Långdistansförhållande, funkar det?

Jag får många olika reaktioner från folk när jag säger att min pojkvän bor i USA. Oftast inte de mest positiva. "Det kommer aldrig hålla" eller "tror du själv att det kommer funka?" är de vanligaste.

Att vara tillsammans med någon på andra sidan jorden är inte lätt, långt ifrån. Jag är van att somna brevid honom varje natt, vakna brevid honom varje morgon och träffa honom varje dag. Helt plötsligt är vi på olika kontinenter.

Vi pratade mycket om hur det skulle bli med oss när jag skulle åka hem. Vi hade varit tillsammans i tio månader när jag åkte hem. Ingen av oss ville göra slut då vi båda var kära i varandra. Vad är poängen med att göra slut då? Visst är det väldigt påfrestande att vara kär i någon man inte kan träffa och inte kan vara med, men vi tyckte inte det var värt att göra slut bara för vi var på olika kontinenter?

Genom Skype, MSN och internationella telefonkort pratar vi minst en gång om dagen, och det har vi gjort i en månads tid. Visst är det tidigt in i vårt långdistansförhållande att säga att det fungerar utmärkt och att det kommer hålla. För det vet vi inte. Vi vet inte om detta kommer hålla. Kanske är vi tillsammans i flera år till, kanske gör vi slut nästa vecka eller om ett år? Precis som med vilket annat förhållande som helst vet vi inte vad som kommer hända.

En kvinna jag träffade på planet hem till Sverige hade själv varit utbytesstudent i USA och träffat en kille. De var tillsammans i ett år, hon flyttade hem och gick klart skolan. Efter sin student flyttade hon tillbaka till sin kärlek, och nio år senare var de gifta och hade en dotter på ett år. Hon sa att är det verkligen värt att satsa på, ta chansen och lyssna på ditt hjärta.

En tjej jag pratat med här i Sverige hade ett långdistansförhållande med en kille fem timmar bort. De funkade i ett år, sedan gjorde de slut då det var för påfrestande att bara kunna träffas varje helg.

Jag är mycket medveten att det kan gå åt skogen, lika mycket som jag är medveten om att det kan hålla. Vad jag också vet är att jag är sjutton år, har hela livet framför mig och just nu är jag kär i en kille på andra sidan jorden. Jag är inte naiv och tror att vi kommer gifta oss, ha två söta barn och bo i ett stort hus tillsammans.

Vem vet vad som kommer hända under de två kommande åren som jag har kvar av gymnasiet? Vem vet vad som kommer hända i framtiden? Vi tar en dag i taget och ser vart de för oss. Jag hoppas med hela mitt hjärta att vi håller ihop ett bra tag till, även om det är så jobbigt att jag bara gråter av saknad vissa kvällar.

Trots de negativa kommentarerna om att det inte kommer hålla eller om att det är ett hopplöst försök, så gör det inte mig mindre kär. Jag är kär, så är det bara. Vad ni än säger, ändrar det inte vad jag tycker. Sedan får vi vad som händer i framtiden.
_______
Och ett stort tack till alla er som lämnar en positiv kommentar, bara något så litet som "jag tror ni fixar det här." Eller"snart ses ni igen, tänk positivt" gör mig så glad när saknaden blir för stor. Never stop believing.

Kommentarer
Postat av: Adam

Bra skrivet hun :) Nu kommer klara det här, det vet jag :)

2009-08-07 @ 21:37:04
Postat av: Elin

hejsan! din blogg är asbra, du har inspirerat mig jättemycket på olika sätt och nu kan jag inte vänta tills nästa år då jag själv ska fara till usa som utbytesstudent :D jag tänkte göra delstatsval och funderar på arizona, men jag undrar om det inte blev jobbigt med hettan? vänjer man sig efter ett tag eller svettas man typ hela tiden eller hur är det?

2009-08-07 @ 23:01:58
Postat av: Lisa

Hej!

Jag har läst din blogg typ, jättelänge fast jag har nog inte kommenterat hittills. Men nu kan jag inte hålla mig!



Jag måste säga att jag verkligen tror att det kan fungera! Visst, man är ung och allt - men oj vad jag vill tro på er! Jag håller verkligen tummarna. Är själv en sån "distansare" och jag vet hur det värker, men det finns inget som känslan att ses sen. Det kommer fungera så länge ni vill att det funkar, jag önskar er all lycka. Och din blogg är jätteintressant! :)

2009-08-07 @ 23:55:52
Postat av: Sandra

Bara ni tror på att ni kan klara av detta så tror jag ni gör det! Kämpa på, ni är en inspiration till många :D



tack för en bra blogg!

Postat av: Lisa

Jag förstår att det måste vara jobbigt med alla dessa negativa kommentarerna därför tänkte jag lämna en positiv efter mig! :) Jag hoppas verkligen att ni kommer klara detta, och tänk på att ni snart kommer ses :) Det är som sagt värt ett försök, och jag tycker ni är modiga som provar och inte bara gav upp när du skulle åka hem! :)

2009-08-08 @ 00:12:36
Postat av: Alva

Jag är nästan helsäker på att ni klarar det!

Ni är jättesöta ihopa & ni är jättestarka som klarar det.

Lycka till & tack för en superbra blogg (=

2009-08-08 @ 00:16:55
Postat av: Sanne

Allt handlar om att tro på att det kommer funka! :)

Jag tror absolut att ni kommer klara detta!

2009-08-08 @ 02:00:04
URL: http://sannekrulltott.blogg.se/
Postat av: Ister



Kram, kram!



Ha tilltro till Livet!

2009-08-08 @ 09:39:37
URL: http://blogg.aftonbladet.se/ister
Postat av: Osobmk

Inga negativa kommentarer kan besegra er kärlek o bara du vet det! Låt inte de negativa kommentarer förstöra ditt livs kärlek!...

2009-08-08 @ 12:40:15
Postat av: ee

Så länge ni är kära i varandra tror jag att ni kommer klara det :)

2009-08-08 @ 12:54:50
Postat av: kristin

jag har läst kanske 10 utbytisbloggar under de senaste skolåret och jag måste bara säga att din är överlägsen alla andras! :)

2009-08-08 @ 13:00:01
Postat av: Linn

You go girl!

2009-08-08 @ 17:50:57
URL: http://incrediblefour.blogg.se/
Postat av: Anonym

Måste bara säga två saker!



1. din blogg är den bästa jag läst och jag tror inte jag kommer kunna hitta en bättre, DU SKRIVER SÅ BRA O FINT!!!



2. Kärlek besegrar allt :)

2009-08-08 @ 20:10:44
Postat av: Sandra

Gud vad underbart. Jag hejar på er. Kärlek är så underbart.

2009-08-09 @ 17:01:05
URL: http://systrarnawahlbeck.wordpress.com
Postat av: Sophia

jag tror på er :) och det vet du! :)

2009-08-11 @ 23:21:20
URL: http://sophiahokdahl.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ni är söta tillsammans :) Ni kommer klara det och jag kan säga att jag hoppas på er!

2009-08-12 @ 15:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback