frågor

ååh, vaad kul ni har det:)
en fråga:
Använder du din svenska mobiltelefon när du är i amerika eller din amrikanska mobiltelefon som du hade under ditt år i USA?
Jag använder min amerikanska telefon som jag hade när jag var här förra året. Helt enkelt för att det inte finns ett annat sätt för mig att ringa/sms:a folket här, för deras abonnemang tillåter dem inte att ta emot samtal från internationella telefoner.. :)

Hej!
Vad finns det för farliga och läskiga djur i Arizona? Har du någon gång ''råkat'' ut för eller ''träffat'' något av dessa djur?. Påverkar de den dagliga tillvaron i Arizona? Din blogg är awesome och du verkar vara en väldigt snäll och trevlig människa :)

Hej! Vad söt du är! Det finns massa otäcka djur i Arizona, men de behöver nödvändigtvis inte påverka din vardag.
Skorpioner är de mest vanliga läskiga djuren. Ju mindre de är, desto giftigare är dem. Oftast dör man inte av ett skorpionsting, utan det är som ett vanligt bi-sting. Om du är väldigt allergisk kan det dock gå illa. Skorpionerna finns lite över allt, min granne har tex problem med återkommande skorpioner. Vi sprayar dock insektsspray runt huset så hit kommer de inte! :) Jag har bara sett en levande skorpion, och det var på Fall Out Boy konsterten.

Sen har vi skallerormarna också. De lever mer ute i öknen, de gillar inte vibrationer och buller, så de håller sig ifrån stadskärnan. De finns ute vid berg, som där vi hikear, och uppe vid sjön där vi brukar kampa, bland annat. Jag har aldrig stött på en skallerorm men jag har trampat i ett skallerormsbo. Det var mindre trevligt. Skallerormarna som finns här är de ormar som dödar näst flest människor med sina bett, så blir man biten ska man ligga väldigt stilla och ringa efter hjälp. Haha. Giftet sprider sig väldigt fort, och med tanke på att ormarna är så stora så kan det ibland vara jättemycket gift.

Sen finns tarantulas, svarta änkan, brown recluse spindlarna som kan vara farliga, men oftast inte om man inte är allergisk. Jag tycker dock det kan vara jobbigt att så fort man ser en spindel bli rädd att det är en svarta änkan. Jag är vanligtvis inte rädd för spindlar, men ser jag en svarta änkan så tar det inte lång tid innan jag är någon annan stans.

Förlåt för långt svar ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback