Hemmaträning och motivation?

 
Jag brukar få kommentarer då ni frågar om motivationstips. Skall sanningen fram så jag har varit otroligt omotiverad att träna på sistone. Jag tog två veckor ledigt när jag var i Sverige och det var jobbigt att komma in i rutinerna igen när jag kom tillbaka till USA. Det som är så skönt med CrossFit dock, är att träningspasset redan är upplagt när du går in på gymmet. Du behöver inte fundera ut vad och hur du skall träna.
 
Jag är rätt dålig på hemmaträning, men igår när jag var på gymmet gjorde vi Tabata-squats, vilket går alldeles utmärkt att göra hemma! Tabata innebär intervaller: 20 sekunders jobb följt av 10 sekunder vila. Totalt 8 rundor. Så under tjugo sekunder gör du så många squats som du kan, vila sedan i tio sekunder. När tio sekunderna är över gör du än en gång så många squats som du kan i tjugo sekunder, osv.. fortsätt till du gjort 8 rundor. Kom ihåg att det skall vara en intensiv träning - MEN, korrekt form är viktigt, som alltid! Jag fick exempelvis ihop 20, 20, 19, 19, 18, 18, 18, 19 squats. Det är alltså totalt 151 squats. Känns fint i rumpan idag.
 
Efter att jag börjat på CrossFit har jag fattat tycke för snabb träning. Dock så betyder det att hjärtat slår betydligt fortare än hur jag tränat förut. Sätt ihop ett cirkelpass hemma som består av saker du kan göra med din kroppsvikt. Squats, armhävningar, utfall, sit-ups, supermans, pistols. Gör exempelvis 4 rundor så fort som möjligt av 15 armhävningar, 25 squats, 35 sit-ups. Alltså, ingen vila emellan! Det finns många bra övningar att göra, googla at at-home exersises eller om ni vill prova på ett CrossFit-pass ni kan göra hemma utan vikter kan ni kolla den här sidan.
 
Angående motivationen så är det väldigt personligt. Jag vet att jag har sagt det förut men jag tror starkt på att vad som motiverar mig kanske inte kommer motivera dig. Tränar du bara för att se ut som honom/henne så kanske man bör tänka om. Träna för att du vill ditt bästa. Träna för att du vill vara nöjd med vad du ser i spegeln. Träna för att du vill vara hälsomsam och frisk. Träna för att du vill, inte för att du måste. Hitta någonting som du tycker är roligt: dans, tennins, löpning, tyngdlyftning, zumba, crossfit, pilates, yoga. Det finns så mycket! Det jobbigaste är att gå första gången. Jag har provat både Yoga, Bikram Yoga, aerobics, gympa, kick-boxning osv... det är jobbigt att vara nybörjare, men det släpper. Första gången jag gjorde CrossFit var jag så nervös att jag funderade på att vända när jag kom till parkeringen. Jag ville bara spy! Men det visade sig att det var det roligaste jag gjort inom hälsa och fitness.
 
Jag tycker det hälper att sätta små mål på vägen. Ett av mina mål var att stå på händer - nästa mål är att göra en  hand stand push up. Jag jobbar även på att sätta en unassisted pull-up. Är ditt mål att gå ner tio kilo? Sätt delmål, 3 kg, 5 kg osv... fira delmålen och de stora målen är lättare att nå! Orka springa fem km? Orka springa en mil under 55 min? När man har något att se fram emot blir det lättare. Jag hade aldrig velat springa 16km-passen om det inte vore så att jag såg så mycket fram emot att springa över mållinjen efter en halvmara. Ett av mina stora mål i framtiden är att springa en helmara innan jag fyller 30. Jag tänker inte säga "kan jag så kan ni" för det är ungefär det tråkigaste och mest irriterande jag hört. Hitta istället något som inspirerar er, och om jag någonsin kan vara den personen för er så är jag otroligt smickrad. Jobba hårt för att må bra, det är så mycket viktigare att känna sig välmående och snygg än vad siffror på vågen visar. Kom ihåg det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback