det amerikanska presidentvalet

Here we go. Många har frågat mig om presidentvalet.. Pratas det mycket om det i skolan, hör du om det på nyheterna, vad tycker dina kompisar osv.. Jag ska försöka få ihop något vettigt.

Det är inte förrän nu vi har börjat diskutera presidentvalet i skolan. Studenter emellan har det diskuterats länge, men lärare här får inte tala om för oss vilka de röstar på - och pratar vi om det i skolan måste de se till att vi inte lägger mer fokus på Obama, jämfört med McCain, and the other way around. Idag, som exempel, tittade vi på kandidaternas officiella kampanj-låtar. En tjej frågade om vi kunde lyssna på en till som tillhörde Obama, men de kunde vi inte, för då var vi tvungna att lyssna på en til McCain låt, vilket vi inte hade tid till innan lektionen var slut. Så strikt är det att diskutera valet.

Vad jag har hört så tror de flesta att Obama kommer vinna, och många på skolan går runt med tröjor som säger "I<3ObAMA" osv... Jag och Niqi håller just nu på med ett projekt för tv production då vi intervjuar folk, och en av frågorna är "vem tror du kommer vinna presidentvalet". Obama har majoriteten av de frågade svarat, när vi frågar varför, så säger det "jag röstar på honom för han är svart."

Inte bara på skolan har jag hört det. Många kommer lägga sin röst på Obama för att han är african american, även fast de inte vet vad han står för så kommer de rösta på honom för att han är det. Det upprör mig, att USA som ändå har stort inflytande på den övriga världen, låter sig själva vara så oinformerade om en person som kanske kommer vara deras nästa president. Det handlar inte bara om Obama - det är lika med McCain. De röstar på honom för att de inte vill ha en svart man som styr vita huset.

Jag hatar att säga det, men det är väldigt rasistiskt när det kommer till presidentvalet. De väljer deras näste president genom att kolla på deras hudfärg. Jag frågade en tjej i skolan varför hon vill att McCain skulle vinna, hon svarade "för jag vill inte att en svart man ska styra vita huset". Jag frågade vad hon tyckte om att han ska hålla trupperna kvar i Iraq, hon svarade "det visste jag inte." Hur kan man rösta på en person, när man inte ens vet vad personen i fråga står för?

Ska jag vara ärlig så är ungdomar i Sverige mer informerade om presidentvalet här, än vad Amerikanska ungdomar är. I år kommer fler Amerikaner rösta än tidigare, för att Obama har nått ut till the African Americans, en grupp som tidigare inte varit så himla aktiva i röstningen. På ett sätt gör det mig frustrerad. USA är ett land med så pass mycket inflytande på övriga världen, och de bryr sig inte om att gå och rösta - och sedan klagar de i fyra år på hur deras land styrs..

En annan sak som jag hörde idag när jag intervjuade en tjej, var "vilka står det mellan", när jag frågade henne vem hon trodde skulle vinna president valet. Jag fann inte ord för det. Hur kan hon inte veta det? Det är någonting om valet VARJE dag på tidningens förstasida, det är på nyheterna varje dag, du kan se debatter i repris på tv kanalerna. Inte ens den övriga världen kan undgå presidentvalet.

Det kommer bli intressant att se vem som vinner, för hur som helst så kommer historia skapas. Alltingen blir det den första kvinnliga vice-presidenten, eller den första svarta presidenten. Jag önskar bara att vissa vore mer informerade om kandidaternas politik, istället för deras hudfärg.. Vi får se om en vecka, vem som blir USAs nästa president.

do you need a map?

HEJ.

Igår skulle jag promenera hem från skolan, för jag hade ett projekt att göra så jag var tvungen att stanna kvar efter skolan ett tag, så jag tänkte att då behöver jag inte ringa CJ, jag kan lika gärna gå hem. Jag har gått till skolan en gång förut och hittat, och jag menar, jag åker ju den vägen varje dag så inte skulle jag ha något problem med att hitta hem. Well.

Jag gick vägen vi åker till skolan, men jag svängde på en gata för tidigt, inte tänkte jag på det, utan fortsatte gå. Jag gick och gick och det var varmt och jag hade skavsår. Jag tänkte att "snart måste jag vara hemma" för det är bara en halv mile från skolan. Helt plötsligt var jag tillbaka vid skolan! Jag hade då gått runt ett område i en cirkel. HURRA... Jag var på 15th street, jag bor på 12th, så jag tänkte att om jag går upp tre gator, så bör jag vara hemma.

Jag gick och jag gick och jag kom till 12th street. Great, nu var det bara adressen kvar, vilket är hus nmmer 19215.  (ja, det är 19 000 jävla hus i mitt kvarter eller något sådant..) Jag hittade äntligen det nummret, men det var inte mitt hus! Så till slut gav jag upp efter att ha gått i en halvtimme med alla mina böcker, skavsår och 35 gradig värme. Jag ringde CJ.

E: I'm lost.
CJ: Are you serious?
E: mhm..
CJ: You gotta be kidding me?
E: I'm serious, it's not funny and I'M LOST!!!
CJ: Oh my god.. Well, I'll pick you up.. Where you at?
E: I'M FREAKING LOST. I don't know where I'm at!
CJ: I get that. Look at the street sign!
E: Oh. Okay.

Det slutade med att han hittade mig i alla fall och jag kom hem välbehållen. Han gav mig också en detaljerad beskrivning på hur jag ska ta mig hem hädan efter. Straight down the street, take a right, take a left, take a right and you're home. JA, jag är dum! Haha..

Hur som helst... mer saker har hänt. En kille på min skola tog livet av sig i helgen, genom att skjuta sig i huvudet. Det går massvis med rykten på om varför han gjorde det, om att han gjorde det framför sin flickvän och jaa, alla pratar om det. Han bodde på samma gata som oss, och var nära vän till Tyler, en av mina kompisar. Han var junior på skolan, nyss fyllt 17. Så North Canyon är i sorg just nu.

Vi pratar också om valet i skolan just nu, jag ska skriva ett inlägg om det hela ikväll eller kanske imorgon - vi får se när, men jag ska skriva ett inlägg innan valet som är precis om en vecka!

Ha det bra.

homecoming! - shake shake, shake shake, shake it.

HEJ. Nu ska jag berätta om gårdagen.

Dagen började med att Cindy väckte mig alldeles för tidigt - för att vi skulle åka och uträtta några ärenden och sedan åka och köpa mina smycken till klänningen. Sagt, och gjort. Sedan åkte vi till en biltvätt som wrestlinglaget på skolan ordnat, där var alla och slet som små djur och tvättade bilar för att tjäna pengar. Det var kul att se. Haha!

Vi kom hem, jag lockade mitt hår och sminkade mig, klädde på mig och allt vad det innebar. Sedan kom Cindys föräldrar hit och tog bilder på mig, haha! Sen åkte jag och CJ och åt på en restaurang innan vi åkte till dansen.

Hur som helst hade jag hur kul som helst! Jag spenderade majoriteten av kvällen med Mara, Jessica, Eva och Adrien. Vi dansade i stort sätt hela kvällen och jag har nu extremt stora blåsor på mina fötter efter mina skor. Men det är det värt! Alla som var där blev helt galna när de spelade "shake it", by Metro Station. Jag och Mara hade dock mest roligt under "Hot N' Cold." Haha!

Hur som helst hade jag en jätterolig kväll och träffade mycket roligt folk. Vissa som jag inte känner kommer fortfarande fram och säger "hey, you're the girl from Sweden!". Det är rätt roligt. Hur som helst så var det en toppenkväll!

 

På bilden till vänster ser det ut som att jag har en jättestor rumpa, men det är för att en av hundarna är bakom mig! Haha. Fler bilder finns på min bilddagbok (klicka) - klicka sedan på nummer 26.

homecoming game and carnival

HEJ.

Igår såg jag min första amerikanska fotbollsmatch. Eller jag såg halva. Det var så tråkigt och jag fattade ingenting så jag åkte hem i halvtid. Haha! Hur som helst så vann vi med 62-0, tror jag - och hela skolan skrek som galningar när homecoming king och queen blev uppropade!

Innan matchen var jag och Mara på karnivalen. Det var massa aktiviteter och hon kickade my ass på en av aktiviteterna. Man ska stå på en typ liten upphöjning, och så har man en typ lång kudde i handen så ska man slå ner den andra. Hon spöade little miss exchange student. Haha!

Hur som helst var det kul, och alla på fotbollsmatchen var klädda i svar för det var dresscoden. School spirit är helt sjukt! Anyways, nu ska jag duscha - sen ska jag till the mall och köpa mina smycken till homecoming, för det är ikväll!

Bilder kommer nog imorgon om jag har tid - har jättemycket att göra när det kommer till skolan. PUSS.

gardagens homecoming assembly

HEJ.

Igar var det verkligen school spirit pa skolan. Vi hade varr homecoming assemby - som sagt ar det att man blir excited over dansen som ar imorgon. Man sitter med sin graduation class, sa jag satt med alla juniors. Mitt emot oss satt alla seniors. De skrek "SENIORS" - vi buade, och skrek "JUNIORS". Alla seniors var kladda i gult, juniors i vitt, sophomores i gratt och freshmen i orange. Sa hela gympasalen var fyra farger.

Cheerleadersarna gjorde sina moves och kastade folk i luften, danceline dansade, fotbollsteamet kom ut och skrek och the homecoming nominerade presenterades. Det var sjukt - har ar man verkligen stolt over sin skola och det marks nar man ar 1700 (halva skolan) i ett rum!

Jag filmade lite nar fotbollslaget kom ut, men jag vet inte hur bra det blev och jag har det pa datorn hemma. Men jag kanske lagger upp det om det ar vart att se. Det finns lite bilder pa bilddagboken ocksa.

Idag ar det school color, som ar dresscode, sa typ alla gar runt i lila. Jag har dock bara en lila t-shirt, men vissa gar hela vagen ut med shorts, strumpor, armband, halsband, you name it. Vissa har sprayat haret ocksa.. 

Ikvall ar det karnival innan fotobllsmatchen, det kommer tydligen vara crazy for i stort satt alla kommer vara dar. It's gonna be so much fun! Dessutom blev jag utbjuden till homecoming idag, men jag tackade artigt nej for jag redan har en dejt. Men det var sweet! :)

Nu ska jag gora nagot vettigt. Jag sitter i tv production men skolservern ar nere sa vi kan inte komma at det vi jobbat med. Vi kanske hors ikvall efter fotbollsmatchen - eller inmorgon. Justja, nu har jag fixat mina naglar och har skor till klanningen! :D

homecoming assembly

HELLO.

In tv production right now, not doing anything at all. Jag gjorde nyss klar min PSA - Public Service Announcement. Eller nagot liknande, jag fokuserade i alla fall pa drunk driving. Sa nu har jag ingenting att gora..

Vi vantar pa att vi ska fa ga pa homecoming assembely, det ar nagot grejs som ska fa oss exalterade infor dansen pa lordag. the cheerleaders, dansarna och skolbandet upptrader och hela skolan ar dar och tittar. Det kan nog bli intressant.

Idag ar det class color day, sa jag har vita klader pa mig! Det var sa kul for alla i mina american history class hade vitt pa sig.  Haha! Just ja, ni vet Eva jag berattade om igar? Det visar sig att vi ar grannar! Haha. Laskigt.

Nu ska jag ga och stora nagon som jobbar.. haha!

skoltidning, manikyr, lunch och biologitest.

HEJ.

Jag misslyckades inte totalt på mitt biologiprov idag - jag lyckades till och med få ett B. There we go! Vi ska dock inte prata om provet imorgon.. Det kommer inte gå lika bra - men vad ska man göra åt saken?

Hur som helst har det varit en lång dag. Jag lunchade med Eva idag, en tjej i min American History class. Jag har aldrig riktigt pratat med henne förrän idag, och det visade sig att hon är riktigt trevlig. Jag och CJ börjar spekulera om att hon bor på samma gata som oss. Läskigt. Haha!

Förutom det så kom skoltidningen ut idag, scary. Jag fick höra "I saw you in the newspaper" ett antal gånger. Men hur som helst blev båda artiklarna bra till slut! Jag och Kayla sprang runt på campus och delade ut tidningar som idioter i värmen - de var tunga, vi är otränade och vi var hungriga... men till slut fick vi ut alla 100 tidningar som vi skulle dela ut (mellan 4 byggnader!)

Sen kom jag och Ulisses på att vi är totala misslyckanden när det kommer till Ms. Travers engelska klass. Vi läste delar ur olika tal, och så skulle vi säga om det var ethical, logical eller emotional appeal på det hela. Det visade sig att vi var helt ute och cyklade. Man kan ju inte veta allt. *Bortförklaring*.

Nu ska jag ta tag i mina vocab ord för nästa vecka, plugg plugg. Imorgon har jag bokat tid på nagelsalongen så jag ska få manikyr och pedikyr inför lördag. Efter det ska jag till the mall och köpa skor till klänningen. Och så måste vi åka och beställa en sån där blomma som man har på handen, och ens dejt har den på sin jacket? Ni vet. En sådan i alla fall.


varför äter amerikaner bara med gaffeln?

HELLO.

Hur har ni det? Idag hade vi halvdag vilket betyder att jag kom hem från skolan 11.30 - jag klagar absolut inte. Jag, CJ och Ryan åkt och käkade lunch på Diary Queen - jag åt kyckling sallad, med ost på! Jag förstår inte varför man har ost på en sallad?

En sak som jag finner roande är att amerikanarna verkligen bara äter med gaffeln. De dukar inte ens fram knivar. När jag inte äter med bara gaffeln, utan med båda besticken, retar min värdfamilj mig och säger att det ser väldigt roligt ut och att det ser ut som att jag är på någon fin restaurang. Jag äter ju bara som jag är van! Men det är rätt roligt för det får dem att se slaffsiga ut..

Nu ropar Cindy att jag ska duka - fram med BÅDA besticken!

spirit week på north canyon high school

Hej!

Ny vecka - nya läxor, nya prov. Jag kommer misslyckas stort på mina två biologiprov jag har den här veckan. Men jag orkar inte riktigt bry mig just nu.

Hur som helst så är det homecoming i helgen, vilket gör den här veckan till "spirit week". Man klär ut sig för olika dagar osv.. Idag var det djungel tema, imorgon är det beach, onsdag är wild wild west, torsdag är class colors (juniors har vitt) och på fredag är det skolfärger - vilket är lila. Jag ska definitivt bära vitt på torsdag och lila på fredag.

Idag har jag inte gjort mycket, varit i skolan och sen har jag bara gjort mina läxor. Roligt, huh? På fredag är det i alla fall homecoming fotbollsmatchen som jag ska gå på... och sen är det dansen! Jag är excited.

Tänkte bara uppdatera att jag lever, har väldigt mycket att göra i veckan. Läxor, shoppa skor och smycken för homecoming, fixa mina naglar och plugga.. Så vi får se när jag uppdaterar igen.

Jag saknar er där hemma!

tv production

this is how much fun i'm having in class right now :)

fredag!

Hejsan! It's friday and I'm happy!

Idag har jag bara varit i skolan, sen har jag inte gjort så mycket mer. Christopher hämtade mig efter skolan och vi åkte och köpte lunch, jag åt kycklig wrap. Intressant info, huh? Anyways, efter det åkte vi hem och kollade på en film. Cindy ringde och sa att vi hade tid på nagelstället så Joe hämtade upp mig och skjutsade mig dit.

Jag somnade nästan när jag fick min pedikyr, i love it! Jag har nu blå tånaglar som Cindy inte gillar. Jag bokade även tid för nästa vecka, då ska jag få pedikyr och manikyr inför homecoming! Det blir nog najs.

Imorgon ska jag nog åka och shoppa med Cami och Bente. Inte säkert än men jag vill verkligen ha lite nya kläder så det kommer bli trevligt.. Och vet ni? Idag pratade jag med mamma om att få en tatuering för min födelsedag/julklapp. Och hon ska inte nej! Hon sa att hon skulle tänka på saken. Det kan väl du också göra, pappa? *Blinkar med ögonen*.

Och nu till den bästa nyheten.. FALL OUT BOY har konsert i Phoenix i December. Den dåliga nyheten är att det är på samma dag som Cute Is What We Aim For. Men får jag välja blir det FOB, men jag måste dock prata med Kayla om det..

Nåja, nu ska vi se Sex and the city filmen - imorgon är det lördag and i get to sleep in! :)

sovmorgon.

Hej!

Idag hade i princip alla utom the sophomores på North Canyon sovmorgon! De tog ett test, och tog man inte testet behövde man inte vara på skolan förrän klockan 11 på förmiddagen - och så slutade vi klockan 14, vilket vi alltid gör. Det gjorde att alla våra lektioner var bara 2o minuter långa - så vi fick inte speciellt mycket gjort i skolan idag. Men jag klagar inte.

Imorgon ska jag och Niqi börja filma för vårat projekt i tv production. Vi ska gå runt och fråga random elever och lärare massa frågor, sen ska vi sätta ihop det till ett program. Jag vet inte om jag skrivit om det här förr? Men som sagt så ska vi börja filma imorgon. I am excited!

Många har frågat om klänningen, och det är en strapless svart klänning med ett typ krämvitt band i midjan, som jag knyter i bak så det faller ner. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara! Men jag lovar att jag lägger upp bilder på den senare. Det är bara 1½ vecka kvar till Homecoming nu, yey!

Justja, dessutom har Mr. Gonter - min biologilärare, separerat mig och Mara, för vi inte kan vara tysta på lektionen. Oops. Jag måste skärpa mig. Nej, nu ska jag skriva intervjufrågor för min newspaper artikel om wrestling. Way to spend my night..

Puss.

Och btw.. jag heter emiliaiusa på bilddagboken.

you put knowledge in my heart

Why can you read me like no one else?

klänning!

Haha, ni är så roliga (pekar på inlägget och kommentarerna under)

Nåja, ville bara tala om att jag överlevde campingen, dock fick jag en förkylning på köpet. Jag har inte tid för uppdat nu, för vi ska äta, sen ska jag duscha och det är one tree hill som jag inte får missa! Men idag köpte jag i alla fall en klänning till Homecoming - 108 dollar. Så nu hoppas jag att jag har kul för min klänning var dyr. Haha - kul kommer jag allt ha :)

Nåja, jag lever i alla fall!
Puss.

camping!

Hej!

Idag har jag sovit. Vaknade klockan 12.00 och det första jag fick höra när jag gick in i köket var "omg, did you just wake up? It's NOON!". Jag kan faktiskt inte ro för att jag är trött.

Jag kände för att vara snäll, så jag dammade hela huset, samt dammsög. Vilket jag måste göra hur som helst, men ändå. Sen tog jag en dusch och packade ner det jag behöver ha med mig för att campa. Jag funderar på att åka hem imorgon - medan de andra åker hem på Söndag. Så min värdmamma kanske hämtar mig imorgon och så hittar vi på någonting utan killarna. Vi får se.

Nåja, stället vi ska till heter i alla fall
Bartlett Lake. Det är ungefär 45 minuter från vart vi bor och jag har ingen som helst aning om vad man kan göra där, men det visar sig. Jag tar med mina M&M'S, nya numret av cosmopolitan samt min ipod. Så blir det nog bra ska vi se.

Vi hörs kanske imorgon, om inte annat på söndag! Ciao

it ain't that much room at the top

Efter lång väntan igår så fick jag äntligen se mitt älskade band igen! När vi kom till arenan så spelade The Cab. Vi missade bara en låt, och I'll Run var precis lika bra live som den är på skiva. Plain White T's var en stor besvikelse, de var urusla live. Dashboard confessional har jag inte så mycket koll på, men de var helt okej..

Till slut var det dax för älskade Panic. Ska jag vara ärlig var de inte lika bra som de brukar. Inte lika mycket energi. Dessutom måste jag säga att europeiska crowds är bättre än amerikanska. De bara stod där, det var LUFT mellan folket i ståplatserna. De hoppade inte ens! Shame on you. Majoriteten av publiken var tjejer med emohår. Nåja, hur som helst så var jag alldeles överlycklig över att ha sett Panic igår - dock föredrar jag shower i mindre venues än stora arena tours.Idag har jag inte gjort mycket. Vi har ingen skola, för vi har fall break, så vi är lediga idag och imorgon. Jag sov till halv elva, sen har jag bara kollat på film. Helt slö! Imorgon ska jag kanske till the mall, sen ska vi åka och kampa - jag, christopher, joe, spencer och allie. That's gonna be fun!

Justja, igår höll jag på att dö av skratt. En kille i min biolgiklass frågade vart jag var ifrån, så sa jag Sverige. Så säger han.. "Oh, so you speak Russian, right?". Jag försökte förklara att jag pratar svenska, utan att dö av skratt. Det var svårt! Haha.

Nu ska jag göra min spanskaläxa, och träna på mina dumma vocab words.. Hur har ni det där hemma? Jag vill ha kommentarer!!

this is it!

NU SKA JAG ÅKA OCH SE PANIC AT THE DISCO! :D

the CITY is at war

The Academy Is & We The Kings spelar i Phoenix på Lördag.
Cobra Starship
spelar i Phoenix i November.
Cute Is What We Aim For spelar i Phoenix i December.
SREINECH & JESSICA, KOM HIT!

wound relentlessly around the words we used to sling

Hallå vänner.

Jag sitter och försöker plugga men det är mycket mer lockade att blogga. Hur som helst så har jag haft en bra dag än så länge. Fick tillbaka min evaluation som jag skrev i American History, angående hur jag ser att USA kan bör(?) hjälpa länder i nöd och hur jag trodde de amerikaner som dog under the revolutionary war kände osv.. Det visade sig att jag fick extra poäng, 17 av 15 möjliga. That made my day! Jag börjar gilla Amerikansk historia nu, det är inte lika förvirrande som i början.

Dessutom fick jag ett "great job!" på mitt arbete på puritians, pilgrims och "the sinners in the hands of an angry god." Av min engelskalärare. Jag vet inte om hon skrev det för att vara snäll, men jag ska allt visa henne att jag inte är dum i huvudet!

Idag började vi också med vårt projekt i TV production. Jag och Niqi ska göra ett program för the announcements. Vi ska göra "polls" - gå runt och fråga elever på skolan frågor, sedan sammanställa resultatet och göra ett program på runt 2 minuter utav det. Vi funderar på att fokusera på miljön, och presidentvalet. Jag talar absolut inte för alla amerikanska ungdomar just nu - men vissa bör verkligen bli lite mer insatta i vad som händer i världen.

The Announcements, är ett dagligt program på skolans tv apparater. Vi har en tv i varje klassrum, och varje morgon så säger vi the pledge of allegiance och så är det typ nyheter på vad som händer på skolan under dagen, after school activities, danser osv.. Och där ska vi få visa vårt program. Så det betyder att ca 3500 elever ska se lilla emilia springa runt och intervjua folk.. HJÄLP!

Anyway, nu bör jag ta tag i mina vocab words. Jag har prov nästa vecka, men det är dags att börja plugga nu för jag har aldrig sett de här orden förut. Så det är bara att lära sig dem. Jag har precis gjort klart alla mina tjugo frågor med svar för the crucible, act 1. Säg att jag är duktig? Haha!

Justja, om 2 dagar ska jag se panic at the disco och checka in deras setlist!

- We're So Starving
- She's A Handsome Woman
- Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off
- That Green Gentleman
- Time To Dance / London Beckoned Songs About Money Written By Machines / I Constantly Thank God For Esteban - Medley
- When The Day Met The Night
- The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage
- Northern Downpour
- But It's Better If You Do
- I Write Sins Not Tragedies (inget slår den här låten live.. joo, sugar we're going down)
- Behind The Sea
- Nine In The Afternoon
- Mad As Rabbits
- Shout (cover)
___________
Jag är väldigt excited för jag har inte hört två av låtarna live innan. Jag hade velat se "from a mountain in the middle of the cabins" där också, men det där är mer än nog för mig! YEEY!

PUSSS.

helgen..

Så var helgen slut igen. Jag har inte gjort någonting alls. Fast det har varit skönt.

FREDAGS;
Det var meningen att vi skulle på rodeo, men Christopher var tvungen att jobba sent och jag somnade i bilen på väg hem efter att vi varit ute och ätit så vi bestämde oss för att åka hem istället för att åka till rodeon i typ en timme sen åka hem igen för de stängde. Hur som helst så åt vi på världens godaste restaurang. Jag brydde mig inte så mycket om maten, men jag åt världens godaste glass. Med M&M'S. I love it!

LÖRDAGS;
Vaknade tidigt, gick upp, duschade, fixade mig och allt som hör till. Hjälpte till att städa, gjorde mina chores och sen åkte jag, Christopher, Joe, Spencer och Allie till någon galleria utanför Phoenix. Vi klämde in oss i en väldigt för liten bil och satt där i typ 40 minuter innan vi hittade dit vi skulle. Jag handlade ingenting. Tro det eller ej! Sen kom vi hem, käkade pizza (vilket är är otroligt less på. Aldrig mer amerikansk pizza!) och kollade på film. Sen försökte jag lära alla att prata svenska, men det gick däremot inte så jättebra.

SÖNDAG;
Vaknade sent. Runt 11 eller så, vilket är väldigt sent för mina pigga familjemedlemar. Gick upp, drack vatten, gjorde mina chores och sen bäddade jag sängen men somnade igen! Så jag sov till 15.30, då killarna kom hem från att ha varit någonstans.. Jag har ingen aning eftersom jag sov. De frågade om jag ville följa med till någon skjutbana av något slag. Jag tackade artigt nej, att stå och skjuta mot en måltavla är inte riktigt min grej. Jag menar, visst man ska vara öppen för nya erfarenheter och blabla vad din organisation nu snackar om, men jag håller mig gärna ifrån vapen. Jag följde istället med Cindy och bigJoe och handlade. Nu sitter jag här och väntar på att middagen ska bli klar. Meatball subs blir det ikväll.

Rolig helg, huh? Well, jag tror jag börjar bli sjuk - därför jag sovit så mycket. Nåja. Nu är middagen klar. Den här veckan har vi bara halv-vecka i skolan. Jag ska se PANIC och så ska jag åka och campa. Yey! :)

how did we get here?

Godmorgon! Jag är nyss uppstigen - helt slut efter veckan. Somnade runt halv elva igår kväll. Skönt!

Nu sitter jag och lyssnar på Paramore och dricker kaffe. Läs svagt kaffe. Amerikaner vet inte hur man kokar kaffe. Dessutom häller de i halva sockerkoppen i kaffet också. Usch.

Förutom det så är det nu mer eller mindre klart att under spring break ska vi på kryssning. Vi flyger ut till Miami och bor på hotell en natt, sen åker vi på 4-natts kryssning i the Bahamas, och sen stannar vi en natt i Miami innan vi flyger tillbaka till Phoenix! I am excited. Och dagen efter jul så sticker vi till Kaliforninen, för de är bara 5 timmar bilresa från här.

Och mamma, om/när ni kommer hit och vi ska till Grand Canyon - planerar du på att göra hike eller så? För det är 14 miles (2.2 mil)!  Jag vill göra "the skywalk" :)

Nu ska jag ta vara på min lördag istället för att blogga. Men jag lever i allafall! :D

you change your mind like a girl changes clothes.

TACK MONSTER.
För att du skickade godis och tidningar.
That made my day.

there are no words to describe this feeling.

In tv production right now, vi kollar pa film igen, jag forstar inte riktigt syftet med den har klassen... men jag ska inte klaga! Nasta lektion ar newspaper, jag ar klar med alla mina stories och photos sa jag har ingenting att gora. Sa jag och Kayla brukar prata oss igen hela lektionen, eller ga och kopa lunch innan alla andra gor det. Fast for det mesta diskuterar vi musik, she's got some damn good taste in music.

Idag ska vi pa rodeo igen, och imorgon ska jag till Big Lots och kopa knackebrod. Jag ar trott pa allt vitt brod. Dessutom tror jag att jag gatt upp i vikt. This is not good. Justja! Mysko saker har tydligen hant runt om i huset, sa vi tror att det spokar.. Och igar kvall gick jag och lade mig utan att satta pa flakten i taket, men nar jag vaknade var den pa! Jag kan ju mycket mojligt ha gatt upp och gjort det i natt, men jag minns det inte - sa jag ar helt installd pa att det spokar nu. Gah! 

Och tack mamma, for att du berattade for Cindy om min mobilrakning - det var det enda jag fick hora igar fran fmailjen. Little Joes reaktion var: OMG EMILIA I CAN'T BELIEVE YOU. OH MY GOD!  Yepp. 

Jag har tagit lite foton pa skolan. Kafeterian, smygfotat football players, fotbollsplanen, och lite sadant. Och Jess i sin cheer-uniform! Sa de kommer dyka upp pa bilddagboken nar jag kommer hem idag. 

Och justja, vi har fatt gratis biljetter till disneyland och sea world, samt rabatt pa the MARIOTT i Anaheim. Typ 29 dollar per natt for ett rum. So it looks like we're going to California direkt efter jul. I can't wait! Hollywood, San Diego och Disneyland!

okej.. mamma ar inte glad!

Sitter i skolan och kollar min mejl.. Mamma har fatt min mobilrakning och det ar inte good news. Here we go:


Pappa, hata mig inte. Haha! Jag ska fixa ett telefonkort, alltingen over internet eller sa anvander jag ett som min organisation kan ge mig nar jag ska ringa dig. Sa ring inte mig, for det kostar ocksa pengar! 

Det galler val alla andra ocksa. RING MIG INTE. Jag kommer inte RINGA er fran min mobil. Skicka SMS. MAMMA - FIXA MIKROFON sa vi kan anvanda skype. 

ADAM? Skype?
MALIN - RING MIG INTE!! 

I am in trouble... (:wednesday!

Long time no blogginlägg.

Hur som helst så lever jag och har det bra. Igår var vi lediga. Ingen på skolan visste riktigt varför tror jag. Men vi klagade inte, vi behövde ju inte gå till skolan. Jag spenderade dagen med att sova till strax efter elva, sen kollade jag på tre filmer (läs en film, somnade under de andra två..) Annars gjorde jag inte så mycket mer. Cindy läste min uppsats som jag skrev, på hur det var att träffa dem första gången - och så började hon gråta! Då ville jag också gråta.. Haha!

Idag har jag inte gjort mycket. Var i skolan, och vi campade på spanskan! Vi har pratat om camping i några dagar nu, och idag hade vår lärare tagit med sig ett tält, sovsäck, smoares och läsk och så campade vi i klassrummet. Vi satt faktiskt upp tältet i klassrummet. Hur som helst var det roligt.

Jag fick 30 av 35 på mitt vocab test, vilket var näst bäst i klassen. Och dessutom har jag numera ett A i spanska. Yey! Efter skolan så åkte jag och Christopher hem till Nick. De spelade tvspel och jag gjorde mina läxor. Hurra för läxor.

Nåja, planer för helgen vet jag inte om jag har. Jag kanske ska på manikyr på fredag med Cindy - inte säkert än. Förutom det så är det EXAKT en vecka och 35 minuter till Panic At The Disco idag.. Och efter det, på torsdagen, ska vi åka och kampa i Bartlett Lake som ligger 45 minuter härifrån. Vi har ingen skola på torsdag och fredag nästa vecka för det är slut på första skol-kvartalet för året, så då får vi ledigt i två dagar. Så då ska Emilia campa!

Snart måste jag inskaffa mig en klänning till Homecoming också. Yey, klänning, skor och håruppsättning! Nej, nu är det slutbloggat, nu ska jag läsa introduktionen till "the crucible" som vi ska börja läsa imorgon.. Fun fun. Not.