus på under min nuvarande utbildning, så det är definitivt utanför min comfort zone. Hur som helst så känns det himla kul att få chansen att ens göra detta! Och att ha ett jobb som väntar när jag väl får jobba!

I did it

Tänkte bara uppdatera er om hur det gick efter det här. Efter de första 2 miles så var jag mentalt inställd på att det här var nog det värsta jag gjort i mitt liv. Efter boxjumps trodde jag att jag skulle svimma. De sista två miles så grinade jag lite. Det var stekhett. Symptomen av heat exhaustion kom krypande: tuppskin fast man svettas otroligt mycket, fryser fastän det är hett ute. Illamående. Yrsel. Jag kände igen det mesta från mina långpass då jag tränade inför halvmaran. Usch, det är farligt att vara ute i hettan. Men vi hade gatorade och lite annat att fylla på med när vi var klara med passet. 53 minuter tog det totalt. Sista 2 miles tog mig 20 minuter. Lite perspektiv på hur man påverkas av ett tufft pass och 40 grader. Inget jag rekommenderar. Jag skulle säkert älskat det här passet, i ett Arizona i december. 
 
 

Helg!

 
Igår tog CJ ledigt från jobbet och vi styrde kosan mot IKEA. Först så mötte vi dock upp CJ:s mamma och beställde blommorna till bröllopet. Min bukett, mina brudtärnors buketter och de blommor killarna ska ha. Nu är det på riktigt bara killarnas klädsel och tårtan kvar att beställa. Och ja, att betala för slutnotan då... hehe.
 
Jag åt massvis med svensk mat igår... fantastiskt!
 
Vi köpte ett nytt soffbord. Jag satte ihop det alldeles ensam, CJ hade noll tro på att jag kunde.
 
CJ:s mammas hus har konstiga hyllor inbyggda i väggarna som jag inte riktigt vet hur jag skall förhålla mig till. Ser även att mitt blockljus är snett. Åh vad irriterande! Måste fixas på en gång.
 
Jag försökte ta en fin bild när båda hundarna satt ner. Ni ser ju hur det gick med Axel. Nu ska jag åka och köpa hundmat... 
 

If I don't update tomorrow, this is why...

 Lite så här känner jag mig inför dagens träningspass. Låssas att jag ser glad ut men är livrädd på insidan.

WOD

"Hidalgo"

For time:
Run 2 miles
** Rest 2 minutes **
135 pound Squat clean, 20 reps
20 Box jump, 24" box
20 Walking lunge steps with 45lb plate held overhead
20 Box jump, 24" box
135 pound Squat clean, 20 reps
** Rest 2 minutes **
Run 2 miles

Ska åka till gymmet snart. Det är "bara" 39 grader och lite moln idag så det är ju okej att springa 4 miles (6.5) km. Said no one, ever. Jag kommer ju absolut inte göra 135 lbs squat cleans, men ni förstår ju grejen? Vem fan gör sådant här frivilligt?! 

 

 


I think I'll have a heart attack

Guess where this girl is going on Friday?! Smörgåsbord!!
 
Tänkte lista lite grejer som är toppen och botten just nu...
 
- Vädret är fruktansvärt plågsamt. 45 grader varmt. Så tråkigt att vara inomhus hela tiden.
+ Mitt gym är toppen, det finns folk från varenda yrke där. Advokater, läkare, lärare, kirurger, tandläkare, börsmäklare, frisörer, mäklare, sjukgymnaster. Det känns nästan som att vad man än behöver hjälp med så finns någon där. En av tjejerna ska fixa mina brudtärnors hår inför bröllopet. It's not what you know, but who you know i det här landet.
+ Mataffären säljer pumpkin chocolate chip cookies även fast det inte är Thanksgiving. Prisa pumpa-gudarna. Har käkat fyra stycken ikväll. Mår illa. 
- Vår lilla valp har någon sorts allergi som vi inte får bukt på trots veterinärbesök, ny kost (det tar ju tid) och tester för infektion. Nu har han fått medicin så förhoppningsvis slutar han klia!
+ Sommarlov. Jag älskar att vara hemma, tvätta, städa och sedan träna på eftermiddagen. Så skönt. Kommer nog bli uttråkad om en vecka, men det har varit sååå skönt.
+ USCIS har tagit emot vår ansökan och nu kommer saker i rullning.
- USCIS kommer troligtvis ta ett tag, vänta vänta vänta. 
+ Mina tjejkompisar här borta. Äntligen har jag skaffat mig några bra tjejkompisar som jag umgås med. Det har tagit lite tid och mestadels hänger jag med killar, men nu har jag äntligen hittat rätt.
- Att köra bil överallt. Och dessa avstånd. Går åt så mycket bensin. Promenerar man någonstans just nu möter man troligtvis detta öde
+ Att jag snart får träffa min familj och mina vänner!! 
 
Fler plus än minus. Good good!
 

Bidezilla

Jag försöker mestadels vara positiv; jag håller mig borta från dramat i familjen här borta, och jag försöker att inte lägga ner energi på småsaker. Dock så håller dessa bröllopsplaner på att förvandla mig till en kaktus (taggig och elak). Människor som inte alls har med planerandet att göra har börjat lägga sig i så himla mycket. En individ som jag inte vill nämna vid namn men rimmar på mindy dikterar mina inbjudningar och har gjort det hela våren. Hon försöker tala om för mig att det är tradition att bjuda in vissa och vissa. Personer jag inte ens känner eller personer jag träffat en gång. Jag blev så förbannad att jag sade till henne att det är inte ett traditionellt bröllop, och eftersom hon inte betalar så tänker jag inte bjuda in de gäster som hon vill att jag bjuder. Det gick inte hem sådär kanon, men det är min och CJ:s dag, ingen annans. Förstår dock hur folk blir bridezillas. No judgment here. 
 
Jag är väldigt rak på sak och ärlig, och jag orkar verkligen inte med all bullshit som cirkulerar i släkten. Livet är för kort för att spendera det som en skvallerbytta.
 
Nu var det slutklagat! Imorgon ska jag åka och välja ut min blombukett och även blommorna mina tärnor skall ha. Här kommer lite som jag hade tänkt mig...
 
 
 
 
 

Baby shower, hiking & bridesmaid

Det har varit fullt upp i helgen; igår var det Mike & Marissas baby shower för deras dotter som kommer nästa månad. Det bjöds på god mat och trevlig sällskap. Idag så hade CJ en ride along med en brandstation här i Phoenix; han följer med på utryckningar och får utöva sina sjukvårdarkunskaper. Han har fått relativt bra nyheter i och med brandmanskarriären, ingenting är absolut skrivet i sten ännu, men går det som det har gått idag kommer han att ansöka om jobb som brandman i september. Det kan vara så att det finns ett undantag till hans hörselproblem, men vi vet inte helt säkert förrän efter han, om det går vägen, får en intervju.
 
Fick bilder från WOD:en vi gjorde förra veckan! 
Photo courtesy of: Crossfit Uprising/The Sonshine girls
 
Cleans!
 

Och lite bröllopsnyheter... vi har bestämt oss för att ha ytterligare två personer i vårt bridal party. Min syster kommer vara brudtärna, och CJ:s vän Mike kommer vara en av the grooms men. Så idag var jag och beställde en till klänning och den kommer in två veckor innan bröllopet, så det var tur! Nu måste vi leta reda på karlarnas kläder, också. Ay ay ay. Och just det, idag var jag och hikeade med Ashley och vi hörde TVÅ skallerormar. Hjärtat slog i 190 och fort som fan sprang vi. Minus med att bo i öknen: skallerormar, skorpioner och svarta änkan.

När det suger att bo på andra sidan jorden

Vid sådana här tillfällen så suger det att bo på andra sidan jorden... min bästa vän, Malin, och hennes kille väntar barn och jag är så glad för deras skull! Men det gör lite ont i hjärtat att jag kommer vara här när denne kommer till världen. Jag kommer inte få hålla i nyfödd bäbis, jag kommer inte få komma med blommor; istället får jag vänta ivrigt på ett meddelande över nätet. Men det bästa, med vår vänskap, är att hon tar sig tiden att ringa mig på FaceTime, direkt efter testet visar positivt, och delar med sig av nyheterna. Åh, de kommer bli så bra föräldrar! Grattis M&M!
 

June 5

 
Hej! Jag har inte bloggat på hela veckan. Inte för att jag gjort något speciellt, utan jag har bara haft noll saker att blogga om. Hur som helst. Idag satte jag ett nytt snatch PR på 78 lbs. Stark som en mygga ser ni ju att jag är :) Snatch är det absolut svåraste lyftet för mig, men jag har kommit en bit på vägen!
 
Igår så gjorde jag en typisk "Emilia." Lockade håret och satte locktången på halsen. Mysigt.
 
Och denna skönhet blev min idag. Jag lade ögonen på den för första gången förra månaden när mamma var här. Idag så sade hon åt mig att köpa den, för det var jag värd. Kan dock tillägga att jag köpte den på Nordstrom Rack, vilket är ett budgetställe, typ som en Nordstrom Outlet. Det fanns en kvar, det var liksom menat. Men inte så menat att jag hade betalt fullpris på den :) Men den är så fiiin!

Brad Harper Memorial WOD

Idag var det dags för memorial WOD för brandmannen som dog här i Phoenix för två veckor sedan. Det var 42 grader varmt ute (årets första excessive heat warning), skivstången var stekhet, passet var skitjobbigt, men det var otroligt häftigt att se hur många främlingar samlades för att hedra en människa. Hela hans brandstation var där, och även tv och fotografer. Vi var ett gäng från gymmet som deltog, och det var verkligen speciellt.
 
Här är vi alla samlade. Passet var brutalt; jag kom igenom 4+14 rundor. Jag var så nära på att spy på grund av värmen, men efter lite gatorade så blev det bättre. Usch, inte att leka med. Sen tänker man på att dessa brandmän har tung utrustning på sig och går igenom värre påfrestningar än dessa, så jag bör inte klaga.
 
Passet:
23 min AMRAP
9 pull ups
15 cleans (75 lbs)
21 squats
25 lb plate 75 m forward run
25 lb plate 75 m backwards run
 
Battle wound från skivstången. Ser oskyldigt ut men till slut drogs allt skinn bort och nu är det bara öppet, rött och irriterat. Svider som sjutton. Hur som helst: det var ett av de jobbigaste passen jag någonsin tränat, men det kändes så bra att göra det för något större än ens egen hälsa.