Världens bästa bloggläsare

Jag blir så glad när sådana här kommentarer trillar in. Puss på er!

Got any questions?

Hej! Jag har en fråga, efter att du kommit hem från ditt utbytesår, när var första gången du fick se din pojkvän igen? Och när var första gången du åkte tillbaka till USA?
Hej! Jag åkte hem i juni och han följde med mig hem i två veckor. Han åkte hem första veckan i juli, sen träffades vi i oktober igen.

Hejsan, älskar din blogg! Har följt den sen du åkte till USA första gången som utbytesstudent, alltså i några år. :) Jag ska själv till USA om 25 dagar på språkresa, och jag har en liten fråga bara. Jag undrar om det funkar bra att ta ut pengar från bankomater med MasterCard?  Du var den som inspirerade mig mest till att faktiskt åka dit! Ville bra säga det. :)
Åh, vad kul. Och tack! Jag har tyvärr ingen aning, jag själv har VISA men jag skulle tro att MasterCard funkar, det är ju så stort. Men för att vara på den säkra sidan så ring din bank, de vet :) Lycka till och ha så kul!

Kan du inte lägga ut fler bilder på dig & CJ från nu? När han är hos dig nu i Sverige! :) och Lycka till with everything!
Tack, jag ska försöka! Det är bara så kul att han är här nu så jag hinner inte med att ta bilder, hehe.

Hejsan! Roligt att ha dig tillbaks. Kan du inte lägga upp en video när du och CJ typ har en frågestund eller nåt.
Hej! Jag ska försöka få ihop en videoblogg, har liksom inte haft något bra tillfälle än. Jag lovar ingenting, men ska definitivt försöka! :)

Visumkrångel

Idag bokade jag mitt besök till ambassaden. Det fanns ingen tid förrän den 27 juli. Jag har biljett till USA den 8e augusti, så det kan bli lite tight att få visumet. Förhoppningsvis är det någon som lämnar återbud så jag kan boka om till en tidigare tid, annars måste jag krångla om med flygbiljetten. Håll tummarna nu!

Sjuk

Jag har varit uppe i natt och legat på badrumsgolvet. Har mått illa och svettats hela natten. Nu ligger jag på soffan i hopp om att må lite bättre. CJ var uppe med mig i natt och hämtade vatten och tabletter och massa annat. Världens bästa! Nu ligger han fortfarande och sover i sängen. Jag har dessutom fyllt i och fixat allting inför Visumet, nu ska jag bara boka tid på ambassadens hemsida, men funktionen ligger nere! :(
Jag och fina Louise, dekorering av studentflaket.

My graduation day

Bättre sent än aldrig. Jag vill i alla fall tacka alla underbara släktingar och vänner som kom på min student! Hela lägenheten var full med vackra blommor, ovan skådar ni en del av samlingen. Dessutom fick jag superfina presenter: smycken, presentkort, ett fotoalbum, pengar, dator, Spanien & Schweiz-resan. Dessutom ett stort tack till mina morföräldrar för den otroligt generösa presenten jag fick! Tack alla ni som var där och gjorde min dag till det den var!

Visumpapper!

Titta vad som kom i posten idag - min 1-20 form från skolan i USA. Alltså, visumpapper! Nu ska jag "bara" fylla i allting på ambassadens hemsida, samt boka tid.

Joggingpasset from hell

Jag har nyss genomlidigt joggingpasset från helvetet. Jag brukar jogga fem km, inte fort men kring 29 min ungefär. Idag bestämde jag mig för att jogga tre km med CJ. Han är bättre på kortdistans, jag är bättre på lite längre (femman, milen). Hur som helst. Han sprang alldeles för fort för mitt tycke, så jag sa åt honom att springa före. Sedan spenderade jag resten av joggingen sur som ett bi för att jag inte klarar av att springa lika fort som honom. Hehe. Hur som helst, CJ sprang på 13:40, jag på 15:17. Men läxan lärd: spring femman hädanefter, utan CJ. Hehe. Men visst är det bra för kroppen att chocka med att springa lite kortare och snabbare, istället för att fastna i samma rutin!

God morgon!

God morgon!
Jag och CJ har sovit på golvet inatt. Hemma hos min pappa har jag en så smal säng, tydligen sparkade jag av honom här om natten, så igår lade vi madrasserna på golvet och sov där istället. Hehe. Nu ska vi snart ut på en joggingtur, och ikväll blir det smygpremiären av Transformers 3!

BBQ at Vickans

Dåliga mobilbilder, men bra dag! Jag och CJ tog bilen ut till Sandviken för en god grillad lunch med Viktoria. Vi hängde i solen och sedan drog vi ner till vattnet. Jag och CJ har nu nyss kommit hem från en kvällspromenad, och nu ska vi krypa ner i sängen och titta på några avsnitt av Bones. Det har varit fullt upp på senaste tiden, jag ber hemskt mycket om ursäkt för att bloggen lider av det. Puss

College confusion

Efter många om och men är min flygbiljett för augusti bokad. Den 8:e augusti åker jag till USA, hemresa i december! Mamma ska även med på semester i två veckor, och det är samma plan som CJ åker hem på.

Dock kan jag inte riktigt ta ut min glädje. Jag har fortfarande inte fått alla papper jag behöver för att söka visum. Skolan i USA har krånglat så himla mycket. Så här långt, detta:

- Jag kunde inte bli antagen förrän alla mina slutbetyg vad inskickade, även fast de sade annat i början.
- När jag skickade in mina betyg dög de inte, de ville ha ett "certifikat" att jag tagit studenten.
- När Cindy lämnade certifikatet till skolan kunde de inte ge henne mina visumansökningar, jag var tvungen att skriva en fullmakt.
- När jag skrivit fullmakten och scannat det till USA, så kunde de ändå inte ge Cindy papprena. De skulle postas.

Det är så frustrerande. Nästa steg i processen är att få dokumenten från skolan, så jag kan söka studiemedel. När det är klart så kan jag ansöka om visum på ambassaden. Jag kommer nämligen inte få mitt visum utfärdat om jag inte har bevis på att jag kan finansiera studierna. Ah, jag blir galen!

Min förra gymnaiseskola har varit så himla hjälpsam i processen, och fortfarande står vi stilla på samma ställe. Håll tummarna att jag får mina papper snart!

Glad Midsommar!

Det blir inget traditionellt firande för vår del idag. Istället ska vi till Grönan. Kan bli kul! Nåja, glad midsommar allesammans!
Cindy, jag & CJ i alperna!

Schweiz

Schweiz var helt fantastiskt! Djanaée bor som sagt på en farm, och de hade ett litet föl! Om ni undrar varför jag ser så rolig ut på bilden så är det för hästen bet mig i bröstet, haha! Hur som helst, bilderna gör inte vyerna rättvisa - speciellt inte i Alperna. Om jag ser lite stel ut på bilderna så är det för att det var fruktansvärt kallt, haha!

Graduation

Först och främst, tack för alla era gratulationer angående studenten! Det har varit full rulle sedan dess, men tack vill jag säga!
De tyckte att det var väldigt annorlunda, men kul. De tyckte utspringet var roligt. Dock så är det ju definitivt mer alkohol inblandat på vår student än vad det är i USA (i och med åldersgränserna), så de tyckte dem var lite galet. Haha!

Studenten, part two


Spanien

Spanien var mysigt. Vi fick låna en lägenhet i Benidorm så vi hängde mest på stranden hela dagen. Needed!

Home sweet home

Hej!
Nu är vi hemma i Sverige igen. Det har varit go, go, go hela semestern, så det känns bra att vara hemma! Imorgon ska vi skjutsa Cindy till Arlanda, CJ stannar dock hela sommaren! Jag lovar att det kommer bilder från Spanien och Schweiz så fort jag har tid, dessutom ett till inlägg om studenten. Hang in there!

Schweiz!


Vi är i Schweiz! Djanaeé bor mitt ute i ingenstans, men det är underbart! Hon bor på en farm så det går runt påfåglar lite överallt! Imorse stirrade en in igenom fönstret, haha. Nu ska vi ut på stan. Frukosten i morse var underbar. De äger ett café precis brevid huset så vi fick supergod latte, nutellacrepes, chokladcrossianter och färskt bröd. Jag är i himlen! Jag postar bilder när vi kommer hem, har bara minidatorn med mig så det är därför. Puss!!

Last day

Hej!

Jag kunde inte halla mig borta fran internetcafeet anda. Vi har det jattebra. Idag ar det dock var sista dag innan vi aker vidare till Schweiz. Vi ska halsa pa Djanaeé och se Alperna, hehe. Spanien har i alla fall varit toppen, vi har atit massa gott och slappat pa stranden. Verkligen vad jag behovde efter studentveckan. Dock ar jag nu rodare an en tomat i ansiktet, sa idag blev det inget solande. Att jag aldrig lar mig... Naja! Vi hors igen nar vi kommer hem. Nagon undrade var i Spanien vi ar, och vi ar i Benidorm. Cindys basta vaninna ager lagenheter i Spanien sa vi fick lana den som de har har. Hur mysigt som helst! Naja, over and out. Dags for mat! Puss

Spanien!!

Spanien ar underbar, allt ar bra, har inget internet men det ar bara skont! Vi hors sen, puss!

Spanien!

I morgon åker jag till Spanien, vi blir borta i lite drygt en vecka. Vi ska även till Schweiz en snabbis. Jag tar datorn med mig men jag är osäker på om det blir bloggning. Om inte annat så hörs vi! Puss!

För jag har tagit studenteeeen!

Dagen började med den traditionella Champagne-frukosten!
Jag och mina bästa tjejer, Viktoria och Louise.
Business 3A samlade!
Alla tjejer i klassen!
Sen drog vi oss till skolan för den traditionella möss-skrivningen!
Våra mentorer, Kerstin och rektor Fredrik. Världens bästa!
Vår rektor höll tal och delade ut priser till några elever.
Jag fick pris! "Årets hemvändare - ständigt glad, målinriktad och med ett rakbladsvasst analytiskt tänkande. Good luck in the land of milk and honey!" Och presentkort på 500 kronor! Så himla kul!
Sen var det dags för utspring!
Åh, vilken fantastisk dag! Jag har väntat så länge, och nu är jag klar! Jag hade så otroligt kul igår, allt från Champagne-frukost till flakåkande, mottagning och efterfest. Det kommer ett till inlägg med bilder senare. Men jag vill bara säga tack till alla som kom och firade mig, och tack för alla fina presenter. Världens bästa dag!

STUDENTEN!!!

IDAG TAR JAG STUDENTEN!

De är här!

Cindy och CJ har landat hela och välbehållna! Nu vilar jag i soffan, i kväll ska vi dekorera flak för i morgon tar jag studenten! Det blir nog inte så mycket blogg förrän kanske lördag/söndag. Vi åker för övrigt till Spanien på söndag, woho!

Motivation

Tack! Jag har alltid tyckt om att träna, så motivationen har alltid funnits. Jag mår bra av att träna och det rensar skallen. Visserligen går jag i perioder, det varierar från löpning, gym, pass osv. Nu är jag inne i en löparperiod. Hur som helst så kände jag i februari-mars någon gång att det var dags att komma i form. Jag tränade kanske tre gånger i veckan innan, men då ökade jag till fem gånger i veckan. Jag körde kondition tre gånger i veckan, och styrka fem gånger i veckan. (Alltså, kondition inräknat i gympasset - inte två pass om dagen!) Men de dagar det känns tråkigt så brukar jag tänka på hur välmående man blir när man tränar. Hållningen, fysiken - allting blir bättre! Jag vill känna mig stark, hälsosam och uthållig. Jag vill veta att jag klarar av att lyfta tunga saker eller orkar springa fem km om någon frågar. Det kanske inte motiverar dig, men det är det som motiverar mig :)

Tomorrow!

I morgon landar CJ och Cindy. Aaaah!

Barrundan

Igår gick barrundan av stapeln! Först träffades klassen hos Alex, sedan drog vi ner på stan. Första stoppet var Interpool, sedan Söderhielmska, Baravara och sist Solo. Som ni ser på bilden ovan så var Solo väldigt varmt och svettigt. Men hur som helst hade jag skitkul! Och angående inlägget under så kom jag hem igår, fast med väldiga skavsår. Men slutet gott, allting gott! Nu ska jag iväg och städa hos mamma, imorgon kommer CJ! Ikväll blir det grillning hemma hos Vickan!

Hata x-trafik!

Jag har haft en skitkul kväll men självklart så ska x-trafik se till så jag inte kommer hem. Jag är vrålhungrig och har skavsår under fötterna, att promenera fem km i klackar känns sådär. Kortet är tomt så taxi är inte att tänka på. Så hur löser vi det här? Hmm.

Bränbollen

Gårdagen! Igår gick studentbränbollen av stapeln. För er som inte bor i Gävle så är det kort och gott starten på studentveckan. Alltså, massa alkohol och häng i Boulognern. Sedan spelar man brännboll mot andra skolor, klassvis. Så himla kul! Vi förlorade första, och enda, matchen. Men roligt var det! Dagen började klockan 08.00 och slutade kring 01.30 för min del. Efter brännbollen så stack jag hem och duschade, käkade och sov ett tag, sedan drog vi iväg till Anton på förfest. Efter det drog de flesta till Goya, men jag åkte istället och hängde med Niclas då jag inte hade någon biljett till Goya.

Vattenkrig

Sliten tjej?
Jag är så jävla trött. Snart ska jag cykla in till stan för att ha vattenkrig med alla Gävles studenter! Vår skolfärg är gul, därav den fula tröjan. Sen ikväll är det barrundan. Får se hur det går med 57 spänn på kontot, haha. Vi hörs sötnosar!

Off for the night!

Nu ska jag snart dra mig in till stan för att träffa klassen hemma hos Anton. Adios!

Hemma en sväng

Det gick inte så jäkla bra på brännbollen inte. Men roligt var det! Nu är jag hemma en sväng - klockan 18.00 ska vi till Anton, sedan Goya. Dock har jag inte biljett till Goya, men hänga med klassen ska jag göra!
Glada tjejer väntar på att matchen ska starta!

Baseball!

Idag drar studentveckan igång. Jag är klädd till baseball-spelare och snart ska jag till skolan för att möta upp klassen. Det är dags för brännboll! Woho! Kan inte lova bra uppdatering den här veckan, men vi får se! PUSSS!!!

USA-frågor!

För det första - tack! Ska försöka strukturera upp svaren på ett någorlunda sätt!

Angående mitt förhållande med Christopher så trodde min mamma först att det bara var en fling. Hennes ord var ungefär "du känner dig ensam i ett nytt land och flyr till något som ger dig trygghet." Jag kan självfallet förstå hennes dåvarande resonemang! Men efter några månader så förstod både hon och min pappa att vi var lite mer seriösa. Jag tror nog inte de trodde att vi skulle hålla så länge som vi gjort, men de har varit väldigt stöttande under tiden!

Båda mina föräldrar tycker väldigt mycket om honom, dock har min pappa bara träffat honom två gånger medan min mamma träffat honom fler gånger då hon varit över till USA. De pratar och umgås till den grad de kan - deras engelska är inte flytande, så det kan bli lite jobbigt att umgås "spontant" som med andra - om du förstår? Men de behandlar honom som en i familjen, och de tycker jättemycket om honom! De gör sitt allra bästa för att han ska känna sig hemma och bekväm.

Jag trodde faktiskt inte att vi skulle klara av ett långdistansförhållande. Det var inte så att jag dödsdömde det från dag ett eller så, utan jag tänkte mer att "det får gå så länge som det funkar." Jag har tagit en dag i sänder, och det har ju gått bra!

När jag säger att jag har pojkvän i USA brukar folk först fråga om jag är allvarlig. När de förstår det så brukar det komma en hel drös frågor, som hur vi träffades och om det inte är jobbigt osv... de flesta är intresserade och glada, men sedan finns det ju dem som säger "det kommer aldrig hålla, och du kommer kasta bort alla pengar."

Jag och Cindy är ganska nära, dock skulle jag säga att vi var närmare förut - nu umgås vi inte lika mycket. Men hon är ju min amerikanska mamma och jag är evigt tacksam för att jag fick bo i hennes hus i ett år! Mina föräldrar har aldrig sett mitt resande som ett problem. De tycker bara att det är roligt att jag kommer iväg, för de vet hur bra jag mår när jag är där. De har aldrig varit sura eller så, kanske lite avundsjuka att jag får åka iväg och de är hemma i kalla Sverige, haha! De har verkligen stöttat mig och hjälpt mig under de här två åren, det är jag evigt tacksam över.

Min pappa har aldrig träffat Cindy, men min mamma har gjort det. Vi var över till USA förra året och då bodde min mamma och hennes man hemma hos Cindy ett tag. De kom bra överens, men min familj och CJ:s familj är från två olika världar - och visst märks det ibland. Vi lever med olika värderingar och en annan livssyn, men det hindrade inte dem från att komma överens! Som jag uppfattade det hade de väldigt roligt tillsammans, så för att svara på din fråga så gillar de henne! Min pappa kommer träffa henne på torsdag, så då får vi se vad han tycker!

Not a walk in the park - a run in the woods

Jag gjorde det! På bilden skådar ni en trött tjej som precis sprungit en mil! Nu ska jag iväg med pappa och brorsan och käka. Hungrig är jag!

What the hell is she doing?!

Så här känner jag mig just nu. Missnöjd. Varför? Mamma föreslog igår att vi idag ska springa en mil. Javisst sa jag. Idag - not so much! Hur fan ska det här gå? Jag har sprungit en mil en gång förut, och det var då inte igår om jag säger så. Wish me luck, I am sure I will need it.

Studentveckan

På måndag drar vår studentvecka igång. Jag vet inte hur det är där ni bor, men i Gävle så håller man igång nästan hela veckan. Det känns ganska ofattbart att jag tar studenten nästa vecka. Jag har ju väntat hur länge som helst på det här! Men så här kommer nästa vecka att se ut.

Måndag - studentbränboll (vi ska vara utklädda till baseball-spelare), förfest hos Anton, sedan efterfest på Goya.
Tisdag - vattenkrig, sedan barrunda.
Onsdag - Klassdag med klassen och mentor, sedan onsdagsfesten.
Torsdag - vilodag och dekorering av flaket
Fredag - STUDENTEN!!

Tråkigt är det dock att jag inte fick biljett till efterfesten på Goya, men vi får se om man kan få tag på biljetter. På onsdagen blir det heller ingen onsdagsfest för min del, då jag ska vara på Arlanda klockan 08.00 på torsdag för att hämta CJ!

Thursday baby!

Gissa vem som kommer hit på torsdag?! Ah, jag längtar!

Desperate housewife?

Haha, lite konstig fråga troligen, men planerar ni att du ev kommer att vara hemmafru eller är det menar du mer att du kommer vara amerikansk fru? haha, förstår om frågan kan verka lite negativ men absolut inget sånt ;)
Nej, tanken bakom utklädnaden är mest bara för att vara roande. Jag och mina vänner skämtar om att jag kommer sluta som hemmafru med massa barn. Inte för att det är något fel med det. Dock är det inte riktigt vad jag föreställt mig själv som. Men vi skämtar om det endast för att CJ är amerikan :)

Is she going to?

Min dag har varit fullspäckad. Drog iväg på stan med mamma i morse för att beställa tårtor och lite annat inför studenten nästa vecka. Sedan lunchade vi och jag stack även och toppade håret - nu är det en centimeter kortare och fräschare. Sedan mötte jag upp Mickis för att checka priser på olika tatueringsställen i stan! (Vad kan det betyda tror ni?) Sedan drog vi iväg på ett Zumba pass. Nu är jag helt slut efter två dagars bravader och denna dag.
Jag i onsdags.

Vi går alla på Gävle TBS

Jag var så klart amerikansk hemmafru. Klänning, förkläde och en tassel. Hehe.
Louise var gravid och gift, och hennes Alex var framgångsrik. Hehe.
Jag och Vickan!
Vår bästa rektor sjöng en sång för oss!
Lärarna sjöng även en sång.
Och här har vi framgångsrik, crossåkare, gravid och livsnjutare(?) kanske... :)
Misslyckad bild men vi hade alla en maska på samma ben, ganska roligt.

Thoren Business School '11

Jag är nyss hemkommen från avslutningsmiddagen. Drog hem tidigare då jag inte mår sådär hundra. Men jag hade en sjukt trevlig kväll! Det kommer bli tråkigt att lämna den fina TBS-familjen om en vecka. Nu ska jag duscha av mig lite snabbt, det kommer fler bilder i morgon!
Louise, jag och Viktoria. Mina fina tjejer.
Jag och Louise!
Just nu: rostat bröd med marmelad! Kände att jag skulle dokumentera detta då det är första rostade mackan på typ ett halvår(!)

Tada!

Ni får se bilder i morgon, men nu drar jag iväg på avslutningsmiddag! Puss!

Avslutningsmiddag

Ikväll är det avslutningsmiddag för alla treor samt lärare på TBS Gävle. Temat för kvällen är "vad gör du om tio år?" Jag låter er själva gissa vad jag ska klä ut mig till - men det involverar detta!

Pictures from yesterday

Först myste jag och Viktoria med ost och kex, sedan traskade Emma och Mathilda in!
Haha, självutlösaren! Gick sådär...
Jag och Mathilda!
Sedan skulle det ta "dagens outfit" bilder. Ja, som ni ser blev det lite suddigt och jag tror ingen bryr sig om var jag egentligen köpt mina kläder. Hehe.
Sedan knallade vi iväg till Slick för studentfesten. Jag har världens skavsår under foten, men vad gör det om hundra år...

Studenten närmar sig!

Nu drar jag till Viktoria för att fixa håret och byta om, sedan blir det utgång - studentfest! Hörs imorgon!