Housewarming

Igår hade vi ett litet housewarming. De gamla grannarna kom över, samt några vänner och några från CJ:s jobb. Det var jättemysigt. Lisa hade med sig spinach and artichoke dip. Heaven!

CJ köpte rosor till mig här om dagen!
 
Ett berg av cookies.
 
Insåg att gäster kommer över och jag var tvungen att åka och köpa tvål, hehe.
 
Jag bakade 8 dussin kakor. Men goda, det var dem.

Dagens träning

 
Jag är så seg i kroppen efter dagens träningspass. En av tjejerna på gymmet sade idag att jag inspirerar henne för att jag inte ger upp. Det inspirerar mig! Jag blev så glad! Dagens WOD's (yup, there were two...):

WOD1
5 min AMRAP ladder:
Bench Press (155/103#)
Power Clean (155/103#)

WOD2
800m run
30 pull-ups
800m run
30 push-ups
Tid: 12:48. 

AMRAP = As many rounds as possible. Jag använde inte 103# för WOD 1 utan en hel del mindre. Ladder beyder: 1 bench press, 1 clean. 2 bench presses, 2 cleans osv... jag hann med 7 rounds, 8 bench presses och 6 cleans. Nästan 8 rounds... Jag fullkomligt hatar 800m-runs. 400m är okej, men 800 meter är bara så tråkigt så jag vill spy. Lika så pull-ups. Jag suger. Och drar sönder händerna på stången. But I'm getting better.


Side braid and a workout that almost had me crying

I förrgår var jag till ett wedding expo med min vän som är bröllopsplanerare. Det var free gifts så det är klar man går! De fixade även hår och smink gratis, så jag kom hem med en sidofläta och lockat hår. Kände mig lite fin när jag åkte till gymmet - kände mig inte lika fin efteråt dock. Gårdagens WOD var:
 

Strength
1 Clean & Jerk every 0:30 for 10 minutes
(use 10-20# heavier than your Grace weight)

WOD
400m run
40 wall balls
400m run
30 wall balls
400m run
20 wall balls

Tid: 11:49.

Jag var ju sjuk i en och en halv vecka och det känns som sjutton i kroppen. Jag var slut efter första 400 m run. Fuck. Det var även första gången jag gjorde wall balls så jag gjorde med en 10lbs boll, 10 eller 14 lbs var rekommenderat för tjejer. Clean and Jerk vikt vill jag inte skriva då det är så lite... hehe. Men jag får åtminstone sätta vikter på stången nu, det är alltid något. Jag har lagt på 20 lbs den här månaden, så det är alltid något.


Diamonds are a girl's best friend? Kulturchock!

Nu ni, ska jag berätta något roligt. I USA så handlar det mycket om förlovningsringen. Hur den ser ut, men allra helst hur stor den är i karatvikt. För oss svenskar låter det galet, storleken eller hur din ring ser ut är inte lika viktigt som förhållandet, eller hur?
 
Well, CJ:s mamma har träffat en ny karl. De har pratat om förlovning och karln frågade om CJ:s "lov" att få gifta sig med CJ:s mamma. Well, jag har sagt det förut, men för min fd. värdmamma så handlar det mycket om materiella ting. Det ska vara dyrt, det ska vara märken, och det ska synas. Så, när de berättade nyheterna för mig så blev jag så klart glad för hennes skull. Klart hon förtjänar att vara lycklig. CJ:s mamma har varit gift förut, men har aldrig fått ett "riktigt" frieri. Jag sade då till henne: "se till att han ger dig ett fint fireri." Hon svarar med: "allt jag vill se till är att min förlovningsring är större än din!" 
 
Detta måste då vara en kulturchock men jag stod där alldeles häpen! Vad har storleken på våra ringar för betydelse så länge vi är lyckliga i våra förhållanden och vi själva gillar ringen som skall sitta på vårt finger dag ut och dag in? Jag började började skratta när hon sade det, för jag trodde hon skämtade. Men hon var helt seriös! Så jag antar att det nu pågår en tävling mellan förlovningsringar i familjen?
 
Idag ringde hon mig och berättade stolt att de hade varit och kollat på ringar i helgen som var. Jag sade: åh, vad roligt. Hittade ni något? Ja, svarar hon. Sedan fortsätter hon med att gå in i detalj på hur ringen ser ut och nämner flera gånger att med "alla ringar" så är det en totalvikt på 3 karat. Din är bara 1 & 3/4, eller hur? 
 
Det är mycket drama i familjen här och jag försöker stå utanför det hela. Jag svarade med: "Åh, vad roligt, och vad bra att du tycker om din ring!" Men, jag har funderat på det här hela dagen nu. Spelar detta verkligen roll? Det är sorgligt att hennes förlovning som ska handla om henne, och det ska vara en av de stunder man alltid kommer ihåg, handlar i det här fallet mer om vem som har den största diamanten. Det tycker jag är sorgligt.
 
Här har ni min ring. Jag älskar den och den är precis vad jag vill ha. Det enda jag önskar är att den inte sitter upp så högt från fingret, för den fastnar på allt! CJ har givit mig valet att uppgradera eller byta den mot en annan om jag vill. Men nej, den är ju min!
 
Vanligvis brukar jag inte skriva om privatare saker så här, då jag uttrycker mina åsikter om familjen här på andra sidan atlanten då de inte förstår svenska. Jag tycker det kan vara respektlöst att blogga om dem när de inte förstår, men det här tycker jag är annorlunda för det handlar mer om en kulturchock, inget personligt de egentligen gjort.
 
(Ni som läser och även känner CJ:s mamma i verkligheten, var snäll och kommentera INTE om förlovningen till henne. Det hålls fortfarande tyst om det för de vill överraska folk. Tack!)

Några bilder från vårt nya hem


Vår TV ser jätteliten ut då väggen är så stor. Den är 50''! Den ska monteras upp på vägen så fort CJ kan hitta sin "stud finder" i någon av lådorna.


Jag dukade bordet idag; CJ har ingen kniv, hehe. Han använder den ju ändå inte...


Sötpotatis, morötter (jag stavar alltid moröter som att morra, sedan måste jag ändra...) och rödlök. Väldigt höstigt!


Jag kunde inte låta bli att köpa mini pumor på affären igår. De är så söta!


Hyllorna kom med huset. Less shit we have to put on the wall!

Detta ser man när man kommer ut från sovrummet. Ripley smög in i bilden. Jag älskar vårt sovrum - vi har en walk-in closet och ett master bathroom med dubbla handfat, och en dusch och toalett! 

When a house becomes a home

Frukost i morse. Amerikanska pannkakor med jordgubbar och banan.
 
Vi har det så mysigt i huset! Det är fortfarande stort och ovanligt, men hemtrevligt! Vi har packat upp det mesta men vi har inte fått upp alla tavlor på väggarna ännu. Vi har inte heller målat klart vår matbord, så det blir nog klart nästa vecka. 
 
Jag fick frågan om varför vi valde att flytta och om det inte känns lite "mycket" att hyra ett hus. Vi flyttade för att vårt kontrakt på lägenheten är över nu i oktober - och vi trivdes inte med personerna som skötte området. Våra grannar, med undantag för några, var toppen; jag kommer definitivt sakna dem! Det var även alldeles för litet för Ripley, då han växt en del. Vi funderade på att uppgradera till en större lägenhet. Dock så skulle det kosta ungefär lika mycket för en större lägenhet som att hyra ett hus, så då valde vi huset. Så klart kommer det till extra kostnader: det är större att kyla med A/C osv. Bostadsmarknaden är så låg nu att det är billigt att hyra hus, så då kändes det rätt.
 
Jaja, i morgon måste jag ta tag i en del läxor. Tråkigt! Vi ska även försöka få upp några tavlor på väggarna. Hoppas ni haft en trevlig helg, Sverige.

The Honor Society

En skrämdump från min mail. Förra veckan fick jag en inbjudan på posten att gå med i Phi Theta Kappa, the Honor Society. När jag inte gick på mötet så fick jag ett mail, och ett till, och ett till. Just nu är jag uppe i tre mail den här veckan. Förstår de inte hinten?
 
The Honor Society är en klubb där man får gå med om man har läst ett ex antal credits och har ett snittbetyg på 3.5 eller högre (4.0 är max). Jag har rätt bra betyg och jag antar att de vill ha med mig. Det ser så klart jätte bra ut på ett CV, och det hjälper om man vill söka stipendier... men, man måste gå på möten... typ varje vecka. Vad pratar man om? Skolkurser? Det känns inte som min grej. Dessutom kostar det $80 att gå med. Precis som att kurserna jag tar inte kostar tillräckligt. Så vad säger ni? Ska jag gå med i nörd-klubben? Skämt åsido - jag tycker det är bra att skolan uppmuntrar akademisk framgång.

Huset

Det blev lite ändringar och imorgon så flyttar vi! Idag ska vi städa. Jag måste städa även om folk redan städat efter de flyttat ut. Call me Crazy.
 
Det man ser när man kliver in genom dörren.
 
Taket i ett av gästrummen.
 
Kök
 
En del av baksidan
 
Inbygg grill vid baksidan.
 
Och här har ni en titt in i köket.

Back in Phoenix

Vi landade i Phoenix på måndag kväll men det har varit full rulle sedan dess. Boston var mysigt - dock var jag sjuk under hela resan. Feber, hosta, osv... inte det minsta roligt. Men, det var ändå skönt att komma ifrån AZ ett tag. Nu är det back to school och på lördag så flyttar vi! Vi är nu mitt uppe i packande så det är lite hektiskt. Här kommer några bilder från Boston!
 
Downtown
 
Quincy Market
 
Vid vattnet
 
The JFK Library and Museum!
 
JFK:s noteringar av missilerna på Cuba.
 
Den största flaggan jag någonsin sett.
 
Boston.
 
Jag och CJ satt i en park och filosoferade.
 
Jag och min amerikan.
 
Vi åt frukost vid vattnet nedanför hotellet.
 
Mina nycklar! Min JFK nyckelring som blev min souvenir och min pepparspray (!) som min mäklare köpte till mig, hehe.

Boston

Boston är toppen! Igår var vi äntligen till The JFK museum, jag drog runt CJ och pekade på allt! Hehe. Här har ni hans gungstol - The real deal! Fler bilder härifrån kommer när vi är tillbaka i AZ. Jag lämnade nämligen datorn hemma.


Boston bound

Vi sitter i bilen på väg till Ripleys hundvakt. Vi flyger till Boston kl 2200 Phoenix tid och landar i Boston imorgon bitti lokal tid i och med tidsskillnader. Det ska bli skönt att komma till kyligare väder, men jag kommer sakna min lilla hund. Haha. Vi kanske hörs i helgen! Kram!


Honor the fallen

Idag flaggas det på halvstång och det hålls tysta minuter i alla skolor. På CrossFiten idag har vi en Hero's WOD, vilket är i minne av en fallen soldat. Sedan hedras även alla som dog under 9/11.
 
https://plus.google.com/+911Memorial/posts

Pretty much sums up my day

Kontemplerade i en kvart om jag skulle käka en bit av kakan jag bakade igår. Jag ska träna om tre timmar, så jag ville helst inte äta något sockrigt innan det. Men, instinkten tog över och jag gick och skar upp en bit kaka. Sedan hände ovanstående incident. Well then universe, jag äter väl inte kakan då... Hur som helst. Det blev ingen kaka och nu sitter jag här och surar, hehe. Nu ska jag iväg till skolan för att plugga matte med Jason inför vårt prov imorgon. Sedan ska jag iväg till crossfit för ett träningspass.

Morning Hike

 

Idag startade vi vår dag med en hike! När vi kom upp på toppen där flest folk stannar så fick Ripley springa lös resten av biten - så kul han har! Här tar han en paus.


Kikar och kikar.
Jag och min trogna grabb hikear ned för berget igen! Nu sover han på soffan, helt utslagen. Score! Vädret var toppen idag så vi har tagit vara på det och varit ute så mycket som möjligt. Det går ju direkt inte att hikea när det är 43 grader varmt och ingen skugga. Varken jag, CJ eller Ripley tycker det är speciellt behagligt, hehe.
 

Dagens träning och mat

 
Dagens träningspass var jobbigt. Det var tungt. På bilden ovan är jag röd där skivstången legat. Jag har ungefär hud som en banan så det finns risk för blåmärken imorgon... Så här såg träningspasset ut idag:
 

Pre WOD: Jump rope, as many as possible, for three minutes.

Strength/Skill
HSPU 1,2,3,4... (Hand stand push-ups) Då jag inte kan göra dessa ännu - heck, jag har aldrig vågat stå på händer - så gjorde jag vanliga armhävningar med fötterna på en 24'' box istället. Vi var två och två och tävlade. Första personen gjorde en, andra personen gjorde en. Nästa gång gjorde man två, osv. Den som vek sig först förlorade. På mitt nionde set (43:e totalt) så vek sig armarna och jag förlorade...blä.

WOD
For Load: Every 2 min for 20 min

- Clean Pull
- Hang Clean
- Front Squat
- Push Jerk
- Front Squat
- Split Jerk

Detta gjorde man med vikten man själv ville ha - vi gjorde alla övningar två gånger, var andra minut. Alltså blev det 10 rounds under 20 minuter. Man räknade sedan ihop sin totala vikt och det var det som skrevs ned. Alltså, tog du 70 lbs på skivstången så blev det 70 x 10 = 700 lbs totalt. De flesta karlarna kom över 1000 lbs. Jag? Not so much..

Efter träningen slängde jag in lax i ugnen. Jag kommer inte ihåg sist jag åt lax! Det blev himla gott i alla fall, och CJ glupsade i sig allting på en gång. Jag har även bakat 8 dussin(!) chocolate chip cookies. CJ:s chef har valt att avgå och de tackar av honom imorgon, så jag är deras bakerska. När jag bakar hemma så brukar CJ ta med sig det till jobbet dagen efter. Nu är jag inofficiellt den som bakar för möten osv... hehe. Så imorgon har de en hel del kakor att äta.

 

 


Det fungerar!Nu fungerar min kategori igen, dock så heter den bara "Utbytesår" nu... det var löjligt hur lätt det var att fixa och nu ska allting fungera igen!

Boston


Photo:
trail chatter.
 
Jag vet inte om jag talat om för er, men nästa vecka åker vi till Boston! Det blir jag, CJ, Cindy och kanske Cindy:s nya kille. Det har varit planerat ett tag och det kommer bli så kul! Jag har aldrig varit till Boston, men min vän Caitlyn som är en Boston Native har givit mig några tips på vad vi ska göra och var vi ska äta. Jag ser mest fram emot mitt besök till the JFK Presidential Library and Museum. CJ, å andra sidan, ser fram emot en Patriots-match. Det ska bli skönt att komma till lite mildare väder, och det ska bli kul att se mer av östkusten. Jag har sett en del av USA men det mesta här i borta i väst. 

The table


Vi hittade detta bord på röda korset för lite över hundralappen. Eftersom jag nu är på en kick att jag ska göra allting själv så tänkte jag att jag och CJ kunde måla om det.


CJ:s morfar var en väldigt händig karl och hade en lite snickarbod hemma hos sig. När han dog så lämnade han allting till CJ - alla verktyg, målarfärg och allt annat han hade hemma. Så vi letade runt efter lite saker och satte igång. Bordet är "stained" i mahogany.


Jag fick i uppgift att slipa benen och måla dem. Vi har faktiskt fyra bordsben, men det sista hänger på ett annat ställe, hehe. Vi är inte klara ännu utan har lite kvar att göra. Men förhoppningsvis blir det bra. Bilder kommer!

Movie date

I söndags så mötte jag upp CJ vid bion och vi gick och såg the Avengers igen. De valde att visa den över labor day weekend igen för att dra in lite mer pengar, antar jag... hehe. Efter bion så käkade vi frozen yogurt på yogurtini. Jag valde citronyogurt och massvis med tillbehör... hehe. 
 

Det fungerar inte

Just nu går det inte att lägga upp bilder men jag har två inlägg som väntar imorgon eller när jag får tid att blogga. Vår helg har varit full av saker då vi hade en tre-dagarshelg då det var labor day idag. Imorgon ska vi skicka iväg vårt kontrakt på huset och jag har skola. Blä. Hehe. Imorgon kväll ska vi umgås med Lisa och Craig, grannarna mitt emot oss. Vi ska käka pizza och planera lite spännande saker!

I think I need your help

Jag har, som ni säkert ser, gjort om designen på bloggen lite. Jag upptäckte till min förvåning att kategorin utbytesår 08/09 inte fungerar! Jag har kategorin i bloggen, med alla inlägg i den, men det fungerar inte att klicka på det. Bilden nedan visas. Jag vet inte om det varit så ett tag, eller om jag ställde till det när jag var och ändrade i stil och kodmallarna. Jag har trots allt nästan ingen aning vad jag sysslar med. Det är trial and error. Jaja, nu till min fråga: vet någon av er där ute hur jag fixar det här? Jag har googlat men inte hittat någonting. Har jag av misstag tagit bort länken som tar mig till den kategorin? Help, please!
 Flowers and a tired dog


Min amerikan köpte rosor åt mig idag! Jag har något för gult just nu. Tycker det är så fint! I morse så hjälpte vi våra grannar, som har blivit våra vänner, att flytta. De har hyrt ett hus så vi hjälpte till att bära... de har en boxer så Ripley hade riktigt roligt när de sprang i cirklar på gården. Dock så råkade boxern ramla i poolen; han har inte riktigt lärt sig simma ordentligt så CJ sprang i och drog upp honom. Efter flyttandet så åkte vi runt till några thrift stores för att leta bord och andra möbler. Jag har fått nått fnatt att jag ska köpa begagnat och spray-måla dem i eget tycke. CJ skakar på huvudet men följer med på mina utflykter. Han ställde även upp som bärare när jag för några månader sedan fick för mig att börja måla och köpte massa färg... jag säger då det, det är en bra kille! Han står ut med mina idéer. Och köper blommor till mig.

THE house

Vi har äntligen hittat ett hus att hyra och den 13:e september får vi nycklarna! Oturligt nog är vi i Boston den helgen så vi flyttar in helgen efter det. Det är ett mysigt hus relativt nära där vi bor nu. Vi har en inbyggd grill på baksidan och en gård där Ripley kan springa! Yay! Jag har inga bra bilder men huset går i ett Southwestern-tema.   Vi har fått ta hem kontraktet så vi kan läsa igenom det i lugn och ro, och vi har lagt en deposition på huset så det är vårt! Vi ska skriva på kontraktet idag eller imorgon, och på tisdag (måndag är en helgdag) när mäklaren får det så är allting finaliserat.
 
Här är köket och dörren till garaget. 
 
Och här är framsidan av huset! 

Anniversary

 
 
Jag fick instruktioner av CJ på vår årsdag. Ta på dig klänning och sätt dig i bilen. Jaha? Han tog mig till The Melting Pot som är en jättemysig fundue restaurang. Det blev trerätters med ost, spenat och kronärtskock-fondue till förrätt som vi doppade massa goda bröd och grönsaker i. Efter det blev det en sallad med de bästa nötterna jag någonsin ätit. Till varmrätt fick vi olika köttbitar: kyckling, fläsk, biff, räkor osv... de doppade vi i någon buljong och grönsaker. Och till efterrätt så valde vi vanlig choklad (de har massvis med olika choklad-alternativ) och doppade jordgubbar, bananer, brownies, cheesecake och massa annat i. Man har en platta på sitt bord och så kommer det en servitör och förbereder allting i en liten kastrull, så får man själv laga maten på bordet. CJ hade även beställt ett booth till oss med gardin så man får sitta alldeles enskilt. Supermysigt!