Reseguide - Arizona!

Skyscanner har, med lite hjälp av mig, satt ihop en toppenguide om Arizona! Här har ni den!

 

Turistmål i Arizona

Arizona är en av Amerikas yngsta stater, så sent som 1912 blev Arizona delstat i USA. Då var delstaten rena vilda västern och än idag finns många guldgrävarstäder och spökstäder kvar. En av de mest kända spökstäderna är Jerome, en stad som är byggd på ena sidan av ett berg och som har gått från 15 000 invånare till endast 400 invånare idag. Det finns gott om sevärdheter och turistmål i Arizona. Många tror nog att delstatens enda sevärdhet är Grand Canyon, men då kan man inte ha mer fel. Arizona har mycket att se och uppleva – där finns såväl shopping och nattliv som spännande historia, trevliga restauranger och mysiga hotell, allt i en härlig westernmiljö. Arizona ett bra val då det är ett härligt klimat där under den största delen av året. En bra utgångspunkt för att upptäcka delstaten är till exempel staden Phoenix som det är lätt att ta sig till med flyg.

 

 

 

Naturupplevelser

Arizona är berömt för sina naturupplevelser. Det är få stater som kan erbjuda en så fantastisk natur och samtidigt så omväxlande natur som Arizona. Stora delar av Arizona är indianreservat och det är flera indianstammar som fortfarande bor där. Södra delen av Arizona har ett ökenliknande landskap med stora kaktusar. Ett turistmål i Arizona som är väl värt att besöka är Sonora Desert Museum, en djurpark med djur som lever helt fritt. Barringerkratern i norra Arizona är en av de mest välbevarade meteoritkratrar i världen. Hooverdammen tar emot 700 000 turister per år. Det är en 215 meter hög damm, byggd för att reglera vattnet från Coloradofloden. Monument Valley får inte missas. Det spektakulära landskapet med de märkliga bergsformationerna är en del landets kulturarv.

 

 

 

Vilda Västern

Arizona är hemtrakten för flera Vilda Västern filmer. Det är omkring 300 filmer som spelats in bara i Old Tucson området. I Old Tucson studio kan man titta på stuntmän, hästuppvisningar och mycket annat intressant. De olika spökstäderna i Arizona är spännande att besöka, liksom Montezuma´s Castle, vilket är en tusen år gammal byggnad med ett tjugotal rum som man tror har bebotts av Sinagua indianerna. Tombstone är en riktig vilda västern stad som än idag inte alls är särskilt olik hur den såg ut under 1800-talets mitt.

 

Grand Canyon

Grand Canyon är förstås ett måste vid ett besök i Arizona. Grand Canyon är en kanjon, det vill säga en mycket djup dalgång som slingrar sig fram mellan de höga klippväggarna. Grand Canyon är 446 kilometer lång, 24 kilometer bred på det bredaste stället och 1,6 kilometer djup på det djupaste stället. Förutom denna berömda kanjon, så är också Anteloupe Canyon väl värd ett besök.

 

 

Sedona

Sedona är känt för sina märkliga formationer. Där rinner till exempel Oak Creek nedför en flera hundra meter lång bergshäll genom naturliga bassänger och rännor. Många människor roar med att glida med i vattnet och därav kommer namnet Slide Rock State Park.

 

Billiga flyg till Arizona kan du söka efter på Skyscanner.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback