svininfluensan finns i Phoenix

It was just a matter of time. Idag stängde en middleschool I nordvästra Phoenix, då en åtta-årig pojke drabbats av influensan. Jag bor i nordöstra delen av Phoenix, så influensan är inte alldeles för långt borta. Jag har ont i halsen!! (Mamma, säg det... hypokondriker?)

Det stora samtalsämnet på nyheterna och i skolan är the swine flu. Det är rätt konstigt hur det nu bara finns ett officiellt reporterat fall i Arizona, då vi gränsar till Mexico?

Imorgon åker jag till NY, där de flesta fallen har upptäckts. Hurra. Hur som helst så ska jag träffa monster, vilket kommer bli jättekul! Dock har jag massa skoljobb att ta igen eftersom jag kommer missa två dagar. Så nu ska jag sluta blogga och göra uppgifter om the cold war.

Hoppas ni ha det bra, keep your fingers crossed för att vi håller oss borta från influensan! Alright?
Puss... vi kanske hörs när jag är i NY. Annars hörs vi nästa vecka.

half day, lunch, the mall & swimming

HEJ!

Idag hade vi bara en halvdag vilket betyder att vi slutade klockan elva. Funkar för mig. Efter skolan kom mr. A och hämtade upp mig och vi åkte och käkade lunch i gallerian där vi träffade tim & zee. Vi åkte sedan till mitt hus och umgicks.

Det slutade med att jag blev iknuffad i poolen, likaså Zee. Sen badade vi ett tag. Dock var det aningen kallt. Brody bestämde sig för att han också ville bada.. Uuuuh.

Imorgon har jag quiz i the great gatsby igen, sen bär det av till NYC torsdag morgon. Fem timmar tar det mig att flyga från Phoenix till NYC. Vad ska jag göra i fem timmar?

Puss





prom

Gårdagen var... okej! Haha. Det var inte så kul som jag trott. Först hatade jag min håruppsättning, så jag drog i massa hårstrån och plattade luggen och till slut gillade jag det. Haha!

Hur som helst så på restaurangen innan balen, var det en rik snubbe som bjöd oss på efterrät för han såg att vi skulle på balen, och så bjöd servitrisen oss på cheesecake vilket var superschysst :) Efter balen åkte vi till drive-in movies och jag somnade som en stock genom hela filmen. Yay! Hahah







All that we see or seem is but a dream within a dream - edgar allan poe

Busy busy day. Idag kom jag hem från skolan, gjorde mina chores, zena hämtade upp mig och vi åkte till nagelsalongen. Jag har nu franskt manykerade naglar. Efter det speedade vi till Tim och umgicks med honom.

Imorong följs detta schema:
9: vakna
10-11: gallerian, köpa purse och örhängen för prom
12-14: duscha & ta en nap
15: hair appointment hos frisör; fixa håret
16-18: get ready for prom!
18: middag med Mr. A, Zee & Tim på en italiensk restaurang
29.30-11.30: PROM!
11.30 - ? : drive-in movies utomhus med Mr. A :)

Bilder från balen kommer nog på söndag. Puss!

no ditching

Så det slutade med att jag pallrade mig till skolan idag. Jag kommer ändå missa två dagar nästa vecka så jag struntade i det. Nästan inga folk alls var i skolan idag, förvånad? Nej.

Nu väntar jag på att älskae Zee ska hämta mig och så ska vi åka och fixa naglarna. Okej, jag ska inte, men hon ska. Jag har inte träffat henne på en vecka så jag ser fram emot det! :)

Det var nog allt.
Btw, ni borde följa mig på twitter! :) "emiliajansson" är jag. Simpelt? Ja.

to ditch, or not to ditch?

HELLOJ.

Imorgon är det senior ditch day för North Canyon seniors. Jag är mycket väl medveten om att jag inte är en senior, men alla, och jag menar alla, jag umgås med ska skolka. Hmn. Jag har inte bestämt mig än. Cindy sade dock att om jag kände mig krasslig imorgon kunde hon sjukanmäla mig ;)

Veckan har varit otroligt lång. Imorgon är det dock fredag, sen är det PROM! Och nästa vecka åker jag till NYC... det går alldeles för fort. Men jag är excited över att träffa Monster igen!

Värdelöst inlägg. Hur som helst. Jag ska ta en nap, jag är trött.
puss

bio test, the great gatsby quiz, and I forgot my phone!

HEJSAN!

Det är bara onsdag.. Veckan går så långsamt. Kanske för att prom är på lördag och jag vill bara att det ska bli lördag men det blir det inte än! Idag köpte vi dock våran biljett till prom.. 75 dollar! Geeeez.

Jag har spenderat den senaste halvtimmen med att plugga biologi. Visste du att vascular cambium producerar xylem och phloem? Vem bryr sig? Haha! Testet är imorgon, det kommer nog gå bra (watch me jinx it here.)

Just nu läser jag frenetiskt genom de två första chapters av The great gatsby, då vi har ett quiz imorgon. Vi ska tydligen gå in på djupet och analysera Tom, Daisy och Gatsby. Ohmygod. Hmn. Sparknotes? Yes!

Justja, idag kom jag till skolan, jag satt i min first hour och tänkte "jag ska smsa mr. a då jag inte har något vettigare för mig," så jag letar igenom väskan och inser att jag glömt mobilen hemma! Det är sjukt hur beroende jag blivit av min mobil. Den är med överallt. Jag skickar typ 100 sms om dagen, lätt över 1600 i månaden! Sjukt.. Så jag kände mig naken mest hela dagen och Tim fick ett utbrott då han såg mig i korridoren, jag hade nämligen inte svarat i telefonen och han hade ringt mig 6 gånger.. "Duuuuude, I told you at lunch... I forgot my phone!" ... Han muttrade "oh, yeah you might have mentioned that.."

Jag pratade nyss med min söta Zena som är i Texas och inte visste om hon skulle hinna hem innan Prom, då hon var på begravning. Men hon kommer hem på fredag och jag saknar henne som en tok!

Nu ska jag fortsätta med the Great Gatsby (som för övrigt är en bra bok!). Vi hörs :]

102 F... jag smälter!

102 F sade min telefon idag när jag kollade vädret. 39 jävla grader varmt, i APRIL! Jag är så glad att jag inte stannar till Juli. Så jag var uttråkad och jag såg en av kommentarerna var att jag skulle ta mer bilder. Det tråkiga är att jag tar massa bilder men jag lägger aldrig upp dem på bloggen. Så her we go. Några bilder från mitt USA år såhär långt..


zena och jag :)

bröderna joe och mike (inte tvillingar!)

tim och mark!

michelle är söt bland skoltidningarna

taylor och tim. creeeep!


jag i cowboy hatt när vi campar :)

spencer, tyler och joe :)

wrestling!

zee och jag

luuuunch!

mara och jag

wrestlinglaget <3

zena och jag provar klänningar. jag köpte den inte!

tjejer på wrestling banquet

lunch under class color day

juniors! jag, zee och joe. hårfärg i ansiktet!

mara och jag, homecoming carnival

min första amerikanska high school fotbollsmatch

tv production gänget som förgyller mina dagar. jag, mara, niqi, travis och mariah (som inte är med på bild.) jeremy lämnade oss dock för en annan skola, vi saknar dig jeremy!

national weed day & pappas födelsedag!

4/20 - National weed day. Happy holidays! (detta är inte en officiell helgdag)

Pappa, grattis på födelsedagen!!
Visste du att din födelsedag infaller samma dag som den nationella marijuana dagen? Ingenting om USA tycks förvåna mig längre..

Närvaron i skolan var låg idag. Stoners, folk som röker weed, var inte i skolan idag. De satt istället hemma och blev höga. Äskar du inte de Amerikanska ungomarna? Geez. Det finns faktiskt historia bakom dagen... hmn.

Skolan var som vanligt.. Jag och Mr. A bråkade imorse (läs dumt tjaffs om något helt obetydligt.. och Lisa, vem han är förblir ett mysterium ett tag till! ;) Andra världskriget diskuteras i min Amerikanska historia klass just nu. Det är rätt konstigt att sitta i ett klassrum där majoriteten tycker att det var helrätt att släppa atombomben över Japan, de valde ju att ge upp efter det. So what om några dog? Jag blir helt förskräckt när jag hör hur vissa resonerar här. Well well, det finns inte så mycket jag kan göra åt saken. Jag är ändå i landet där patriotism och Amerikanska flaggor är överallt.

Jag har ingenting planerat för dagen. Kanske plugga lite biologi då jag råkade slumra till under lektionen idag. Som tur var märkte inte Mr. Gonter detta, han snackade glatt på om de olika celldelarna av en gran-trädstam. Intressant, huh?

På lördag har jag en hair-appointment klockan tre för att få mitt hår fixat inför balen. Jag vet dock inte hur jag vill ha det. Half-up half-down är tanken. Jag gillar verkligen
det här, minus the flowers. Vad tycker ni? Ideer uppskattas!  :]

Puss på er!

åka eller inte åka?

Ida kommenterade i ett av inläggen jag skrivit, hon funderade på om det verkligen är så lätt att bara åka. To be honest? Jag var scared shitless! Hon sade "en del av mig vill bara åka, men en del av mig funderar på om jag verkligen klarar av det?"

Jag kände samma sak. "Kommer jag kunna vara ifrån min familj och vänner i tio månader?" "Kommer jag trivas?" Många saker skrämde mig. Jag tänkte även på det som "om jag inte åker nu kommer jag ångra resten av livet att jag hade chansen men inte tog den." Det var skitläskigt att gå igenom säkerhetskontrollen på Arlanda. Det var skitläskigt att höra piloten säga "We'll be landing in Phoenix in 20 minutes." Men en del av mig var så himla glad! Bara att jag hade satt mig på planet och tagit mig över halva jorden är något i sig.

Gör upp en lista. Positiva och negativa saker med att åka. Väger nackdelarna över, så visst, överväg ditt beslut. Jag tror dock att fördelarna kommer vara fler! Du kommer ha hemlängtan, du kommer vara ledsen, men av de erfarenheter jag har såhär långt så är mina minnen och uppleverser någonting som jag aldrig kommer glömma, och de väger tyngre än mina dagar med hemlängtan.

Det har varit nätter då jag gråtit hejdlöst, det har varit de dagar jag funderat varför jag ens gjorde det här för jag varit så irriterad på min värdfamilj. Jag älskar mig värdfamilj, don't get me wrong, men vissa dagar när jag är på dåligt humör tycker jag att deras kultur är dum i huvudet! Men det är en del av upplevelsen.

Så, vill du verkligen åka, ÅK! Jag vet att jag sagt det förr, men det är så jag känner. Jag kommer ihåg att jag tvivlade på mig själv. Men what do you know? Idag sitter jag och skriver det här, och för exakt åtta månader sedan om 5 timmar satt jag min fot i Phoenix för första gången.

Never to suffer would have been never to have been blessed.


dr. spencer reid.
jag älskar smarta killar.

sooool, 36 grader varmt och ny baksida!

HEJ!

Idag är det varmt, 36 grader och inte ett moln på himlen. Jag har nyss legat ute och solat i en timme och sen tog jag mig ett dopp i poolen :] Vår baksida är nu klar, gräs och nya plantor och stenar. Superfint! Jag har också svarat på fler av era frågor som ni kan läsa i inlägget under. Jag blir så glad av era kommentarer!

Jag har också hunnit med att prata med mamma, och imorgon är det mina käre fars födelsedag!! Dock kan jag inte ringa men jag skickar ett mess, pappa! Nu sitter jag här och målar naglarna och försöker övertala Mr. A via sms att vi ska åka och käka lunch. Lättare sagt än gjort!

Imorgon är det tillbaka till skolan och min älskling zeeeena är i Texas så det kommer vara tomt utan henne! :(


bild på baksidan :)

frågor :)

Känns som det bara blir inlägg med frågor nu, men så kan det vara  :)

Hur nöjd är du med EF?
Jag är nöjd med EF, de gjorde ett bra jobb med min placering, dock känner jag några utbytesstudenter som inte alls är nöjda. Det är en svår fråga, och det är väldig svårt att placera en student genom att bara titta på ansökshandlingar. Rekomenderar jag EF? Ja, det gör jag. Jag har tyvärr ingen kunskap om hur andra organisationer är.

R:
Du lämnade en kommentar att det är dyrt att åka, och tyvärr kostar det en mindre förmägenhet. Jag har tyvärr ingen aning om stipendium, men om du hör av dig till diverse organisationer och frågar om hjälp med stipendier så tror jag de kan tipsa om några. Angående 9/11, jo visst finns det en viss fientlighet och jag vet inte riktigt hur folk ser på att du är halv irakier. Jag tog upp det här med min värdfamilj och se sade att de inte såg något problem me det. Dock vet jag inte hur andra ser det här, men jag tror inte det ska vara ett större problem.

Jag undrar vad du hade med för present till din värdfamilj?
Jag hade med mig en kokbok med svenska recept (på engelska), godis, choklad, kaffemuggar och självklart gävle bocken saker! :)

Hur gör du med dina kontokort och bank?
Jag har mitt svenska kort som går genom Swedbank och använder mig utan ATM's här när jag tar ut pengar. Pengarna sätts in från Sverige, och det har funkat perfekt. Vissa butiker tar mitt kort som kreditkort, andra inte. Dock får du betala en 2-7 dollar fee när du tar ut pengar ibland.

middag med Mr. A!

HEJ!

Idag har jag varit och hyrt en tux med Mr. A som han ska ha för Prom. Det var kul! Sedan åt vi middag. Vi satt vi bordet och vi åt majskolvar, helt plötsligt ser jag att han dränker den med smör.. Jag brister ut i ett "ewwwww," då jag då inte har på smör på majs (jag vet inte om ni gör det men jag gillar det inte).

Mr. A's mamma: "you don't put butter on your corn?"
e: "no, I never have at least."
Mr. A: "well, that's wrong,"
e: "well, who gets to decide what's wrong and right?"
Mr A: "I do"
e: "that's why the world is so fucked up!"
Mr A's mamma: "oh she got you good!"
Mr A muttrar något och fortsätter äta sin majskolv.

flera frågor :)

Hur gör du med mobil, har du din svenska mobil som du använder där borta?
Har du din egna dator med dig från Sverige? Hur fungerar det med laddare och sådär?
Jag har två mobiler, min svenska och min amerikanska. Jag har ett amerikanskt ambonemang som gör att jag kan sms:a och ringa hur mycket jag vill för 80 dollar i månaden, dock tillåter inte min operatör att jag skickar utanför USA. Så när jag sms:ar till Sverige använder jag min svenska mobil och det är rätt dyrt. Ja, jag hade med mig egen dator och med laddare så har jag en adapter som du bara sätter i de amerikanska uttagen och pluggar in din laddare i den andra änden och vips så funkar det! :)

Vad är ditt tips till folk som funderar på att åka? och vad ska man tänka på? På vilket sätt är amerikanska tjejer oftast bitchar, har du ngn erfarenhet av det, och isf vad/vilken?
ÅK! Tänk inte "men what if..." ÅK bara! Det är verkligen värt det! Dock så tycker jag du ska verkligen kolla upp olika organisationer innan du åker så du känner att du väljer "rätt" organisation för dig! Det med bitchar. Tjejer är väldigt ytliga och high school för vissa är ALLT. Det gäller att vara den populäraste, den som får flest killar osv.. En tjej sa till mig "du får så himla mycket uppmärksamhet bara för du är utbytesstudent, annars skulle du inte få det" osv.. Men alla tjejer är absolut inte på det viset! Men sedan har jag lättare att komma överens med killar också, så det kanske är varför :)


fler frågor!

Wow, här skriver man något och får 11 kommentarer! I looooove you!
Okej, seriöst, svar på frågorna :)

Vad är ditt bästa tips på att snabbt få vänner?
Var öppen, utåtriktad! Prata mycket, var trevlig, följ med på diverse aktiviteter som dina vänner gör. Var dig själv helt enkelt, och var inte rädd för att "bjuda in dig själv." Amerikaner är väldigt mer avslappnade och tycker det är rolig när folk frågar och visar intresse!

Hur mycket bagage hade du med dig på planet dit?
Jag hade med mig en medelstor resväska +handbagage bestående av en liten handväska! Haha. Men mestadels sommarläder eftersom Phoenix aldrig blir riktigt kallt. Jag valde dock att köpa rätt mycket nya kläder när jag kom hit istället för att ta med massor. Packa som du skulle vara på semester i typ tre veckor! Låter galet, jag vet.. Men du kommer köpa mycket nya kläder när du väl är på plats i värdlandet.

Hur mycket har du med dig i fickpengar varje månad?
Here we go.. 3000 kronor i månaden. Jag vet att det låter mycket men då ska mobilräkning och mat i skolan betalas, samt att jag betalar alla mina toalettartiklar själv. Dessutom lunchar jag mycket med mina vänner, därav går mycket pengar till mat också. Räkna med att vissa månader kommer mer pengar gå åt. Månader då du har: homecoming, prom, julen, födeledagar osv.. +Om du har sport du måste betala för, samt skolmaterial i början.

Har du haft mer/mindre hemlängtan än du trodde att du skulle ha?
Det här kanske låter hemskt, men faktiskt mindre än vad jag trodde. Du har så himla mycket att göra här hela tiden! Visst finns det dagar då jag bara vill hem och träffa alla hemma, men jag har faktiskt haft mindre hemlängtan än jag trott..

Vad har varit roligast resp. tråkigast?
Oh wow, jag fick frågan "vilket är ditt bästa minne från ditt år" här om dagen, och den här frågan är minst lika svår som den. Tråkigast var nog de dagar jag haft hemlängtan. Roligast finns så mycket. Det är småsaker som luncher i skolan i korridoren med "gänget," det vill säga: Zee, Tim, Ricky, Ricky's kompis som jag alltid glömmer bort namnet på! haha, Mr. A, Joe, Jessica. Mexcio, Californiaresorna, Florida, Bahamas, det är så otroligt mycket roligt jag varit med om!

Vilken stat ville du helst bli placerad i?
I början tänkte jag "jag ska göra delstatsval och välja Californien." Jag hade ju sett O.C! Sen började jag kolla runt, och många stater lockade. Colorado med dess natur, Californien och stränderna, Florida och stränderna, New York och uppleva östkusten. Ska jag vara ärlig fanns det FÖR många stater att välja på, FÖR många jag ville bli placerad i, så jag tänkte "jag åker inte för staten, jag åker för att få gå på ett high school och uppleva kulturen." Vips, jag blev placerade i den femte största staden i USA. Jag älskar Phoenix och Arizona. Naturen är någonting jag aldrig sett förut, med
saguaros (klcika) överallt! Jag älskar den här ökenstaden.

Var det svårt att få kompisar, alltså riktiga - och inte några som bara ser en som ett kul svenskt föremål? Well, jag antar att du hade lite hjälp då du hade en jämngammal värdbror..
Till en början hade jag svårt att hitta tjejkompisar. Amerikanska tjejer kan vara väldiga bitchar, och som utbytesstudent får du mycket uppmärksamhet från killar (ain't gonna lie) och tjejer ser ofta detta som ett hot. Efter julen hittade jag de tjejkompisar som jag verkligen gillar att umgås med och kan lita på. Ofta är folk intresserade för att du är "foreign," och visst kan det vara en nackdel. Men det som är kul med att vara utbytesstudent är att du inte är "placerad" i ett gäng när du börjar på skolan, du kan umgås med alla och sedan märker du vilka du känner dig bekvämast med. Angående min värdbror CJ så umgås vi oftast inte med samma människor. Vi har en del gemensama kompisar men de vi väljer att umgås med på fritiden är oftast inte samma personer. Dels för att jag har mer vänner som är juniors, och han seniors, efter som han är en senior. Men det var skönt att ha en person som presenterade mig för hans vänner och någon jag kunde umgås med.

frågor

Hej!

Måste du vara duktig på engelska innan du åker?
Innan jag åkte var jag nervös för engelskan, ja. Visst, jag hade mvg i engelska och hade haft det sen i åttan men det betydde inte att jag visste hur jag pratade språket. Till en början var det svårt. Du kan inte vara dig själv på samma sätt, du kan inte uttrycka dig. Det tog mig två veckor för att bli riktigt bekväm. Efter två veckor var det mer som "so what om jag säger fel? Det är bara roligt och mest av allt så lär jag mig." Sedan är det mycket slang du kommer snappa upp i skolan, många uttryck. Mamma skulle nog bli galen på mig om hon fick reda på hur många fula engelska uttryck jag använder. "Att använda svordomar i meningar är ett bevis på att du har ett dåligt ordförråd..." ;)  Så nej, du behöver inte alls vara duktig på engelska, du kommer vara det när du kommer hem :)

Hur är intervjun innan/om du blir antagen?
Intervjun med EF. Jag gjorde min intervju över telefonen då EF inte hade någon representant i Gävle under sommaren. De kommer fråga dig vad du gillar att göra på fritiden, hur du ser på dig själv, hur du agerar i olika situationer, de ställer frågor där du måste ta ställning till olika saker, de frågar dig varför du vill göra detta, de frågar dig hur du tror du kommer hantera olika situationer så som hemlängtan och svårigheter med språket. Du kommer få prata engelska, du kommer få beskriva saker. Var ärlig, var dig själv, och allt kommer gå bra!

Du behöver absolut inte ha MVG i engelska för att bli antagen. Du åker för att uppleva en ny kultur och lära dig att behärska ett språk flytande. Oroa er inte över att ni inte kan prata engelska helt flytande, det kommer. Ni kommer lära er så otroligt mycket så att det inte är sant!

Fler frågor? Kommentera!
Btw, ni har ingen aning hur mycket en liten kommentar som "jag läser din blogg varje dag och älskar den, hoppas du har det bra!" betyder. Jag blir så glad!

tankar igen..

Idag har jag sett min bästa vän fått sitt hjärta krossat då en av hennes närmaste släktingar dog.
Idag har jag saknat er därhemma så det gör ont.
Idag har jag skrattat så jag fick ont i magen för Mariah är hysteriskt rolig.
Idag har jag testat mina jeans som jag kunde ha på mig när jag flyttade hit, jag kan inte det längre.
Idag har jag funderat och kommit fram till att den amerikanska maten får mig att må skit och min kropp känns som någons annans.
Idag har jag hört Ricky säga "I can so do her" 7 gånger under lunchen då diverse tjejer gick förbi oss i the hall.
Idag har jag blivit kallad "muy bonita" av en Mexican.
Idag har jag blivit kittlad av Mr. A i skolan tills jag började gråta av skratt.
Idag har jag massa läxor att göra.. Har jag börjat? Nej.

name the internal and external parts of an earthworm..

Hejsan!

Idag hade jag biologitest, och nu kommer ni bli stolta över mig! Testet var muntligt, du skulle kunna nämna en masks organ och de delar som finns på utsidan av en mask.. (Jag vet vilken sida som är huvudet nu!) Anyways, de tre personerna som hade högst betyg i klassen (ett A varje quarter under den här terminen) fick ge testet, itsället för att ta det. Det betydde alltså att han litade på att de kunde alla delarna av masken tillräckligt noga för att ge testet, + att vi fick 100 % på provet, även fast vi inte tog det.. Och vet ni vad? JAG gav testet! Mahaha, det är tre personer i klassen som har A och jag är en av dem. Är ni inte stolta över mig? Så nu komer jag drömma om "esophagus, ventral nerve chord, nephridium" osv.. That made my day! (btw, masken var äcklig, vi dissikerade och det var inte allt för vackert)

Just nu i engelskan håller vi på att läsa The Great Gatsby, jag har bara läst ett kapitel än så länge, men författaren i sig är väldigt intressant så det här kanske är en bra bok?

Nejni, nu ska jag kolla på Criminal Minds, dessutom är det ett nytt avsnitt ikväll på tv! Yay! Bara fem veckor kvar i skolan nu också.. Det börjar märkas på alla. Låg närvaro och trötta elever.. Oh well. Jag saknar min Mr. A som jobbar varje veckokväll, så vi hinner knappt ses. Inte ens i skolan då han har halvdag och inte stannar över lunchen. Livet är orättvist!

Puss på er!

Grand Canyon

Hejsan!

Igår såg jag äntligen Arizonas stora hål... The Grand Canyon. Jag drev Mr. A galen under bilresan. "Where's the hole?" "It's not a hole!!!" När vi kommer dit ställer jag mig och tittar på kanjonen och säger "Oh wow, that is a BIG hole." Han suckar och tittar på mig "It's not a fucking hole." Så kul vi hade.. Haha!

Hela trippen var rätt roande. Jag sjöng Cute Is What We Aim For i bilen påvägen dit och vi åt skittles och hade allmänt roligt. Väl där uppe såg jag snö (!!) och träffade svenskar.. Mr. A hävdade att svensken stötte mig på. Våran konversation var ungefär "Tja, var i Sverige är ni från? "Halmstad, du då?" "Gävle" "Vad gör du här?" "Jag är utbytesstudent i Phoenix. Dudå?" "Coolt, jag pluggar på ett universitet i San Diego, vilket universitet pluggar du på?" "Umm, jag pluggar på ett High school," och det var slutet på vår konversation. Mr. A hävdade att detta var att stöta på någon, jag frågade snällt hur i hela världen han vet att någon stöter på mig när han då inte pratar Svenska.

Intärnt skämt, BEAR!
Okej, prova säg "beer" 10 gånger fort.. Sedan säger ni "bear." Man hör att orden uttalas olika men jag som svensk (jag kanske är den ända?) har sjukt svårt för att få till "ear" ljudet efter jag sagt "ee." Jag vet inte om det är accenten i Arizona eller om jag bara är retarded som inte kan uttala "bear" efter att sagt "beer" 10 gånger fort.. Prova! Och kom ihåg att orden inte ska låta likadant när du uttalar dem! ;)

fv. karta! skittles, arizona, jag har en röd tunga efter att ha ätit skittles, the canyon, jag sitter vid kanten, jag vid kanten igen, the canyon, the canyon & the colorado river.

it's only gonna make me strong

Det har varit några jobbiga dagar på sistone. Jag vet inte varför. En del av mig vill tillbaka till Sverige och en annan del vill bara stanna. Hemlängtan har varit rätt jobbig idag och igår. Men det är sådant som händer, det blir nog bättre snart. Tack för alla kommentarer från er, jag uppskattar det!

Idag har några arbetare varit här och jobbat på baksidan. Gräs, nya plantor och massa annat. Det blir nog snyggt till slut. För övrigt har regnet öst ner, det har åskat och det är kallt, 14 C och kall vind. Det var egentligen planerat att jag och Mr. A skulle till Grand Canyon idag och stanna över natten, men vädret där uppe är tydligen snö och is så vi ska åka på Måndag istället över dagen.

Det har diskuterats litegrann och det ser ut som att vi kanske kommer besöka Las Vegas innan jag åker härifrån. Jag vill se The Hoover Dam, och den är 45 minuter ifrån Las Vegas så kanske kommer jag se the home of panic at the disco innan jag lämnar USA? Haha!

Nu ska jag ta mig en dusch, sen ska jag ut och luncha med Mr. A! Hoppas ni har det bra.

...

Jag vill hem.

hemlängtan och musikvideo inspelning

Glad påsk allesammans!

I skolan håller vi på med ett projekt där man ska spela in en musikvideo. Jag och Mara gör "Move Along" Av The all American Rejects. Så igår åkte vi till en galleria med Tim och Taylor som spelar ett par. Taylor är egentligen Marks flickvän i verkligheten, och Tim är Zees pojkvän så det blev alldeles förvirrat där ett tag. Haha! Vi hade otroligt kul och jag hoppas det kommer bli bra.

Idag är jag ledig från skolan. Vi hade bara idag och måndag som "påsklov." Imorgon ska jag till Grand Canyon och eftersom det är mer norrut än vad Phoenix är så är det kallt. Som varmast +4 grader, som kallast -9 med 60% chans för snöfall! BRRRRR.. Och det kommer bara vara jag och Mr. A. :)

Annars så saknar jag min familj rätt mycket just nu.. PAPPPA: Jag ringde dig idag (Fredag eftermiddag hos er) men du svarade inte.. Jag provar på måndag eller söndag igen, ok?)


Bilder från inspelningen..
fv: taylor och tim, taylor och tim, mara filmar!

lista

10 favoriter:
Färg: svart
Mat: svensk mat
Film: jag vet inte
Bok: twilight, harry potter, nineteen minutes
Sport: fotboll
Årstid: sommar
Veckodag: fredagkvällar eller lördagförmiddagar
Glassmak: choklad
Tid på dygnet: kväll

9 för tillfället:
Humör: trött..
Smak: fanta.
Kläder: svarta mjukisbyxor och tunika som jag inte tog av mig efter skolan utan bara slängde på mig brallorna
Bakgrund: en vägg?
Nagellack: inget
Tid: 7.14 pm
Omgivning: omgiven av joe, cindy och brody i köket
Irritationsobjekt: iiih, tänker jag inte nämna

5 första: (första alltså...inte nu)
Bästa vän: jaana
Husdjur: Igor :)
Piercing: öronen
Musik: spice girls
Bil:  har ingen

7 senaste:
Cigarett
: röker inte
Mat: chicken tacos
Dryck: fanta
Biltur: till skolan
Kyss:  idag
Spelad låt: framing hanley - lollipop
TV-program: något om gladiatorer och indianer igår kväll :'D

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: nej
Brutit mot lagen:  mhm
Blivit arresterad: nepp
Badat naken: jaaa
Varit med på TV:  ja
Kysst någon du inte känner: sorgligt nog, ja

5 nej tack:

Kläder: fula
Mat: lever, curry
Musik: rap & techno
Dryck: root beer
Personlighetsdrag: arroganta människor

4 saker:
Du gjorde igår kväll: sov
Du kan höra just nu: kylskåpet
Du inte kan leva utan: familjen, vännerna
Du gör när du har tråkigt: smsar Mr. A

3 personer:
Du kan berätta allt för: ett par stycken
Du tycker om: familjerna, vänner, mr. A
Du inte gillar:   för många

2 val:
Kaffe eller te: kaffe, hands down
Vår eller höst: höst!

ännu en fråga

Frågan om pengar att ta med sig beror alldeles på. Det jag spenderar mest pengar på i månaden är
Mobilräkning: 80 dollar. Skollunch: 3-4 dollar om dagen x 20 = 80 dollar i månaden.

Det beror nog alldeles på var du bor också. Bor du i en storstad kanske du gör av med mer pengar? Räkna också med utgifter som för shampoo, balsam, toalettartiklar över huvud taget. Spelar du sporter så kommer det utgifter med det, vissa klasser kostar pengar, i början av året måste du köpa skolmaterial osv.. I Oktober har du homecoming då du köper klänning eller vad du nu vill bära, i april har du prom, biljetter för event på skolan osv..

Angående att önska sporter på skolan, det är inget jag vet att man kan göra men jag vet att de flesta skolorna i USA har sporterna: football, soccer, volleyball, tennis, cross country, track & field, baseball, softball, wrestling, basketball. Min skola har även badminton, swim & dive och golf.

funderingar

Är du Junior i high school i USA går tankarna just nu kring college. Det har fått mig att börja fundera.. Vad vill jag göra efter gymnaiset? Jag har googlat högskolor i Sverige och hur mycket jag än älskar Arizona, Phoenix och allt annat här har jag kommit fram till att College här är inte att tänka på. Ett år skulle vara roligt, men jag kan inte göra ett år utan "credits" igen. Det kommer ta mig allt för länge för att bli klar med min utbildning. Men att betala summor som upp till 55,000 dollar per år är inte smart när jag har skolan i Sveirge.

Så, jag har absolut ingen som helst aning vad jag vill göra. Sen jag skrivit för skoltidningen har jag kommit fram till hur mycket jag gillar att skriva. Journalism? Nja. Jag vet inte om jag är så sugen på det. Annars gillar jag engelska, historia, geografi, svenska... Jag får panik. Visst, jag har två år kvar innan högskolan men jag gillar inte det här med att inte veta..


back it up



Jag är kär i den här låten.

Så, jag har inte bloggat på ett tag. Sorry! Jag har varit i skolan, legat vid poolen och umgåts med massa folk på sista tiden. Försöker att inte spendera så mycket tid framför bloggen, sorry guys!

Påsklov har vi då inte. Dock har vi ingen skola på fredag och måndagen efter helgen. Easter break kallas det tydligen. Jag och Mr.A och hans bästa kompis med flickvän ska då till Grand Canyon över lördag/söndag. Det blir nog trevligt :)

Idag är det 33 grader varmt, i skuggan. Det satt inte helt fel. Jag låg ute vid poolen i en halvtimme sen höll jag på att dö så jag somnade på sängen istället. Sen vaknade jag av att Mr. A ringde mig och frågade varför jag inte vill öppna dörren för han visste att jag var hemma, men jag sov tydligen så djupt att jag inte hörde honom ringa på dörren. Attans.

Nu har jag ett engelskaprojekt att göra, plus att vi har ett party i Newspaper imorgon så jag måste åka och köpa cupcakes. PUSS

fungerande iphone

Jag lyckades få min telefon att fungera igen. Jag låste upp den och jailbreakade den. Visst är jag duktig? :D

iiiih!

IIIIIIIIIIH AAAAAAAARGGGGGGH!
Jag uppdaterade min iPhone med ny software och jag kan inte använda telefonen!!! Egentligen har den ju AT&T men jag hade fått den upplåst till T-Mobile. Så nu kan jag inte använda den när jag uppdaterade den genom iTunes. Det står att jag har t-mobile service men bara kan ringa emergency calls? WHAT? STUUUUUPID STUUUPID PHONE!!!!!! Så nu håller jag på med att försöka låsa upp den själv. Wish me luck.

Min älskade älskade telefon. Varför gör du såhär mot mig?

Hollywood whore; passed out on the floor. I'm sorry but the party's over!

Det gör ont i mitt hjärta </3

När jag inleder bloggen på det viset funderar ni säkert på vad som hänt. Har hon gjort slut med Mr. A? Kommer hon bli hemskickad tidigare? Har någon råkat ut för någonting?

Nej. Mitt favoritband, mitt älskade emo band Fall Out Boy intar scenen i Mesa (30 minuter från var jag bor) om en timme. Jag sitter i vardagsrummet i mjukisbyxor och lyssnar på dem genom iTunes. Jag ska inte gå och se mitt älskade band idag.

Okej, jag kanske överdriver men det hade varit roligt att gå. Men jag får vänta till de kommer till Sverige igen så jag kan se dem för tredje gången :)

Skolan den här veckan var alldeles för lång, jag har inte riktigt något intressant att blogga om, så jag bloggar nog imorgon. Mamma och Pappa; Jag kan nästan lova att jag ringer imorgon!  Jag saknar er <3

Papa Roach: Hollywood Whore
Various Artists: Open Happiness (Coca Cola)
Fall Out Boy ft. Brendon Urie: 20 dollar nose bleed



lista snodd av jessica i väntan på middag

Lovar du att vara ärlig? Det ska jag väl allt göra!
Du heter: Emilia Maria Jansson för att vara exakt
Smeknamn: Billa, Svenska, The swede
Låt som när du är ledsen sörjer till? Hmn. I don' know

Beroende av: Musik
Vem behöver du mest just nu: Mr. A
Vad tror folk om dig? Jag vet inte, möjligtvis att jag är weird för jag är foreign. hah!
Stämmer det? Självklart inte ;)
Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon av någon anledning
Vad säger du för att imponera på någon? How you doin'? Haha, skämt åsido
Hur imponerar man på dig? Om du är smart, har självförtroende men är inte FÖR självsäkert, och har en planerad framtid
Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja! Folk tror jag är dum i huvudet
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: ”Thank you baby”
Var bor du? Phoenix, Arizona.
Trivs du där: Do fish swim? Ja, jag trivs! =D
Äger du några converse: 2 par, planerar ett nytt inköp när jag är i N.Y
Sprit, cider, vin eller öl: Diet coke
Brukar du bli för full: Nej
Vad har du för mobil operatör: T-Mobile i USA, Tele2comviq i Sverige
Är du allergisk i mot något: nötter, mandel osv..
Har du haft sex idag: Sådant kan jag inte svara på, mina föräldrar och morföräldrar läser min blogg!
Nästa mål i ditt liv: Gå ut HS här med all "A''s, jobba i sommar, åka tillbaka till Phoenix i Oktober, ta körkort till vintern
Hur svarar du i mobilen: "hello"
Vem ringde du senast? Cindy
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Frågade hur det var med mig, vad jag gjorde, om jag hade planer för ikväll
Antal timmar sömn inatt: 10, hade "late start"
Sov du ensam: nej, Mr. A spenderade natten
Brukar du komma i tid: Oftast kommer jag i tid
När mår du bra: När jag är med dem jag älskar
När blev du fotad senast: Igår
Hur känner du dig nu: Jag är trött, mätt och har huvudvärk
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter: Inte speciellt
Vad saknar du: Min familj och vänner
Hade du en bra kväll igår: Ja det hade jag allt
Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice
Rakar du benen: Självklart!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 10-11
Är du blyg? Nepp
Sysslar du med någon idrott: Nepp
Vill du hellre ha mail än brev: Nej
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej
Har du spytt offentligt: Inte vad jag kommer ihåg
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Hahaha! ;)
Är du nöjd med ditt liv: Japp!
Är du bortskämd: Ja och jag gillart ;) Haha, nejdå
Vad gör du i morgon: Fall Out Boy har konsert här och jag ska inte gå, det krossar migg hjärta. Jag ska umgås med Zee tror jag :)
Vad är det värsta du vet? Hemlängtan
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? För mycket enligt mamma
Vad behöver du just nu? Duscha, sen sova
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Bra fråga
Vad längtar du till? Balen och New York
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det har jag
Vad använder du för shampoo? Parfymfritt
Vad är det finaste du fått? Oh jag har fått mycket fint :)
En speciell dag du minns: När jag kysste Mr. A första gången
Hur gammal är du: 17
Tycker du om någon just nu: OM jag gör!
Om fem månader: är jag hemma i sverige och går i skolan
Du samlar på: ingenting
Gröna eller röda äppeln: röda

Vem ringer du när du är arg/ledsen: mamma
Gillar du golf: inte direkt
Vilken tid gick du upp idag: nio
Har du sovit i din egna säng inatt: ja
Har du strumpor på dig nu: nej
Vad ska du göra ikväll: plugga biologi
Är det okej att gråta: självklart
När grät du senast: i tisdags
Laddar du ner musik och film från Internet: japp
Vad skulle du göra om du vann en miljon: öpa flygbiljetter till mamma och alla andra, plus min phoenixiga familj så de kan hälsa på mig i sverige
Bär du glasögon eller linser: glasögon när jag läser
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon: runt 9-10-11
Har du piercing: hål i öronen
Vill du gifta dig: jag tror det
Vill du ha barn: ja, dock in än!
Solar du ofta: nej
Är du bra på att laga mat: debatable question
Gillar du att dansa: jadå
Är du flygrädd: nej
Hur vig är du: inte tilräckligt
Vad dricker du helst när du är törstig: cola light eller vatten
Vilken är din favoritglass: ben & jerrys phis food
Tror du på ett liv efter döden: nej
Tycker du om sushi: ja
Vad äter du helst när du ser på film: kettle corn or peanutbutter m&m's
Bor dina föräldrar tillsammans: nej
Har du tandläkarskräck: nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska: kvällsmänniska
Vilken ögonfärg har du: gröna typ
Har du någon gång gråtit dej till sömns: ja, tråkigt nog
Biter du på naglarna: nej, nasty!
Röker du: nej
Hur ofta tränar/motionerar du: sen jag kom till usa? för sällan!
Senaste låt du hörde: Nickelback - Just To Get High
Vad gör du på helgerna: umgås med mina vänner, shoppar, umgås med Mr. A, umgås med min värdfamilj, sover.


late start


Bored in Tv production class with my Newspaper t-shirt.

hemresa

Den 23 Juni flyger jag från Phoenix.
Jag landar i Sverige den 24e.
Vi ses om 12 veckor.