Kost och träning

*När ni läser detta så vill jag att ni kommer ihåg att jag inte kan någonting om kost och träning utöver det jag själv gör och det som fungerar för mig. Jag kan inte säga att det som funkar för mig, funkar för er.*
Har du några tips och motivation för att gå ner i vikt?. Jag tappar alltid motivationen och tänker alltid på den långa vägen. Jag kommer in i träningen nån månad och gå ner ett par kilo men helt plötsligt tar jag de för givet och går upp igen. Gå man även ner i vikt om man äter pasta, ris eller potatis (menar då fullkorn) samtidigt som man utgår från tallriksmodelen.
 
Jag utgår inte från tallriksmodellen då jag anser att det är alldeles för mycket kolhydrater involverat. Innan ni ger mig en lektion på hur viktiga kolhydrater är så vill jag att ni kommer ihåg att det här är MIN åsikt - inte en generell åsikt. Jag mår som bäst då min kost består av mestadels protein och naturliga fetter, men inte bara. Jag äter inte efter lchf. Jag försöker att inte äta bröd, pasta, ris och andra kolhydrater i överflöd. Exempelvis: till frukost väljer jag grekisk yogurt, ägg, grönsaker eller bär. Till lunch äter jag oftast något som: kyckling eller annat kött, grönsaker eller yogurt. Jag äter oftast mina kolhydrater vid lunch: en kycklingwrap med fullkornsbröd eller något liknande. Jag försöker att se till att kolhydraterna inte är majoriteten av målet, så att säga. Till middag så blir det oftast kött och grönsaker - grönsaker i ugnen, broccoli, sparris, gröna bönor, morrötter osv... inte bara "sallad" saker. Blir jag hungrig under dagen så brukar jag äta en liten yogurtburk eller mandlar/nötter.
 
Självfallet så äter jag även annat. Jag brukar vänta med att äta godis/sötsaker till helgen. Jag försöker utesluta socker så gott det går under veckorna - ingen socker i matlagningen och i det jag äter. Kolla på brödet ni köper - det brukar innehålla en del socker eller honung. Lagar ni mat med färdigsåser kan de innehålla en hel del socker också. Allra helst här i USA: de tar bort fettet och ersätter det med socker. Jag försöker vänja av mig vid artificiella tillsatser, så som "fake socker." Grekisk yogurt kan vara bitter och jag vill gärna slänga i lite artificial sweeter, men jag ska försöka minska på det. Men i det stora hela så försöker jag äta ren mat - inga tillsatser utan mat i sin naturliga form.
 
Angående motivation för att gå ner i vikt. Den frågan är så svår för att den är individuell. Det som motiverar mig att fortsätta träna är för att jag mår bra av det. Det minskar min stress och jag gillar att bli starkare. Jag har alltid varit lite galen i och med att jag älskar att pusha mig själv osv... så det hjälper ju för mig! Men jag tror att du måste ha en inställning att du vill ha en mer aktiv livsstil: du vill inte gå ner i vikt för att du MÅSTE eller för att du måste se "bra ut." Du måste göra ett beslut att du ändrar din livsstil för att du vill må bättre och göra det till en del av ditt liv - inte bara någonting tillfälligt för att gå ner i vikt. Jag inser också att vissa människor inte är aktiva och gillar inte att träna - men det gäller att hitta någonting som du gillar. Träning ska inte vara en plåga. Det finns så mycket att prova: dans, tyngdlyftning, spinning, kick-boxning, crossfit, yoga, bikram yoga osv... det svåraste är ju att faktiskt ta sig dit! Jag vet själv hur jobbigt det kan vara första gångerna.
 
Om du kommer gå ner i vikt när du äter enligt tallriksmodellen vet jag inte - det måste du prova dig fram själv. Jag gick ner i vikt då jag utelöst en del kolhydrater. Inte helt - men en del. Men som sagt, du känner din kropp bäst. Jag vet att det finns folk som går ner i vikt fastän de äter kolhydrater. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback