frågor och aningen långa svar

Hej, jag började läsa din blogg nyligen men har gått tillbaka och läst om din USA-resa och det verkade vara otroligt kul! Men jag såg att i början av tiden där var du skolans fotbollsuttagning och nu undrar jag hur det gick eftersom jag inte läst något mer om det. Jag spelar själv fotboll och undrar hur nivån var på spelarna och träningarna? Och var det inte jobbigt att spela i värmen?
Hej! :) Jag gick på "open field" för fotbollen, som är som försäsongen innan riktiga "try-outs" var. Jag spelade fotboll i Sverige förr men var tvungen att sluta pga. en fotledsskada, och jag tänkte att i USA kunde jag kanske spela då jag vilat från fotbollen i några år. Dock så är min fot fortfarande inte bra, så jag var bara på en av "open field" träningarna, då min fot inte klarade av att spela. Jag gick alltså inte på tryouts, så jag spelade inte fotboll under året. Jag vet inte riktigt hur det är, men som jag upplevde det så spelar varsityspelarna (där blir du med stor sannorlikhet placerad om du spelar nu, jag spelade i sex år i Sverige och hade inte spelat på fyra år men blev ändå placerad där) inte lika "hårt" som i Sverige. Det är inte mycket närkontakt, inte så många närkamper. Det är mer tekniskt. Jag tyckte iaf det var väldigt jobbigt att träna i värmen, men de sa att man vande sig. Så jag vet inte hur mycket jag kan säga om det, eftersom jag bara var på en försäsongsträning.

Jag bara undra va som fick dig att välja Arizona? Varför valde du just den staten och inte typ Florida (hitta bara på någon). Vill också åka till Arizona (du har nog fått min förra kommentar) men jag ville bara fråga vrf du valde den :)

Jag valde faktiskt inte Arizona. Först tänkte jag göra ett delstatsval. Jag fundrade på Californien, Florida, New York, Colorado, och Oregon. Jag kunde inte välja. Sen började jag fundera mer och tänkte "jag åker inte för staten, jag åker för upplevelsen." Jag tänkte mer att var jag än hamnar kommer jag få gå i ett amerikanskt high school och det är det jag vill. Så jag gjorde inget val och blev placerad i Arizona av en slump (vilket jag är väldigt lycklig över!)

Hej! Jag har läst att du blev kär i din värdbror och det låter bara såå gulligt!! Värsta sagan!! Men jag har en fråga angående Arizona, eftersom du var där. Är det bara öken? Eller finns det träd och gräs och sånt där också? Hur varmt är det egentligen? Måste man gå i kortbyxor varje dag? Och så verkar allt vara så långt ifrån allting. Jag läser en tjejs blogg nu och hon är i Arizona. Och det tar upp till 50 min för henne med buss att ta sig till skolan. Är det så överallt? Det känns lite som om man är instängd eller något. Och en annan sak, var det mycket skorpioner där du var? Hur klarade du av dom isåfall. Är livrädd för sådana små kryp xP
Hej! Jovisst blev jag det, haha! Nu blir det ett långt svar här men det får du stå ut med. Nej, det är inte bara öken. Uppe i norra Arizona ser det mer annorlunda ut. Tallar, granar osv.. De får även snö på vintern, och så finns det massa berg. I Phoenix växer gräs inte så bra, men de har ju konstgjort och inlagt gräs som dock kräver en hel del underhåll. Men norrut ser det lite mer ut som Sverige med allt det gröna :) Nej, du behöver inte ha korbyxor varje dag, på vintern blir det ju lite kyligare, då går folk i långbyxor. Sen är det så himla kallt i skolan att jag frös tex när jag hade shorts. Vämen då... runt sommaren blir det 40-50 grader, det varierar, ibland "bara" 35 osv.. På vintern är det runt 15-20 grader, ibland varmare. Våren och hösten ser typ lika dan ut, runt 25-30-40 grader. Det är det jag kommer ihåg i alla fall. Jag kommer ihåg att i oktober var det fortfarande runt 38-grader varmt. När jag åkte därifrån i juni var det tex. 46 grader. Jag hade inte alls långt till allting, men åker du skolbuss tar det ju lite längre tid med alla stopp och sådant. Jag hade en kilometer till skolan och det tog inte alls lång tid att komma dit. Jag åkte dock bil varje morgon, och så promenerade jag hem. Men Phoenix är en storstad och det är nära till det mesta. Jag fick absolut ingen känsla av att vara instängd och jag älskade storstadslivet (jämför med Gävle...) Massa trafik och folk över allt! Det jag inte gillade är deras dåliga kommunaltrafik. Det enda sättet att ta sig runt, förutom bil, var buss som inte var speciellt säker. Sist men inte minst skorpionerna. Min värdmamma var livrädd för skorpioner så hon sprayade med insektsspray runt hela huset en gång i veckan, så de inte skulle dra sig mot huset och vilja komma in. Haha! Vi hade inte en endaste skorpion på gården eller huset (som jag såg) men jag såg dock en när jag var på konsert. Jag blev livrädd såklart, men den blev dödad av någon snubbe. Vår granne hade dock möss, skorpioner och svarta änkan spindlar på sin gård vilket inte var sådär supertrevligt...

Lärde du känna dom andra utbytesstudenterna?
Jadå, ialla fall i början. Ibland åt jag lunch med dem, men den jag kände bäst var nog den andra svensken, en kille. Alla utbytesstudenterna åt lunch tillsammans och det ville inte jag göra, då jag inte var i USA för att umgås med andra utbytesstudenter, jag ville ju lära känna Amerikaner. Så då blev det lite skitsnack från deras håll, så för det mesta höll jag mig ifrån dem. Jag kände att de kunde bli sura för jag åt lunch med andra kompisar ist för dem. Den enda jag hade kontakt med var den andra svensken alltså :)

Tänkte på en sak... nu kommer du ju vara ett år äldre än de andra i din klass, d.v.s att du är något mognare än de andra men du har dessutom ett helt år från usa då du, förmodligen, utvecklades väldigt mycket också.. Tror du att du kommer se din nya klass som väldigt "små och barnliga"?
Wow, det har jag inte tänkt på. Jag vet att jag förändrats mycket då jag varit i USA, förhoppningsvis till det bättre. Men jag har faktiskt ingen som helst aning, men det tror jag inte jag kommer göra. :) De verkar ju schyssta i alla fall, dock har jag bara pratat med några stycken därifrån än så länge.

Kommentarer
Postat av: CASSI DA QUEEN<3

skulle inte du kunna berätta om hur dt gick till från första gången du såg din kille i usa, till eran första date och så. alltså om inte dt är för privat och så ? =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback