May 30

Igår joggade vi klockan sju på morgonen och Malin var inte glad. Idag ska vi träna med min PT, sedan ska vi ta lilla Ripley till veterinären. Imorgon bitti flyger vi till Kalifornien och stannar där till helgen. Så skönt!

Summer times

Malin är här! Vi umgås, njuter av vädret, tränar, simmar, shoppar och dricker starbucks. På torsdag åker vi till Kalifornien!

Träningsvärk

I tisdags körde jag ett äckligt bröstpass med PT:n, igår körde jag hemmaträning och värken i benen idag är galen, och idag körde jag axlar med PT:n igen. Vi får se om jag kan röra mig imorgon... hehe

Städning och svenskt besök i morgon!

Jag och Malin i Kalifornien för tre och ett halvt år sedan...

I morgon kommer Malin! Hon var även här och hälsade på mig när jag var utbytesstudent. Vi tog en tripp till Kalifornien då, och nästa vecka gör vi det igen! Så idag ska jag städa hela dagen, och tvätta lakan och handdukar. Igår så ångtvättade (heter det så?) vi även heltäckningsmattorna - Ripley bestämde sig för att käka på sin kon (den som hindrar honom från att tugga på sina stygn) och sedan spy upp det han käkat på mattan. Gross. Så nu är mattan både ren och luktar gott!

Elräkningar...

Det är äckligt varmt här borta, ungefär 42 grader. Jag är yr mest hela tiden även fast jag dricker litervis med vatten; Ripley vägrar gå ut om det inte finns skugga och vi kan absolut inte ha dörrarna öppna för det blir som en bastu. Vad betyder detta? Att vår elräkning redan ligger på över 600 spänn (en vecka kvar innan nästa räkning påbörjas) för A/C:n måste gå konstant. Vi har så liten lägenhet att vår elräkning brukar ligga kring 350 kronor i månaden. Jag antar att det blir nudlar fram till september... hehe, skämt åsido! Men varmt, det är det allt!

Här har ni en rolig artikel om sommar i Phoenix:
"This is the time of year that you’ll see people park their cars in the one shady spot in the lot, even if it means a hike to your final destination." ...

"There really is only one way to survive a Phoenix summer — air conditioning. A swimming pool helps, though the water temperature in my pool will likely hit 93 – 94 (ca 33 C) degrees in mid-summer, closer to a hot tub than a refreshing dip.

The Car

Vadå "för mycket pengar i månaden??" Betalar ni i månaden för bilen?
Ja, det är samma koncept som att betala för ett billån. Första gången vi var och tittade på bilen ville de sälja den till oss för ett högre pris, vilket betyder att betalningen av lånet, månadsvist, hade varit mycket högre - det var därför vi tackade nej. Det var över vår budget. Eftersom det är desperata tider i USA:s ekonomi just nu så gör säljare allting för att sälja bilar; de ringde oss igen och hade sänkt priset på bilen och därav blev månadskostnaden på lånet lägre.

Vi har dock haft lite problem med däcken och hjuldämpningen i fram då däcken är för stora för bilen - likaså så håller de på att ändra räntan på lånet hela tiden, så vi är inte så himla nöjda med hur saker hanteras. Kort och gott så har CJ blivit godkänd som låntagare hos firman och olika banker, så nu "tävlar" bankerna om att få finansiera det - alltså, låna pengar till honom (bankerna "tävlar" om kunder då de behöver pengar asap). Dock så kan de (banken) tvinga upp räntan en eller två procent, och det är upp till bilfirman att kompromissa ner den till vad de förhandlat i våra dokument. (Jag lovar, det här är det mest komplicerade jag varit med om... jag har lärt mig så mycket om finansiering av lån i USA i helgen....)

Vi vet inte riktigt hur vi ska göra än, om vi vi behålla bilen, byta in den mot en annan, eller lämna in den (med handpenningen tillbaka). CJ har inte skrivit på det absolut sista bank-pappret ännu, utan det ska han göra senare i veckan när räntan är helt fastlagen - så vi får se hur det blir. Ska vi betala så pass mycket som vi gör för bilen så ska allting vara rätt, och garanterat!

Questions part two

Genom vilket bolag har du den svenska? och vad betalar du för skolan health insurance?
Trygg Hansa studerande utomlands, och den amerikanska försäkringen kostar $1000 per läsår, alltså $500 per termin.

Har du några tips på träning man kan göra hemma nu under sommaren? Löpning/jogging är inte riktigt min grej och kommer inte på något annat än armhävningar och situps, vilket inte är särskilt varierat. Skulle verkligen uppskatta några tips! :)
Åh, jag hatar verkligen hemmaträning, så jag vet inte om jag är rätt person att fråga. Men, du kan alltid prova någon tränings-dvd. Det finns massvis där ute i djungeln. Har du vikter hemma kan du ju träna armar, ben, axlar, bröst. Det mesta går ju att träna med vikter. Kolla Pinterest fitness-kategori, de brukar ha bra och effektiva träningspass för hemmatränare. Kolla även Womens Health, Fitness och Oxygen's hemsidor.

Bilägare

Vi har blivit bilägare till en 2010 Dodge Charger! Ni som är vän med mig på facebook eller följer mig på Instagram vet säkert redan, men här har ni bilen! Vi var och tittade på två olika bilar, en 2007:a och en 2010:a igår. Den förstnämda hade fel motor med för mycket problem, och den här var alldeles för dyr. De ville ha för mycket pengar i månaden, så CJ tackade nej och gick hem. Tre timmar senare ringde dem och sade att de kan möta våra krav, så vi åkte ner igen och tittade. Efter fyra timmar hos bilförsäljaren och massa kompromisser skrev CJ på papprena och blev bilägare. Han fick en otroligt bra ränta för att vara 21 år och köpare första gången. Jag står inte med som ägare på pappret då jag varken har kreditkort eller Credit Score (kreditvärdighet) i det här landet. CJ:s första bil (Ford F250 från 1972) är inte gjord för att köras varje dag och den har börjat lägga av på oss nu, så det är så skönt att ha en bil vi kan förlita oss på. Men lite läskigt är det allt!

Low Carb High Fat

Hej, jag vet att du inte är någon expert på hälsa men det är många som säger att LCHF dieten fungerar och folk har tappat massor av kilo men är det något du vet något om osv?
LCHF är ett jobbigt ämne tycker jag. Jag har själv provat LCHF i kombination med träning, och jag gick ner några kilo i vikt. Jag körde inte strikt, utan hade en dag då jag åt vad jag ville. När det kommer till kritan så var det inte riktigt min grej; dock så vet jag att andra tycker att LCHF är jättebra! Min mamma har käkat LCHF i tre år, och hon gillar livsstilen och har gått ner i vikt. Jag tror dock att det är individuellt; jag föredrar att äta kolhydrater - dock inte jättemycket av dem! Jag tror att för mycket kolhydrater inte är bra för oss, men jag tror inte heller på att utesluta dem helt utan välja rätt typ av kolhydrater. Sedan är vi alla så olika som personer; för mig funkade inte LCHF men det funkar för andra - så det är verkligen individuellt. Det skadar ju aldrig att testa. Det forskas även mycket angående LCHF och vi får se vad forskningen säger om det i framtiden.

Questions

Vad kul! Har du gått med i brottarlaget på riktigt, eller är du bara med enstaka gånger?
Jag är bara med enstaka gånger. Jag är med i deras konditiondel, inte själva brottningen.

Har du lärt honom någon svenska?
Nej, bara enstaka fraser och ord.

Har du svensk sjukförsäkring eller Amerikansk genom skolan?
Både och. Min amerikanska sjukförsäkring är bra, men täcker inte allting. Då har jag den svenska som backup. Men när jag varit till läkaren de senaste gångerna så har jag använt min amerikanska sjukförsäkring. Det enda jag betalar är $25 i besöksavgift, resten täcks av försäkringen.

Christopher J.

Jag har inte bloggat om CJ på ett tag så jag kände att det var dags för ett inlägg om världens bästa kille. Så här kommer några saker som ni troligtvis inte vet om min bästa amerikan. Jag är så lyckligt lottad; vi är så olika men ändå så lika och på något sätt så funkar vi så bra ihop. Jag får många kommentarer om folk som undrar om vi bråkar mycket och vad vi bråkar om. Jag skulle inte säga att vi bråkar mycket, men vi diskuterar vilt ganska ofta då vi inte alls ser eye to eye med vissa kulturella skillnader. Men CJ har fått mig att se andra perspektiv, och jag har fått honom att se andra perspektiv. Det är verkligen intressant att vara med någon från en helt annan kultur med andra ideal och normer.
- Han är väldigt duktig på att laga mat, allra helst kött!
- Han är otroligt organiserad i sitt jobb. Hemma? Not so much.
- Han är en väldigt bra bilförare, med ett stycke road rage emellanåt.
- Matte och science är definitivt hans starka sidor. Han gör min matteläxa och mitt science projekt medan jag rättar  engelska-uppsatserna.
- Han kan se samma film om, och om, och om igen.
- Han är envis som tusan, och det är jag med. Träningspassen tillsammans är nästan os-finaler i tävlingsandan.
- Han har en jävla pli på sina brottare och är otroligt dedikerad till ungarna som verkligen vill lära sig.

Sicko

Jag vill ha glasssss. Jag ligger i soffan och tittar på Along Came Polly. Jag har läst alla bloggar och bläddrat igenom alla tv-program, det finns ingenting att göra och CJ är på jobbet. Och det här blogginlägget är onödigt.

Blueberry Pancakes

Jag vaknade vrålhungrig i morse. Eftersom det är fredag tänkte jag slå på stort och göra amerikanska fullkornspankakor med blåbär. Det blev helt okej, men recept behöver definitivt några modifieringar inför nästa gång. Den här veckan har jag fått mycket gjort: jag har fixat alla papper från skolan som jag behöver för att söka studielån, och jag har även sökt studielånet för nästa läsår! Jag har köpt en ny kabel till skrivaren så den fungerar nu igen (Ripley tuggade sönder den när han var liten...) Sådana där tråkiga saker som måste göras. Nu har jag dock åkt på halsont igen, så idag ska jag ta det lugnt. Jag ska åka till djuräffären och köpa en kon till Ripley så han inte slickar på sitt sår. Han kommer se så rolig ut. Snart kommer även vaktmästarna för området och fixar duschen, det har blivit stopp! Hehehe... jag slipper fixa det i alla fall!

Ripley is not a happy camper

Ripley var inte glad när vi hämtade honom hos veterinären idag. Han kastrerades, microchippades, vaccinerades och fick klorna klippta. Allt för 59 dollar istället för 669 dollar - thank god för försäkringen! Nu ligger han utslagen på soffan, han är fortfarande lite dåsig från anesthesian (kommer inte ihåg vad det heter på svenska!). Han hade en liten söt bandana på sig som han fick av doktorn, men den gillade han inte speciellt mycket...

All of my change I spent on you

Jag försöker förbereda mig mentalt för träningspasset med brottarna igen. Jag har nyss facetimeat med mamma, jag längtar så till hon kommer hit i juli! Och om en vecka kommer Malin! Mindre roligt är det att Ripley ska kastreras, microshippas och vaccineras imorgon, så han kommer vara hos veterinären heeeela dagen.

Laps

Träningsvärken i ryggen är plågsam! Tänkte att simma några vändor skulle hjälpa. Not so much. Hehe. Imorgon blir det träning med brottarna igen, pray for me!

Done

Vi gjorde cardio delen av insanity workout dvd:n. Jag är helt slut. Det är första gången någonsin som jag tränat två pass på en dag, oherregud säger jag bara. Brottarna gav mig definitivt competition, men jag gav inte upp som några andra - det är något att fira! Hehe. Det finns dock inte ord för hur dyngsur jag är nu dock.


Jag tog mig dit i alla fall...

Men jag vill inte... Inte det minsta! Kommer se ut som en mes bredvid dessa killar. Shoot me!


Jag är en fegis

Bestämde mig för att ta en joggingtur imorse. 35 grader och 3.5 km senare så orkade jag inte mer. Det var så varmt! Sjukligt. Jag stack mig själv i en kall dusch och nu ligger jag redo i träningskläder för att träna ett pass med CJ:s gymnasie-brottar lag. Hjälp! Det här kan gå illa. Jag är skitfeg, funderar på att backa ur i sista sekund. Hehe. Nä, nu måste jag göra det här! Jag må vara tjej men nu ska jag visa killarna att jag tammefan kan göra armhävningar jag också. Wish me luck!

Hund

Hej! :) Nu är inte jag någon expert över huvud taget, men kan inte hans beteende (att han tuggar sönder kuddar mm) bero på understimulering? Innan ni lämnar honom ensam, har ni gått på en promenad eller gjort någon övning så att han får tänka? Har han några leksaker han gillar som han kan tugga på/leka med? :) Några tips bara, är ju inte kul om man ska behöva komma hem till trasiga möbler :(
Hej! Vi har nyligen bytt ut alla hans leksaker till mer avancerade leksaker, så som saker han måste "lista ut" osv... Han är väldigt bra på att bara tugga och leka med sina leksaker just nu, men saken är den att vi spenderar så mycket tid med honom att han får ångest (puppy separation anxiety) när vi lämnar honom ensam. Vår hund-tränare har hjälpt oss mycket och vi gör övningar med honom, men ibland så blir det så här. Till Ripleys försvar så var det hans kudde som han fått av oss; han lämnar soffan, filtarna, kuddarna på soffan och sådant ifred när han är ensam. Så egentligen var det ju vårt misstag att ge honom en dunkudde att sova på, hehe. Han behöver otroligt mycket stimulans och är väldigt intelligent, och ibland är det väääldigt jobbigt, hehe. Men det är vad man får när man skaffar en hund! Men jag uppskattar tipsen, Ripely har blivit mycket bättre på att endast använda sina leksaker till tuggandet, jämfört med hur han var när han var ännu mindre.

It WAS his pillow, after all.

Ripey gillade inte sin kudde längre. Snart växer han ur valpstadiet? Hehe

Graduating class of 2012

Igår fick CJ sitt diplom och jag fick reda på att jag fick godkänt i mattekursen, så det var en toppendag! Vi firade med släkten hemma hos Cindy, det åts fantastisk god tårta och det var trevligt sällskap. Vi får se vad CJ väljer att gör nu, oavsett vad han gör så kommer han göra det bra! Han funderar på att fortsätta med sin BA på NAU (Norther Arizona Un.) Vårt Comm. College har ett samarbete med dem så man kan läsa till sin BA här på plats, istället för på campuset i Flagstaff!

Graduation

Vi sitter och väntar på CJ som ska ta emot sitt college diplom för sin AA om några minuter! Efter ceremonin ska vi käka tårta med släkten, mums! Hehe.


Maybe later, alligator

Jag vill att ni alla ber en bön för mig eller något sådant, så jag klarar mitt slutprov i matte på torsdag. Okej? Tack! Här på andra sidan pölen är det bra, och varmt! Om två dagar är det sommar och jag är sååå skoltrött. Lilla Ripley mår bra, och är galen, som vanligt! Och någon frågade om jag har instagram, och det har jag; emiliaaj heter jag där.

Fuck a duck kinda thing....

Ledsen Emilia
Idag när jag var på väg till gymmet och körde längs Bell Rd (en av de mest trafikerade gatorna i Phoenix) så började bilen agera konstigt. Det funkade inte att accelerera, bromsen var trög... inte som vanligt. Helt plötsligt började det låta konstigt ur avgasröret. Allting kändes skitkonstigt, så jag bestämde mig för att svänga av vid nästa parkeringsplats för att stanna och kolla vad som hänt. Jag rattar och rattar men biljäveln svänger inte. Jag fick hjärtklappning och rattade så jag har träningsvärk i armarna och fick till slut iväg bilen av vägen och in på parkeringsplatsen. Eller tja, jag rullade upp på en gräsplätt under en stor möbelhusskylt, med ca en meter till godo innan jag hade parkerat i skylten, hehe. Som tur var stack inte bakändan ut för mycket, men jag stog på en kulle så jag kunde absolut inte putta bilen själv. Jag stängde av bilen fort som satan och rörde mig inte ur fläcken.

Jag ringde CJ som åkte från jobbet för att komma och hjälpa mig. Eftersom jag inte har mitt amerikanska körkort än kan jag inte ringa bärgningsbilen själv, CJ måste vara med. Men nu till det bästa: hela jävla motorn skar sig. Något topplock(head gasket?) gick. Som jag förstår det så blandades kylarvätska och olja och det var inte den bästa kombon. Motorn hade för många mil på sig så det är bound to happen förr eller senare eftersom det är en äldre bil. Men nu sitter jag här, och måste skjutsas över allt... fuck a duck.

Pictures and paintings

Idag fick vi upp lite saker på väggarna. Det blev en fotovägg med familjebilder och lite annat. Det har varit fullt upp hela helgen, och nu ser jag fram emot sista veckan i skolan innan sommarlovet. Jag har mycket att se fram emot i sommar; Malin kommer hit, Kalifornien, CJ:s syster från Florida kommer, min mamma och morbror kommer, Las Vegas, och sedan Boston i höst! Yay!

Give your heart a break

Åh, det har varit en sådan jobbig vecka. Det är verkligen sista stretchen i skolan och jag är slut både mentalt och fysiskt. Igår när jag gjort klart min sista presentation så kom jag hem och det värkte i bröstet - det gjorde ont att andas och jag låg i fosterställning med Ripley på soffan. Men, det är så jag blir när jag är stressad till max. Hur som helst så hade CJ fått idag ledig, så vi kunde ta det lugnt och bara vara idag. Så välbehövt! Jag, Ripley och CJ stack ut och käkade lunch, sedan tog vi en tripp till djuraffären. Sedan lagade vi underbar middag och sedan har vi bara hängt på soffan. Hur som helst, här kommer några bilder på vackra AZ och lite annat!
AZ blommar
En av poolerna
Me and my boy
z
AZ
I skolan...
I joined the dark side. Har alltid sagt att jag aldrig ska köpa sådana här amerikanska träningsshorts... well, it happened.

School

Idag klev jag upp tjugo i sex för att vinka av Viktoria som åkte hem. Istället för att gå och lägga mig igen så stack jag iväg och tränade, galet! Jag har mest spenderat dagen med att plugga, det är massvis med inlämningar nu eftersom det är veckan innan slutproven. Nu ska jag dock krypa ner till sängs, imorgon blir det ingen morgonträning. Haha.