College confusion

Efter många om och men är min flygbiljett för augusti bokad. Den 8:e augusti åker jag till USA, hemresa i december! Mamma ska även med på semester i två veckor, och det är samma plan som CJ åker hem på.

Dock kan jag inte riktigt ta ut min glädje. Jag har fortfarande inte fått alla papper jag behöver för att söka visum. Skolan i USA har krånglat så himla mycket. Så här långt, detta:

- Jag kunde inte bli antagen förrän alla mina slutbetyg vad inskickade, även fast de sade annat i början.
- När jag skickade in mina betyg dög de inte, de ville ha ett "certifikat" att jag tagit studenten.
- När Cindy lämnade certifikatet till skolan kunde de inte ge henne mina visumansökningar, jag var tvungen att skriva en fullmakt.
- När jag skrivit fullmakten och scannat det till USA, så kunde de ändå inte ge Cindy papprena. De skulle postas.

Det är så frustrerande. Nästa steg i processen är att få dokumenten från skolan, så jag kan söka studiemedel. När det är klart så kan jag ansöka om visum på ambassaden. Jag kommer nämligen inte få mitt visum utfärdat om jag inte har bevis på att jag kan finansiera studierna. Ah, jag blir galen!

Min förra gymnaiseskola har varit så himla hjälpsam i processen, och fortfarande står vi stilla på samma ställe. Håll tummarna att jag får mina papper snart!

Kommentarer
Postat av: Mobbo

Jag håller tummarna, alla papper kommer att vara klara i tid.

2011-06-25 @ 22:58:58
Postat av: Ellen - College USA 2011

Jag har samma jäkla problem, min skola är så seg. Jag skickade in mina betyg och alla dokument som skulle in i slutet av maj och jag har fortfarande inte fått mina antagningspapper villket gör att jag inte kan söka visum :( men det kommer väll snart hoppas jag :)

Postat av: Thea

ÅÅÅH gud vad jobbigt, jag känner din frustration och oro liksom! Men ge inte upp! Det kommer lösa sig till slut, vad du än gör tänk positivt och tänk vad roligt det kommer bli sen i USA!

Hang in there!

/en trogen bloggläsare

2011-06-26 @ 14:29:58
Postat av: Nadja

Gud vad jobbigt, jag har också en del Collegeångest.. Hawaii e ju lite flummigt så man måste ta Tuberkulostest och annat spännande.. Hoppas att det löser sig snart!

2011-06-27 @ 19:51:44
URL: http://www.alohanadi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback