Att välja college

Denna kommentaren är helt off topic men igår fick jag lite smått panik för det verkar som att alla i min klass vet vem dem vill göra efter gymnasiet (jag går tvåan nu) och jag vet inte det! Jag har funderat och det känns som att jag drar mig mot Arizona pga av din blogg men samtidigt vill jag ju inte stänga ute massa möjligheter.

Jag har inte råd att dra overseas en hel månad och utforska dem olika collegena, har du något förslag på hur jag kan ta reda på mera om dem? Finns den någon sida du vet om eller så?

Jag vet att du inte letade college eftersom du hade varit i phoenix och visste hur det såg ut och låg till men tänkte att du kanske har något hum, eller om någon kompis till dig vet hur man ska bära sig åt eller hur dem bärde sig åt!

Hej! Tyvärr kan jag inte svara på den frågan. Det involverar helt enkelt en massa googlande. Först skulle jag dock skriva ner kriterier. Vad är det du vill ha. Vilken stat? Storstad, naturliv, strand? Stor eller liten skola? Privat, statligt eller community college? Vad är du intresserad av - livligt studentliv? Sporter? Högt rankade professorer? Nivån på undervisningen? Hur vill du bo? Dorms, off campus housing, eget boende osv.

Tempe och Tucson här i Arizona är fantastiska studentstäder. Det kryllar av studenter och det finns studentliv så det heter duga. Dock så har Arizona ett väldigt dåligt transsportsystem om man inte har bil. Det är svårt att ta sig runt om man inte har en egen bil. Så det kanske du också bör tänka på. Allting ligger inte inom gångavstånd, även om de större college campusen har en hel del att erbjuda på location.

Kommentarer
Postat av: Anonym

www.commonapp.org & http://www.collegeboard.org/

är 2 mycket bra sidor om hur man väljer college/ university

2011-11-20 @ 23:01:14
Postat av: Susann Bruno

Hej Emilia!



Nu har jag tittat in har ett par ganger sa nu tankte jag gora mig kand, som en fellow utflyttade svensk i Amerikat! :) Hur lange har du bott i Arizona? Sjalv ar jag inne pa 6.5 ar i Connecticut och till varen tar jag examen fran University of Connecticut!



Hoppas allt ar bra med dig!



Susann

2011-11-21 @ 03:04:59
URL: http://susannbruno.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej Emilia!

Jag kan hjälpa dig med denna frågan, vet inte vem det var som skrev den till dig. Men jag håller just nu på med ansökan till College i USA, genom en organisation som hjälper mig med allt, plus att det är finansierat av CSN. www.studin.se är deras hemsida. Där kan den tjejen som undrade kolla mer för dem har colleges och universitet över hela världen.

2011-11-21 @ 22:54:45
URL: http://marieusa.devote.se
Postat av: mimmi

En snabb fråga, då jag nu har kollat runt på flera siter var är skillnaden mellan undergraduate och graduate? Please explain då det står på varje college!

2011-11-23 @ 16:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback