läxor

HEJ!

Veckan startade med läxor. Jag var sjuk Torsdag och Fredag så det betyder att man för göra "make up work" för det man missat, annars får man poäng avdraget på sitt arbete. Jag missade fem dikter i engelskan, och sju labb-bilder i biologin. Någon frivillig som vill göra detta åt mig?

Idag när vi satt i newspaper class så kommer en av tjejerna fram till mig och vi börjar prata om hennes pojkvän. De har varit tillsammans i tre månader, och helt från ingenstans berättar hon för mig att hennes pojkvän ska fria till henne! Jag tappar hakan och blir stum. Hon skrattar och säger "jag förstod att jag skulle få den reaktionen!" Hur som helst så har de tydligen allting planerat, de ska förlova sig och gifta sig (bröllopet är planerat redan) efter graduation. Herrejesus! Är detta moderna Amerika? Var det inte under tidigt 1900-tal man gifte sig när man var junior i high school?

Annars har jag det bara bra. Jag njuter av det soliga och behagliga vädret i nordöstra Phoenix, för det kommer vara obehagligt varmt inom en snar framtid. I Lördags tog jag mig till och med ett dopp i poolen! (Ja mamma, jag sa det för jag vet att du är grön av avund.)

Nu ska jag fortsätta med mina läxor och rita celler som finns i en trädstam. Väldigt intressant må jag säga. Och sarkasmen flödar.

Jag hoppas ni har det bra där hemma. PAPPA: Jag saknar dig!!

all these thoughts in my head

Om 3 månader är jag hemma i Sverige. 13 veckor.

Det känns som det var igår jag klev på planet och flög till andra sidan jorden. Till staden jag kom att bli kär i. Till den skolan jag gillar att vandra ner längs korridorerna i. Till familjen som har blivit min andra familj. Till värmen. Till öknen. Till kaktusarna.

Det är med blandade känslor jag reflekterar på min hemresa. Under mitt utbytesår såhär långt har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv. Jag har gråtit mig genom nätter, jag har längtat hem, jag har älskat livet. Hur som helst så har jag nog ändå förändrats rätt mycket. Om det är bra eller dåligt vet jag inte?

Den senaste veckan har jag haft mer hemlängtan än vanligt. Kanske för våren sakta men säkert bör börja krypa fram i Sverige just nu. Här har vi två årstider. Lite kallare... och stekhett. Ingen snö (vilket jag förresten gillat) och ingen höst med löv på backen. Jag längtar hem till att få promenera på stan med mina vänner, jag saknar min pappa och min mamma, jag saknar mina morföräldrar, jag saknar att få leka med min katt, jag saknar friheten i den svenska skolan, jag saknar mina syskon, jag saknar min släkt.

Fast jag känner hemlängtan är jag inte ledsen över att vara här, absolut inte. Det har inte varit en dag jag ångrat att jag gjort det här. Det är bara så orättvist att nu när jag äntligen hittat mina bästa vänner här, jag har kommit in helt i detta liv, så måste jag snart åka hem. Jag önskar bara min familj och alla mina vänner kunde vara här och uppleva detta med mig.

Så, hur kommer saker och ting vara när jag kommer hem? Två år kvar av gymnasiet, vad vill jag göra efter gymnasiet? Kommer jag åka tillbaka till min älskade varma ökenstad igen? Vad jag vet är att jag saknar er där hemma, jag längtar hem och jag längtar inte hem. Det är en orättvis situation, men jag får leva med det.

Tro mig när jag säger att hemlängtan biter efter att varit borta från sin älskade familj i sju månader, och jag kan inte vänta till jag får se er igen. Och tro mig när jag säger att lämna Phoenix, och min familj jag älskar här, kommer krossa mitt hjärta.

Nu ska jag njuta av de sista 9 veckorna i skolan och allt roligt som kommer hända. Prom med min älskade Mr. A, New York med monster, Mexico och underbara Phoenix.

en månad

Jag har nu min balkänning och mina skor. En simpel svart/vit balklänning, lång. Och svarta klackar.
Excited! Ni får se bilder... on prom night! Haha.

bahamas

* the inside lingo had me at "hello."

Några bilder, orkar inte riktigt skriva. Nåja, båten, Nassau och Key west :]


okej :)

Så... jag bloggar om kryssningen och bahamas senare. Jag orkar inte nu :]

ft. lauderdale.

HEJ!

Jag är tillbaka i Phoenix efter att ha spenderat en vecka på östkusten i Florida och Bahamas. Det var alldeles för trevligt. Dock lyckades jag dra på mig årets förkylning under hela kryssningen, men med ibuprofen så fixade sig allt. Så, vi börjar med Florida.

Vi kom dit efter att ha flygit stand-by. Det var varmt och fuktigt, och jag var så trött. Vi somnade som stockar och that's it. Dagen efter promenerade vi till Starbucks och åt frukost, sen shoppade vi resten av dagen. Sedan låg vi ute vid poolen och hade det allmänt bra. Dagen efter det så åkte vi till ft. lauderdale beach, jag brände mig som vanligt men det var mysigt på stranden. Mycket folk för att det var spring break. På kvällen hände dock världens roligaste sak!

Jag och CJ bestämde oss för att vi var hungriga, halv två på kvällen. (Vi var inställda på phoenix tid, tre timmar efter) Så vi åkte ner till lobbyn och köpte mat. När vi går tillbaka till hissen så hör vi någon rätt högljudd i lobbyn. Cj vänder sig om, sedan vänder han sig snabbt tillbaka och säger "hello" till mig. Jag funderar vad fan han håller på med? Han säger "den där tjejen tappade nyss sin topp" och ler världens största leende, hon hade nämligen ingen bh på sig. Hon kliver in i hissen, omringad av tre långa killar, och går rakt in i väggen! Jag tittar upp, och ser en slimmad guldig klänning, kollar på hennes ansikte som är täckt av halvt avsmetat smink.. Jag kollar på cj som frågar vilken våning de ska till.. Hon säger "666" och brister ut i ett asgarv.. Till slut säger de våning 11, och killarna börjar sjunga. Tjejen, med sina klackar i handen, börjar dansa och fnittra. Vi går ut ur hissen, jag och cj, vi kollar båda på varandra och säger "det där var pamela anderson"..

Vi börjar fundera vad hon gjorde på the marriott i ft. lauderdale, och till slut går jag ner och googlar henne. Det visar sig att hon var på en djurrättskonferens i ft. lauderdale, och jag ser en bild på henne i samma klänning. Så jag berättar för cj och han är helt utöver sig att han sett pamela andersons bröst.. På väg ner igen i hissen, dagen efter, så är det en som jobbar på hotellet i samma hiss som oss. Vi skämtar om historien och cindy säger "jag undrar när hon checkade ut" och kvinnan i hissen säger "så ni stötte på en full pamela anderson som stannade här igår, antar jag".. CJ flinar och säger "ja, och hon tappade sin topp" .. Kvinnan suckar och ber om ursäkt! HAHAHA!

Hur som helst, det var roligt.. Några bilder från florida :)


hejda ft. lauderdale, hey bahamas!

HEJ.

Jag har varldes ondaste solbranna. Hah! Efter att ha spenderat tva timmar pa ft. lauderdale beach igar, x antal timmar pa en bat och resten av dagen i florida sol har jag nu en snyggsnygg rod branna efter min bikini (las vit = rod.. jag ser ut som den schweiziska flaggan.. inte kan jag stava det heller)

Nu sitter jag i lobbyn men starbucks och har det allmant bra. Vi checkar ut om 20 minuter och sedan aker vi till baten i Miami och sen blir det bahamas.. Jag ar excited!

Hoppas ni har det bra, vi kanske hors under veckan.. Puss pa er!

GRATTIS PA FODELSEDAGEN MAMMA!!
(Malin, halsa din pappa grattis!)

ft. lauderdale

Hej!

Tankte bara medela att jag ar i Ft. Lauderdale efter att ha mellanlandat i CHICAGO! Haha, roligt. Deras forra utbytesstudent ar har, hon ar hur sot och trevlig som helst och vi mobbar CJ! Idag ska vi bara shoppa och ligga vid poolen, imorgon ska vi till stranden och pa mandag aker vi in till Miami och gar pa skeppet..

Hoppas ni har det bra!

spring break; ft. lauderdale, kryssning och the bahamas


HEJSAN!

Nu har jag spring break. Lämnade in mitt research paper idag, och allt annat som ska vara inne innan "3rd quarter" är över. När jag kommer tillbaka har jag bara en fjärdedel kvar av mitt high school år... Hur som helst.

Idag var det "class color" day i skolan, vi har "spirit week" just nu. Freshmen klär sig i orange, sophomores i grått, JUNIORS i vitt och seniors i gult. Som vanligt var rivaliteten enorm mellan juniors och seniors under peprallyt men det var bara roligt..Juniors: party-hard, rock-N-roll, we're the class you CANT control! naughty ladies, pimpin Men, WE'RE THE CLASS OF 2010!
(jag och zena under peprally, jag och zena during class, jag zena och joe under peprallyt och jag råkade doppa ansiktet i joe's hårfärg, juniors, joe & Mr. A.)
____________

Så, imorgon klockan tio flyger vi ut till Ft. Lauderdale, Florida. Där spenderar vi helgen. Tar det lungt, strand, och allt som hör till. På Mådag kör vi till Miami och går på fartyget och sen är det kryssning i Bahamas till Fredag. Vi besöker Key West, Florida, CocoKay Bahamas och Nassau, Bahamas. Det kommer nog bli trevligt det där! (: Jag uppdaterar troligvis i Florida. Om inte annat så ha det bra där hemma, jag är på spring break!

fööörlåt!

HEJ!

Jag har inte bloggat på hur länge som helst. Jag skyller på att jag har fullt upp just nu! Hur som helst, i helgen som var var det CJ's födelsedag och wrestling banquet. Alla wrestlers, med gäster, åt middag och så hölls tal och priser delades ut. CJ vann most valuable wrestler och tränaren började gråta när han gav talet om alla åren han coachat honom och det slutade med att hälften av alla som var där bölade! Hur som helst hade jag superkul! :)

Just nu i skolan håller vi på med ett stort projekt som vi gjort i en månad, att skriva ett "research paper" med MLA formatering och jag vette tusan allt. Hur som helst ska det lämnas in på fredag, då jag kommer vara i Ft. Lauderdale, så jag håller just nu på att fixa det sista för att allting ska vara rätt när jag lämnar in skiten. Jag är så trött på det där att jag kommer bränna pappret när jag är klar. Haha, inte då!

Idag har jag hunnit varit i skolan, klippa håret, och städa. Snart ska jag åka och få pedikyr, vilket kommer bli trevligt då resten av veckan kommer vara rätt stressig. På fredag åker vi till Ft. Lauderdale, och sedan på söndag eller måndag, kommer inte riktigt ihåg, så går vi på fartyget som tar oss till Bahamas :)

Nej, mer läxor att göra. Hoppas ni har det bra där hemma. Om tre månader och en vecka är jag i Sverige igen ... :| Varför går det så fort?

frågor :)

Är det mycket plugg?
Nej, inte nödvändigtvis. På min skola har man samma schema varje dag, så då är det ofta så att om man har läxa är den due dagen efter. Så rätt mycket läxor är det allt. Men proven är lätta, och du får lätt godkänt om du hänger med på lektionerna.

Är eleverna i sverige "smartare" och mer ambitösa än där du bor?
Det kan man nog säga, ja. Visst finns det riktigt ambitiösa elever här också, men det är få. Många har inställningen "whatever, it's just high school. college is the real deal."  Men vad de inte inser är att high school betygen tar dig till college (tillsammans med en jävla massa pengar från mama och pappa...)

stjärnkikande och arizona mills med Zee

HEJSAN!

Gårdagen var mysig. Mr A hämtade mig och vi åkte upp till berget en bit härfrån, där satt vi och kollade ut över nord östra delen av Phoenix, soldnedgången och sedan stjärnorna, så mysigt. Sedan åkte vi till Sonic och åt middag. De har en sådandär parkering där man beställer ur en drive thru maskin typ, sedan sitter man i bilen och de kommer ut med maten och så kan man äta där i parkeringsplatsen. Det var mysigt!

Dock jobbar Mr A idag så istället för att umgås med honom så åkte jag och Zee till Arizona Mills, som ligger i Tempe, 40 minuter härifrån.. Där letade vi balklänningar och jag hittade en underbart fin känning för 139 dollar (dummar dollarn är uppe i 9 kronor nu!!) Jag vet inte riktigt om jag ska köpa den då klänningen känns lite "för mycket" för prom, alla har tydligen simpla klänningar men den här är mer vågad, så jag vet inte, men vi får se.

På vägen hem hade vi lite problem på motorvägen, vi råkade åka väst istället för öst, och vi var nu på motorvägen påväg till LA, vilket inte var bra. Vi ringde hennes pojkvän, som lät oss prata med hans pappa, och han förklarade snällt hur vi skulle ta oss tillbaka hem. Haha! Jag säger då det, lyssna inte på hon som går vilse när hon får hem från skolan :)

När jag kom hem åt vi pizza, som vanligt. Amerikansk mat är så nyttig. Om 9 dagar är jag påväg till Miami, sedan Bahamas. Livet är bra skönt! :) Nu tänkte jag ta mig en dusch, sen ska jag lägga mig i sängen och lyssna på musik och sedan somna. Imorgon måste jag skriva klart mitt research paper för engelskan, vilket kommer suga. Det är så tråkigt. Men vad gör man åt saken?

Justja, jag har lagt till en ny kategori som heter "frågor om USA," där ligger alla "frågor och svar" typ.

Hoppas ni har det bra där hemma! (BTW, jag är inne på min SJUNDE månad i USA!)

frågor och svar

Vilken organisation åker du med?
EF.

Hur är skolan jämfört med Sverige?

Väldig olika är skolorna här, jämfört med sverige. Allting är baserat på points och credits. För att göra det enkelt, skolorna har lägre standard och tex på proven har du "mulitple choice" frågor. Det säger en hel del. Visst finns det ambitiösa elever som läser "honors" eller "AP" klasser som är mer avancerade, för att få en bättre utbildning till college, men det är inte speciellt många.

Jag känner inte en Sofia Westergren som tydligen ska vara i Phoenix. ( :

Har du några tips för utbytesstudenter?
Använd språket så mycket som möjlig. Säg fel saker och skäms inte för din accent. Efter ett tag kommer den inte ens höras så mycket! Var uttåtriktad! Prata med folk, gå med i en sport, gå med i en klubb. Prata med alla, var positiv! :) Snacka inte skit om din värdfamilj i skolan! Många av utbytesstudenterna på min skola gör det, det skapar problem och är respektlöst! Var öppen för nya erfarenheter. Visst, jag kanske inte älskar Rodeos men visst var det roligt första gången jag såg någonting nytt.

Varför är du inte i någon sport?
Jag gick till de första fotbollsträningarna och var med varsity, men pga av fotledsskada sen sjuan kan jag inte spela för min fot är alldeles messed up (lång historia). Så helt enkelt kan jag inte för min skada, vilket var jäkligt tråkigt då fotboll är helt underbart att spela. Jag missade volleyboll säsgonen, vilket hade varit roligt att spela, men jag kom försent in på skolåret. Varken softball eller track and field intresserar mig så därav gör jag ingen sport (:

Är du med i någon klubb?
Ja. Newspaper. Jag skriver för skoltidningen, vilket är en lektion under lektionstid, så min klubb tar inte upp någon tid efter skolan, förutom när jag gör intervjuer med någon från sporterna eller liknande. Jag älskar att skriva, det är fritt och jag har träffat många nya människor genom intervjuer och liknande! :)

hello (:

HEJSAN!
Tänkte bara slänga in några bilder på vad jag hittade i Californien.
Fall Out Boy vinyl-skivorna hittade jag på virgin megastore i Hollywood, vilket var roligt då jag inte hittat något liknande i Sverige. Att jag sedan inte kan spela dem hemma är en annan historia, jag menar, de har ju samlarvärde (:

 

Tröjan är en rolig historia. Jag köpte den i en billig butik på pacific beach, i san diego. Jag hade på mig den på kvällen när vi var i downtown san diego, och två killar går förbi. Den ena stoppar mig.

Kille: Hey!
Jag: Hey.
K: Are you really a lifeguard?
J: No, I'm not.
K: Aw, what a shame.
J: Why?
K: I was gonna drown myself over there (pekar på en fontän) so you could come and save me ;)
J: Ehhh, no.
K: Come on!

Jag fann detta väldigt roande, då det var den sämsta repliken i historien!

Nu ska jag till gallerian och leta efter balklänningar, imorgon har jag ett researchpaper att skriva, så frågor kommer jag svara på på fredag.. BTW, jag fick ett A på mitt biologiprov idag vilket kändes skönt :)


ber om ursäkt!

HEJ!

Det är några som kommenterat och frågat om USA osv, och vill att jag ska svara på mejl. Jag kommer göra det, men har inte tid just nu. Har massa prov och skit som jag måste plugga för men jag kommer svara så fort jag kan (:

california


california, i love you.

Hejsan!

Nu sitter jag pa hotellet i San Diego. Jag alskar den har staden!!
Hur som helst. I Fredags lamnade vi Phoenix, och korde till Hollywood. Jag ar inte alldeles fortjust i staden, smutsigt och inte som man tror. Jag sag skylten och allt det som hor till. Massa kandisars hus, the playboy mansion och massa limousiner.. Haha!

Pa fredagkvall akte vi till San Diego. Igar akte vi till Pacific Beach, hangde pa stranden, shoppade, doppade fotterna i Stilla Havet, folk surfade. Det var verkligen som pa film! Sen pa kvallen igar akte vi downtown och kakade och kollade runt lite.

Hur som helst sa har jag det jattebra har. Jag alskar den har staden och jag skulle kunna bo har!!
Hoppas ni har det bra dar hemma, jag lagger in bilder nar jag kommer hem.

Puss pa er.