rodeo, dagbok, californien

HEJ!

Igår var vi på rodeo. Folk blev avkastade av tjurar och det var mycket underhållande. Idag var min dagbok publicerad i arbetarbladet också, jag så bara internetversionen så om någon vänlig själ vill vara så snäll och klippa ut och skicka uppskattar jag det då :)

Imorgon ska vi till californien. Imorgon eftermiddag gör vi Hollywood och LA. Sen kör vi ner till San Diego och spenderar två dagar i San Diego :) Det blir nog riktigt trevligt det där ska ni se.

Nej, nu ska jag duka och sen käka middag, åka till affären, duscha, och sen sova. Klockan 05.00 åker vi imorgon!
Puss på er.

Pappa, jag saknar dig!

malin är här!


(bitchlooken är en pose, okej? ;)


Malin är här! Hon var så orolig om att planet skulle bli kapat men så var inte fallet, lyckligvis :) Vi har hunnit med gallerian, massa annan shopping, starbucks (tre gånger!) och massa onyttig mat. Jag visar henne den Amerikanska kulturen :)

Nu ska jag vara social, tänkte bara berätta att vi har det bra.. Och i veckan dyker jag upp i arbetarbladet för alla intresserade, och ointresserade gävlebor! Puss på er!

roligt

CJ sätter sig brevid mig i soffan efter han kommit ut ur duschen.

E: Hey, you smell funny.
C: What do you mean?
E: I don't know. It's weird, I recognize the smell.
C: Okay?
E: Wait! (Flyttar mig närmare och luktar)
E: Did you use MY shower gel?
C: Maybe...
E: Seriously?
C: So what?
E: But you smell like a... GIRL!
C: I was out of shower gel and I found yours so I just figured I would use it. Besides, it smells kinda good.
E: HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA. OMG.
C: Shut up! (han reser sig upp och lämnar rummet och jag skrattar så jag nästan dör..)

friday the 13th

HEY..

Idag är det fredagen den 13e, oh well. Idag firade vi alla hjärtans dag i skolan. Jag fick en anonym hälsning skickad från någon, en påse med godis och kakor och en tiger som höll i ett hjärta. Det sistnämda från personen i inlägget under. Vi kan kalla honom Mr. A.. A för American. Haha!

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra.. Mr A har någonting planerat, vad vet jag inte (: Sen på måndag är det ingen skola för det är president's day. Mycket trevligt!

Pappa, om du läser detta.. Om du vill får du heeeemskt gärna sponsra mitt konto med låt oss säga 200 kronor eller så. Alla andra som läser också för den delen.. Alla hjärtans dag present? (;  Haha. Några extra utgifter denna månad var inte roliga. Fråga mamma för detaljer.. Haha! Anyways, jag ringer dig, pappa, så fort jag har ett telefonkort men jag har inga pengar att köpa ett för nu så.. Haha.. Som sagt, donationer uppskattas!  Jag saknar er där hemma! <3

<3


musik

Länge sedan jag bloggade om musik.. Här är i alla fall en låt jag älskar för tillfället.frågor och svar..

Jag har fått några kommentarer, mestadels om hur amerikaner är osv.. Well, here we go.

Är high school som filmerna?
Ja, och nej. Fotbollsmatcherna är som filmerna. Sjukt mycket folk, klädda i skolans färger, sjungandes.. Men skolan. Well, det är inte som american pie, precis. Visst har vi de klassiska gängen. Cheerleaders, fotbollsspelare, emos, nördar. Men det går väl inte alltid till det extrema som filmerna visar det.. Då fotbollsspelarna mobbar sönder folk. Nej. Hur som helst så är high school långt ifrån något du tidigare upplevt.

Hur skiljer skolan sig från svenska skolan?
Det jag gillar minst med skolan här, är att du inte får lämna klassrummet. Du måste ha ett "pass" om du vill gå till badrummet osv.. Du har inga direkta raster, utan tex 7 minuter på dig att gå till nästa klass. Själva systemet är också annorlunda. Under din high school tid så samlar du på dig "credits", och du måste ha ett ex antal credits för att få ta studenten och söka till college. Du kan välja en honors class, vilket ger dig fler credits och du blir mer förberedd för college. Sen har du electives, som är som "roliga klasser"..

Finns det snygga killar i Phoenix?
Ja ;)

Går man upp i vikt?
Det beror på.. Ju mer söder ut du är, desto fetare är maten. Jag ligger då väldigt illa till.. Haha, men i Arizona äter man mycket skräpmat, ja, och jag har gått upp 3,5 kilo på 5½ månad..

Hur klär sig amerikaner?
Inte fint. Slitna utsvänga jeans, flip flop & stora t-shirts.. Deras ursäkter är dock att det är så varmt i Arizona att man klär sig så.. Jovisst.

Är det värt att åka, och längtar du hem mycket?
Vill du åka? ÅK! Det är så värt att spendera pengarna, och året, för du kommer uppleva så mycket nytt. Visst saknar jag min familj och mina vänner, men det går över när du får hemlängtan :)

Vilken organisation åker du med?
EF. Jag rekommenderar dock att du kollar upp olika organisationer innan du bestämmer dig.

dålig uppdatering..

HEJ.

Sorry för dålig uppdatering på sistone. Så, what has happened?
Skolan rullar på som vanligt. Jag är trött mestadels hela tiden, och sover mig igenom 2nd och 4th hour. Men vad gör man åt saken? Igår lärde jag dock Zee och Michelle svenska. Allt man behöver veta.. (ta mig inte seriöst)Dessutom hade jag en väldigt roande konversation med Andy här om dagen:

Andy: So do you have anything racial to say about Americans in Sweden?
Emilia: Not really, no.
A: Come on, you don't say anything about Americans?
E: Well, don't take this the wrong way. And it's not Americans in general.. It's just..
A: What?
E: Well, some Americans aren't that educated when it comes to stuff outside your country.
A: Do you mean geology?
E: (Tystnad..) You mean "geography?"
A: I just proved your point, didn't I?
E: We can put it that way, yes.


superbowl

HEJ!

Idag är det superbowl. Arizona är crazy idag då the cardinals spelar. Jag bryr mig inte så mycket om amerikansk fotboll, men visst vore det roligt om de vann..

 Så, helgen då? I fredags åkte jag till the mall med Zee och Tim. Vi fixade naglarna (inte Tim, förstås) och drack starbucks, såklart.. Vi strosade runt i gallerian ett tag, vilket var mys :) Kom hem och somnade på soffan. Haha!

Igår slappade jag på förmiddagen, sedan på kvällen så åkte jag, joe, cj och familjen ut och käkade middag på ett typsikt sydstatsställe. Gott, onyttigt och mycket trevligt!

Nu ska jag göra homework.... puss