Thursday, March 28, 2013

Äntligen är skolveckan slut. Visserligen har den gått ganska fort, men det är alltid skönt med helg! Jag har ett komplicerat bokföringsprov på måndag så hela helgen kommer spenderas med att plugga.
 
Idag gjorde jag 13.4 (klicka week 4) open WOD. Eftersom jag inte gör open så kunde jag modifiera (scale) vikten som var prescribed, vilket var 95 lbs. Jag gjorde istället 73 lbs. Jag har inte varit på topp den här veckan, men det är så det är ibland. Jag fick dock ihop 61 reps totalt. 
 
Imorgon ska jag till veterinären med Axel för den sista vaccinationen. Det ska bli skönt att ha det gjort så vi kan vara ute mer. Vi har prärievargar vid huset och det finns flera sjukdomar som sprids från dem, men imorgon är han färdigvaccinerad! Vi har inga planer för resten av helgen, förutom att gå ut och käka frukost med CJ:s familj på lördag för att fira påsk.
 
-Hur firar ni påsk?
-Vad har varit höjdpunkten av er vecka?

13.3 och myslördag

Så här trött var jag klockan 05:26 på fredag morgon, men jag tog mig till gymmet för att göra 13.3. Jag tror morgonklassen var min lucky charm, för jag tog mig igenom alla wall balls och 80 double unders. När klockan slog 12 minuter hade jag kommit igenom totalt 230 reps. Jag var så himla trött, men nöjd!! Såg till att rulla ut benen på foam rollern igår, men nu börjar det kännas att jag gjort 150 wall balls. Jag hade sådan träningsvärk i axlarna imorse dock så jag var tvungen att ta ipren.
 
Jag har två blåmärken på båda låren. Vi gjorde snatches och efter vi hade gjort en skulle vi ta ner skivstången till höften och göra en till. Jag har bananskin och ser ut så här efter 14 stycken.
 
Igår var det äntligen dags för IKEA:s påskbord! Efter att ha åkt vilse så hämtade jag till slut upp Viktoria och vi åkte iväg till IKEA. Jag åt till jag nästan sprack, och fick prata svenska med många svenskar. Jag stötte även på tre personer från Gävle. Världen är bra liten.

Mjölk och morgonpass

Jag går in på mina favoritbloggar och ser inga uppdateringar. Tänker för mig själv "varför uppdaterar dem inte?" Sedan inser jag själv att jag knappt bloggat den här veckan heller. Jag är tillbaka i skolan efter mitt lov och det är som vanligt massvis att göra.
 
Höll mjölkpaketet i handet, samtidigt som jag pratade i telefon och skulle låsa upp dörren. Gick sådär.
 
Någon med likadan bil som mig tyckte att det var kul att parkera bredvid mig. Hehe. 
 
Jag satte 133 lbs på mitt 3 rep max front squat i veckan! Imorgon ska jag träna ett morgonpass. 06:00 ska jag infinna mig i boxen. Jag ska nämligen på IKEA:s smörgåsbord på eftermiddagen, men jag vill gärna göra 13.3 (crossfit open) passet som vi ska göra imorgon, så då får det helt enkelt bli på morgonen. Så här ser 13.3 ut:
 
WOMEN - includes Masters Women up to 54 years old
Complete as many rounds and reps as possible in 12 minutes of:
150 Wall balls (14 lbs to 9' target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
(Här har ni en video om ni vill se alla moment.)
 
Vi gjorde 75 wall balls i tisdags och det var brutalt. Imorgon är det dubbelt så många. Jag vet garanterat att jag inte kommer ta mig till Muscle-ups under 12 minuter, men det gör ingenting, för en sådan kan jag absolut inte göra. Double unders kommer bli svårt också, då jag har problem med att få ihop fler än 10 åt gången. Jaja. Wish me luck! 
 
-Har ni något att se fram emot i helgen?
Jag ska på påskbord med Victoria!
 
-Hur var er träningsvecka? 
Jag har fått in tre pass crossfit, imorgon blir det ett fjärde. Tänkte även ta en löprunda på lördag, så totalt fem pass.

13.2, Running, Scottsdale Dessert & Shooting

Kickstartade helgen med 13.2 (Crossfit Open). Helt värdelöst. Shoulder to overhead med 75 lbs är så tungt för mig. Jag kan definitivt göra en jerk och push press med tyngre vikt, men inte i set av fem flera gånger om. Grinade nästan. Förlorade mycket tid på att dumpa vikten efter tre reps, sedan clean:a upp den igen för de sista två. Inget smart move. Men det var en ganska kul WOD ändå.
 
Denna kille är helt slut sedan vi skaffade Axel! Här har han tagit över halva soffan. Axel kan inte hoppa upp där ännu, så det är Ripley safe place.
 
Jag vaknade igår och kände för en springtur. What the hell is wrong with me? 5 km senare i +28 och jag var död. Jag insåg inte hur trött kroppen var efter 13.2 och den resterande veckans WOD:s. 5 km tog mig 28(!) minuter. Jag hade definitivt tippat på 25-26 min, men alla dagar är inte bra dagar.
 
 
Idag åkte vi till skjutbanan. Jag träffade åtminstone "personen" idag, men som ni ser så är nästan alla skott till vänster. Tydligen så överkorrekterar jag till vänster för att jag är högerhänt. Sedan trycker jag för hastigt på avtryckaren och tappar en aning sikte på grund av det. Jag trodde då aldrig att jag skulle skjuta en riktig pistol i mitt liv. Det är skitläskiga!
 
- Vad gjorde ni i helgen? Något spännande?
- Crossfiters som läser (om det är några), gjorde ni 13.2? Hur gick det?
 
 

Det går framåt

 
Jag sitter och stirrar på mitt word-dokument och kommer ingen stans. Jag måste skriva en compare and contrast om slavhandeln från olika individers perspektiv. Min historialärare ger oss de tråkigaste uppsatserna. Ämnet är intressant, men det är alltid samma visa. Inget nytänkande. 
 
Jag har även en stor matteuppgift som jag måste slipa på. Den är i stort sätt klar, men jag måste gå igenom den och gång till och titta så allting stämmer. Det var faktiskt en rolig uppgift. Jag brukar ogilla matte, men det här var kul.
 
- Vad var/är ert favoritämne i skolan?
I Sverige, för mig, var det engelska, likaså här på college. Just nu är min favorit corporate accounting. Jag gillade även finansiering och kalkylering(!) i gymnasiet.

Går du ner i vikt fortfarande?

 
7 månader med CrossFit. Jag är inte naken men vill inte visa bh:n, hehe.
 
Lite nu och då så trillar det in frågor angående min vikt. Går jag fortfarande ner i vikt osv... Går jag ner i vikt? Nej, det tror jag inte att jag gör. Däremot så bygger jag mer muskler. Jag har dock även en del kroppsfett kvar, så jag är inte ett muskelpaket som dessa tjejer, det är absolut inget fel med det, jag tycker dom är snygga båda två, men de har inte mycket fett på kroppen.
 
Jag har ingen aning om vad jag väger; jag har inte ställt mig på en våg på tio månader. Jag skulle tippa kring 59-63kg kanske? Jag är 163 cm lång (kort). Min kropp har förändrats mycket sedan jag började på CrossFit. Låren har blivit större tack vare muskler, likaså ryggen. Min rumpa har definitivt blivit rundare! Mina armar kanske inte är de mest tonade, men jag har inga problem att göra 50 armhävningar i ett pass. Jag må kanske ha breda axlar och rygg, men jag orkar göra en pull-up och swinga tunga kettlebells.
 
Vissa dagar hatar jag min kropp. Jag tycker jag är fet, ful och äcklig. Andra dagar känner jag mig som världens snyggaste tjej. Grejen är det att jag har fortfarande höfter, bröst (75 D, varför bli de inte miiindre?) och rumpa, även fast jag är relativt vältränad. Jag följer inte strikt paleo eller annan diet, utan försöker istället konsumera mina kolhydrater med eftertanke och jag äter mycket "ren" mat - inte mycket fabrikerat.  
 
Jag har provat LCHF och Paleo och det är så mycket mentalt för mig. Jag fokuserar bara på vad jag "inte får äta" istället på det jag faktiskt äter. Jag blir helt besatt, och det går bara inte att må bra för mig då. Nu har jag käkat low carb wraps med kyckling till lunch, till exempel. Det är kolhydrater, men so what? Till middag äter vi mycket kött och grönsaker, men även ibland fullkornsris och andra grains som inte tillåts i paleo osv...
 
Jag är så glad att kunna säga att jag inte väger mig. Det är så skönt att inte bry sig om siffror på vågen, utan bara känna sig bra. Mitt mål i augusti, när jag drar på mig min vita klänning, är att känna mig som den snyggaste tjejen i världen. Oavsett vad jag väger eller hur jag ser ut.
 
- Följer ni några speciella kostråd? Livsstilar?
- Har ni några dåliga vanor? Jag vet att jag dricker för mycket coke zero. Ugh.
 
 

Delmål, mål och långsiktiga mål!

Tack för era svar! Det ser ut som att ni verkligen gillar löpning! 
 
 
Jag har många mål, men jag har även lyckats bocka av en del av dem! Innan jag började på CrossFit hade jag aldrig stått på händer - det kan jag nu bocka av! Jag kan även göra en HSPU, vilket jag bara drömde om tidigare. Att springa en mil på under 60 minuter var ännu ett mål, och fem km under 25. Halvmaran var så klart också något jag slitit för att genomföra.
 
Just nu är mina träningsrelaterade mål att sätta mitt squat på 150 lbs, även att lära mig kipping HSPU, Toes to Bar och Pull-ups. De är ganska långsiktiga, men inom några månader!  Mitt längsta mål är att springa en helmara innan jag är 30. Jag har 9 år på mig!
 
Angående skolan så skulle jag gärna vilja gå ut den här terminen med A i alla ämnen, men matten är svår. Jag har lagt ner så mycket tid på det den här terminen, så fortsätter jag så här så går det kanske!
 
Nu ska jag snart iväg och träna. Jag har dessutom imponerat på mig själv och lagat mat igår så det räckte till idag. CJ jobbar ju kvällar nu så jag äter middag ensam, och det är så tråkigt att laga mat till sig själv! Snart så kommer dock min mamma och hälsar på, då ska hon skämma bort mig med hemlagad mat. Som jag ser fram emot det!
 
- Har ni något som ni ser fram emot i vår/sommar?
- Vilken låt spelas på repeat hos er? Behöver ny musik!

Monday, March 11

Äntligen har jag spring break. Det kommer så välbehövt. Trots lov har mina onda professorer givit oss inlämningar. Dessutom har jag ett stort macroekonomi-prov veckan efter lovet, så jag måste plugga lite varje dag. 
 
Så här såg köksbordet ut ikväll. 
 
Jag hann även med ett träningspass idag. Så här såg passet ut med 10 min time cap. Jag kom igenom 157 reps innan tiden tog slut. Jag hade dessutom fem minuter på mig att göra de 100 hoppen för jag var i det första av två heat, och de andra heatet började efter fem minuter. Skönt med lite press, då ger jag allt! Jag gjorde decline push ups istället för HSPU, då jag inte lärt mig "kipping"-tekniken ännu. Har heller inte fått in tekniken för kipping toes to bar, men snart så!
 
100 box jumps (24''/20'')
50 Toes to Bar
25 HSPU 
 
-----
 
Hur som helst. Jag tycker det varit lite tråkigt att blogga på sistone, så nu ska vi ändra på det. Jag tänkte att jag skulle ställa några frågor till i er i slutet av varje inlägg! Det betyder att ni kommenterar mer, men mest av allt så får jag veta mer om er!
 
1. Viken träningsform föredrar du? Tyngdlyftning, jogg, crossfit, zumba, etc..
2. Har du några mål för tillfället? Vad är dem och när är din deadline? Skola/jobb/tränings/livs-relaterade! You name it!
 

My best friend's birthday

Usch vilken lång dag. Jag startade dagen med ett prov som gjorde mig helt slut i skallen. Jag kom hem från skolan och somnade i två timmar. Dock fick jag så här på kvällskvisten något ryck och städade huset. CJ jobbar eftermiddag/kvällar nu, så jag har varje kväll för mig själv. Ganska skönt!
 
Imorgon är det sista dagen innan spring break. Det kommer så lägligt! Imorgon är det dessutom CJ:s födelsedag. Grabben fyller 22! Vi kommer gå ut på lördag och fira honom, då han jobbar imorgon och fredag.
 
Så här slår man in paket när man är fattig college student och inte har råd med inslagningspapper...
 
 
Idag bokade och betalade vi även för vår fotograf till bröllopet. CJ fick sin vilja igenom och vi bokade även engagement photos... ååh, paniken kommer krypandes. Det är så amerikanskt. Vi ska ta solnedgångsfoton och foton på oss när vi håller i skyltar med "vårt" datum. Man måse vara snygg och le och vara sådär romantiska. Jag känner mig själv och jag kommer vara stel som en pinne och dö för jag skäms så mycket. Ugh!

I have waited so long for you, pull-up.

Ni vet hur jag skrev förra veckan att i mars så skulle det hända? Idag hände det. Jag satte min dead hang (strict) pull-up. Inga band. Inga hopp. Bara en fet pull-up. Det tog emot, det var tungt, men hakan var över stången! Jag är nu livrädd för att prova igen. Tänk om jag provar igen och så går det inte? Hehe.
 
Double Tabata i dagens WOD. Jag Rx:ade och körde double unders fast jag är värdelös på dem. Jag får, på en bra dag, in ungefär 15 stycken, sedan trampar jag på repet, hamnar i otakt osv... jag måste jobba på dem. Jag menar, kolla mitt score jämfört med Jill. Hon trasslade ingenting på sina double unders. En annan av tjejerna fick över 400. Måste jobba på dem! Såg riktigt fram emot back squats också. Tre sista setten var 123# vilket är 90% av min one rep max. Bra träningsdag!
 
När jag körde hem var det bilkö så långt ögat kunde nå. Någon hade kört rakt in i ändan på någon annan, så den påkörda bilen var totalt ovanpå den andra. Tog upp två filer och i rusningstid var det inget som gick snabbt...
 
CJ har nu börjat jobba kvällar så jag är ensam för middag. Idag stekte jag fläsk och gjorde mos på sötpotatis. Supergott!

Fck yes!

 
Igår hände det. Jag tryckte 100+ lbs över huvudet! Here's the story: min överkropp, speciellt axlar, har varit väldigt svaga. Det är väldigt mycket mentalt, jag tror att jag inte kan, därför går det inte. Hur som helst. Igår gjorde jag strikta hand stand push up's nästan utan några problem alls, jag behöver inte längre ta i för kung och fosterland. Kände mig jävligt taggad på att göra Clean and Jerk's i tio minuter för att hitta 1 rep max efter det. Så där är jag, på sista rundan, och jag sätter min jerk på 108# !!! De må inte vara mycket för många CrossFit tjejer, men jag är så jäkla glad att jag kommit över 100 lbs. Mitt förra PR var 98#, så det var ju liksom 10# till! 
 
Jag var dock väldigt trött efteråt, och middagen dagen innan var skit, så jag presterade inte lika bra under WOD:en. Sprang 2 miles (3.22 km) på 16:02. Det är 5:01 km/h. Visserligen är det inte skitsakta, men det var så kort distans att jag tycker jag skulle varit snabbare. Jag var tredje sista att komma i mål (hälften av de som var på passet var competitors, jag skyller på det också.) Hatar att komma sist eller nära botten. Hatar. Prestationsångest gånger en miljon.