åka eller inte åka?

Ida kommenterade i ett av inläggen jag skrivit, hon funderade på om det verkligen är så lätt att bara åka. To be honest? Jag var scared shitless! Hon sade "en del av mig vill bara åka, men en del av mig funderar på om jag verkligen klarar av det?"

Jag kände samma sak. "Kommer jag kunna vara ifrån min familj och vänner i tio månader?" "Kommer jag trivas?" Många saker skrämde mig. Jag tänkte även på det som "om jag inte åker nu kommer jag ångra resten av livet att jag hade chansen men inte tog den." Det var skitläskigt att gå igenom säkerhetskontrollen på Arlanda. Det var skitläskigt att höra piloten säga "We'll be landing in Phoenix in 20 minutes." Men en del av mig var så himla glad! Bara att jag hade satt mig på planet och tagit mig över halva jorden är något i sig.

Gör upp en lista. Positiva och negativa saker med att åka. Väger nackdelarna över, så visst, överväg ditt beslut. Jag tror dock att fördelarna kommer vara fler! Du kommer ha hemlängtan, du kommer vara ledsen, men av de erfarenheter jag har såhär långt så är mina minnen och uppleverser någonting som jag aldrig kommer glömma, och de väger tyngre än mina dagar med hemlängtan.

Det har varit nätter då jag gråtit hejdlöst, det har varit de dagar jag funderat varför jag ens gjorde det här för jag varit så irriterad på min värdfamilj. Jag älskar mig värdfamilj, don't get me wrong, men vissa dagar när jag är på dåligt humör tycker jag att deras kultur är dum i huvudet! Men det är en del av upplevelsen.

Så, vill du verkligen åka, ÅK! Jag vet att jag sagt det förr, men det är så jag känner. Jag kommer ihåg att jag tvivlade på mig själv. Men what do you know? Idag sitter jag och skriver det här, och för exakt åtta månader sedan om 5 timmar satt jag min fot i Phoenix för första gången.

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag ska åka som utbytesstudent nu i sommar till USA. I vintras var jag verkligen skitskraj och fick typ ångest varenda gång jag tänkte på USA. Men jag satt mig ner och gjorde en lista över positiva och negativa saker, både långsiktigt och kortsiktigt. Det fanns negativa saker men de vara bara kortsiktiga och jag kunde inte hitta EN ENDA långsiktigt negativ sak med att åka. De positiva var även så många fler. Listan hjälpte verkligen och jag är mkt mer positiv nu även om det finns dagar som man bara vill lämna allt bakom sig. Det här är en chans som jag bara måste ta och man kommer bara ångra sig om man inte åker. Du kan ju inte veta hur det kommer bli fören du har hoppat på planet och åkt iväg. Så det är bättre att ta chansen och trivs man sen absolut inte där borta och det är ett helvete ja då är det ingen som tvingar dig att stanna kvar, du får ju faktiskt åka hem. Men jag tycker i alla fall att det är bättre att ta chansen för troligtvis kommer man få ett helt fantastiskt år, i alla fall om man läser din blogg ;)det finns motgångar men de kommer bara stärka en som person och i slutänadan är det väl bara det positiva man kommer ihåg från året. aja det här var i alla fall mina åsikter. ha det fortsatt bra på andra sidan atlanten så ska jag fortsätta följa din blogg som verkligen är jätteintressant att läsa:)



kram Malin

2009-04-22 @ 10:42:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback