Bees and Candy

Idag fick jag äntligen ett nytt PR på min Snatch. Snatches är mitt värsta lyft i CrossFit. I flera månader har jag varit fast på samma vikt, men idag så! Hur som helst. Vi har fått en hel bikupa på baksidan. Getingar överallt! Axel blev stucken idag och det gjorde nog mer ont i mig än vad det gjorde på honom. Patetiskt.
 
Gissa vem jag hämtade på flygplatsen idag? Min mamma! Först körde jag vilse på flygplatsen, missade totalt parkeringshuset. Panik. Parkerade och sprang till gaten med fem minuter till godo. Helt plötsligt fick jag ett facebookmeddelande från mamma, hon stod och väntade vid bagaget. De hade landat tidigare. Hehe. Jag var i alla fall där när det var sagt att de skulle landa! På vägen hem visade telefonen en väg, skyltarna en annan. Efter en liten omväg i downtown så kom jag äntligen på rätt väg. Nu ligger hon och sover och jag sitter på golvet och bloggar. Nu är det bara tre dagar kvar i skolan innan slutproven, sedan är jag klar för den här terminen!

You are what you love, not who loves you.

Det är två veckor kvar i skolan och det är fruktansvärt mycket att göra. Jag brukar gå och lägga mig klockan 10 i vanliga fall, för att jag är en liten wimp. Senaste veckan har jag gått och lagt mig kring midnatt för jag har suttit med massa skolarbeten. Men hårt jobb betalar av sig i framtiden. 
 
Jag har varit trött på senaste tiden. Jag vet att det har haft delvis med min kost att göra. Jag har loggat all min mat och jag har ätit för lite jämfört med min aktivitetsnivå osv... Jag har börjat följa Paleo lite mer strikt, dock så lämnar jag rum för lite mer mjölkprodukter än vad strikt Paleo gör. Jag har även försökt få in mer naturliga fetter. Jag har exempelvis precis lärt mig gilla avocado. Tog bara 21 år. Så här såg min mat ut idag:
 
Frukost: äggröra med salsa och en halv avocado
Snacks: en "granola" bar från Sprouts gjord på mandel, cashews och dadlar 
Lunch: bacon/ägg/avocado/kyckling-sallad från ett café i stan, samt löksoppa.
Middag: En stor köttbit, ungsbakad sötpotatis och morötter, en hel avocado.
 
Frukosten tycker jag är svårast. Jag har ätit mycket grekisk yoghurt och ägg, men jag tröttnar så lätt på ägg. Dessutom är jag inte sugen på något alls på morgonen. Kaffe möjligtvis. Appropå kaffe, så här stavade killen på Starbucks mitt namn, efter jag stavat det högt åt honom.
 

I don't know where you're going but do you got room for one more troubled soul?

Den längsta veckan i mitt liv är över! Men jag vill inte uttråka er med det. Jag körde ett killer pass på CrossFiten idag.
 
5 Rounds for time:
"Nancy"
400 m run
15 Overhead squats (53# 24kg)
18:25 
Overhead squats är en sådan complex övning. Man måste kunna göra ett bra squat, ha stabil core samtidigt som man har en skivstång med vikter över huvudet vilket betyder att axlar och armar vill slappna av och då tappar man all kontroll. Även om jag inte gjorde en väldigt tung vikt så är det jobbigt att komma in och göra dem när hjärtat slår hårt från att ha sprungit 400 meter innan. Totalt blev det 75 stycken. Inte illa. Jag satte även PR på min Clean & Jerk i veckan... 113 lbs! Låter mycket, sedan inser man att det bara är 51 kg.
 
Finns det en träningsform ni vill prova men är lite för rädda för?
För mig var det CrossFit. Ville så gärna börja men var superskraj. Önskar jag hade börjat tidigare.
 
Har ni gjort något trevligt köp på sista tiden?
Jag sparar varenda krona jag har till bröllopet, men funderar på att investera i ett par Olympic Lifting skor snart... 

Lever!

Jag lever! Flytten, bryta kontraktet på förra huset och skolan tar upp all min tid. Imorgon är vi förhoppningsvis klara med allt som ska göras med gamla huset, och sedan har jag helg! Vi lever ur flyttkartonger just nu, inte kul. Nu ska jag ha möte med vår bröllopsfotograf på ett supermysigt kafé. Jag sitter och väntar ensam så jag tänkte att jag skulle meddela till er att jag faktiskt lever!


Flyttat!

Nu har vi flyttat. Vi har en hel del kvar att göra, så som att städa, men majoriteten av våra saker är i Cindys gamla hus nu. Jag kommer definitivt sakna vårt andra hus, speciellt sovrummet. Men på det här viset kan vi spara pengar till bröllopet och andra saker som kommer äga rum, vilket definitivt behövs. Dock så tycker jag att hon tagit lite för många friheter med huset. Vi sade att allting skulle vara utstädat och klart som att en annan hyresgäst skulle flytta in. Ja, säger hon. Vi kommer hit och kyskåpet är inte rengjort, det är stopp i duschen så vattnet inte sjunker ned och det är kastruller och andra saker kvar i skåpet. Dessutom har hon fyllt hela formella vardagsrummet med lådor som hon inte har "plats" för. Jag vet att hon gör oss en tjänst genom att vi får hyra huset utan att hon gör vinst på det, men jag är ändå väldigt irriterad på situationen.
 
Nåja, slutgnällt. Jag har otroligt mycket att göra i skolan från nu och framåt. Det är ungefär en månad kvar till terminen är över, och det är fullt upp. Snart kommer min mamma hit i alla fall, så det ska bli skönt att få slappna av och umgås med henne.
 
Nu ska jag snart lägga mig. CJ jobbar till 01:30, så det är jag och hundarna hemma. Jag är supertrött i kroppen efter dagens träningspass. Vi gjorde bland annat 30 back squats i våran styrkedel av passet. Mitt sista set av 3 gjorde jag 148 lbs! Det bör lägga mitt 1RM kring 160 lbs. Dock så tror jag att jag kan göra mer vikt, detta set var de sista av tio och jag var trött. Men bättre än det förra som var 133 lbs!

Let me see you squat!

Beware: this entry includes pictures of my incredibly cute dogs. If you don't give a shit about them, don't read the rest. Love, yours truly.

Jag får sådana utbrott på morgnarna när jag provar kläder. Mina lår har förvandlats till enorma trädstammar (aka muskler from massa sqats). Grejen är dock att det är inte snygga muskler, bara stora stockar. Inte okej! Mina byxor sitter nu tight som aldrig förr. On a positive note: jag squattar som aldrig förr och tyngre och tyngre. Jag vet dock att andra crossfit-tjejer har samma problem. Jag är dessutom väldigt orolig att jag inte kommer i min bröllopsklänning! Jag kan inte prova den ensam då den är för komplicerad och tung(!) för att ta på sig ensam, så jag ska vänta till mamma kommer hit i slutet av månaden. Självfallet skall den amerikanska traditionen följas; CJ får inte se klänning innan bröllopsdagen.
 
Kom hem till en vädigt glad Axel här om dagen.
 
Ripley, å andra sidan, verkade inte gilla mitt sällskap och min puss. Det ser ungefär ut som att han planerar att mörda mig. Jag tycker om honom ändå.
 
Idag var jag iväg och tränade ett pass på hela FYRA minuter. Jag dog nästan, hehe. Imorgon hade jag tänkt ta mig en springtur, sedan måste vi packa ihop huset. På söndag(!) så flyttar vi och vi har packat zero saker. Gissa vad vi kommer göra imorgon? Vi behöver bara flytta över det största i helgen, vi har en hel vecka på oss att städa det nuvarande huset så det är ganska lugnt ändå.
 
-Vad var er höjdpunkt denna vecka? 
Min var gårdagens träningspass. 1 mile (1.6 km) run med en medicinboll. Jag var först i gruppen med en tid på 8:15 (5:05 min/km). Gissa om folk kollade konstigt på mig när jag sprang längs med vägen med en stor boll i famnen? Jag har ingen aning men jag antar att jag är bra på att springa med medicinbollar?
 
-Äter ni frukost? Vad äter ni?
Jag äter oftast naturell yogurt och ett äpple. Har fått något för mig att jag avskyr ägg just nu, så det går bara inte. Har även ätit havregrynsgröt i veckan. Det var otroligt länge sedan och lika läskigt som jag minns.
 
 

April Fools!

Jag har än en gång väntat flera dagar med att uppdatera här. Jag hade ett prov om cash flows idag i bokföringen som jag har haft lite problem med, men jag lyckades få in 95% så jag är nöjd. Men, hela helgen gick åt till att plugga.
 
Jag och CJ lekte med hundarna ute på baksidan igår. Vi (CJ) har byggt en leksak som hänger i ett träd som de älskar. Försökte ta en bild på oss men så här blir det alltid.
 
Jag startade denna dag med iced coffee. Så gott! Jag vet att man skall göra det på ett speciellt sätt och låta kaffet stå i åtta timmar för att få rätt smak, men jag bara kokar kaffe och ställer in det i kylskåpet. Är inte så kräsen!
 
Idag hann jag även med en sväng till gymmet. Vår benchmark för april är "Annie." Jag avskyr double unders men kom igenom passet på 7:39, vilket var helt okej. Vi hade en time cap på 10 minuter så jag är glad att jag klarade mig under den. Vi körde även back squats, 3x10 = 93, 103, 108 lbs var mina set. Benen var jello!
 
And we've got some good news! Vi ska flytta. Vi har fått möjligheten att hyra CJ:s mammas hus. Hon har flyttat in med sin karl och huset står tomt just nu, så hon erbjöd oss att hyra huset. Vi kommer spara 300 dollar i månaden; pengar vi behöver till bröllopet! Jag tror även vi ska måla om och lite sådant när vi har råd för att göra huset lite mer "vårt." Det bästa dock? Pool!