it's the end of 2008

highlights of 2008.
26 Februari - Panic at the Disco live i Stockholm.
12 Juni - Hultsfred, Paramore.
Okant datum,  Juni - Aland med tjejerna.
24 Juni - hovefestivalen, Panic at the Disco.
20 Augusti - Avresa till Phoenix, AZ, USA.
28 Augusti - Rocky Point, Mexico.
7 Oktober - Panic at the Disco, live i Phoenix.
25 Oktober - Homecoming
5 December - Fall Out Boy live i Phoenix.
26 - 28 December - Disneyland & California Adventures, Anaheim, CA.
31 December / - <3

soundtrack of 2008;
panic at the disco - from a mountain in the middle of the cabins
paramore - stop this song (lovesick melody)
katy perry - i kissed a girl & hot n' cold
fall out boy - the (shipped) gold standard

In store for 2009;
20 Februari - Malin kommer till Phoenix.
27 Februari - 1 Mars - Seaworld, San diego & Hollywood, LA.
14 - 21 Mars - Miami, Florida & Kryssning i The Bahamas.
Okanda datum, April - Mamma kommer till Phoenix.
25 April - Prom.
30 April - 3 Maj - New York med Kristina.
Sista veckan i Maj - Rocky Point i en vecka <3


hjaaalp!

THOREEEEEN!! jag har en trojansk polle i dator som raderat mitt virusprogram!!!
Vad gor jag????

disneyland & desert hills premium outlet

HEJ.

Nu är vi tillbaka i Phoenix efter vår California weekend. Jag ville inte åka tillbaka, det var på tok för trevligt i grannstaten. But I'll be back i Februari. Hur som helst.

Lördagen började med att CJ åkte till Starbucks och så startade dagen. Kaffe. Vi gjorde oss iordning och åkte till Disneyland. Vi kom dit runt 10, och det första Joe hittade var $70 på backen. Yay! Disneyland var fullpackat av galna ungar, och massa annat folk.

Jag gick inte vilse, och jag har blivit förälskad i Churros! Jag vet inte hur många jag åt, och hur mycket pengar jag spenderade för de kostade $3 styck! Vi åkte karuseller och såg fyrverkerier och jag massa annat. Det sista vi gjorde under dagen, var att köa i 2 TIMMAR för att få åka Indiana Jones karusellen. Joe och CJ bestämde sig för att de ville SJUNGA i kön så tiden skulle gå fortare. Jag skämdes så det inte fanns ord för det, och det gjorde det hela mycket roligare. Enligt Joe var att köa för karusellen bättre än själva åkturen, för jag var så himla irriterad på dem. Hmn.

När vi skulle åka hem hade jag två alternativ. Alltingen skulle vi åka till Hollywood, eller till
Desert hills premium outlet. Jag valde den sistnämda, då vi ska till Hollywood i Februari då Malin Björk kommer hit. Haha! Jag kunde spenerat HELA dagen på den där outleten men vi hade inte riktigt tid så vi stannade bara 2 timmar. Jag hittade ett par jeans, en kofta och massa underkläder.

Och ja, ni ska få se några bilder.



California adventures

Hejsan!

Nu sitter vi på hotellrummet i Anaheim. Vi hyrde en bil och lämade Phoenix runt 12, och var här klockan 18. 17, lokal tid dock. Vi packade ur allting och checkade in hotellrummet, sedan skjutsade Cindy mig, CJ och Joe till California Adventures.

Det är i stort sätt en stor nöjespark mitt emot Disneyland. De har massa bergochdalbanor och andra attraktioner. Det var hur kul som helst, dock aningen kallt. Typ 13 grader eller så.

Imorgon ska vi till själva Disneyland, och spendera hela dagen där. Det kommer nog bli trevligt. Och på våran väg hem så ska vi stanna på en designer outlet, som är typ en timme från gränsen till Arizona. Det blir nog nice.

Alldeles nyss fick vi den briljanta idén att gå till hotellets pool, men smartass Joe visste inte att de låste poolen klockan 10, så det blev inget nattbad idag.. Det var en utomhuspool också för den delen så alla såg oss stå där och försöka öppna grinden. Great.

Nåja, nu ska jag nog gå och lägga mig. Helt slut. Puss från California!

Merry Christmas

God jul!

Idag är det juldagen, vilket betyder att vi firar jul. Dagen började med att Cindy väckte mig halv åtta. Vi gick upp och fick våra julstrumpor fyllda med saker. Bla. M&M's, hudkräm, en supersöt marc jacobs nyckelring och nagellack och sådant.

Vi åkte till min "värdsysters" hus och där öppnade vi fler paket, jag fick strumpor och hårgrejs. Sen åkte vi hem hit och öppnade resten av paketen och jag fick presentkort till hot topic och victoria's secret, badrock, bok, fall out boy kalender, halsband, en marc by marc jacobs väska med tillhörande plånbok och necessär (stavning?) och massa choklad. Jag är supenöjd! :)

Efteråt åt vi middag och massa efterrätter, och jag fick en allergisk reaktion av mandel eller nötter, vi vet inte riktigt vad, men det fixade sig efter några piller.

Imorgon ska vi till Kalifornien om allt går engligt planerat. PUSS

winterbreak

HEJ.

Jag njuter for fullat av mitt winter break och det betyder att jag spenderat dagen med att SOVA. Helt slut efter en termin i skolan. Jag gjorde i alla fall ratt bra ifran mig pa finals. Det slutade med att jag fick A i alla amnen utom biologi dar jag fick ett B. Sa jag klagar da inte..


Sa vad ska jag gora under mitt kullov? Fira jul, saklart, aka till california och sen blir det nog att umgas med Kayla. Mara & Christopher.

Vad mer har hant som ar vart att skriva om? Jag har spenderat majoriteten av mina dagar med CJ, Joe och Spencer. De retar den svenska utbbytesstudenten och behandlar mig som en lillasyster. Vilket inte alltid ar det basta! Haha.

Justja, i Fredags blev jag utbjuden pa dejt av en kille i min Engelska klass. Jag ville inte vara oartig och saga nej, men trust me, killen ar weird, och jag ville inte ga pa dejt med honom.. Sa jag drog till med "Jag ar ledsen men min pojkvan gillar inte att jag gar pa dejt med andra killar." Killen sag alldeles forvirrad ut och sa "you never told me you had a boyfriend".. "well, you never asked" sa jag och kanda mig ratt elak. Men jag har en "pojkvan" i Sverige om nagon fragar mig framover. Haha! Not.

Satt for ovrigt och tittade igenom min telefonbok har om dagen och sa sag jag att Joe, en kille i wrestlinglaget, hade lagt in sitt nummer och dopt sig sjalv till "Joe (hans efternamt) ar sexiiiig!".Hans flickvan kom fram till mig senare och bad om ursakt for att han ar som han ar. Haha, det gar inte att halla sig for skratt nar man ar i hans narhet. Jag alskar att spendera tid med killarna i laget for de ar sa otroligt dumma och roliga pa en gang.

Hur som helst, ni som skickat mejl - jag svarar sa fort jag fatt upp internet pa min dator. Just nu ar det nere och jag anvamder CJ's. Take Care, I miss you. GOD JUL!

tankar..

Jag surfade runt och hittade en blogg från en föredetta uytbytesstudent som spenderade sitt utbytesår i Phoenix. Då slog det mig. Det är jul. Det betyder att jag bara har 6 månader kvar här. Visst, ni tänker "bara". Truth to be told, jag är livrädd att åka hem.

Fyra månader har paserat så otroligt fort. Visst, jag har mina stunder då jag bara vill gråta för jag saknar min familj och mina vänner, men jag har även ett liv här. Kanske är jag alldeles redo att åka hem i Juni, kanske vill jag stanna. Jag vet inte. Det folk sade till mig innan jag åkte var "lev livet, 10 månader kommer vara över så snabbt." Jag trodde inte det var möjligt, tio månader är ju sjukt lång tid. Men fyra har redan gått. För exakt fyra månader sedan satt jag min fot i den här staden och för exakt fyra månader sedan blev förälskad i den.

Hur som helst, jag ska njuta av mina 6 återstående månader, för det kommer vara Juni allt för snart.

let it rock, north canyon high school

Okej, nu är iallafall lite utvilad. Väntar fortfarande på betygen från finals. Just nu har jag A i allting utom biologi, där jag har B+, och Amerikansk Historia där jag har A+! :) Men vi får se hur det ser ut efter finals..

Nåja, vad har jag gjort på sistone? Pluggat, julshoppat, och that's it. Vi har just nu en japansk utbytesstudent som bor hos oss. Han hade problem med sin värdfamilj så vi låter honom bo här tills det fixar sig.

Min födelsedag var väldigt trevlig. Vi åkte till ett asiatiskt ställe där de lagade maten mitt framför ögonen på oss och jag åt sushi :) Vi åt cake och jag fick min high school ring, i födeledagspresent. Band t-shirts, smycken och godis. Haha! Men min ring har inte kommit än, men bör vara här till helgen.

Nästa vecka är det jul. Känns konstigt, men så är det. Kan inte fatta att jag varit här i fyra månader.. Oh well. Den 26e åker vi till Kalifornien, Disneyland och California adventures. Det kommer bli supermys. :)

Nåja, här är en video från vår homecoming vecka på North Canyon. Mara satt ihop videon i tv production. Det är från vårt peprally, homecoming game och the carnival. Enjoy!



länge sedan

Okej, jag orkar inte blogga. Jag orkar inte spendera tid framför dator. Just letting you know.

Den senaste veckan har varit stressig. Har haft finals i alla ämnen, vilket är prov i alla ämnen på allting du gjort under terminen. Varje prov var 100 frågor och jag har ingen som helst aning om hur det gick.

Nästa vecka är det jul. Den 26:e åker vi till Anaheim, Kalifornien. Vi ska till Disneyland & California Adventures! Can't wait. Hur som helst, förlåt för att jag inte bloggar men jag orkar verkligen inte.

Nu, jullov. Ha det!

i hate this part right here

Jag har ingen aning varför det inte går att kommentera i inlägget under! Sorry.

Jag är:
emilia maria jansson
Jag gör den här listan för att: jag vill inte plugga inför finals
Jag sover: i en väldigt bekväm säng
Jag blir glad av: random hug.
Vem kramade du senast? hmn.. Chase
Vad sa du senast? "Shut up, see you when you get home!"
Gröna eller röda äpplen: röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma just nu
Vad skulle du behöva nu? plugga
Har du snygga skor? ja, i guess.
Vilken tid gick du upp idag? 06.33 am
Vad var det första du sa imorse? "Christopher, get up. We're gonna be late for school"
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har någon annan sovit i din säng inatt? Nej
Vad såg du senast på tv? kommer inte ihåg..
Kan du spela fotboll? japp
Senaste personen du skickade sms till: CJ
Senaste personen du fick sms av/vad står det? "Are they supposed to?" , från Mara.
Senaste personen som ringde dig: Mara
Senaste personen som fick dig att skratta: Andy och Joe
Senaste personen du pussade: C
Senaste personen du hörde sjunga: bra fråga där.. troligvis joe.
Senaste personen som trampade på din fot: kommer inte ihåg.
Senaste filmen du såg: "fool's gold"
Senaste låten du lyssnade på: I hate this part
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? yepp
Har du sett din bästa vän gråta? Ja
Vad åt du senast? knäckebröd
Har du fått någon komplimang idag? ja :) "you look pretty today".
Vilka språk pratar din mamma? svenska, finska och engelska i guess
Vilka länder har du bott i? Sverige och just nu USA
Minns du dina/din musiklärares namn? inte alla.
Hur bra är din syn? rätt okej, dock inte på nära håll
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar? njaa.
Vad skulle du säga om någon sa att den var kär i din bror? jag tänkte inte svara på den frågan.
Har du varit utomlands och isåfall var? Ja, Kanarieöarna x2, England x2, Mallorca, Tjeckien, Slovakien, Spanien, Malta, Tyskland, Danmark, Norge, Finland, Mexico, USA (new york) och just nu Phoenix.
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål? de skulle nog inte vara glada iaf.
Var är dina syskon just nu? hemma hos sig i sverige
Vad var den senaste drömmen som du minns? att jag blev hemskickad och var heartbroken.
Vad ska du göra i helgen? juldekorera och kanske baka lussebullar. samt kolla på CJ's wrestling turnering.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Are you walking home today?"
När var du riktigt sjuk senast? För två vekor sedan.
Vad finns i din bakficka? Har ingen bakficka.
Har du färglinser? Nej.
Vad gjorde du klockan 2 inatt? sov.
Vad är det första du gör på morgonen? tvättar ansiktet.
Vad ska du göra efter det här? dammsuga och plugga :/

helg

HEJ!

Här om dagen fick jag mitt paket från Jessica, Malin, Mickis och Sreynech! Tack så jättemycket tjejer, ni fick mig börja starböla i köket och vår japanska (eller vart han nu än är ifrån...) utbytesstydent började stirra på mig som att jag var dum i huvudet! Så tack så jättemycket! Jag saknar er!

I helgen har jag inte gjort så mycket, tagit det lugnt, julshoppat, hunnit vara sjuk, och idag ska vi äta tårta eftersom vi inte kunde göra det under min födelsedag.

Rätt trött på allt just nu, men det går väl över. Jag saknar er därhemma!

11 decemeber :)

TACK för alla kommentarer och SMS! Förlåt för att ni inte fått svar på dem men det är så dyrt att skicka sms härifrån. Men jag fick dem och jag uppskattar dem verkligen! <3

Under spanskan idag, fick jag en stor lila hatt som jag var tvungen att ha på mig, så fick jag sitta framför alla och så sjöng de happy birthday för mig. Genna hade bakat cupcakes, ca 30 stycken, så vi käkade cupcakes och jag fick det som blev över eftersom de var mina =) Min spanskalärare gav mig en blåbärsmuffin och Meghan gav mig en påse med Swedish fish (godis) som hon dekorerat så fint! Haha!

På Söndag ska vi fira min födelsedag för CJ jobbar idag och jag har en miljon läxor att göra. Så jag bör sätta igång nu.  TACK FÖR ALLT, PRESENTER OCH KOMMENTARER! :) <3

birthday

It's my birthday :)

videoblogg



get to know me.

Nämn något som gjorde dig glad igår: en person sa "I won't let them take you away from me".
Vad gjorde du kl 08 imorse: 1st hour. Amerikansk Historia.
Vad gjorde du för 15 min sedan: mejlade med Kayla.
Det sista du sa högt: "Bye, see you later".
Det senaste någon sa till dig: "Bye sugar".
Vad har du druckit idag: cola light.
Vad var det senaste du åt: djungelvrål som mamma skickade.
Vad var det senaste du köpte: lunch i skolan.
Vad är det för färg på din ytterdörr: vit.
Vad är det för väder hos dig nu: 15 grader varmt, celcius. moln.
Godaste glassmaken: ben&jerry's pish food
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej.
Sover du tungt: jo det gör jag.
Drömmer du mardrömmar: på sistone har jag haft sorgliga drömmar. vet inte om jag kallar dem mardrömmar.
Trivs du med ditt jobb: jag har inget jobb. men jag trivs i skolan.
Favoritklädsel: mjukisbyxor!
Favoritlåt just nu: troligvis decode med paramore. eller until the end, med breaking benjamin.
Vad ser du om du tittar till höger: garderob, tv, vägg, kläder.
Vem var den senaste du fick SMS av: chase.
Vad ska du göra härnäst: ta en tupplur! haha.
Höger eller vänsterhänt: högerhänt.
Humör just nu: trött men glad.
Favoritgodis: saltlakrits.
Kläder just nu: blått linne, svarta mjukisbyxor.
Sommarplaner: spendera största delen av juni här i phoenix, sen åka hem och kanske hovefestivalen? :) hinner ej hem till hultsfred :/
Hur många kuddar sover du med: two.
Spelar du något instrument: nej det gör jag inte
Morgon eller nattmänniska: nattmänniska.
Vad är viktigast för dig: vänner, familj.
Är du kittlig: beror på.
Vem ringde du senast: CJ.
Stjärntecken: skytt!
Äckligaste insekten: är skorpion en insekt? isåfall säger jag det!
Stökigt eller välstädat: väldstädat.
Längtar du mest efter just nu: mina vänner och min familj i Sverige. :) 

phooson 2008

Gårdagen var amazing! Jag såg fall out boy, pete wentz utan tröja, och sjöng så jag tappade rösten :) Dock spelade de inte "sugar we're goin' down" vilket var lite tråkigt, men så är det. Hur som helst hade jag superkul.

Fall out boy spelade näst sist av hela line-upen, så jag fick även se;
The Academy Is... (loved it!)
Seconhand Serenade
Jesse McCartney (Inte bra live, inte alls)
Katy Perry (We know you kissed a girl, and we also know you can't sing live)
Tokio Hotel (HEMSKT HEMSKT HEMSKT)
The Pussycat Dolls
Rihanna

videoblogg..


Here we go. Flamsig.

TACK MAMMA FÖR PAKETET!
AND I SAW FALL OUT BOY LAST NIGHT!!!! <3

I am unconditionally and irrevocably in love with him

HEJ.

Så idag gick jag till skolan, ingen feber med fortfarande huvudvärk. Det var en bra dag. Vi signade upp oss för nya stories i newspaper class, jag fick follow up på wrestling, som jag gjorde för förra nummret. Girls basketball och skriva om skolans nystartade bokklubb. Hurra. Not! Men wrestling underlättar med tanke på att CJ håller på med sporten och jag är buddies med wrestlinglaget. Jag är deras favorite foreign exchange student :) Haha!

Ikväll är det bara jag och Cindy hemma. CJ har away match på nån skola 50 minuter härifrån så vi ska inte dit och kolla. Så det blir en girls night ikväll. Jag & Cindy kommer också spendera hela helgen tillsammans för CJ ska till nån annan stad på wrestling-turnering. Så på fredag ska jag på konsert med Bente, och på lördag ska jag och Cindy dekorera huset inför julen.

Det är helt sjukt att jag fyller år nästa vecka och det är 23 grader varmt! That's Phoenix right there for you. Jag älskar Phoenix så jag ska inte klaga =) Nu måste jag dock göra mina läxor. Läsa Ethan Frome för engelska (hurra!) och spanska läxa.

Btw, jag och Mara funderar på att bli wresterlettes ;) Det involverar inte tjejer som brottas (hah!) men jag skriver mer om det imorgon, då det kanske kommer en ny videoblogg :)

sjuk

HEJ.

Jag har varit hemma från skolan idag, jag har feber och huvudvärk. Cindy var så söt och köpte apelsinjuice, tre olika skvallertidningar och ben&jerrys glass åt mig så jag skulle må bättre =)

Jag har i stort sätt sovit hela dagen, och läst. Jag köpte äntligen Twilight boken efter att ha funderat på det i hundra år, och boken är fantastisk! Förutom det så har jag den nya Paramore live dvdn och igår damp Panic At The Disco Deluxe versionen av Live in Chicago ner i brevlådan =) Jag vet vad jag ska titta på ikväll!

Fick fler frågor, och nej - jag har inte gått ut gymnasiet, jag åkte hit efter första året på gymnasiet så när jag kommer tillbaka till Sverige måste jag gå tvåan och trean med 92:orna.

Och appropå engelskan innan man åker. Det spelar ingen roll om du går ut med G i engelska, eller med MVG i engelska innan du åker. Det kommer till en början vara svårt att uttrycka sig, för du kan inte alls vara dig själv på samma sätt när du inte kan uttrycka dig som du är van vid hemma. Men det ska absolut inte stoppa dig för att åka. Jag menar, du är här för att lära dig - och du kommer efter bara två veckor se hur mycket du har utvecklats. Så tvekar ni på att åka som utbytesstudenter bara för att ni inte gick ut med MVG i engelska, lägg det åt sidan och åk! Du är här för att lära dig och folk kommer inte tänka på din engelska för de är så faschinerade (okänd stavning) över att du är från ett annat land! :)

malin: Det tar tio minuter för mig att lägga upp en bild på bloggen för att jag gör det härifrån. Och på bilddagboken för den delen. Därav lägger jag inte upp så många bilder för det tar sådan tid.

frågor och svar.

Förlåt pappa, jag har inte haft tid att köpa ett nytt telefonkort därför har jag inte ringt! Lovar att ringa så fort jag kan.

Jag fick några frågor i inlägget under så let's answer.

Sara: Amerikaner är till skillnad mot svenskar väldigt sociala, så så fort de får reda på att du är utbytesstudent är de intresserade i stort sätt. Så nej, det var inte så svårt att skaffa vänner, men tjejer här är generellt mycket bitchigare än svenska tjejer (tro det eller ej). Det tar ett tag (det är nu efter tre månader jag har hittat mina "bästa" tjejkompisar) innan du märker vilka du kan lita på osv.. Jag har till exempel fler killkompisar än tjejkompisar. Det gäller bara att vara social så är det inga problem att hitta vänner =)

Emelie: Jag hade turen att få en superbra värdfamilj, och jag har aldrig känt att jag inte är välkommen.  Jag trodde innan jag kom hit att det skulle vara jättekonstigt att bo i en annan familj - men vänder man på det så är det minst lika konstigt för dem att ha en ny människa i deras hem också. Men EF gjorde ett superjobb när de placerade mig i den här familjen! :)

Hannah: Jag gick/går Thoren Business School :)