frågor

Är lite nyfiken på en ganska lång fråga. När du va i USA och skulle göra läxor... använde man mycket datorn där också, typ söka information, renskriva uppsattser och så? Eller skrev man allt för hand och tog fakta från böcker? Om du nu använde datorn.. hände det att du "fuskade" med att försöka hitta fakta från svenska sidor?
Jag använde mig till största delen av datorn för att göra läxorna, som du sa, med att söka information och så. Jag använde mig mestadels av engelska sidor, men ibland, speciellt i början, när jag kunde vara lite lost och inte förstå så brukade jag ta hjälp av svenska sidor. Men efter ett tag blir du så inne i språket och att göra arbeten på engelska så det känns konstigt att göra det på svenska.

Har antalet besökare sjunkit sen du kom hem från USA? Ungefär hur många hade du då? :)
Nu ibland har jag fler besökare än vad jag hade i USA. Då låg det runt 150 unika besökare per dag, nu är det runt 130-180 om dagen! Det varierar :) Stora framsteg jämfört med typ 30 som läste innan jag stack till USA.

Fick du betala allting själv när du reste med din värdfamilj?
Till viss del. När vi åkte på kryssningen betalade jag självklart alltihopa själv, när vi åkte till tex. Kalifornien så hjälpte jag till med bensinpengar osv.. När vi bodde på hotell så betalade jag min andel av priset osv. Jag erbjöd mig alltid att betala och tog inte för givet att Cindy skulle göra det, då hon var ensamstående och redan hade CJ att betala för också. Jag behövde dock aldrig betala för maten när vi var ute och åt. Cindy sa att mat skulle hon alltid stå för. Sen så sa hon till mig att hon uppskattade verkligen att jag inte tog för givet att hon skulle betala, och det var en stor lättnad för henne. Så framtida utbytesstudenter, erbjud er att betala! Vill dom bjuda, tacka och ta emot, men det är mycket bättre att erbjuda från början! Det vinner ni på! :)

Är du bättre på engelska nu än vad din klass är, eftersom du varit ett år i USA?
Det vet jag inte! Jag menar, jag är relativt duktig på engelska nu eftersom det var det enda jag pratade i ett år, men det finns folk som är mycket bättre än jag är också. Jag har ingen aning om min klass, de kan ju vara skitbra på engelska även om de inte varit i USA. Så jag har faktiskt inget svar, sorry! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback