frågor :)

Känns som det bara blir inlägg med frågor nu, men så kan det vara  :)

Hur nöjd är du med EF?
Jag är nöjd med EF, de gjorde ett bra jobb med min placering, dock känner jag några utbytesstudenter som inte alls är nöjda. Det är en svår fråga, och det är väldig svårt att placera en student genom att bara titta på ansökshandlingar. Rekomenderar jag EF? Ja, det gör jag. Jag har tyvärr ingen kunskap om hur andra organisationer är.

R:
Du lämnade en kommentar att det är dyrt att åka, och tyvärr kostar det en mindre förmägenhet. Jag har tyvärr ingen aning om stipendium, men om du hör av dig till diverse organisationer och frågar om hjälp med stipendier så tror jag de kan tipsa om några. Angående 9/11, jo visst finns det en viss fientlighet och jag vet inte riktigt hur folk ser på att du är halv irakier. Jag tog upp det här med min värdfamilj och se sade att de inte såg något problem me det. Dock vet jag inte hur andra ser det här, men jag tror inte det ska vara ett större problem.

Jag undrar vad du hade med för present till din värdfamilj?
Jag hade med mig en kokbok med svenska recept (på engelska), godis, choklad, kaffemuggar och självklart gävle bocken saker! :)

Hur gör du med dina kontokort och bank?
Jag har mitt svenska kort som går genom Swedbank och använder mig utan ATM's här när jag tar ut pengar. Pengarna sätts in från Sverige, och det har funkat perfekt. Vissa butiker tar mitt kort som kreditkort, andra inte. Dock får du betala en 2-7 dollar fee när du tar ut pengar ibland.

Kommentarer
Postat av: Ida

Hej!

Det är så att jag så gärna vill åka som utbytesstudent nästa år och har velat det under en längre tid. Sen jag började läsa din blogg i julas har jag nästan bara tänkt på hur häftigt det skulle vara, eftersom jag har alltid velat prova på en amerikansk high school och få vara med om de amerikanska högtiderna som halloween och thanksgiving.

För mamma och pappa får jag och vi har börjat pratat "på riktigt" om det mer och mer nu på slutet. Förut har det mest liksom varit, jo, om du vill så ska vi väl ordna det, men du får fundera ett tag på om du verkligen vill och lite sånt.. Men nu börjar det verkligen bli lite mer verkligt eftersom jag troligtvis tänker söka nu i sommar och har börjat bestämma mig för vilken organisation mm och jag tror det skrämmer mig lite. Att jag en dag kommer sitta på planet och flyga till andra sidan jorden och inte träffa min familj på nästan ett år. Samtidigt är jag beredd på att få hemlängtan. Jag tänker om jag vill vara med om allt det roliga, får det väl var tråkigt ibland. Och såhär känner jag fram och tillbaka. Vågar jag verkligen ta steget och orkar jag? Mer än hälften av mig skriker ja medan resten tvekar.

Jag har läst och hört av många tidigare utbytisar och jag tror du skrev det i ett tidigare inlägg att om man funderar på det, bara åk! När jag läser och hör det vill jag verkligen det, men är det så enkelt? Vågar jag tror du?

Det här blev kanske lite långt, heh..

Tack för en jättebra blogg och hoppas du har det bra där borta! :D

2009-04-20 @ 06:38:22
Postat av: Maria

Hej! Jag tror att jag kan svara på frågan om stipendium!



Jag åker med YFU till USA. Själv har jag fått ett av deras stipendium, på 10 000 kr. Detta var för goda studieresultat. YFU delar ut 7 stipendium. 3 av dessa, på 20 000 kr, är för sökande med ekonomiska skäl!

Dessutom finns det hur många olika fonder som helst! Framtidsstiftelsen (Sparbanken Finn), Folke Bernadotttes Minnesfond, Olof Palmes Minnesfond (som jag också har sökt!) mm mm! Det bästa är att fråga någon på sin skola, lärare eller syo! Dessutom finns sidor som
www.stipendier.se och dyl! Men det är jobbigt och tidskrävande att söka, och tänk på att vara seriös! Lycka till!

2009-04-21 @ 09:37:04
Postat av: alexandra

hahaha gävle bocken? du menar dalahästen ? :D

2009-06-08 @ 12:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback