he senses something, call it desperation

Åh, detta är så bra! Panic! At The Disco (dock två man mindre) kommer ut med nytt album i mars, låter det så här så kommer jag garanterat att bli en fangirl á la 2007/2008 igen.


Say what you mean, tell me I'm right, and let the sun rain down on me.


facebook is getting to me!

Jag har funderat ett tag och börjat inse hur besatt jag varit av facebook. Nu orkar jag inte längre, haha. Nej, men om ni märker att jag tagit bort er som vänner så är det absolut inte personligt. Det är bara det att jag har tagit bort de personerna som jag aldrig pratar med eller inte känner. Jag har begränsat min profil med information, bilder och massa annat. Det är bara läskigt med FB, tycker jag helt plötsligt. Så nu vet ni!

Nu ska jag åka hem till pappa för veckan, sedan blir det gymdejt med Matilda!

satuuuurdaaay

Jag. Har. Noll. Motivation. Till. Att. Blogga.

Nu kommer Mickis och hämtar upp mig snart, sedan blir det hemmagjord pizza och guuuudis. Myslördag, check.

i miss you


Hehe, så här kul har vi. En månad kvar! <3

trööööttt

Jag är helt slut. Efter en heldag i skolan stack jag till gymmet, sedan kom jag hem för att gå ut och käka med mamma. Jag blev helt sömning efter maten, förstår inte hur jag ska orka vara uppe till skypedejten, hehe.

Imorgon är det engelskaredovisning, matteprov och redovisning av redovisningsuppgiften i matte D. Shoot me.

a few more

Vad är ett toefl prov? och varför gör man dt? :D
Det är ett prov på dina språkkunskaper i engelska. Vissa skolor utomlands vill att du gör dem så de vet att du förstår tillräckligt med engelska för att gå där, till exempel.

Vad ska du göra i den amerikanska rätten? :)
Jag ska göra ett projekt för skolan, så då ska jag få följa med två advokater till rätten för att se när en konkurs av privatperson finansieras. :)

Essie spring 2011 collectionÅååh - jag måste ha Essie:s vårkollektion. Okej, kanske inte den blå, men de andra är så våriga. Dessa skall def. inhandlas i staterna!

tåffeel...

Hej! Såg att du gjort TOEFL testet i november, om jag får fråga, vad fick du för poäng? Jag är asnervös inför mitt prov nämligen :S Hälsningar Jeanette
Hej! Oroa dig inte, det är ungefär som ett nationellt prov i engelska bara! Jag gjorde paper-based testet, jag fick 647 av 677. Det enda som är lite jobbigt är att man blir rätt trött på slutet, så då tappar man fokus litegrann. Men lycka till!

Spring, please come sooner!

Jag har mycket att se fram emot i vår. Om en nästan precis en månad åker jag tillbaka till Phoenix, denna gång en business trip. Jag ska bland annat till den amerikanska rätten, det kan bli spännande! Sedan åker jag till London över en weekend i maj. Och självfallet massa saker inför studenten! Jag hade funderat på att kanske åka till Phoenix under påsklovet men det finns inte tillräckligt med tid, och jag antar att det kommer gå åt en hel del pengar till studentförberedelser, så då har jag inte råd att åka till USA.

Men Cindy och Christopher har bokat sina flygbiljetter, så den 8e juni kommer de till Sverige! Jag kommer hem i mitten av mars, sedan kommer dom hit i juni, så allt för länge blir vi inte utan varandra. Dessutom har jag förhoppningsvis fullt upp där mellan också.

Det inte så roliga den här våren är dock alla papper som ska fyllas i! Det är stipendiumansökning, skolpapper, CSN. Det tar aldrig slut! Men det kommer med paketet, I believe.


Community college, universitet, college...

Har fått några frågor vad det är för skillnad på ett community college och universitet, och varför jag inte börjar på ett universitet direkt.

På ett community college kan du endast få din
associate's degree, eller diverse certificates. Jag ska börja på ett community college för att det drar ner en hel del på kostnaderna. Det är mycket billigare att göra dina första två år på ett community college, och sedan om du vill, transfer till ett universitet för att endast behöva göra exempelvis två eller tre år för att få din bachelor's degree.

För att dra på mig så lite kostnader som möjligt i studielån så är det så jag gör. Men självklart man läsa på ett universitet från första dagen! Det är jättemånga som väljer att studera alla fyra (eller fler) år på samma skola. I det stora hela så sammanfattar man åren efter gymnasiet, oavsett om det är ett community college eller universitet man går på, som "college". Det är liksom den generella benämningen.

Community college har oftast inte "dorms", så som universitet och större campus har.

frågor del 2

Kan du beskriva mer utförligt varför du inte rekommenderar Thoren Business School?
Jag tycker jättebra om lärarna och så, men det är bara det att det är en ganska liten skola, i alla fall den i Gävle. Det tycker jag drar ner det positiva med skolan. Visst är det superschysst att vi får åka iväg på en Business Trip och sådant, men jag tycker inte att det var så mycket sammarbete med företag som de sade att det skulle vara. Sedan så gillar jag inte direkt ekonomiämnena, så det var ju också en faktor till varför jag inte tyckte om det. Men det är säkert en bra skola för dem som är intresserade!

Vad är det bästa med landet USA?
Människorna! Även om det är en fejkade "trevlighet" de klistrar på i affärena så är det så mycket trevligare! Man ber om ursäkt om man går in i någon, man tränger sig inte fram i affären, man ställer sig inte med sina kundvagnar mitt i affären så ingen kan komma förbi. Det är så mycket trevligare att vara runt människor på publika platser som är vänliga.

Kommer du att bo i USA i framtiden eller bo kvar i sverige?
Det vet jag inte än. Förhoppningsvis de kommande fyra/fem åren i USA, sedan får vi se vad som händer efter det.

Hur känns det att go på College där? nervöst, spännade? Är det mycket förberedelser inför ett College?
Det ska bli skitkul, men det är klart jag är nervös. Det blir ju såklart en högre studienivå, så et är jag lite nervös över. Och ja, det är mycket papper som skall fyllas i. Sedan visumhandlingar, och så ska jag finansiera det hela också.

Hur känns det att bli förlovad?
Det är kul! Jag trodde inte jag skulle vara förlovad vid 19års ålder men nu är jag det! :)

Om du skulle få barn i framtiden vad ska de heta då, alltså då menar jag både pojke och flicka?
För tjejnamn gillar jag Haley och Chloé, pojknamn vet jag inte.

Vad ska du läsa för kursen på college?
Det blir business, kommunikation, management, och diverse kurser som omfattar det. Sedan även basics så som engelska, matte, composition och lite sådant. Kommer ha mer koll på det när jag åker tillbaka till skolan nästa gång jag åker till USA.

Jag undrar hur CJ friade till dig?
Det vill jag fortfarande hålla mellan oss.

Hur gammal är CJ?
19, fyller 20 i mars.

Hur länge har ni varit tillsammans?
Ungefär 2,5 år.

Skulle vara jättekul om du kunde berätta lite mer om förlovningen :) Hur länge ni pratat om det? Hur han gjorde? blev du överraskad?
Vi började prata om det helt otippat på skype en dag, sedan sade han att han funderat på det på sista tiden och så ville han veta vad jag tyckte om det. Det var ungefär två veckor innan jag åkte dit i december. Hur han gjorde håller vi mellan oss, men ja, jag blev överraskad!

När du skrev att det är större att vara förlovad i USA än det är i Sverige hur menar du då?
Det kan du läsa i del ett :)

Hur får du visum osv, när du ska gå college?
Man fyller i massa ansökshandlingar man laddar ner från amerikanska ambassadens hemsida, sedan bokar man in en tid med dem för att gå på en intervju och berättar varför man vill plugga i USA osv... sedan avgör dem om man blir godkänd eller inte. Jag antar att det är lite samma princip som när jag sökte om studentvisumet när jag åkte på utbytesåret.

Jag ska åka till USA nästa år, vilka 5 saker skulle du säga är de viktigaste att ta med sig? :)
Något som gör att du känner dig som hemma! Fotografier, tex. Något till din värdfamilj: svenska souvenirer, godis, kokbok - någonting svenskt! Ta även med en liten amerikansk ordlista, det kommer alltid till hands! Sedan vet jag inte, det är så svårt att säga vad som är viktigt för andra.

Kommer du bo hos CJ och dem när du går på college eller kommer du bo i ett "dorm" på colleget?
Ja, jag kommer bo hos CJ. Han har ett år kvar av college, sedan planerar han att flytta till eget - och då flyttar jag med honom om det blir så att planerna går vägen!

Ska du gå bara ett år på college eller ska du gå alla år och få en degree eller vad det heter? :)
Jag ska först göra två år för att få min associate's degree, sedan två år på universitet för min bachelor's degree. Dock kan det ju bli så att jag vill komma hem innan, men det där är i alla fall planen!

Om man går college i USA och tar examen, får man automatiskt bo där i hela sitt liv då? duvet tjaffset om green card osv..
Nej, det får man inte göra. Man får endast vara i USA så länge som studentvisumet eller uppehållstillståndet är giltigt.

Jag ska åka på språkresa till usa & kanada i sommar och kmr vara i seattle bland annat, och jag undrar vad du tkr jag borde köpa med mig hem till sverige, allt från godis, kläder och amerikanska souvernier.
Oj, godisväg tycker jag def. du ska köpa Skittles och Peanut butter M&M's, de är ialla fall det jag alltid handlar hem! Jag tycker inte att USA är så bra på kläder, förutom underbara Forever 21. Skor har de massvis av, och oftast för bra pris. Jag rekommenderar självklart Victoria's Secret för underkläder, mjukisbraller och annat. Och för lotions och duschgrejer är Bath & Bodyworks bäst, tycker jag. Nagellack, så som Essie och OPI är mycket billigare i USA, ca $6-7 per nagellack. Smink är också billigare, butikerna Sephora och Ulta är bäst tycker jag.

frågor del 1

Första delen av svaren, orkar inte svara på alla nu! Dessutom måste jag plugga, hehe. Enjoy.

I vilken stad i Sverige skulle du vilja bo i om du inte bodde i din hemstad?

Oj, jag vet faktiskt inte. Men Malmö är fint!

Vad tycker du om din hemstad?
Eh, Gävle är väl fint på sommaren och nära vattnet, men annars är det inte så mycket att hurra för.


Om man vill åka till USA på semester, vilken årstid på året rekommderar du helst?
Det beror alldeles på var i USA du planerar att åka, men våren är ju alltid fin.

Är det lätt att söka jobb i USA, eller det är bäst om man plugga där först? :]
Om man som icke-amerikansk medborgare vill jobba i USA måste man ha ett arbetsvisum. Man kan få ett sådant om man pluggar i USA, men det är inte en garanti.

Jag undrar om era föräldrar tar seriöst på er förlovning?
Ja, de är väldigt stöttande. Varför skulle de inte?

Och sedan eftersom du säger att förlovning är en störra sak i USA, betyder det att det blir giftermål snart? :)
Förlovning i USA inneebär oftast att man planerar ett giftemål inom en snar framtid. Men nej, något sådant planerar vi inte.

Sen undrar jag hur tankarna har gått kring att ni redan förlovat er när ni aldrig testat att bo ihop i eget hushåll. Jag vet att ni har "bott ihop", men då har ni ju bott hos föräldrar som skött allt det praktiska runt ert boende. Är du orolig att det kan bli så att det inte fungerar i framtiden när ni slutar vara barn och istället ska leva ett "vuxet" liv?
Nej, jag är inte orolig. Funkar det så funkar det. Funkar det inte så funkar det inte. Det får vi se. CJ och hans mamma har gått igenom en hel del i det förflutna, och CJ fick växa upp och bli vuxen bra mycket tidigare än han skulle. Han jobbar fyra jobb och hjälper sin mamma med lånet på huset och mycket annat, bla bilförsäkringar och andra räkningar. Så det har inte alltid varit en dans på rosor att få ihop det praktiska, även om vi bott hos hans mamma.

Hur många karat är din förlovningsring?
1 karat.

Vad tycker dina föräldrar och syskon om att du ska flytta till college??
Syrran är lite avundsjuk att hon inte gjorde det när hon var ung, men det är klart hon är glad för min skull. Mina föräldrar tycker att det är roligt att jag tar chansen, även om det är lite långt bort jag ska flytta.

Hade du kunnat tänka dig bo i usa och uppfustra ditt/dinna framtida barn, eller hade du velat flytta hem till Sverige då? Om du vill ha barn i framtiden då villsäga.
Jag tycker nog att Sverige är ett bättre land att uppfostra barnen, med tanke på skolsystem och sjukvård osv... men det har ju blivit folk av barn i USA också, hehe! Men i USA gäller det att se till att man kan förmå sina barn med en bra uppväxt, man kan absolut inte ta saker för givet - så som utbildning efter gymasiet och bra kostnadsfri sjukvård.

Du har tidigare sagt att CJ är patriot och inte vill flytta därifrån, men hade han kunnat tänka sig flytta till Sverige om den frågan hade kommit?
Nja, om det gäller en begränsad tid, så som kanske jobb i något år, så ja. Men han vill inte flytta från USA permanent. Det är dock andra faktorer som spelar in i det, så som familjen och rötterna han har där som han inte vill lämna.

Hur fick du tiden att gå från någonstans runt nyår tills att du åkte?
Oj, det kommer jag inte ihåg. Men våren brukar alltid gå så fort, men jag kommer ihåg många fina dagar med personerna i klassen!

Hur dags fick du värdfamilj? :)
Jag fick officiellt min värdfamilj den 15:e augusti, dock så fick jag veta att just den familjen var intresserade den 13:e. Jag åkte den 20:e augusti, så det var väldigt kort varsel.

Skulle du rekommendera Thorén business school?
Nej. Jag tycker om lärarna men inte konceptet skolan står för.

Har ni pratat om erat framtida liv? typ hur är era planer om vars ni ska bo, hur många barn, namn, när ni ska gifta er, vars ni ska bo osv? kul att höra ju! :)
Nej, inte direkt. Lite såklart om var vi vill bo, med tanke på att jag ska flytta dit, men barn och sådant har vi inte riktigt diskuterat. Klart vi har pratat om varandras åsikter kring barn osv, men vi har inte pratat om våra barn, så att säga. Jag själv skulle vilja döpa min dotter till Haley, men det är bara vad jag vill :) Jag anser också att det är dumt att planera sådana saker vid en sådan här ålder, man vet aldrig vad som kan hända.

Hur är det minst (tigg-iga) sättet att fråga släkten om pengar om man inte har råd själv att bli utbytesstudent? hur frågade du?
Jag berättade som det var, att det var en upplevelse för livet och i utbildade syfte!

När du gått ut college, då är ju ditt "plugg-visum" ute och du måste till sverige väll? Eller får du green card genom att gå ut college i usa? eller ska du hinna gifta dig innan du gått ur college?
Precis, när man har gjort klart sina studier går studentvisumet ut, och då måste man återvända till sitt hemland. Man får inte ett greencard. Jag vet inte hur många år jag kommer plugga, men vi får se helt enkelt om det blir så!

Vad tänkte du plugga för nåt på collage?
Business med inriktning management/communication

Vad tror du nu skulle göra om du aldrig åkt som utbyteselev? och vad tror du att du nu skulle göra om du åkt men aldrig träffat CJ?
Oj, hade jag inte åkt som utbytesstuent hade jag nog pluggat på universitet eller högskola, med tanke på att jag skulle tagit studenten förra året. Hade jag inte träffat CJ vet jag inte.

Är tanken att du stannar i USA när du är klar med college nu när ni är förlovade?
Är vi fortfarande tillsammans då så är det klart att jag skulle vilja bo med honom där. Man kan inte göra långdistans i hundra år, hehe. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

Har dina svenska vänner och din släckt träffat C? Och va tycket dem om honom?
Ja, min närmsta familj och släktingar har träffat honom, likaså mina närmsta vänner. De tycker om honom och tycker han är trevlig har de sagt till mig i alla fall! Haha.

Hur mycket kommer det kosta att gå college? Måste man gått ut gymnasiet här i sverige för att få gå det?
Du måste ha officiella betyg för att kunna söka, så ja. Det kommer att kosta kring 8000 per termin de första två åren. Om det sedan är så att jag vill fortsätta på universitet i USA (vilket jag måste göra om jag ska ha en Bachelor's degree) så kommer det kosta kring 56 000 per år på det universitet jag tittat på.


Fråga vad ni vill!

Hej!
Mitt bloggande har varit dåligt på sistone, så jag tänkte att vi kör en frågestund!
Fråga vad ni vill, jag svarar på det som är rimligt, hehe. Förlovningen, USA, CJ, college, you name it.

Snälla, fråga nu, så jag inte ser ut som en retard! (Jag kommer godkänna dem om vartannat, så även om du frågat så kommer det kanske stå 0 i kommentarsfältet, so you guys know!)

bones - "anthropologically speaking"Jag har blivit mindre besatt av serien Bones. Nu är jag inne på den femte säsongen som droppade ner i brevlådan idag. Det går inte att inte bli kär i dessa karaktärer!

lunch time!


Nu sticker jag ner på stan och lunchar med världens bästa Nislas!

let's go nuts!

Wohooo! Jag är inte allergisk mot någonting! ALLS! Jag har tryckt i mig en dubbelnougat och en break, IGÅR! Hehe.

allergiutredning

Hej! Jag sitter på Falu lasarett och väntar på att få avläsa mitt stickprov. Jag har varit överkänslig mot nötter och mandel, men visar detta negativt så tänker jag köpa en dubbelnougat det första jag gör! Hehe. Nu har jag dessutom varit i Falun också! Nåja, I'll let you know how it goes. Puss

London Calling

Igår bokade jag spontant en resa till London i maj. En liten weekend tillsammans med moster. Det kan bli mycket trevligt kan jag meddela!

Full rulle i helgen, nu sitter jag med matte D och ja... inte pluggar jag i alla fall!

GAAAH

Bara så att ni vet varför jag totalt inte uppdaterar här är för att jag har två prov i matte D som spökar. Kursen var slut nu vid jul, men jag har ett ogjort prov, samt ett IG som måste fixas till. Inte så jävla roligt. Dessutom har vi en redovisningsuppgift i kursen som skall göras. Så det är ungefär det jag kommer syssla med fram över. Förhoppningsvis är allting klart nästa vecka på fredag.

back in Swedenland

Jag är hemma i Swedenland igen! Resan gick bra, sov hela vägen från Phoenix till New York, och hela vägen från New York till Sthlm. Trots det så tycks jetlaggen krypa på ändå. Men men!

Sista kvällen i Phoenix innan jag åkte hem var vi på La Hacienda, en mexikansk restaurang i Scottsdale Princess hotellet. Cindy känner huvudkocken, och han beställde in fem olika förrätter till oss, samt huvudrätter och fyra olika efterrätter. Vi rullade därifrån och alla var i paltkoma. Men gott var det!


Den här krabaten saknar jag lite för mycket. Men vi ses igen den 27 februari, så om ca sju veckor!

going home

Jag sitter proppmätt efter en supergod middag på La Hacienda. Sista kvällen i staterna, imorgon 7.25 går planet från Phx. Ugh. Har lite bilder att visa när jag kommer hem, nu ska jag duscha, sen krypa ner i sängen och titta på Bones med min älskade pojkvän.

För övrigt är det väldigt tragiskt med massakern i Tucson, helt galet. Hela staten är skakad och det är överallt på nyheterna.

Puss

Yesterday in pictures


Uppmärksam? På väg att hämta Dallas för att sedan åka till NCHS för att kolla på wrestlingmatcher.


Så här roligt har jag i bilen...


Det här stirrade jag på från klockan 16.15 till 20.00. NCHS vann med 47-27, så det var roligt. Förutom att brottarna stinker svett...

it's answer time

Fick du lägga upp bilder på zee's tvillingar?
Hade varit så roligt att se dom, specielt när du skrev att dom va så olika :)
Nej, tyvärr. Hennes facebook profil är inställd på private, så endast hennes vänner ska kunna se bilderna på barnen. Hon ville att det skulle vara så också, därav inga bilder på andra sidor :)

Hej, jag undrar vart du har köpt dina glasögon & vad de kostar? Ja ska köpa glasögon men har så svårt för att hitta några som passar men dina är super snygga!
Hej! Tack, jag älskar mina glasögon. De är Polo Ralph Lauren och är köpta på Synsam. De kostade 4700 om jag minns rätt, men då var glas inräknat. Bågarna gick på 1600 tror jag. :)

Hej. Jag bara älskar det sminket, köpte det när jag var i London i sommras men det håller på att ta slut nu. Du vet ingen bra hemsida som man kan köpa det ifrån USA? För här i Sverige kostar det så sjukt mycket men jag kan inte använda annat.
Hej! Tack till min kära moster, hon tipsar om det här "Det går att köpa fr
www.lookfantastic.com, säker leverans och hyffsade priser (engelsk site, priser i pund)."

todayDAGENS FRUKOST: havregrynsgröt med blåbär & en salamimacka
DAGENS KLÄDSEL: just nu sitter jag i träningstights, sportbh & en blå t-shirt.
DAGENS PARFYM: emilia naturell. hehe.
DAGENS NAGELLACK: inget, köpte dock nytt nagellack igår som jag kanske skall testa? hmm
DAGENS SMINK: nada.
DAGENS SMYCKEN: en ring
DAGENS SKOR: träningsskor.
DAGENS FÖRHOPPNING: att bones visas på tv. hehe.
DAGENS SAKNAD: min familj.
DAGENS DRYCK: en flaska vatten och en diet coke splenda
DAGENS TRÅKIGASTE: min träningsvärk. det gör ont att lyfta armarna.
DAGENS FINASTE: min pojkvän
DAGENS VÄDER: strålande sol & 16 grader varmt.
DAGENS PLANER: dusha, sedan åka till blockbuster och lämna in filmerna och hyra en ny! kanske middag med CJ ikväll!
DAGENS CITAT: sådant orkar jag inte med idag.
DAGENS MÅENDE: super!

har blivit kär i i.d bare minerals

Igår köpte jag I.d bare minerals smink. Foundation, primer, borstar, hela kittet ni vet. Det kostade allt som allt ca $90. I Sverige går bara en foundation på ca 400 kronor. Min hy ser så välmående ut! Jag är galet förundrad över detta. Nu vet jag att jag är lite sen med hypen, men jag har alltid haft samma sminkrutin och inte gjort så mycket förändringar förrän på senare tid.

Min hy har alltid varit lite rödrosig och jag har lätt för breakouts, så som finnar och porer som skriker. Men det här sminket tar bort allt som står ut. Jag är helt förundrad. Och nu när jag läste igenom inlägget så lät det som världens reklaminlägg, vilket det inte alls är, för att göra det klart för oss! Jag vill bara ge lite tips på en bra investering till er rödrosiga småfinniga chicas där ute :)


tåffeltestet.

Idag fick jag mitt resultat från TOEFL-testet jag tog för någon månad sedan. Allting gick superbra och jag kan nu börja söka till college här i USA! Woho.

Nu ska jag svettas lite till min träningsdvd. Puss!

1-1-11

Grått Nytt Hår!

Imorse var vi på donut hunt i norra Phoenix. Vårt stamhak,
Lamars, var stängt idag! Big Joe fick nästan en hjärtattack, då han vill ha sin lördagliga donut. Till slut kom vi på att Dunkin' Donuts var öppet, så Big Joe, CJ & Jag hoppade in i bilen och åkte till Dunin' Donuts.

Idag är slappdag x 1000. Vi har nyss beställt mat online, från Chili's. Så klockan 2.31 pm ska vi åka och hämta det, sedan ska vi ha Bones marathon. Vi hyrde säsong 1 av Bones på Blockbuster för 99 cent. Score!

Hoppas ni hade ett bra nyår! Puss