questions about life.

Hej! Jag kunnde knappt vanta med att fa aka pa mitt utbytesar.. var inte ledsen alls nar jag sa hejda till mina vanner, varldens finaste pojkvan eller familj dagen innan jag akte.. Men nu nar jag val ar har, har allt bara rasat.. ar ledsen hela tiden och vill bara tillbaka.. Kannde du nagon gang sa, och framforallt har du nagot tipps pa hur man mar battre? Forsoker halla mig sysselsatt men ar svart att halla tankarna bortta..
Jag kände aldrig riktigt extremt hemlängtan, tyvärr. Jag har pratat med andra som bara ville åka hem när de var där, men de sade att efter två-tre veckor i skolan så blev det bättre, då saker och ting börjar falla på plats. Det enda tipset jag kan ge dig, är precis som du säger, att hålla sig sysselsatt. Prata med din värdfamilj om hur du känner, eller prata med din svenska familj. Men förhoppningsvis så släpper det kanske när du kommer in i skolan mer, och det blir som din nya vardag. Tyvärr är det allt jag kan hjälpa till med, jag hoppas innerligt att det blir bättre, för hela utbytesåret var så jävla roligt när man tittar tillbaka på det, och jag hoppas ditt blir det också :)


Är det stort i usa? sverige är ju verkligen litet jämfört, ex så är L.A lika stort som hela skånelän! känns det så stort ??
Alltså, det känns inte så stort i Arizona. I Phoenix bor det ca 3 miljoner, och det är ju alltid mycket trafik och så, men man märker ju hur stort det är när man åker bil mellan staterna, eller när man flyger. Det tar ju nästan sex timmar att flyga från Phoenix till New York. Så då ser man ju hur stort landet egentligen är.

Är det svårt med språket att förstå, dom har ju mkt slangord som man inte fattar??
Nej, det är inte så svårt. Visst var det många nya uttryck, fraser och ordspråk som man inte riktigt hänger med i början, men det går fort att komma in i det hela.

Är det lätt att få kontakt med folk?
Ja, amerikaner är öppna och småpratar alltid. Dock kan det vara svårare att komma nära en amerikan, de är väldigt ytliga - man har många vänner, men få bra vänner, brukar man säga. Men de är generellt väldigt utåtriktade, så det är inga större problem att få kontakt med dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback