The Car

Vadå "för mycket pengar i månaden??" Betalar ni i månaden för bilen?
Ja, det är samma koncept som att betala för ett billån. Första gången vi var och tittade på bilen ville de sälja den till oss för ett högre pris, vilket betyder att betalningen av lånet, månadsvist, hade varit mycket högre - det var därför vi tackade nej. Det var över vår budget. Eftersom det är desperata tider i USA:s ekonomi just nu så gör säljare allting för att sälja bilar; de ringde oss igen och hade sänkt priset på bilen och därav blev månadskostnaden på lånet lägre.

Vi har dock haft lite problem med däcken och hjuldämpningen i fram då däcken är för stora för bilen - likaså så håller de på att ändra räntan på lånet hela tiden, så vi är inte så himla nöjda med hur saker hanteras. Kort och gott så har CJ blivit godkänd som låntagare hos firman och olika banker, så nu "tävlar" bankerna om att få finansiera det - alltså, låna pengar till honom (bankerna "tävlar" om kunder då de behöver pengar asap). Dock så kan de (banken) tvinga upp räntan en eller två procent, och det är upp till bilfirman att kompromissa ner den till vad de förhandlat i våra dokument. (Jag lovar, det här är det mest komplicerade jag varit med om... jag har lärt mig så mycket om finansiering av lån i USA i helgen....)

Vi vet inte riktigt hur vi ska göra än, om vi vi behålla bilen, byta in den mot en annan, eller lämna in den (med handpenningen tillbaka). CJ har inte skrivit på det absolut sista bank-pappret ännu, utan det ska han göra senare i veckan när räntan är helt fastlagen - så vi får se hur det blir. Ska vi betala så pass mycket som vi gör för bilen så ska allting vara rätt, och garanterat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback