tisdag = no talking to boyfriend

På tisdagar går inte mitt och CJ:s scheman ihop. Han börjar skolan då jag fortfarande är i skolan. Sedan jobbar han direkt efter skolan, och sedan sover jag när han kommer hem. Det är sådant man får räkna med när det är en tidsskillnad på 8 timmar!

Jag har spenderat kvällen med att plugga integraler. Jag har det sista provet i matte d imorgon! Eller tja, jag har ett prov som jag fick IG på och ett prov som jag missade när jag var borta också, men förutom det så är kursen snart slut.

Nu ska jag hoppa in i duschen! Sedan ska jag mysa framför House.


Glad tjej i Phoenix i november.

Ge mig sommar istället för -16 grader.


Djanaée & jag. North Shore, O'ahu, Hawaii.


Christopher & jag, Waikiki beach, O'ahu, Hawaii.


Christopher & jag. Pacific Beach, San Diego, CA.


Nattbad i poolen i Phx.


Bocken

Spenderade dagen på stan med mamma. Det var svinkallt! Men vi handlade några julklappar, och självklart så besökte vi denna...




Vi ser ut som turister i vår egen stad... haha!


Sen blev det lite för kallt så vi satte oss och drack varm choklad istället.

Begravning

Idag har vi begravningsakten för P. Det känns jobbigt, vi har ju redan sagt vårt hejdå. Men nu får även alla andra göra det. Jag lånar det som vi även hade med i dödsannonsen.

Och när ni fylls av sorg, skåda då på nytt i era hjärtan,
och ni skall se att ni i sanning gråter över det som
varit er till glädje.

Vi saknar dig. Igår, idag och föralltid.

brillfirre



Nu har jag fått mina glasögon och jag SER! Jag ser när jag kör bil, jag ser när det är mörkt. Jag ser texten på tv:n. Så skönt.

Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving i USA, och detta stod i ett mail från min underbara pojkvän.

"You are what I am so very thankful for in my life. I love you, always and forever."


plattång

Jag har lärt mig att locka håret med plattången och nu gör jag det mest hela tiden. hehe.


Today is Nislas day!

Idag ska jag äntligen få träffa min söta Niclas! Eftersom det har varit rätt mycket för mig, först USA och sedan allting som hände när jag kom hem, har vi inte riktigt haft tid. Men idag så!

Niclas är def. en av de bästa människorna på den här jorden. Den människan har gått igenom så mycket, och alltid, alltid, varit samma underbara person. Är det någon man ska beundra så är det honom. Han har alltid funnits där för mig och lyssnat på allt mitt tjatande när saker inte har varit så lätta. Och så har han fått mig att skratta när det inte kännts som ja velat göra det.

Dessutom har han världens snabbaste och roliga kommentarer under både lämpliga och olämpliga tillfällen. Humor, helt enkelt. Eller vad säger du, min ponny? (hehe, internskämt.) Puss på dig älskling, du är bäst! Idag blir det kladdkaka!



Christmas 2010


Jag är inte hemma i jul, utan firar julen i USA tillsammans med min andra familj. Jag har inte direkt några önskemål på julklappar. Presentkort på VS, Forever 21, Sephora osv skulle vara skönt - då kan jag shoppa i USA då jag är där. Självklart står Mulberry Bayswater på listan, det gör den varje år, hehe! Annars så är det Thomas Sabo berlocker, en mini-plattång från GA.MA, House DVD-box och ett tv-spel. Men jag har liksom allt jag behöver. Hur weird?

leighton meester


Leighton Meester

abs in progress

Mina magmuskler bränner och armarna skakar! Undra hur det kommer kännas imorgon?

Nu ligger jag och min söta kisse i soffan och tittar på Svenska Hollywood fruar. Eller ja, han sover och snarkar, jag slötittar. Dessutom hade jag en supermysig skypedejt med CJ ikväll! Vi har inte pratat sen i torsdags. Det var behövligt!


Jag och min älskade Christopher i Kona, Hawaii i somras.

monday

Nu kan jag bocka av det muntliga delprovet i svenska b, som var att hålla ett tal. Det känns bra!

Annars händer det inte mycket. Har legat efter med rätt mycket i skolan, men nu är jag ikapp med allt utom ett matteprov. Nu ska jag dock ta mig i kragen och träna, sedan ska jag krypa ner i soffan och dricka glögg resten av kvällen.

julklappsshopping!



DAGENS FRUKOST: en macka och risgrynsgröt med kanel!
DAGENS KLÄDSEL: svarta legings, svart linne och blå kofta som numera är min favorit.
DAGENS PARFYM: chanel - chance
DAGENS NAGELLACK:
grått från h&m.
DAGENS SMINK: ögonskugga och rouge. böjda ögonfransar
DAGENS SMYCKEN: thomas sabo armband, diamanthjärta-halsband jag fått av CJ.
DAGENS SKOR: svarta stövlar
DAGENS FÖRHOPPNING: att jag hittar lite julklappar idag
DAGENS SAKNAD: no words needed. <3
DAGENS DRYCK: avslagen pepsi max.. hehe
DAGENS TRÅKIGASTE: vädret
DAGENS FINASTE: min pojkvän
DAGENS VÄDER: snö, regn, slask, grått.
DAGENS PLANER: julklappshandling med mamma, sedan har jag massa skolarbete jag MÅSTE göra nu.
DAGENS CITAT: jaja.
DAGENS MÅENDE: ganska bra. rätt utvilad!

Blair Waldorf



När Gossip Girl först började visas hatade jag karaktären Blair. Nu är hon min favorit. Leighton Meester är så otroligt vacker och Blairs kläder, frisyrer och skor är heavenly.

ehhh

Det här med att blogga går inte så bra har jag märkt. Har massvis att göra, så det kommer väl uppdatering när jag hinner! Puss

billa brillfirre

Jag har gått och blivit närsynt på äldre dar! Så nu är det glasögon på heltid som gäller för fröken fräken. Ganska skönt då jag i dagsläget inte ser så skarpt. Dock har jag ju kvar läsbrillsen så jag måste byta och ha mig. Men men. Mindre skönt för mammas plånbok. (Puss på er mamma och pappa!) Så nu kan jag bocka av närsynt, långsynt och brytningsfel. Inte illa va?

Nu ska jag krypa till sängs. Jag har praktik imorgon 07.00. Gäsp. Var förresten på Porry Hatter idag. Ganska tråkig film, boken är mycket bättre.

Over and out. Godnatt!

PS. en månad på dagen till jag sticker till Staterna!!

Saknar sin pojkvän...

Detta vaknade jag av en av dagarna i USA... hehe. Romantiskt? Not so much..

Christopher: Good morning beautiful!
Jag: Good morning! (väldigt glad, jag menar, vem vill inte höra det när man vaknar?)
Christopher: I was talking to your ass.


85024, Arizona, USA


He turned into a smoker


Brottarträning


Trött brud påväg att köpa frukost


Sunrise at Sky Harbor airport


Happy girl


friday

Idag har jag försökt shapea up mig lite och sminkat mig och klätt på mig! Jag åker nämligen till Sthlm i eftermiddag. Imorgon klockan 08.30 ska jag göra TOEFL-testet. Känns inte alls lockande och jag har inte pluggat någonting, men det får gå som det går! :)

torsdag

De senaste dagarna har varit lite röriga. Igår var jag och mamma på begravningsbyrån och ordnade lite praktiska detaljer. När mamma sätter sig i bilen för att starta så är den tvärdöd! Jag hade glömt bilens lysen på över natten och laddat ur batteriet. Jag var så chockad när jag kom hem att jag antar att jag inte hade en tanke på att vrida av lysena. Men det är sådant som händer! Så jag och mamma springer till bussen, och halt var det! Man kunde ju inte göra annat än att skratta. Bilen är död och vi ska till en begravningsbyrå... hur ironiskt?!

Idag så tog jag en vända på stan, pratade med juristbyrån om uppgifter som ska fixas och sedan köpte jag mig ett linne. Jag var även tvungen att ta foton för mitt TOEFL-test som jag ska göra på lördag. Sedan hann jag och mamma med lunchbuffé. :)

Tandläkaren har jag hunnit med också. Jag fick beröm för mitt fina tandtrådande. Jag fick skäll sist jag var där... hehe. Anyways. Nu ska jag lägga mig och läsa Sofis mode och äta marabou vintervit.

Puss på er solstrålar.

Ännu en dag

Tack för era kommentarer, och även ett tack till alla mina vänner som hört av sig.

Det känns konstigt och tomt hemma. Jag har ont i magen hela tiden och är helt utmattad. Det var minst sagt en chock att komma hem, men jag är glad att jag hann hem en dag innan allting.

Som ni nog förstår så var mammas man väldigt sjuk i cancer. Diagnosen ställdes för drygt ett år sedan, men ni förstår nog också att detta inte var någonting jag velat skriva här. I samma veva som jag kom hem från mitt utbytesår så blev han diagnostiserad med cancer i magmunnen. Efter cellgifter x2 och operation så blev han mycket bättre - och det var då vi åkte till USA tillsammans.

I somras så fick han dock metastaser i skelettet, lungorna och levern. En ny kur cellgifter och även strålbehandling fick han, men till slut orkade inte kroppen längre. Allt detta skedde väldigt fort, och det är något att vara tacksam över även fast det är svårt. På ett sätt hände det alldeles för fort, men det hade vi tyckt även om detta hade pågått i flera år framöver.

Just nu är det skitjobbigt, och det kommer det vara ett tag. Men livet måste gå vidare.




Vila i frid <3

Idag lämnade mammas Älskade Peter oss. Efter en tid med cancer så orkade inte hans kropp längre och han somnade in. Han var hemma tillsammans med den han älskade, så som han ville.

Mamma har förlorat sitt livs kärlek och jag har förlorat en nära familjemedlem. Ord kan inte beskriva hur det känns idag och hur ont det gör, men han har inte ont längre.

Jag är glad att de fick spendera en vecka tillsammans, bara dem två, och jag är glad att jag fick komma hem och säga hejdå, även om det gick fort.

Vila i frid Peter, du är föralltid älskad och saknad hos oss.



hemma i Sverige

Jag är hemma på svensk mark igen. Det gör lite ont i mitt hjärta då Chistopher är på andra sidan jorden. Jag vill inte gå och lägga mig ensam... men om 39 dagar ses vi igen.

Jag har varit hemma sedan 18.00 någonting. En lång dusch och mat har jag hunnit med. Även en mysig skypedate. Nu ska jag snart krypa i säng och försöka ta igen all sömn jag missat. Imorgon lägger jag nog in lite bilder från USA, om inte annat kommer de upp senare i veckan.

Puss

chicago

Jag ar sa ledsen... Man tror att det ska bli lattare och lattare att saga hejda varje gang, men det blir bara svarare. Jag vill inte aka hem ensam. Jag orkar inte. A andra sidan sa kommer jag tillbaka om sex veckor, men det ar anda skitjobbigt. Nu sitter jag pa flygplatsen I chicago. Sju timmar kvar till planet gar. Mellanlandar I kopenhamn innan jag kommer till sthlm. Det finns inget vettigt att ata och jag har absolut ingenting att gora.

lördag

Hej!

Jag har inte uppdaterat på ett tag men det har varit full rulle här. Jag och CJ försöker ta vara på varenda dag, för jag åker hem imorgon bitti. Ugh, jag hatar att säga hejdå.

Jag har lite bilder jag vill publicera men jag orkar inte hämta kameran och lägga in dem. Det får bli när jag kommer hem.

De senaste dagarna har jag hängt med brottarlaget, CJ, shoppat och lite sådant. Kollat på bilar. CJ ska köpa en bil till mig(!), till jag flyttar hit för college. Appropå college så var jag dit igår och hämtade alla papper som ska fyllas i så nu är det bara att sätta igång med allting.

Nu kom Big Joe med Starbucks och donuts. Mums! Vi kanske hörs senare idag, vi har dock ett barnkalas att gå på men annars hörs vi kanske i Chicago där jag har en mellanlandning på TIO freaking timmar.

Puss!

life is good

+ jag spenderar dagarna med världens bästa pojkvän
+
vädret är toppen.
+ jag har en till familj i ett annat land som älskar mig
+ jag har bakat cupcakes och ska nu garnera dem tillsammans med CJ
+ jag har kunnat slappna av för första gången på väldigt länge
+ mina naglar är nymålade och fina
+ min mobil är avstängd
+ diet coke with splenda är sååå gott
+ jag vaknar och somnar brevid min pojkvän

would you like some pork?


Take out for dinner?

Jag vaknade imorse klockan sex och märkte att det luktade mat i hela huset. Jag gick upp och såg att ugnen var på. Cindy hade lagt in köttet i ugnen igår kring 7.30 pm, för det skulle lagas så vi kunde äta det idag. Hehe.

Jag springer in till CJ och skakar honom och säger att ugnen är på. Jag vågade inte öppna med tanke på att det kunde väl brunnit där inne. Han tar ut köttet och stormar in till Cindy. Hon säger "oops". Haha. Så i NIO timmar var köttet i ugnen på 350 grader F. Inte bra. Vi hade en jäkla tur att det bara såg ut som det gjorde.

pictures pictures pictures.


Vår enorma pumpa


Före


Efter! Är han inte söt?


Speed HUMP!


Mitt andra hem.

girl's day at home!

Jag är sore!

CJ och jag har hikeat ett berg två dagar i rad nu. Vi är ganska tävlingsinriktade båda två, så vi tänkte att vi skulle upp på toppen så fort som möjligt. Idag känns det i rumpan att det gick uppför igår. Men fan va snabba vi var upp på toppen!

Nu är CJ i skolan, sedan har han brottarträning i eftermiddag, så jag är ensam hela dagen. Nu har jag nyss tittat på senaste Gossip Girl (oh my!), och om ett tag ska jag ut på en promenad hade jag tänkt. Vädret är super, +24! Det ska bli +32 idag.

Jag har det bra här borta, men en del av mig gör ont då jag vet att allting inte är toppen hemma. Jag vill att ni som läser skänker en tanke till min mamma och hennes man just nu. Cancer är en hemsk sjukdom.

Ta hand om er!

frågor

1. Har du börjat söka till College i Arizona än, och isåfall, hur långt in i ''processen'' är du (visum, TOEFL, College Essay osv.)?
Jag har inte börjat söka, men jag vet vilken skola jag ska söka till. Jag ska till skolan imorgon eller på torsdag och få lite mer information kring papper och sådant som måste skickas in. Jag kan inte ansöka om visum förrän jag fått vissa papper av skolan. Jag vet inte om de kräver en essay, det är olika på olika skolor. Toefel-testet ska jag göra om två veckor.

2. Om man är intresserad av att läsa på college i USA efter gymnasiet, ungefär när är det lämpligt att man börjar göra det som krävs för att söka? (visum o sånt)
Det beror lite på. Jag vet folk som fått sitt visum utfärdat två veckor innan de åkt. Men först är det väl diverse tester och ansökningar som ska göras innan du fixar visumet, då det är väl ungefär det sista i processen. Jag går sista året på gymnaiset nu, så det är väl dags att börja då.

Vad är CJ's favogodis då?
Sura ahlgrens bilar, marabou mjölkchoklad och polly.


jag ska till USA efter sommaren, som utbytesstudent. och jag har varit jätte inne med att välja arizona som delstat, just för att det verkar vara så olikt sverige, varmt och lite mer avslappnat än LA typ. vad tycker du? Du har ju lite mer koll än vad jag har ;)
Visst är det en trevlig stat, men klimatet varierar otroligt beroende på var i staten du är. Phoenix är så pass varmt och torrt för att det ligger mitt i öknen, i en dal. I Flaggstaff ser det ut som i Sverige med granar, snö på vintern och så. Hur som helst så älskar jag den här staten! I arkivet, under "Frågor och annat om USA" så kan du gå tillbaka och läsa några inlägg om AZ. :)

Hur länge stannar du?
Jag åker hem den 7 november.

När är det Zee ska föda? :)
Beräknat datum är kring 20 december, men troligtvis kommer de vara en månad tidiga. Så runt slutet av november hoppas vi på tidigast. Barnens lungor är inte fullt utvecklade, så de får helst inte komma tidigare än så.