To CrossFit, or not to CrossFit...

Hej! Du har ju tränat crossfit rätt länge så jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite med att reda ut mina tankar... Det är nämligen så att jag funderar på att börja. Okay, läs: vill jättegärna men vågar inte då min kondition antagligen slår nya bottenrekord varje dag. Hur kände du när du började? Går det att komma in i det om man egentligen aldrig har tränat i hela sitt liv? Och sen den eviga frågan: Hur f*n får man tummen ur baken och faktiskt gå dit? Jag menar det är ju ändå pengar man måste betala varje månad och inte vill kasta i sjön. 
flummig kommentar men helt enkelt; Borde jag börja crossfit?
 
Börja! Att träna CrossFit är det bästa jag gjort för min kropp och min hjärna. Det fantastiska med CrossFit är att du kan modifiera (scale) tränignspasset exakt så mycket som du behöver. Modifiering betyder inte att du inte tränar lika hårt, det betyder att du jobbar hårt samtidigt som du bygger teknik och styrka för att kunna göra tränignspassen Rx:d i framtiden. Det är sällan jag gör pass Rx:d, majoriteten av gångerna så modifierar jag istället för att göra exakt det som är skrivet.
 
Det kommer finnas folk på alla nivåer i gymmet. Visa är skitstarka och har enormt bra kondition, medan andra inte har lika bra kondition. Men alla är där för samma sak: att förbättra sin hälsa. Jag skulle absolut inte låta din kondition stå i vägen för att börja. Absolut inte! När jag började var min kondition ganska bra då jag löptränade. Min styrka, å andra sidan, var inte alls bra. Olympiska lyften var jag totalt värdelös på. Spenderade vecka efter vecka på att få in formen. Jobbade med plaströr istället för skivstången, exempelvis.
 
Många gym erbjuder ett gratis pass eller gratis vecka. Gå dit, prova på det, och i värsta fall så gillar du det inte. Det jag älskar med CrossFit är att kan jag inte göra strikta pull-ups, då modifierar jag med band. Kan jag inte göra 83# snatches som är Rx för passet så modifierar jag till 68#, exempelvis. Trots det så har jag tränat ett sjukt jobbigt pass. Många säger att CrossFit är en sekt; vi har ett otroligt community med folk som är dedikerade. Det är fundraiser för soldater och brandmän som dött, vi tränar rumporna av oss för att samla in pengar. Det är alltid den som är sist in genom dörren när vi sprunigt eller den som är sist med att göra klart träningspasset som blir hejad på mest. Det är en gemenskap man inte hittar på många ställen. Och det är en jävligt kul träningsform. Vem trodde att ett pass på 3 minuter får dig att flåsa som en idiot liggandes på marken?

Kommentarer
Postat av: Moa

Åh vad bra skrivet! Jag är precis påväg till mitt tredje crossfit-pass och längtar så jäävla mycket. Det är tungt men skitkul och stämningen är toppen. Tack för att du introducerat mej till denna fantastiska idrottsform! :))

2013-09-11 @ 14:13:58
Postat av: Annika

Hej. Jag var en utav dem som inte heller vågade, för jag har inte lyft ett finger under typ hela mitt liv. sprungit sporadiskt - typ 5 ggr/år.. min styrka var ungefär som en 10-åring och konditionen var inget att komma med heller. Var så nervös första gången! Men åh vad glad jag är för att jag provade! Jag fastnade direkt, roligare träning får man leta efter och det bästa av allt, det går individanpassa, vissa är starkare, andra svagare men det finns alltid utmaningar för vad man klarar av! Sen är det en bonus där jag är att det är ganska litet och man känner alla tränare och de mig och kan mitt namn och vet mina förmågor, älskar det!

och jag tänker att någon måste ju vara sämst, just nu är det jag men mitt första mål är att inte alltid vara det ;)

2013-09-11 @ 21:35:48
Postat av: Cecilia

Tänkte fråga dig om man kan träna månadsvis med crossfit tex på sommarlovet? Finns det crossfit lokaler i Gävle ?

Svar: Jag vet tyvärr inte om det finns några CrossFit gym i Gävle. Jag har faktiskt ingen aning.. :)
emilia

2013-09-11 @ 22:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback