business trip.

Vad är business trip som du skriver om, och varför ska du till Phoenix?
Alla treor på min skola erbjuds att åka på business trip. Antingen åker man på en gemensam resa som skolan fixat, eller så fixar man det själv genom egna kontakter osv. Antingen är det kopplat till ditt Projektarbete, eller så gör man den på sidan om (om man gör UF). Gör man den på sidan om måste den dock ha något med "business" och göra.

Jag har då valt att åka till Phoenix och göra ett studiebesök på en advokatfirma som specialiserar på personliga konkurser. Sedan ska jag även få följa med en av advokaterna på ett "hearing" i Phoenix bankruptcy court, där allting finaliseras. Sedan blir arbetet att jag ska jämföra hur det går till i Sverige, jämfört med USA - då vi i Sverige inte alls sysslar med detta i lika stor utsträckning. Hur som helst så får varje elev på skolan 6000 kronor till sin business trip. Min flygbiljett var lite dyrare så jag fick lägga till resten själv.

Några i min förra klass, som jag gick med i ettan, åkte till Indien på sin resa och hjälpte till på ett barnhem och lite sådant. Så man kan göra rätt mycket. Några i min klass ska till Thailand, andra ska till Kanarieöarna osv..

Jag valde Phoenix för att jag har bra kontakter där och så för CJ, såklart! Jag får gratis boende, vilket är ett stort plus. Jag kommer ju göra studiebesök, göra ett arbete och få följa med till rätten, så det blir ju som ett litet projekt som ska göras när jag är där. Så att skolan skulle betala för mig att bara hänga med min pojkvän som på en semester är ju inte sant.

Kommentarer
Postat av: Erika

Hej, det låter supercoolt att få göra något sådant. Är det något alla skolor erbjuder? För jag är i USA just nu och skulle mer än gärna åka tillbaka hit där jag bor nu och göra samma sak som du gör :) Hör av dig, kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback