graduation/pool party!

Jag är helt slut. Gårdagen spenderades genom att städa hela huset, pick up the cake, ballonger, handla, plocka upp maten, och till slut CJs party. De sista gästerna gick halv två, och oturligt nog är vi barnvakter den här helgen så uppe tidigt var vi ju såklart.

Halva wrestlinglaget var här, massa folk från skolan och släkt. Det var mycket trevligt och jag blev iknuffad i poolen. Jag satt och pratade med Lina och Nick och helt plötsligt kommer Mark (nyss urstigen ur poolen!) och sätter sig på mig och "Hiiiii Emilia I'm gonna miss you sooooo much next year, so I'm gonna give you a hug" och så kramar han mig så mina kläder är nu aningen blöta. Jag ställer mig upp och CJ kommer bakom mig och lyfter upp mig. Jag som hade kjol, viftade med benen och när han lyfte upp mig så åkte min kjol upp och alla kunde se mina trosor. Sen bar han över mig till poolen och kastade i mig.

Sedan råkade jag av misstag släppa ut Brody och det första han gjorde var att springa rakt ner i poolen. Hurra. Nåja, några bilder från gårdagen :)Typ världens hemskaste bild men jag var ju glad även fast sminket och håret som jag nyss fixat var gone efter CJ kastade mig i poolen!

bilder

Bilder på mitt lilla rum :)

Några bilder från mitt rum :)


no more school

Hejsan!

Inatt sov jag 12 timmar. Inte helt fel. Graduation var kul! Det var häftigt att få se alla graduates gå ut på fotbollsfältet och sen hölls det massa tal och allt sådant, sedan slängde de upp sina hattar i luften efter de fått sina diplom! :) Efter graduation åkte vi till Taco Bell och käkade burritos, gott, onyttigt och that's it. Cj åkte på graduation party och kom hem fem i natt och väckte mig för jag var tvungen att låsa upp dörren. Uh.

Idag ska jag städa. Imorgon har vi graduation party här och det kommer massa folk så då ska det vara fint. Jättekul. Inte kan jag dammsuga än heller för CJ sover fortfarande.. (Klockan är tre på eftermiddagen!)

Anyways, ha det bra. Bilder och uppdatering från partyt kommer nog på lördag. Puss!

sista dagen på North Canyon High School

That's it. Idag gick jag min sista dag i ett Amerikanskt high school! Många kramar och många "I'll miss you" delades. Det känns hur konstigt som helst att veta att jag inte kommer gå i korridoren med Mara och Niqi efter third hour igen, eller att jag kommer gå från engelskan med Shaela. Jag har haft ett underbart år på North Canyon, jag har träffat underbara människor och jag har inte ångrat en endaste gång att jag gjorde det här.

Ikväll är det graduation som gäller. CJ graduates, tillsammans med några av mina vänner :) Det kommer bli kul att se en riktigt amerikansk graduation!

Anyways.. Bara så ni vet blir jag jätteglad när jag får kommentarer som typ "jag har läst din blogg sen början och jag läser den varje dag." Det är superkonstigt att folk jag inte känner läser min blogg och jag har ingen aning om vilka ni är. Men tack för att ni följer min blogg! :)

Frågor om Mr. A är oändliga.. Haha ;) Allt jag kan säga nu är att det är en väldigt komplicerad situation. Jag lovar att jag kommer berätta snart, please hang in there! =D

Mina favorittjejer och jag! =D

söndag

Hejsan!

Idag har jag varit och handlat med Big Joe hela dagen. CJ har sitt graduation party på fredag och vi har han handlat 8 st 12-pack av läsk och massa cases av vatten och mina armar är döda efter att ha burit så mycket! Jesus.

Annars har jag inte så mycket att säga, faktiskt. Mr. A kommer hit om ca en halvtimme, får se vad vi hittar på. Justja, igår såg jag filmen "never back down" och volchok från the o.c spelar bad guy i filmen och så snygg, så snygg han är.

Jag uppdaterar nog imorgon om jag har ork. Helt slut nu. puss


long time no see

HEJSAN!

Förlåt, jag har inte uppdaterat på jättelänge. Sista veckan i skolan var den här veckan. Nästa vecka har vi finals, prov alla lektioner på allt man gjort under terminen. Måndag är memorial day och vi är ledia, och tisdag och onsdag är finals. Så då är det dax för mig att säga hejdå till North Canyon, mina vänner i skolan och allt som hör till. Mitt high school år är över! :|

Hur som helst. Nu sitter jag och väntar på att CJ och Cindy ska komma hem så vi kan åka ut och äta. Jag är hungrig. Imorgon ska jag sova hela dagen, sen umgås med Mr. A som för en gångs skull inte jobbar!  Ih. :] Justja, nu har vi regn! Helt otroligt för arizona! ;D

Satt och funderade här om dagen på countrysånger. Let's face it. Är man i Arizona är det svårt att undgå alla cowboys och countrymusik. Och ja, sorgligt nog kan jag de flesta låtarna på radion nu.. Så här har ni mina favoriter! (pinsamt!) Klicka för att lyssna

1.
Keith Urban - Sweet Thing. (Sen är Kieth Urban galet snygg också!)
2. Zac Brown Band - Chicken Fried. (Den här låten påminner mig om att åka bil med CJ, Joe & Spencer)
3. Taylor Swift - You Belong With Me. (Jag är vanligtvis inget fan av henne, men jag gillar den här låten)
4. Brad Paisley - Then (Texten är fin!)
5. Kenny Cheseny - There Goes My Life (Jag vet inte om det är jag som är känslig men jag börjar böla när jag ser videon!)

106 F!

Oh herre gud. Idag när 7th hour var över, var jag på väg till Zena's bil, jag gick ut genom skolans dörrar...  värmen slår emot mig. 42 jävla grader. Jag dog nästan efter att ha varit i ett svinkallt klassrum i en timme. Phoenix värms upp, mina damer och herrar. 100 F kan jag ta, det är okej, men det börjar bli lite för varmt när det går upp mot 110 F.. Speciellt när det aldrig blåser!

Nu har vi såkallad "heat lightening" här. Det blixtrar rejält, dock är det inget muller. Jag vet inte riktigt hur fenomenet uppstår, men hela himlen lyser upp och det blixtrar över allt. Det blåser också... Tydligen väntas regn i natt. Mysigt!

Nu ska jag texta mr. A så han kan hämta upp mig och vi ska åka och köpa glass på Diary Queen! :) Imorgon, skola igen.. 4 skoldagar kvar, sen 3-day weekend och finals Tisdag och Onsdag nästa vecka.

Puss

I need this memory to keep me strong, when the weight of the world comes crashing down

I en kommentar fick jag frågan om jag kunde skriva lite om mina känslor om att åka hem igen, då när det börjar komma allt närmare. I en av mina klasser fick  vi uppgiften att skriva ner allting vi kände. Jag tar det jag skrev då och publicerar det här, så ni får se. Efter ni läser, keep in mind att jag försöker att inte tänka på detta allt för mycket, utan bara ta vara på tiden :) Om inte annat, så jag har tagit vara på tiden såhär långt. I have lived my American dream.

Ursäkta alla stavfel. Jag är trött och jag är aningen ledsen. Så är det. Nu ska jag sova.

By the time I leave Phoenix, I will have spent 307 days in this city. Out of those days, several were spent missing my family, missing my home, missing the ones I have grown up with. To tell you that being away from your family is easy, would be a lie. But to tell you that coming home to them after ten months will be easy, is a lie too.

Ambivalent feelings would be the perfect description. Leaving Phoenix would probably be a whole lot easier if it weren't for the fact that I fell in love. I fell in love with the greatest guy I have ever met. After dating for several months, we have to say our goodbyes. Leaving someone I love, to return to people I love, might make up for it you would think?

People have asked me if I would stay if I could. Would I? No. Yes. No. Do you understand why my feelings are so mixed? A part of me just wants to get on that plane and fly home right now. A part of me wants to run as far away as I can, so I can stay and live the life I have created for myself here.

I can't wait until I get to meet my dad and give him a hug in the airport, on June 24. I can't wait until I get to see my mom. I can't wait until I get to see all my friends again. But at the same time, I couldn't wish more that that day wouldn't come so soon.

What will my real family think when I miss my family here, or my friends and my boyfriend? What if they get the feeling that they aren't good enough for me? What kind of person will that make me?

Just as a part of me is missing as I'm here, a part of me will be missing when I go home. But this is it. This is life. You learn from your experiences.

I can't wait to come back home, but how is that fair to my life here? To not want to go back just yet, how is that fair to my family back home? I don't know. But I am thrilled to be able to see my family again soon, although it will break my heart to leave. That is how I feel, right now.

- Emilia Jansson


"Don't count every hour in the day, make every hour in the day count."

my day in pictures


Mara och jag har kul i tv-production :)


Mariah bestämmer sig för att vara med. Vårat projekt kommer vara awesome!


Jag, Michelle och Zee, newspaper banquet idag :)


Jag är väldigt fokuserad på mitt basket-spel! haha


Awards delades ut och jag fick "most valued foreign exchange writer" vilket var väldigt komiskt då jag var den enda. Men Mrs. Nolan sade "I wanted you to have a nice memory from your only year in newspaper with us, I hope you had an amazing year emilia, you will be missed." Och hela klassen säger "awww" i kör. Jag kommer sakna NCHS!

yearbook signing, pool-häng och allmänt mys

Skolan bara flyter på så det inte är klokt. Helt plötsligt är hela dagen borta!
Idag fick jag min yearbook signerad av massa fler folk. Jag började gråta! På lunchen satt jag och läste igenom vad folk hade skrivit och helt plötsligt känner jag hur jag gråter. Michelle hade skrivit "we have some great memories, the sad part is that we won't get to do this again.." Sen avslutade hon hela sidan med ett "i love you emilia." Åh jag vill inte åka härifrån! Jag vill inte säga hejdå! :(

När jag kom hem från skolan låg jag vid poolen, sen simmade jag ett tag, och min solbränna är nu ännu finare! Haha, okej. Inte solbränna, men jag är väl mer normalfärgad nu, antar jag.. Inte lika blek! Haha.

Jag och Mr. A har plugg-kväll idag. Han kom nyss hit med sin laptop och skriver sitt senior speech och jag har gjort massa läxa för engelska. Mysigt! + att vi knarkar diet coke lime! :]


Kolla, jag är inte likblek längre! :)

conversation gone bad

HAHAH.. Vi satt och åt middag, och jag och CJ satt och pratade om något.. Varje gång jag säger "you suck" till honom, så säger han "you swallow." Ja, ni förstår det hela.. Hur som helst.

CJ: I get out of school next week
E: You suck.. I know, I know... I swallow!
C: OMG EMILIAAAA! (hon tittar på mig och förstår inte att jag just sa det!)
E: What, CJ taught me that! (Jag menar att han har sagt det så många gånger så jag har börjat säga det också)
C: WHAT?!
CJ asgarvar och Cindy skrattar ocksp hysteriskt just nu..
E: Oh, that didn't come out right
CJ: OMG! (skattar ännu mer!)
E: Oh...
Joe: Have you ever heard the saying foot in your mouth? That just happened.

Well, vi fick oss ett gott skratt iaf!

video! :)
Varje dag i tv-production gör vi journals som vi får credit för. Idag gjorde jag mara och niqi en tillsammans. Någon ville höra hur det lät när jag pratade engelska, så here we go. Mind my accent, please :) haha! puss!

måndag igen. 12 school days left :(

12 skoldagar kvar! Ohboy. Idag fick jag min yearbook signed, eller vad man ska säga. Folk skriver minnen och hälsningar i ens yearbook. :)

Fick en fråga om mig och Mr. A, nej vi kommer inte göra slut när jag åker hem. Jag vet, jag ska inte vara naiv och tro att det kommer vara lätt och lika bra som det är nu, hela tiden. Vi går i high school, han börjar på college i höst och god knows vad som kommer hända? Jag kommer tillbaka till Phoenix på höstlovet och vi får se hur saker och ting är då :)

Just nu pluggar jag inför mitt biologi-prov som jag har imorgon. Om blad och celler i ett blad och blommor. Så otroligt intressant. Eller kanske inte.

Ikväll ska jag ut och käka middag med CJ och några av hans kompisar, det var längesen så det kommer nog bli kul :) Nu tillbaka till att plugga. puss!

because I love you with all my heart


I feel my temperature rising for you, from ninety-eight to a thousand and two

Sol sol sol!
Idag har jag legat i poolen i en timme, och lyssna noga... man kan se var jag hade min bikini, och det är inte RÖTT! De närmsta förstår vad detta betyder... Emilia blev inte röd? What?

Nu har jag nyss duschat, för varmt för att vistas ute, så jag sitter i mitt luftkonditionerade rum. Ska snart fixa håret och sminket, sen ska jag iväg på wedding reception jag skrev om i tidigare inlägg!

Imorgon är det mors dag, jag ska köpa blommor till Cindy. Alla utbytesstudenter, visa hur mycket ni uppskattar era värdmammor! Och mamma, happy American Mother's day!! :)

Jag hoppas ni har det bra, jag saknar er!!
<3

fråga

Måste man ha en utbytesstudent hemma när man själv är borta?
Nej, det stämmer inte att din familj måste ha en utbytesstudent under tiden du är borta. Vissa organisationer erbjuder detta, men det är absolut inget måste! :)

vår i phoenix

God kväll vänner!
Klockan är nu 6.30 pm ish och det är 39 grader varmt ute. Jag blev solbränd när jag gick mellan lektionerna idag! Tro det eller ej men jag kommer sakna hettan i Phoenix.

Skolan var rolig idag. Fick mitt biologiprov avklarat och fick hundra procent! Sen tog jag ett test över the great gatsby. Tre frågor som tog mig femtio minuter att svara på. Mrs. Travers ville ha utförliga svar. Det fick hon.

Jag fick även ett mail där det stod att jag fått sommarjobb hos gavlegårdarna i sommar, vecka 29-32 tror jag det var. Någon annan som ska jobba då? Det kommer bli skönt med jobb så jag kan skramla ihop pengar och komma tillbaka till Phoenix under höstlovet!

Justja, igår fick vi våra yearbooks! Jag är inte med på småbilderna, då jag inte var här för fotograferingen, jag var nämligen inte i the U S and A. Dock är jag med på newspaper sidorna.

Idag åkte jag till Zee efter skolan och hung out. Vi käkade pizza á la amerikansk style. Jag ser så fram emot svensk mat! Sen åkte vi till CJ's jobb. Han coachar wrestling på en middle school så vi åkte dit och umgicks med honom, hans vänner och the kiddies som han coachar. De hade grillkväll så vi fick hotdogs!

Imorgon ska jag på ett wedding reception med Mr. A då en två som jobbar på skolan gift sig, och Mr. A var inbjuden. Det kommer bli kul! Mingla med lärarna, woooho. Haha! Nejni, ha det bra!


you'll see me waiting for you

Vi åkte aldrig till sjukhuset igår. Vi ringde och frågade vad vi skulle göra, för jag ville inte smitta om det var något jag hade. De sa att de inte ville ha mig där unless jag var döende. Jaha ja? Sjukhusen har tydligen jättemånga influensafall just nu så de sa att om det inte var extremt akut skulle man bara stanna hemma och vila ut det.

Så nu ligger jag i sängen och är extremt uttråkad. Jag struntar i om jag är sjuk, imorgon ska jag till skolan. Jag har ingenting att göra om dagarna..

Så jag tänkte jag kunde svara på några frågor..

Har man verkligen skor på sig inomhus i USA?

Japp, der har man. Folk bara knallar in med skorna på sig. Dock går jag oftast runt utan skor då jag fortfarande tycker det är mysko.

Finns det många stora spindlar i Arizona?
Japp, det gör det. Min värdbror CJ blev biten av en stor spindel och blev jättesjuk för några år sedan. Jag såg även en
sådan här när vi var ute och campade.

Hur gammal var du när du åkte till USA?

16. Fyllde 17 i December.

Hur är det att göra skolarbeten på engelska?
I början var det lite konstigt, men du kommer in i det hela efter typ två veckor. Så det kommer bara gå bra! :)

New York City.... sjuker.

HEJSAN!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på länge, men jag är sjuk som en gris.. (haha, det kan ni tolka hur ni vill!) Anyways. New York var superkul och det var skönt att få träffa Monster igen!

Jag kom dit på torsdagen efter en flygresa på 5 timmar från Phoenix. Checkade in Macy's som låg två blocks från hotellet! Supernice. Vi käkade pizza och jag bet mig i tungan really bad.

Fredag innebar shopping, mycket trevligt! Vi shoppade mest hela dagen, runt Macy's, manhattan mall, och runt om i de kvarteren. Lördag åkte vi till central park, upper east side, fifth avenue och allt det där. Dyrt, och inte så mycket shopping! Haha. Vi gjorde inget utan turistattraktionerna, då vi hade allt de avklarat från första gången vi var i NY. Förutom att vi såg Brooklyn bridge den här gången :)Vi hade en del regn också, men vad ska man göra åt saken? Jag upptäckte att jag hade blåsor i halsen och på tungan som inte var sådär speciellt mysigt, plus lite ont i halsen.

När jag kom hem så kunde jag inte sova på natten, hostade till halv fyra. Tog hostmedicin och mådde lite bättre. Jag gick inte till skolan och vaknade med  feber och världens huvud och öronvärk, plus att det gör ont när jag andas.. Ner i lungorna. Cindy blev livrädd och ville åka till sjukhuset för att testa mig för influensan (ni vet vad jag talar om.. nöffnöff) Men jag sa att vi skulle vänta.

Så jag vaknade idag, och mår sämre.. Halsen och hostan är värre och jag har högre feber. Så det ser ut som vi kommer åka till sjukhuset och testa mig för influensan idag. Håll tummarna! Troligvis är det bara en vanlig influensa som går över om några dagar.. :)
Mr. A kom hit med rosor då jag är sjuk :) Så sweet han 'är :)