I have not forgotten you

 
Jag pluggar som ett djur för att få allting gjort innan jullovet. Vi har nästa vecka kvar i skolan, sedan är det "finals week" vilket innebär slutprov i alla ämnen. Sedan har jag jullov! Jag kommer dock fira jul här, sedan flyger jag till Sverige den 26:e. Så det är 29 dagar kvar, inte 27... jag var lite för exalterad antar jag.
 
Jag ser så fram emot att komma hem en sväng! Jag har ju inte varit hemma på över ett år när jag väl landar. Konstigt! Livet här borta är bra ändå, även om jag saknar min familj väldigt mycket. Vi har många planer i verket just nu; det är saker att göra, planera och lista ut mest hela tiden. Jag väljer att inte skriva om det här, men jag lovar att det är värt väntan! 
 
Annars så går jag i skolan och tränar - CJ jobbar mycket och förhoppningsvis får han en ny position snart. Det innebär även att det nya jobbet kommer betala för resten av hans utbildning. Det är en otrolig förmån här borta, så håll tummarna för min amerikan! 

En julkaktus, kanske?

 
Idag var jag till affären och såg detta. En julkaktus. Bara i Arizona? Appropå julsaker så skall jag och CJ till Cindy:s förråd och hämta juldekorationer. Hon har så mycket julpynt så vi får ta vad vi vill ha, även en julgran! 
 
Jag gick till skolan idag men jag känner mig inte på topp. CJ har varit sjuk i fyra dagar, och nu känner jag mig lite krasslig. Så jag har bara legat på soffan hela dagen efter skolan. Jag måste känna mig på topp i helgen. CJ ska till Las Vegas i helgen med brottarna. De har en turnering och blir borta torsdag till söndag, så jag blir ensam hela helgen. Lite skönt ska det bli med egen tid. Men Vegas hade varit kul, det med!

Crossfit

Så här ser mitt gym ut. Det är inte speciellt stort, och det är simpelt. Det ni ser är det som finns, ungefär. Det bästa? Det finns inga speglar någon stans. Folk är inte upptagna med att stå och spegla sig; de är upptagna med att komma igenom WOD:en. På bilden ovan värmer de upp inför clean and jerks.
 
Idag körde jag ett morgonpass, det brukar jag inte göra. Det var Clean & Jerk Cindy ladder i tio min. Det såg inte brutalt ut på tavlan, men det var det allt när vi började. Imorgon har jag en kort snabb springrunda på schemat! Imorgon är det exakt en vecka kvar till halvmaran. Efter den är över kommer jag börja gå på crossfit fler gånger i veckan, just nu går jag bara tre gånger eftersom jag även måste få in löpturer under veckan.
 
Nu ska jag slappa på soffan ett tag, sedan tackla matteläxan.

Thanksgiving!

Gårdagen började med en joggingrunda på 16 km. 6 minuter bättre tid än förra gången, så cheer's to that! Jag har dock ont i vaden idag. Brukar vanligtvis inte få ont där, men kanske överansträngde jag den.
 
Efter joggingturen var det dags för thanksgivinglunchen. Jag förstår inte syftet med att ha glasen upp och ner på tallriken, men, så gör vi tydligen. Maten var okej. Det tråkiga är att det mesta är inte hemlagat. Potatismosen var pulvermos och grönsakerna var tinade i mikron... Kalkonen var visserligen grillad i ugnen, men ingen av efterrätterna var bakade, utan det är box-mixer som man vispar ihop och tillsätter lite olja. Det är så tråkigt - hemlagat är ju så gott, och så mycket hälsosammare än alla kemikalier och skit som kommer med i det färdiglagade! En av dem som var inbjudna tog dock med sig en stuvning som var hemlagad, och den var gudomlig. Det var en casserole på gröna bönor, champinjonsoppa och massa annat. Delicious!
 
Jag var helt matt efter att ha sprungit och sedan ätit för tre vuxna karlar. Nästa år skulle jag vilja hosta thanksgiving! Det skulle vara roligt... och stressigt.

Nervös, thanksgiving och fist fight!

Kom hem från crossfit igår och såg ut så här. What the? Det ser ut som jag slagit någon. Till mitt försvar så har jag inte det. Dessutom tror inte jag det skulle gå så bra med min vänstra hand, då jag är högerhänt. Det är fortfarande rött idag, någon som har någon idé hur det här hände?
 
Imorgon är det Thanksgiving här i staterna. Jag har planerat min 11-mile runda på morgonen, sedan ska vi samlas hemma hos CJ:s mamma Cindy på eftermiddagen. Jag har ingen aning om vilka som kommer närvara, men säkerligen blir det trevligt (läs, massvis med drama och skryt och annat som tillhör thanksgiving). 
 
Jag är nervös inför min långtur imorgon och inte minst är jag nervös för min halvmara om en och en halv vecka. Tänk om jag inte orkar? Målet är så klart att komma i mål. Jag har inte tränat för att springa en sub två timmar eller något liknande. Mitt mål är att komma i mål. Just nu springer jag en mil på en timme, så förhoppningsvis blir det inte allt för utdraget. Kanske i framtiden så tränar jag för en snabb halvmara, nu tränar jag mest bara för att komma i mål. Jag har i alla fall redan börjar drömma mardrömmar. Som att jag glömmer mina skor, glömmer ta på mig nummerlappen och när jag kommer i mål räknas jag inte...

Hemligt familjerecept

 
CJ:s mormor bakar det bästa poppy seed bread som ni någonsin kommer smaka. Hela familjen älskar det här brödet, och de ringer flera veckor innan stora helgdagar och ber om att få en fralla att ta med sig hem efter firandet. Hon har inte givit ut receptet, utan suttit på det själv. I år så kan hon inte baka själv, då hennes arm gör så ont och hon klarar inte av att vispa. Hon har därför lämnat uppgiften till mig. Jag känner mig hedrad att få det "hemliga" receptet, men jag känner pressen! Det måste ju bli bra! Hon misslyckas ju aldrig. Iiih! Jag och CJ har kommit överens om att inte berätta för någon att jag bakat det, för då kommer de hitta felen på en gång! Så nu ska jag provbaka en limpa, så jag vet att det blir okej till Thanksgiving på torsdag. Wish me luck!

Så här ser jag ut i vanliga kläder

Jag lägger alltid upp bilder på mig själv i träningskläder. Det kan bero på att jag endast använder människokläder i skolan, hehe. Jag älskar träningskläder. Det bästa som finns. Så här kommer en bild på mig på riktigt.
 
Vi körde 20 min AMRAP Curtis P på crossfiten i onsdags. Jag kom på riktigt inte i mina jeans dagen efter för jag hade sådan fruktansvärd träningsvärk i rumpan. Den här veckan har det varit mycket benträning. 15 km jogg måndags, konditionsträning på crossfit i måndags (4,5 km löp så fort som möjligt) och sedan mördarpass i onsdags. Får se vad som väntar i eftermiddag på gymmet.
 
Idag har jag study group med folk från min bokföringskurs. Ikväll ska vi även gå och se Breaking Dawn. CJ är employee of the month på sitt företag och vi fick gratis biobiljetter. Besvikelsen som befann sig i hans ögon när jag hoppar upp och ner och säger att vi kan gå och se Twilight gratis nu, hehe.
 
 

Om det borttagna inlägget.

Jag hade ett inlägg om en försvunnen kvinna postat. Inlägget är borta, då jag inte vill uppmuntra negativa spekulationer angående vad som har hänt. Detta är just nu irrelevant, och det som är viktigt är att kvinnan kommer till rätta välbehållen. Denne person har anhöriga som troligtvis är otroligt chokade och så klart väldigt oroliga, oavsett spekulationer. Så snälla, ha respekten och posta inga fler länkar eller kommentarer där ni referar till händelser som det skrivs om i media. Det är inte det som är viktigt just nu. Jag har själv läst vad som pågår, jag vet vad som skrivs och hur det verkar ligga till baserat på vad folk gått ut med, men min oro just nu är för familjen jag känner, inget annat. Hör av er till polisen om ni sett kvinnan.

You told me, you never fall in love

Det har varit en sådan lång dag idag! Jag har precis gjort klart min matteläxa, och nu ska jag snart iväg till gymmet. Igår hade vi konditionsträning, vi skulle springa totalt fyra km så snabbt som möjligt, och vi fick totalt 6 minuter vila. Tråkigt! 
 
Den här helgen har jag massvis med skolarbete att göra. Dessutom ska vi gå och se Twilight, och hinna med en bilshow... CJ:s mamma gifter sig även i helgen, men bröllopet är i en annan stat så vi kommer inte att medverka. Men förhoppningsvis får vi se en del bilder!

15 km run

Så här glad var jag inte efter min joggingtur idag. Vädret var toppen, mitt matintag idag, not so much. Kroppen var seg. Tog med mig en electrolyte pack på turen som jag kunde käka en timme in i turen, för jag vet att jag blir alldeles för uttorkad och slut om jag inte fyller på med något. Hur som helst. Efter mile 8 var jag tvungen att stanna och gråta för jag var så jäkla trött. Kände mig ganska patetisk, hehe. Kom till huset när gps:en stod på 9.5 miles, så det fick duga. Satte mig i köket och grinade och sade till CJ att jag aldrig kommer klara halvmaran. Drack lite powerade, käkade salta kex och sedan mådde jag toppen. Inget illamående, inget skakande, bara jag! Det är framsteg då jag blivit otroligt skakig och illamående efter mina tidigare 13+ km turer.
 
Nu ligger jag i soffan och slappar. Vi var lediga idag då det är Veteran's day. Jag har varit och besökt CJ:s mormor och uträttat lite ärenden. Nu ska vi snart hem till CJ:s mamma för att käka middag med dem. Hoppas ni hade en bra måndag, Sverige!
 
 

En femåring och dennes gevär

Ah, ett inlägg utan bilder, men det fungerar inte att ladda upp!
 
Det blev ingen joggingtur idag. Jag tog ut Ripley på promenad och kom hem och mådde jättedåligt. Somnade om och vaknade supervarm och med lite ont i halsen. Jag valde att lyssna på kroppen och ha en vilodag. Jag tränar aldrig när jag har ont i halsen. 
 
Istället tog vi det lugnt. Åkte till gallerian för att uträtta några ärenden, sedan åkte vi iväg till CJ:s kusins sons födelsedagskalas. När jag var här på mitt utbytesår så fick den äldre systern ett rosa gevär i födelsedagspresent när hon fyllde fem år (jag bloggade om det även då.) Idag fyllde hennes lillebror fem år. Gissa vad han fick? You guessed it! Ett gevär.
 
Jag och CJ hade så klart en livlig diskussion om detta på vägen hem. Jag förstår självklart att barn skall ha kunskap om vapen om de finns i huset. Men att äga ett eget gevär när man är fem år? Nej, det är bara fel! Vi har själva två skjutvapen hemma, och jag har ingen aning om hur man hanterar ett vapen. CJ har visat mig och lärt mig en del, men jag är inte bekväm med att hålla en pistol i handen. Jag bör vara det, jag bör veta vad jag ska göra om jag någonsin hamnar i den situationen att jag behöver använda vapnet - annars kan det vändas mot mig väldigt fort. Jag har funderat på det här mycket, och bestämt mig för att ta lektioner när jag fyller 21. Jag tycker att jag måste veta hur man hanterar ett vapen om vi har sådana hemma, även om jag inte gillar ideén. 
 
On another note: det började talas om politik på födelsedagskalaset, och alla i CJ:s familj, förutom jag och CJ, är väldigt religiösa, konservativa republikaner. Jag blir så obekväm! Jag vill bara skrika att de är dumma i huvudet och inte fattar någonting, men, jag har rätten att tycka som jag vill, och de har rätten att tycka som de vill. Men när de började prisa Romney så gick jag och käkade glass i köket. Bäst så. 

Good Morning!

En nyvaken Emilia.
 
Det har regnat hela natten, och idag när jag tittade temperaturen stod det 12 grader. Otroligt skönt! A/C:n är äntligen av, inga höga el-räkningar längre! Hur som helst. Jag har nyss ätit frukost, och ska bege mig iväg på en joggingtur om en timme. Jag hoppas på att få in 11 miles, men jag åt inte riktigt ordentligt igår, så vi får se hur kroppen orkar.
 

Skärmdumpar

Här kommer några skärmdumpar från min facebook efter valresultatet kom. De är inte superhemska, jämfört med vad jag sett hos andra bloggare. Många amerikaner är ofta väldigt noga med att påpeka att de har rätt till "freedom of speech" under konstitutionen, dock så verkar inte andra ha det, då vissa människor skrev "om du ska säga någonting liberalt så tar jag bort dig från facebook." Så det är skillad på folk och folk, ser jag...
 
 
 
USA, passa er, nu blir det anarki i landet...
 
Detta är en av mina amerikanska familjemedlemmar.
 
 
Ta inte detta så seriöst, men åtminstone så fick jag mig ett skratt. Denna kille uppdaterar alltid galna saker. 

The President of the United States of America

 
First of all: jag är så glad att detta är över! Orkar inte med fler kampanjreklamer överallt! Tack Amerika för att Obama vann. Thank you! Jag tog några screenshots på min facebook igår, det var både det ena och det andra om valet. Helt galet vad folk var sura! Jag lägger upp dem här efter skolan. Nu måste jag iväg och jag antar att det kommer vara livliga diskussioner angående gårdagen. 

First weekend of November

Vi har haft en bra helg! Vi började helgen i fredags, jag och Ripley hänger tillsammans hela dagen. Här var vi på promenad och han såg en fågel! Sträckan ni ser är även där jag springer, följer man den hela vägen från vårt hus till det tar slut, och vänder tillbaka så blir det exakt 10 km. Den fortsätter även åt andra hållet, så man kan totalt få in 16 km.
 
Igår spenderade jag och CJ hela dagen tillsammans. Vi åkte till ett shopping ställe och strosade runt. Jag köpte min favoritparfym som jag varit utan i några månader. Vi sprang sedan på Joe (killen jag ansåg vara min "värdbror" under utbytesåret.) och hans flickvän, så vi käkade lunch med dem. Vi har inte umgåtts på över två år, så det var trevligt. Kvällen spenderades med middag på the Cheesecake factory. Yum!
 
Och här har ni mina grannar i ett nötskal. Han valde fel fil och istället för att rätta till misstaget när det blir grönt så ställer han sig på tvären... jaja. Idag har jag tvättat ALLT i tvättkorgen. Vi har städat hela huset. Jag tog mig en springrunda på en mil, sedan lagade jag köttfärslimpa. Jag gjorde även klart alla mina läxor. Riktigt produktiv dag på hemmafronten! Nu sitter vi i soffan och jag avnjuter en pumpkin chocolate chip cookie. Yum!

A normal day in the Jansson/Sisson household

En vanlig dag i vårt hem brukar se ut så här:
 
CJ börjar jobba antingen klockan 05:00 eler 06:00, beroende på dagen. Jag börjar skolan kring 09:00 eller 10:30. Efter skolan kommer jag hem, gör mina läxor/pluggar till prov. Jag går i skolan max tre timmar om dagen, och nu när Ripley blivit äldre klarar han sig hemma själv under den tiden då jag är i skolan. Vi har även en hundlucka så han kan ta sig ut i trädgården när han vill.
 
Jag kommer hem, leker med Ripley, vi går ut en sväng. Klockan 16:00 åker jag iväg till gymmet på måndag/tisdag/torsdag. Tränar en timme. CJ kommer hem 16:30 de dagarna (han jobbar 06:00-14:00 på ett jobb, 14:20 till 16:15 på ett annat. På onsdagar tränar CJ sina brottarungar senare, så jag är hemma själv till ungefär 18:30. Onsdagar är oftast mina vilodagar från träning, så jag brukar se till att få in mest plugg de dagarna. På fredagar är jag ledig, så då är jag hemma med Ripley hela dagen. Hur som helst. Tiden jag och CJ får tillsammans är den efter träning och jobb, oftast vid 18:30-19:00 tiden. Vi lagar mat tillsammans, äter, ser någon film, tvättar - ja, sådana där tråkiga sysslor. På kvällen tar vi tillsammans ut Ripley och promenerar och leker. Sedan är dagen slut och vi somnar i soffan, hehe.
 
Helgerna ser olika ut beroende på vilken månad det är. Nu har brottarsäsongen dragit igång för CJ och då har de träningar på lördagförmiddagarna, plus tävlingar eller matcher på vissa helger. På helgerna försöker vi spendera så mycket tid som möjligt tillsammans. Vi tar Ripley på en hike, vi käkar lunch någon stans, träffar våra vänner, osv... dock är det svårt att få tid tillsammans nu när brottarsäsongen startat, men med lite planering går det!