frågor del 1

Första delen av svaren, orkar inte svara på alla nu! Dessutom måste jag plugga, hehe. Enjoy.

I vilken stad i Sverige skulle du vilja bo i om du inte bodde i din hemstad?

Oj, jag vet faktiskt inte. Men Malmö är fint!

Vad tycker du om din hemstad?
Eh, Gävle är väl fint på sommaren och nära vattnet, men annars är det inte så mycket att hurra för.


Om man vill åka till USA på semester, vilken årstid på året rekommderar du helst?
Det beror alldeles på var i USA du planerar att åka, men våren är ju alltid fin.

Är det lätt att söka jobb i USA, eller det är bäst om man plugga där först? :]
Om man som icke-amerikansk medborgare vill jobba i USA måste man ha ett arbetsvisum. Man kan få ett sådant om man pluggar i USA, men det är inte en garanti.

Jag undrar om era föräldrar tar seriöst på er förlovning?
Ja, de är väldigt stöttande. Varför skulle de inte?

Och sedan eftersom du säger att förlovning är en störra sak i USA, betyder det att det blir giftermål snart? :)
Förlovning i USA inneebär oftast att man planerar ett giftemål inom en snar framtid. Men nej, något sådant planerar vi inte.

Sen undrar jag hur tankarna har gått kring att ni redan förlovat er när ni aldrig testat att bo ihop i eget hushåll. Jag vet att ni har "bott ihop", men då har ni ju bott hos föräldrar som skött allt det praktiska runt ert boende. Är du orolig att det kan bli så att det inte fungerar i framtiden när ni slutar vara barn och istället ska leva ett "vuxet" liv?
Nej, jag är inte orolig. Funkar det så funkar det. Funkar det inte så funkar det inte. Det får vi se. CJ och hans mamma har gått igenom en hel del i det förflutna, och CJ fick växa upp och bli vuxen bra mycket tidigare än han skulle. Han jobbar fyra jobb och hjälper sin mamma med lånet på huset och mycket annat, bla bilförsäkringar och andra räkningar. Så det har inte alltid varit en dans på rosor att få ihop det praktiska, även om vi bott hos hans mamma.

Hur många karat är din förlovningsring?
1 karat.

Vad tycker dina föräldrar och syskon om att du ska flytta till college??
Syrran är lite avundsjuk att hon inte gjorde det när hon var ung, men det är klart hon är glad för min skull. Mina föräldrar tycker att det är roligt att jag tar chansen, även om det är lite långt bort jag ska flytta.

Hade du kunnat tänka dig bo i usa och uppfustra ditt/dinna framtida barn, eller hade du velat flytta hem till Sverige då? Om du vill ha barn i framtiden då villsäga.
Jag tycker nog att Sverige är ett bättre land att uppfostra barnen, med tanke på skolsystem och sjukvård osv... men det har ju blivit folk av barn i USA också, hehe! Men i USA gäller det att se till att man kan förmå sina barn med en bra uppväxt, man kan absolut inte ta saker för givet - så som utbildning efter gymasiet och bra kostnadsfri sjukvård.

Du har tidigare sagt att CJ är patriot och inte vill flytta därifrån, men hade han kunnat tänka sig flytta till Sverige om den frågan hade kommit?
Nja, om det gäller en begränsad tid, så som kanske jobb i något år, så ja. Men han vill inte flytta från USA permanent. Det är dock andra faktorer som spelar in i det, så som familjen och rötterna han har där som han inte vill lämna.

Hur fick du tiden att gå från någonstans runt nyår tills att du åkte?
Oj, det kommer jag inte ihåg. Men våren brukar alltid gå så fort, men jag kommer ihåg många fina dagar med personerna i klassen!

Hur dags fick du värdfamilj? :)
Jag fick officiellt min värdfamilj den 15:e augusti, dock så fick jag veta att just den familjen var intresserade den 13:e. Jag åkte den 20:e augusti, så det var väldigt kort varsel.

Skulle du rekommendera Thorén business school?
Nej. Jag tycker om lärarna men inte konceptet skolan står för.

Har ni pratat om erat framtida liv? typ hur är era planer om vars ni ska bo, hur många barn, namn, när ni ska gifta er, vars ni ska bo osv? kul att höra ju! :)
Nej, inte direkt. Lite såklart om var vi vill bo, med tanke på att jag ska flytta dit, men barn och sådant har vi inte riktigt diskuterat. Klart vi har pratat om varandras åsikter kring barn osv, men vi har inte pratat om våra barn, så att säga. Jag själv skulle vilja döpa min dotter till Haley, men det är bara vad jag vill :) Jag anser också att det är dumt att planera sådana saker vid en sådan här ålder, man vet aldrig vad som kan hända.

Hur är det minst (tigg-iga) sättet att fråga släkten om pengar om man inte har råd själv att bli utbytesstudent? hur frågade du?
Jag berättade som det var, att det var en upplevelse för livet och i utbildade syfte!

När du gått ut college, då är ju ditt "plugg-visum" ute och du måste till sverige väll? Eller får du green card genom att gå ut college i usa? eller ska du hinna gifta dig innan du gått ur college?
Precis, när man har gjort klart sina studier går studentvisumet ut, och då måste man återvända till sitt hemland. Man får inte ett greencard. Jag vet inte hur många år jag kommer plugga, men vi får se helt enkelt om det blir så!

Vad tänkte du plugga för nåt på collage?
Business med inriktning management/communication

Vad tror du nu skulle göra om du aldrig åkt som utbyteselev? och vad tror du att du nu skulle göra om du åkt men aldrig träffat CJ?
Oj, hade jag inte åkt som utbytesstuent hade jag nog pluggat på universitet eller högskola, med tanke på att jag skulle tagit studenten förra året. Hade jag inte träffat CJ vet jag inte.

Är tanken att du stannar i USA när du är klar med college nu när ni är förlovade?
Är vi fortfarande tillsammans då så är det klart att jag skulle vilja bo med honom där. Man kan inte göra långdistans i hundra år, hehe. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

Har dina svenska vänner och din släckt träffat C? Och va tycket dem om honom?
Ja, min närmsta familj och släktingar har träffat honom, likaså mina närmsta vänner. De tycker om honom och tycker han är trevlig har de sagt till mig i alla fall! Haha.

Hur mycket kommer det kosta att gå college? Måste man gått ut gymnasiet här i sverige för att få gå det?
Du måste ha officiella betyg för att kunna söka, så ja. Det kommer att kosta kring 8000 per termin de första två åren. Om det sedan är så att jag vill fortsätta på universitet i USA (vilket jag måste göra om jag ska ha en Bachelor's degree) så kommer det kosta kring 56 000 per år på det universitet jag tittat på.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback