I don't wanna be anything other

I nya säsongen av One Tree Hill så är det andra artister som gör Gavin Degraw:s låt, som spelas i början. Varje avsnitt är det någon ny, och igår så var det Patrick Stump från Fall Out Boy. Listen here. Rätt bra, faktiskt!


business trip.

Vad är business trip som du skriver om, och varför ska du till Phoenix?
Alla treor på min skola erbjuds att åka på business trip. Antingen åker man på en gemensam resa som skolan fixat, eller så fixar man det själv genom egna kontakter osv. Antingen är det kopplat till ditt Projektarbete, eller så gör man den på sidan om (om man gör UF). Gör man den på sidan om måste den dock ha något med "business" och göra.

Jag har då valt att åka till Phoenix och göra ett studiebesök på en advokatfirma som specialiserar på personliga konkurser. Sedan ska jag även få följa med en av advokaterna på ett "hearing" i Phoenix bankruptcy court, där allting finaliseras. Sedan blir arbetet att jag ska jämföra hur det går till i Sverige, jämfört med USA - då vi i Sverige inte alls sysslar med detta i lika stor utsträckning. Hur som helst så får varje elev på skolan 6000 kronor till sin business trip. Min flygbiljett var lite dyrare så jag fick lägga till resten själv.

Några i min förra klass, som jag gick med i ettan, åkte till Indien på sin resa och hjälpte till på ett barnhem och lite sådant. Så man kan göra rätt mycket. Några i min klass ska till Thailand, andra ska till Kanarieöarna osv..

Jag valde Phoenix för att jag har bra kontakter där och så för CJ, såklart! Jag får gratis boende, vilket är ett stort plus. Jag kommer ju göra studiebesök, göra ett arbete och få följa med till rätten, så det blir ju som ett litet projekt som ska göras när jag är där. Så att skolan skulle betala för mig att bara hänga med min pojkvän som på en semester är ju inte sant.

good bye 50:öring


Idag har jag varit och gjort mig av med alla mina 50:öringar. 132 kronor blev det totalt! Woho. Haha. Nu ska jag snart ner på stan och möta Nislas för en pluggfika.

en lista på bra saker

Today, life is good. En liten lista på saker som gör mig glad just nu.

+ min fina fina familj
+ mina underbara vänner
+ jag bokade min business trip till Phoenix idag! 600 spänn fick jag lägga ut, HELLO USA vecka 9, 10 & 11!
+ min skola, för att jag får åka på business trip!
+ mitt hår som är nyklippt och fräscht.
+ min söta katt som somnat på min arm
+ min htc desire som är den bästa telefonen någonsin. tack tack tack mamma!
+ min pojkvän som skickar söta mail.
+ idag är det exakt en månad kvar till jag åker till staterna!
+ imorgon har jag pluggdejt med Niclas
+ jag fick godkänt på matteprovet jag gjorde för tre veckor sedan
+ min förkylning är borta så nu ska jag träna.

Jag ska svara på era frågor. Snart. Hehe.

myslördag

Jag var nyss och fikade med söta Niclas på stan, och nu ska jag snart bege mig iväg till Jessica för myskväll med film och godis! Regnet har öst ner i Gävle hela dagen, så det är en perfekt höstdag. Jag älskar hösten!


Emilia kör bil...

hårigt


Det är dags att klippa håret snart då det är aningen slitet efter en sommar i solen. Ska jag slå till och klippa det så här snyggt som Leighton Meester? Jag vill så gärna ha långt hår men det är så jobbigt. Jag vill
även färga det men jag är lite skraj... för ljust? Decisions decisions... ja, nej?

the united states of america

Om 33 dagar så sitter jag på ett plan till USA! Det är ganska märkligt hur lite tid det är kvar. Den här gången har jag inte räknat ner som jag gjort varje annan gång. När jag inte har någon koll på tiden så går det superfort har jag märkt.

Nu när jag åker dit blir det en kort visist på tolv dagar om jag inte minns fel. Vi ska troligtvis till San Diego en helg, det kan bli mysigt! Sedan åker jag dit i december (den biljetten som CJ köpte till mig). Sedan ska jag göra business trip genom skolan till Phoenix, dock i februari!

Någon frågade även hur många gånger jag varit i USA, och det är sex gånger allt som allt.


Jag i Phoenix, oktober 2009.

Gävle tea party



Dagens lycka! Jag hittade Arizona Peach Iced Tea på Citygross. Som jag saknat det!

If I only knew...

varför läser du så många matte kurser? :)
Jadu, det är en bra fråga. Nej, men på min skola är det obligatoriskt till matte B, sedan har jag valt till matte C och matte D som valbara. Jag ska läsa kursen Calculus (en mattekurs) i USA när jag pluggar vidare, och då måste jag åtminstone ha grunderna till trigonometri och allt annat som tas upp i D-kursen. Läser jag det nu så kommer det inte bli lika tufft när jag måste läsa vidare :)

slut i skallen

Det är så mycket att hålla reda på i matten så jag vet inte vad jag ska göra eller när jag ska sluta förkorta ett tal, till och med. Haha. "Där blir det trigettan, de tar ut varandra, det där blir ju sin delat på cos...." Det är det enda man hör i klassrummet. Nåja.

Nu har jag pluggat klart för dagen. Imorgon har jag prov. Jag har verkligen pluggat och gjort det jag kan så jag hoppas det går vägen. Annars är det bara att göra om provet.

Nu ska jag krypa till sängs. Saknar min Christopher för mycket idag. :(


I'm a space bound rocketship





What I'm doing at the moment. Ni ser min kärlek för matte D, huh? Jag har kommit in i en Eminem(!)-period, så här sitter jag och lyssnar på Eminems senaste platta och försöker plugga. Ge mig tips på lite pluggmusik?

frågor

Vad tycker du om att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen?
Jag tycker inte det har med min blogg att göra och det är inget jag tänker skriva om. Men jag röstade inte på SD - det räcker som svar.

Jag undrar om du åkte på Campet innan? Vart kan man i så fall läsa om det? ^^ KRAAAAAAAAM!
Nej det gjorde jag inte :)

Anastasia:
Det är svårt för mig att säga vad du ska göra, det är det bara du som vet. Du får gärna maila så slipper vi ta det på bloggen ([email protected]). Men jag vet att om ni båda vill det här, och ni litar på varandra, så kan ni komma igenom ett år. Det går fortare än man tror! Jag förstår att det är svårt... :) Kram!

cupcakes


Jag & Viktoria bakade cupcakes som vi sålde till cafeet på skolan. Hela grejen är en del av vårat UF-företag. Hur som helst så var de uppskattade och alla sexton såldes. Vi fick till och med en beställning att göra till helgen. Nu ska det bakas!

För övrigt kommer det inte hända mycket här i veckan, tyvärr. Jag har matteprov och annat som måste göras, men jag ska försöka uppdatera. Puss på er!

TOEFL test

Nu har jag registerat mig för TOEFL-testet den 13 november i Stockholm. De flesta svenskar jag läst om som tagit testet, sade att det var ganska simpelt. Men det återstår att se. Är det någon som läser som gjort testet?

Jag ska ta pappersbaserade testet, och det består av: listening, structure and written expression, reading comprehension och writing. Så håll tummarna nu!

Nu gör inte jag det här för jag tycker det är kul att betala $160 och för att det är så jäkla kul att göra prov... utan för att testet behövs för att jag ska kunna söka till colleget jag vill gå på i USA.


fråga

Vad heter lågstadiet och högstadiet i USA? Är high school som gymnasiet hemma här i sverige?
Alltså, det beror lite på skolorna och utbildningssystemet. Det finns även "junior high schools" och åren kan variera lite, men såhär är det oftast.

Lågstadiet & Mellanstadiet (1-5:e klass) = Elementary School
Högstadiet (6-8:e klass) = Middle School
Gymnasiet (9-12:e klass) = High School

Man börjar alltså High School när man börjar 9:an. Amerikanarna börjar även skolan ett år tidigare än vi svenskar. Därför tog CJ studenten när jag var där som utbytesstudent, fast jag bara var junior, och vi båda är födda 91. Många har frågat om det, så nu har vi det klart för oss också :)

sjukling


Camping i Bartlett Lake, Arizona, USA - oktober 08.

Jag ligger nedbäddad i sängen och myser med katten. Som jag förutspådde igår så är jag sjuk idag. Men med vila hela dagen så ska det nog bli bra sen. Nu ska jag nog titta på gamla OTH eller GG-avsnitt. Bjuder på en gammal bild också :)

you've got mail!

Ellen: du frågade om post till USA, jag skickade ett mail till dig istället för att svara här :)

my best friend


Jag och min bästa Niclas på picknick på en ö utanför Gävle, sommaren 08.

Idag sov jag 12,5 timmar. Jag är förkyld, hostar och har huvudvärk. Så med stor sannolikhet börjar jag bli sjuk. Så idag blir det vilodag. Ingen träning, även fast hela grejen med videon är att man ska göra det varje dag. Screw that. Kroppen säger nej så idag blir det vila för att bli frisk! :)

Jag ska dessutom fika med fina vän Niclas på stan idag! Visst är vår bild fin, med en baugette som sticker upp ur korgen? Haha!

gossip girl


Hur snygg var inte Blair i senaste Gossip Girl avsnittet? Jag älskar hennes hår! Hur som helst. Lite långdraget och tråkigt avsnitt. Ikväll ska jag se nya One Tree Hill. Det kan dock bli spännande!

JM 30 day shred - level 2, day 1.

Oh my God!

Idag började jag på level two på Jillian Michaels workout dvd:n. Det var en himla skillnad från level one ska jag tala om! Men annars så går det bra. Level one var jobbig de två första dagarna då jag hade väldig träningsvärk, men sedan inte så jobbig. Men idag var det andra bullar.

Nåja, vi får väl se hur det går.


She sure kicks my butt.

Bortglömda skatter i Arizona

Många som åker till Arizona, speciellt Phoenixområdet, håller sig oftast till samma ställen. Man shoppar i mallsen, man äter på de lite mer exklusiva restaurangerna i Scottsdale osv. Jag vet att Scottsdale är väldigt upscale och fint, men många besöker inte Paradise Valley, som verkligen är gräddhyllan i Arizona.

I Paradise Valley finns många otroligt vackra restorter där man kan checka in över en dag (om man har råd...) och väääldigt fina restauranger. Många stirrar sig blinda på Scottsdale och de finare restaurangerna som finns vid hotellen downtown, vilket gör att många missar Paradise Valley, även om stället erbjuder mycket. Dessutom kanske du får syn på Alice Cooper eller nån annan kändis. Husen här är bland de vackraste jag sett, och sjukligt dyra.

Hur som helst tänkte jag också tipsa om otroligt vackra Cave Creek. Det ligger i utkanten av norra Phoenix och har lite mer personlighet. Det finns många gamla westerntavernor och rodeos. Här kan man uppleva lite av cowboy-känslan. Utöver det har dom mysiga restauranger och småshoppar.

Land i Cave Creek är otroligt dyrt, så man kan även checka in alla supersnygga och stora hus, som kostar multum! Författaren av Twilightserien äger bland annat hus där.

Vyerna ger ett äkta Arizona. Malls och Scottsdale/PV i all ära, men det här är en av mina absoluta favoritställen i Arizona.


Sunset in Cave Creek.


min romantiska pojkvän

Förra veckan fick jag för mig att skicka ett brev till min pojkvän, så jag slog på stort och skickade ett paket. Det var inte mycket, men en stor marabou chokladkaka, och två påsar sura ahlgrens bilar. Hans absoluta svenska favoritgodis. Självklart berättade jag inte om det så igår kom överraskningen till honom på posten :)

Jag har nog inte berättat det, men sista dagen på mitt utbytesår så vaknade jag av frukost på sängen! CJ hade stekt amerikanska pannkakor, french toast och äggröra. CJ hatar ägg och vägrar pussa mig när jag ätit det, det är så mycket han hatar det.. haha. Hur som helst hade han googlat recept på äggröra och gjort det :)

Nåja, saken med inlägget är att små överraskningar som ett brev eller frukost på sängen betyder så mycket, fast det är så lite :)


fall fall fall

The boyfriend left a complaint. I should write in English every once in a while. This is that once in a while, babe. So guess what? Suck it up! ;)

Jag hade en mysig fikadejt med Nislas på stan idag. Vi käkade macka och pratade om mestadels mat och godis. Som det ska vara! Haha.

Annars har jag inte mycket att blogga om. Livet rullar på. Idag fick vi besök av en amerikansk och en kanadensisk mormon. Spännande.

Nu ska jag maila staterna och se vad som händer på andra sidan pölen idag. Puss


Summer, I miss you. Altough you are a bit cozy, fall.









Jag saknar alla varma sommardagar med min pojkvän.

Jag har matteprov imorgon och det här är v...

100media_imag003 (MMS)

Jag har matteprov imorgon och det här är vad jag roar mig med ikväll. Emilia <3 cosinussatsen


skypedate

Jag har haft en mysig skypedate med älskade pojkvän i en och en halv timme ikväll. Nu skulle han dock iväg och coacha brottning.

Anyways, inte mycket har hänt. Går i skolan, pluggar matte, tränar och sover. Är helt slut.

30 day shred update: idag var det fjärde dagen och det var inte alls jobbigt, förutom att jag blir trött i armarna vid en av övningarna. Känns bra! Igår hade jag världens träningsvärk i benen, men jag trotsade den och sprang på löpbandet i 25 minuter på gymmet, och idag är träningsvärken borta. Woho!


Min snygga pojkvän!

USA USA USA

Du som numera är en van USAresande, vilka extra avgifter får man betala inför en resa till USA? Hur hittar du de billigaste flygresorna dit/hem? Ngn särskild hemsida och/eller tips?
Från och med den 8:e september så kommer tullen i USA ta ut en extra avigift på $14 för alla personer som bor i ett land som är med i VISA-WAIVER programet, vilket bland annat är vi svenskar, för att komma in i landet. Det är väl den enda avgiften, förutom flygbiljett. Jag tar alltid reseförsäkring genom flygbolaget, så jag kan avboka eller flytta avresedatum, om något skulle hända. Det kostar kring 250-400 kronor, beroende på flygbolag.

När jag köper flygbiljetten så kollar jag många sidor.
Seat24.se, expedia.se, easyjet.se, sas.se. De är de vanligaste sidorna jag kollar. Hittar jag exempelvis en realtivt billig biljett på exempelvis seat24.se, med Continental, så brukar jag gå in och titta på det specifika flygbolagets hemsida, och se om det är billigare där. Så helt enkelt får man lägga ner tid på att leta, och vara ute i god tid.

Jag flyger helst med SAS, Continental och US Airways. Jag är inte speciellt nöjd med United, Delta och Air France så de varit otrevliga och inte så hjälpsamma när jag behövt hjälp. Men det är bara min erfarenhet!

JM 30 day shred - day 2

Herregud, jag har sådan träningsvärk i mina ben efter dumbbell lunges! Jag och Matilda var på gymmet i förrgår och körde mage/rygg, och sedan träningsvideon på det så kan man säga att det gör lite ont att skratta idag. Hur som helst ställde jag in träningen med Matilda ikväll, fanns inte en chans i världen att jag skulle orka det.

Bara 28 dagar kvar, woho. NOT!


Jillian Michaels 30 Day Shred

Idag invigde jag träningsdvd:n 30 day Shred, av Jillian Michaels. Hon lovar att om man utövar denna träning i trettio dagar, så kan man gå ner nio kilo på en månad, dock om man följer en speciell diet och blabla... ni vet allt det där. Jag går inte in med inställningen att jag ska gå ner nio kilo, utan att bli mer vältränad.

Jag har provat andra träningsdvd:er, många när jag var i USA och var väldigt inaktiv, haha, men de har varit så löjliga. Den här var bättre dock. Ingen vila emellanåt, och går efter principen cardio, weight & abs training.

Det finns tre nivåer, och första nivån utövas i tio dagar. Efter det går man vidare till nivå två osv... Självfallet blir det mer krävande övningar desto högre nivå. You guys get it! Det finns instruktioner för både nybörjare och mer avancerade.

Hur som helst blev jag allt lite svettig! Vad som behövs utöver videon är vikter. Michaels rekomenderar mellan 3-5 lbs (1,36-2,27 kg enligt min converter). Jag körde med två kilo i vardera och det var bra att börja med i alla fall, med tanke på att jag inte är sådär jättestark i armar/axlar.

Träningsvideor är inte riktigt min cup of tea, men jag ger den trettio dagar så får vi se om det blir något resultat.


Eh

Det gör ont att skratta idag. Och nysa.

because I like the way it hurts

11.30 drog fröken Matilda iväg mig till gymmet. Vi körde mage och rygg, sen intervaller på löpbandet. Nu förstår jag varför de på Biggest Loser gråter när de gör intervaller. I feel for you!

Nu ska jag och min trötta kropp göra något vettigt. Har en känsla av att det kommer göra ont att skratta imorgon.

Stockholm

I onsdags flyttade Malin till Stockholm, så jag skjutsade ner henne, i sällskap med Jessica. Vi skulle till Sköndal och hade skrivit ut beskrivningar som tog oss från e4:an til e20 och sedan skulle det inte vara så svårt att hitta.

Hur som helst så hade Jessica en GPS som snackade på som sjutton, så vi lyssnade på henne. Och helt plötsligt var vi på sveavägen och sedan var det bara att andas djupt och åka genom city klockan 17.00. Och jag ska då be att få tala om, att göra i Gävle under rusningstid är då inte lika som att köra i Stockholm! Hur som helst så klarade vi oss bra, förutom att vi fick lätt panik några gånger och vrålade litegrann på idiotiska bussar och folk som är galna. Men allt som allt var det en rolig tripp!

Malin kom fram till huset och flyttade in alla sina saker, och jag och Jessica tog INTE samma väg hem och kom hem betydligt fortare. Haha!