USA USA USA

Du som numera är en van USAresande, vilka extra avgifter får man betala inför en resa till USA? Hur hittar du de billigaste flygresorna dit/hem? Ngn särskild hemsida och/eller tips?
Från och med den 8:e september så kommer tullen i USA ta ut en extra avigift på $14 för alla personer som bor i ett land som är med i VISA-WAIVER programet, vilket bland annat är vi svenskar, för att komma in i landet. Det är väl den enda avgiften, förutom flygbiljett. Jag tar alltid reseförsäkring genom flygbolaget, så jag kan avboka eller flytta avresedatum, om något skulle hända. Det kostar kring 250-400 kronor, beroende på flygbolag.

När jag köper flygbiljetten så kollar jag många sidor.
Seat24.se, expedia.se, easyjet.se, sas.se. De är de vanligaste sidorna jag kollar. Hittar jag exempelvis en realtivt billig biljett på exempelvis seat24.se, med Continental, så brukar jag gå in och titta på det specifika flygbolagets hemsida, och se om det är billigare där. Så helt enkelt får man lägga ner tid på att leta, och vara ute i god tid.

Jag flyger helst med SAS, Continental och US Airways. Jag är inte speciellt nöjd med United, Delta och Air France så de varit otrevliga och inte så hjälpsamma när jag behövt hjälp. Men det är bara min erfarenhet!

Kommentarer
Postat av: anonymm,

Hejsan jag är en 14-årig tjej som verkligen behöver hjäälpp!!

Jag har alltid velat åka till usa som utbytesstudent, men mina föräldrar låter mig inte, hur ska jag göra för att övertala dem ?

hjälppp mig är ni snälla+ !? :D

2010-09-07 @ 19:03:09
Postat av: Siri

Hejhej!



Åh okej haha då vet man det sedan när man ska åka i januari! Btw kika in på min blogg där jag skriver om mitt kommande utbyteshalvår i usa! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback