sakta i backarna

1. Jag & CJ planerar inte att gifta oss på åtminstone en massa år. Okidoki?
2. Igår snöade det i Phoenix. INTE okej.
3. Idag är det nyårsafton så GOTT NYTT ÅR!

boooored on a tuesday night

Så här roligt har jag en tisdagkväll...











en liten fråga :)



Jag har fått många frågor om det här. Hur det gick till vill jag helst hålla mellan oss, men jag kan säga att det var väldigt amerikanskt. Hehe. Vi hade dock kommit överens om det. I USA är det en större deal att vara förlovad än vad det är i Sverige. Men vi hade pratat om det, och han hade valt ut några ringar som jag fick välja mellan. Jag visste dock inte när det skulle bli av, så det var en överraskning.

Jag ville inte skriva någonting här innan det hände, men jag har vetat om det i några veckor.

question



Det kommer huvudsakligen vara min bil, då CJ har en egen. Men självklart kommer han också köra den. Han är upp över öronen förälskad i klassiska bilar så det finns ingen undanflykt, haha. Just nu torterar han mig med frågor om vilken motor jag vill ha i den. (Som att jag skulle ha koll på det?)

Och ja, det är bestämt att jag ska plugga här till hösten. Vi håller på att kolla upp lite olika degrees just nu, och så ska det finansieras också. Men som det ser ut, om allt går enligt planerna, så studerar jag här till hösten :)

Tack och bock!

Tack för alla söta kommentarer jag/vi har fått! Vi uppskattar det så :) Här kommer en bild på ringen för er som vill se, bildkvaliten är inte den bästa, men who the hell cares! :)


Christmas Celebrations

Hej!

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Det har varit så mycket julfirande och umgängen så det är galet. Idag trotsade jag dock alla galna amerikaner och drog mig ut på mellandagsrean med CJ & Ryan. Jag kom hem med tåv koftor och lite smink. Inget var på rea, hehe.


Vårt julträd (hehe, christmas tree...)


Mitt pepparkakshus.


Hehe. CJ:s pepparkakshus.


Nick and Lina! Nick bor här just nu, och Lina är hans flickvän från Florida. Hon är från Bulgarien men har bott i USA i elva år. Så two europeer i huset!


Efterrätter igår! MUMS.


Ryan & CJ på väg till gallerian. Ryan har en mini cooper, så gullig bil.


Surprise.


Merry Christmas

Idag firade vi vår jul! Solen strålar, himlen är blå och det är ca 20 grader varmt. Märkligt. Klockan 07.30 öppnade vi våra julklappar. Jag fick väldigt fina klappar och presentkort. Sista julklappen jag öppnade från CJ var en GPS och jag var lite fundersam. Sedan går vi ut och det står en biljävel där ute! En BIL. Hehe.

Det är en
Ford Mustang Grande från 1970. Den skall lämnas in för ett nytt paintjob, och så ska vi byta ut motorn i den. Så förhoppnignsvis är allting klart i februari när jag kommer hit igen. Annars är den klar i augusti när jag flyttar ut hit. Men herre gud, en bil! Jag var så chockad. Den kommer bli mörkblå, tänk royalblå eller typ midnattsblå. Jag har inte bestämt om jag vill ha den svart också, men vi får se. Det är en klassisk bil, så CJ är upp över ögonen förälskad i den. Hehe.

Förlåt för dåligt bloggade på sista tiden. Har haft så mycket att göra. Det kommer förhoppningsvis bilder på granen imorgon. Hoppas ni haft en bra jul! Puss

Day 08- Short term goals for this month and why

Day 08- Short term goals for this month and why

Att njuta av varje dag innan detta år tar slut. Det har varit en jobbig höst och det är fortfarande jobbigt ibland, men jag har bestämt mig att nu när jag är i Phoenix ska jag bara njuta av varje sekund. Äta god mat, slösa massa pengar på kläder och umgås med min underbara pojkvän.

eyes eyes eyes

Okej, mycket snack om färg på ögonen här. Here's the deal: bäbisar föds med blå ögon, dock ändrar de färg efter ett tag. Man brukar säga att vid nio månader har de sin riktiga färg. Dock kan de fortsätta ändras! En av Zee:s bäbisar har redan fått sina bruna ögon, därför har de antagit att den yngre har blå ögon då de inte ändrats. Det är relativt logiskt då pappan har blå ögon. Kanske ändras de också? Who the hell knows. Vi får se sen!

Och förresten, om ni inte ser era kommentarer så är det för att jag tar bort alla spydia/elaka kommentarer. Jag är så less på er som indikerar att jag är dum i huvudet och kan absolut ingenting, för att er åsikt är annorlunda från min. Vanligtvis skiter jag fullkomligt i era kommentarer, men ibland orkar jag bara inte skaka av allting. Varför bryr ni er ens om att kommentera?

Btw, du som kommenterade om ögonen vars kommentar jag godkänt, detta inlägg har absolut inget att göra med din kommentar! :) Vill bara förtydliga det.

Jag är bara så otroligt less på att behöva "förklara" för er. Vissa ger liksom aldrig upp.

God morgon Svea Rike

God morgon!

Klockan är kring halv nio och jag har nyss vaknat. CJ är iväg på sitt nya jobb som han fick igår! Han är tvungen att göra ett test som ingår i hans training. Jag vaknade när han gjorde sig i ordning, och så kunde jag inte somna om.

Så idag blir det att slå in hans julklappar. Sedan måste vi även åka till Happy Valley och köpa juklappar till Lina och Nick. Nick, CJs kompis, bor hos oss just nu. Hans flickvän från Florida är också här. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa, men det fixar sig.

Igår var vi hem till Zee, som för övrigt fyller 19 år idag! Hennes bäbisar var så söta. Så små och nya liksom. Haha! Idag blir de två veckor gamla. En av dem hade världens största blåa ögon, vilket är ganska roligt då de är halv mexikaner. De hade förväntat sig att båda skulle komma ut med bruna ögon.

Nu ska jag läsa några bloggar, sedan gå upp och göra frukost.

pictures

Några bilder från de senaste dagarna.


... in bed.


Panda express at the mall


CJ har en ny tv!


Juldekorerade palmer


Juldekorationer


Huset


Haha, hon har en säl med en roterande boll.


Paket

Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you

Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you

Jag har funderat på det här och har ingen som helst aning vad jag ska skriva. Fail.

hej hej hej

Hej!

Andra dagen i Phoenix. Jag kan inte sova längre än till åtta på morgonen. Hehe. Så idag gick jag upp vid åtta, drack kaffe och läste söndagstidningen med all reklam och kuponger.

Jag har det bra här på andra sidan pölen. Igår var vi i gallerian och inhandlade lite julklappar. Jag köpte en popcornmaskin till Big Joe. Han älskar popcorn, så det var passande. Sedan köpte jag även en kalender till Cindy. Till CJ har jag köpt två dvd-boxar han ville ha, sedan ska jag även ge honom presentkort på att göra klart sin tatuering. Kanske ska jag ta och tatuera mig på en gång jag också? Hehe. Kanske inte.

Igårkväll så var jag på Moon Valley turneringen. CJ coachar North Canyons brottningslag i år igen, så det var finaler igår kväll. Mark vann hela köret i sin viktklass, vilket var superkul! Han är så otroligt duktig, och han får med stor sannolikhet ett stipendium i slutet av året för något college i landet.

Nu väntar jag på att CJ ska komma hem och vi ska iväg till gallerian för lite ärenden, bland annat en födelsedagspresent till Zee. Hon fyller år på tisdag. Sedan ska vi även hem till henne för att titta på hennes bäbisar.

Jag har inga bilder att visa er, då jag glömde kameran hemma igår. Men bilder på det julpyntade huset kommer def! Vi ska dessutom klä granen ikväll.

Day 06- Favorite super hero and why

Day 06- Favorite super hero and why


Det här är min superhjälte. Min lilla katt Chili. Hehe

phoenix!

Nu ar jag framme efter annu en gangs springande pa ohare I chicago. Jag var sist att boarda phoenixflighten. Hehe. Vaskan ar fortfarande I chicago tydligen, men den ska komma imorgon forhoppningsvis! Puss pa er.

thursday it is

Hej mina söta!

Idag har jag fått massvis gjort. Jag har växlat pengar, inhandlat nödvändigheter inför avresa imorgon(!), varit på ansiktbehandlig och även fikat med Niclas!

Nu sitter jag och spretar med fingrarna då jag nyss målat naglarna. Ansiktsbehandlingen var riktigt mysig. Fast det var lite mysko med portömning. Jaja! Nu är jag dock lite röd i fejan.

Imorgon går planet från Arlanda klockan 10.20. Sedan mellanlandar jag i Chicago. Jag hoppas att vi håller oss ifrån förseningar den här gången! Så 15 och en halv timme ska hela kalaset ta, är det beräknat. Och vet ni vad? Det är 21 grader i Phoenix!

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to


Pearl harbor, Hawaii.

Jag har haft turen att se så många häftiga platser i USA, och i somras var jag till Pearl Harbor. På platser som denna ser man verkligen den amerikanska patriotismen.

Day 04- A habit that you wish you didn’t have

Day 04- A habit that you wish you didn’t have

Hehe. Jag rapar otroligt högt, och lite för ofta. Inte det trevligaste, men mina vänner är vana! ;) Det är i alla fall en vana jag önskar att jag inte hade!

Day 03- A picture of you and your friends

Day 03- A picture of you and your friends.

Jag hittade ingen bild på mig tillsammans med de här personerna samlade på en bild, så det får bli så här! Dessa personer betyder så himla mycket, och de vet nog det mesta om mig.


Min fina Mickis! Vi har känt varandra sedan vi gick i fyran, då vi träffades ute på Limön. Hennes styvpappa och min mamma umgicks i sina yngre år och hittade på en jävla massa tok tillsammas. Trust us, vi har hört historierna (!). Så vi har hängt ihop sen dess. Vi gick även i samma klass på högstadiet. Vi har så många knäppa minnen tillsammans... hon känner mig så väl och vet precis vad jag uppskattar och tycker om. Min senaste födelsedagspresent är ett bevis! Hon är väldigt observant, och en av de smartaste personerna jag känner. Hon sätter aldrig sig själv i första hand, och jag tror nog hon är världens bästa storasyster till sin lillebor. Jag är helt säker på att hon och jag kommer att sitta och dricka kaffe när vi är 80+.


Malin och Jessica! Malin har jag känt sedan femman. Ny brud i klassen som hamnade vid mitt bord. Resten är historia! Vi har dansat till Bring It On och gud vet vad. Jag kan ringa henne mitt i natten och jag vet att jag alltid är välkommen hos henne. Jessica, har precis lämnat oss tjejer och flyttat ut på landet! Jag kommer ihåg henne som en blyg liten tjej, första gången vi träffades. Nu? Not so much! Hon får mig alltid att skratta och jag verkligen älskar våra traditioner att sitta på hennes säng och äta godis och titta på nån värdelös film! Vi har känt varandra sen i sjuan, och jag säger bara "lerpölen"! Dessa två tjejer är bland de finaste tjejerna i världen, och även fast vi har gått igenom en hel del så hittar vi alltid tillbaka.


Älskade Nislas! Niclas, min vän stalkern, skrev till mig på bilddagboken sommaren innan vi började gymnasiet. "Hej, är det du som ska gå på Thoren Business School?" Och det var det! Andra dagen i ettan skrek han "billabilla" över halva klassrummet, och på den vägen var det! Jag åkte till USA och vi hade inte så mycket kontakt, men när jag kom hem blev det ändring. Jag kommer alltid komma ihåg hösten 2009 som hösten med Niclas på Mocca! Han finns alltid där när jag behöver prata, speciellt nu när så mycket har hänt i båda våra liv. Den här personen släpper jag aldrig, so don't ever try to steal him.


quote


What made you change your mind?

Jag ligger hemma och är magsjuk. Har sovit mest hela dagen, sedan kom mamma hem med diverse "bra bakterie-drycker" som smakar allt annat än bra bakterier, let me tell you that!

Men det är väl bättre att vara sjuk nu, än senare i veckan då jag sticker till USA. Eller vad säger ni?

Nu ska jag surfa vidare på Forever 21 och Victoria's Secret och se vad som skall inhandlas väl i staterna.

Day 02- The meaning behind your Blog name

Day 02- The meaning behind your Blog name

Jadu, så mycket mening finns det inte bakom mitt bloggnamn. Jag ville ha "emiliaj.blogg.se", men det var inte ledigt. Så det fick bli med två stycken a:n istället! Och ja, ni smarta peeps där ute har nog listat ut att det står för Emilia Jansson. Roligare än så blir det inte.

Day 01- A recent picture of you and 5 interesting facts about yourself

Day 01- A recent picture of you and 5 interesting facts about yourself.
Okej, så intressanta är väl inte dessa facts...



1. Några av mina vänner kallar mig för Billa istället för Emilia.
2. Jag har två halvsyskon som sällan nämns i bloggen.
3. Jag har bloggat sedan 2006, dock inte alltid på blogg.se
4. Jag hatar curry
5. Jag kan absolut inte ha mittbena för jag har en virvel mitt i vägen.

en lista

Nu hakar jag på, fast med en annan sorts lista. Just för att jag verkligen inte har något att blogga om nu för tiden.

Day 01- A recent picture of you and 5 interesting facts about yourself
Day 02- The meaning behind your Blog name
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- One "must have" for the season
Day 12- Why did you start blogging?
Day 13- A picture of your room/apartment
Day 14- A list of your favorite trends right now
Day 15- 10 songs that you play all the time
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- Your favorite blogger
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- Your top 3 favorite shoes
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- Your favorite times of the year
Day 27- whats your favorite color
Day 28- Wish list
Day 29- One item you love in your closet
Day 30- Your favorite song.

It's my birthday!

Idag så fyller jag 19! Det känns som det var igår jag fyllde 18... hehe. Jag har fått en jättefin klocka, lite berlocker till mitt armband, skor och pengar. Och ett supergulligt mejl från min Amerikan!


juletider

Ska din mamma fira jul ensam? Varför följer hon inte med till USA?
Hon vill inte följa med till USA, och ensam kommer hon inte vara, då hon har både sina vänner och syskon. Vår familj har inte varit speciellt stora julfirare någon gång, utan det är som vad som helst, ungefär. Så ligger det till.

date med dr. spencer reid

Ah tiden bara går!

Imorgon är det sista dagen på praktiken, och på lördag fyller jag år! Känns inte som ett år sedan sist... Idag var jag och mamma på lägenhetsvisning på Söder. Men det var då ingenting för oss inte.

Nästa vecka är det UF-vecka i skolan, sedan drar jag till USA på fredagen (!). Innan det ska jag och mamma även klämma in en ansiktsbehandling på en salong i stan. Kan bli intressant.

Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på Criminal Minds. Puss på er!

Två hälsosamma bäbisar

Zena födde sina tvillingar i natt! Två hälsosamma pojkar, Cole och Gavin! Allting tycks ha gått bra och jag längtar så till jag får träffa alla tre! CJ är gudfar så detta betyder att jag och han skall skämma bort dessa ungar, hehe!

Det finns lite bilder på FB men jag vill inte lägga ut någonting förrän jag pratat med henne. Men nu vet ni hur det gick!

plugg plugg plugg

Ah mina ögon ramlar snart ihop!

Jag har suttit i två timmar och skrivit massvis om buddhismen. Dessutom har jag gjort klart mitt tal inför imorgon. Jag har ett informative speech i engelskan. Tio minuter ska jag snacka om Arizona. Dessutom har jag gjort en powerpoint med massa fina bilder.

Men nu säger jag over and out. Det är istället dags att krypa ner i soffan och titta på CSI.

Btw, Zee är 18 - du som frågade! :)

postponed

Zee:s kejsarsnitt blev flyttat till på tisdag istället! Men I'll let you know hur det går! Puss

tomorrow! 6:e december

Imorgon så är det dags för Zee:s kejsarsnitt! Jag längtar så efter att få träffa henne och hennes små pojkar. Jag hoppas verkligen att allting går vägen imorgon.


miss u

myskväll

Jag har haft en mysig kväll med Malin och Mickis. Det var tacos och choklad och sällskapsspel. Vi hinner inte ses så ofta då vi alla har olika saker för oss om dagarna, så det var roligt!

Jag är helt slut nu efter en dag på praktiken från 07.00. Så nu ska jag duscha, sen krypa i säng! Puss på er

Christmas decorations



Tänkte bara visa hur decked out huset i USA är nu i juletider. Det roliga är att det står kaktusar på framsidan, blandat med snögubbar och renar. Cindy sure loves her Christmas.