I won't back down

Jag är helt slut! Katten har somnat på mitt ben, och nu tänker jag göra detsamma. Jag joggade fem kilometer idag, och så har jag en wicked huvudvärk, so I'm off to bed!

Förresten, har jag berättat att min bästa pojkvän köpt flygbiljett till mig i december? Så jag ska fira jul i staterna!

eh, bloggen var det, ja.

Hej! Tack för alla fina gratulationer, ni är så söta!

Jag har inte haft något blogglust alls på sistone. Jag går i skolan, joggar varrannan dag, umgås med mina fina vänner och skypedatear. Jag har inte tagit mig tid, helt enkelt.

Idag drog vi igång med riktiga schemat, vilket betydde matte D klockan 08.00 på morgonen. Känns tungt. Vad som mer känns tungt är mina ben. Jag sprang 7,5 km igår! Det är så roligt att se resultat, jag orkar mer och längre, dessutom fortare. Jag har ätit rätt onyttigt i sommar, jag var trots allt i USA, men nu när jag kommit igång med joggandet och när jag rört på mig mycket mer i allmänhet, samt ätit mycket annorlundare, så har jag redan minskat två cm i midjemått. Roligt.

Annars rullar livet på. På onsdag ska jag, Malin och Jessica(?) på roadtrip till Sthlm! Malin ska flytta så på onsdag går flytlassen. Med vägbeskrivningar ska det nog gå bra... eeh, hoppas jag! Haha.

Nåja, nu ska jag skypedejta min pojkvän snart, slänger in en bild på supersnygga Jillian Michaels & Bob Harper också, bara för jag blivit besatt av Bigget Loser.29 augusti 2010 - två år!Idag har jag och min älskade pojkvän varit tillsammans i två år! I love you, Christopher <3

ett år med långdistans

Hur känns det att efter ett år på distans? Trodde du att ni skulle klara det så länge?

Jag vet faktiskt inte vad jag trodde när vi gav oss in på det här. Vi båda kom överens om att vi inte skulle vara så naiva och tro att det skulle vara en dans på rosor och att vi skulle gifta oss och ha barn i framtiden. Vi lovade varandra att ta en dag i taget. En del av mig tvivlade såklart, och vissa dagar trodde jag inte vi skulle klara ett år. But here we are, with less than a year to go!

Just nu känns det bra, vi hade en underbar sommar tillsammans och nu när våra skolor drar igång kommer vi båda vara rätt upptagna, vilket faktiskt gör det lättare. Det är mindre tid till att grubbla och sakna varandra.

Det har dock inte alltid varit lätt, vissa dagar tänker man att det är lättare att bara sätta ett slut på det hela. Visst skulle det vara lättare, men det är inte det jag egentligen vill. Visst finns det saker jag oroar mig över för framtiden, exempelvis studielån och massa kostnader som kommer tillkomma när jag pluggar på college i USA. Men å andra sidan - jag kan inte vara säker på att jag fattade rätt eller fel beslut förrän jag gör det.

Just nu är det det här jag vill göra, och jag vet att om jag inte provar så kommer jag ångra mig. Så enkelt är det. Det är nu jag har chansen, så varför inte ta den? Vågar man inte så vinner man inte.

Förresten, på söndag firar vi vår två-års dag!

thank you


Thank you facebook, for reminding me. I would have forgotten if it wasn't for you.
Alltså, är folk verkligen så glömska att fejan måste påminna dem?

first day of my last year - class of 2011!

Så var första dagen på sista året över... haha! Ingenting vettigt hände, förutom att jag träffade Vickan. Nu väntar jag bara på ett mail från ett företag sen är jag good to go för APU om allting går som det ska. Härligt!

Jag träffade min fina vän Malin för en springtur i Hemlingby. Vi sprang fem kilometer, så mina ben är ganska döda efter gårdagens powerwalk och dagens jogging.

Nej ni, nu ska jag återgå till att laga mat.


eeeeh

Good bye summer, you will be missed.


och så var sommaren slut

Idag är det sista dagen på sommarlovet, och imorgon är det första dagen av mitt sista år. Fyfan vad skönt.

Idag har jag powerwalkat 9 km, så nu är mina ben relativt trötta. Jag såg nyss filmen Blue Crush och önskade att jag var tillbaka på Hawaii. Och att jag kunde surfa. Nu väntar jag på att CJ ska vakna så vi kan prata, haha.


Take me back to the North Shore on Oahu.

20 things you strangers probably don't know about me

Jag utmanar alla som läser, länka till ert inlägg i kommentarerna! :) Skriv 20 saker om er själva som främlingar inte vet.

Jag är faktiskt lite flygrädd även om jag vägrar erkänna det.

Jag jagar upp mig och tror att mitt liv är slut om jag inte får bra betyg.

Jag var rädd för allting som lät illa när jag var liten.

Den enda jag är riktigt bekväm att gråta inför är min pojkvän.

Jag kallade mig själv för "billabilla" när jag var liten.

Flagnar mitt nagellack av på en av mina naglar måste jag ta bort nagellacket på alla naglar.

Jag skadade foten när jag spelade fotboll när jag var yngre så att gå i höga klackar är uteslutet.

Jag är allergisk mot nötter och mandel.

Jag har två syskon, dock delar vi inte samma mamma.

Jag älskar att läsa och blir ofta riktigt uppslukad i en bok.

Min pojkvän kallar mig för "chubster".

Min favoritfilm är "Law Abiding Citizen".

Jag HATAR att titta på tv om det inte är ett speciellt program jag ska titta på. Jag slötittar aldrig på TV.

Jag är mer finsk än svensk.

När jag var liten hade jag så långt hår att jag satt på det.

Jag hatar jeansleggings.

Jag har massa fräknar på armarna.

Min drömbil är en
Ford Mustang eller en Dodge Charger.

Jag tycker inte alls om hästar.

Jag är livrädd för alla djur som finns i vattnet som man inte ser när man badar.


20:e augusti

Idag är det precis två år sedan som jag åkte iväg till USA för att vara utbytesstudent. Tiden går fort.

"Jag kan inte vänta på att få kliva av planet i Phoenix och träffa min värdfamilj! Jag är otroligt nervös. Men förhoppningsvis går allting bra. That's it. Nästa gång vi hörs är jag i USA! Wish me luck. Vi ses om 10 månader Sverige! " - Utdrag ur bloggen, 20:e augusti 2008.

restless

Min kropp är så stel! Jag sprang sexans spår i Hemlingby idag, fast egentligen är det bara 5,4 km. Det är inte det som är poängen, utan poängen är att jag är helt slut! Bara massa mördarbackar.

Jag har haft en mysig skypedate med CJ idag. Vi tittade på flygbiljetter i december. Och mina damer och herrar, inte är det billigt att vara i ett långdistansföhållande inte!

Hur som helst så inhandlade jag en kalender och block inför skolstarten på måndag. Bara ett år kvar!!

18e augustiRegnet öser ner i Gävle, jag har nyss pratat med pojkvän i telefon och nu mailar vi fram och tillbaka. I miss our days in Hawaii och resten av sommaren för den delen!

California

Jag & CJ funderar på att åka till San Diego ena helgen då jag är där i oktober. Vi kommer ju inte få fira vår två-årsdag tillsammans, så jag tycker vi ska ta en weekend i Kalifornien, bara han och jag. Han sade att han skulle kolla upp sitt schema och sedan kan vi planera, om han kan få ledigt/kan åka.

Ikväll har jag letat upp hotell, sparat favoriterna, lagt ihop alla kostnader och kollat på restauranger runt diverse hotell. Han kan ju inte säga nej nu!


college


Efter studenten är det tänkt att jag ska till USA och plugga vidare. Jag har funderat på skolor fram och tillbaka, men kommit fram till att jag ska börja på ett
Community College. Det är det billigare alternativet, och man läser oftast sina grundkurser så som matte, engelska, writing osv... De erbjuder Associate's degrees (omfattar 120 högskolepoäng), vilket är två års studier. Många studenter går sedan vidare till ett universitet för att läsa resterande två år, för att få en Bachelor's degree. Så i stort sett är det ett billigare alternativ för grundkurserna. Jag vill gärna gå på ASU (Arizona State University), men jag hade tänkt börja ett år på Paradise Valley Community College (PVCC) i Phoenix, för att prova på, läsa grunderna, och sedan om jag trivs - fortsätta där och sedan kanske vidare till ett universitet.

Frågor

Alltså är det nästa år du flyttar eller?
Ja, efter studenten - troligtvis i augusti 2011.

Vad vill du gå på för college? :) Vilken college ska du gå på? U of A?
Som sagt, jag börjar på ett community college för att se om jag trivs (jag kanske inte alls gillar det) och dels för att det drar ner på kostnaderna. Jag är sugen på Paradise Valley eller Scottsdale community college. Har jag pengar/möjlighet så skulle jag gärna fortsätta på ASU efter det. Jag har inte funderat på att gå på U of A då det ligger i Tucson, jag kommer gå i Phoenix-området.

Kommer du bo hemma hos CJ?
Ja, det kommer jag göra. Jag är inte helt säker hur faktumet att jag inte kommer bo på campus kommer påverka visumhandligar osv (om det ens påverkar det), men tanken är att jag ska bo hos CJ.


Ska CJ gå på college?
CJ går andra året på college nu. Han går på PVCC och hans Associate's degree kommer vara Fire Science.

Vilken inriktning funderar du på?
Jag har inte riktigt bestämt mig än, jag har gjort research på olika skolor och väljer mellan dessa: administration of justice, social & behavioral science, marketing and public relations, business.

Vad kostar college? per termin? (eller vad dom har där) -Vad kostar det ungefär att läsa på college?
Det beror alldeles på skolan. Man betalar för varje ämne man tar, samt böcker. Ett ämne kan kosta från $100 och uppåt, beroende på hur många credits den omfattar. En heltidsstudent läser minst 12 credits per skolår. Average cost för en heltidsstudent på PVCC är $1704 (ca 13 000 SEK). CJ betalar ungefär $2500 (19 000 sek) per skolår.

Ett universitet kostar mer, jag vet att Embry Riddle i Arizona är average $250 000 (1,9 milj sek) om året. Sedan beror det ju självklart på skolan i sig, hur prestigefylld den är osv. Men det finns många stipendium att söka, och amerikaner som är ensamstående föräldrar, deras barn kan ansöka om financial aide osv.

Hur gammal är man när man börjar college? :)
Efter sista året på high school, så 18 ungefär. (Amerikanarna börjar skolan när de är fem, jämfört med oss som börjar när vi är sex. )

Kan man börja på college även fast man inte gått i high school?
Jag är osäker, men jag tror att om du har en GED som är ett bevis på att man har all kunskap man skall ha efter high school, så kan man ansöka. Många som hoppar av high school fixar så att de har en GED istället.

Vad är stipendium?
Stipendium är pengar som man kan ansöka om, genom uppsatser eller ansökningar, det beror lite på. Det finns stipendium för olika saker, så som resor, utlandsstudier, studier, forskning, osv. Man kan helt enkelt ansöka för att få hjälp att finansiera stuider.

Vad är CSN?
Centrala studiestödsnämnden. De är de som vi får vårt studiebidrag ifrån, och man kan ansöka om lån genom dem, när man pluggar och behöver ta studielån. De ger studiemedel till studenter utomlands också, om man upfyller vissa krav.

questions about life.

Hej! Jag kunnde knappt vanta med att fa aka pa mitt utbytesar.. var inte ledsen alls nar jag sa hejda till mina vanner, varldens finaste pojkvan eller familj dagen innan jag akte.. Men nu nar jag val ar har, har allt bara rasat.. ar ledsen hela tiden och vill bara tillbaka.. Kannde du nagon gang sa, och framforallt har du nagot tipps pa hur man mar battre? Forsoker halla mig sysselsatt men ar svart att halla tankarna bortta..
Jag kände aldrig riktigt extremt hemlängtan, tyvärr. Jag har pratat med andra som bara ville åka hem när de var där, men de sade att efter två-tre veckor i skolan så blev det bättre, då saker och ting börjar falla på plats. Det enda tipset jag kan ge dig, är precis som du säger, att hålla sig sysselsatt. Prata med din värdfamilj om hur du känner, eller prata med din svenska familj. Men förhoppningsvis så släpper det kanske när du kommer in i skolan mer, och det blir som din nya vardag. Tyvärr är det allt jag kan hjälpa till med, jag hoppas innerligt att det blir bättre, för hela utbytesåret var så jävla roligt när man tittar tillbaka på det, och jag hoppas ditt blir det också :)


Är det stort i usa? sverige är ju verkligen litet jämfört, ex så är L.A lika stort som hela skånelän! känns det så stort ??
Alltså, det känns inte så stort i Arizona. I Phoenix bor det ca 3 miljoner, och det är ju alltid mycket trafik och så, men man märker ju hur stort det är när man åker bil mellan staterna, eller när man flyger. Det tar ju nästan sex timmar att flyga från Phoenix till New York. Så då ser man ju hur stort landet egentligen är.

Är det svårt med språket att förstå, dom har ju mkt slangord som man inte fattar??
Nej, det är inte så svårt. Visst var det många nya uttryck, fraser och ordspråk som man inte riktigt hänger med i början, men det går fort att komma in i det hela.

Är det lätt att få kontakt med folk?
Ja, amerikaner är öppna och småpratar alltid. Dock kan det vara svårare att komma nära en amerikan, de är väldigt ytliga - man har många vänner, men få bra vänner, brukar man säga. Men de är generellt väldigt utåtriktade, så det är inga större problem att få kontakt med dem.

hemma i Gävle

We made it! Jag och mamma hade en trevlig vistelse i Åkersberga. Jag körde både dit och hem, och mamma sov till och med i bilen. Framsteg!

Nu ska jag knåpa ihop college-inlägget, sedan göra research på hotell i San Diego - jag och CJ kanske ska dit en helg i oktober. Ikväll blir det jogging med fröken Malin, och sedan ska jag sova hela kvällen. Mamma drog upp mig klockan sju.

Decisions..

Jag har nyss haft en skypedate med älskade pojkvän. Jag ska upp tidigt imorgon för att uträtta några ärenden innan vi åker till huvudstaden, så jag hinner inte svara på alla collegefrågor. Imorgon kväll kanske det kommer ett inlägg. Nu ska jag packa ihop lite asker, sedan sova. Good night!

jag kan om jag vill

Idag har pappa Jansson lärt mig hur jag fyller på luft i däcken på bilen, hur jag fyller på spolarvätska och fyller på olja. Så jag kan säga att jag lärt mig något nytt idag.

Jag sitter nu och eftersvettas från springturen. Jag ska hoppa in i duschen, sedan laga mat och invänta min fina vän som kommer hit senare idag. Imorgon drar jag och mamma till Stockholm! Jag ska köra (wish me luck) haha!

Förresten - har ni några frågor om college i USA or what not så tänker jag knåpa ihop ett inlägg om det lite senare, så passa på och fråga om det är något.

my leg is asleep

Jaha, jag har ingen lust att blogga. Alls.

Mitt liv känns bara blä just nu. Det är inte roligt att vara tillbaka i Sverige utan CJ. Det som känns ännu värre är att vi har ett helt år kvar, innan jag kan köpa en one way ticket till Phoenix.

Men ska jag se det från den ljusa sidan så är det nu dags att börja ta tag i stipendiumansökningar, skolförberedelser, välja inriktning på college, kolla med CSN, göra engelskatester, ansöka om visum och allting som hörtill. That'll keep me busy.

Idag ska jag dock ta mig ut på en springtur. Jag joggade i förrgår, så idag är det dags igen. Wish me luck.

I can't tell you what it feels like...


Min charmiga pojkvän. Det suger att sova ensam. 75 dagar kvar.

piñata - you die


Dinolicious.


Sen tappade han underdelen så CJ tog över... haha, nejdå.

Jag har en video men jag kommer inte lägga upp den här på bloggen. Hur som helst hade vi superroligt när vi dödade piñatan, good memories!

flygbiljett bokad!

27 oktober - 7 november befinner jag mig i staterna! Jag är så glad.


here we go again

Först och främst: TACK! Era söta kommentarer om mig, min blogg, mig & CJ gör mig så glad så glad. Önskar jag kunde träffa er alla, puss på er!


- hur mycket packning hade du med dig dig och hur mycket hem?

När jag åkte dit hade jag en väska á 20 kg. Jag packade inte så mycket, ungefär som att jag skulle vara borta i två veckor. Sedan köpte jag mycket nya kläder där. När jag kom hem hade jag två väskor á 20 kg st, och sedan följde ju CJ med så jag fyllde en av hans väskor också... haha! Så tre väskor kom jag hem med.

- hur var din värdfamilj? hade du stränga regler.
Min värdfamilj var bra, jag fick dricka alkohol om jag ville, jag fick vara ute sent om jag var med någon de kände osv... dock ville de inte att jag promenerade själv utomhus. Jag hade chores varje dag, som jag gjorde, det var väl det "värsta". Jag hade aldrig i mitt liv bilivit tvingad att göra saker förut. Jag har alltid hjälpt till hemma, men i USA är de mycket hårdare med att allt skall göras osv..

- drack du alkohol under tiden du bodde i usa?

Nej, eller, jag drack en drink i Mexiko - men två utbytesstudenter från min organisation blev hemskickade under mitt år för att de drack, så de hade stenkoll på oss.

- kan du några bra exempel på presenter man kan ta med sig :)
Svensk receptbok på engelska, lokala souvenirer, foton & vykort, svenskt godis (marabout, lakrits, lösgodis). Det är väl det jag kan tänka på. Jag tog med mig en Gävlebock, med tanke på att jag bor i Gävle. Så lokala saker är ju roligt.

Hej! jag ville bara säga att jag har följt din blogg ett tag nu eftersom jag själv vill bli en utbytesstudent och din blogg har hjälp mig väldigt mycket om hur det fungerar så tack!
en fråga bara ... var pengarna någonsin ett problem för dig och isåfall hur fick du ihop pengarna? för just nu är det det enda som hindrar mig från att åka.. :(

Hej! :) Nej, det var aldrig ett problem (nu vill jag inte låta bortskämd och brattig). Jag hade pengar åsidosatt (tack vare mina underbara morföräldrar & föräldrar) som jag skulle få tillgång till när jag fyllde 18. Det var tänkt att jag skulle använda dem när jag pluggade vidare, eller som start när jag flyttade hemifrån. Det var de pengarna som betalade för mitt utbytesår, eftersom att hela resan var i ett utbildande syfte så tyckte min familj att det var okej. Så det är historien om det. Jag vet att olika organisationer har stipendium man kan söka, så det skulle du kunna titta på :) Lycka till med allt!

busy!

Hej!
Jag vet att det ramlat in några frågor på sistone, men be patient! Jag har haft fullt upp sedan jag kom hem. Nu ska jag snart iväg på bio, så jag bloggar kanske ikväll.

Någon frågade var man kan nå mig utanför bloggen, emiliajansson_@hotmail.com ... där har ni det!

PUSS

jetlag


Nu promenerar jag in till stan och möter Nislas! Jag vaknade tjugo i två idag... hello jetlag!

hemma i min säng

Jag är helst slut som människa. Mina ögon ramlar snart ihop men jag får inte sova förrän ikväll!

Jessica kom förbi med mina nycklar och sedan hängde hon med mig ett tag. Jag har duschat och packat upp allting, och nu myser jag med min kisse i sängen. Snart kommer mamma hem, så då kanske det är lite lättare att hålla sig vaken? Hur som haver så tror jag inte att jag kommer blogga förrän imorgon då jag piggnat till.

Puss

hey folks

Hej!
Jag är tillbaka på svensk mark med kluvna känslor. Det gjorde så ont att säga hejdå i Phoenix, jag vet att vi ses i oktober igen, men det blir svårare och svårare varje gång.

Nu sitter jag på arlanda och väntar på att mitt tåg hem ska gå. Jag har två timmar kvar så jag köpte en timme vid datorerna. Det var så fucked up på Newark när jag väntade på mitt flyg till Sverige. Ni vet hur det kan vara två gater i samma sittplats-område? Anyways, jag sitter i mitten och till vänster boardar dem till Phoenix, och till höger boardar dem till Sverige. Jag ville bara springa till Phoenixgaten och åka tillbaka till min älskade pojkvän.

Nåja, jag mår inte toppen då jag inte lyckades sova någonting på flyget från USA. Men från Phoenix till Newark sov jag hela vägen. Sen har jag gråtit som ett litet barn (som vanligt). Så det satte sina spår.

Anyways, that's it for now.

det vankas hemfärd :(

Imorgon bitti åker jag hem, så måndag kväll er tid. Jag har haft en underbar sommar och önskar jag kunde stanna längre. Men tyvärr så går inte det. Ikväll ska vi slå sönder piñatan och umgås, så det blir nog trevligt.

Jag har lite bilder att visa, sen kanske en videoblogg med piñatan, men vi får se. Nu ska jag gå och njuta av min sista eftermiddag/kväll med min underbara pojkvän. Vi hörs när jag är tillbaka i Sverige.


frågor

Vad var dina klasser när du gick i High School?
Amerikansk historia, spanska, biologi, tv-production, newspaper & engelska. Sedan bytte jag ut spanskan mot att vara en student aide andra terminen.

Vad var dina betyg?
A i alla ämnen.

Är du den avundsjuka typen när det gäller tjejer som stöter på CJ?
Nej, det är jag inte direkt. Jag menar, det är ju rätt roligt att veta att ens pojkvän är eftertraktad.

Är han den avundsjuka typen när det gillar killar och dig?
Ibland. Stöter en kille på mig när han är med blir han rätt irriterad, men jag skulle inte säga att han är en svartsjuk typ.

Om du skulle vara kvar till den 29 augusti vad skulle ni ha gjort då?
Jag har ingen aning, men CJ sade att han skulle haft någonting planerat. Men men.

Är det killar som överraskar tjejen oftast?
Ja, det är det.

tre dagar. tres dias. three days.

Uh. Jag åker hem om tre dagar. Det ska bli skönt att komma hem på ett sätt. Att få träffa mina nära och kära och njuta av två veckor svensk sommar innan skolan börjar. Men fan så tråkigt det är att säga hejdå. Men förhoppningsvis går det fort, jag kommer tillbaka på höstlovet och i och med att skolan drar igång så kommer vi båda vara upptagna. Och vi har ju spenderat längre tid än såhär ifrån varandra, så det fixar vi. Never the less, it still sucks.


I love you.

the Sisson Zoo

Oh my god! Vi hann aldrig till Costco igår, istället jagade vi djur hemma hos Big Joe. Hans AC i huset gick sönder, och när det är 112 F ute så blir det rätt varmt i huset också. Joe har två katter och två hundar, så vi var tvungna att hitta ställen de kunde stanna över natten, medan AC:n blev fixad.

Så ena hunden åkte till Joe:s jobbarkompis, och den andra hunden, Brutus, stannade hos oss över natten. Det är en boxer, och det enda han gör är drägglar. Så sjukt äckligt! Anyways, katterna, Big & Little (innovativa namn, huh?) fick också stanna här över natten.

Cheyenne, en av våra hundar, avskyr katter, så vi var tvungna att låsa ut henne medan vi skyfflade in katterna i sovrummet. Big har ont i benet och hon haltar, så vi var tvungna att vara jätteförsiktiga när vi lyfte in henne i bilen. CJ brottas med Little, som inte alls vill in i bilen. Till slut är vi alla i bilen och jag ska stänga dörren, men vips så sticker Big ut ur bilen och in i huset! Så jakten började om...

Hur som helst så är katterna safe and sound i extrarummet nu, de är inte allt för glada, men de är bättre än att de svettas. Men igår hade vi fyra hundar, två katter & två fåglar i huset. Pretty crazy and smelly.
Thursday

Jag & CJ ligger i sängen med våra laptops. Haha. Jag har nyss ätit massa poppy seed bread, som är mer som en stor limpa muffins. CJ:s mormor bakade till mig, helt underbart gott!

Idag har jag mest hängt i poolen, sedan stack jag & CJ till wal-mart och köpte peanut butter m&m's till min kära mamma. Det är ungefär hur händelserik min dag har varit.

Ikväll ska vi till Costco och köpa godis till piñatan. Woho. Jag råkade lägga in videobloggen två gånger, men live with it :) Puss!

videoblogg - poolHere you go! Jag skulle förklara för er på svenska att det var ett bi, sen sätter biet sig i mitt hår så jag skriker BI på svenska och sedan skriker jag "there's a fucking bee". Haha. Tänkte bara förklara, vanligtvis skriker jag inte random saker på svenska när jag umgås med CJ. Haha.

videoblogg - poolHere you go! Jag skulle förklara för er på svenska att det var ett bi, sen sätter biet sig i mitt hår så jag skriker BI på svenska och sedan skriker jag "there's a fucking bee". Haha. Tänkte bara förklara, vanligtvis skriker jag inte random saker på svenska när jag umgås med CJ. Haha.

poolJag och CJ spenderade någon timme i poolen idag. Brody kom i till slut och han simmade runt lite. Vi spelade även in en videoblogg som jag håller på att ladda upp nu, så den kommer upp lite senare.

Ikväll ska vi till den andra tränaren som coachar brottning med CJ, för att äta middag med han och hans fru. Det blir mysigt.

my day in pictures


Jag hade tråkigt i bilen...


Vi åkte och köpte munkar och kaffe.


Jag köpte en piñata igår (vi ska slå sönder den på söndag). Här äter han en munk.


Och här äter han CJ. Hans namn är Dinolicious.

That's pretty much it. Hängde i poolen i några timmar också, sedan hade jag en två och en halv timmes nap. Nu: sharkweek!

California part 2 - saturday


Morgonen började med en promenad längs vattnet. Det var rätt mulet och allmänt tråkigt så jag tog inte med mig bikinin.


That turned out to be a mistake. Molnen försvann och det blev riktigt fint. Så vi knallade ner till en av affärerna och köpte en ny bikini och sunscreen (jag kommer inte på svenska ordet!)


Haha, Cindy tog med sitt rosa paraply och CJ satt och vaktade våra väskor och paraplyet när vi shoppade efter bikinis. Needless to say fick han många roliga blickar.


Sen var det min tur att vakta när CJ och Cindy gick och köpte badbrallor. Haha.


True California picture.


Några sekunder efter detta kastade han all sand på mig.


Såhär kul hade jag. Jag brände rumpan också, för den delen.


Jag & CJ. Och mitt finger.


Leaving the beach and heading for Starbucks.

Lördagen spenderades på Pacific Beach. Vi kom dit och det var disigt, så det var tänkt att vi bara skulle knalla runt och kolla i krimskrams-affärerna. Jag och CJ promenerade ut på piren, bland cafeerna, fikade, och till slut bestämde vi oss för att bada, då vädret var fint. Vi köpte badkläder och allt annat nödvändigt, och begav oss ner till vattnet. Det var inte det varmaste, runt 60-62 F (15-17 grader C). Men som den viking jag är badade jag.

Efter strandhänget åkte vi tillbaka till hotellet och duschade, sedan stack jag och Cindy och shoppade lite. På kvällen var vi bjudna hem till Big Joe:s son. Han är kapten på en fiskebåt så han hade fångat white seabass som vi åt i fish tacos. Himmelskt gott!

read between the lines

Oh wow. Mitt inlägg om hajar hamnade på förstasidan och vips hade jag 31 nya kommenterarer om hajar. Tack och bock. För att försvara mig lite så försöker jag inte sprida fördomar om att hajar gillar att mumsa på människor, utan hajarna som lever på djupt vatten äter så sällan mat, så om de korsar vägar med en människa så äter de gärna oss bara för att få tillräckligt med energi för att överleva. (Enligt Discovery Channel, men who knows, might not be true) Dock är vi som sagt inte lika goda som sälar, men vi duger för överlevnadskost. Anyways, nog om hajar.

Tack för alla era fina kommentarer om mig och CJ! Just nu försöker vi ta vara på den sista veckan tillsammans, jag beger mig till Sverige igen på måndag, och vi ses inte förrän sista veckan i oktober.


happy shark week!Happy Shark Week everybody! Just nu är det hajvecka på Discovery Channel och det är ungefär allt som jag och CJ tittar på. Jag har lärt mig massor om hajar! Haha. Jag har lärt mig att mexikanska vithajar simmar till Hawaii och hänger där fram till augusti, och de äter gärna människor för de är så hungriga för att de lever på så djupt vatten och hittar sällan mat. Tur att jag inte visste det när jag var i Hawaii.

California part 1 - friday.


Långsam trafik, vi hamnade brevid en marinsoldats konvoj. Här är vi utanför Yuma om jag inte har helt fel.


När vi kom till San Diego var det disigt och tråkigt.


Vi åt världens största och smaskigaste lökringar.


Jag åt New England
Clam Chowder soppa. Det ser inte alls gott ut, men looks can be deceiving.


I Seaport Village har de en skandinavisk butik. Jag gick stolt in och sade att jag var en viking.


Pray for me, I'm married to a Swede!

Vi kom till San Diego runt två på eftermiddagen, checkade in på hotellet och duschade. Vädret sög, så det blev inget strandhäng. Istället åkte vi till Seaport Village och knallade runt, käkade på en mysig restaurang precis över vattnet, och inhandlade krimskrams. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet runt halv fem, jag somnade som en stock och sov hela natten, sammanlagt sov jag femton timmar.

Lördagens bilder kommer i ett annat inlägg.going home

Vi sitter I bilen pavag hem fran san diego. Vi stannade nyss pa the golden acorn och tankade och kopte dricka, och sjalvklart spiller jag pa mina nya jeansshorts sa det ser ut som jag kissat pa mig. Jag fyndade mina jeansshorts igar, levi's 501's for 89 kronor!! Woho. Anyhow, bilder kommer nar vi ar hemma I AZ igen. Jag bloggar fran mobilen nu. Puss, ha det bra!

california california

Hello!
Sa vi har spenderat hela dagen pa stranden, jag ar rod som en tomat. Eller mitt ansikte ar valdigt rott. Vi var bjudna pa middag hos Big Joes son, vi at fish tacos. Fisken var white sea bass - hur gott som helst! Anyways. Imorgon ska vi till ett swap meet, de har tydligen billiga saker... haha! Efter det sa beger vi oss tillbaka till AZ.