Pictures from Kona, Big Island of Hawaii <3


Ödlan chillade på en frukt.


Jag och Djanaée gick och gick och gick och allt vi såg var strand. Helt underbart ställe.


Jag hittade en kokosnöt och det tog ett tag, men vi fick den i två delar!


Familjen sköldpadda hängde på stranden.


Ingen aning vems hund men det såg så mysigt ut.

Phoenix, 110 F.

Vi är tillbaka i Phoenix! Vädret är 110F, eller 43C. Ganska varmt med andra ord.

Vi kom hem från Hawaii runt midnatt igår, så jag sov i stort sätt hela förmiddagen. Jag och CJ stack ut och åt lunch, sedan har vi bara slappat och packat upp våra saker. Joe och Eric kom förbi och hälsade på ett tag också.

Nu ska jag ladda upp bilderna från Hawaii, så det kommer snart ett inlägg.

hapuna beach

Idag åkte vi in till lilla staden Kona och vandrade runt på en Farmer's Market. Jag handlade några souvenirer till nära och kära, sedan käkade vi världens godaste tuna-macka vid havet. Efter shoppandet åkte vi norrut till Hapuna beach. JAG SIMMADE MED EN VILD SKÖLDPADDA! Hur häftigt som helst. Dock var vattnet ganska strömt, så jag är helt slut i armarna nu... haha!


Me & CJ in the Pacific Ocean


Watch out


Kona ser ut såhär.


Utsikten från vår lenai, aka balkong. Det luktar till och med hav här.

Imorgon ska vi snorkla och sedan ska vi till en annan strand tror jag. Vi får se :)

Kona

Hej!

Vi är efter många om och men på stora ön av Hawaii. Flyget var försenat, det var krångel med hyrbilen, men till slut kom vi hit. Vår villa på resorten är helt underbar. Otroligt vackert ställe. Vi har inte sett så mycket av omgivningen, förutom massa vatten.

Nu måste jag göra mig iordning, men jag tänkte bara meddela att vi alla lever och mår bra. Puss!

fråga

Jag snackade med min mamma för ett tag sen att jag ville åka som utbytesstudent, hon sa att jag fick. Men när hon fick veta priset så ändrade hon uppfattning om du förstår. Hur gör man nu då? Hur betala ni när du åkte, tog ni lån eller hur?
Vi tog inte lån för att betala, men man kan göra det. Man delar upp betalningen i olika delbetalningar, så man betalar inte exempelvis 42 000 (eller vad kursavgiften ligger på) på en gång. Kolla med olika organisationer så får du se en betalningsplan. :)

bye oahu, aloha big island of Hawaii



Idag var vi till Pearl Harbor och sedan en tur runt HELA Oahu. Jag blev absolut förälskad i The North Shore som är otroligt vackert. Nu håller vi på att packa för imorgon flyger vi till The big Island of Hawaii. Vi ska bo i Kona fram till på söndag, sedan flyger vi tillbaka till Oahu för en natt och sedan tillbaka till Phx på måndag. Det finns förresten fler bilder på min FB.

pretty waters







Idag var jag och CJ vid stranden mest hela dagen. Jag har blivit jätteröd men inte bränd. Märkligt. Vi får se vad vi hittar på nu. Jag är hungrig men det är inte de andra. Anyways, livet är toppen här på Hawaii. Imorgon ska vi till Pearl Harbor!

Hanauma bay


Här snorklade vi igår. Fler bilder kommer när jag har tid :)

getting lei'd

I got lei'd in Hawaii!

waikkkikkkii beach

Efter en hel förmiddag i gallerian så drog vi ner på stranden. Vårt hotell ligger precis vid stranden, men tyvärr har vi inte havsutsikt. Hur som helst. I gallerian köpte jag en klänning från Forever 21, och mjukisbyxor och trosor från Victoria's Secret. Det var den största VS i hela landet. Woho!


Alltså, det ser verkligen ut som ett vykort. Bahamas kan ta sig nånstans. Det är så vackert!


Me and my love at Waikiki beach!

Nog med bilder. Det är runt +30C men det är fruktansvärt fuktigt i luften. Jag är så klibbig! Haha. Nu ska vi snart ut och äta middag. Tidsskillnaden mellan Sverige & Hawaii är 12 timmar, jag är ungefär precis på andra sidan jordklotet!

BEACH


We are off to waikiki beach!

waikiki

Vi är i Hawaii! Vi bor på Waikiki beach, vilket är rätt häftigt. Dock så är jag sjuk, somnade klockan tre på eftermiddagen igår, vaknaden klockan sju imorse. Mår lite bättre nu, men lite ibuprofen så blir det bättre.

Idag ska vi ner till stranden och gallerian, jag ska försöka ta massa bilder men internet är så segt så jag vet inte om jag kan ladda upp dem.

Anyways. I'M IN FUCKING HAWAII!

Hawaii

Vi sitter på sky harbor och väntar på vårt flyg till Hawaii. Vi skulle egentligen mellanlanda i LA men vi fick ett direktflyg till honolulu istället! Och mitt kreditkort har tydligen använts för bedrägeri i USA så det är spärrat. Härlig start på semestern! Haha

frågor

Vem är Djanaée?
Det är min fd. värdfamiljs förra utbytesstudent från Schweiz. Hon var med till Bahamas förra året, och är här nu och ska med till Hawaii :)

Vad använder du för locktång?
Jag har tyvärr ingen aning, det är Cindys gamla som jag brukar använda när jag är här.

cuuuuurl



Jag var uppe 7.44 imorse. You gotta love jetlag! Idag ska jag till CJ:s mormor & morfar och säga hej, sedan ska jag till starbucks med Zee. Efter det ska jag, Cindy & Djanaée till nagelsalongen och fixa naglarna inför Hawaii.

sol sol sol

Det är så varmt och skönt! Idag är det 40 grader, och jag älskar det.

Idag hängde jag, Djanaée och CJ i poolen i några timmar på förmiddagen, Brody badade till och med. Vi blev rätt trötta av solen dock, så vi åkte till Wal-Mart och köpte lunch och nödvändigheter inför Hawaii.

Förresten, Djanaée tog med sig swiss chocolate till mig, mjölkchoklad med kaffebönor-smulor. Så fantastiskt gott så det inte är sant. Jag måste åka till Schweiz. Jag googlade nyss hur man stavar Schweiz. Illa!


REA på VS! Woho.


Starbucks lemonade är supergod.


Haha, rolig bild.


My love

I am in love with this place

Hej!

Förlåt för att jag är så dålig på att blogga. Men saken är den att jag sover mest hela tiden. Jag är helt jetlaggad, som vanligt.

Igår så åkte jag, Djanaée och CJ till gallerian. Victoria's Secret hade sin mid-year sale och det var fantastiskt, as usual! Jag kom hem med tre par trosor, bättre än ingenting i alla fall. Sedan så hängde jag och CJ i poolen i någon timme. Jag fick lite färg, så det var kul.

Idag blir det nog bara poolhäng, kanske drar en sväng till Wal-mart och köper lite nödvändigheter inför resan. Vi åker till Hawaii på FREDAG!!! Ah.

Nu ska jag göra mig i ordning, det kommer bilder lite senare eller imorgon :)

Phoenix

Jag är i phoenix! Landade igår runt 19.00. Fick inte mycket sömn på vägen hit, så jag somnade kvart över nio igår kväll. Nu är klockan sju. Haha. Idag ska det bli 41 grader, och jag tror jag ska till gallerian med Djanaee. Annars blir det poolen! Nu orkar jag inte itouch blogga mer. Puss!

imorgon bär det av!

Jag har nyss haft en mysig skypedate med min älskade pojkvän. Klockan är ställd på 03.45, imorgon bär det av! Jag är lite nervös - dessutom längtar jag som en galning.

Frågan har kommit upp några gånger, hur har jag råd att åka till USA så ofta? Jag sparar varenda öre jag får och så hjälper min familj och mina morföräldrar till. Jag är evigt tacksam för all hjälp, och vore det inte för dem skulle jag inte kunna åka. Så TACK min älskade familj!

Nu ska jag sova, jag tror inte jag hinner blogga imorgon. Vi hörs! Puss

the weather today, is slightly sarcastic with a good chance of a. indifference or b. disinterest


Just nu är klockan ca 09.00 på morgonen och det är +24C. Åh vad jag längtar efter värmen!

Look after my heart — I’ve left it with you.

Jag får ofta frågan "saknar du honom inte galet mycket?" när det kommer på tal att jag och min pojkvän bor på olika kontinenter.

Visst saknar jag honom varje minut jag inte är med honom, men det hjälper faktiskt inte att sakna. När man bor så långt ifrån varandra, och spenderar så mycket tid ifrån varandra, så är det jobbigt att gå och längta exakt hela tiden. Tiden går ju liksom inte fortare för det.

Jag låter inte mig själv sakna honom så mycket (eller okej, jag försöker). Jag tror många långdistansare gör likadant. Jag försöker hålla mig så sysselsatt som möjligt om dagarna, för att tiden ska gå fort.

Men sedan bara exploderar allt, typ tre-fyra dagar innan man träffas igen. Jag blir som ett litet barn på julafton. Jag blir alldeles bubblig över söta mail, springer runt och ler för mig själv och bara längtar så jag nästan spricker.

Nu längtar jag så jag nästan springer. Två dagar kvar!!

sometimes you just have to breathe

Hej!

Mitt bloggande har blivit lidande på sistone, dock har jag haft hundra saker att göra. Jag har äntligen sommarlov! Det har varit ett relativt jobbigt skolår och det ska bli så skönt att bara slappna av i sommar.

Igår tog majoriteten av alla mina vänner studenten! De var så vackra, trots det tråkiga vädret, i sina klänningar, kostymer och studentmössor. Jag önskar jag stod där med dem igår. Inte för att jag någonsin ångrar USA, det hade dock varit väldigt skönt att vara klar med gymnasiet nu.

Idag spenderade jag dagen hemma hos min syster, då hennes son fyller år idag. Jag spenderade majoriteten av tiden med att färglägga princessteckningar med min lilla systerdotter.

Nu myser jag med min söta katt i mitt knä, snart vankas skypedate och jag måste packa. Imorgon ska jag förbi Mickis och lämna av lite grejer, sedan ska jag förbi Jessica och säga hejdå, sedan kommer Niclas över på en fika. Så morgondagen bjuder inte på så mycket packande. Det är helt otroligt att jag åker på måndag. Våren har gått så fort.

Nåja, jag ska försöka få ihop ett inlägg eller två innan jag åker. Puss!

Mina amerikanska vänner

Tänkte slänga upp några bilder på mina närmsta vänner där borta i staterna. Någon frågade om jag kunde göra det, så here we go! :)


Zena/Zee. En av mina närmsta vänner. På skolan var vi kända som "Emilia & Zee". Gick jag utan henne så frågade folk var hon var, var hon utan mig så frågade folk var jag var. Vi hade Newspaper class tillsammans, och första dagen i skolan så bombarderade hon mig med frågor och hon var så himla gullig mot mig, en liten främling. Hon dejtade Tim, och efter jul när vi började umgås som mest så var hon och jag oseparerbara. :)


Niqi, eller Nicole som hon egentligen heter, men det fick jag aldrig kalla henne! Hon kallade mig för "my little Swede" och vi hade TV production tillsammans, och det var så vi lärde känna varandra. Varje dag sken hon som en sol, och hon är verkligen en av de personer som lyser upp ett rum när de går in i det. Vi hade ett internskämt att vi alltid gick och kissade tillsammans, och självklart skrev hon det i min yearbook. Vi hade ett tårfyllt farväl på graduation, då vi stod och kramades och grät på fotbollsplanen. Niqi är halv-mexikan/halv-indian, och hennes hy är att döda för! Haha.


Mara. Vi hade biologi och Tv production tillsammans, och hon är gulligt besatt av sitt hår. Hon älskar kläder, mode, smink, allting ni kan tänka er som har med utseende att göra. Min "värdbror" Joe hade en crush på henne hösten jag var där, och vi spenderade många kvällar läsandes Cosmo på min säng, medan vi pratade om grabbar. Nu är hon dock gift med sin marinsoldat, och bor på marinbasen i Yuma med honom.



Michelle
. Hon är en typisk mexikansk tjej, jag sade något lite opassade för hennes oskuldsfulla öron och hon muttrade någonting på spanska. Vi hade Newspaper tillsammans och hon är en av de mest ambitiösa tjejerna jag känner. Hon sade alltid att jag var "the crazy swedish chick" och vi skrattade mycket tillsammans i Newspaper. :)


Mariah. Den här tjejen är så oförutsägbar och spontan. Tar livet med en klackspark och överanvänder ordet "dude" och "awesome".. Tänk er att det är lite Hayley Williams från Paramore över henne. Vi hade TV production och English tillsammans, så det bästa var att vi kunde skriva av varandras läxor i TV production som vi hade innan engelskan... haha! Varje dag med den här tjejen är ett äventyr, och vi bytte alltid mat och snacks sinsemellan, då vi båda älskar onyttigheter. Haha!


Tim eller shark som jag kallade honom, och han kallade mig alltid "Svenska". han dejtade Zee större delen av junior year, och han kom alltid till mig när han hade tjejproblem. Han bor i ett alldeles amazing hus, men nu har han flyttat till New Mexico. Tim är verkligen den snällaste killen ni kan tänka er. En dag när Zee fick förhinder så följde han med mig till ungodomsmottagningen och satt där inne och väntade och allting, även fast han inte alls var tvungen. Han är verkligen en kille man kan lita på, och så himla omtänksam.


Little Joe. Han är som min värdbror och han bodde hos oss första halvåret jag var i USA. Han skrattar alltid och har alltid roliga historier att berätta. Jag kommer aldrig glömma när vi var i Kalifornien tillsammans, och tappade bort Cindy som var rasande på oss. Vi skrattar fortfarande så vi gråter när vi pratar om den historien. Synd nog har vi tappat kontakten lite, men han behandlar mig som en syster och retar mig till jag är helt galen.


Mike & Joe. The Buccies. De är bröder, Joe är äldst och slänger det jämt i ansiktet på Mike. De gör saker utan att tänka på konsekvenserna, och ibland går det väldigt fel. Men varje gång jag träffar dem springer det fram och ger mig världens största kram. De är så himla lätta att umgås med, och de finns alltid där när man behöver en bättre dag. De brukar och tjaffsa om vem som ska få vara best man på mitt & CJs bröllop som de är säkra på kommer inträffa... Vi träffades genom brottarlaget, men hade inga lektioner tillsammans.


Mark. Jag vet att det är en dålig bild. Mark är som en teddybjörn. Han är otroligt gullig rakt igenom, och han satt och tröstade mig i flera minuter när jag skulle åka hem. "I love you, please come back and visit" sade han när vi sa hejdå. När jag träffade honom i oktober så brottade han ner mig på golvet och höll fast mig och sa att jag inte kunde åka hem igen. Han är en extremt duktig brottare, och placerade trea i staten förra året. Han lever för brottningen och ger verkligen allt. Och förutom detta så är han världens bästa kille. Tjejer, det är honom ni vill ha som pojkvän. Synd nog är han tillsammans med världenns fjortis just nu, men jag säger till när han är ledig :)

De är mina närmsta vänner i staterna, sedan finns det massa bekanta men dessa betyder mest :)

people never cease to amaze me

Jag är så trött på människor som bara hugger i ryggen så fort man säger något som inte passar. Jag är trött på att finnas där för folk som är inget förutom nedvärderande tillbaka. En dag kommer allting bita tillbaka. Jag kanske inte säger något, men ni kommer inse i framtiden att folk inte kommer vilja vara i er närhet. Och ni har er själva att skylla. Ibland vill jag bara önska er misslyckanden, men då är jag precis om er. Så jag hoppas ni växer upp och inser att er attityd inte funkar. Sluta trycka ner andra för att få bekräftelse, väx upp istället.

how did we get here?

nu har jag letat igenom typ halva din blogg efter dom roliga matteprovsbilderna.. :( typ "find x" och en till bild, fast hittar dem inte =( kan du inte länka till inlägget/publicera bilderna igen? :)
Jag har aldrig lagt upp några sådana bilder, men jag vet att
Stephanie gjorde det för ett tag sedan. Det kan har varit där du sett dem kanske? :)

när ska barnen komma? :)

Zenas barn beräknas komma i slutet av december.

Jag läste kärlekshistorian om dig och din kille på utbytesstudent.se och man blir så varm hjärtat när man får höra något sådant:) Jag funderar på att åka som utbytestudent 2011/2012 till USA och jag undrar vilken organisation du åkte med? Vore tacksam för ett svar! /Julia

Hej! :) Jag åkte med EF.

kan du inte lägga upp bilder dina vänner och skriva lite om dem? skulle vara intressant :) amerikanska vännerna förstås ;p
Jo, jag kan kanske göra det ikväll :)

sommar


Nu sticker jag till skolan och lämnar in böcker och datorn! Sedan blir det en sväng på stan. Puss!

just hanging with my boy

Är han inte söt, så säg... jag däremot är trött. Så godnatt!

bye bye pain in the ass

Jag ska få en ny skoldator imorgon så nu ska jag föra över allting på min andra dator... woho. Men ny dator är inte fel!

Idag har jag shoppat, ett stycke bikini och en topp. Men jag måste då säga att jag blir bra irriterad på de stora butikskedjorna som inte har bikinis i större storlekar än 75C. Snyggt när brösten väller ut? Nej det är ju det. Hur som helst...

Nu ska jag böra föra över massa trams, sedan ska jag lägga mig och läsa New Moon. Jag fick för mig att jag skulle läsa om hela Twilightsagan, så jag började igårkväll med Twilight, betade av några kapitel och tog resten i förmiddags. Är det något jag ärvt av min mor tror jag det är att läsa fort. Mamma är en speed-reader... haha!

morr

CJ blev attackerad av en hund igår och är nu bandagerad på båda armarna och det ser riktigt läskigt ut.

För att göra en lång historia kort så stod han och pratade med Joe, sin kompis. De var hemma hos Joe för han hade fest. Joe vänder sig om och pratar med CJ, och hans (Joes) hund hoppar plötsligt upp mot Joes hals/ansikte för att bita. CJ agerar av reflex och trycker ner hunden från Joe, och blir sen själv attackerad.

Han tuggade upp ett två centimeter djupt sår på höger underarm, och bet upp stora delar av lillfingret och pekfingret, samt lite av handleden och större delen av underarmen på vänster arm/hand. Han blödde en hel del men sjukhuset ville inte sy då risken för infektion är stor vid hundbett. Så nu käkar han antibiotika och är väldigt omplåstrad. I sju dagar ska de sitta, och sedan får vi se vad sjukhuset vill göra.

Joes familj stod för sjukhuskostnaderna, och nu ska the animal service avgöra om hunden skall avlivas eller inte. Det är så jävla läskigt med hundattacker, helt plötsligt slår det om i huvudet och de blir så farliga. Tur nog så var det inte en rabiessmittad hund, och de större pulsådrorna klarade sig på både CJ & Joe.

Läskigt.

story time

Jag berättade ju här om dagen att Zee är gravid och väntar tvillingar. Någon frågade om det var hon som gifte sig med marinsoldaten, och nej, det är inte Zee - utan Mara.

Hon beräknas föda sina småttingar i slutet av december, och hon är tillsammans med killen sedan drygt åtta månader tillbaka. Hon har gått ut gymnasiet, är 18, och har ett jobb, så egentligen är det inte så skandalöst, tycker jag. Visst är hon ung, men jag är säker på att hon kommer bli en bra förälder! Barnen, som de från början bara trodde var ett barn, är en rolig lite överraskning och var inte planerade - men det är sådant som händer.


Jag & min söta mexikan/amerikan!

Helg!

Hej!

Jag befinner mig i Åkersberga, jag är barnvakt åt mina tvillingkusiner. Monster med sällskap är på fest så då får jag vara hemma.

Annars flyter livet på som vanligt. Igår kom jag hit. Vi käkade god mat och kikade på Twilight halv utslagna i soffan. På förmiddagen var jag på fjärran med Niclas och körde livräddning. Jag hoppas aldrig att någon drunknar i min närvaro för det var sjukt jobbigt att simma med dockan.

Nu sitter jag i soffan och käkar lösgodis. Imorgon bär det av hem till Gävle igen.


Me at the moment... haha!

Förresten, grattis Josse som klarade uppkörningen! :)

four and a half years ago

För fyra och ett halvt år sedan blev jag kär i en helt annan värld. Jag fick upp ögonen för bandet Fall Out Boy, och sedan en himla massa band. Jag gick i åttan, det var vinter, och jag kommer ihåg att jag spelade sönder Fall Out Boys album From Under The Cork Tree. Jag kommer speciellt ihåg ett tillfälle då jag, Mickis och Jessica sjöng "dance dance" i engelskauppgången och var helt i extas när Pete Wentz hade varit med i One Tree Hill.


2007 såg jag och Jessica dem live på Fryshuset, det var mars och svinkallt. Det var min första riktiga konsert och jag var såld. Det är, och kommer nog alltid vara, min favoritkonsert någonsin.

Tyvärr har jag tappat intresset för bandet på senaste tiden. Nästan helt. Det är sällan jag lyssnar på dem. Deras senaste skiva är helt okej, men långt ifrån den musik jag blev förälskad i. Hurs om helst, jag snubblade över en video med dem idag när jag googlade Ellen Degeneres (konstigt sammanträffande)... jaja, jag vet inte vad jag försökte få ut av det. Men tack vare det här bandet öppnades en helt ny musikvärld för mig. PATD, Paramore, Motion City Soundtrack, Cobra Starship, The Academy Is... listan kan göras lång. Det är märkligt vad musik kan göra.

Här har ni min favoritlåt med dessa karlar.

två veckor!!



Fattar ni att det är två veckor kvar till jag åker till Hawaii?! Jag fattar inte! Alla mina uppgifter i skolan är gjorda, nu går jag bara och väntar på sommarlovet...

Imorgon är det friluftsdag i Hemlingby, tema språkhistoria. Woho. På fredag ska jag göra livräddningen för idrotten, sedan drar jag till Stockholm över helgen. Det kommer nog bli mysigt. Sedan är det bara en vecka kvar, sedan SOMMARLOV och USA!

Vad ska ni göra i sommar?

strike us like matches

The sounds of this small town make my ears hurt
Oh yeah, you caught me, but I caught you one worse
They say, "You want a war? You've got a war."
But who are you fighting for?
The tides out, the ship's run aground
We drown traitors in shallow water


it's a big climb

Jag har varit ute på promenad med min bästa vän hela kvällen. Vi snackade skit och skrattade massor. En mycket bra kväll med andra ord! Dessutom hade jag en lång skypedate med CJ. Vi börjar båda bli otåliga, vill mest att det ska vara 14:e juni NU! Jag hann också med en liten pratstund med Zena. Vi har mycket att prata om! Hennes tvillingbäbisar som förväntas i vinter, till exempel! Och studenten. Och allt annat. Åh vad jag längtar!

Tråkig blogg.se

Jag vet att jag officiellt skriver den tråkigaste bloggen någonsin. Vet ni varför? Jag har noll inspiration, jag är sjukt skoltrött och just nu är jag förkyld.

Jag har spenderat dagen i sängen, läsandes
den här boken. Visst var det intressant att läsa om en kvinlig FBI-agent, men usch vilken besvikelse. Visst skulle hon kunna spöa skiten ur mig med sin träning, men jag blev så upprörd när jag läste. På något sätt känns det som hon kritiserade hälften av alla våldtäktsoffer hon träffat, och pekat ut fel de gjort när de blivit överfallna?! "Hon skulle säkert levt om hon inte kallade honom för det hon gjorde", ungefär. Sjukt. Men som sagt, det kanske bara var min uppfattning. Hon var också duktig på att berätta om alla ingripanden hon deltagit i - vilket jag inte tvekar en sekund på att hon deltagit i, men det var lite för mycket "jag är den coolaste FBI-agenten någonsin." Tänk David Rossi i Criminal Minds.

Jaha, det var inte meningen att jag skulle recensera en bok, men jag blev så besviken... haha! Nu ska jag försöka göra något vettigt, typ lägga mig i sängen och läsa bloggar. Puss.