Here goes nothing

Idag skickade jag in alla papper till USCIS. Jag dubbelkollade säkerligen tjugo gånger innan jag åkte till posten. Efter jag postat det fick jag panik och tänkte "nu har jag säkert glömt något." Men håll tummarna nu.
 
Så här glad var jag att allting var i ett kuvert och på väg till Chicago...
 
Fast egentligen var det så här.
 
Nu är det bara att vänta och vänta och hoppas på det bästa. Jag fick ett tracking nummer av posten så nu skall jag kolla varje dag vart mitt lilla paket är. Jag är så stressad över allt med det här så jag tror jag ska gå och köpa mig en Yoga-dvd som jag kan utöva. Nu är det illa, folks.

Läkarbesök

Idag gjorde jag mitt läkarbesök för immigrationsprocessen. Jag var tvungen att göra ett TB-test, som jag gjort förut, sedan var jag tvungen att kompettera två vaccin som jag hade. Tydligen räckte de bara i tio år så jag var tvungen att få dem igen. Sedan tog de en hel del blod för att kolla att jag inte har syfilis och att jag har haft vattkoppor. Tog typ fem minuter för alla prover, sedan fick jag vänta på läkaren i tjugo minuter. Han frågade några frågor, sedan var det klart. Kom tillbaka på torsdag för att kolla TB. Sedan var jag $390 fattigare. Roligt.
 
 
Efter läkaren åkte vi och käkade brunch. Åh, glömde även att tillägga att sedan jag börjat på crossfit har jag lagt på mig 5 kg muskler. Galet! Efter lunchen kilade vi in i en djuraffär. Vi har bytt ut all hundmat till grain free nu. Axel verkar ha allergier, dessutom så är ju Axel schäfer och har större risk för höftproblem, så grain free mat är rekommenderad för att han ska få så bra nutrition som möjligt. 
 
Nu ska jag snart iväg till CrossFit. Igår hade vi en 18 min AMRAP med deadlifts, känns fint i rumpan idag. 

One of the "heroes"

Förra veckan dog en 23:årig brandman i the Phoenix Fire Department. Han var en crossfitter och tänade på ett gym en bit från oss. Mitt gym och deras gym samarbetar ibland, och på lördag kommer de att ha en memorial WOD för honom. Helt enkelt så är det öppet för alla som vill göra en WOD för att hedra hans minne. Jag, Ashley, Claire och Laura har signat upp oss och kommer delta. Jag är lite nervös, men det är för en väldigt bra cause så resultat och reps spelar ingen som helst roll. Vårt gym har även föreslagit att alla som inte skall åka och heja på vårt lag i Regionals i Utah deltar i detta istället. Det är den här gemenskapen som gör CrossFit speciellt!
 
Photo via: http://bestfitfitness.com/circuit/   ... 

Hur Instagram och "fitspo" förstör oss

Jag har gått och funderat på det här i några dagar. Jag kollar in fitness-människor på instagram och kollar ibland genom hastagen "fitspo." Men, jag blir så ledsen. Det finns tjejer och killar som bara följer dessa människor. Dag in och dag ut matas de bilder av tjejer och killar som är "fit," hälsosamma, osv...
 
Jag vet själv hur det är. Jag satt på pintrest och letade "hälsosamma" recept och bra träningspass. Det var det enda jag tänkte på. Äta mindre, träna mer, "måste se ut sådär till sommaren." Fyfan, jag mår dåligt bara av att tänka på det.
 
Sedan kommer vi till maten. Tjejer som tränar stenhårt, utesluter allt fett och största delen kolhydrater, käkar ca 1000 kcal om dagen för att minska kropssfettet. Hur länge är det hållbart? Hur länge orkar din kropp köra i 190 utan att ge upp? Det kommer hända, antingen fysiskt, mentalt eller både och. Det ska inte behöva hända.
 
När jag ser tillbaka på hur jag mådde förra våren får jag ont i magen. Jag tänkte så klart inte på det då, men jag räknade kalorier, tränade skitmycket, hade "inspirerande" bakgrundsbilder på mobilen, osv... Missförstå mig rätt nu; att vara hälsosam är toppen! Att ta hand om sin kropp är fantastiskt. Att äta hälsosamt är bra för dig. Men att äta mindre än 1000 kcal samtidigt som du på en dag springer en mil och kör styrkepass, anser du att det är hälsosamt? 
 
 Det finns så mycker mer till livet, och det är alldeles för kort. Ät pasta ibland. Drick ett glas vin. Ät en skål glass. Hoppa träningen om du har ont i knät. För mig kom insikten när jag skulle träna hemma och började gråta av utmattning efter en armhävning. Min kropp och mitt psyke var slut, och jag satte mig gråtandes på golvet och pratade med Niclas, som själv har suttit i en värre situation. Han vågade säga till mig att jag kanske inte var normal. Det var inte såhär det skulle vara. För det är jag evigt tacksam. Jag hoppas du skulle göra lika för en vän du ser falla in i destruktiva beteenden. För det är så jävla lätt i det här utseendefixerade samhället.

Friday!

Idag tog vi hundarna till PetSmart. En kvinna kom upp och klappade Ripley utan att fåga oss och utan att Ripley var beredd. Han blev rädd, hoppade bakåt och blev väldigt nervös. Kvinnan blev upprörd; jag tillade att hon faktistk inte frågat om lov att klappa och då kan man lätt få en sådan reaktion. Jag postade detta på facebook och en diskussion utan dess like drogs igång... min poäng: snälla ni, träffar ni mig och min hund så får ni absolut klappa honom. Men fråga först!
 
 
Nåja, jag spenderade resten av eftermiddagen vid poolen. Jag blir ju inte brun men jag är åtminstone inte vit som snö längre. Nu ska jag snart iväg till gymmet, sedan ska jag och Ashley ut och käka middag och fira hennes födelsedag som var förra veckan. Ha en trevlig helg!

The second time I locked the keys in my car

Jag vet inte om ni ser alla bilar i kön men jag prickade in rusningstiden idag på motorvägen. 
 
Åkte hemifrån tidigare idag för jag skulle hinna tanka innan jag åkte till gymmet. Parkerar vid pumpen, städar ur bilen där jag har ca tjugo tomma vattenflaskor. Låser dörren innifrån, tar mina saker och går ut. Inser när jag slängt flaskorna att jag inte har nycklarna i handen, och dem är inte heller i soptunnan. Här kom svordomarna. 
Inser att nycklarna ligger på sätet i den låsta bilen.Killen bredvid mig säger att det står en "road side assistance" bil lite längre ner på parkeringen. Jag sprang dit och det var en kvinna som hade fått punktering, så han var där och hjälpte henne. Jag frågade om han kunde hjälpa mig, och det kunde han. Han lirkade upp låset på nolldtid.  Han tog 20 dollar betalt istället för 60, eftersom jag inte ringde in det som ett "officiellt" call. Funkar för mig. Sådan himla tur. Måste vara bra karma eller något!
 
Kom till gymmet med nycklar, tillräckligt med bensin och två minuter tillgodo. Vi körde 5 rounds of: 400 m run och 10 deadlifts. Kul, men utmattande då solen verkligen steker mitt på eftermiddagen. Nu sitter jag och väntar på CJ , jag ska möta upp honom för middag någon stans.
 

A million degrees

Jag vaknade imorse av att det luktade skit i hela huset. Går upp nyvaken och hittar hundbajs i vardagsrummet. Tack för den, Axel. Vi har ett schema och det var inte dags för rackaren att gå ut, men jag antar att han hade ont i magen? Han brukar väcka oss om han måste ut på en gång, typ supergnäll i ansiktet. Men inte idag, icke.  
 
Bestämde mig för att sticka ut på en joggingrunda. Idag skulle vara vilodag men jag kände för att röra på mig. 2.5 km blev det innan jag gav upp. Det var 32 grader varmt och mitt hjärta slog skitfort. Snacka om omotiverande när jag sprang 2 mil i vintras, liksom. Men värmen gör bra skillnad. Det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga mig i poolen. Har dessutom redig träningsvärk i rumpan då jag gjorde 155 lbs back squat igår. Woho.
 
Nu sitter jag som en tölp på soffan. Jag har nyss käkat tacos. CJ är på jobbet så jag är ensam, men om en timme börjar Criminal Minds. Det är säsongsavslutning och jag anar att det kommer vara skitläskigt. Så dum kombo att vara ensam hemma och se på Criminal Minds.

Monday May 20th

 
Idag hade jag möte med Lisa, vår bröllopskoordinator. Vi gick igenom massa detaljer och snackade bröllop. Kan inte riktigt prata med någon annan om det, eftersom alla andra inte bryr sig ett smack. Men det är så klart förståeligt, vem orkar lyssna på bröllopssnack dag ut och dag in? Inte CJ, ialla fall...
 
Körde ett kul pass på CF idag. 
2 rounds of:
30 KB Swings (35lbs)
30 Lunges (35lbs)
30 Push ups
30 Squats
11:27. 
 
Kändes väldigt fint i rumpan efter andra rundan. Det enda jag kunde tänka på var "det gör inte ont nu jämfört med imorgon." Funkade inte riktigt som motivation. Något annat som hände idag var att CJ lämnade in bilen för ett nytt avgassystem. Han ringer på vägen hem "åh, Emilia, gå ut nuuu!!!" Jag går ut och han swischar förbi med bilen, stannar framför huset och revvar motorn. Suck, killar. Sedan skulle jag promt med i bilen och åka för att lyssna på avgassystemet. Han körde som en biltjuv och jag hoppades lite i hemlighet att han skulle åka fast för fortkörning, bara för att han var glad som ett barn på julafton... hehe.

Miss Swiss and Miss Swede

Djanaée, min vännina från Schweiz, är i staterna! Hon, hennes kille och några fler har kört runt västkusten. De kom till Phoenix i två dagar och de kom förbi och sade hej. Jag frågade henne om hon kunde köpa min favorit choklad med kaffebönor i. Detta kom hon över med! Plus lika mycket till CJ. Det är choklad överallt! Förhoppningsvis kan hon även komma till bröllopet.
 
Här i staterna skall man registera sig på olika affärer inför bröllopet. Jag och CJ har ju allting vi behöver för ett hem, så jag har bara registerat två saker. En KitchenAid och en ny stekpanna. Jag tycker även att det är fel att "kräva" presenter när det kostar så mycket pengar för min familj och vänner att flyga hit över huvud taget. Det är inget de måste göra och jag är så otroligt tacksam att de gör det.
 
Den här killen är trött. Vi vaknade igår klockan två på morgonen av att Ripley och Axel stod vid sängen och skällde som bara sjutton. Toaletten i vårt badrum hade gått sönder, ett rör hade gått av och det sprutade vatten i hela badrummet. Dessutom hade det läckt ut till heltäckningsmattan. CJ flög upp ur sängen och skrek "what the fuck is going on?!" för det lät otroligt illa av vattnet som sprutade, och klockan två på morgonen är vi inte riktigt klara i huvudet... jag hoppade upp ur sängen och tänkte "nu brinner det!" och tänkte att snabbaste vägen ut var att slå sönder sovrumsfönstret och kasta ut hundarna. Jag hade värsta planen för detta traumatiska event, till CJ säger "hämta handdukar, toaletten läcker..." Ja, ni ser ju hur dramatisk jag är. Slutet gott, allting gott, och min karl har nu fixat toaletten!
 
 

Wedding, wedding and more wedding

Allt jag har på hjärnan just nu är bröllop. Blommor, färger, skor, smink, dekorering. Här kommer några bilder.
 
Mina centerpieces kommer se ut på liknande vis. Jag gör dem själv(!). Otroligt mycket jobb och en bröllopsbudget kan göra den mest okreativa personen väldigt kreativ.
 
Jag kommer även ha några riktiga blommor i mason jars, tror jag.
 
Så här vill jag ha min bukett. Jag måste även leta reda på något som kommer matcha som min brudtärna kan ha.
 
Tårtan blir något liknande. Hoppas också att den smakar gott?
 
Och här har ni en bild på golfbanan.
 
Jag börjar äntligen se fram emot hela spektaklet, mestadels för att saker och ting börjar falla på plats. Imorgon har jag möte med min bröllopsplanerare, vi ska gå igenom en time line för vår DJ. Vad han ska spela och när han ska spela det osv... det är så himla många detaljer. På söndag har vi provsmakning av mat samt genomgång av schemat med evenkoordinatiorn på golfkubben. Nästa problem är musiken vi ska spela på mottagningen. Förslag?
 
 

You make a man wanna speak Spanish

Enligt förfrågan av min bästa vän så bloggar jag. Hon hävdar att jag nu har sommarlov, därför borde jag blogga mera eftersom jag har mer tid. Idag körde vi ett skitkul pass på CrossFiten som körde slut i mina lår. 21-15-9: deadlifts (83 lbs), jumping squats och sit ups. Tog mig 4:05 min. Jag stannade även kvar med Alexa efteråt och jobbade på mina ring dip-holds. Mitt gym har kvalificierat sig till Soutwest Regionals som lag, och en av våra coacher i individual. Idag köpte jag ett linne som stöd, så klart!
 
Skitdålig bild men det står CrossFit Magna Southwest Regionals 2013. På baksidan är det en sträckgubbe med en skivstång ovanför huvudet, och så står det "Team Magna." Det är stort och löst, vilket de inte brukar beställa. Jag hatar linnen/t-shirts som sitter supertight när jag tränar. Tycker det är skitjobbigt.
 
Jag har köpt glittrigt rosa nagellack och målat naglarna med det. Tycker inte det är okej med glittriga naglar när man är över tio, men nu helt plötsligt har det fallit mig i smaken?
 
Idag så käkade jag middag med CJ, hans chef och dennes fru. CJ ringde och frågade om jag skulle med, och jag frågade om det var okej om jag kom i träningskläder. "Ja, självklart!" Sedan blir han tyst. "Vänta, luktar du svett? Lukta inte illa!" Hehe. Turligt nog var vi på en snabbmatsrestaurang, så ingen höjde på ögonbrynen. Vet inte om chefens fru fick gott intryck, men hon hade också träningskläder, så det var nog okej.
 
CJ är ledig imorgon och det ska bli så skönt att umgås med min karl! Mellan hans jobb och brottning har det funnits noll tid. Vi ska gå igenom lite immigrationsgrejer och uträtta några ärenden. Och kanske ta en nap. Det tycker jag låter som en bra idé. 

Bad, Sol, Bröllopsplaner och Mamma

Igår så badade vi alla; jag, mamma och CJ. Vädret var toppen och det blev därför poolinvigning. Ripley, som blivit lite kaxigare, hoppade i poolen och simmade som aldrig förr. Axel ramlade i några gånger, och simma, det kan han. Men gillade han det? Nej.
 
Imorgon åker mamma hem. Det har varit trevligt att ha henne här på semester. Hemlagad mat och mysigt sällskap. Det är ju inte långt kvar till vi ses igen - hon kommer hit till bröllopet i augusti.
 
Jag kommer att ha fullt upp med all planering framöver. Jag måste gå igenom gästlistan ännu en gång och sätta ihop provisoriska bordsplaceringar. Egentligen kan vi inte spika dem förrän alla har osat, så det kommer inte ske förrän juli. Jag måste även komma igång med mina centerpieces. Detta hade varit vackert, men det kommer inte bli några större blomsterarrangemang. Jag måste beställa tårta (det skulle jag behövt göra senast igår, ungefär.) Min tärnas klänning är beställd, så den går jag och väntar på nu. Vad har vi mer kvar? CJ:s klädsel. Jag vet hur jag vill ha det men vi har inte hittat den perfekta utstyrseln, ännu. Jag måste även gå på provsmakning av maten som skall serveras, samt ha ett möte med kordinatorn på golfklubben. De stora utgifterna är dock klara: deposition, klänning, ringar, brudetärneklännig, fotograf, osv... nu är det bara smådetaljerna kvar. Spännande.

Year 2 is done!

Nu är mitt andra år av college över! Så skönt. Jag och Jason, en av mina närmsta vänner här borta, gick till vår historialektion idag, glada att det var sista dagen och vi skulle lämna in vår uppsats. När vi kommer in i klassrummet står två kvinnor där, formellt klädda. Vi frågar vad som pågår och de berättar att igår kväll när vår professor var ute och promenerade sina hundar så ramlade han ihop och dog. Så himla oväntat, då han var frisk i övrigt. Men livet är så. Jag fick verkligen en chock då jag gillade honom (det gjorde jag inte i början, men det blev bättre). Han pratade alltid om sin familj och det måste vara sådan chock för dem. Usch. Ta vara på livet!

I lördags hade jag min "trial" för hår och smink inför bröllopet. Vädigt simpet hår, och ganska neutralt smink. Jag ska göra några små modifieringar till bröllopet, men ungefär så här kommer det se ut.
 
Det var även passande att jag gjordet det här i lördags, för vi tog även våra engagement photos då. Vi åkte upp till ett ställe i norra Scottsdale där det finns fin natur, och så spenderade vi kvällen där med våra fotografer. Det kommer bli bra, tror jag. De har en tävling på sin blogg med varje par: får inlägget över 100 kommentarer eller så, så får man ett pris. Jag länkar när vi är uppe så får ni hjälpa oss :) 

One. More. Day.

En dag till, sedan är mina slutprov över och jag har sommarlov. Jag har sovit dåligt de senaste veckorna för jag varit så stressad över diverse saker, men snart så! Jag försöker även ladda upp bilder, men det går inte... så jag bloggar imorgon!
 
 

Manikyr, pedikyr och sista dagen i skolan

Idag var det sista dagen i skolan innan slutproven. Skönt! Jag behöver inte göra mitt slutprov i makroekonomi, vilket var en stor lättnad. 
 
När jag kom hem från skolan idag så åkte jag och mamma iväg och fick manikyr och pedikyr. Kvinnan tittade på mina händer som är slitna av crossfit och sade "very baaad, need manicure." Jag sade vänligt nej, eftersom jag vet att de bara vill sälja mer. Dock gav jag med mig till slut. Och nu är naglarna fina! Väldigt våriga med rosa.
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Känner mig inte helt hundra och vi har en del saker att göra i helgen. Bland annat förlovningsfoton. Ugh.