paramoreImorgon ska jag & jess bege oss till huvudstaden för att skåda Paramore! :) EXCITED!

Första advent

Igår kom jag hem till mamma, och frågade någonting om hurvida vi skulle göra någonting speciellt för första andvent eller inte. Hon säger "ja, jag har köpt pepparkaksdeg!"

Jag frågar "ska vi baka pepparkakor?" Vi brukar nämligen inte baka pepparkakor. Hon säger "nej, jag köpte så du kan äta degen. Jag vet att du tycker om det."

Mamma känner mig bäst ändå.

23.05

"It's not what you look at that matters, it's what you see."
- Henry David Thoreau.

GLEE

Hej! Kan du länka till vart man kan se Glee någonstans?
Yesyes,
här har ni den. Klicka er till "TV shows" & sen "Glee" eller vilken serie ni vill se :)

fredag

Jag har spenderat min fredag med att plugga andragradsekvationer. Jag måste nämligen göra om provet och få VG om jag vill ha VG i matte B. Jag har redan fått godkänt på provet, men jag vill ha VG. Så vi får se hur det där går.

Spenderade resten av kvällen med Jessica. Lika trevligt som alltid! Jag fick some good news från Cindy också! Hawaii is on! Nu är nästa uppdrag att samla ihop pengar till flygbiljetterna. Cindy hade i alla fall ringt lägenhetsföretaget som vi ska bo hos, och det ser ut som vi ska spendera fyra dagar i staden jag bloggade om för några dagar sedan, sedan fyra dagar på
Waikiki :) Låter toppen! Så det ser ut som att det blir mellan 17 - 28 juni. Eller något sådant. Inte helt hundra.

Så nu ska det sparas pengar. Umm. Alla släktingar som undrar vad jag vill ha i julklapp/18års present? Pengar till min Phoenixfond är awesome!

Puss på er alla söta som läser =)

Några frågor

När det gäller läxorna var det jobbiga uppgifter, var det mycket att göra? Hann du med inlämningarna? Hade lärarna något överseende om dom var sen ngn gång? :)
Det var inte direkt så många jobbiga uppgifter, den enda riktigt tråkiga och dryga var en "research paper" som var värt en fjärdedel av vårt slutbetyg, den skulle skrivas i MLA format och det var ett himla jobb innan den skulle in. Sammanlagt en månad höll vi på, varje dag... Jag kom aldrig försent med inlämningar, så allt sådant hann jag med :) Mina lärare hade överseende med att jag inte riktigt förstod allting i början, som när vi läste en text i historian och hälften av orden var ord jag inte viste existerade. Eller i biologin när vi höll på med rena kinesiskan för mig. Men annars gick allting jättebra :)

Vad är Glee och när visas det?
Glee är en musikalserie, typ. Inte som High School musical dock! Charmig serie, har både gaykillar, tonårsgraviditet och lite mer drama. Värt att se! Den går på fyran, om jag inte minns fel. Jag kollar dock på internet :)

I am thankful for you.

Efter en dålig dag kommer jag hem och hittar det här i ett mail från C.

"I know you don't have thanksgiving, but I do, and I am thankful to have you in my life. I love you baby. More than you could possibly imagine"

keep holding on

Jag har inte bloggat på länge, och ska jag vara ärlig så orkar jag inte. Men vet ni vad? När livet faller ner på en så tar man sig upp, och ytterligare ett steg framåt. Till slut blir allting bra. Det kanske tar lite tid bara.

"Pain is inevitable, but misery is optional."

don't stop believing,


JAG ÄR HOOKED!

My Life Is Average

Jag vet att jag har bloggat om de här sidorna förut, men de är verkligen en del av mitt dagliga behov!

MLIA - My Life Is Average
Historier om roliga saker som händer. Ibland skrattar jag så jag gråter!

"One day I received a call from an 800 number. Expecting it to be a telemarketer I answered with a sigh and a hello. The response was "Hi there, I'm an annoying telemarketer that's not going to try to sell you something I already know you don't want... how's the weather?" A minute later I heard his boss behind him ask what he was doing followed by a click. Best telemarketer experience ever. MLIA"

"Today, I was fixing my dad's iTunes because he doesn't really know how to use it. I found a song that he titled "more roars". Curious, I clicked on it, and I realized it was a recording of him roaring like a dinosaur. MLIA"

________
FML - Fuck My Life
Har du en dålig dag ska du gå in på den här sidan, och du kommer må så mycket bättre efteråt. Hemskt, men sant. Vissa människor har extremt dåliga dagar.

"Today I noticed that my daughter was making funny noises which oddly ressembled the sounds my wife makes in bed. When I asked her what she was doing she said "I'm pretending to be mommy from last night." I was on a business trip last night. FML"

"Today, I checked my facebook, and my wife of 5 years was listed as single. I then write on her wall that it is ok to announce to be married. She writes back saying that we have to talk and to come to the kitchen. My wife divorced me over facebook. FML"


________
TFLN - Texts From Last Night
Helt enkelt sms eller smskonversationer mellan människor. Det är helt sjukt vad folk smsar, ibland väldigt underhållande.

"(235): She pulled a cheeseburger out of her purse. I have missed her so much."

"(514): Take it from a girl who woke up with a girl in her bed... you were not that drunk."

"(304): you kept begging me not to tell anyone you had been a bat in another life"

"(310): ohhhh fuckk. chicks a dude."

"(212): i want you now! (916): you need to stop dating girls with the same name as your mother...or stop drinking so much...I don't want to see this"

________
MDT - My Drunk Texts
Ja, namnet talar för sig själv.

"(309): Is it still considered walk of shame if his mom drives you home?!"

"(973): But, dude, she had a nice ass. (1-973) she's your fricken cuzin! (973) Well excuse me if good sex runs in the family... "

"(828): you made wolf sounds and yelled "team me" the entire movie"

HAWAII

Nu ska jag inte ta ut glädjen i förskott, men igår pratade jag med Cindy och hon hade good news!

I juni, direkt efter jag slutar skolan, är det tänkt att CJ & Cindy ska komma hit och hälsa på mig, sen ska vi flyga till Schweiz och hälsa på deras förra utbytesstudent Djanaée, och vara där i några dagar. Sen ska vi åka till Spanien i en vecka och bara ta det lugnt, ha semster osv. Men...

Cindy har fått ett erbjudande. Det är nämligen så att vi får gratis boende på en resort i HAWAII! Helt sjukt! Då skulle jag alltså behöva flyga först till Phoenix, sen åker vi till Hawaii, sen tillbaka till Phoenix där jag spenderar några veckor, sen hem igen. Så de betyder att jag kan spendera hela sommaren i USA!

Ingenting är klart ännu, hon skulle prata med Djanaée också, så vi får helt enkelt se. Ah, nu hoppas jag det blir såhär, för ska vi åka inom Europa har jag nämligen inte råd att åka tillbaka till Phoenix med dem och spendera sommaren där. Men nu när det blir gratis boende på Hawaii, och flyg mellan Hawaii och Phoenix är inte så dyrt. AAAAH! Håll tummarna för mig nu :)
Bilder i från Kailua-Kona, där resorten är :)

i don't wanna be friends

Oj, jag är tydligen galen för att jag inte älskade New Moon. Oh well. Jag tycker bara att den inte gjorde boken rättvisa, på något sätt. Jag ser fram emot Eclipse dock, jag tyckte nästan bäst om den boken.

Längesedan jag lyssnade på Fall Out Boy. Men den här låten har de gjort rätt bra.


Does my being half-naked bother you?

Ah, vad besviken jag blev på "New Moon." Å andra sidan gillade jag inte direkt boken heller, men filmen var så långtråkig!


Ashley Greene var nog bäst av alla. Dessutom är hon galet snygg också."A moment of silence for all our pussy whips bro's who had to endure the NEW MOON premier!"


Ikväll ska jag se den omtalade filmen. Jag har inte så höga förhoppningar då jag tycker boken var den sämsta i serien. We shall see, my friends :)

Fråga

Hej, går också på Thoren. Tänkte undra vi har väll praktik vecka 6 och 7? Men sportlov vecka 9? Då blir du väll borta en hel vecka, eller har vi soprtlov vecka 8? :)
Nope, vi har sportlov vecka 9, precis som du sade. Men jag har pratat med skolan och jag ska få ha min praktik vecka 7 & 8 istället, så när ni är ute på praktik vecka 6 så är jag i skolan och jobbar ikapp det jag missar vecka 8 :)

tack och bock :)

Tack för alla kommentarer! Jag har också funderat på ett ingraverat halsband. Han använder väldigt sällan smycken, men när han gör det är det oftast halsband. Jag har på mig hans "dogtag" varje dag, så det skulle vara roligt att ge honom något motsvarande.


Vet ni hur länge jag höll på med kameran för att inte få den att spegla sig i brickan och för att få en bild där man ser texten? Alldeles för lång tid!

Jag gav honom massa framkallade bilder på oss, inramade och hela köret, när jag åkte hem, och så skrev jag massa saker på baksidan av varje bild, så det vill jag inte ge honom i julkapp. Men jag uppskattar att ni föreslog det! :)

Sen kanske jag kan bjuda på en romatisk middag (han ÄLSKAR svenska kötbullar. haha!) och massage eller något, utöver det. Vi får se. Jag har lite tid fram till julafton. Men tack för alla tips, de ingraverade hals- och armbanden ska jag kolla upp imorgon efter skolan. Fortsätt gärna tipsa. PUSS PÅ ER!

Hjälp mig!

Kan Christopher någon svenska? :)
Nope. Eller han kan "håll käften" "slampa" "hej från CJ" & "tack" :)

Idag har jag tränat medelgympa och imorgon blir det boxning! (Du som börjat på spinning, way to go! ;) Nu ska jag hårdträna till CJ kommer hit! På tal om CJ så har jag ett problem. Jag har ingen som helst aning vad jag ska köpa till honom i julklapp! Han vill absolut inte ha kläder, det sa han. Haha. Så nu ber jag er om hjälp! Vad köper man till en 18-årig kille? Är det något som måste shippas så gör det inget. Men snälla, nu vill jag ha lite hjälp :)

question :)

Läser Christopher din blogg? :)
Det händer att han tittar in ibland, men han läser den inte direkt. :)

when you're gone, the pieces of my heart are missing you

3 dagar till New Moon premiär (tönt! som jag för övrigt inte kan gå på... men ändå!)
13 dagar till Paramore
24 dagar till jag fyller 18!
30 dagar till Christopher kommer hit <3
37 dagar till julafton.
87 dagar till Phoenix!

I misss you.

I brist på annat att blogga om :)

Is a myspace survey...
Pathetic?
It sure is.

First text this morning, from who?
Adam.

When's the last time you talked with the opposite sex on the phone?
Yesterday.

Aside from waking up, what was the first thing you did this morning?
Washed my face.

Did you wake up at all last night?
Yes I did.

Lyrics to the song your listening to?
"You can't be too careful anymore"

Who did you sleep with last night?
Myself :(

Who makes you laugh every day?
Christopher.

Your ex says "I'm sorry", what do you say?
"I'm not"

Where is the shirt you are wearing from?
Abercrombie & Fitch

Are you nice to everyone?
That depends.

Have you bought any new clothing items this week?
No money = no shopping.

When was the last time you ran?
Today I believe. It was raining and I wanted to get inside.

Do you think you will be in a relationship 3 months from now?
Yes I do :)

Has someone put their arm around you in the past five days?
Does a hug count?

Did you wake up in a good mood this morning?
Not really. Woke up with a headache.

Would you ever forgive your boyfriend for cheating on you?
No.

Do you honestly like the person you are?
Sometimes.

Are you happy being single or in relationships?
In a relationship.

Do you talk to any of your exes?
Not really.

If you could go back in time and change things to where you could still be with one of your exes, would you, and what ex would you not mind getting back with?
I wouldn't want to do that. An ex is and ex for a reason.

Are you going to lie on this survey?
No.

Do you think you're a nice person? If yes explain. If no, elaborate.
I don't know. If I think about it too much I get confused ;)

Do you have your eye on anyone?
No.

What is currently bothering you?
The time difference between Sweden & Phoenix.

Are you happy with your life at the moment?
Sorta.

Where do you work?
Don't have a job.

If you're not in college, why?
Still in high school.

Have you ever watched Wishbone while growing up?
Nope.

Would you ever break up with someone through a song?
Haha. No.

First text this morning, from who and what time?
Didn't I already answer this one? Adam, 9.45am.

Were you single on your last birthday?
Nope I wasn't :)

Have you ever liked someone older than you?
Yes I have.

Do you like hugs?
They're alright.

What are you doing tonight?
Hanging out with Adam, skype date with Christopher, having a shower and then sleeeeeping!

When you meet the right person, do you fall fast?
I don't know... I kinda did the last time I fell in love (;

Do you believe that there are certain circumstances where cheating is ok?
No.

Have you talked about marriage with another person?
Yes I have.

Do you want children?
I believe so.

How many?
2 maybe.

If you could get married anywhere, money not an object, where would it be?
I have no idea.

Do you have feelings for someone right now?
Yes yes yes I do :)

Have you ever broken a heart?
I might have.

And your name is?
Emilia.

Hate is a strong word, who do you hate?
Yes it is. No one. Don't feel like wasting energy on hating people.

What woke you up today?
My phone.

Anything good happening tomorrow?
Working out =)

Do you think you can last in a relationship for 6 months without cheating?
Of course :)

Are you close to your cousins?
Some :)

Did you mean 'I love you' when you said it last?
Yes I did!

Who's in the room with you?
Adam.

Something you do a lot?
Read MLIA's.

What are you thinking about right now?
Nothing really.

Do you believe in love?
Yes I do.

What do you usually do when the clock turns 11:11?
Nothing really. I make a wish whenever I remember.

Do you like to cuddle/snuggle?
Yes :)

Has a girl/guy called you baby doll?
No.

Do you like cheesecake?
I love cheescake!

Out of all your friends who knows you the best?
I don't know :)

Mexico baby!

Hej! Jag har en fråga angående när du åkte till Mexico. Jag är i Mississippi just nu som utbytesstudent och min mamma ska komma och hälsa på, vi ska åka till Mexico och jag undrar om du behövde några speciella papper för att åka dit? Var det några problem att ta sig in i landet?
Läser din blogg varje dag, toppen bra!
Jo, jag behövde speciella papper. Det beror nog på vilken organisation du åker med, men eftersom jag åkte med EF var jag tvungen att få papper påskrivna av huvudkontoret i Boston. Sen skulle min mamma skriva på någonting som skulle skrivas på av en notarie här hemma. Eftersom ditt visum bara är giltigt för att komma in och lämna landet en gång, så måste du ha andra papper förutom ditt pass & visum. Men kontakta din organisation så berättar dom allting för dig =)

fråga (:

Vilken film?
Den här :)

:))

Hur länge hade du varit i USA när filmen spelades in ? =)
Tre månader :)

fråga

Hej! när du va i USA var du på några fester som dom drack alkohol? :)
Nope, det var jag inte. Jag vet några som var och de blev nästan hemskickade. Eftersom jag skrev på ett papper genom EF att inte infinna mig på en fest med alkohol så kunde jag bli hemskickad om jag gjorde det.

"Love is that condition in which the happiness of another person is essential to your own."

En månad och en dag kvar. I miss you like crazy baby.


good times with my favorite girls.

Jag & Mara gör "journals" i tv production. Runt 1.09 börjar det oseriösa. Vi säger "sooo" exakt samtidigt at 1.53.
Good times.

fråga :)

Hejsan.
Funderar också på att bli utbytesstudent, fast några år framåt. Har du några tips på organisationer som man kan åka med till bra pris, vilken åkte du med? Kram

Hej! Jag åkte med EF. Jag har inte riktigt koll på vad det kostar nu, men jag vet att även STS, Explorius, Rotary & YFU finns och är omtyckta.
Kolla in här, i forumet, där de diskuterar organisationer. Priser kan du kolla upp på deras hemsidor :) Jag tycker i alla fall du ska beställa broschyrer från dem alla innan du bestämmer dig. Jag hade minst 8 broschyrer jag satt och bläddrade i varje kväll. Hah!

Phoenix

Någon frågade hur jag gör med skolan när jag ska till Phoenix i februari-mars. Jag ska nämligen göra två veckor APU på en advokatfirma där, sen har jag sportlov i en vecka, så jag missar sammanlagt två dagar av skolan. Och jag hinner med Cindy och CJs födelsedagar, samt ett bröllop. :)

Dessutom ska jag försöka få CJ att åka till
Antelope Canyon. Här kan ni läsa om det. Det verkar så sjukt vackert, och något jag måste se om jag är i Arizona.

Haha, vill ni veta något roligt? Oftast när jag skriver i, alltså nu "om jag är i Arizona", så gör jag stor bokstav! Haha. Random fact.

flygbiljett bokad! :)

Flybiljetten till Phoenix är bokad och betald! So excited!
12 februari till 8 mars är jag borta. (25 dagar!)
Så jag hinner med både Cindys och Christophers födelsedag.

Ah, I can't wait!! :)

from a thousand miles away


svarar :)

Stina, jag svarar här eftersom du inte lämnade adress i kommentaren.
Jo, jag tänkte på det jag också. Men biljetten till Newark eller Chicago (tur och retur) går på 5900, och då har jag bara 400 kvar, vilket blir 200 när jag cashar ut dem så då måste jag ändå betala inrikesflyget för lika mycket, så det är inte värt det. Men tack för tipset :)

Först var jag arg, sen besviken, men shit happens =)

Idag ringde jag SAS för att boka min flygbiljett till Phoenix. Jag hade en Travel Voucher, för att jag blev "denied boarding" i Chicago. Vouchern var på 600 euro, motsvarande 6300 SEK. Kanon, betalar hela min flygbiljett, tänkte jag.

När jag ringde dit så säger hon vänligt att de inte kan boka biljett till Phoenix, för att SAS inte flyger dit. De flyger endast till Chicago eller Newark, och därefter måste jag boka inrikesflyget själv, genom ett annat bolag. Så efter att jag svurit och kastat telefonen i väggen (sorry pappa, skyller på den finska genen mamma gav mig..) så kollade jag upp priserna för inrikesflyg. Det skulle bli runt 5000 kronor, så jag gav upp.

Nu ska istället casha in vouchern jag fick av SAS, då får jag bara halva värdet, alltså 3000 kronor. Hur som helst så får jag ju pengar jag inte räknat med att ha innan, så det är alltid något. Jag var arg ett tag, men shit happens. Det är inte hela världen, jag menar, jag kom ju hem från Chicago, jag fick pengar på köpet och fick flyga business. Haha!FRÅGA =)

Var det jobbigt att komma hem och leva ditt liv här utan dina kompisar i USA? Saknade du ditt liv i USA jättemycket eller kände du mest bara att det var skönt att komma hem? Var det lika tufft som att lämna Sverige eller var det lättare/tuffare? Kämpa på tjejen :)
Jag saknade det jättemycket i början. Jag saknar fortfarande mina vänner där borta och jag saknar sättet vi brukade umgås på, det är helt annorlunda här i Sverige på något sätt. Jag saknade dock mina vänner och min familj här hemma jättemycket i slutet, så på ett sätt var det otroligt skönt att komma hem till friheten. Det var nog jobbigare att lämna USA. Jag visste att när jag åkte från Sverige så skulle jag komma tillbaka om tio månader, och komma tillbaka till vardagen. Men när jag åkte från USA så visste jag att jag aldrig mer kommer gå på North Canyon HS, jag kanske inte kommer se några av mina vänner igen (som åkte till College osv...) och vi kommer aldrig att umgås på samma sätt igen. Det var lite tråkigt. Det var ju att säga hejdå till ett helt liv jag levt i tio månder.

Trots att det var jobbigt så ångrar jag ingenting. Hade jag aldrig åkt hade jag ju inte fått uppleva allting! Visst är det lite tråkigt när jag ser mina vänner lägger upp bilder på facebook när de hittar på massa saker tillsammans, och när de skriver "någon saknas vid lunchen, det är inte samma sak utan dig!" Men jag är så glad att jag fick chansen att åka =) Tack!

good girls always go bad in the end?

Motivationen, var är du?!

Jag orkar ingenting. Hösten och dess gråa väder sätter ett likadant humör i min själ. Min höst har varit rätt tuff. I alla fall psykiskt. Mycket har hänt runt om kring mig. Stress, oro, saknader... det har bara varit fullt upp med massvis med känslor hela tiden.

Just nu är jag på praktik och är där veckan ut. När jag kommer hem om dagarna bara kryper jag ihop framför tvn eller datorn och det är allt. Jag tar mig till och tränar några gånger i veckan, och jag har körlektioner lite då och då. Jag har haft fullt upp hela tiden och nu när jag har tid över så förstår jag hur slut jag egentligen är.

Aldrig förut har jag gjort så dåligt från mig i skolan. Jag har enorm prestationsångest och allting under ett MVG är inte bra nog för mig. Jag skrev exempelvis om mitt IG på matteprovet, och nu har jag några uppgifter med G- och G i andra ämnen. Det är inte hela världen, långt ifrån. Så länge jag klarar kursen med ett G så är det bra, men jag vet ju att jag kan bättre.

Nu ska jag sluta tänka så och istället låta mig vara såhär. Jag har haft en jobbig höst, och jag behöver inte be om ursäkt till någon för att det varit som det varit.

Så nu vet ni det. Imorgon ska jag till skolan och ta influensavaccinet, samt hämta FEKB boken och börja jobba på restuppgiften jag har för att läsa ikapp kursen. Before I know it kommer det vara jul och min älskade pojkvän kommer hit. Så vad har jag att se fram emot innan Christopher kommer? :)

Hela den här veckan ut: PRAKTIK! Jag trivs på restaurangen och det är roligt att gå dit på morgonen!
20 november: New Moon premiär! ;)
30 november: PARAMORE på fryshuset! Ses vi där?
11 december: Jag fyller 18!!!
17 december: Christopher kommer hit!!!

good morning!

Random fråga, vad kallar du pojken? CJ, Chris, Christopher?
Christopher. Men när jag pratar om honom brukar jag säga "CJ" för det är lättast. Men annars så kallar jag alltid honom Christopher. :)

thoren business school

Hej! Jag bor i Linköping och ska snart bestämma mig vad jag vill gå på för gymnasium. Och jag har funderat på Thoren Business school och linje Business. Vad tycker du om linjen? Kan du berätta lite om den. Är det mycket o plugga? och så. det kanske är lite olika mellan Linköping och Gävle men du kanske kan berätta lite ? ( :
Business är i stort sätt lika som sam/ekonomi, och det är helt okej. Inte är det speciellt roligt att sitta och göra dubbel bokföring, men det funkar. Haha! Skolan är bra, i alla fall den i Gävle. Det är mycket frihet (under ansvar skulle lärarna sagt här... haha!) Vi har ju blockscheman, vilket är rätt skönt. Dock är det inte roligt veckan innan blocket är över, för då är det många examineringar (prov, uppsatser, presentationer, inlämningar). Det är inte så himla mycket plugg, om du gör dina saker i tid. Du kanske har två veckor att göra klart en uppsats, men då måste du göra klart den också för att det inte ska bli så himla stressigt den sista veckan innan blocket är slut. Sen tycker jag om att lektionerna är så pass långa. Visst, tre timmar matte är aldrig roligt, men man hinner komma igång på riktigt med arbetet. Dock funderar jag ibland på hur det skulle vara att gå på en kommunal skola, då det känns som jag på något sätt "missat" en del av gymnasiet. Men allt som allt så trivs jag bra, det är en liten skola med bra lärare och systemet med blockscheman passar mig :)

[Edit!]
Hej, jag tänkte att jagkanske oxå skulle kunna vara till hjälp! Går nämligen på thoréns i Sundsvall men jag går Commrece (handel) och jag tycker verkligen om den linjen. Det är inte lika mycket plugga som på natur eller samhälle men det är ändå en bra utbildning, där man bland annat oxå studerar ekonomi. Jag skulle verkligen rekomenadera den linje till de som vill bli egenföretagare eller jobba direkt efter gymnasium. Man kan gå någonting som kallas för Traniee vilket innebär att man få gå på APU (praktik) 3 dagar i veckan, alla tre år (sammanlagt 1,5 år på de 3). Det är verkligen bra jobberfaranhet och man tar sig lätt in i arbetslivet men kontakter och så! Hjälper oxå om man blir skol less fort. Vi har oxå desamma med block scheman, jätte bra lärare och det är skönt att gå på en lite mindre skola, lärarna är mer engarerare! Jag har då aldrig ångrat att jag började där! ;) Kommer få gå om 2 :an med då jag åker till USAnu till hösten 2010 :)

Tack Cissi för kommentaren och hjälpen :)

USA-fråga

Hur mycket kostade ditt utbytesår och hur/vem finansierade det? Själv drömmer jag om att åka som utbytesstudent 11/12, men pengarna finns bara inte!
Hej! Mitt utbytesår, med fickpengar inräknat, kostade runt 100 000 (en mindre förmögenhet...) Mina underbara morföräldrar och föräldrar betalade kalaset. Tack tack tack till dem! Jag hoppas du kommer iväg! :)

baby, am I pretty? :)

Såhär roligt har jag och Christopher när vi har skype-date. Bara att han är smart nog att föreviga mina fina uttryck på bild.

ugh

Uppdaterar.

Helt slut. Träffade min syster för en trevlig lunch på stan. Längesedan vi träffades. Jag och Jessica bakade snickersgodis. Nu mår jag illa för jag ätit så mycket jordnötssmör.

Har inte fått pratat med pojkvän idag då han loggade ut en minut innan jag loggade in. Fuck you time difference.

Nu ska jag sova, förlåt för en väldigt onödig uppdatering, men jag fick en kommentar som krävde "Uppdatera!" This one is for you, Anonym.


Och några frågor om the States!

Jag måste bara fråga... jag fyller 14 nästa år och jag vill åka till usa ett år då, vet du hur skolan är där för 14 åringar? Kram
Hej! Jag tror att då går man i åttan, eller har jag helt fel nu? Jag vet att amerikanarna börjar skolan ett år tidigare än oss svenskar (därför tog C studenten när jag var där, båda vi är födda 1991 men han började skolan ett år tidigare än jag). Efter åttan, när du börjar nian, blir du "freshman" i High School. Jag vet att yngsta åldern för att söka till EFs "High School Year" program är 14. Då blir du mest största sannolikhet en "freshman."

Hej, jag har en fråga... Jag skulle vilja åka som utbytesstudent. Har funderat att åka via Rotary då min familj inte är speciellt rik :) Men hur ställer du dig till att man har 2-4 familjer under året?
Hej! En av utbytesstudenterna på min skola bytte värdfamilj efter jul, eftersom det var så hennes program fungerade. Hon trivdes bra med båda sina familjer, hon såg inga problem med att byta och var exalterad för att få prova någonting nytt. Jag tror dock inte att jag skulle klara av det. Jag tyckte det var en påfrestning nog att bo med en ny familj med andra regler och vanor än min egna. Jag hade inga problem med dem eller så, absolut inte, men jag tror inte jag skulle klara av att byta familj efter halva året. Det skulle bli för mycket. Runt julen hade jag precis kommit in helt i livet där borta. Jag kände mig redan efter en månad väldigt avslappnad med min värdfamilj, men det var vid julen som allting föll på plats. Det kändes som hemma att bo i Phoenix, skolan fungerade bra, allting rullade på, mina "chores" var numera en del av vardagen och jag kände mig som sagt väldigt hemma i situationen. Jag tror det skulle vara en för stor omställning att byta familj då helt plötsligt. Men det funkar för vissa, inte för andra. Gör det om det känns bra =) Hoppas du kommer iväg!

Hej Emilia!
Jag har precis börjat läsa din blogg och jag tycker att den är jättebra och att det var jättecoolt att du var i USA i ett år på high school. Det har varit min dröm i några år nu (jag är 15 snart) men mina föräldar säger att dom aldrig skulle släppa iväg mig till andra sidan jordklotet. Vad ska jag göra för att få dom att förstå hur myckt jag vill? Kramar Steffie

Hej! Dina föräldrar är antagligen oroliga eftersom de inte har någon aning vad du gör eller hur du kommer ha det när du är borta. Du kanske kan vänta till du börjat gymnasiet, när du är lite äldre. Du kanske kan säga till dem att det är en chans man bara får en gång i livet, du kommer växa och utväcklas som person, du lär dig prata engelska flytande, och det ser väldigt bra ut på ditt CV! =) Sen bor du ju i en familj som dom förövrigt kan hålla kontakten med :)

------

Angående college och det så har många föreslagit att jag ska gifta mig. Många av mina kompisar i USA sade "marry CJ and you'll get a greencard!" Visst skulle det vara roligt med ett greencard, men jag planerar inte på att gifta mig när jag är 18 för att få plugga på college. Men men, vi får se hur vi kommer ta oss till väga. Många amerikanska skolor har "grants" och andra förmåner man kan få för vissa etniciteter, bakgrunder och familjehistoria. Konstigt, men sant!

random questions =)

Har inte läst din blogg på ett tag, men praktiserar du nu? Går du inte i skolan? Anyway hoppas det går bra med C :)
Tack, det går bara bra med C! :) Jo, jag är ute på APU genom skolan, så jag praktiserar på Restaurant China på Söder i Gävle. Har varit där hela veckan och så kommer jag vara där nästa vecka. Sen är det back to school.

Hur lång är C? Hur lång är du? Och en liten privatfråga som du absolut inte behöver svara på men jag har just fått en pojkvän och undrar; hur länge väntade du och C innan ni hade sex?
C är 1,73 meter om jag inte har helt fel. Inte så jättelång alltså. Jag är knappa 1,61 meter. Så på balen när jag hade högklackat var vi lika långa! Angående den sista frågan så vill jag inte riktigt svara på det, men det jag kan säga är att det var rätt tillfälle och ingenting vi ångrar. Jag tycker du ska vänta till det känns bra med din pojkvän =)

Hur gammal är du? Vad gör du nu, går på gymnasiet?
Jag är 17. Fyller 18 om en månad!! Can't wait! Just nu går jag tvåan på businesslinjen (sam/ekonomi) på Thoren Business School i Gävle.

Framtidsplaner

Jag har funderat på college i USA, och det är någonting jag så himla gärna vill göra. Jag har pratat med min mamma och vi har kommit fram till att nu ska jag börja söka stipendium. Varje krona är värt något.

Det är snordyrt att plugga i USA. Kanske pluggar jag bara ett år, kanske fyra? Vem vet. Kanske blir det ett univeristet, kanske community college? Hur som helst så är det det jag vill göra, och jag har bestämt mig att jag ska komma dit.

Extrajobb, spara, whatever it takes. Kanske ändrar jag mig i framtiden, but only time will tell. Mammas älskade P sade "världen är liten, du kan alltid flytta hem till Sverige om du inte vill vara kvar."

Livet är alldeles för kort för att tänka på allting som kan hända. Som kanske kommer hända. Jag vill inte stanna i Gävle. Jag vill inte plugga i Sverige. Jag vet, vi har förmånen att ha gratis högskola, och många resonerar att det är "dumt att betala för att plugga i ett annat land." Säg vad ni vill, det är det här jag vill göra.
another wednesday

Praktiken är okej. Jag gillar folket jag jobbar med och ja, that's about it. Körlektionen idag gick bra. Jag höll andan när jag åkte igenom alla fyra rondellerna. Jag höll på att dö, men jag skadade ingen!

Jag har nyss skypedejtat C. Han hade en dålig dag på jobbet så vi gick in på fmylife.com och läste folks dåliga händelser för varandra och han var genast på bättre humör. Det är hemskt vad folk blir utsatta för!

Imorgon ska jag träna, vilket betyder att jag får träffa Matilda! Vi har mycket att samtala om, hon och jag. Nu: Gossip Girl. Puss

frågor :)

Hej! Jag måste bara fråga, visst var du med och tittade på det här när du var i USA? :D http://www.youtube.com/watch?v=5WDJrlp43qo
Hej, jovisst var jag det :) Jag sitter i den vita klacken mitt emot :)

Hej! Jag funderar på att åka en termin till USA och undrar om det är mycket pluggande i skolan?
Ha det bra! :)

Hej! :) Inte speciellt. Det är rätt mycket läxor, som ska vara inne dagen efter, men inte så jättemycket pluggande tycker jag. Dock skulle jag rekommendera att åka ett helt läsår, istället för en termin, för man hinner liksom inte komma in i "livet" på en termin tycker jag. Hur som helst är det ju upp till dig! :)


frågor

Hej! Lite frågor bara :)
1.Hur mkt gjorde du av med ungefär i fickpegar under ditt år? 2.Hade du med dig egen dator, eller fick du ta med dig skolans? 3.Du har ett jobb va? Vart jobbar du? :)


1. Runt 3000 i månaden, och då är lunch i skolan och mobilräkning varje månad inräknad. Dock reste jag rätt mycket med min värdfamilj (Cali x2, Vegas, Mexico, Florida, kryssning i Bahamas bla...) och då gick det åt ganska mycket pengar. Jag betalade alltid resorna själv, så det gick åt mycket pengar till sådant. Och på 10 månader kan ni få räkna själva hur mycket det blev i fickpengar, jag skäms för att vilja erkänna hur mycket jag egentligen spenderade...

2. Jag tog med mig skolans dator =)

3. Inte direkt. Jag hade ett sommarjobb i somras hos Gavlegårdarna i fyra veckor. Nu "jobbar" jag för EF som returnee, typ. Delar ut broschyrer, kan medverka på intervjuer och möten osv... men har inte gjort mycket än, vi får se vad som händer :)


Hej! Älskar din blogg jag med som alla andra som skriver här :P

Jag har alltid velat åka på ett utbytesår och har alltid varit så säker att jag kommer göra det. Men nu börjar jag fundera ifall jag istället ska gå på college (eller hur det stavas) i usa eller någon annan stans istället. vad tror du? Ifall du kan svara :P
Åh, tack! :) Jag kan bara tala för high school, vilket var en otrolig upplevelse! Mycket kretsar kring skolan och familjen, men jag vet att ska du gå på college är det mycket mer frihet. Du är inte bunden till en värdfamilj på samma sätt, och du bor kanske i en dorm, då du lär känna människor på ett helt annat sätt. Jag har faktiskt ingen aning vad du ska välja, men jag rekommenderar verkligen high school!

Kika in
Emelies blogg. Hon är just nu i Indiana och pluggar på college, men har även varit ett år som utbytesstudent i high school i Indiana för några år sedan. Det var förresten hennes blogg jag började läsa när hon var i USA, och det var det som gjorde att jag också ville åka! :)

Jag funderar också på college, men som sagt kostar det rätt mycket pengar. Vi får se vad som händer :) Men fråga Emelie och hon kan nog ge dig ett svar på high school eller college :)

Tredje inlägget i rad.

Första dagen på praktiken är avklarad. Jag är på Restaurant China på söder här i Gävle. Kika förbi vet jag! Jag fick torka golv och bord, duka, diska, servera mat, ta beställningar, och lite annat smått. Nu stinker jag friterad kyckling eller stekta nudlar, jag kan inte riktigt urskilja de två. Haha!

Mitt försvunna bagage har jag inte hört någonting om än. Förhoppningsvis imorgon! Nu ska jag ner på stan och inhandla lite nödvändigheter som jag behöver som är i mitt bagage någonstans i världen. Sen har jag körlektion, som jag för övrigt har varje dag den här veckan. Nu är det allvar!

Ha en bra kväll kära läsare, och min statistik har ökat så hej alla nya =)

långdistansförhållande.

Heej :) Älskar att läsa din blogg. Den känns så äkta, och sedan är det kul att följa. Iafl, jag är i usa just nu som utbytestudent. Asså jag fattar att du inte ångrar att du och C blev ihop men skulle du rekomendera att bli kär och så eller ska man "hoppa av" innan man börjar gilla någon för mkt? Älskar din blogg iafl och tacksam för svar om du har tid :)
Tack tack tack! :) Oj, jag vet faktiskt inte. Jag menar, det beror ju alldeles på hur det känns. Först när jag och C började dejta så trodde jag aldrig vi skulle bli så himla kära som vi blev (eller iaf jag! haha). Jag trodde inte att det skulle hålla med långdistans, men jag tog varje dag som den kom och oroade mig inte så mycket om framtiden. Helt plötsligt var det juni och jag var kärare än vad jag någonsin varit förr. Så jag har inget riktigt svar, utan du får funder om killen du är med verkligen är värd det.

Det kommer vara kvällar du kommer gråta för du saknar honom så mycket, det är jobbigt att se par på stan som ser så himla kära ut, du kommer längta så otroligt mycket efter honom. Men är han värd det, så go for it! :) Förlåt för ett dåligt svar, men det beror alldeles på hur man känner, och om det är värt det? Ha bara i baktanke att det kommer bli rätt jobbigt när du åker hem.

Sen tyckte jag det var extremt intressant att dejta en amerikan! Han skulle alltid bjuda på mat, bio, var vi än gjorde fick jag inte betala! De flesta har uppfostrats på ett helt annat sätt än svenska killar. Men jag hoppas du blev lite klokare i alla fall. Jag ångrar inte en sekund att jag föll för C, även om det var sjukt tråkigt att åka därifrån igår. Vågar man inte så vinner man inte, och jag är jävligt glad att jag vågade låta mig falla även om han bor på andra sidan Atlanten! Jag lever efter "så länge vi vill så fungerar det, och är det meningen så fixar allting sig i slutändan".

I'm a redneck!

Jag skäms nästan över det här. Eller okej, inte nästan. Jag gör faktiskt det.

Cindy: So what did he do? He didn't do shit!
Jag: I know. He didn't do nothing!
Jag direkt efteråt: ANYTHING! I meant ANYTHING! I can't believe I just said that. Oh my god. Don't ever mention that again. I was gonna say HE DIDN'T DO ANYTHING! And I was thinking "he did nothing" and it got all fucked up.
Cindy: So you're officially a redneck now?!

Åh vad de skrattade åt mig. Jag är nämligen så himla irriterande och rättar dem så fort se säger det där själva. Det är det värsta jag vet! Det får ju helt fel innebörd. Haha, men men. Så kan det gå.

-----------
Haha, kolla wikipedias definition av redneck!

Redneck: Redneck is a disparaging
term that refers to a person who is stereotypically Caucasian and of lower social-economic status in the United States.

Hittade dessutom en sjukt rolig redneckvideo: http://www.youtube.com/watch?v=ja-dg89wr-s

I miss you

Jag sov i Christophers tröja i natt och jag luktar som honom.
Åh vad jag saknar dig <3

Arlanda

Jag har haft världens sämsta dag.

Jag grät floder när vi sa hejdå igår. Jag vet att vi kommer att ses igen om sex veckor men det är så jävla orättvist att vi bor på olika kontinenter. Hur som helst var flyget från Phoenix 50 minuter försenat. Vi kom först i kön för att få åka, men var tvungna att åka tillbaka för en kille blev akut sjuk.

Kom till Chicago, men planet var fullbokat så jag fick ett erbjudande om att ta ett annat flyg, plus att få en check från SAS på 600 euro (6482 kronor!) Det ska betala min flygbiljett i februari hade jag tänkt! Så jag nappade på det, tog inte min plats på flyget, även om jag var garanterad den för jag haft biljetten sen i augusti. Så istället flög jag till Paris, sen hem till Sverige.

Det var sjukt mycket turbulens och jag trodde helt säkert vi skulle störta. Det var det mest obehagliga jag varit med om på länge. När jag äntligen kom fram till Arlanda så är ena min väska borta!!! Här blev jag irriterad, killen sa att det inte var som jag sa så skrek jag "LYSSNA; JAG VET HUR DET ÄR". Då blev han tyst och lyssnade på vad jag hade att säga.

Väskan skall skickas till Gävle tidigast imorgon. Jag vet inte vad jag har i den, men det visar väl sig när jag öppnar min andra väska.

Dagen har varit så otroligt lång och jag vill bara hem. Tåget går om en timme. Puss.