questions questions

Jag har en fråga! Hur är det med åldersgränser i usa på förhållanden? Om man är under tex 18, och killen är över 20 är det olalgigt då och vad kan hända?
Enligt lag kan du sys in om du är över 18 och din partner inte är det, om ni har sex och blabla. Helt ärligt har jag inte så mycket koll, men ingen bryr sig riktigt om de här lagarna. I stort sätt alla i high school har pojk & flickvänner. :)

Var det svårt att få kompisar i skolan första dagen?
Alltså, man får ju vanligtvis inte sina bästa kompisar första dagen. Men det var rätt många som kom fram till mig första dagen och pratade, och tre personer frågade om jag ville äta lunch med dem. En av dem var Zena som faktiskt blev min bästa vän under min USA-tid, men dock började vi inte umgås förrän vid sena hösten/julen. Men var utåtriktad och prata med folk första dagen så kommer du överleva, och folk kommer prata med dig. No need to worry!

Hur är människorna i delstaten du är i?
Jag var i Arizona, och där är människorna väldigt trevliga och laid back. De tar dagen lite som den kommer, och det är inte samma stressiga livsstil som i LA eller NYC. Men de flesta är trevliga och utåtriktade.

Skulle du föreslå mig att bo i din delstat under mitt år som utbytesstudent?
Det beror lite på vad du vill. Jag älskar Arizona, allra helst Phoenix, för att det är så annorlunda jämfört med Sverige. Klimatet, livsstilen, folket, kulturen. Vill du bo i en delstat som inte alls liknar Sverige så rekommenderar jag Arizona.


Åkte du med någon organisation? Vilken? STS? Explorious?

Ja, jag åkte med EF.

Hur länge går man på college och får man en utbildning som man kan söka jobb i usa? :)
Det beror på vad du vill ha för degree, om det är associates, bachelor, masters osv.. Men det kan vara allt från två till sex år. Vanligtvis är det två för att få en associates degree, fyra år (ibland fem) för en bachelors, och sen kan man läsa ännu mer för att få en masters. Vill du ha ett välbetalt jobb i USA så måste du minst ha en associates degree. Sedan är det lite lurigt med oss svenskar som vill jobba i USA, då man måste ha speciella tillstånd.

Kommentarer
Postat av: Julia - utbytesstudent i Iowa, USA 10/11

Undrar bara vad du tycker om din skola? Thoren Buisness School har precis öppnat i Malmö och jag undrar om dom har nån typ internationell utbidlning? typ undervisning på engelska? Eller någon åt det hållet? :) Tacksam för svar :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback